- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Домакински задължения
Мъжът прави тук-таме, приблизително 3-4 пъти годишно, ремонти, а жената изпълнява ежедневните неща? Айде не.
Не знам каква представа имаш, но за изчистване на тристаен апартамент само с прахосмукачка, забърсване на пода и бърсане на прах си отиват 2-3 часа. И това е при условие, че не се губи време да се подрежда преди това, без да се мият фугите в коридора и т.н. Действието се случва два пъти седмично поне. Ако си на центъра в голям град - три пъти.
Банята - ако си много, много бърз - 30 минути. Да го сложим веднъж седмично.
Бейбиту, и аз съм така. Винаги като сме на гости или съм домакиня, отнасям безброй похвали и т.н., но го правя именно защото не го очакват от мен. Но няма начин да не го очакват, ако го правя 5 години без да кажа приказка. За това - от самото начало да сме наясно, че сме двама и сме партньори.
Виоленца, именно защото не би следвало двама човека да правят два пъти по-мръсно, няма да поемам неговата част от домакинската работа, която и без това е правил преди да заживеем заедно. Затова съм си казала - аз с мъж, който не е живял сам, няма да заживея. Да се отдели от мама, да се научи да се справя сам, да не ми яде само дюнери навън и тогава може и да повярвам, че тоя човек ще ми е партньор в живота, а не бреме.
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-10-2014 на 20:27