- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Ще ти се. Много ти се ще.
И наистина спри с това празно, абстрактно понятие "вяра".
Колегата ти гейски, сам си доказа че няма причина да вярва, а просто му се иска нещо да е така, само няколко поста по-горе, а ти си каза какво е за теб вярата - насилване и затвавяне на очите вместо свобода и просветление:
"самопринуждавай се, никой не е казал че е лесно да се отскубнеш от заслепението на греха и демона. Демона ако види че тръгваш да бягаш от неговата власт и че си усетил истината, ще те изкушава да те върне отново при него. а той ще те изкушава с какви ли не мислени хитрости и капани и хора. "
Аз когато виждам доказани факти си ги приемам за това - доказани факти, ти от друга страна ги приемаш за някакво странно "изкушение". Явно имаш предубеденост, явно си фанатик, явно си кон с капаци.
За теб няма нещо което да може да ти промени мнението (ако греша кажи кое е), за разлика от мен. Изброх си причините да не вярвам и си казах как живея - нито се кефя като някакъв крив Ефиалт при персите в някакви сатанински оргии (уви) нито си запушвам ушите с пръсти когато някой ми заговори за религия - ти, нпп и еврото от друга страна като чуете само че някой ви опонира на мирогледа изначално решавате кой ще е крив и кой прав и си запушвате ушите за каквото и да е било.
Не може да се уважава това, а и честно казано не виждам причина да ви вземам за равностойни събеседници.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes