.
Отговор в тема
Страница 36 от 204 ПървиПърви ... 263233343536373839404686136 ... ПоследнаПърви
Резултати от 876 до 900 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    трябва да са били ненормални
    Именно

Мега фен
    доообре, между тях е имал и доста образовани.

Христос се явил на над 500 човека, никой не се отрекъл от Него, въпреки всичко.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Ако св. Павел не е апостол защо тогава толкова папи са избирали името му?
    Защото са вярвали без да задават въпроси, може би?

Чел ли си Сумма Теологика?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Аз не мога да разбера какъв е проблема с Павел.
    Христос освен 12-те, е имал и още Апостоли, пише си го в Писанието.
    Последно редактирано от defender : 06-23-2015 на 18:44

Мега фен
    1. Саул никога не е виждал Иисус.
    как да не Го е виждал, нали Го е познавал:

"ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа. Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа. Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите. Обаче мисля, че аз не съм в нищо по-долен от тия превъзходни апостоли! А пък, ако и да съм в говоренето прост, в знанието не съм; дори ние по всякакъв начин сме ви показали това във всичко." 2 Коринтяни 11: 2-6

за да говори тези думи с такова пълно дръзновение, значи Го е познавал, особено след като винаги е могъл да разпознава другите(неистинските/фалшивите/лъжливите) христоси, иначе нямаше да говори така за това, но щеше да остане резервиран

2. Саул е бил от гонителите на назаряните поради някакви причини, които не взимам под внимание. Човек винаги има право на избор. Той е избрал да им бъде враг.
    нали вече ти се обясни, и ти сама видя или можеш да видиш като се върнеш към по-горния пост където говорихме за това (в случай че не си обърнала внимание), че Савел е бил фарисейски прозелит, за което Той не е имал вина, че фарисеите са го били направили свой прозелит, понеже тяхната традиция е била да посвещават момчетата на юдейската си религия още от осмия ден на раждането им нататък, което се е наричало "обрязване", или казано на по-разбираем съвременен език, процес на въвеждане в и ангажиране със следване(то) и служене(то) на юдейската религия, така те са учили децата си още от малки да бъдат верни последователи на тяхната религия, не виждаш ли, че Савел е представен като един прозелит в юношеска/младежка възраст, който просто се е подчинявал на старите във вярата фарисеи, защото така са ги учили още от малки?!, понеже Савел до последно, т.е. преди да му се яви Исус за първи път, е бил с убеждението, че само юдейската религия на книжниците и фарисеите е правилна(та) вяра в сравнение с учението на Исус и Неговите истински ученици, което е било считано за погрешно от тогавашните книжници и фарисеи, понеже така са го били учили още от малък, т.е. да почита фарисейското предание - и така той просто не е знаел истината, но е бил заблуден, иначе въобще нямаше да се съгласи да следва/служи на Исус ако нарочно е бил приел да бъде враг на Христовата църква

3. Гоненията срещу назаряните не били успешни, те не се отказвали от вярата си. Изведнъж на Саул му се привидял Иисус, човек, на чиито последователи Саул е бил враг, и Саул решил, че вече е апостол и може да разпространява истинската (?!) вяра.
    по принцип Савел е бил много праведен човек, или казано с други думи, човек, който държи на истинската истина, или, на онова що наистина е право пред Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, понеже виж каква е била още първата му реакция когато Исус му се е явил за първи път, той Му е казал: "Кой си ти, Господи?"(Деяния 9:5), като е паднал по лице на земята в знак на преклонение към Господ Бог, и виж само как когато Исус му се е разкрил, той никак не Му се е възпротивил, което означава, че Савел е бил склонен да изслуша всеки, който свидетелствува правда, и дори въобще всеки, който се опитва да засвидетелствува нещо важно, така че грешиш ако си мислиш, че Савел е бил от по- или най- грешните (юдеи)...

4. Ако разгледаме и онова, което пишат истинските апостоли, виждаме, че Иисус е предупредил последователите си точно за такива хора като Саул, които ще ги подмамят.

След всичко това: Какво тъпо има в подозренията ми, (а и на много други), че Павел не е апостол в истинския смисъл на думата?
    а защо си мислиш, че посланията на Исус са били (предназначени) само за Неговите ученици от времето преди да бъде разпнат, смъртта Му, Неговото възкресение и възнесението Му при Отца?!, а Павел не се ли явява също Негов ученик, след като Исус е казал за него: "той ми е съд избран да разгласява Моето име пред народите и царе и пред израилтяните; защото Аз ще му покажа, колко много той трябва да пострада за името Ми."(Деяния 9:15-16)?!, но дори и да ги нямаше тези доказателства за Св. Павел, че е истински Апостол на Исус Христос, които извадихме от Св. Писание тук, пак щеше да бъде сигурно, че той е истински Апостол от неговите свидетелства, понеже Той никак не противоречи на Исус и другите истински Апостоли, но (дори) се вижда, че потвърждава Техните свидетелства, плюс това ако беше някакъв лъжеапостол, тогава другите Апостоли щяха да съобщят това в своите послания, но ето как например Св. Петър е засвидетелствувал, че Павел е един от тях:

"считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост; както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел. И тъй, вие, възлюбени, като сте предизвестени за това, пазете се да не би да се завлечете от заблуждението на беззаконните и да отпаднете от утвърждението си. Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нему да бъде слава и сега и до вечния ден. Амин." 2 Петрово 3: 15-18

плюс това Исус не напразно е казал: "няма никой, който да извърши велико дело в Мое име, и да може скоро след това да Ме злослови. Понеже оня, който не е против нас, е откъм нас. Защото който ви напои с чаша вода, понеже сте Христови, истина ви казвам: той никак няма да изгуби наградата си." Марк 9: 39-41

така че ето как обвиненията ти са напразни...
    Последно редактирано от npp : 06-23-2015 на 18:47

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Сите апостоли, мапостоли са една голяма клика. Нормално да си потвърждават думите. Пълни мошеници са. Ако не сте знаели, сега ви казах.
    това сериозно ли го твърдиш, или...?!

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    така че ето как обвиненията ти са напразни...
    По същия начин мога да твърдя, че отговорите ти на твърденията ми са ирелевантни. Доказателствата за лъжливостта на Саул са повече отколкото обратното.

Мисля, че знаеш какво имам предвид.
    Последно редактирано от dreamwalker : 06-23-2015 на 18:54
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Не пише, че ще твърдят да са единствени пратеници на Христос. Поправи ме, ако греша, но не помня в Библията Саул да е твърдял, че е единствен пратеник.

Не, той твърди, че говори от името на Иисус, когото дори не е виждал.
    то от същата (тази твоя) гледна точка и всички други Апостоли, които са представени в Библията, могат да бъдат заподозряни/подозирани за това дали въобще са виждали Исус и дали въобще са истински Апостоли, но ти отгде ще знаеш тези неща, когато дори не си живяла тогава и не си присъствала там на онези събития, така щото сега да си спомниш какво (точно) е било?!, и от същата (тази твоя) гледна точка разни човеци биха могли да се опитат да изкарат целия Нов Завет една човешка измама, затова и е писано:

"Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене; а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 16-21

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Да и то в оригинал. А защо трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?

Мега фен

затова и представените в Библията Божии заповеди са едни съвсем универсални принципи на вярата, които правят вярата на придържащите се към тях вярващи правилна - това са принципи, които всеки може и сам да открие/да си обясни, разбира се ако наистина внимава да не греши във вярата...

Град
    Dreamland
    то от същата (тази твоя) гледна точка и всички други Апостоли, които са представени в Библията, могат да бъдат заподозряни/подозирани за това дали въобще са виждали Исус и дали въобще са истински Апостоли, но ти отгде ще знаеш тези неща, когато дори не си живяла тогава и не си присъствала там на онези събития, така щото сега да си спомниш какво (точно) е било?!, и от същата (тази твоя) гледна точка разни човеци биха могли да се опитат да изкарат целия Нов Завет една човешка измама, затова и е писано:

"Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене; а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 16-21

Град
    Dreamland
    Да и то в оригинал. А защо трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?
    Къде съм писала, че трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?

Мега фен
    По същия начин мога да твърдя, че отговорите ти на твърденията ми са ирелевантни. Доказателствата за лъжливостта на Саул са повече отколкото обратното.

Мисля, че знаеш какво имам предвид.
    не, не зная за какво говориш, защото лично аз не съм открил лъжа у (свидетелствата на) Св. Павел, така че да се надяваме, че (ще) можеш да дадеш разумно обяснение...

Град
    Sedes Sancti Petri
    Къде съм писала, че трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?
    А защо тогава питаш дали съм го чел, предположих, че го даваш като доказателство.

Град
    Dreamland
    затова и представените в Библията Божии заповеди са едни съвсем универсални принципи на вярата, които правят вярата на придържащите се към тях вярващи правилна - това са принципи, които всеки може и сам да открие/да си обясни, разбира се ако наистина внимава да не греши във вярата...
    Принципите на трите монотеистичните религии не се различават особено в същината си.

Тук става дума за измененията на оригиналното назарянско учение от евреина Саул.

Град
    Dreamland
    А защо тогава питаш дали съм го чел, предположих, че го даваш като доказателство.

Не, просто питах. Любопитство.

В оригинал?

Откъде знаеш латински?

Мега фен
    http://www.allmystery.de/i/t36f569_jesus_facepalm.jpg
    защо приписваш твоя фейспалм на Исус?!
    Последно редактирано от npp : 06-23-2015 на 19:11

Град
    Sedes Sancti Petri

Откъде знаеш латински?
    Първоначално учих от дядо ми, а след това вече сам.

Град
    Dreamland
    Първоначално учих от дядо ми, а след това вече сам.
    Дядо ти какъв е?

Мега фен
    Принципите на трите монотеистичните религии не се различават особено в същината си.

Тук става дума за измененията на оригиналното назарянско учение от евреина Саул.
    и ти като други само обвиняваш (в случая Св. Павел), но не посочваш конкретни доказателства за обвиненията си, така че или дай конкретни доказателства от Библията, или недей да обвиняваш неоснователно

Град
    Sedes Sancti Petri
    Дядо ти какъв е?

Пенсиониран учител по немски. В университета една година е учил латински заради специалността си. Латинския му харесал и записал и класическа филология, но никога не е практикувал тази специалност.

Град
    Dreamland
    и ти като други само обвиняваш (в случая Савел), но не посочваш конкретни доказателства за обвиненията си, така че или дай конкретни доказателства от Библията, или недей да обвиняваш неоснователно
    Само пиши и почвам да вадя цитати, за да видиш сам несъответствията. "Тъпата подозрителност" невинаги е необоснована.
    Това ще отнеме време. Утре чети темата пак.

Мега фен

Няма изменение.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Няма изменение.
    Виж горния пост.

Мега фен
    Новия завет е пред тебе, можеш да сравниш, какво точно различно говори от Павел от останалите Апостоли и от Христос.

Дори апостол Петър говори за Павел като за брат в Христа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си