- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Разпитвайте ме (Slobbery)
aww :3Хубав спомен. Тогава беше май и имах абитуриентски бал. Дойде вечерта изненадващо в дискотеката, танцувахме и се целунахме. После се разхождахме в 3 часа из Борисовата.
Обмисляте ли да живеете заедно?
След колко време си казахте,че се обичате и кой беше пръв?
А обща снимка ще пуснеш ли?
Мислиш ли,че ще си омръзнете?
Въпросите ми са тематични,тъй кат са в този раздел.
А, забравих един въпрос в предишния пост.
Трудно ли ти е да казваш "Обичам те" било то на приятеля ти или на близките ти? На теб самата важно ли ти е да чуваш тези думи от другите?
TrueStory, преди мразех да казвам тези думички, защото винаги след това нещо се прецакваше много. Беше ми много трудно да се накарам да ги измъмря под нос. XD Но в последствие открих, че няма нищо лошо или страшно, а дори напротив. Радва хората, когато го чуят. Чак важно не бих казала. За мен е важно да се разбираме и да си доказваме, че сме си ценни и се обичаме. Думите са приятен завършек на това.Хубаво ми е все пак.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
I have this one question
Защо точно този ник си избра?
maDamn
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Значи Стела...
Стела, Стела
Кое е любимото ти цвете?
Цвят?
Ако видиш ранено животинче на пътя, ще го подминеш ли? Ако спреш, какво би сторила?
Няма да те питам дали отделяш пари за някакви благотворителни прояви, защото сигурно още нямаш стабилен собствен доход, с който да разполагаш... но ако имаше, склонна ли си ежемесечно да отделяш някаква сума (не е задължително да е голяма) за дадена кауза?
Ако да, то каква кауза би те пленила?
Стела...Кои са любимите ти имена? Мъжко и женско? Може да са български, може да не са...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
and another random one :d
Защо глутница гълъби, а не ято![]()
maDamn
Идилична картинка от далечното бъдеще.Ти си вече на преклонна възраст,прамайката на цялата рода,виделият най-много лета член на фамилията.Един ден решаваш да увековечиш миналото си,написвайки мемоари...
Как ще изглеждат корицата и началната страница?
Ще има ли встъпителна част? А как ще звучи тя?
Ще поискаш ли написаното да види бял свят или ще държиш то да остане само за наследниците?
В какъв стил ще бъде написана книгата? А какъв дух ще носи-с какво усещане ще останат читателите,след като затворят последната страница..?
Мислиш ли,че между страниците й ще намерят място всички онези събития,за които сега мечтаеш? Всъщност кои са те?
Ти самата искаш ли да достигнеш една толкова напреднала възраст,в която да може да бъдеш наречена дълголетница?
Колко годишен всъщност трябва да бъде човек,за да бъде определен като такъв?
А имат ли нещо общо дълголетниците(освен възрастта) според теб..?
После още :>
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
баси... не знаех че има толкоз вида орхидеи![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ааа, искам да се казвах Валерия, ама майка ми всеки път се муси и казва, че трябва да е луда да си кръсти детето с име, което означава "отровен". Много си е яко пък. И символиката е яка :д
Май го бяхме обсъждали в темата за децата, ама държиш ли децата да носят имената или поне първата буква на бабите и дядовците си?
Промени ли ти се мнението за университета и специалността след първата година? Имаше ли очаквания, които не се оправдаха?
Би ли живяла някъде другаде (друг град в България или чужбина) или София си ти харесва достатъчно?
Доволна ли си от градския транспорт в София (моята болна тема)?
Мнението ти за татуировките, пиърсингите? Имаш ли и ако не, би ли си направила?
Каква музика слушаш?
Имаш ли досадни и злобни комшии
Хапят ли тарантулите? (глупав въпрос, ама нищо не знам за тях). Какви са на допир?
Сантиментална ли си? Пазиш ли си дребни неща, които да ти напомнят на нещо или на някого?
Щях да те питам дали знаеш латинските наименования на много растения и животни, ама вече получих отговор на тоя въпросИ все пак...трудно ли се научават и имаш ли някакво отделно понятие от латинския?
А, това е нищо. Това са най-най-топ любимите ми.![]()
Пантерке, не. Не държа. Мисля, че много драми се получават, ако тръгнеш да кръщаваш дете на роднини. Винаги някой е обиден. Аз трябваше да съм Стефка.Добре, че не съм.
TrueStory,
Промени ли ти се мнението за университета и специалността след първата година? Имаше ли очаквания, които не се оправдаха? O, да. Очаквах нещата да са една идея по-справедливи. И за някои специалности ми се искаше да имам по-добри преподаватели. Дерат ни за пари като луди, а вече не съм убедена, че всичко в СУ е толкова на ниво. Но си струва де. Ако ти самият имаш желание, можеш да научиш много.
Би ли живяла някъде другаде (друг град в България или чужбина) или София си ти харесва достатъчно? Не, ще страдам от сериозна носталгия.
Доволна ли си от градския транспорт в София (моята болна тема)? Ужас, не. Кошмар е в пиковите часове. Където и колкото мога, ходя пеша. От нас до Плиска, да речем, без задръствания е 20мин. С тях е час, че се случва и повече.
Мнението ти за татуировките, пиърсингите? Имаш ли и ако не, би ли си направила? Не бих си направила пиърсинг. Имам миловидно личице и би ми стояло някак странно. Един ден ще си татуирам мравка (Formica rufa) на глезена. (О, или Camponotus)
Каква музика слушаш? Почти всякаква без хоро, чалга и индъстриъл метъл.
Имаш ли досадни и злобни комшии Имам шумни.От горния етаж.
Хапят ли тарантулите? (глупав въпрос, ама нищо не знам за тях). Какви са на допир? Хапят, ако ги ядосаш. Мен едната ме ухапа веднъж, защото я изпуснах на крака си.Поду се и имаше раничка за известно време. На допир са си като всяка друга космата топка крака.
![]()
Сантиментална ли си? Пазиш ли си дребни неща, които да ти напомнят на нещо или на някого? Да. Но след време и ако човекът вече не е в живота ми, спират да ми носят същите емоции.
Щях да те питам дали знаеш латинските наименования на много растения и животни, ама вече получих отговор на тоя въпрос И все пак...трудно ли се научават и имаш ли някакво отделно понятие от латинския? Като език, не съм го учила. Иначе латинските имена се учат лесно, ако си идват постепенно със знанието за различни неща към дадена животинка. Както се мъчат да ни ги набият в БФ, е трудно. Едно е да го гледаш и да му се радваш и да знаеш, че се казва Grammostola rosea (примерно, едната ми тарантула), друго е да ти стоварят 300 имена + систематика почти наведнъж. Преполитат се, бъркаш се, досадно е. Въпреки, че на практическите изпити винаги съм имала шестици, много се притеснявам преди тях точно заради тези милион имена.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Не вярвам в зодии.Може би от 1 страна точно, защото нямам почти нищо общо с това, което съм чела за скорпионите.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
^ Което е тъпо, 'щото имаш асцедент и луни, които също определят характера ти.
Та така.
О, не мисля. Характерът си го определям аз. И мама има пръст. И дядо ми също. Както и по-големите събития в живота ми. Можеше да съм родена на съвсем друга дата. Пак щях да съм си същата. Нямам против хората, които вярват, напротив даже. Но дълбоко ме съмнява да се случи нещо, което да ме убеди в някаква такава закономерност.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
От къде тази любов по паяците и насекомите?
От форума ли се запознахте със шадол?
Как точно се случи?
Кой кого покани първи на среща?
За колко време най-много сте били разделени?
Защо избра да учиш точно тази специалност?
Като каква би искала да работиш след време?
Тук или в чужбина?
^ Ако беше родена на друга дата, нямаше да имаш този живот, т.е. нямаше да имаш този характер, т.е. характерът ти щеше да бъде друг.
Та нда.
П.П. Което не означава че вярвам зодиите. Просто не ми харесват хората, които ги отхвърлят, наричайки ги пълна глупост. И все пак, мога много примери да ти дам затова как на един летен лагер всички зодии си бяха паснали и намерили :Д. И то не само там.
Права е обаче Сиси.Специално си изготвих натална карта и започнах да се интересувам от астрология,в стремежа си да разбера защо до такава степен не отговарям на зодията си.Луните и планетите ми,уви,също се разминават с реалността...
А сега питанките.
Ако днес застанеш лице в лице с 5годишната Сиси и й разкажеш за живота си,смяташ ли,че би била доволна от теб? Тя така ли си се представяше на 20годишна възраст? А на 30? Бързаше ли да порасне?
Кои бяха най-смелите мечти на твоето по-младо "аз",когато нямаше идея за ограниченията на реалността ?
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Дриймър, честно казано, въобще не вярвам, че всичко се определя от звезди. Това изключва психологията, възпитанието, личните изживявания. Дори да има една определена доза влияние (да речем, че съм склонна да се съглася с това), то е нищожно. Може да бъде променено от хиляди събития, от теб самия. Ние сме трезвомислещи същества. Имаме избор, воля, мечти. Ако имаше такава твърда предопределеност, нямаше да има хора, които не знаят какво искат. Нямаше да се развиваме в 1 дисциплина и накрая да осъзнаем, че искаме друга. Добре, нямам против да се съглася да има някаква символика. Ок. Но вие, когато започнете да се определяте едни други спрямо зодиите си, ми идва в повече. А, тя е телец, значи е еди каква си. Я, скорпион, кошмар. Мхм. Все едно не може да е иначе. Най-добрият ми приятел е лъв, а няма нищо общо. Повечето ми познати въобще не си отговарят на зодиите. Тъй че всички тези: "Тя е еди каква си, еди как си мисли, това е, защото е Дева" ми звучат или като оправдания, или като налучкване. Може и да е така, може и да не е.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()