.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    супер нахакан лъжец си, цитирай нещо вчерашно дето уж съм написал, че дяволът винаги е можел да си прави всичко каквото си (по)иска с човеците, а после аз ще ти цитирам нещо, което съм написал вчера
    А кажи според тебе хората имат ли свободна воля и ако нямат в какво тогава се изразява правенето на добро на човека без свободна воля.

ПП: Защото много пъти си кавал (и сме спорили за това), че нямат свободна воля, а са марионетки.

Сега само пак не ми се прави, че съм се бил объркал в какво си казвал.
    Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 11:56

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    А кажи според тебе хората имат ли свободна воля и ако нямат в какво тогава се изразява правенето на добро на човека без свободна воля.

ПП: Защото много пъти си кавал (и сме спорили за това), че нямат свободна воля, а са марионетки.

Сега само пак не ми се прави, че съм се бил объркал в какво си казвал.
    разбира се, че човеците имат воля и избор, и дори могат да се стараят и да полагат големи усилия, така щото въобще да не съгрешават, обаче това щеше да е много по-възможно за всички ако не се вършеше толкова голямо духовно беззаконие, понеже именно заради него много човеци не можаха да съумеят да бъдат по- добри и праведни, а това че истинският Бог се намираше в състояние на полусън, не означава, че е бил напълно заспал, защото през цялото време Той непрестанно крепеше елементарните частици сплотени в своята цялост, както и атомните молекули, субстанциите, планетите, и тяхното движение, а също и поддържаше състоянието на одушевените същества, като извършваше и вътрешните биологични процеси, поддържайки тъканите и органите в тяхната цялост, освен че и не позволяваше на лукавия да причинява много злини на човеците, иначе всички те отдавна щяха вече да са напълно умрели, защото истинският Бог е толкова могъщ, че Неговият сън не може да бъде по-дълбок отколкото човеците биха издържали: "Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите."(1 Коринтяни 10:13)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    разбира се, че човеците имат воля и избор,
    променяш се....

най-малко ми трябва Свидетел на Словото, който си променя свидетелството.
    По-добре да беше продължил да спориш.
    Последно редактирано от defender : 11-03-2014 на 12:47

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    и също според християнството доколкото знам най-големият грях е гордостта, така че не се надувайте много

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    променяш се....

най-малко ми трябва Свидетел на Словото, който си променя свидетелството.
    По-добре да беше продължил да спориш.
    ти лъжеш, ако човек под греха е без воля и избор, тогава не би имал никаква възможност да се покае, но това не означава, че не е възможно да се окаже марионетка в същото време - въпрос на гледна точка/зависи от гледната точка, а дори и да не си чул някой от истинските Светии да проповядва нещо от истинското Божие Слово, това не означава, че той не го (поне) вярва
    Последно редактирано от npp : 11-03-2014 на 16:51

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си