.
Отговор в тема
Страница 83 от 204 ПървиПърви ... 337379808182838485868793133183 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 051 до 2 075 от общо 5085

Тема: Ислям

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от RiB Виж мнението
    Явно трябваше да го напиша на турски, че да ме разбереш. :\
    Не. На арабски.

Супер фен Аватара на RiB
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Не. На арабски.
    Ей, муце... знаеш ли к'во викат DJ-ите в арабските страни? )

Супер фен Аватара на Meth
    Израилтяните са се молили така https://www.youtube.com/watch?v=-FXE2brxtg8
    Сега ортодоксалните евреи се молят така https://www.youtube.com/watch?v=jQTYU3O6H3o
    Йешуа също се е молил като мюсюлманин https://www.youtube.com/watch?v=TkROLJjYCpo (качеството е ужасно)

И като отиде малко напред, падна на лицето Си и се молеше, като казваше: Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; не обаче, както Аз искам, но както Ти искаш.
    Матей 26:39
    Кой е Йешуа ?
    А първите евреи са се молили като сегашните мюсюлмани ли ? А защо начинът на молитва се е променил ?

Цитирай Първоначално написано от RiB Виж мнението
    Ей, муце... знаеш ли к'во викат DJ-ите в арабските страни? )
    Съмнявам се че има DJ-и, също така знам какво ще кажеш.

Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Кой е Йешуа ?
    А първите евреи са се молили като сегашните мюсюлмани ли ? А защо начинът на молитва се е променил ?
    Йешуа бен Йосиф е Иисус.
    Да, по същия начин.
    Има много начини за молене. Този, който споделих е най-разпространен. Виж и това: https://www.youtube.com/watch?v=jNxLF0ILFgw
    Виж и предишния ми пост с извадките от Библията ако не си го видял.

Йешуа бен Йосиф е Иисус.
    Да, по същия начин.
    Има много начини за молене. Този, който споделих е най-разпространен. Виж и това: https://www.youtube.com/watch?v=jNxLF0ILFgw
    Виж и предишния ми пост с извадките от Библията ако не си го видял.
    Аха...
    Е, не е точно като мюсюлманската молитва, но доста си приличат.
    Да, видях го.

Мега фен
    А как е стойката за мюсюлманска молитва?

Аха...
    Да, видях го.
    Е,почти де. Евреите се покланят няколко пъти.

Мега фен
    Е,почти де. Евреите се покланят няколко пъти.
    ако му се схване кръста на някой или си секне врата, а друг по-стар е на инвалидна количка, молитвата вървежна ли е, или те не трябва да се молят, докато не се възстановят.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ако му се схване кръста на някой или си секне врата, а друг по-стар е на инвалидна количка, молитвата вървежна ли е, или те не трябва да се молят, докато не се възстановят.
    Може и да е прав, а при някои молитви дори може да лежи (по определен начин).

А как е стойката за мюсюлманска молитва?
    1. Стоиш прав, при мъжете ръцете се поставят върху или по-надолу от пъпа, а при жените върху гърдите (някои мъже - араби си ги поставят върху гърдите )(по това време четеш определени молитви)
    2. Накланяш се и поставяш ръцете си върху колената.
    3.След изричане на някои думички пак се изправяш и пак трябва да се каже нещо.
    4.Падаш на колене, след това поставяш ръцете си на земята и след това поставаяш и главата си, така, че и носът да допира земята. Изричаш няколко думички (няма смисъл да обяснявам какви).
    5. Вдигаш главата си, по това време поставяш ръцете си върху колената и след секунда, пак я поставяш на земята и изричаш някои думички.
    Ето така се ''прави'' един рекят.
    А накрая на молитвата, като вдигнеш главата си за последно и като попрочетеш някои молитви седнал, обръщаш се първо на дясно и поздравяваш ангела, който записва добрините ти, а след това се обръщаш на ляво и поздравяваш ангела, който записва греховете ти.
    После има една процедура с броеницата...и готово.

Мега фен
    1. Стоиш прав, при мъжете ръцете се поставят върху или по-надолу от пъпа, а при жените върху гърдите (някои мъже - араби си ги поставят върху гърдите )(по това време четеш определени молитви)
    4.Падаш на колене, след това поставяш ръцете си на земята и след това поставаяш и главата си, така, че и носът да допира земята. Изричаш няколко думички (няма смисъл да обяснявам какви).
    5. Вдигаш главата си, по това време поставяш ръцете си върху колената и след секунда, пак я поставяш на земята и изричаш някои думички.
    А накрая на молитвата, като вдигнеш главата си за последно и като попрочетеш някои молитви седнал, обръщаш се първо на дясно и поздравяваш ангела, който записва добрините ти, а след това се обръщаш на ляво и поздравяваш ангела, който записва греховете ти.
    дори може да лежи (по определен начин).
    Изглежда вашия бог обича да ви гърчи.

Освен това наподобява йога упражнение.

Освен това наподобява йога упражнение.

На това му се вика ''с един куршум - два заека''.

Мега фен
    А ако сбъркаш нещо в стойката?
    Или пък направиш цялата процедура по-бавно или по-бързо, или не в точния час?

ПП: Аз имам чувството, че като ходиш да се молиш в джамия все едно отиваш на санаториум за мускулни разтягания и нагревки.

или все едно ката от карате
    Последно редактирано от defender : 08-02-2015 на 16:40

А ако сбъркаш нещо в стойката?
    Или пък направиш цялата процедура по-бавно или по-бързо, или не в точния час?

ПП: Аз имам чувството, че като ходиш да се молиш в джамия все едно отиваш на санаториум за мускулни разтягания и нагревки.

или все едно ката от карате
    В стойката ? Аллах е милостив.
    Бързината няма значение, ако прочетеното е правилно. Грях е, ако не се изпълни в точния час.
    П.П. Нали затова викам ''с един куршум - два заека''...защото и изпълняваш задълженията си като вярващ, и няма да те боли гърба после.
    (само може да има проблем с краката, защото сядането си има особености)
    Карате ? Ахахаха
    Последно редактирано от Meth : 08-02-2015 на 16:52

Мега фен
    В стойката ? Аллах е милостив.
    Бързината няма значение, ако прочетеното е правилно. Грях е, ако не се изпълни в точния час.
    П.П. Нали затова викам ''с един куршум - два заека''...защото и изпълняваш задълженията си като вярващ, и няма да те боли гърба после.
    (само може да има проблем с краката, защото сядането си има особености)
    И освен гореказаното за санаториума, като включиш и миенето на краката, и бъбренето в двора на джамията, става едно мазало.

Влизаш, миеш си краката, сваляш си обувките, търсиш място къде да ги денеш тия обувки, мамка му, защо са заели всички места, ох, най-накрая, тук ще ги сложа, после надяваш пантофите (ако има изобщо), влизаш вътре в джамията изпълняваш процедурата със стойката, излизаш и отиваш да си бъбриш в двора.

Наистина ми се струва, че страна нагласа трябва да има човек на път за джамията.
    Последно редактирано от defender : 08-02-2015 на 16:54

Мега фен
    1. Тогава Моисей бързо се наведе до земята и се поклони (Изход 34:8 )

2. И Ездра благослови Господа великия Бог; и всичките люде отговориха: Амин, амин! като издигнаха ръцете си; и наведоха се та се поклониха Господу с лицата си до земята. (Неемия 8:6)

3.А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим? (Езекиил 9:8 )

4. Тогава Иосафат се наведе с лицето до земята; и целият Юда и ерусалимските жители паднаха пред Господа, та се поклониха Господу. (2 Летописи 20:18 )

5.А те паднаха на лицата си и рекоха: О Боже, Боже на духовете на всяка твар! ако един човек е съгрешил, ще се разгневиш ли на цялото общество? (Числа 16:22)

Мисля, че това е достатъчно.
    това за "лицето" до "земята" са специфични библейски изрази, които посочват самото смирение на поклонниците, а не че е трябвало задължително да се кланяли с физическите си тела на колене или по корем до земята, понеже важна е вътрешната нагласа, докато физическото ритуално само по себе си е нищо, но ако вярващият наистина обича човеците и иска от все сърце всички те да имат изобилен живот, който трае до края на вечността, тогава би търсил, призовавал и вярвал само (в) Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог(защото само Той би могъл да осъществи това), и би бил готов да направи всичко не за своето собствено, но за тяхното спасение/осигуряване в Него, именно за такова смирение се говори в библейските писания там където се казва, че един или друг се (е) поклонил на истинския Бог с "лицето" си до "земята" и т.н., ето защо Исая и Исус говорят за безсмислието на физическото ритуално поклонение и изтъкват нуждата от праведно отношение във вярата, чрез което се допринася ефективно за истинското спасение:

"Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа? Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот? Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни?" Исая 58: 5-7,

"Исус почна да казва на народа за Иоана: Какво излязохте да видите в пустинята? тръстика ли от вятър разлюлявана? Но какво излязохте да видите? човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци. Но защо излязохте? пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк. Това е онзи, за когото е писано: - "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе". Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Иоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него. А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват. Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Иоана; и, ако искате да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде. Който има уши да слуша, нека слуша." Матей 11: 7-15,

"иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят." Йоан 4: 23-24
    Последно редактирано от npp : 08-02-2015 на 18:20

Наистина ми се струва, че страна нагласа трябва да има човек на път за джамията.
    Да, само така ти се струва.

Мега фен
    не си истински мюсюлманин след като не споменаваш нищо за това как стъпалата на ислямския поклонник винаги трябва да опират в земята поне с пръстите по време на поклонението, в което има вложен много специален смисъл, а именно че това изразява пълната готовност на мюсюлманина по всяко време да послужи на Бог като върши/прави добрини за/на нуждаещите се...

Затова сме толкова гъвкави

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    не си истински мюсюлманин след като не споменаваш нищо за това как стъпалата на ислямския поклонник винаги трябва да опират в земята поне с пръстите по време на поклонението, в което има вложен много специален смисъл, а именно че това изразява пълната готовност на мюсюлманина по всяко време да послужи на Бог като върши/прави добрини за/на нуждаещите се...
    Има още мнооооооооогоооооо важни неща, за които не съм споменал, просто, защото той няма да прочете всичко, а и не го интересува чак толкова.
    При жените не е така. Само при мъжете пръстите на десния крак трябва да са извити към ''Къблето'' а левият е извит на дясно и върху него се сяда.

Мега фен
    Има още мнооооооооогоооооо важни неща, за които не съм споменал, просто, защото той няма да прочете всичко, а и не го интересува чак толкова.
    При жените не е така. Само при мъжете пръстите на десния крак трябва да са извити към ''Къблето'' а левият е извит на дясно и върху него се сяда.
    не увъртай отново, виж как стъпалата на тези поклонници винаги опират в земята(ако не винаги целите поне на пръсти) когато се молят/кланят:

https://www.youtube.com/watch?v=vIEZ7pCtPBc

https://www.youtube.com/watch?v=lilAvv_78gQ

а след като трябва, защо трябва?!, нима ислямските отци са въвели тази практика напразно?!, но ето как съвременните религии са сведени до неефективни ритуали, а не се усъвършенствуват във вършенето на правда/правенето на добро...

не увъртай отново, виж как стъпалата на тези поклонници винаги опират в земята(ако не винаги целите поне на пръсти) когато се молят/кланят:

https://www.youtube.com/watch?v=vIEZ7pCtPBc

https://www.youtube.com/watch?v=lilAvv_78gQ

а след като трябва, защо трябва?!, нима ислямските отци са въвели тази практика напразно?!, но ето как съвременните религии са сведени до неефективни ритуали, а не се усъвършенствуват във вършенето на правда/правенето на добро...
    Че какво съм увъртал ? Едно е да го видиш на видео, друго си е да ти го обяснява мюсюлманин, който го прави 5 пъти всеки ден.

ето как съвременните религии са сведени до неефективни ритуали, а не се усъвършенствуват във вършенето на правда/правенето на добро...

П.С. А вие защо палите свещи ? Това помага ли ви във вършенето на правдя/правенето на добро ?

Мега фен
    Аз паля когато поискам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си