- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Как така да са задължителни?!
Не са, ако искаш да влезеш в УНСС и имаш желание да се пробваш на предварителните, избираш си дата, отиваш записваш се и се явяваш. Няма нищо задължително.![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Понеже преди не бях чувала за ЕлЕПИ първоначално не ми стана ясно какво е, що е.. благодаря ти за отговора.![]()
Хора,някой чувал ли е за специалността Биотехнологии,и може ли да ми каже,освен многото биология (естествено) трябва ли и сложна химия за да учиш това?
В смисъл за прием в СУ се изисква само оценката от матура,която мога да я изкарам силна на 100% по биология,но химията ме притеснява много.. аз ще вляза със специалността,но после дали ще изляза![]()
Та,опитвам се да се насоча към нещо защото е крайно време,моля да ми отговорите на въпросаНе съм тъп,просто изпуснах нишката на химията ии така.. ;дд
^Maйката на една приятелка е завършила Биотехнологии, но не работи по специалността си. Изобщо не било толкова перспективно, колкото изглеждало на времето. Аз си го обяснявам с това, че не се инвестира в науката в България.
Но може нещата при младото поколение да са различни ;р
always late but worth the wait!
Биотехнологии има в МГУ, но знам, че е една от най-лесните специалности за прием, което ми говори, че не е от най-добрите и доходоносни специалности... http://www.mgu.bg/main.php?menu=4&submenu=28 - ето тук я виж, в ГПФ)
Здравейте!
И аз ще съм абитюрентка тази годинане знам да се радвам ли, да плача ли....доста трудна година ще ни предстои на всички.
Имам няколко неща за утре...ако може да ми помогнете, че и грам не ги различавам
1) тропи и фигури, с главните букви съм ги написала:
От заник-слънце озарени,
АЛЕЯ (А) МОРСКИ (Б) ШИРИНИ;
в ИГРИ СТИХИЙНИ (В) уморени,
почиват ЯРОСТНИ ВЪЛНИ (Г)...
игри стихийни е инверсия
яростни вълни-метафора май
Да виждам СЛЪНЦЕТО ВЪЛШЕБНО КАК РАЗТВАРЯ (А)
НА СУЕТЛИВИЙ ДЕН (Б) работнишките двери,
и звездовела нощ как тихо, ПРЕД ОЛТАРЯ
НА ОТДИХА (В), КРИЛА В МОЛИТВА ЩЕ РАЗПЕРИ. (Г)
2) запази отношението:
Тези съм писала аз:
А) Къща-етаж-апартамент
епос-СЛОВО-разказ
лирика-поема-СТИХОТВОРЕНИЕ
Б) Яка-риза
ГЛАВА ИЛИ СТРАНИЦА-роман
кадър-ФИЛМ
п.п НАПИСАХА МИ ГИ!
Последно редактирано от lqlq89 : 10-02-2012 на 17:15
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Някой знае ли за СУ кога излизат датите за предварителните изпити? ^^
lqlq89, уникален постСпоко, и аз не ги различавам ;д
Хич не ми е смешно на мен, за утре ми трябват. Петима човека ми казват различни неща
Ако може и вие нещо (пак ще се повторя):
1) тропи и фигури, с главните букви съм ги написала:
От заник-слънце озарени,
АЛЕЯ (А) МОРСКИ (Б) ШИРИНИ;
в ИГРИ СТИХИЙНИ (В) уморени,
почиват ЯРОСТНИ ВЪЛНИ (Г)...
Б-епитет,
В-инверсия, Г-метафора...
А-олицетворение май....не са сигурни изобщо
Да виждам СЛЪНЦЕТО ВЪЛШЕБНО КАК РАЗТВАРЯ (А)
НА СУЕТЛИВИЙ ДЕН (Б) работнишките двери,
и звездовела нощ как тихо, ПРЕД ОЛТАРЯ
НА ОТДИХА (В), КРИЛА В МОЛИТВА ЩЕ РАЗПЕРИ. (Г)
А-олицетворение, според мен
Б-метафора
В-синекдоха...не е сигурно
Г-метонимия
Кажете и вие нещо, моля вииииии
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Постът сигурно ще е доста хронологично объркан,но наистина не знам от къде да започна.Простотията е пълна,кашата в главата става все по-голяма.
Гледам всички говорите за университети и изпити,а аз я нямам тази тръпка.Знам къде искам да кандидатствам и се стремя към него,но занм,че няма да стане моето.Искам в София-Натфиз с фотография.Подготвям се,но си знам че не приемат кой да е,а не ме ли приемат няма да следвам.Няма смисъл да уча нещо,което после няма да ми е професия.Ще си карам курсове и ще си имам сертификат от тези за занаятчии.Това ми е плана...
В училище е пълна скраб.Госпожата ми по български наистина не си е наред жената...на години е.Ти казваш едно,тя приказва второ,прекъсва се сама почва трето.Голяма подготовка ще е с нея.Нямам думи.Ще се готвя сама с помагала и книжки.Да чета Светилник и Тютюн няма как да стане.Нямам грам време,а единствените книги,които чета са свързани с кандидатстването ми в Натфиз.Ще чета анализи и така.Радвам се,че госпожата ми по англ.ез е адската и е прекрасна.Върви ми езика,но видя ли тест или матура просто съм шах и мат и си знам,че ще се изложа,но поне в Натфиз не ми искат нито оценки от матурите,нито от дипломата.Ще се подготвям колкото мога и това е.
Останахме целият клас шокирани,когато класната ни влезе и каза,че лятото `сеш се се сетили класните да отидат и да запасят 24май в най-скъпия ресторант в градът.Там попринцип почнаха да се правят.120 лв е куверта,а яденето е плачевно.Никой няма естествено да яде и за 4 часа(понеже след 12 часа изритват,защотот е и хотел)не си струват парите.Получават си жените процента,но наглостта им не стига до тук.Всяка година събираме членски внос,който е 10лв.В 9 клас си купихме щори и всяка година боядисваме стаята С НАШИ СРЕДСТВА и ние самите.Наглостта беше,когато ни сложиха 12 клас в мизерна стая,небоядисвата и забравена.За пердета имаме дебели покривки,които са отвратителни.Просто остаахме с отворени усти.На родителската среща съобщават,че от тази година членският внос както го казват,но го водят дарение е 15 лева.Казват,че са резервирали вече всичко без да питат и няма какво да с енаправи.До 20 декември трябва да са събрани 20лв капаро.Искат и 10лв подарък за училището ??!!! И по 20 лв пари за подарък на класната.До тук не знам колко станаха,но са абсурдно много пари.Харесах си рокля-534 лева,което е непосилно.Гледах евтините,ама извинявам се това са рокли за циганска сватба...Не искам да си ходя на бала,заради това.Не искам да товаря наще с тези пари,но не бих отишла с рокля,която е торта или лъщи отвратително.Сега всички ще кажете това яма значение.Е не етака...Като мидиш всички издорани,а ти все едно излязла до дълга нощница,е няма как да не се скофтиш.Веднъж в живота е,но и точно че мога да се изложа и няма да си прекарам добре.
ТАААА СВЪРШИ ОГРОМНИЯТ ПОСТ :Д излях си всичко,което ми беше на душата
Последно редактирано от DisturbiaV : 10-02-2012 на 20:14
Disturbia, ако наистина НАТФИЗ е единственото място, където би учила, то се настрой, че влизаш на всяка цена. Подготвяш се и това е мечтата ти- просто направи всичко по силите си, бъди компетентна и мисли как да изпъкнеш, участвай в някакви конкурси...
За училището- да, доста са ви нагли даскалиците. И си права, че евтините абитуриентски рокли са цигански/ принцески. Но след като не искаш да товариш вашите, защо не бъдеш с някаква хубава неабитуриентска рокля? Да речем подобен модел, който няма да ти излезе над 100 лв. http://www.koketna.com/parti-rokli/roklya-dzanet Признавам, че не е най- добрият пример, но не ми се търси :р
Здравейте,отново,имам нужда от малко помощ.Някоя от вас знае ли къде има магазини за рокли,където мога да отида да пробвам туй,унуй.Харесала съм си рокля,но нз дали ще ми седи добре,защото имам малки гърди и големи рамене и малка талия и ханш. Моля ви пратете ми адреси на магазини в София.
Благодаряяяя виии. А за бала ни дори не се знае дали ще имаме ;д ЗАБАВНИНКА ;Д
Витошка, Пиротска - рокли бол.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Хей!
Имам една питанка към всички Вас, понеже все още не съм наясно с някои неща. Сега ще питам само и единствено за бала...
Как и кога точно се случва всичко? От колко до колко часа е събирането на роднини(който ще го прави), грим, прическа, други процедури? Защото вече почти всички в моя клас са си записали часове за фризьори и прочие, а аз не знам за кога да записвам подобни неща като час...
Направо е безумие как от сега трябва да записвам час при някой си за подобно нещо..... И все пак... Ще се радвам да получа отговор.
Благодаря!
МОМИЧЕ СЪМ!!!
Здравей. Успокой се, това, че приятелките ти са записали часове за всичко, не значи, че трябва да се отчайваш! Време има за всичко!! Аз си записах час за маникюр 2 дена преди самия бал, на фризьорката също се обадих няколко дена преди бала. Бижутата си купих 3 дни преди "събитието"... просто защото не знам как може да си запишеш часовете от октомври още?! Това е малоумно. А вече към колко си събираш гости и тн зависи от теб, принципно е хубаво да си готова, когато отидеш при гостите все пак да те видят направена и тн. (макар че това с тия гости никога не съм го разбирала).
Аз ще ти разкажа как минаха при мен нещата: деня преди бала бях на маникюр, в деня на бала се наспах едно хубаво, отидох към 12 на прическа, към 1 и нещо на грим, гостите ми (бях поканила вкъщи няколко приятели много близки и братовчедка ми) дойдоха към 3, видяхме се, облякох се, снимахме се, поседяхме в нас и към 5 и нещо дойде шофьора да ме вземе. (не знам дали ще ходите да взимате класна и тн и от там нататък каква ви е програмата, защото някои обикалят из града, трябва да си прецениш ти дали ще ходиш и да си предвидиш времето). Дано съм ти била полезна. Исках да ти кажа просто, че не бива да се чувстваш по-назад от тях и че не се справяш с организацията само защото имат записани вече часове за грим и прическа... Дишаййй, имаш много време!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Marilyn , благодаря ти![]()
Не съм се притеснила, че изоставам. По-скоро исках да съм наясно кое кога се прави.
Иначе не съм тръгнала да правя каквото и да било още. Никаква идея нямам. Аз също смятам за безумно това събиране с роднини и няма да го правя. Искам този бал да го мина тънко, за да мога да вложа парите си(сама ще си плащам бала) в една моя мечта, а не мечтата на всички от класа ми - принцеса на бала.
МОМИЧЕ СЪМ!!!
Моля. Ами горе-долу е това. Примерно някои от моя клас ходиха да взимат класната, но аз пропуснах, защото тя живее на другия край на София и не се имах с нея и без това... Това с роднините, което правят по ресторанти и кръчми на мен ми прилича на селска сватба. За мен е крайно ненужно и се радвам, че не съм правила подобно събиране. Вкъщи беше скромно, но поне бях поканила хората, които обичам и са ме подкрепяли през тия 12 години. Страхотно е, че с парите искаш да си осъществиш твоя си мечта. Балът е прекрасно нещо, но може да мине и скромно и пак да си изкараш супер.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Toва с роднините има смисъл от гледна точка на подаръците, но аз също ще си поканя само най- близките.
Офф... вече не знам какво да правя. Във сайта на този университет всичко е толкова сложно обяснено...
Някой друг кандидатстващ в Канада има ли?
Пък хората за някакви малоумни балове се размислили. xD
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Да се похваля, взех си ТOEFL със 108 точкиИ си пускам UCAS-a някъде другата седмица.
А не се притеснявайте! За всички, които не сме съвсем сигурни какво искаме още - намерих ни университет!
http://monstersuniversity.com/edu/
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Анджи, здравей! <3
Я кажи сега, какво ще учиш?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
евала!!
а пък при нас върви всичко толкова бавно и неорганизирано..
не съм учила по история от памтивека
просто нямам желание и бтв, реших че може да си остана в благоевград да уча
:Д
смисъл, случиха се някакви неща и може и така да стане накрая
ама ще си решавам тестове за унсс и 100 про ще ида на приемните изпити (и предварителните също)
в събота съм на проект по история и уроци по български
надявам се всичко да е точно