.
Отговор в тема
Страница 50 от 87 ПървиПърви ... 4046474849505152535460 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 226 до 1 250 от общо 2160
    Мега фен Аватара на koshtramba
    Е нека сме мършояди !
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Мале к'ви сте гадни невегетарианците...

Mършояди
    е не се знае дали няма да се окажем вегетарианци или дори вегани, кой знае кое е най-добро за човека?

"Всяко нещо, което е съществувало, вече си е получило името; И известно е, че оня, чието име е Човек, Не може да се състезава с по-силния от него. Понеже има много неща, които умножават суетата, То каква полза за човека? Защото кой знае кое е добро за човека В живота, във всичките дни на суетния му живот; Който минава като сянка? Понеже кой ще извести на човека Какво ще бъде подир него под слънцето?" Еклесиаст 6: 10-12
    Последно редактирано от npp : 02-04-2012 на 08:46

❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Повече от фен Аватара на broken-barbiee
    Хаха до сега не съм чула атеист да каже, че ще му стане нещо ако започне да вярва. Тук става на въпрос за гледни точки. Например аз като по-малка бях много вярваща, но сега никой не може да ме убеди, че Бог съществува. Това зависи просто от начина ти на виждане за живота. Както казах по-горе - гледната точка. Във всяка ситуация има много гледни точки и всеки избира една знаейки и за другите, но допуска само едната да го убеди, с нас-атеистите е така. Ние виждаме живота от друг ъгъл, в който Бог не съществува. Начина, по който задаваш въпроса за атеистите малко ми напомня за това изречение "Е, какво ти пречи да си християнин след като си и мюсюлманин" - ето я разликата, но по друг начин обяснена.

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Изписали са се достатъчно мнения(не съм прочела всички), но ще ти кажа с думи прости, авторке, защо ли не вярвам.

-"Какво ви пречи да вярвате?"
    - Разумът

Мега фен

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Силъта на мисълта, плацебо ефекта са неща мноооого по-стари от библията, исус или които и да е там бог.

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    Ами в крайна сметка те вярват, но просто вярват в атеизма.
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Цитирай Първоначално написано от StolenBliss Виж мнението
    Ами в крайна сметка те вярват, но просто вярват в атеизма.
    Това пък заедно с ''Атеизмът е религия'' са ми просто любимите изказвания. Обясни ми каква точно вяра се изисква при атеизма? И моля те преди да отговориш не прави грешката да пренебрегваш разликата между атеизъм и антитеизъм.

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Това пък заедно с ''Атеизмът е религия'' са ми просто любимите изказвания. Обясни ми каква точно вяра се изисква при атеизма? И моля те преди да отговориш не прави грешката да пренебрегваш разликата между атеизъм и антитеизъм.
    Мисля че има предвид вярата в науката и тези неща, иначе да кажеш, че вярваш в атеизма е като да кажеш че вярваш в църквата, просто неправилно се е изразило момичето.

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    Нямам в предвид, че атеизмът е религия, а че пак изисква вяра. И на практика пак се ВЯРВА в 'нещо'. Трудно е за обясняване.
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Нямам в предвид, че атеизмът е религия, а че пак изисква вяра. И на практика пак се ВЯРВА в 'нещо'.
    В какво? Вярваш, че не вярваш в бог? При религиите и при антитеизма разбирам защо се изисква вяра - и при двете заявяваш твърдение като ''вярвам, че има бог'' и съответно "вярвам, че няма бог", но при атеизма нещо не ми се връзва. Каква вяра се изисква да не вярваш в бог? Няма нужда задължително да вярваш в науката или определена философия, за да не вярваш в него.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Нямам в предвид, че атеизмът е религия, а че пак изисква вяра. И на практика пак се ВЯРВА в 'нещо'. Трудно е за обясняване.
    Теизмът е позиция изискваща вяра в нещо, гностичния атеизъм (антитеизъм) изисква вяра в нещо, най-често срещаният агностичен атеизъм не изисква никаква вяра.

Ако съседа ти каже че има куче, но ти нито си го виждала, нито чувала и не можеш да му повярваш това не означава че вярваш че той няма куче, а просто че не си убедена.

Аз като атеист не казвам "Няма бог, точка" ами "До сега не съм виждал доказателство за това и не мога да повярвам, може да има, може да няма."
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Теизмът е позиция изискваща вяра в нещо, гностичния атеизъм (антитеизъм) изисква вяра в нещо, най-често срещаният агностичен атеизъм не изисква никаква вяра.
    Мда, това имах в предвид и аз, не знам доколко се изразих разбираемо обаче

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Defender, не ти ли омръзна тази тема? Нека всеки да вярва в каквото си иска, никой не е допрял нож до гърлото му.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Аз като атеист не казвам "Няма бог, точка" ами "До сега не съм виждал доказателство за това и не мога да повярвам, може да има, може да няма."
    значи не си атеист, а агностик. а според мен си някоя нинджа
    Последно редактирано от defender : 04-13-2012 на 19:56

''Атеист е човек, който не само, че не вярва в религията, но е убеден, че Бог и боговете не съществуват. Това е като вяра в религия, която казва, че всички останали религии са грешни. Всъщност тъй като това е вярно за всяка религия разликите са малки. В религията на атеистите броя на боговете е нула.''

Какви глупости пишат в уикипедията... сигурно от някой такъв сайт си си чел определенията, ако изобщо си го направил.

Мега фен
    ''Атеист е човек, който не само, че не вярва в религията, но е убеден, че Бог и боговете не съществуват.
    Вярващ (от християнска гледна точка) - човек, който е твърдо убеден, че Бог съществува.

ПП: В религията на атеистите броя на боговете е "АЗ съм си бог".
    Последно редактирано от defender : 04-13-2012 на 20:53

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    значи не си атеист, а агностик. а според мен си някоя нинджа
    Начина по който се изложи е сравним само с това някой да спаси бабичка от крадци в Англия, в отчаян PR опит кралицата да реши да го направи рицар и на официалната процедура, на живо по националната телевизия той да се изпърди, от притеснение да повърне върху кралицата, да се притесни още повече и да се изпърди с диария, да се разплаче и свие на пода докато се подмокря и зад кадър децата му да се провикнат че се отричат от него, а жена му се гръмва от срам.

Може да си агностичен или гностичен атеист, теист, християнин, каквото и да е. Това че шибани олигофрени (e.g. you) са толкова тъпи че не могат да разберат какво означава нещо и го използват погрешно не променя дефиницията. Ако си християнин и си убеден 100% че Йехова е истински си гностичен християнин, ако просто смяташ че така е най-вероятно, но не си 100% убеден значи си агностичен християнин. Ако си атеист и си 100% убеден че няма никакви богове значи си атеист гностик, ако не си 100% убеден, а просто не си виждал доказателства за съществуването им то си атеист агностик.

Гностицизма и агностицизма (сякаш и не го крещи самото значение на думата гносис (знание)) е позиция на убеденост, не нещо друго, тъп малоумен чикиеб боец.
    Последно редактирано от gandalfepi4 : 04-14-2012 на 08:25
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Да предположим, че има три категории хора:

1. Вярващи - вярващ е човек твърдо убеден, че има Бог. Вярващия е гностик тои не може да е друг. Ако вярващи каже че е агностик той моменталон отива в категория 2
    2. Съмняващи се, колебаещи се (агностици) - тук се включват вярващи агностици и атеисти агностици
    3. Атеист - човек убеден, че няма Бог. Ако едни атеист каже, че е агностик то той вече не е атеист, а отива в категория 2.

т.е. думата агностик не може да бъде приложена към думата вярващ или към думата атеист (те са винаги гностици, това са хора убедени в позициите си)

Така, че това че съм те нарекъл агностик не означава че съм сбъркал, дори думата агностик те описва по-добре от думата атеист.

"зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ!
    Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изблювам из устата Си."

Ето цитирам г-ца Скарлет
    ''Атеист е човек, който не само, че не вярва в религията, но е убеден, че Бог и боговете не съществуват. .......................
    Какви глупости пишат в уикипедията... сигурно от някой такъв сайт си си чел определенията, ако изобщо си го направил.
    Последно редактирано от defender : 04-14-2012 на 11:19

Мега фен
    в това отношение в Писанието(библейското) има само две категории хора: вярващи и невярващи, задълбочените/систематичните и професионалните вярващи са наричани "юдеи", а невярващите/нерелигиозните/неокултистите "езичници", така че напразно се трудите като говорите за атеизъм, гностицизъм, сюрреализъм, и тям подобните, които са човешки понятия, след като в Писанието не са "дефинирани" такива, друг е въпроса че юдеите би трябвало да бъдат онези, чрез които езичниците са спасявани, понеже езичниците са определени от истинският Бог да бъдат обектите на Неговото спасение номер едно, а юдеите служителите на Неговото всеспасение
    Последно редактирано от npp : 04-14-2012 на 12:41

Defender, неслучайно написах, че цитираното от уикипедия са глупости, което ти явно реши да игнорираш. По-горе Гандалф ти обясни определенията, на мен честно казано не ми се занимава особено като виждам, че няма смисъл.

Мега фен
    интересно как един атеист казва - аз не вярвам в Бог, ама се съмнявам, че Той може и да съществува - втората част на изречението отхвърля първата, това вече не е атеизъм, а маловерие. Но както и да е.

Ааааа, може би искате да кажете "малко вярващ в Бога неверник".

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Да предположим, че има три категории хора:

1. Вярващи - вярващ е човек твърдо убеден, че има Бог. Вярващия е гностик тои не може да е друг. Ако вярващи каже че е агностик той моменталон отива в категория 2
    2. Съмняващи се, колебаещи се (агностици) - тук се включват вярващи агностици и атеисти агностици
    3. Атеист - човек убеден, че няма Бог. Ако едни атеист каже, че е агностик то той вече не е атеист, а отива в категория 2.

т.е. думата агностик не може да бъде приложена към думата вярващ или към думата атеист (те са винаги гностици, това са хора убедени в позициите си)

Така, че това че съм те нарекъл агностик не означава че съм сбъркал, дори думата агностик те описва по-добре от думата атеист.

"зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ!
    Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изблювам из устата Си."

Ето цитирам г-ца Скарлет
    Оф гейски, обясних толкова пъти колкото и олигофренче да разбере, поствах линкове и дефиниции. След като нагло и обидно грубо продължаваш да бъдеш тъпак приемам че можеш да приемеш само това. Моят последен опит да говоря твоят език.

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си