.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Доктора отидe с баба си в Троянския манастир да пали свещи и не се върна оттам.

Докторчето говореше за волята за власт мислех, че сам е достигнал до някакво откровение, а то книга на Ницше.

Ама иначе се има за супер оригинален ве.
    Не знам колко ограничен трябва да си, за да смяташ че не мога да имам оригинални мисли и в същото време да чета какво другите са написали. Които има богат вътрешен свят и го изследва, за него там винаги има откровения, без значение дали и какво е чел. Вече що се отнася до концепция за външния свят, за същността на човека изобщо, за адекватна оценка на истината, и изобщо МОДЕЛ на вселената, там няма как няма припокриване на идеи с други мислители. Така или иначе моя философски модел не е изкопиран 1 към 1 с тоя на Ницше, тъи че не знам за какво лаеш насреща.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer Виж мнението
    Не знам колко ограничен трябва да си, за да смяташ че не мога да имам оригинални мисли и в същото време да чета какво другите са написали. Които има богат вътрешен свят и го изследва, за него там винаги има откровения, без значение дали и какво е чел. Вече що се отнася до концепция за външния свят, за същността на човека изобщо, за адекватна оценка на истината, и изобщо МОДЕЛ на вселената, там няма как няма припокриване на идеи с други мислители. Така или иначе моя философски модел не е изкопиран 1 към 1 с тоя на Ницше, тъи че не знам за какво лаеш насреща.
    Защото и моя модел също се припокрива с този на Иисус, но ти това не го приемаш, че е така. Християнството било перверзия, отклонение, болно либидо, Бог бил егрегор и какво ли още не се наслушах. А като става въпрос за тебе, че ти си в абсолютно същото положение, само че относно Ницше (а ние към Иисус), то тогава всичко се казва някак по-нежно, демек "твоя модел се припокривал с други мислители".

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Защото и моя модел също се припокрива с този на Иисус, но ти това не го приемаш, че е така. Християнството било перверзия, отклонение, болно либидо, Бог бил егрегор и какво ли още не се наслушах. А като става въпрос за тебе, че ти си в абсолютно същото положение, само че относно Ницше (а ние към Иисус), то тогава всичко се казва някак по-нежно, демек "твоя модел се припокривал с други мислители".
    Иронията е в това че моя модел се припокрива с този на Иисус много повече отколкото твоя. Това е защото искаш да си последовател на Иисус, а не да си като него. Твоя модел е просто една амалгама от форумни мнения на разни филмирани чичковци дето не са барали пиченце от 20 години. Да ме приравняваш откъм положение с теб е малко смешно. Аз нито боготворя Ницше, нито пък съм съгласен с всичко което е написал. Но ти не можеш да кажеш същото за Иисус, нали?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer Виж мнението
    Това е защото искаш да си последовател на Иисус, а не да си като него.
    Няма как да си като Него без Негова помощ. Човек става бог чрез Бога, а не сам по себе си. Самата горделива мисъл как сам ще станеш Бог или да се мислиш за такъв е изпълнена с комплекси и дебилизъм.
    Последно редактирано от defender : 10-04-2019 на 23:32

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си