- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книгата,която четете в момента
от днес-''Мадам Бовари''..а до миналата седмица ''Бог мрази всички ни''
жан пол сартр-погнусата
Бихте ли могли да споделяте и впечатления от това, което сте прочели? :3
Пътешествие в Уибробия - Емил Манев
Просто нямам какво да чета у нас и я намерих и я започнах. Хубава е, интересна и забавна.
Хорхе Букай - Да се обичаме с отворени очи.. също чета и всички разкази и романи от литература тъй като ме чака матура
![]()
Дочетох си Vellum - много добра книга, но за да вникнеш в съдържанието ти трябва доста богата обща култура. Чете се бавно и често оставя усещане за пълен миш-маш, но пък си заслужава. Определено няма да се хареса на средностатистическия читател.
Започнах сега нещо по-лекичко - Snuff на Пратчет.
Ух, Пратчет!
Дочетох Things fall apart by Chinua Achebe. Хареса ми книгата, защото ми отвори очите за една малка част от Африканската култура в Нигерия. Любител на астрологията, митологията и ангелологията съм, така че ми беше интересно да науча повече за the Ibo culture. На всичкото отгоре, авторът е един от най-известните и често се казва, че той е положил началото на африканската литература.
Дочетох The Catcher in the Rye by Salinger. Завиждам му мъничко за наблюдателността над хората/нещата случващи се около него. Минавам през период досущ като този през който минава и Холдън (не,, нямам лоши оценки, и не няма да бъда изгонена от училище) и ми хареса емоциите, които изпитва. Приличаме си с него. Единственото, което ме разочарова ужасно много беше езикът. Очаквах нещо повече.
Сега почвам Anansi Boys by Neil Gaiman. Остава да си дочета и Comedia Infantil by Henning Mankell.
"Човекът, който обичаше Стивън Кинг" на Бранимир Събев.
Това е сборник с хорър разкази от български автор, който е спечелил доста награди с тях. Още не съм стигнал до онзи, който се казва като книгата, но съм заинтригуван от замисъла на първия - Някакъв човек е решил да бъде най-добрия в играта Го, но в даден момент му става трудно да си намира противници. Хората бягат от него, но той решава да ги отвлича и да играе с тях, като убива загубилия. Скрива труповете из Лос Анджелис според логиката на някакъв китайски магически квадрат... Интересна история.
А в момента на e-reader-а си чета "A time to kill" на Джон Гришам
Тази книга ме впечатлява с началото си. В първата глава се описва как двама бели изнасилват негърско момиче и почти не го убиват. Това мотивира повечето герои да започнат да се преследват и избиват. Получава се интересен трилър, макар че дебненето в съдебните зали заема голяма част от книгата.
Аз чета "Недостойна за любов" на Даниел Стийл. Едва в началото съм, но за сега е много интересна.
http://www.book.store.bg/cgi-bin/pp-...217&template=2![]()
,,Железният светилник '' Димитър Талев
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
скоро довърших "Портретът на Дориан Грей"- Оскард Уайлд главната тема е за суетата и общо взето вс чов. пороци на какво сме готови за да бъдем добре изглеждащо
Дъщерята на съдбата - Исабел Алиенде
"Земя" - Емил Зола
Последно редактирано от Kaena Smith : 12-15-2012 на 18:42
Дракула - Брам Стокър ... Много интересна книга според мен, за съжаление вече съм към края и.
"Под игото" - с изнедана установявам, че засега е интересна. Седна ли, отиват 50 страници, ама номерът е да се накарам да седна.
След това ме чакат "Тютюн" и "Железният светилник", та идея си нямам за кога ще остане книжката ми по маркетинг и другата за социалната интелигентност.
Няма да останеш разочарована. Чети, чети, четиии!
Аз прочетох Comedia Infantil by Henning Mankell. Написана е по много интересен начин, но е страшно тъжна. Останах разочарована от начина по който реагира Jose Maria Antonio Vaz, но иначе съм приятно, тъжно изненадана от историята.
Сега почнах Anansi boys by Neil Gaiman. Само вчера изядох 200 страници, ха-ха. Лесна е, интересен замисъл и история. Досущ в стил на Gaiman. Ще я свърша до утре и после ще споделя впечатления. Беше готино да видя, че в автобуса едно момиче четеше American Gods :3
След това имам още няколко книжки останали, които ще си взема и ще чета в България, плюс още сигурно 5 книжки там, които ме чакат. Брръм. Ще се чете!
Прочетени наскоро:
Snuff - Пратчет си е Пратчет, няма кво да го коментирам.
Черното Ехо - Майкъл Конъли - не струва
Existence - David Brinn - изкефи ме като цяло, към края само ми се струваше, ч му е писнало на човека и е нахвърлял там стотина страници, колкот да отбие номера.
Чета:
The Omen Machine - Goodkind - почнах я от любопитство, зае*ах я след 50тата страница. Пълен боклук.
Ink - Hal Duncan - засега е много добра, дори по-добра и от първата книга.
The Casual Vacancy - не и се е получило на Роулинг. По-добре да си продължи с YA книжлетата.
Наскоро прочетох Жюстин и неволите на добродетелността, на Маркиз Дьо Сад
В момента чета
Зеленият път на Стивън Кинг,
Илиада на Омир и препрочитам Игра на Тронове от Дж. Р.Р. Мартин
днес започнах 'Подвижни образи' на Тери Пратчет
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Останах разочарована от края на историята. Края на филма е по-интересен. Зловещ.
Инак, чета Kafka on the shore by Haruki Murakami. Такава книга досега не съм чела. Най-хубавите 100 крони дадени някога. На летището я преполових за няколко часа. Толкова много символизъм, сънища, хора, събития. Прекрасно е. Всичко е част от един голям пъзел, една голяма загадка, която чака да бъде сглобена/разрешена. Тази книга трябва да бъде прочетена от всеки. Нямам търпение да я свърша и да я прочета отново.