.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3280

Hybrid View

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението
    Здравейте, утре имаме класна по математика и много ще се радвам, ако има човек, който може да ми реши и обясни следните задачи.

ЗАД.1. Единия ъгъл на ромб е 42(градуса). Ъглите, които диагоналите образуват със страните на ромба са:
    А) 42 и 48 градуса. ; Б) 42 и 138 градуса ; В) 21 и 159 градуса ; Г) 21 и 69 градуса.

ЗАД.2. Ъглите, които една от страните на ромб образува с диагоналите му, се отнасят както 4 : 5. Острият ъгъл на ромба е:
    А)40 градуса ; Б)80 градуса ; В) 42 градуса ; Г) 84 градуса.

ЗАД.3. В успоредника ABCD AL е ъглополовяща на ъгъл BAD. Ако DL = 7sm. и CL = 6sm намерете периметъра на ABCD (в sm)

ЗАД.4. Успоредникът ABCD има страни AB = 20sm. и AD = 12sm. Лицето на успоредника е 120 кв.см. Острият ъгъл на успоредника е:
    А) 20 градуса. ; Б)30 градуса. ; В) 45 градуса. ; Г)60 градуса.

Има още доста задачи, обаче малко се съмнявам някой да се занимава с мен толкова време, така че поне тези ако може да ми обясните.. ;х
    1)Г, 2)Б, 3). 40 см, 4)Б

Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    1)Г, 2)Б, 3). 40 см, 4)Б
    Много ти благодаря. Ако няма да съм много нахална може ли да ми дадеш решението на зад.4., за да видя как се решава всъщност.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението
    Много ти благодаря. Ако няма да съм много нахална може ли да ми дадеш решението на зад.4., за да видя как се решава всъщност.

S на успоредник = а.ha=b.hb
    120=20.ha=> ha=DH= 6 cm (H E AB)
    120=12.hb=> hb=DF=10 cm (F E BC)
    Избираш си един от двата триъгълника ADH или DCF.
    И в двата случая катет ти е половината от хипотенузата.Оттам по теорема имаш 30 градуса за острия ъгъл на успоредника.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си