- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2015/2016
И аз писах псевдоним... ;д
Хвана ми мисълта.Излизам малко на разходка и захващам да преговарям математика. ;д
И аз писах нещо подобно на 39та задача. Значи има надежда да вземем точки. На самия тест със затворените отговори имам 5 или 6 грешки, а на отворените нямам (евентуално 39та задача и тезата и резюмето). И да питам за резюмето бърка ли се, че не съм намалила абзаците? Оставих ги 3 както са си. Просто с 2 не ми се връзваха смислово.
А за темата съм горе долу доволна. Не бях учила и чела всички произведения. Падна се автор, за който не бях учила и само "Гераците" не бях чела и прегледала някой анализ.. само бях чела резюме. Пак като не е "Септември" или лирическите миниатюри.. доволна. Писах лист и малко. За нещо, на което си измислях е добре
Като цяло целия 12ти клас се готвих за тежки кандидат-студентски изпити и по БЕЛ не бях бутвала. Само за класната. За матурата учих 4-5 дни и може да хвана над 5.50![]()
не е грешка ако си оставила абзаците така, всяка смислова част трябва да е в отделен абзац, а в оригиналния текст си бяха отделени точно така.
а страница и половина не е ли малко? аз написах три, понеже не бях преговаряла, но принципно понякога се ядосвам, че не мога да спомена всичко, защото не мога да се побера в четири страници. :д за мен е много относително да ограничават в такъв обем. един може да пише супер ситно, друг да е с едър почерк и да не му стигне мястото, а почти нищо да не е написал. :д
Е, то и аз 2 страници и почти половина. Аз всякакви глупости писах сякаш. Надявам се, че препратката ми със семейството на чорбаджи Марко да им се е сторила идейна, а не малоумна
А някакви идеи кога илизат резултатите. И заедно с втората матура ли излизат?
Аз също. При положение, че са се падали миналата година - направо ги бях изключила. Иначе през годината съм чела анализи на разказите на Елин Пелин, но не и на "Гераците"Добре, че си спомнях горе/долу съдържанието.. общо взето пълна импровизация, ще видим какво ще излезе. На тестовата част имам 3 (2 от които на текстовете..) ии още 1-2 на отворените въпроси. На 39 въртях нещо.. ама дали ще го приемат..
![]()
Мисля, че броят на абзаците не е от значение. Важното е да не е всичко в един
По какво ви беше втората матура? Как ви се стори?
По английски беше моята, стори ми се прекалено елементарна... съмнително елементарна
Тоест или сме направили всичко, или сме се осрали яко, средно положение няма. Ще си проверя после и ще пиша. :д
Защото моята учителка по БЕЛ постоянно ни повтаря да се намалят абзаците, но ен ми се вързваха 2 абзаца и го писах както аз си знам.
Втората ми матура беше по английски. Като цяло на мен ми се отдават природните науки, но не и езиците. Не бях бутвала въобще, но се надявам на 5.00Като цяло можех да препиша от момчето пред мен тъй като той ходи на олимпиади по английски, но реших да си проверя нивото на английския. Все пак това е целта на матурата.
Иначе първия лисънинг ми беше ужасен за слушане. Много депресиращ![]()
При нас се чуваше отвратително, сигурно заради тонколоните беше, ама на едно място никой не го беше разбрал какво изфъфли тоя... И сега защо не ми качват английския, а само другите матури, ядосвам се така.![]()
Математика 4,50-5,50....Осрана работа като цяло.. Разочарован съм от себе си. Тре'а се опра'а.
е това е голям интервал, колко?
http://www.zamatura.eu/maturi/Oceniavane-maturi
аз съм много разочарована, реве ми се.
биология
не беше трудна според мен, ама аз почти не учих Д: и съм объркала някои неща май
към 5 и нещо би трябвало да имам като си гледам отговорите
иначе при мен повечето, които бяха от училището ми казаха че и те не са учили почти нищо и писали биология, защото било най-лесно; след матурата казаха че и на тях им се е сторила лесна
към 10 и нещо повечето бяхме приключили
Няма да споделят скоро, въпреки че ми обещаха да го направят публично, като бъде готова официално.
Ако си гледал учебния план на КСИ, "Софтуерни технологии" е без ОИП 1/2, Физика 1/2, Химия, Машинознание, Материалознание и всичко, което ги последва в горните семестри. Ще бъдат заменени със софтуерни такива, ще има и Основи на програмирането, предмет за Python. Информацията е от вътрешен човек, който е бил на първото одобряване на учебния план в края на март.
Иначе ми писаха други вътрешни хора, които казаха, че не е одобрена още във факултета и не е акредитирана. Така че е по-вероятно да остане за следващата година.![]()
Ебаси тъпотията значи...Може да пуша като комин понякога, но най- вредния и омразния ми навик е, че си оставям нещата за най- най- последния момент. Невиждана безотговорност... ;/ Цяла година буквално нищичко не отворих освен за 2-3 изпитвания в училище колкото да ме оформят с поне 5 по различните предмети. По БЕЛ учих на 17-ти почти целите 2 помагала прочетох направо ми се е*а майката и понеже на есето писах половин страница, защото бях откачила и 20 минути се вайках, че не издържам повече на този стол и не ми стигна времето като ми дойде музата и имам около 60т. - 4,50. По физика ми беше втората матура. Миналата година ходих сериозно на уроци да се подготвям, но тази освен за изпитване в училище, също абсолютно нищо не погледнах, хората цяла година се готвили, аз учих само снощи цяла вечер материала 9-12клас ;/. 71,5т. имам, което е около 5-20/30. Супер съм си ядосана, защото много лесно схващам и уча много бързо, а и матурите си бяха лесни и ако бях почнала поне преди седмица щях по БЕЛ поне 5 да имам, а по физика 6,00 ми беше сигурно, защото харесвам и разбирам лесно и задачи и всичко...
Хора, за основните кандидатстудентските изпити в ТУ Варна, военноморското (ВВУ) и ТУ София знаете до кога се подават документи и кога се състоят самите изпити? И това до сега не го мислих, пак в последния момент, а търся в сайтовете на университетите и нищо не намирам, само за предварителните има информация..
Аз на матурата по математика зачеркнах на една от задачите на които трябва да има цяло решение с един хикс. Бях питала квесторите дали може, а те казаха, че не знаят, но може да се счита за знак и да ми анулират матурата, но 1 момче от стаята каза че няма проблем, и че дори и той е зачеркнал. Дали проверяващите могат да го помислят за някакъв знак?
Едва ли. Аз при съчиненията и другите текстови задачи зачертавах с права линия и скоби и квесторите мрънкаха, че не трябвало така, а само в скоби, така че те все си дрънкат, а в действителност изобщо не са инструктирани за позицията си. Едно момиче беше разменяло местата със стрелки и не знам си още какво, това е по-рисковано да приемат за знак, но за един хикс не следва да направят проблем, не са малоумни проверяващите все пак. За разлика от квесторите.![]()
Споко, на моята матура преди 2 години направих същото. Бях зачеркнал на 26-та половин задача с хикс, и след него си я дореших правилно. Не ми бяха взели точки за нея, нито пък да са ми анулирали матурата. Даже ми се случи на още 2-3 места по останалите задачи да драскам.
А защо избра английски, при положение, че си по-добра в природните науки?
И аз бях на биология, не съм учила нон-стоп, но си прочетох 2-та учебника. Като цяло не беше кой знае колко трудна, но имаше някои по-забиващи въпроси.. иначе и аз бях готова около 10.
Колкото до квесторите - не минават ли някакъв инструктаж? Супер неинформирани са.. каквото и да питаш - "не знам", "там си пише".. На едната матура дори не ни позволиха да пишем по самия тест, но с малко разправии си решихме проблема.
Последно редактирано от Starless : 05-21-2016 на 16:46