.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3280

Hybrid View

Още един въпрос? Вписана окръжност в равнобедрен триъгълник (бедра - 9, основа 6). Да се намери разстоянието между допирните точки на окръжността с бедрата.

Не съм сигурна в чертежа си, ако съм разбрала правилно,центъра на окръжността трябва да е пресечната точка на всички ъглъполовящи?

Цитирай Първоначално написано от young.wild.and.free Виж мнението
    Още един въпрос? Вписана окръжност в равнобедрен триъгълник (бедра - 9, основа 6). Да се намери разстоянието между допирните точки на окръжността с бедрата.

Не съм сигурна в чертежа си, ако съм разбрала правилно,центъра на окръжността трябва да е пресечната точка на всички ъглъполовящи?
    Да и е важно за задачата. Ще ти подскажа, че трябва да намериш в какво отношение центъра на вписаната дели височината към основата. Като намериш двете й части, остава да намериш една подходяща двойка подобни триъгълници и задачата е решена.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho2 Виж мнението
    Да и е важно за задачата. Ще ти подскажа, че трябва да намериш в какво отношение центъра на вписаната дели височината към основата. Като намериш двете й части, остава да намериш една подходяща двойка подобни триъгълници и задачата е решена.
    Стана ми интересно, та даже реших, че мога да сметна задачата наум ...
    И го сметнах като 3 корен от 2 върху 2. Та, зле съм, грешно съм разбрал задачата.

От любопитство, Чачо, можеш ли да го начертаеш, когато имаш време да видя кое точно разстояние се търси ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си