Ще ти се. Много ти се ще.

И наистина спри с това празно, абстрактно понятие "вяра".
Колегата ти гейски, сам си доказа че няма причина да вярва, а просто му се иска нещо да е така, само няколко поста по-горе, а ти си каза какво е за теб вярата - насилване и затвавяне на очите вместо свобода и просветление:

"самопринуждавай се, никой не е казал че е лесно да се отскубнеш от заслепението на греха и демона. Демона ако види че тръгваш да бягаш от неговата власт и че си усетил истината, ще те изкушава да те върне отново при него. а той ще те изкушава с какви ли не мислени хитрости и капани и хора. "

Аз когато виждам доказани факти си ги приемам за това - доказани факти, ти от друга страна ги приемаш за някакво странно "изкушение". Явно имаш предубеденост, явно си фанатик, явно си кон с капаци.

За теб няма нещо което да може да ти промени мнението (ако греша кажи кое е), за разлика от мен. Изброх си причините да не вярвам и си казах как живея - нито се кефя като някакъв крив Ефиалт при персите в някакви сатанински оргии (уви) нито си запушвам ушите с пръсти когато някой ми заговори за религия - ти, нпп и еврото от друга страна като чуете само че някой ви опонира на мирогледа изначално решавате кой ще е крив и кой прав и си запушвате ушите за каквото и да е било.

Не може да се уважава това, а и честно казано не виждам причина да ви вземам за равностойни събеседници.