.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    има 500 свидетеля и са го видели възкръснал

ПП: Аз никога не съм виждал и не съм бил съзнателно в състояние на нищо, така че да вярваш че след смъртта те чака това състояние на "нищо" е не по-малка вяра от Бог, даже много повече вяра се иска в това.
    Никои не е бил съзнателно в състояните на нищо, но затова пък всеки в безсъзнание е в състояние на нищо Как изобщо заспиваш дефенди, щом не вярваш в състоянието на нищо

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DerStuermer Виж мнението
    Никои не е бил съзнателно в състояните на нищо, но затова пък всеки в безсъзнание е в състояние на нищо Как изобщо заспиваш дефенди, щом не вярваш в състоянието на нищо
    Ми щом съзнателно не можеш да бъдеш в състояние на нищо, то значи ти няма как да го изследваш това състояние и да представиш доказателства, че то съществува от личен опит.
    Точно както и аз не съм видял Христовото възкресение от личен опит, а от този на учениците му, които все пак, когато са го видели са били в съзнание.
    Последно редактирано от defender : 10-06-2019 на 12:26

Ми щом съзнателно не можеш да бъдеш в състояние на нищо, то значи ти няма как да го изследваш това състояние и да представиш доказателства, че то съществува от личен опит.
    Няма начин да изследваш и представиш доказателства за нещо, което не съществува. По същия начин няма как да си съзнателен в състояние на безсъзнание. То дори и не е състояние, а липса на състояние, така както нищото не е нещо, а липса на нещо изобщо. Липсата на доказателство за състояние на нищо, не е доказателство за състояние на нещо. Ти току що направи това което в математиката е равносилно на това да разделиш число на нула.

Съзнанието всъщност е като нищото. Понеже нищото е по-голямо от всяко нещо, а нищото съдържа всичко и може да бъде всяко нещо. Така и съзнанието е едно голямо нищо, а всяка мисъл, емоция и спомен се съдържа в него и то може да бъде всяко едно от тях в даден момент. Този даден момент е именно потока на съзнанието, затова и съзнанието може да бъде само тук и сега. То е суперпозиция от всичко което някога е било и някога ще бъде, кондензирано в една точка. И тъкмо затова, егото, като образ на съзнанието е само илюзия, понеже е фиксирана позиция.
    Последно редактирано от DerStuermer : 10-06-2019 на 13:06

Мега фен
    Няма начин да изследваш и представиш доказателства за нещо, което не съществува.
    Това звучи точно, като: "Няма начин да изследваш и представиш материални доказателства, че Бог съществува, защото Той не съществува, като материално същество, а като Дух".

Така е докторче, ти си не по-малка религиозна откачалка от мен. Само дето християните имаме и материални доказателства и свидетелства за Иисус, а ти нямаш такива за състоянието на "нищо". Колко жалки атеисти.
    Последно редактирано от defender : 10-06-2019 на 12:59

Само дето християните имаме и материални доказателства и свидетелства за Иисус, а ти нямаш такива за състоянието на "нищо".
    Състоянието на нищо не може да бъде доказано по дефолт, защото няма проявление в света на нещата. Доказателството е единствено аксиоматично, по силата на това че е очевидно . За бог, които твърдиш, че има проявление в материалния свят, трябва да има доказателства, само че такива няма, освен свидетелски показания, които нямат никаква доказателствена стоиност, особенно предвид това че са отпреди 2000 години. Естествено, липсата на доказателства не доказва че го няма, но не доказва и че го има. От друга страна, съществуването и съответно несъществуването на нещата, е очевидно само по себе си, така както съзнанието и съответно безсъзнанието са очевидни сами по себе си.
    Последно редактирано от DerStuermer : 10-06-2019 на 13:26

Мега фен
    Съзнанието всъщност е като нищото. Понеже нищото е по-голямо от всяко нещо, а нищото съдържа всичко и може да бъде всяко нещо.
    Докторче помисли си този твой стремеж да се изпразниш от този свят не е ли всъщност твоя вроден стремеж към Бога. Който е Духовно същество и не е от този свят.
    Но за да се изпразниш от този свят, то не става с логиката на този свят(защото така пак се изпълваш с него), а става само с вяра?

Докторче помисли си този твой стремеж да се изпразниш от този свят не е ли всъщност твоя вроден стремеж към Бога. Който е Духовно същество и не е от този свят.
    Но за да се изпразниш от този свят, то не става с логиката на този свят(защото така пак се изпълваш с него), а става само с вяра?
    Не?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си