- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Попринцип всички формати стават за четци, но аз още в началото започнах да свалям в epub и виждам, че той ми е най-удобен. С други формати понякога му се получават някакви грешки или пък текста се пренася на следващия ред по най-неподходящ начин. С epub на четеца не съм имала никаква проблеми. На компютъра не мога да го отварям, но за е-книгата ми е златен.
Влизаш в даден жанр, и горе пише Язык:
избери български.
хей,може ли някой да ми каже дали мога от някъде да си изтегля "Къде си,Аляска?"
ако изобщо я има онлайн.Проверих в сайтовете,които сте дали,не знам бъркам ли нещо,но
не я открих.Та ако някой може да ме улесни.![]()
http://www.rulit.net/books/bg/1/date
Това са българските.
Този сайт преля чашата. :Д Ще си кача книга на български най-сетне. Благодаря, хохи.
ulqlqlq![]()
![]()
В момента чета това и почти съм я прочела. Интересна ми е, някои истории наистина ме докоснаха, защото се асоциазирах с тях, тоест мнението ми не е толкова обективно. Други ми бяха изключително скучни и непонятни. Може би, не ги разбирам напълно и не мога да ги преосмисля.
Езикът ми се стори беден. Обичам метафори, които всяват хаос. Липсваха тук.
Чета една много интересна книга, Стая се казва, от Ема Донъхю /Room/. Повествованието се води от гл. точка на дете, което заедно с майка си е затворено в 1 стая, и тя формира целия му свят. То не познава света извън стаята и никога не е попадало в него. Още не съм стигнала до частта, където става ясно какво точно е станало, но явно някакъв психопат /бащата/ ги държи така. Обаче повратната точка, развързката де факто, идвала в средата на книгата, когато излизат от стаята и детето започва да проявява някакви аутистични наклонности, въпреки че не е аутист. Просто явно му е трудно да свикне със свят, който изобщо не познава / не знае да слиза по стълби, етц/.
не мисля, че книгата на Ваня Щерева ще те впечатли. Поне на мен ми се стори твърде клиширана на моменти, сякаш действие постоянно трябваше да има и се изгубваш из безсмислените истории на учениците (героите). Но ще ми е интересно да споделиш мнение, след като я прочетеш. // А относно "Лолита" .. не я чети първо нея, защото после всичко ще ти бледнее:Д лично на мен ми хареса изключително много, но стигнах до извода, че малко хора имат широкия мироглед да я дочетат! хаха
Да препоръчате някоя книга, която ви е била толкова интересна, че сте я изчитали за ден-два, независимо от обема?!
Халед Хосейни - която и да е. Не можеш да я оставиш. Ревеш, бършеш сълзите, мокриш страниците, призлява ти, пада ти кръвното...
Днес прочетох Сестри Палавееви на Алек Попов. Добре, че обстановката беше приятна (влак), шото хич не ми допадна. Усмихнах се един-два пъти. Бива, ама като за най-продаван автор ли, къв е там.. мноо зле.
Бихте ли ми предложили книга за мъж на 50 години? Ще купувам подарък на баща ми за Коледа и реших да е книга, но не знам какво точно. Чете принципно почти всичко, исторически и по - старовременни книги, но не знам какво точно .. Мерси предварително![]()
Препоръчвам да разгледаш какви книги притежава и да му подариш наскоро издадена книга от автор, който е чел (това в случай, че не знаеш нищо по-конкретно за вкусовете му). Казваш, че харесва исторически книги - свързани или са с някоя конкретна епоха, култура, събития?
Ако е активно четящ, сигурно е минал през класиките, но може би е подходящ момент да препрочете някоя и да я погледне с нови очи. Малкият принц? Нещо на Хемингуей?
Във ваканция съм, но отново няма да имам много свободно време, предвид че от 3ти февуари ми тръскат 20 изпита за няколко дни. Кофти.
За сметка на това, обаче, имам 3 книги на Стивън Кинг, които възнемерявам да прочета. Подхващам за начало "Неизживени спомени". Ще ви държа в течение.
И все пак има читанка и четци с възможност да се свържат към нея без проблем и да си теглите директно.
Здравейте, искам да попитам тези, които имат е-четци - доволни ли сте от устройствата? Защото аз мислех да си купя, но всички казват как не било толкова яко, не било същото. Вярно си е, че е друго да хванеш и да помиришеш книгата, но пък най-голямо значение има самия текст нали така?
Също и проблем ли ви е свалянето на книгите, защото ако си взема е-четец не мисля, че ще имам възможността направо от него да свалям книги, също и да купувам. Има ли достатъчно безплатни книги на български из Интернет?
Ще се радвам ако някой ми отговори, тъй като много обичам да чета, но финансово не ми е по силите да си купувам постоянно книги, а минава време, докато новоизлязлите книги ги купят и в библиотеката.![]()