- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Благодаря за отговорите момчета ! Всъщност тази нощт спах нормално, болките бяха поносими, ще търпя няма как![]()
Здравейте,
моят проблем е следния ..когато пишока е в нормално състояние мога да опъна кожичката докрая..но когато е в ерекция мога само до половината да забеля .
Въпросът ми е дали има нужда от операция или не?(на 15 съм)
Здравей, аз бях със същите оплаквания на твоите години, при по-редовно мастурбиране и секс кожата се отпускаше и успявах да я забеля до основата на главичката, но при мен проблема беше, че имах късо гемче, не мислех да посетя доктор, но последната година получих фимоза и нямаше как, обрязаха ме. Ако гемчето ти е наред опитай с по-редовно мастурбиране опитвай да забелваш кожата, може да се отпусне, ако не стане - Уролог. Успех !
Здравейте аз съм на 17 години и моя проблем беше, че не можех да заголя главичката напълно докато мастурбирам и имах съмнения за късо гемче, но доктора каза че имам и фимоза лека степен (степените са 4, аз бях 1 или 2) та поради това не се налагаше да се премахне цялата кожа, а до половината.
Сега оперирах се вече е 5 ден, мажа се с риванол, по три бинта сменям на ден стерилни, но искам да питам вие марлята-бинта-превръзката ли напоявате или просто си поливате пениса?
Друго вечер като ми се възбуди ме боли и се будя през 30мин, 1час 2 часа! Само снощи се събудих два пъти, което е добре, но да попитам вие как се справихте с проблема?
Трето малко е взела да ми се люпи кожата на главичката, но малко това проблем ли е?
Четвърто Имам зачервяване от лявата страна на пениса на здравата кожичка точно под един от шевовете, това нормално ли е?
Пето как се правят баните от смарадлика поливаш ли глаичката ли топиш ??
И последно сърбежа нормален ли е или не??
На мен днес ми е 14ия ден (точно 2 седмици след операцията). Ходил съм на преглед само веднъж (2 дена след като ме оперира). Носих превръзка само 2 дена! Не знам за какви риваноли, бинтове, поливки и т.н. говориш. Не знам, аз нямах проблеми със ерекцията, в смисал болеше, ама чак да се будя не. А отностно люпенето - да, това си е напълно нормално! Главичката ти просто "загрубява". При мен до седмица изчезна проблема с люпенето! А зачервяванията и оттоците са нещо напълно нормално (поне през първата седмица). Относно баните със смрадлика, аз ги правя на ден по 2 пъти! Кипвам (с бързовара) една чаена чашка вода и в нея пускам една чаена лъжичка смрадлика. Изчаквам да се вдигне пяната. След това цедя и преливам в друг съд, след което чакам около половин час да позистина (в началото не е добре да е много топла, по-скоро хладка дори с телесна температура). Топя около 10 минути (макар че днес ще кисна докато не падне и последния конец, защото останаха само 2 и ми лазят по нервичките). Това е което мога да ти кажа! По-добре свиквай без превръзка по-бързо, защото няма смисал да си осложняваш живота от после, когато е зарастнал (да чакаш допълнително време дискомфорт да загрубява главичката). При мен вече всичко си е наред! Масторбирам си съвсем спокойно (е, разбира се доста по-внимателно от преди). По моя преценка, доста бързо се възстанових (само за 2 седмици) и вече почти нямам болки! (само при масторбация, ако опъна по-силничко но нормално все още не е напълно зарастнал).
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Имам чувството, че самата операция е била безкръвна! В смисал единствената кръв която имаше, беше от шевовете и от конците! Иначе там кадето са рязали, няма нито коричка, нито нищо (очаквах да е нещо като рана а изглежда като съвсем нормална кожа). Винаги ми е било интересно, как бачкат лазерните скалпели, така че да не тече кръв и т.н.
Само да ви попитам, долу горе до кога е добре да правя бани със смрадлика?
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Добре да питам друго мога ли да се къпя вече?
Също да питам редно ли е да ходя на училище като това ми е 6 ден и имам много шевове, които ме дразнят супер много?
Трудно е да се каже от разстояние, но предвид възраста ти и това което описваш, ти препоръчвам следното.При мастурбиране, овлажнявай главичката с бебешко олио.И при всяко движение се стреми да издърправш кожичката докрай-отначало докъдето можеш, но постепенно докато не започне да се забелва напълно.Недей да напъваш ако боли-само докъдето можеш без болка.
Ако си упорит и не се отказваш, вероятно ще се оправи твоят проблем и няма да е необходимо да се оперираш.
... и не чиитвайЩе излъжеш само себе с
Разбира се че можеш да ходиш на даскало! Аз 5 часа след операцията вече бях супер! Дори едни аверчета ми дойдоха на свиждане, само че не ги пуснаха (в 9 часа вечерта). За това аз излязох и отидохме на кафе (хаха бях с абокат и по пижама). Иначе на следващия ден още си обикалях цяял ден по разходки, кафета и т.н. Аз не ходих на училище първата седмица, но не защото не бях във добро физическо състояние, а просто защото си имах бележка хаха и обикалях по моловете и кафетата... А отностно къпането, аз още на следващия ден след като се прибрах от болницата се изкъпах!(направо ти се чудя как се търпиш 6 дена без баня) Споко, къпи си се спокойно! Просто не търкай оперираното място със сапун и всичко ще бъде наред![]()
Последно редактирано от dimi93 : 03-31-2012 на 10:58
Единствения минус на цялата тая история е че оргазма наистина не е същиятДоста по-слабо е! От друга страна мога да контролирам долу/горе кога да свърша ....
Ами значи, свършвам много, много по-бавно! Освен това се възбуждам наистина доста по-трудно от преди! И оргазмът е доста по-слаб, в смисал такъв че като свърша... някак си просто свършвам и тече сперма, не е точно както преди! Да, усещам удоволствие разбира се, но е доста по-слабо в сравнение с преди!
Какво да се прави... нали в днешно време най-важен е външния вид, та и аз така реших да се обрежа, уж да е по-красив! ( и чак след това се поразрових и разбрах за отрицателните страни)...
Отново съм аз искам да разбера КАК почват да падат конците! В смисъл такъв там където имаш шев преди да падне конеца сърби ли, зачервява ли се, разранява ли се? За тази цел съм сложил линк с картинки на моя пенис КОЙТО НЕ СИ ПРАВИЛ ОПЕРАЦИЯ ДА НЕ ГЛЕДА!!!!
Само преди това да кажа, че диагнозата ми е фимоза, но лека форма, премахнато ми е късото гемче, и не изцяло кожата на главичката - точно нея виждате под главичката това е кожичката, която докторът ми остави за да не съм напълно обрязан! Също се вижда как ми се бели главичката(нищо особено). На едната снимка съм снимал главичката отгоре за да видите как ми се оформя мястото където резнаха гемчето! Също имам и още отток, нз защо днес стават 7дни и още не е спаднал!
Ето и снимките: http://imgur.com/a/FzyFM
Мале пич... не искам да те плаша ама... доста страшно изглеждат тези снимки! Не знам... при мене картинката изглеждаше коренно различно! (може би при всеки е строго индивидуално...не знам)... Може би защото съм с пълно обрязване, без премахване на гемче... не знам! При мене конците паднаха на 7 - 8ия ден! Днес ми е 17 ден и пишката ми е като нова. Има само 3 кончета, които едвам се крепят! Иначе първите няколко дена имаше кръв по боксерките, но само това! На теб ти е 7 ден и носиш превръзка!? Странно, на мен от 3тия ден ми я махнаха и всичко се възстановява повече от добре ( да не чува дявола)! И да конците ме сърбяха лекичко преди да паднат. Правех бани с Калиев Перманганат и със Смрадлика! Не знам, тези оттоци твоите изглеждат доста ... трагично :S:S:S Иди на преглед!!! При мен нямаше такива истории (и слава богу, иначе със сигурност съм щял да припаткам както се познавам)
Мале и какви са тези жълто-зеленикави работи по главичката? (а аз си мислех, че моя хирург е пълен некадърник, който и представа си няма от шиене... леле леле)...
(btw много яки дънки имаш! От каде си ги взе? Случайно да са от Bershka или Zara?)
Последно редактирано от dimi93 : 04-02-2012 на 19:00
Димо, стига плаши момчето пишката му е с напълно нормален изглед като след операция, моята главичка се бели по почти същия начин само дето конците ми не си личат,отоците са напълно нормални и доколкото съм чел мнения по темата при полу обрязаните отоците спадат по-бавно, така че пич не се притеснявай прави си баните слагай си превръзките и с времето ще се нормализират нещата. Успех !
Не виждам как си обрязан напълно без махане на гемчето. То не играе никаква роля ако няма кожа и е закачено за нея. Не плаши момчето, при такава интервенция винаги нещата изглеждат доста по потресаващо отколкото всъщност са. Конците може да западат и след 10-тия ден. Обикновено за възстановяване си трябва поне месец при пълното обрязване.
Ами не знам пич! Аз току що си набих поредната чикия за днес (4-та)... и пишката ми е като чистак нова, (готова за подвизи) а ми е 17 ден... (с пълно обрязване съм) Прегледай по-назад в темата и виж, че пълното обрязване и премахването на гемчето са си 2 отделни неща! (т.е. пълно обрязване, не значи и премахване на гемчето (както и аз си мислех)).
Последно редактирано от dimi93 : 04-02-2012 на 23:33
Нз, но вече взех да си поспивам пълноценно с леки болки! А това жълто зеленото по главичката е горния слой кожа (оцветил се е от риванола и смарадликата), но той пада малко, по малко .
Но не ми отговорихте на въпроса как ви падат конците сами ли, с ваша помощ, и какво изпитвате на мястото на което има конец преди да падне, сърбеж, дразнене, остри но кратки болежки. !!!
Кой ти препоръча да слагаш риванол? От него обикновено се подува пенисът.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
САМ решаваш!
просто прочети ЦЯЛАТА нишка на Темата и САМ реши!
Без незбавно и АДЕКВАТНО лечение - след време ще ровиш в нишката на тази Тема с илюзията за избор на "добрият хирург".