.

Виж резултатите на анкетата: За или против легализирането на марихуаната

Гласували
68. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

37 54,41%
  • Разбира се,че не

31 45,59%
Отговор в тема
Страница 12 от 18 ПървиПърви ... 28910111213141516 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 432
    Мега фен
    ами ти си информиран, че марихуаната има лоши последствия, но си готов да я легализираш.

все едно нападат ни терористи и ти се показваш по телевизията и казваш, "абе щом има алкохол, които причинява болести и смърт, нека да има и терористи" ...................... и народа ти ръкопляска във възторг.

сега идва един терорист във форума и почва да ти развива точно същите оправдания, с които ти искаш да се легализира тревата .................... ама същите....................... какво ще му кажеш.
    Последно редактирано от defender : 03-22-2013 на 15:30

Мега фен Аватара на Chacho
    Щях да съм манипулиран, ако направя избор, който всъщност не искам. А аз съвсем съзнателно подкрепям легализацията.

Аз подкрепям и евтаназията при хора без психични увреждания и навършили пълнолетие.

Да не говорим, че "лоши" последствия са според някаква социална конвенция за добро и лошо.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Да не говорим, че "лоши" последствия са според някаква социална конвенция за добро и лошо.
    ааа, толко готино си говорихме, че забравих, че ти беше атеист,

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ааа, толко готино си говорихме, че забравих, че ти беше атеист,
    Казваш го, все едно е лошо нещо...

все едно нападат ни терористи и ти се показваш по телевизията и казваш, "абе щом има алкохол, които причинява болести и смърт, нека да има и терористи" ...................... и народа ти ръкопляска във възторг.

сега идва един терорист във форума и почва да ти развива точно същите оправдания, с които ти искаш да се легализира тревата .................... ама същите....................... какво ще му кажеш.
    Не е същото, разбира се. Ако лишаваш някого от живот или свобода, или каквато форма на тероризъм си представяш, нарушаваш човешките права на някой друг. Освен, ако не си изпълнител на тежка наказателна присъда, но тогава въпроса се простира до "кое деяние дава правото да наказваме някого по този начин?" При нас смъртна присъда няма, но както в държава като нашата, така и в държави, където съществува такава мярка, са ясно дефинирани престъпленията, които водят до съответните последствия. И дискусията се измества до коментирането на даденото престъпление.

Както и да е, съществената разлика е, че защитавам легализация на марихуаната, която няма да дава право на пушачите да нарушават правата на непушачите.

Да не говорим, че повечето от критиките на легализацията бяха, че въпреки закона, няма да може да работи регулаторния орган, който да следи спазването му. Тоест, едно адекватно сравнение ще е забрана на продаването на кухненски ножове, тъй като могат да насърчат тероризма.

Колкото до изказването ми за лошото и доброто, не влагах смисъла, който изтълкува. Имах предвид, че има разлика в това, което ние смятаме за лошо и това, което закона смята за лошо. А ако трябваше по-добре да го формулирам, не всяко лошо е незаконно. Пример за това е псуването и говоренето зад нечий гръб.
    Последно редактирано от Chacho : 03-25-2013 на 13:30
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Колкото до изказването ми за лошото и доброто, не влагах смисъла, който изтълкува. Имах предвид, че има разлика в това, което ние смятаме за лошо и това, което закона смята за лошо. А ако трябваше по-добре да го формулирам, не всяко лошо е незаконно. Пример за това е псуването и говоренето зад нечий гръб.
    може да има само един единствен критерии за добро и зло (всички го знаем) ....................... а всичко друго са доктори-сатановци във философска безтегловност.

ПП: израза "доктори-сатанавци" не е насочен към нашия мил, заслужил форумен деец Доктор Сатан.............. просто израза ми стана нарицателен и затова го използвам.
    Последно редактирано от defender : 03-25-2013 на 21:18

Супер фен Аватара на DoctorSatan666

ПП: израза "доктори-сатанавци" не е насочен към нашия мил, заслужил форумен деец Доктор Сатан.............. просто израза ми стана нарицателен и затова го използвам.
    Сигурен съм че е пълно с такива като мен...

Мега фен
    докторе, кажи някакво философско течение , което се доближава до твоята философия............... че не мога да открия към какво се доближава.

ПП: искам и аз да се слея с нищото и от там на спокойствие да хвърлям съвети, философии и квалификации върху останалите.................... и едновременно с това да не бъда личност.
    Последно редактирано от defender : 03-25-2013 на 22:01

може да има само един единствен критерии за добро и зло (всички го знаем) ....................... а всичко друго са доктори-сатановци във философска безтегловност.
    Тва е за долния раздел. В случая хората, пишещи закона, не споделят точно твоите виждания.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    тука единствените които искат легализация са някви тревомани дето искат никой да не им пречи да си пафкат

не разбирам кво толкова спорите с тях
    ОДИН!!!

Цитирай Първоначално написано от darkPaladin Виж мнението
    тука единствените които искат легализация са някви тревомани дето искат никой да не им пречи да си пафкат
    И тва какъв проблем представлява точно?

Град
    планета на маймуните
    И тва какъв проблем представлява точно?
    хора като тебе са проблема
    в момента разправяш на деца колко е полезна марихуаната и ги караш да си дърпат
    ОДИН!!!

хора като тебе са проблема
    в момента разправяш на деца колко е полезна марихуаната и ги караш да си дърпат
    Айде да не ми слагаш думи в устата, а? Нито съм казвал, че е полезна за деца, нито съм карал някого да прави каквото и да било. А това, че те на своя глава ще го правят, не е проблем в говоренето, а в контрола. Така че не ми вменявай отговорност. Имам свобода на словото, затова си изказвам мнението. Имам право и да протестирам също, така че и това мога да упражня.

И тъй като децата така или иначе пушат, със и без да приказвам, поне да бъдат информирани.

Град
    планета на маймуните
    Айде да не ми слагаш думи в устата, а? Нито съм казвал, че е полезна за деца, нито съм карал някого да прави каквото и да било. А това, че те на своя глава ще го правят, не е проблем в говоренето, а в контрола. Така че не ми вменявай отговорност. Имам свобода на словото, затова си изказвам мнението. Имам право и да протестирам също, така че и това мога да упражня.

И тъй като децата така или иначе пушат, със и без да приказвам, поне да бъдат информирани.
    ами говорейки колко е безвредна в тийн форум какво мислиш че правиш?
    и ти преди да си пропушил мама и тате позволиха ли ти? пита ли чичко полицай дали може?

колко тона литература прочете преди да пафкаш?
    ОДИН!!!

Мега фен
    Тва е за долния раздел. В случая хората, пишещи закона, не споделят точно твоите виждания.
    а щом твоите критерии за добро и лошо не са според някаква "социална конвенция" и не са и според християнството тогава какви са. И всички останали хора и законите трябва да бъдат според някакви твои критерии за добро и лошо - така ли.

Определено твоят критерии е най-миродавен - когато пишат конституцията на България трябва отгоре да напишат с големи букви - "Конституция според критериите на Чачо пича.
    Последно редактирано от defender : 03-26-2013 на 10:32

ами говорейки колко е безвредна в тийн форум какво мислиш че правиш?
    и ти преди да си пропушил мама и тате позволиха ли ти? пита ли чичко полицай дали може?

колко тона литература прочете преди да пафкаш?
    Абе човек, не казвам, че е безвредна. А дечицата покрай тебе питат ли чичко полицай дали могат да си купят патронче водка и споделят ли с техните? Пак казвам, като си толкова загрижен за децата, иди протестирай за криминализация на алкохола и тютюна. Няма и да мръднеш от стола.

Другото е, че малките тревоманчета са сред най-безобидния тип наркомани. Иди пред детските дискотеки да видиш кво правят дечурлигата на алкохол и амфети. Редовни мелета в подлеза на НДК, ей тва правят. Ми като са решили, че ще се друсат, по-добре да е с коз.

Колкото до мен, аз си почнах достатъчно късно, че да не искам разрешение от родителски тела за каквото и да било, но въпреки това майка знае, че употребявам. По тревата ме зариби един авер от горните курсове в МУ. Баща му е лекар, с него са говорили на дълго и на широко за влиянието на марихуаната. Повечето от информацията ми идва от него, макар че се рових в разни сайтове и попрочетох както известно количество неформални изложения по темата, така и няколко изследвания. Не мисля, че съм капацитет, особено що се касае до медицинския аспект, но имам известна информация. Доста повече, отколкото имам за другите наркотици, които употребявам - цигарите особено. Познавам доста хора, които пушат и почти всички (казвам почти, тъй като нямам впечатление за всеки един) си знаят рисковете.

Да се върнем на децата. Ще разберат от мен и ще изтичат да си вземат един джойнт. А ако не съм аз да приказвам, ще разберат от съученика им дилър, който направо ще им я бутне в устата на някой купон и ще каже "глей колко е яко". Тъй като пак ми прехвърли отговорността, че говоря на дечурлигата, макар и да нямам такава, заявявам в прав текст:

-Не пушете преди да сте се развили, щото можете да си съсипете живота. Харчите парите на мама и тати, не е редно да хвърляте техните пари за трева. Тревата може да си направи гавра с теб, като те депресира, демотивира и ти съсипве умствения потенциал. Затова се чакат няколко години. После си устройваш живота, образоваш се, намираш си работа, обвързваш се с някого, свикваш на по-тежкия ритъм на живот и е по-вероятно да си свикнал да се справяш с тежки ситуации, затова ще си подготвен и за коза. Станете самостоятелни и тогава вземете решението за себе си. Това е разумно пушене, така че ако ще пушите, пушете разумно! Не приканвам никой да пафка трева, но и не спирам никой пълнолетен. И не се предавайте пред тъпи закони.

Ето, уважихме децата. Можем ли да се върнем на темата, щото ни чакат икономическата, медицинската и правната дискусия?

Супер фен Аватара на Pug_306
    Абе да ви клецам и наркотиците умрели, вземете се напийте, къде къде по-добре е от тези друсалки, занимавате се с простотии !

а щом твоите критерии за добро и лошо не са според някаква "социална конвенция" и не са и според християнството тогава какви са. И всички останали хора и законите трябва да бъдат според някакви твои критерии за добро и лошо - така ли.

Определено твоят критерии е най-миродавен - когато пишат конституцията на България трябва отгоре да напишат с големи букви - "Конституция според критериите на Чачо пича.
    Ма аз моите не ги намесвам. Тва е съвсем отделна тема. Единствено се опитвам да тълкувам вече наложените. Тоест, споря, че не може едно нещо да е едновременно добро и лошо. Да споменавам ли пак алкохола и тревата, щото се отегчих?

Цитирай Първоначално написано от Pug_306 Виж мнението
    Абе да ви клецам и наркотиците умрели, вземете се напийте, къде къде по-добре е от тези друсалки, занимавате се с простотии !
    Ето и алкохолното друже, който ми потвърждава думите със завидната си култура.

Мега фен
    Тоест, споря, че не може едно нещо да е едновременно добро и лошо.
    напротив, може да бъде добро или лошо в зависимост как се използва - ако тревата се ползва за медицински цели не е лошо, ако се ползва просто за сладострастие е лошо и други примери.

ПП: А камо ли тревата да ти стане основа на философията ти на живот както при доктора (за който тревата е стимул и източник на философски възгледи и светоглед) тука вече направо може да говорим за нещо като секта и култ.
    Последно редактирано от defender : 03-26-2013 на 10:51

Град
    планета на маймуните
    Другото е, че малките тревоманчета са сред най-безобидния тип наркомани. Иди пред детските дискотеки да видиш кво правят дечурлигата на алкохол и амфети. Редовни мелета в подлеза на НДК, ей тва правят. Ми като са решили, че ще се друсат, по-добре да е с коз.

е тва е единственото смислено нещо дето каза тия деца си имат пълен достъп до марихуана и наркотици взимат и никой не ги спира и това са деца
    и я ми кажи това харесва ли ти?
    ОДИН!!!

ако се ползва за сладострастие е лошо и т.н
    Колко лошо е тва сладострастие? Години затвор и хилядарки левове? Щото като разгледаме сладокусничеството при ГМО храните, там нещата не стоят така, нали? Никой не ме наказва за чревоугодничество.

И да не отиваме в общите приказки. Като казах, че едно нещо не може да е едновременно добро и лошо, тъй като го ползваш за заместител на позволено и забранено ("не бива да се легализира тревата, защото е лоша"), говорех за алкохола и коза. Не според моите разбирания, а според закона, едното е добро, а другото лошо, не е ли тъй? Щото консумацията на алкохол си е чиста проба сладострастие. Никой не го ползва за медицински цели.

Ако коментирахме моите разбирания, щяхме да говорим за легализация и на тежките дроги - хероин, лепило, кодеин и евтаназия. Не, че ще употребявам, но според моите разбирания, всеки може да прави квото иска със себе си. Тоест дискусията щеше да стигне до въпроса за евтаназията, както споменах по-горе. Така че досега съм се старал да влагам минимална доза от убежденията ми.

Мега фен
    ^
    ами така е, дето се вика света е потънал в зло, но това не означава че трябва да го поощряваме.

Град
    планета на маймуните
    Колко лошо е тва сладострастие? Години затвор и хилядарки левове? Щото като разгледаме сладокусничеството при ГМО храните, там нещата не стоят така, нали? Никой не ме наказва за чревоугодничество.

И да не отиваме в общите приказки. Като казах, че едно нещо не може да е едновременно добро и лошо, тъй като го ползваш за заместител на позволено и забранено ("не бива да се легализира тревата, защото е лоша"), говорех за алкохола и коза. Не според моите разбирания, а според закона, едното е добро, а другото лошо, не е ли тъй? Щото консумацията на алкохол си е чиста проба сладострастие. Никой не го ползва за медицински цели.

Ако коментирахме моите разбирания, щяхме да говорим за легализация и на тежките дроги - хероин, лепило, кодеин и евтаназия. Не, че ще употребявам, но според моите разбирания, всеки може да прави квото иска със себе си. Тоест дискусията щеше да стигне до въпроса за евтаназията, както споменах по-горе. Така че досега съм се старал да влагам минимална доза от убежденията ми.
    ти от кво си болен бе медицинска цел?

от кво са болни другите като тебе?

от наркомания ето от кво сте болни

кви гмо ммо тмо и тн ми пишеш на тебе ще ти дреме повече ако има гмо трева не дали пипера който ядеш е гмо

я ми кажи ква е тая тежка дрога евтаназия? кво съдържа имам у нас ц300 нарко дилър ли съм?

и спирта нали е алкохол бе умник
    Последно редактирано от darkPaladin : 03-26-2013 на 10:59
    ОДИН!!!

Мега фен

ами добре, нека всеки да прави каквото си иска, стига това да не оказва косвено лоши последици и върху останалите хора.

евтаназия - а ти ли ще си този, който ще ефтаназира хората (т.е. да ги убива) като си пожелаят.
    Обажда ти се по телефона и ти казва: "Чачо ела да ме евтанизираш уе".................... професия ефтаназатор.

ПП: А кой ще решава кой е "достоен" за евтаназия и кой не е "достоен". ....................... особено след като ти не вярваш в критериите за добро или лошо на "социалната конвенция" ................... Кой ще заема мястото на Бог в цялата работа.
    Последно редактирано от defender : 03-26-2013 на 12:09

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си