.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 155

Hybrid View

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Да се набутам между шамарите, родителите ми до преди 2г. нямаха много възможности и никога не исках нищо, също дори и да успявах да спестя нещо, не беше редно да си купувам неща с него - гледаха ме малко странно ако го направя - ами да ми остане за храна през седмицата. Същото и с парите по празници, за храна трябваше да ги пазя. Не, че не съм ди купувала дрешки за по 5-15лв в студентски, ама не беше удобно. Това беше докат бях в гимназията, не живеех в родния ми град. Даваха ми по 30-40лв на седмица. Понякога четвъртък и петък си седях гладна за да си купя някаква простотия, пък само и само да неискам пари от нашите, че достатъчно тъжни бяха. И бал не исках да имам, но те ме натиснаха, та исках евтина рокля от интернет + никакво излишно харчене на пари. И на дискотеката не ходих. Просто сърцето ми се къса като ги видя че са тъжни, че нямат пари.
    А то майка ми се преквалифицира няколко пъти и вече се чудят на каква екскурзия да ходят, та вече хич не ги грижа, разполагат много добре.
    Майка ми винаги е работела на 1000000 процента за да даде на цялото семейство, като бях 7-8ми клас, една зима работеше на 3 места.

Та, нищо не съм искала от тях, просто на 28ми май след бала ми беше първия работен ден.
    В момента си плащам сама тристаен до бизнес парка, консумация на двама човека в него ( не искам братовчедка ми да мухлясва в общежитията), пътувам до друга държава и обратно средно веднъж в месеца, храня се навън, защото няма за кого да готвя за нечеря или през уикенда, и ми остава половината заплата.
    И при текущите ми доходи разбирам, че нагласата и правилното планиране, както говорите нагоре, са важни.

Ако не бях израстнала в тази среда, да не ми се купува и вечно да нямаме възможност, надали щях да имам стимул да работя за по-висок стандарт. Виждам братовчедка ми, всичко й е купувано винаги, въпреки че майкя й е по-зле в момента от колкото нашите бяха преди ... и защо й е да работи. Няма никаква мотивация, и на интервюто го виждат. И не знам дали това е по-добрия вариант.

Пък съчувствие към автора грам нямам.

Като заключение искам да кажа, че ако планирах да ставам родител, детето ми иска - не иска, летата от 18г. нататък ще работи. Само летата, когато не е в университета. Ако ще милиони да имам. Или ще му дам 2-5к да прави малък бизнес, ако фейлне, но видя усилия, ще му дам пак, пък ако не става за тази работа, да става корпоративен плъх като майка си, или пък наука да прави, все ми е тая, само да не бездейства много много у нас :Д

Едит - грешки имам, но съм от телефона
    Последно редактирано от NomNomNom : 12-07-2014 на 10:29
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Та, нищо не съм искала от тях, просто на 28ми май след бала ми беше първия работен ден.
    Аз май си спомням, че ти и по-рано работеше (поне в името на натрупване на опит )
    Респект. От едно време си те харесвам.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз май си спомням, че ти и по-рано работеше (поне в името на натрупване на опит )
    Респект. От едно време си те харесвам.
    Колко ли пари и дължат родителите ?
    Някои сме почнали да работим на 15, без причина, просто да не се налага да искаме от родителите, защото не сме били научени да искаме от родителите, а сме искали да си купим много неща.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Колко ли пари и дължат родителите ?
    Някои сме почнали да работим на 15, без причина, просто да не се налага да искаме от родителите, защото не сме били научени да искаме от родителите, а сме искали да си купим много неща.
    Това го подкрепям.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Дадох пример с моето семейство, както и ти. Ама не ти отърва нещо?
    А къде говорих тук за чужбина? Или пак говориш наизуст?
    Не че не ми отърва, все едно ми е. Просто всеки твои втори коментар е свързан със златната ти среда, със обкръжението ти от членове на МЕНСА и натоварената ти програма като студент. Като чета тоя форум вече имам чувството, че в него единствено ти си студентка, а другите са отишли някъде ей така за спорта. Конкретно в тази тема може да не си говорила за чужбината, просто давам пример как отново се изказваш със засилка още в първият си коментар.
    Последно редактирано от draid : 12-07-2014 на 11:18

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Това го подкрепям.

Не че не ми отърва, все едно ми е. Просто всеки твои втори коментар е свързан със златната ти среда, със обкръжението ти от членове на МЕНСА и натоварената ти програма като студент. Като чета тоя форум вече имам чувството, че в него единствено ти си студентка, а другите са отишли някъде ей така за спорта. Конкретно в тази тема може да не си говорила за чужбината, просто давам пример как отново се изказваш със засилка още в първият си коментар.
    Ееее, ти пък, недей да го превръщаш в личен спор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си