- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
тук ще бъдат допояснени и обобщени нещата относно "вярата" и "кръщението", за духовниците/вярващите кръщението се извършва чрез въвеждането им в правилната вяра за духовно служене на истинският Господ Бог, докато за невярващите то се извършва чрез тяхното освещаване от страна на истинският Господ Бог и Неговите истински Духовни Служители
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината. Защото има само един Бог и един ходатай(или: един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. Одушевеното Същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината." 1 Тимотей 2: 1-7,
"всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение; понеже се освещава чрез Божието слово и молитва." 1 Тимотей 4: 4-5
така че, вярата за духовниците/вярващите е нещо, в което те трябва да действат съзнателно, докато за невярващите е нещо, което те получават/имат несъзнателно от истинският Господ Бог, Който действува вътре в тях наместо/вместо самите тях
"И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата ли? Не, но чрез закона на вярата. И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона. Или Бог е Бог само на юдеите(т.е. на духовниците/вярващите), а не и на езичниците(т.е. а не и на невярващите)? Да, и на езичниците е. Понеже същият Бог ще оправдае обрязаните(т.е. духовниците/вярващите) от вяра(т.е. ако те упражняват правилната вяра) и необрязаните(т.е. и невярващите) чрез вяра(т.е. чрез вярност, действувайки в тях наместо/вместо самите тях). Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона." Римляни 3: 27-31
така че, Добре е да се проповядва на невярващите как (ние човеците) не е добре да бъдем лоши един към друг и че дори е добре да бъдем добри в същото отношение, а който от тях не е против да бъде "кръстен", и ако е напълно достоен, тогава ще може да бъде кръстен без проблем, иначе кръщението не е препоръчително
"всеки от вас дума: Аз съм Павлов; а аз Аполосов; а аз Кифов; а пък аз Христов. Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте? Благодаря Богу, че не съм кръстил никого от вас, освен Криспа и Гаия, да не би да каже някой, че сте били кръстени в мое име. Кръстих още и Стефаниновия дом; освен тия, не помня да съм кръстил някой друг. Защото Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си(сиреч, от Съвършенната Божия Любов). Защото словото на кръста е безумие за тия(т.е. за онези духовници/вярващи), които погиват(т.е. които вършат верческа/духовна неправда); а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила." 1 Коринтяни 1: 12-18
Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 09:54
Няма да кажа пиесата, защото за някои съм сигурен, че ще отидете да я гледате.
Имаше едно семейство - бащата атеист, единия му син католик, други протестант и бащата беше представен като най-мъдър и винаги ги оборваше (оборваше ги с пълни простотии и за един човек познаващ Библията ясно личеше глупостта, но за някой не познаващ Библията почти със сигурност би се подвел от думите му) Бащата проповядваше пиячка и секс, даже се сбиха с кмета за една жена, която беше спала и с двамата, ама после ги заряза и отиде при трети. Имаше три вида вино и той казваше, че за него това е светата троица . Попът в пиесата беше точно антипод на християнството. И постоянно в пиесата имаше изкази внушаващи колко малоумна е вярата. Пиесата беше по роман.
Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 10:19
имай предвид че в Матей 7: 13-14 "пътят, който води в живот" е път за Спасение на цялото човечество и това е именно пътят на правилната вяра в истинският Господ Бог (съз-)дадена именно с цел да се ползва най-вече от професионалните и задълбочените вярващи, чрез която вяра не само че може да се изходатайства Спасение за всички човеци чрез "молитва и пост" но това дори е посочено за необходимо в Св. Закон на вярата, докато "пътят, който води в погибел" е пътят на верческото/духовното беззаконие.....
"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." Матей 18: 19-20,
"И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина. Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя." Йоан 14: 13-14
а обещаното в тези два пасажа е възможно само на основата на Исусовото учение, понеже именно Неговото учение е Неговото име, а то е Съвършенна Любов/Правда към всички човеци/одушевени
Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 10:13
^ npp
Ето ти и още едно цитатче,
"който вярва в Сина има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот" Йоан 3
Повече няма се разправям, поне се самоопредели и кажи от коя секта си та да се знае, ама ти и това не казваш.
истината е че по естество никой човек не се ражда грешен, така че по принцип всеки един човек има истинският Господ Бог, но в такива случаи когато в Библията се казва "не вярва" се има предвид някакъв духовник/вярващ, чиято вяра не е правилната в истинският Господ Бог, но е някаква неправедна, истинският Господ Бог няма сметка от това да погубва хората, камо ли само защото не са вярващи, но Той има за цел да спаси всички човеци/одушевени или поне колкото се може повече от тях, понеже както пише в Писанието че човеците са неговата житна/гроздова реколта, която Той е посял/насадил, но няма такъв земеделец, който да сее/сади за да прави да има фира/загуби, но всеки такъв обикновенно сее/сади за да пожъне възможно най-изобилна реколта и да я прибере в житниците/хангарите си
"Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него(т.е. за да не погине най-малкото всеки един, който не упражнява неправедна вяра), но да има вечен живот:" Йоан 3: 16,
"И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп. И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла. Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната. И друг ангел излезе от храма, който е на небето, като държеше и той остър сърп. Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му е вече узряло. И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв(т.е. на великата Св. "трансформация", където дори и най-злите човеци/одушевени са превръщани в Добри). И линът бе изтъпкан вън от града(т.е. и "реколтата" в "линът" бе обработена), и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии(т.е. и всички човеци/одушевени бяха изменени в съвършенно Добри/Праведни - виж 1 Коринтяни 15: 51-52)."
нямам секта, нито религия, моята църква са истинският Господ Бог и Неговите Светии и Ангели
Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 10:39
Хаахаааа, а гейския е цар на лицемерието - по никакъв начин няма да барне темата че деликатното му изказване
"не ми се занимава, имам си е други неща да си върша. Сега докато пише с тебе едновременно си правя и други неща. "
написано в 00:41, е в пълен противовес на факта че стои до 03:30 поне. Няма да покаже че не е лицемер, няма да покаже че не е лъжец, няма да покаже че не е страхливец, няма да покаже че не е селски шмекер. Може би защото не може, кой знае?
НО определено ще навре в носовете на всички че е буржоа "с вратовръзка" за пресни, пресни пубери, който видиш ли дори бил отишъл на театър! Едва ли не като дете, което е гледало документален филм за пръв път и си играе да "изпитва" приятелчетата от детската градина, господинът Гейски сега ни показва синята си кръв и високо потекло, и аристократична ерудиция.
Какъв буфон, какъв трагикомичен клоун Палячи, какъв изигран Юрая Хийп, какъв Чичиков, какъв жалък танцьор около реалността!
Слез си от облачето хвалипръцко, никой не впечатляваш. Ако искаш да се сдобиеш с малко уважение пробвай да се научиш да говориш по темата. Ако е удачно си вкарвай "светските познания", за да си придадеш колорит. Не се мъчи да се правиш на нещо което не си, смешно е. Наистина, дори не е жалко, просто е смешно, мъничък арлекин.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Не говорех за бог, а за теб. Знам че понякога разликата ти убягва по някаква причина, но ще трябва да се научиш.
Атака върху твоето лицемерие и грешки не е атака върху главния персонаж от религията ти.
Спри да се идентифицираш с него. Не си бог миличък. Да не се окаже неслучайно по-ранното сравниение с откачалките.
...защо ли се сетих за това:
http://www.bradyns-blog.com/2011/06/inyourhead.html
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 12:47
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
И отново не виждам това по какъв начин трябва да е свързано с теб. Наистина ли не осъзнаваш че е ярко като супернова на два см.ра от носа ти че се опитваш да не отговориш на поставящи те в лоша светлина факти като дрънкаш глупости?
Отделно че са ерес:
Матей 19:23-24
23А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат в небесното царство.
24При това ви казвам: По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.
Лука 18:24-25
24И Исус като го видя, каза: Колко мъчно ще влязат в Божието царство ония, които имат богатство!
25Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство
Марко 10:24-25
24А учениците се смайваха за Неговите думи. Но в отговор Исус пак им каза: Чада, колко е мъчно да влязат в Божието царство ония, които уповават на богатството.
25По-лесно е камилата да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.
Но какво че е абсолютно противоположно на тройно повторените думи на Йешуа, когато на теб ти е угодно нали? Важното е на гъзо ти да е хубаво, библията кучета я яли - ти си бог.
И не се хващай за това като за спасителна сламка, изкажи най-накрая становище спрямо лицерието си като мъж.
The Bird of Hermes
npp,в голяма грешка си моето момче,жалко че не мога да намеря цитатът,който казва че всеки човек като се роди носи в себе си първородния грях докато не се покае,т.е заради прегрешението на Адам и Ева всеки човек когато се роди е грешник,с изключение на децата до 12 години,на които всичко им е простено.Наистина е смешно такъв защитник и пазител на вярата да прави такива елементарни грешки.
^Това не го ли има само в корана бе? Аз не помня в библията да е пишело такова нещо
The Bird of Hermes
"богаташите" в Библията са духовниците/вярващите, които следват "идоли"/"кумири" сиреч фалшиви богове и въобще верчески/духовни неправди като цяло, "църквата" е така да се каже Божието правителство съставлявано от праведни духовници/вярващи, чиято цел както вече казахме е осигуряване на Спасение за цялото човечество.....
този път дори и гандалфа те би по истинност, няма как човеците да се раждат грешни, иначе Бог щеше да е неправеден в случай че (го) беше направил да бъде така по принцип, но няма как, по принцип никой не е вършил верческо/духовно беззаконие преди да се е родил, понеже точно в такова нещо се състои не само грехът на ева и адам но и на всички грешници като цяло, сиреч, в вършене на верческа/духовна неправда, ето малко доказателства:
"Ето, това само намерих, Че Бог направи човека праведен(т.е. че по принцип Бог създава всеки човек да се ражда/да бъде безгрешен/праведен по рождение), Но те(т.е. но неправедните духовници/вярващи от тях) изнамериха много измишления(т.е. множество верчески/духовни неправди)." Еклесиаст 7: 29,
"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях(т.е. никой не се ражда грешен), нито на родителите му(т.е. нито някой е наказван с вродени недъзи за какъвто и да е грях на свой родител или който и да е друг), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден(т.е. докато можем); иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9: 1-7,
"В същото време учениците дойдоха при Исуса и казаха: Кой е по-голям в небесното царство? А Той повика едно детенце, постави го посред тях, и рече: Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство. И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство. И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема." Матей 18: 1-5
Ох, майка му и дебил. Сега си мисли че като си играе с Image generator яекулираната му мисловна диария магически се превръща в крилата мисъл.
Баси малоумието, на всичкото отгоре и ръси олигофрении за "днешната младеж" сякаш не е току-що спрял да бъде на 10.
Нищо момченце сладичко, бъди си олигофренче. На мен не ми пречи. Приятно ми е да гледам как се излагаш пред мен и други. Някой ден ако случайно си спомниш за идеите ти за крилати афоризми може и да се присъединиш даже.
А нпп моля те спри да бъдеш мега педал и ти. "Дайте си и дрехите от гърба, разпродайте си имането и дарете на бедните" означава че става въпрос само и единствено за шибани материални блага. Йешуа не е малоумен кретен като теб, чиято представа за нормално предадено послание е многословно, алогично, неразбираемо, строго метафорично и в есенсция напълно противоположно на това, което се разбира от раз и от контекст и от логика и от действията чулите.
The Bird of Hermes
виж, по принцип няма метафори/алегории в Библията, но езика на Св. Писание е строго конкретен но и дискретен, иначе ако всичко в Писанието беше разбираемо за всеки, който го чете, тогава сега на тази планета всички щяха да са праведни и нямаше да има нито един грешник, така че, не само библейската дума "богатство" но и всяка една дума там е (строго конкретно и дискретно) духовно понятие, просто няма как духовник/вярващ, който е обогатен с верчески/духовни неправди да влезе в Божието Правителство, защото иначе ако това стане, тогава той може да причини големи поражения/щети върху много хора.....
истината е че, не невярващите докараха "мерзостта на запустението стояща на светото място" сиреч "грехът", но това го направиха множество неправедни духовници/вярващи чрез практикуване на интензивна неправедна верческа/духовна дейност, и така оттам досега цялото човечество е било/беше заливано от болестите, абнорменостите, афектите, и всички останали "плодове" на верческото/духовното беззаконие
O, бащинкото! БЕДНИЧКОТО!
Колко е нещастно и принизено, колко е изстрадало бедното му, ненагледно поколение...
Koлко е бедно и изстрадало че не умира на възраст около 30ина, без зъби в устата,
колко е изстрадало че не всяка 4-5ета жена не е изнасилена и/или оженена за такъв,
колко е изстрадало че вече не е нормално по-малко от 10ина % са почти грамотни,
колко е изстрадало че заради полезната си храна сега и дете е като гигант спрямо възрастен мъж от по-прежни векове, колко е изстрадало че вече не е нормално да се умира от грип,
колко е изстрадало че сега ако някой посегне сексуално на детето си може да бъде осъден,
колко е изстрадало от това че ако си роден с деформация и баща ти те убие ще му бъде потърсена съдебна отговорност, за разлика от миналото
колко е изстрадало че чете за ужасите и масата на проституцията на жени и деца от дадо Юго, вместо да вижда на всеки ъгъл по 2-3 моми, готови да ти дадът сифилис за стотинки,
колко си изстрадало че сега не е нормално да видиш някой да реже главите на мишки по улицата за кеф на малка тълпа, която му подхвърля монети,
колко си изстрадало че ти е позволено да четеш и изповядваш каквато си религия искаш, когато в не толкова далечното минало би бил пребит или заклан за това че си от друга деноминация,
колко си изстрадало че е 10% от популацията вече не са дискриминирани както бяха жените, чужденците и цветнокожите
БЕДЕН, МАЛЪК, НЕНАГЛЕДЕН ГАВРОШ!
Жив да те опеят!
Не ти ли е хрумвало че наистина се излагаш? Нали знаеш нашумялата сега поредица игра на тронове? В нея ТОЧНО са описани условията на живот по това време. Гледай малко исторически или научни канали да видиш как преди няколкостотин години в центъра на Франция обикновените хора са били най-окаяни наши просаци, страдащи от всякакви болести, които са лекували с нажежено желязо или мъртви жаби (понеже църквата е изгорила медицинските трудове от миналото), виж как са работили за по един цент на ден, виж как са се избивали като животни, прочети Клетниците, прочети някоя книга за живота на негрите, за войните в Европа между църквите, за това как християнството е станало причина за гибелата на новопокръстени викинги, като ги е накарало да спрът да се хранят нормално.
Наистина си беден. Толкова си необразован. И всеки път когато се опитвам да ти покажа нещо не приемаш на инат. Ти ЗНАЕШ че си прав - не можеш да го докажеш, не можеш да обясниш защо грешиш за други неща, но чуствата ти за теб са бог (pun unintended).
Пробвам с добро, с предоставяне информацията даром - не става
Пробвам с лошо, с показване на грешките ти - не става
Пробвам с логика, явно грешиш за разни неща щом повече от деветдесет процента от експертите в тази сфера са на противоположното мнение (въпреки че една голяма част са от собствената ти религия) - не става, ти си по-умен от най-умния, християнски нобелов лауреат в съответна сфера, в която ти въпреки нулевия си опит го превъзхождаш
Искаш да си се правиш на цар, на умен, на духовен въпреки че с нищо не си го заслужил. Въпреки че всички ти се смеят и виждат като клоун ти пишеш някаква "емо"подобна почти поетична глупост и се въргаляш в някаква илюзорна правота.
Колко.... тъжно.
пикльо дребен
The Bird of Hermes
И пак не се поправи дори малко. Пак с малоумщините, пак с липсата на каквато и да е била субстанция, послание, поука или логика.
Нищо, мъгла, плюнка. И това явно за теб е достатъчно....
Как преди време един като теб ги правеше същите номера. Колко обезсърчително.
Къде е смисълът да се говори с тебе бе момче?
Защо пишеш? Никой не отнася нищо от постовете ти, никого на нищо не учиш и не позволяваш да бъдеш научен?
Само се извиваш като червей и си играеш с ментална мастурбация -
казваш че няма еволюция. Аз започвам:
Не, не съществува. Като бай Ганьо "Е те такова животно няма".
Не, реалността, експертите, очите ти и всички други да го духат. Ти си знаеш какво искаш - искаш свят в който ти и създателя на вселената сте си дружки и това означава да виждаш този свят като нещо което не е.
За теб всичко изразява креативният гений на твоето приятелче, дори и когато видиш рибата пишка:
Това за теб е направено от някой виртуозен гений който прави Леонардо, Микеланджело, Бернини, ван Гог и всички други артисти да изглеждат като интелектуални джуджета.
Така и с всичко друго - каквото ти се каже и не ти харесва се държиш сякаш не съществува и само повръщаш гнусните си, лишени от смисъл бръщолевици и се правиш че миналите ти гигантски, жалки, смешни фалове не съществуват.
Няма смисъл от тебе
PS Гледам да медитирам по 20-30 минути сутрин когато имам времето. Не помня да съм чувал никакви гласове, тъпата притчичка е не само изкарана от нечий задник ами и лъжовна. Триста летящи ташаци отивам да се тъпча с мангота.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 14:47
The Bird of Hermes
А не е ли точно християнството метод за зомбиране, с помощта на който народа става управляема тълпа, която може да бъде ръководена (от църквата)? Нима отричаш, че това е била главната цел на католиците? Да си чувал за папоцезаризъм? Погледни в Гугъл колко ключови държави са имали такава конституция.![]()
gandalfepi4 ти си б*хти упроития човек![]()
Не ти ли писна да се занимаваш с тях ?! Не можеш да им докажеш нищо по интернет, защото те смятат за сектант, човек, който иска да им промие мозъка и пр. Остави ги да си вярват в техните илюзии, след като не те засягат пряко и си живей живота. Вече, ако имаш свободно време...