.
Отговор в тема
Страница 21 от 87 ПървиПърви ... 111718192021222324253171 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 2160
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Ох мамка му, сега се правиш на Джери от Сфера вече. По-добре спри да се държиш като на психотропни вещества.

Оставям те да си лягаш, то като те хване лигнята по-добре да говоря с някое копитно
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението

.....
    да, Небесното е абсолютно непроменливо и абсолютно независимо от "тъмнината"/злото, но все пак истинският Господ Бог е всемогъщ по отношение на Доброто и за Него не е невъзможно да се нагажда/приспособява към земното, Той може да проникне дори (и) в "тъмнината" вършейки своите съвършенни Добрини оттам, но това го може само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а това са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, и никакъв друг бог/господ не е способен на това освен Него, това явление на истинският Господ Бог е познато в Библията под наименованието "Южната Царица"
    Последно редактирано от npp : 12-15-2011 на 09:32

Повече от фен Аватара на evropeiski
    ^ с това исках да се подчертае, че не може с материални показатели да се измерят духовни величини.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    "Южната Царица"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_of_Sheba
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

.
    Тъй като всяка известна ни комуникация е материална не виждам по каква причина "духовни" неща да нямат материални манифестации, които от своя страна да бъдат измерени доста лесно.

Будистките монаси са перфектен пример

The Bird of Hermes

Горе в цитата е показано достатъчно ясно защо, макар да могат да се дадат още други причини.

Вземи една пазарска чанта и се опитай в нея да побереш целия свят, та ти в тази чанта можеш да сложиш само два хляба, и после можеш ли по тези два хляба да съдиш за целия свят (останал извън чантата) какъв е. Същото е по отношение на материално и духовно.

Аааа, в чантата може и да се побере и една лютеничка, че само хляб ше ми приседне.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 10:14

Не ми трябва пазарска чанта - трябва ми от най-малките пликчета. Тези за кламери - в него мога да сложа снимки, мога да сложа писмо, мога да сложа флашка.

Напълно достатъчно че да побере достатъчно информация за някой да си прави поне рудиментарни изводи за нещо.

Отново - в медиума е разковничето.

Мога да видя действията на човек, да измеря и класифирицам чуствата му (fMRI), да определя влиянето му върху света.

Напълно достатъчно ми е за най-общ извод:

Има тибетски монаси, измъчвани в затвори с години, които казват че са много благодарни че вярата им ги е спасила от престъплението да мразят мъчителите си.

Те се хранят като птички, но прекарват гигантска част от времето си в доброволна служба - помагане при строежи на къщи, събиране помощи за бедните, обучение на неуките и пазенене на животните.

В погледът им няма омраза или агресия - виждал съм как шаолински монах демонстрира лекотата с която може да разтроши слепоочието на някой с палец без дори искрица агресия, стръв или увлечение в очите му (нещо което 99% от хората правят по инстинкт), ами като играчка, като някакъв забавен номер, с усмивка. Пълен себеконтрол и филантропия.

Виждам как източни монаси ходят с хирургически маски и филтрират водата си, за да не доведът до смъртта на някоя буболечка.

Виждал съм прозрението в очите, думите и действията на хора като Далай Ламата.

Пак за него съм виждал и как (пак скенери) мозъкът му е оформен, след години обучение, като машина за доброта, себеконтрол и алтруизъм.

Виждам как това състояние продължава до краят на живота им.

Това ми позволява да изследвам този период като затворена система и да си направя заключение.

Може да не е цялата картинка, но ми е достатъчно че да правя изводи и сравнения.

The Bird of Hermes

ами все пак Бог не ни е лишил от познание за духовното все пак имаме два хляба и лютеничка, а за останалото трябва вяра. Библията ни дава една по-пълна представа за духовното, толкова колкото Бог е преценил че ни е нужна.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 10:38

Гандалф, да не се отказа бееее, кажи нещо, чувствам се самотен. Искааааам любооов. И разбирателство също де. Отивам да си кажа молитвата преди обяд.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 10:55

Библията е една гигантска част скучни и ненужни генеалогии, една гигантска част кървища и лъжи за света от стария завет и малко психоза от новия.

Не намирам НИЩО духовно или вдъхновяващо или мъдро там.

Рамаяна, одата за рагнарок, пикник край пътя, къща от листа, някои събрани коани са все неща които са ме вдъхновявали, показвали някаква мъдрост, правили по-добър, понасяли на крила, даващи чуство за висота и разкритие, на катарзис.

Просто имат тази искрица, тази вътрешна красота независимо дали си служат с поетични похвати или дълбочина.

Ти обаче си като мюсюлманите, служителите на лунния бог. Знаеш ли какво казват те:

-Прочети ми книгата. В нея пише и че една шура да прочетеш веднага прозираш божествен замисъл. Гарантирам ти че е така от собствен опит!

-Чел съм, не намирам нищо.

-Е сега, трябва да оригинален арабски да се научиш първо. Да не би да очакваш че титаничният гений на вселенският властелин, който пробива невъобразими, исполински и тъмни бариери като диамантена бургия, който мисли в непознати ни измерения и за който няма закони, правила или пречки няма да бъде тотално спрян и разгромен от едно просто транслитериране?

Същото тука. Дори романи са ме вдъхновявали. Атлас изправи рамене ме вдъхнови повече от библията, в този епос на материализма и духовния аскетизъм, на нищета на въображението имаше двойно повече смисъл, мъдрост и прозрение.

The Bird of Hermes

ами ок.........

Баща който би гледал как негово дете бива мъчено вечно е неизмеримо по-злокобен и отвратителен от бащата Josef Fritzl.

Отделно, пак спрямо "родителската" (какъв ужасен родител не би се появил никога пред детето си дори когато го вижда да моли) ти аналогия:

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    gandalfepi4 Какво ще кажеш, следното произведение по смислено ли е от библията

О ти, който си се поставил на Пътя, лъжа е Фантома,
    когото ти търсиш. Когато го разбереш, ти ще усетиш
    цялата горчивина, зъбът заклещен в Содомовата Ябълка.
    Така си бил примамван по Пътя, чийто страх те е отклонявал на далече.
    О ти, който крачиш в половината на Пътя, не-фантоми ти се присмиват.
    Защото ти крачиш заради краченето.
    Така делата ти, те примамват по Пътя, чиято прелест те е отклонявала на далеч.
    О ти, който се влачиш към Краят на Пътя, няма вече усилия.
    Все по-бързо и по-бързо ти падаш; изтощението е сменено
    с Неизразим Отдих.
    Защото там Тебе те няма на Онзи Път: ти си станал Пътя.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    За мен атеист е човек, който си мисли, че от едно дърво може да стане мост без никаква намеса ;]]. Сега ще ме нападнат 50 човека сигурно, но за мен беше важно да си изкажа мнението. За пръв път чувам, че мюсюлманите вярват в лунния бог =D Гандалфепик от какво се вдъхновяваш и в какво вярваш са две различни неща.
    Последно редактирано от dreamwalker : 12-15-2011 на 11:45
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

^ ти си вярваща, ти си вярваща, урааааааааааааааааааааааа

тука сме в червената книга на форума
    Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 11:50

Град
    Dreamland
    Може да съм вярваща, но не съм религиозен фанатик. Между другото, Европейски, имам чувството, че си направил тази тема само за да си намериш занимание. Няма смисъл да караш атеист да повярва, че има Творец. Това е като да караш Гандалф да убие Фродо без причина.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

ама ти си била и много умнааа, Урррааааааааааааа

Това което ми казваш е втората хубава мисъл в този форум, която ме вдъхновява и се покланям. Първата мисъл беше "Разумът е нещо лошо,ако не може да осъзнае собст. си граници"
    Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 11:57

^ ти си вярваща, ти си вярваща, урааааааааааааааааааааааа

тука сме в червената книга на форума
    По-леко да не скъсаш някой минискус.

^ Като подскочих от радост и много лошо си ударих кракът в масата. Ама чувството на радост заглуши болката

А и аз съм вярващ.
    Тангра е моето вдъхновение

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    За мен атеист е човек, който си мисли, че от едно дърво може да стане мост без никаква намеса

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    .
    Сори, схващам идеята но не ми влия особенно. Предполагам заради странната прилика на участта на пътника със съдбата на Ахаб от Моби Дик. Иначе идеята за вечната химера, за недостижимия хоризонт и пречистващото осъзнаване че всъщност не това е идеята ми е доста приятна - за това и споменах Къща от листа и Пикник край пътя

ПП Toва да не е от Paradise lost? Така и не съм го чел още

The Bird of Hermes

Град
    Dreamland
    Отговор на въпроса какво им пречи да вярват е: собствените им предразсъдъци.

Град
    Dreamland
    Какво общо има всичко това с атеизма?

^
    ^
    Така е, така е .....................dreamwalker искам да стана твоето кученце.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си