- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
да се похваля:
остават ми:
History Internal Assessment
Mathematics Internal Assessment
Business and Management Internal Assessment
1 Biology Internal Assessment
и ще съм готова с вътрешното си оценяване
ЙЕЙ!
Не се плашете от стереометрията , не е толкова трудна, аз я учих в 11ти клас още.. Само иска редовно учене и решаване на задачи.
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
абе като изключа факта, че последната година точно ми смениха даскала по втория език всичко си върви окей при мен. всички се напичат, без видима причина. минаха въпросните входни, доволна съм от резултатите. не помня как по математика за 35мин. намален час, съм решила 8 задачи, с по 2-3 подусловия, ама имам 5.70 :Д за сега само матурата по БЕЛ ме притеснява и то не тестовата част. ама като си знам късмета, ако не наблегна само на един автор, той ще ми се падне за темата :Д втората матура ще е Биология, ама за нея хич не се напрягам. тука последната седмица, покрай тоя бал целият глупав випуск се изпокара за въпорсното място. голям сеир, ей. поне ми е забавно, ако не друго.
Деам, замислям се напоследък и осъзнах, че трябва да избера и втора специалност, в случай че не се получи с ФМИ, единственото, което знам със сигурност е че искам да съм в СУ, просто нещо в този университет много ми харесва и чувствам, че ако ще бъда студент някъде, то мястото ми е там. Все още не съм избрал коя матура ще държа, масово съучениците ми са решили да изберат География или Биология за да не си развалят оценките, това съветват и учителите, аз се чудя дали да избера Английски език за втора матура.
^ Според мен няма да сгрешиш, ако избереш да ти е по английски. Матурите по езиците са сравнително по-лесни (дори и да не си толкова сигурен в знанията си).
Ние покрай бала ще се избием. Във всеки час е някакъв кокошарник, само до бой не се е стигало. Извоювах си победата да се събираме в училище, огромна част от класа беше за това. И разбира се веднага бяхме заклеймени като пропаднали селяни от една "баш" гражданка, която света й е крив.
Някой знае ли кога г/д излизат датите за предварителните изпити?
Тия предварителни изпити така и не ги разбрах, всъщност току що осъзнах, че въобще не знам кога нормално се провеждат кандидат студентските изпити, не знам нищо и за предварителните изпити, егати трябва да се стегна.
@YSMF - Ти къде ще кандидатстваш ?
И ние се избихме покрай организирането на бала, ама миналата седмица всички подписахме договори и го решихме, и съм доволна :Д
При нас до последно ще ни е кошмар с този бал, затова и не си тормозя мозъчето.
Да ми вземат парите и да ме водят там където искат.
Дреме ми къде ще ида, важното е, че ще си прекарам прекрасно за тия 2-3 дни.
Супер голямата бъркотия ми в е главата:
- трябва да уча за TOEFL, на курсове съм;
- бях болна изпуснах малко материал;
- трябва да си избера университет и специалност;
- междувременно да се абстрахирам от всичкия натиск, от страна на баба,
да избера какво искам да уча (досадно е и е уморително -.-);
- натиска от страна на учителите - всеки иска отлично представяне и прекрасни домашни по неговия предмет.
Ужас е, знам че не съм единствена, но сега ми идва в повече. Още не мога да вляза в релси с това натоварване след тази почивка.
Вече минаха част от входните ми, 2 от тях са ми върнати - имам 6 и на двете. <3 Мисля, че са върнали и по БЕЛ, но мен ме нямаше, а в деня като го правих бях болна и не съм направила нищо. Оценката ми трябва да е максумум 5, но сякаш 4 ми се струва по-удачно, като се има в предвид, че не бях добре него ден. Сега ще видим какво съм направила по Френски и какво ще направя по другите предмети. Надявам се на по-добър старт, че ще ми дойде много да оправям 89376 оценки от веднъж.
*сън*
Ауу...най-накрая приключиха всички входни!Не знам при вас как е, ама нас ни сбъркаха отвсякъде. Всички учители направиха входните на целите учебници и дори по един час не отделиха за преговор. На всички аргумента им беше, че сме го учили и трябва да го знаем и бла бла бла...Започнах уроци по история и се паднаха точно в най-натоварения ми ден от седмицата. Трябва да почвам и по английски уроци...чак ми се реве вече. Последните две седмици не мога дори да се наспя като хората.Това, което ме успокоява е, че и другите са като мен
За бала вече имаме ресторант, решихме, че можем да минем и без фотограф, а екскурзията ще я уточним във вторник, когато е родителската среща. Само дето випускът се изпокара дали да са 4 или 5 нощувки. Стискам палци за 4.
Въпреки че я карах преди 2 години, записвай английски, матурата е лесна. Аз изкарах 5.89 при положение, че от изпита в 11 клас за CAE не бях преговарял/пипвал изобщо. Изпитът по английски за филология в самия СУ е вече друга работа - тежък и с различен формат, но виждам, че ти си се засилил за ФМИ, така че нямаш проблеми. Също помня, че някои съученици тогава изгоряха с географията, взеха я на подбив, изкараха над 5, но не толкова, че да влязат в желаните специалности или поне от 1 класиране. Казвам ти личните си наблюдения и спомени, ти си знаеш най-добре.
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Да питам: изпита по Английски в СУ и ВТУ нали е B2-C1?
Да, за този в СУ мога да потвърдя, че отговаря на тези нива от личен опит. Диктовката беше едно от най-гадните неща, една сгрешена буква и цялата дума я броят за грешна, съответно над 4 грешки или нещо от рода беше, цялата не ти се брои. С две думи, имаш лимит на грешките, след който директно заминава цялата задача. Граматическите упражнения са по-лесни от тези за C1. Забавното е, че не се дават задачи като на оригинален изпит/международно признат, а такива, които българите само бъркаме, заради особеностите на родния ни език. Препоръката ми е, ако можеш да решиш вариант от предишни години или подобен, за да прецениш дали ти трябва учител специално за този формат (една приятелка така ходеше, аз не съм). И не бързай, някои отговори изглеждат логични, но все пак грешни.
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Говорим си за матура по Английски. Разгледах баловете за ФМИ, за да вляза на първо класирана трябва да взема изпита по Математика II с 6-ца, в противен случай единствения ми шанс да вляза е на 2 класиране. Разгледах алтернативните специалности и засега си харесах... май нищо не си харесах...
аз мн съм се саднала с тоя английски не съм зле ,но и нямам огромни знания ..а искам мн да уча туризъм и освен да почвам някви частни или не знам и аз какво ..
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
За изпита по английски в УНСС някой може ли да ми даде повече информация? На какво ниво е, къде мога да намеря примерни изпити или такива, които са се падали през миналите години?
Доколкото знам е по-труден от този в СУ
Какво е предимството на това да изучавам дадена специалност с преподаване на английски?
Имам 3 по математика нс входното. А, честито.
Аз пък имам само една сгрешена подточка и заради това ще имам 5-ца сигурно, при положение, че всичко друго ми е вярно. Тъпото логаритмично уравнение, при което за жалост не се сетих, че коефициентът минава като степен.. и така :Д
А днес ще ни върнат втората част от входното по бел. Писах ЛИС върху "На оня свят", надявам се всичко да е под контрол и там![]()
На входното по БЕЛ имам 5.
По история 6.
По свят и личност 3 (тъпа пача, да гори в ада).
Това е от мен, чао засега.
Предметите от философски цикъл не се ли разглеждат като отделни и не се правят входни? Иначе философията ми се нареди редом с руския в 'най - мразени предмети' во веки веков.
БЕЛ ЗП 5.68
БЕЛ ЗИП 6
Математика 5.70
Физика 5.25 >.<
AE 6
Биология ЗИП 6
ИЕ 5.43 >.<
География 5.20
История 6
СИЛ 6
елементарно.
Последно редактирано от pandabear : 10-07-2013 на 18:52