Първоначално написано от
npp
объркани са ти нещата, които казваш, първо, не съм (върл) идолопоклонник, че да ставам монах в индия, а именно идолопоклонството в индия я спъваше да не може да се цивилизова и развие научно и технологично в продължение на векове досега, второ, не съм казал, че истински полезната наука не е полезна на човечеството, нито съм тръгнал да саботирам науката примерно с бомбени терористични атаки, трето, лекуването с досегашните и модерните технологии си има цена, която в определени случаи надвишава хиляди долари и стига дори до милиони, което означава, че малко хора биха могли да си позволят/да ползуват такова лечение, вероятно включително и ти - Бог да не дава да се разболеете (така), четвърто, не съм казал, че цивилизоваността се състои само от наука и технически прогрес, пето, по-големият процент от вероученията/религиите са базирани на (по)знания, което означава, че са в отклонение от правия път на вярата (в Бог), защото любовта към ближния трябва да е водеща във вярата т.е. на първо място във вярата, а не (по)знания(та), а относно хората и войните, именно погрешните/неправедните вероучения/вероизповедания са основната причина за съществуването на враждебност и войни...