- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
Плаша се вече от себе си.Имах много нужда от шоколад тези дни. Не само кръвното, просто си усещах умопомрачителна нужда да ям шоколад.И изядох един. Продължавам с диетата, въпреки че лекарите ми казаха да ям повече понеже с тези диети и режими съм си увредила тялото цялостно.А не мога вече да съм дебела.... Ям си по 3-4 пъти на ден манджички- пилешко, ориз,супи и салати. После се обвинявам,че съм яла толкова много. Май попрекалих с вманиачването.
Не се вманиачавай! Аз също бях добила страх от въглехидрати. Но.. се появиха здравословни проблеми - липса на МЦ. И въпреки това пак така си я карам.Тази сутрин се премерих, вярно, беше след 30 минути крос, изгубила съм вода, ама съм 43,3. Толкова съм била в 4ти клас. Ужасих се. Повече на кантар няма да се кача.
Понякога си трябва шоколадец де. Друго си е да изядеш половината буркан с течен шоколад или цяла кутия бисквити/сладолед. Щото иначе няма мирясване. Жените сме доста странни. :Д
Сутринта направих 13 обиколки на един парк/градина. Питах майка ми колко метра са, тя каза 600 и че била сигурна в това, но това е супер много, така че ги броя за 500. Минала съм 6200м за ~34 минути. Плейлиста ми беше 32 и малко, но свърши точно на края на 12тата обиколка и реших, че трябва да завърша със спринт. Някакви мамини убафци в последната минута ме изпревариха, пишман футболистчета, дето тичаха половин обиколка зад мене, ама на спринта бая ги задминах. :Д
eдит: Не знам как ги сметнах 6200?! 6500. От втория път нацелих. Пуста математика.
Последно редактирано от FuckingFreak : 07-09-2012 на 09:33
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
FuckingFreak някъде назад в темата беше писала откога си почнала и с какво обаче не мога да го намеря поста, трябва да е доста назаде... затова да те питам след колко време видя резултати от новия си начин на живот?
БТВ виждам, че всички много се страхуват от тези въглехидрати и също някакви си диети ако искаш да свалиш не трябва да ядеш повече от 70 гр на ден обаче то въглехидрати си има в почти всичко например - 100гр. моркови 8.0гр въглехидрати;Та тогава 70 гр да не е, че не можеш да ядеш "чисти въглехидрати" (ако има такъв израз) всмисъл да не ядеш повече от 70 гр. хляб...
Мерси.
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Хляб не е препоръчително да ядеш като искаш да махаш мазнинки,ноо зависи.. Ако тренираш по 2-3 часа на ден различни неща например тежести и кардио е друга работа и съвсем друга ако тичаш по 20-30 мин на ден или пък вдигаш само леко тежести във фитнеса.. Нищо им няма на морковите ,стават на салатка със зеле. Най-важното да изчислиш ТДЕЕ и после дерзаш.Все пак има шанс дори да си в калориен дефицит да качваш мазнини..
Ми, почнах миналата година. През лятото на морето с 120 лева само на мое разположение се наяждах всеки ден супер брутално. За 10 дни тия пари отидоха само за храна. Палачинки с шоколад, картофки, бургери, дюнери, сладолед. Прибрах се вкъщи, не бях качила. Но продължих да се храня супер зле. Преди да си легна си набивах шпеков салам, щото съм си лакома. Или филии бял хляб. Или и двете хаха. :Д Иначе никога не съм била особено слаба, нормално дете си бях. Скоро гледах снимки. Почнах уж да се ограничавам и да ходя на пътеката вкъщи, ама това траеше точно 2 седмици. И то да съм стъпила точно 4 пъти на пътеката. Продължих след пауза с 90 дневната диета, месец преди Коледа. Пълен фейл. След това спрях с всичко. Качих супер много, достигах 54 кила на 157 височина. А преди бях 48. Пробвах пак с 90 дневната - не. Японски чудеса - не. На ден изяждах по килограм ябълки - не. И се захванах леко полеко с велоергометъра вкъщи, 3 пъти седмично, редувах с изкачване на стълби и скачане на въже. Почнах с някакво тае бо, клипчета по ютуб. Тренирах всеки ден, без неделя. Но си признавам, преродих се с ББ тийм. Много акъл си налях в главата за това какво трябва да правя и какво не, вярно, вманиачавам се на моменти, но това е положението. Не съм имала почивка от тренировка от 3 месеца, изключая един единствен ден, в който бях на екскурзия без никаква възможност. Но не твърдя,
че е правилно или че някой друг трябва да прави същото. Просто така си го усещам за добре, а може би не е? Знам ли. През това време и не бях яла сладко, но си заблажих и не съжалих. Сега пак не ям, защото не ме кефи вече кой знае колко. Не че не е готино, ама къв е смисъла да го ям? Та така, ще повторя предишния си пост, ето ме в момента на 44 кила. Не съм в най-добрата си форма, но не искам да отслабвам повече. Преса май няма скоро да изкарам. Но засега приоритет ми е здравето... или поне така си мисля.
А зеленчуците не ги смятай. Освен картофи, царевица и такива. Е, не е като да изяждаш по килограм домати/моркови, но все пак. И това 70 гр е супер индивидуално, и да, това са както казваш чистите въглехидрати в една храна, а не самата тя колко тежи. Принципа например на НВД е по 1гр на килограм телесно тегло, тоест ако си 70кг така трябва да е. Но вече не съм привърженик на НВД,ВВД,РБХ,ВМХ и НЕЗНАМСИКАКВОД. Тъпи са тия абриевиетури, човек трябва да знае какво и кога да яде.
едит: Нещо напълно абсурдно:След тренировка много ми вървят морковите.
Последно редактирано от FuckingFreak : 07-09-2012 на 11:21
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
Ами аз свалих към 5 кг като спрях да ям някои неща и правех разни си кардио клипчета от тубата. Обаче имам още окл 3-4кг.. Чак сега обръщам внимание на въглехидрати, мазнини(защото и на мене не ми е идвало от май месец). Преди само калориите отразявах.
Бягам по окл 20 мин да като сменям бързо/бавно 4 пъти в седмицата. Правя и някакви произволни workouts от канала на Зузка пр- http://www.youtube.com/watch?v=KH67t...feature=fvwrel И обръч въртя по 1час д/г всеки ден, не че от него има някаква полза, но ме кефи ;Д С тежести и фитнеси не се занимавам защото 1-во няма Фитнес в моя град 2-ро и да имаше не бих си дала парите за тoва при положениече има youtube ;d 3-то нямам тежести, ама не знам и за какво са ми...
Към средата на юни бях поспряла да тренирам, няма да се оправдавам защо...но сега лятото няма място за оправдания тъй чеее ;d...
А да хляб не ям отдавнар само отвреме на време ако си правя сандвич с домати и сирене но е пълнозърнест.
П.П. ТДЕЕ?Няма го в google;d....
FuckingFreak мхъм, мерси.Поздравления за силния дух
А пък това с грамовете- та аз като съм 49-8 тогава....доста малко ми се струват ;o Не че съм по тестените де и към шоколадa имам непоносимост, обаче плодовете си ги обичам много иии ;d Но ще се опитам да наблягам на протеините.
E мерси![]()
Последно редактирано от December : 07-09-2012 на 11:53
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Колко е възможно да си търсила за ТДЕЕ ?https://www.google.bg/#hl=bg&output=...w=1440&bih=736
Днес нещо ме хванаха лудите и прекалих със суровите ядки ;/ Искам да попитам, дали ще напълнея от това, тъй като от както си почнах режима се старая да съм стриктна и вече си имам минусчета ^.^
Като цяло сигурно съм изяла към 200грама ;// Да го кажем 1200 кал.. от храненето ми по режима калорийте до вечерта ми излизат 355... та 1555 ужасно много ли е? (Висока съм 175см) Движа се мнооогоо.. дори и когато нямам сила (като днес) - по-късно отивам на зумба, а и днес съм се разхождала хубаво. Но знам, че не са важни само калориите, а и храните, нещата без ядките са това:
з: домат + 1 варено яйце
+експресо с мнооого малко обезмаслено мляко
о: домат, 1/2 краставица, 1 кюфте на скара
с: 1/2 краставица + яйце
в: домат + яйце
Пс: не съм се мерила от много време, само с метърче, а там има минусчета (както казах ;д) и се чудя, дали утре да се премеря или да изчакам края на първата част на режима (15 дни, минали са 9).. като цяло първата част е разделена на две - по-обилно и по-малко хранене.. сега съм на по-обилното и бих искала да видя как върви. Съжалявам, че толкова малоумни въпроси.. но до преди известно време бях тръгнала в лоша посока (повръщания и гладувания) и сега просто ме е страх да не се върна..
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Пфф. Имам нужда да се споделя. И не знам защо точно тук, но всичките ми проблеми излизат от храната или, другият вариант, всичките ми проблеми водят към проблеми с храната.
Не знам как да се храня. Честно. Непрекъснато си правя експерименти с всичко и това ме кефи до един момент, в който започвам да се чудя дали е правилно и т.н. Започнах да веганствам не само защото ми беше интересно, а и защото ми беше удобно, защото знам, че обичам много плодове и зеленчуци и знам, че сега са в изобилие и исках да ям от тях - нещо, което с НВД не ми се получаваше.
Обаче проблемът идва от факта, че ям почти само плодове и зеленчуци, вкарвам се в някакви омагьосани кръгове и после се чудя кво правя. Не се чувствам вече нуждаеща се от никакъв определен тип храна, нито млечните ми липсват, нито, оказва се, плодовете ми липсват - не ги ям, чувствайки, че са ми адски вкусни. Понякога да, но по-често напоследък... не.
Искам да престана да експериментирам, искам да се храня умерено, балансирано, а не знам как вече. Скъсвам си задника от тренировки, но нищо не става, знам, че проблемът ми е в храненето, защото съм постоянно в няк'ви крайности. И все пак, въпреки че ме гложди, не знам дали да минавам пак на НВД, защото си тормозя организма безкрайно. Вярно, че не съм на НВД едва от 10 дни, но все пак. А знам, че ако го почна, ще ми липсват неща като сушени плодове, които обичам, но пък докато бях на НВД, не правех и зареждащи.. защото пък не изпитвах и нужда.. никва логика. ОООФ. Не знам дали ми е смешно, или ми е тъжно, на всичкото отгоре от 15 часа не съм яла и вече ми е много замъглено и тъпо.
justasmile, не ставай смешна. 1500 калории не са много! Няма да качиш от ядки, но не ги яж чак по 200 грама. Затормозяваш стомаха яко. А не знам с тая храна как се наяждаш, звучи ми абсурдно малко, сигурна ли си, че не го правиш заради смятането на калории, това ако е обилно хранене, то какво ще е другото? И защо пиеш обезмаслено мляко?
Jaune, и аз съм същата. Според мен ни е нужно РБХ, щом трябва да се изразяваме с типове хранене. Мисля си, че сме яко чалнати. Още повече, тренировките ти са супер изцеждащи, Шон Ти е ебаси лудото копеле, честно. Май просто трябва да обръщаме внимание на вечерята - да не е нещо супер въглехидратно и това си е. Ама нали знаеш - на думи всички сме богати, ма като дойде време за действия - нямам смелост. Да ми се качи кантара със 100 грама нагоре, имам чувството че ще скоча като ощипана и ще го изхвърля.Пуста мания. Да му се невиди.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Мхм : ( и "фаста" ми се превърна в седемнайсетчасов, та сега си задушавам броколи, изядох половин краставица и ще ям раци. Ядат ми се. Гр. И цяла сутрин ме показва 48, а сега преди малко бях 47. Да не взема да се зарибя по intermittent fasting сега, че става страшно.
Идеята е, че като следя дневниците в бб-тийм, изключително малко от жените са на някакъв определен режим. Вярно, повечето спазват принципите на НВД, но никоя прекалено строго. А пък Маргаритка, която никакъв животински протеин (освен яйца гледам, че яде сега) не яде, има страшно изваяно тяло. Демек ключът е в тренировките и донякъде в храната. Не казвам, че трябва да се храниш с боклуци, но и да не изпадаш в крайности очевидно не е цаката. Мффф.
В следващото ти ЛС с нетърпение чакам кои са ти любимите дневници. :Д Марги има страхотно тяло. Не просто слабо, ами доста оформено. Явно така се чувства добре, хм...
И аз съм се замисляла за фаст, ама по-скоро като почна даскало. Сутрин - мога да ям, мога и да не ям. Гастрита си го ритам като стой та гледай. Може пък да е минал.
Сега си взех килограм пангасиус и очаквам това да е най-голямата гадория. Ама нещо не ми се ядеше скумрия, пък не събрах смелост за хек. Не съм яла досега.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Аз обичам хек, ама понякога идва доста безвкусен.
Фаворит ми е сьомгата, ама много скъпо идва.
И пангасиус и хек много обичам.(макар че пангасиуса е малко по-мазен...)
Между другото някой използва ли хранителни добавки, и ако да - какви?
Нека заедно спрем войната по пътищата!
И аз между другото все мисля да си взема някакви. Първо в списъка ми е желязото, защото и на кръвната картина си показа ниски нива на хемоглобина и съм сигурна, че не си го набавям с храната..
Аз се ориентирам главно към Л-карнитин, но нещо не ми се дават 20-30 лева за това нещо. :Д
Последно редактирано от nymphetaminegirl9 : 07-09-2012 на 14:31
^ Един приятел го пиеше и наистина свали доста. Но той отделно си спазваше и режим, и спортуваше много.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Еми аз като го пека обикновено ми е малко мазен.Не знам за другите.
Аз що съм чувала за л-карнитина, че е малко с плацебо ефект? о.О Кво точно му е действието?
Абе има го и тоя момент, ама пустото не ме свърта на едно място да седя. Дори в най-големите жеги.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Е не може пък така
ъпвам темата.
всяка втора вече е за диети и отслабване.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Ами лято е. Хората се сетиха.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()