- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Първо пробвай и тогава говори. Смисъла на психаделичните наркотици е да получиш втори поглед върху нещата, което винаги е полезно. В противен случай си просто един поддръжник и идеологически обсебен, не по-различен от тия дето крещят че искат толерантност.
Разбирам те, но не съм съгласен. Хедонизма е най-нисшата форма на егоизъм. Не случайно Ницше казва че егоизма е в основата на свръх човека. Тоест, според национал-социалистическата интерпретация на свръх-човека, осъзнатия егоист разбира че съществуването му преминава през това на неговото семейство, близки и народа му като цяло, с което проява на висш егоизъм е да се бори за народа си, с което гарантира и собственото си оцеляване и благоденствие. Точно както клетката гарантира собственото си оцеляване с функцията си в организма.
Грешна съпоставка, предвид че педофилите и изнасилвачите причиняват вреда на другите, а наркоманът предимно на себе си. Забраната само снема личната отговорност, казвайки че човекът няма личните качества и дисциплина да не се пристрасти, а вместо това трябва да разчита на държавата да вземе това решение вместо него, което решение за децата може би е валидно, но не и за зрял човек, взел информирано решение да използва наркотик по предназначение. Ето аз примерно за първи път пробвах на 18 години, след като изчетох 1 тон литература по въпроса и с ясната представа за какво точно го ползвам. Но да кажем че аз съм изключение и е по-добре да си остане забранено, с това няма да споря. И все пак мисля че основния проблем е цялостната деградация на обществото, която води до злоупотреба с наркотици, а не че злоупотребата с наркотици е това, което води до деградация. Добре, да речем че двете са в positive feedback loop положение и взаимно се усилват.
И аз познавам тревомани, и не само познавам, но и съм бил в такава компания много години и впечатлението ми е че тези хора ако не от тревата, са щели да станат зависими от нещо друго, понеже психологическото им състояние ги предразполага. А пък психологическото им състояние е резултат от предимно социални фактори. Това се доказва и от факта че тревата не предизвиква физическа, а само психологическа зависимост.
Казах че циганите могат да станат по-цивилизовани от българите в сегашното им положение, защото и двата етноса са много деградирали, като степента на тази деградация е определена само от генетични фактори. Тоест ако циганите могат да станат по-цивилизовани от българите сега, то българите могат да станат далеч по-цивилизовани от тези цивилизовани цигани.
Еми що се връзваш на трол? Аз отговарям на твърденията му, без да ме интересува доколко искренни са, понеже твърденията, дори и продукт на трол, щом са обосновани, може пак да са валидни, така че това няма никакво значение. Аз тука троля с истини вече много години![]()
Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 04-24-2019 на 07:08