Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"
Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.
Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:19
ами мислителя казва ако тя откаже.
Но като се замисля, то как е възможно жената да откаже на мъжа след като Аллах е предпочел мъже пред нея.
Аллах е милостив и любвеобилен.
Разбираш ли, ако Аллах е любвеобилен той няма да предпочете някое от двете същества (по свой образ), които е създал.
А ако Аллах е милостив, няма да иска жената да не може да откаже на мъжа секс когато не иска, камо ли да позволи да я принуждава с бой, защото е милостив, но явно май не е баш толко милостив към жената.
Не го разбирам това.
Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:48
да ти кажа, имало е доста случаи на бракове против волята на жените, например в пакистан, където браковете по любов са считани за престъпление и жените, които са сключвали такива бракове дори са били наказвани, докато виж как е постъпил Авраам, когато е търсил жена за сина си:
"А когато Авраам беше стар, напреднал във възраст, и Господ беше благословил Авраама във всичко, рече Авраам на най-стария слуга в дома си, който беше настоятел на всичкия му имот: Тури, моля, ръката си под бедрото ми; и ще те закълна в Господа, Бог на небето и Бог на земята, че няма да вземеш жена за сина ми от дъщерите на ханаанците, между които живея; но да отидеш в отечеството ми, при рода ми, и от там да вземеш жена за сина ми Исаака. А слугата му рече: Може да не иска жената да дойде след мене в тая земя; трябва ли да заведа сина ти в оная земя, отгдето си излязъл? Но Авраам му каза: Пази се да не върнеш сина ми там. Господ, небесният Бог, Който ме изведе из бащиния ми дом и от родната ми земя, и Който ми говори, и Който ми се закле, казвайки: На твоето потомство ще дам тая земя, Той ще изпрати ангела Си пред тебе; и ще вземеш жена за сина ми от там. Но ако жената не иска да дойде след тебе, тогава ти ще бъдеш свободен от това мое заклеване; само да не върнеш сина ми там. Тогава слугата тури ръката си под бедрото на господаря си Авраама и му се закле за това нещо." Битие 24: 1-9
просто не си бил жена омъжена и живееща с мюсюлманин за да знаеш какво се случва, а може би не си и чел достатъчно отразени хроники по въпроса
Последно редактирано от npp : 06-20-2015 на 14:29