- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблеми с приятеля ми и с майка си
Постовете ми и това, което говоря и в ежедневието, рядко са необмислени колкото и кофти да звучат, не са изблици дори да изглеждат като такива, респективно напълно осъзнавам какво съм написала и до каква степен то е грубо, затова и оценявам сравнително балансирания ти отговор на постовете ми и ще го коментирам (от моята гледна точка, изяснявайки мотивите си да напиша това, което съм написала)
Казвала съм в много теми, че потребностите ми да се доказвам са сведени до адски тесен кръг от хора и форумът не е мястото, където ги задоволявам. Рядко (за да не казвам никога) пиша нещо, с което да си почеша егото или да принизя този срещу мен. Просто всеки човек си има слаби места, има теми, на които скача и реагира по- различно. Може да съм много мнителна и да се задълбочавам, но обръщам внимание на начина, по който е поднесена информацията и начина, по който човек защитава възгледите си, не толкова на съдържателния им компонент (поради простата причина, че е твърде субективен). Дразня се на такива неща, не на това дали Дрейд смята, че на 2 години вече трябва да можеш сам да си готвиш или, че на 20 си достатъчно зряла да раждаш, даже да нямаш средствата и т.н. И на предната страница се подразних на начина, по който потребителката заяви позицията си, не на самата й позиция (с която повечето хора са съгласни, впрочем).
Давам пример с твоя случай: Ок, написа го, написа го на български, написа го със "с", ми хубаво, не може всички да са учили латински. Дрейд те поправи за правописа, ти после изкоментира, че било иронично, подкрепяйки го с очевАдно грешно изписване внапредвид, за да докажеш колко си ироничен, т.е. след като някой ти направи забележка, се измъкна с това, че било иронично и едва ли не нарочно си го написал грешно (латинското възклицание). Да, крайна съм, но аз го приемам така: Аз стоя, не знам латински (което е напълно ок, повтарям), не съм 100% сигурен за фразата, но вместо да кажа "ок, my bad", се опитвам да се оправдая и да те направя на идиот, че видиш ли замисълът още преди да цъкна в темата бил такъв.
Затова изкоментирах грубо.
По повод на инстанцията, която да докаже (?) кое как се пише и изговаря на даден език, бил той и мъртъв, ъъ.. учебници? Колкото и да не ти се вярва, както за всеки един съвременен език има пособия, така и за по- старите. Без да сърчвам в гугъл, мога да се обзаложа, че е написано "симплицитас", но C-то в класическия латински се чете като К, а в "модерните" му еклесиастични форми има някои вариации, които приближават звученето до английския или поне до инстинктивното прочитане на думите.
"Поведение" е малко пресилено, тъй като тук само си говорим и това, че съм написала нещо, което не звучи ок за повечето, не значи непременно, че съм вложила злоба или комплекс за (само)доказване, но ако трябва да отговоря, без да се хващам за думата- не.