- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
^Марка?
taamara,мерси!
И става ли да ми препоръчате някакви шампоани (от магазин,не от салон или сайт) ,които да са с добро съдържание,че не ги разбирам.много въпроси станаха ама..
За шампоани - Орзен, Глис ..сега рекламират на Шаума, че вече съдържали протеин, ама ..нещо си мисля, че е просто маркетингов трик..не зная.. Иначе препоръчвам шампоани от аптечната мрежа. На предната страница похвалих Фитовал-а, но има недоволни от него, така че .. : )
Аз ползвам на Милва шампоаните и съм доволна. Евтини са, макар че бързо свършват.. аз си купувам хининов, бирен или с коприва. Доволна съм и от Глис и Орзен, също както taamara![]()
ами по принцип толкова гъста ли ти е косата ? ако да просто 1-2 пъти в седмицата маска и да съдържа жълтък ! .. спираш пресите и т.н. .. купуваш си професионален хубав шампоан (подхранващ най-добре) ... от тази дължина до тази на снимката има доста разлика,а и като предвидим,че тази русата коса е навита т.е. още по-дълга ще е ако е изправена.. така че доста време ще ти отнеме.. около половин година може би.. фрикции с билки можеш да си правиш и да приемаш вътрешно някакви добавки най-добре бирена мая.. и стой с маските колкото може повече и да са хубаво затоплени.. друго не знам какво да ти кажа.. и тривитаминол ако използваш ще е супер + здравословно хранене и поне по 1,5 литра вода на ден !![]()
колкото до въпроса с бирената мая - по принцип от каквото и да е трябва да се почива,друг е въпроса,че при бирената мая не е задължително.. може да се пият 1-2 опаковки и да се почива 1 месец примерно.. за повишаване на апетита - това не е дефект,бирената мая в повечето пъти се използва за такива цели..
Да, дааз затова написах "дефект" с кавички. Просто доста хора не го приемат, тъй като се опасяват да не напълнеят.
Ами,Марти, косата ми е доста гъста.. но чак пък толкова, колкото изглежда на снимката не знам.. от здравословно хранене кое имаш предвид да ям и да не ям ;д ..водата за какво помага и винаги съм се чудила тоя жълтък за какво, някои хора слагат само жълтъка, други белтъка ..
^ определено имам в предвид да си ядеш ! аз съм против диетите ! .. за гъстотата - имах в предвид г/д. то е ясно,че еднакви коси няма,но щом ти е гъста значи ще се получи.. сега само остава да не я гориш... водата помага и за кожата и за косата..когато приемаш повече вода косата се хидратира и става по-еластична.. нали когато кажем,че пресата гори и изсушава косата имаме в предвид,че отнема влагата от косата и така косата става по-безжизнена .. за жълтъка и белтъка .. ами в жълтъка се съдържат ужасно много полезни продукти като цинк,желязо и т.н.(и прави по-плътен косъма!!!) докато в белтъка дори не знам дали има нещо полезно като цяло,но ако решиш примерно да се къдриш е в твой + да се накъдриш с белтък,а не пяна.. за косата и ядки много трябва да хапваш.. за цинка мисля че пак в яйцата се съдържаше, в месото и в пшеничения зародиш (за това е толкова полезен за косата) .. за вит.А,Б и Ц можеш да си слагат вит.А в маските,а останалите да ги приемаш чрез бирената мая (ако решиш да си вземеш) или чрез останалите продукти.. ако не искаш бирена мая можеш да си вземеш Б-комлекс от аптеката (тия витаминчетата дето се разтварят във вода ;д) иначе витамините е ясно - в плодовете и салатите.. особено сега зелена салата можеш всеки ден да си похапваш .. иначе за водата аз ти казах 1.5л. обаче ако си по-височка (щото аз съм доста нисичка ;д ) ще е добре от 2 до 3л. защото по принцип за голям организъм е добре да се пие 3л. естествено не прекалявай,защото дробовете не са ти за един ден.. ами това за което се сетих.. ако има нещо питай![]()
Днес си купих черния шампоан на Gliss.. И (не разбирам много ;д), но ми се вижда хубав.. Съдържа 3 пъти повече кератин.. Малко не ми харесва как мирише, но довечера като си измия косата ще видя как ще е и ако съм доволна след време, ще си купя балсама или спрея от същата серия.![]()
Момиче ^^
^ На мен ми харесва как измиваи аз съм го ползвала, една опаковка. И да - ароматът му е по-особен ;д
на мен Глис ми изсушаваше много скалпа и ми падаха люспи от главата![]()
Благодаря за отговорите.
Вчера си изправях косата и като си я напръсках с термозащитен спрей чаках малко да изсъхне ама явно не е изсъхнало и като я изправях и се чуваше един такъв звук все едно се пържи нещо ;x и се дигаше пара и се уплаших да не би да сэм я изгорилапри вас така ли става?Нали трябва да изчакам да изсъхне спрея? :S
какъв ти е спреят точно? ако пише да го пръскаш в/у суха коса... не знам, прочети упътването
аз ползвах едно кремче на Лореал, мажеше се в/у влажна коса и после си я изсушавах и чак тогава я изправях с пресата
не ми звучи добре при теб как се е получило![]()
http://www.google.bg/imgres?q=jalyd+...9,r:0,s:0,i:63 Това ми е спреят,професионален е и съм доволна ама тоя път не знам защо стана така..... пише,че се нанася на влажна или суха коса,като се набляга на краищата.
Реших да пробвам и аз метода с коприватата ... по колко да слагам и на листа ли да я купя или на корени?
Марти,щях да те питам дали да се подстрижа или да оставя косата ми да расте още и когато долния пласт стигне г/д 3 см над закопчалката на сутиена и тогава да я изравня
Ще може ли някой да ми каже как точно се прави маска с кафе
и утайката ли се използва...
Потърсих,но не намерих точно това.
За това ви питам![]()
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Момичета след седмица съм на свадба, а все още незнам каква прическа да си направя. Имам преса за изправяне, ретро преса (тя не е за препоръчване в този случай,но все пак), такава за вафлички и маша за едри къдрици... Идеи? Евентуално може и някакъв аксесоар да сложа (цвете или шнола/фиба), но незнам. Косата ми е дълга до гърдите и с израснал вече бритон. Хайде давайте идеи, че страшно съм затруднена.![]()
Душата е кивота, усмивката - камина!
^Кок.Подходящ е за официални събития и е много стилен...може да го съчетаеш и с плитка тип диадема или пък цвете.Може и да се накъдриш машата или ретро пресата.Всички варианти са хубави.Ти решаваш.