- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Осмокласници 2013/2014
Аз ще пътувам 25 мин. с един автобус, 5-10 мин. с трамвай и после още 20 мин. с друг автобус.![]()
Аз забравих да кажа за себе си :Д 15 минути с автобус и около 10 пеша, ако ме приемат по първо желание, ако не, пак същата работа, само мястото е различно.
Иначе добре се движи темата, 11 страници ^.^
Аз за транспорта не мога да кажа с точност, тъй като тролеят минава покрай СУ, а там, да го ева, винаги има некво шибано задръстване, да го ева. Ама да кажем 2-3 минути, докато ида до спирката, 20-25 минути път, 5 минути вървене от спирката до училище, а ако включим и чакането на тролея да е 3-5 минути, значи общо стават около 40 минути. Долу-горе съм добре.![]()
Е аз си оставам в същото училище в общообразователна паралелка,защото на изпита по математика имам 2-ка и нямам право да кандидатствам никъде,но нали след 8 клас има преравнителни изпити и,ако имам хубави оценки мога да кандидатствам другаде ?
Можеш. Езиковите не правят прием след осми клас. На теория е възможно да се влезе, но само ако е останало някое празно място и си вземеш приравнителния изпит по езика, което е ми се струва (поне на мен) почти невъзможно, ако досега никога не си го учила или имаш много пропуски. Иначе някои професионални гимназии приемат след осми клас. Също и някои други училища имат паралелки с технологичен профил (туризъм, предприемачесто и т.н), изкуство или непрофилирани. От друга страна аз говоря за София, така че е най - добре сама да провериш в сайтовете на училищата, които те интересуват как стоят нещата. Ако няма такава информация им се обади. Паралелките за прием след осми клас не изискват приравнителни изпити, но ако е паралелка с прием след 7-ми, в която се е освободило място, тогава трябва да държиш.
Второ класиране излезе за всички молещи се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Как пък разбра и има ли некъв шанс да видя всички, които са се явили на второ класиране къде са приети?
Тази година балът се е вдигнал адски, адски много ... не мога да повярвям, че с бал 33,00 ме приеха на 16 желание от 2ро класиране... утре може ли да се запиша?
http://7klas.mon.bg/
Ето от тук разбрах![]()
Оф, да го ева, аз пък съм писал глупости. Мисълта ми беше къде мога да видя минималния и максимален бал по паралелки от второ класиране.
Мислите ли, че с бал 32,450 си заслужава на 3 класиране или е твърде рисковано...????
Има начин, ама много трудно. В езиковите рядко се освобождават места и трябва да си се скъсал от учене, за да можеш да си вземеш приравнителния. Възможно е, но трябва много късмет и ужасно много усилия.
На мен ми се струва много рисковано, но аз почти винаги играя на сигурно. Виж като излезе статистиката колко ти е разликата и сама прецени дали си струва.
Един съвет - не чакайте трето класиране. Първо, че е рисковано, естествено, губите си местата...
Второ едва ли ще ви е много готино да сте човекът с най-нисък бал във випуска, приет по някаква невероятна случайност на трето класиране.
И най-вече - няма смисъл, при положение, че където и да влезете всичко зависи от вас - няма НИКАКВА гаранция, че в Първа английска или Девета френска ще научите повече от някое обикновено СОУ. В крайна сметка всичко зависи от висшето образование, средното е само подробност.![]()
Иии на второ класиране си останах на същото място. Малко сад, но добре. Ще ставаме французи май :Д Английския си го знам и предполагам, че ще е по-добре да знам друг език освен него и руски. И сега си остава само параноята. Ще ме харесат ли, няма ли да ме харесат, къде ще се падна, ще се изгубя ли на път към там? Майка ми постоянно повтаря, че явно това е писано, а може би просто бях твърде голям мързел, та сега ми се отплаща всичко. Не знам. Може би така е по-добре. Ох.
И ще ходя да се записвам скоро.
И така, като свърши всичко, кой къде е приет и така нататък, пожелавам ви приятно лято, дано случите на яки класове и на добри учители. И за всички в езикови - да се радваме, че нямаме химия и биология и физика, а на който му допадат тези предмети - в 9-ти клас ще си наваксаме здраво, брато :Д Не знам защо винаги изписвам такива романи, ако става въпрос, но за накрая - да не забравите темата и да си споделите първите учебни дни, когато дойде времето, ей! :Д