.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 642

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Интересно ми стана на мен каква оценка/анализ ще ми направиш, като и при мен го има това. Говорех за проблема в отношенията с родителя.
    Също ми е интересно защо казваш всичко това с такава убеденост, че си абсолютно прав?
    Не съм убеден в нищо, това са просто теоретични модели обясняващи човешкото поведение. Те не са пълни и са само условни, както всеки модел.

Колкото до анализа на егото ти, мисля че самото ти искане за такава оценка е породено от същото его. Нуждата да слушаш неща за себе си, както и да изговаряш такива е в основата на постоянно поддържания АЗ образ. Ето моята теория за отговора ти:
    Понеже аз направих кратък анализ на момиче, с която ти споделяш една и съща черта (проблем в отношенията с родителя), и понеже моя анализ вероятно се е приел от теб като негативен, то излиза че аз един вид засягам теб. А явно засегнах и друга част от женската страна на форума. Оттук при това засягане се появява една ответна реакция. Щом част от теб е засегната, нормално е да има ответна реакция. Според твоите лични убеждения тази реакция приема различни форми. Може да се засегнеш, може просто да ти "стане интересно". А ти с последното си изречение целиш да умаловажиш написаното от мен, или поне да го подложиш на съмнение... Но защо изобщо ще го умаловажаваш? Според мен беше защитна реакция - така ако в твоя ум написаното от мен изглежда несериозно, то следователно думите ми те засягат по-малко. Което е и идеята на психичната защита. Да умаловажи застрашаващата информация и да я принизи до незастрашаваща информация.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-10-2013 на 21:12

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Колкото до анализа на егото ти, мисля че самото ти искане за такава оценка е породено от същото его. Нуждата да слушаш неща за себе си, както и да изговаряш такива е в основата на постоянно поддържания АЗ образ.
    Така, първото, което ще ти кажа е следното - първото ми изречение беше иронично. Егото ми няма нужда от описание от някой, който дори не ми знае името. Това на първо място.
    На второ - въобще не съм целяла да омаловажа написаното от теб. Целях да ти покажа, че монетата има две страни. Ти си от едната страна и мислиш, че знаеш какво има от другата. Което всъщност въобще не е вярно. Да, може да си уцелил с част от описанията си за някого, но това не означава автоматично, че винаги си прав.
    Третото, което искам да ти кажа е, че нямаш правото да обиждаш по този начин хората. Защото да, ние жените възприемаме подобно отношение като обидно. Или поне част от жените, знам ли, не познавам всички.
    Ответната реакция в случая не я виждам, сериозно. Просто, защото не съм целяла да изглежда като такава.

Banned Повече от фен
    Аххх, красотата на човешкия ум. Може би мили госпожици не разбирате, че това за което говоря се случва предимно във вашето подсъзнание. Какво се намира там вие не знаете, не зависи от вас, не можете да избирате.

Всяка от вас отдели значителна енергия в писането си да ми докаже колко НЕ се е намерила в моите думи. И въпреки, че стилът ви на писане беше различен, естеството на реакцията беше еднакво. Защо бихте изобщо се трудили да ми отговаряте ако не се намерихте в моето описание? Може би това е станало косвено, и сигурно не съм отгатнал всичко.... Но факта, че се афектирахте показва, че егото ви е под атака. Оттам се задействат психични механизми, които имат за цел да предпазят вашия образ от нежелана за вас информация. Всъщност така работи несъзнателното и това Фройд нарича "Изтласкване"... всеки болезнен спомен, всяка грешка, всяко нежелано действие, мисъл, информация и т.н. се "изтласква" отвъд пределите на съзнателното, и така то става безопасно. Но всъщност то продължава да съществува във вас, и когато аз отново го предизвикам, защитните механизми се активират - за да избутат отново тази нежелателна информация в несъзнателното. Всъщност наличието на РЕАКЦИЯ е най-ясния показател за СТИМУЛ. Ако вие не се намерихте в моите думи(съзнателно или несъзнателно), тоест ако аз не съм ви СТИМУЛирал, то ответна РЕАКЦИЯ изобщо нямаше да има. Но ето, че такава има. Естествено прикрили сте всичко това с псевдо-обяснения за пред себе си и за пред мен, но "обличането" на толкова първосигнални реакции в дрехите на интелигентни думи е просто флирт с интелектуализма. Нищо повече. Можете да прикриете всичко това с опити за омаловажаване на естеството на информацията(Кой си ти, че да ме съдиш?), чрез ad hominem аргументи(Ти си човек без работа, само се заяждаш), чрез облягане на някаква представа за морал (Ти нямаш право да правиш такива анализи)....и още много други. Но именно тук се вижда колко наранено и отбраняващо се е вашето его. Защото именно това е характерно за егото - когато е под атака, то почва да се свива, и като едно диво животно хапе и драска от страх да не умре. Вашето изкуствено създадено АЗ също го е страх да не умре. Отначало агресията и победоносното поведение е по-силно, даже се нежелателната информация става повод за прикрита само-влюбеност. Но ако малко повече задълбая(за което ми трябва повече информация), вие ще се пречупите и от вашето самочувствие и само-усещане ще е останал само спомен.

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Комплекси нямам и не съм имала, по-високо самочувствие от моето трудно ще намериш.
    Това е парадокс. Самочувствието е компенсация на комплекс. Колкото по-голямо самочувствие, толкова повече комплекси.
    Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Ответната реакция в случая не я виждам, сериозно. Просто, защото не съм целяла да изглежда като такава.[/i]
    Затова се нарича подсъзнателна реакция. Не е нужно да я целиш за да я има.

Останалите реакции прикрити в псевдо-аргументи изобщо няма да ги коментирам
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-11-2013 на 12:48

Супер фен Аватара на lubovvv
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Аххх, красотата на човешкия ум. Може би мили госпожици не разбирате, че това за което говоря се случва предимно във вашето подсъзнание. Какво се намира там вие не знаете, не зависи от вас, не можете да избирате.

Всяка от вас отдели значителна енергия в писането си да ми докаже колко НЕ се е намерила в моите думи. И въпреки, че стилът ви на писане беше различен, естеството на реакцията беше еднакво. Защо бихте изобщо се трудили да ми отговаряте ако не се намерихте в моето описание? Може би това е станало косвено, и сигурно не съм отгатнал всичко.... Но факта, че се афектирахте показва, че егото ви е под атака. Оттам се задействат психични механизми, които имат за цел да предпазят вашия образ от нежелана за вас информация. Всъщност така работи несъзнателното и това Фройд нарича "Изтласкване"... всеки болезнен спомен, всяка грешка, всяко нежелано действие, мисъл, информация и т.н. се "изтласква" отвъд пределите на съзнателното, и така то става безопасно. Но всъщност то продължава да съществува във вас, и когато аз отново го предизвикам, защитните механизми се активират - за да избутат отново тази нежелателна информация в несъзнателното. Всъщност наличието на РЕАКЦИЯ е най-ясния показател за СТИМУЛ. Ако вие не се намерихте в моите думи(съзнателно или несъзнателно), тоест ако аз не съм ви СТИМУЛирал, то ответна РЕАКЦИЯ изобщо нямаше да има. Но ето, че такава има. Естествено прикрили сте всичко това с псевдо-обяснения за пред себе си и за пред мен, но "обличането" на толкова първосигнални реакции в дрехите на интелигентни думи е просто флирт с интелектуализма. Нищо повече. Можете да прикриете всичко това с опити за омаловажаване на естеството на информацията(Кой си ти, че да ме съдиш?), чрез ad hominem аргументи(Ти си човек без работа, само се заяждаш), чрез облягане на някаква представа за морал (Ти нямаш право да правиш такива анализи)....и още много други. Но именно тук се вижда колко наранено и отбраняващо се е вашето его. Защото именно това е характерно за егото - когато е под атака, то почва да се свива, и като едно диво животно хапе и драска от страх да не умре. Вашето изкуствено създадено АЗ също го е страх да не умре. Отначало агресията и победоносното поведение е по-силно, даже се нежелателната информация става повод за прикрита само-влюбеност. Но ако малко повече задълбая(за което ми трябва повече информация), вие ще се пречупите и от вашето самочувствие и само-усещане ще е останал само спомен.

Това е парадокс. Самочувствието е компенсация на комплекс. Колкото по-голямо самочувствие, толкова повече комплекси.
    Това, което си написал е доста безсмислено. Имам чувството, че ти се изкарваш за човек, който е безгрешен и е над останалите, т.е. ти ВИНАГИ си прав, а ние грешим. Ясни с ами такива хора като теб. Използват нещицата, които са чели в книжките на ВЕЛИКИТЕ психолози и философи, за затапване на отсрещния "противник" ( защото за теб всеки човек е противник!). Та тези хора като теб се наричат софисти. Използват доста думи в спора и аргументи, та по този начин съвсем успешно (според тях) провокират събеседника си да се замисли в това колко ТЕ са прави. Но не! Ти си написал ПРОСТО една ОГРОМНА камара от глупости, нямащи НИЩО общо с темата.
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от lubovvv Виж мнението
    Това, което си написал е доста безсмислено. Имам чувството, че ти се изкарваш за човек, който е безгрешен и е над останалите, т.е. ти ВИНАГИ си прав, а ние грешим. Ясни с ами такива хора като теб. Използват нещицата, които са чели в книжките на ВЕЛИКИТЕ психолози и философи, за затапване на отсрещния "противник" ( защото за теб всеки човек е противник!). Та тези хора като теб се наричат софисти. Използват доста думи в спора и аргументи, та по този начин съвсем успешно (според тях) провокират събеседника си да се замисли в това колко ТЕ са прави. Но не! Ти си написал ПРОСТО една ОГРОМНА камара от глупости, нямащи НИЩО общо с темата.

Изглеждаш ми леко изнервена и агресивна. Да не би съжденията ми да са те оставили в неприятно емоционално състояние?

Такава първосигнална реакция, на фона на тези гръмки и претенциозни обвинения, е просто гавра с интелектуалния подход. Това е разбираемо, след като основното в коментара ти беше реагирането, а останалото беше просто пълнеж и празни приказки. Всъщност изобщо нямам нищо против теб, още по-малко пък те виждам като противник(Противник на какво? На моите убеждения ли? ) Нападението върху теб беше с чисто развлекателен характер. Както всъщност и "анализа" на JoLLiE92.
    ДА, всичко това беше трол. Успешен, както виждам...

inb4 "Не съм изнервена, съжденията ти не струват, ти си гаден бла бла бла hurrr durrr"
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 01-13-2013 на 18:11

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си