.
Отговор в тема
Страница 84 от 87 ПървиПърви ... 34748081828384858687 ПоследнаПърви
Резултати от 2 076 до 2 100 от общо 2155
    Повече от фен Аватара на smile12345
    Град
    sofia
    от днес-''Мадам Бовари''..а до миналата седмица ''Бог мрази всички ни''

жан пол сартр-погнусата

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Бихте ли могли да споделяте и впечатления от това, което сте прочели? :3

Пътешествие в Уибробия - Емил Манев
    Просто нямам какво да чета у нас и я намерих и я започнах. Хубава е, интересна и забавна.

Хорхе Букай - Да се обичаме с отворени очи .. също чета и всички разкази и романи от литература тъй като ме чака матура

Повече от фен
    Дочетох си Vellum - много добра книга, но за да вникнеш в съдържанието ти трябва доста богата обща култура. Чете се бавно и често оставя усещане за пълен миш-маш, но пък си заслужава. Определено няма да се хареса на средностатистическия читател.
    Започнах сега нещо по-лекичко - Snuff на Пратчет.

Град
    София, България
    Ух, Пратчет!

Дочетох Things fall apart by Chinua Achebe. Хареса ми книгата, защото ми отвори очите за една малка част от Африканската култура в Нигерия. Любител на астрологията, митологията и ангелологията съм, така че ми беше интересно да науча повече за the Ibo culture. На всичкото отгоре, авторът е един от най-известните и често се казва, че той е положил началото на африканската литература.

Дочетох The Catcher in the Rye by Salinger. Завиждам му мъничко за наблюдателността над хората/нещата случващи се около него. Минавам през период досущ като този през който минава и Холдън (не,, нямам лоши оценки, и не няма да бъда изгонена от училище) и ми хареса емоциите, които изпитва. Приличаме си с него. Единственото, което ме разочарова ужасно много беше езикът. Очаквах нещо повече.

Сега почвам Anansi Boys by Neil Gaiman. Остава да си дочета и Comedia Infantil by Henning Mankell.

"Човекът, който обичаше Стивън Кинг" на Бранимир Събев.
    Това е сборник с хорър разкази от български автор, който е спечелил доста награди с тях. Още не съм стигнал до онзи, който се казва като книгата, но съм заинтригуван от замисъла на първия - Някакъв човек е решил да бъде най-добрия в играта Го, но в даден момент му става трудно да си намира противници. Хората бягат от него, но той решава да ги отвлича и да играе с тях, като убива загубилия. Скрива труповете из Лос Анджелис според логиката на някакъв китайски магически квадрат... Интересна история.
    А в момента на e-reader-а си чета "A time to kill" на Джон Гришам
    Тази книга ме впечатлява с началото си. В първата глава се описва как двама бели изнасилват негърско момиче и почти не го убиват. Това мотивира повечето герои да започнат да се преследват и избиват. Получава се интересен трилър, макар че дебненето в съдебните зали заема голяма част от книгата.

Голям фен Аватара на Deni_028
    Аз чета "Недостойна за любов" на Даниел Стийл. Едва в началото съм, но за сега е много интересна.
    http://www.book.store.bg/cgi-bin/pp-...217&template=2

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    ,,Железният светилник '' Димитър Талев
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

скоро довърших "Портретът на Дориан Грей"- Оскард Уайлд главната тема е за суетата и общо взето вс чов. пороци на какво сме готови за да бъдем добре изглеждащо

Повече от фен
    Дъщерята на съдбата - Исабел Алиенде

Парижката Света Богородица - Виктор Юго

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    "Земя" - Емил Зола
    Последно редактирано от Kaena Smith : 12-15-2012 на 18:42

"За любовта и други демони" на Маркес

Дракула - Брам Стокър ... Много интересна книга според мен, за съжаление вече съм към края и.

Повече от фен Аватара на Nikolcheto24
    Акционерно дружество „Хероин“ на Франк Арнау.

anonymous708973
    Guest
    "Под игото" - с изнедана установявам, че засега е интересна. Седна ли, отиват 50 страници, ама номерът е да се накарам да седна.
    След това ме чакат "Тютюн" и "Железният светилник", та идея си нямам за кога ще остане книжката ми по маркетинг и другата за социалната интелигентност.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    "Под игото" - с изнедана установявам, че засега е интересна. Седна ли, отиват 50 страници, ама номерът е да се накарам да седна.
    След това ме чакат "Тютюн" и "Железният светилник", та идея си нямам за кога ще остане книжката ми по маркетинг и другата за социалната интелигентност.
    Няма да останеш разочарована. Чети, чети, четиии!

Аз прочетох Comedia Infantil by Henning Mankell. Написана е по много интересен начин, но е страшно тъжна. Останах разочарована от начина по който реагира Jose Maria Antonio Vaz, но иначе съм приятно, тъжно изненадана от историята.

Сега почнах Anansi boys by Neil Gaiman. Само вчера изядох 200 страници, ха-ха. Лесна е, интересен замисъл и история. Досущ в стил на Gaiman. Ще я свърша до утре и после ще споделя впечатления. Беше готино да видя, че в автобуса едно момиче четеше American Gods :3

След това имам още няколко книжки останали, които ще си взема и ще чета в България, плюс още сигурно 5 книжки там, които ме чакат. Брръм. Ще се чете!

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

Ще споделиш ли повече за тази за соц. интелигентност?
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Повече от фен
    Прочетени наскоро:
    Snuff - Пратчет си е Пратчет, няма кво да го коментирам.
    Черното Ехо - Майкъл Конъли - не струва
    Existence - David Brinn - изкефи ме като цяло, към края само ми се струваше, ч му е писнало на човека и е нахвърлял там стотина страници, колкот да отбие номера.
    Чета:
    The Omen Machine - Goodkind - почнах я от любопитство, зае*ах я след 50тата страница. Пълен боклук.
    Ink - Hal Duncan - засега е много добра, дори по-добра и от първата книга.
    The Casual Vacancy - не и се е получило на Роулинг. По-добре да си продължи с YA книжлетата.

Наскоро прочетох Жюстин и неволите на добродетелността, на Маркиз Дьо Сад
    В момента чета
    Зеленият път на Стивън Кинг,
    Илиада на Омир и препрочитам Игра на Тронове от Дж. Р.Р. Мартин

Мега фен Аватара на thegreenzombie
    Град
    On The Wall xDD
    днес започнах 'Подвижни образи' на Тери Пратчет
    fear4o <--- май bro' xDD
    darkPaladin <--- *миг, мииг*

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out
    That’s how its supposed to be
    Living young and wild and free

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Мъглата на Стивън Кинг

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    Мъглата на Стивън Кинг
    Останах разочарована от края на историята. Края на филма е по-интересен. Зловещ.

Инак, чета Kafka on the shore by Haruki Murakami. Такава книга досега не съм чела. Най-хубавите 100 крони дадени някога. На летището я преполових за няколко часа. Толкова много символизъм, сънища, хора, събития. Прекрасно е. Всичко е част от един голям пъзел, една голяма загадка, която чака да бъде сглобена/разрешена. Тази книга трябва да бъде прочетена от всеки. Нямам търпение да я свърша и да я прочета отново.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си