- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Тоа па видя един вярващ и получи оргазъм.За разлика от тебе момичето ми изглежда доста по-умно и в това,че е вярваща в Бог няма нищо лошо,стига да не ръси глупости като теб и нпп.
еххххх, стари приятелю playy, а помниш ли едно време като бяхме в казармата, как сме яли боб чорбица от една паничка, еехххх спооооменииии,
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 12:33
тъпаци.
//
Даниел Еверет - отива на религиозна мисия в Амазонка, където става атеист след след 30ина години християнски живот - той е предубеден
Жена му го напуска, децата му спират дори да си говорят с него за десетилетие - те не са предубедени.
Рики Жервейс - обожава християнската вяра, възприема Иисус за личният си герой, говори си с него всеки ден, рисува го за удоволствие. Става атеист след като осъзнава че всъщност този персонаж не е, нито може да е реален - той е предубеден
Мат Дилахънти - до толкова инвестиран в християнството че започва да учи докторат да стане свещеник. Опитва се да събере всички известни аргументи против позицията му и да им намери отговор, за да донесе християнска любов на възможно най-много хора. В този период той осъзнава че всъщност аргументите против са много много добри и той не може да поддържа позицията си честно и миг повече - той е предубеден
Семейстовото му го отлъчва и обвинява в сатанинство - те не са предубедени
Барт Ерхман - професор по теология. Деконвертира се докато изследва истинноста на библията в късна възраст - той е предубеден
Аз - отгледан религиозен, говерещ си с бог. В един момент осъзнаващ че библията е дословно копиране на митове от стари религии, разните митологични фигури из нея със същите имена, характеристики и "приключения" се намират пак из същите религии, историческите събития и места из нея никога не са съществували според историци, историята на света из нея противоречи на геология, билогия, археология и логика, моралните уроци от нея не са морални, не е логична, абсолютно еднаква е с корана и (не много изненадващо) писанията на евреите. Осъзнаващ гигантските прилики между вярващите в различните религии, перфектните, прости и неотречими психологически изследвания които дават обяснения приликите между тях, въпреки различните им богове. Молещ се за обяснение и не получил такова. Неотказал се и ДО ДЕН ДНЕШЕН от време на време се моля ако има някой да даде някакъв знак - мълчание.
Аз съм предубеден.
Поздравления, току-що, доста грубо при това, постави под общ знаменател около билион хора от различни възрасти, различни образования, професии, раси, полове. Хора с различни истории, хора с различни религии (да, има атеистични религии). Хора, чиято позиция изглежда не разбираш и третираш като плод само и единствено на някаква гнусна черта на нравите им - ти не си предубедена...
Защо ли ми е трудно да ти повярвам?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
dreamwalker не прави моята грешка, да изчезваме (let's go)........................ предлагам, да се чакаме на Макдоналдс, айде.
![]()
Гандалфепик, дадох грешен пример. Трябваше да кажа "защото не осъзнават, че техният разум си има граници".
Вече казах, че няма да карам никого да вярва в Създателя, а вие с Европейски може да изпишете още 100 страници с "аргументи". Приятно писане.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Можеш да бъдеш какъвто си искаш, но продължавай да се развиваш на интелектуално ниво. Желая ти успех.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-15-2011 на 14:04
The Bird of Hermes
Aтеист / Антитеист
Aтеист/ Антитеист
Aте/ Антите
A/ Анти
А =/= Анти
Способен ли си да четеш? Аз ли разбирам какво се опитваш да изразиш с практически нищо?
EDIT: И пак си промени мнението, и пак допускайки същата грешка. Това е то. Ти си кретен. Няма какво да се обсъжда повече. Ти болезнено явно искаш аз да бъда нещо, което не съм.
"...(не сме убедени че има бог) с АНТИтеисти (убедени сме че НЯМА бог)..."
Щом можеш да "видиш" това, което ти уядисва, но не можеш да прочетеш предходната част от изречението какво трябва да си говорим? Човек чете по 6 думи едновременно, почти толкова е и разстоянитето между двете "сме"-та, но ти се правиш че не съществува.
Дори и да беше само едно сме, това че ДИРЕКТНО КАЗВАМ какви са ми убежденията трябва ясно да покаже че това или е някаква грешка, или съм се изразил метафорично.
Но не. Ти си знаеш какво искаш да бъда и аз ЩЕ бъда това в твоите очи и нищо друго.
Ако напиша "Според някои вегани съм убиец понеже съм ял месо" ти ще прочетеш "Аз съм осъден психопат, масов убиец". Доказа че така разсъждаваш за други неща, сега и за това.
И после АЗ съм бил кон с капаци. Плюнка жалка. Да направиш грешка веднъж ок, нормално е. Но това кратко изречение колко пъти е трябвало да го прочетеш до сега, да пейстнеш от него...
Ти си просто глупак. Мисловен мастурбатор.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-15-2011 на 14:32
The Bird of Hermes
атеист и антитеист се срещнали и започнали да спорят за идеите си: "ааааа ама ние няма за какво да спорим, баси айде да си ходим".
това за "queen of sheba" са измислици, "южната царица" не е човешко/одушевено същество, това е просто "южният" аспект/"южното" явление на Св. Дух, Соломон възпява Св. Дух и Неговите Явления в "Песен на Песните" представяйки го в красив женски образ наречен там "Суламка"(транслитерация: "Shuwlammiyth"), което значи "Духът на Правдата/Мирът", и именно поради това че там Соломон описва женски образ, са произлязли и всички онези измислици относно "queen of sheba".....
Последно редактирано от npp : 12-15-2011 на 14:30
когато човек е убеден че има Бог, се нарича вяра
Когато не е убеден, че има Бог се нарича маловерие
Когато е убеден, че няма Бог се нарича атеизъм
атеѝзъм - Отрицание на съществуването на бог; безбожие, Аз съм си бог.
Казах ти пределно ясно какво вярвам, казах ти и че е каша с речниковите дефиниции. Тъй като мисловния ти процес може да бъде изразен с изумителна акуратност по следния начин:
и ти си разкъса ректума, за да потвърдиш за пореден път че просто ще се хващаш като удавник за еректирала пишка за всяко зрънце мисрепрезентация за мен, колкото и тривиално да е то, аз нямам какво повече да правя.
Сигурен съм че другите юзъри във форума за разлика от теб не са с aнанцефалия и поне ще ти се посмеят едно хубаво, а аз нямам как да те спася от идиотщината ти, та те оставям да тънеш в блатото на собствената ти глупост и простотия.
The Bird of Hermes
а какво е да си атеист и иррелигиозен
а - представка. В състава на думи за посочване на отсъствие или за отричане на това, което се назовава с мотивиращата дума - асиметрия, атеизъм.
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 15:10
http://www.youtube.com/user/philhell...14/r6w2M50_Xdk
Казано по-добре от мен. И отново, казах ти конкретно в какво вярвам. Не се филмирай прекалено много в дефиниции - първите хора наречени атеисти са се назовавали християни. Не бъди клоун
The Bird of Hermes
ако е атеист т.е. безбожник не може да е християнин, каквото и ще да казва.
Щом така стоят нещата ,най-учтиво Ви приканвам да натиснете хиксчето в горния десен (или ляв) ъгъл на екрана.Първоначално написано от 38dreamwalker
Мнението Ви е последното ,което интересува мен ,както и (убеден съм) посетителите на този раздел. Виж ,обосновката е друго нещо. Ако нямате намерение да ни я дадете отново най-учтиво ви моля да си намерите някакъв цилиндричен обект ,с който да задоволите желанието си за социални контакти с подобни вам същества.
Еврогейчо - прав е гандалфа. Не се пали толкова. Всички грешим - ти повече.
Хаха, чак сега разбрах какво се опита да артикулираш с безумното си становище
Не чукча такъв, помак. ОТНОВО не разбра нищичко:
The term atheism originated from the Greek ἄθεος (atheos), meaning "without god", which was applied with a negative connotation to those thought to reject the gods worshipped by the larger society. With the spread of freethought, skeptical inquiry, and subsequent increase in criticism of religion, application of the term narrowed in scope. The first individuals to identify themselves as "atheist" appeared in the 18th century.
Преди хиляда години оригиналната дума се е използвала както нашето "безбожник" - неморален, див, езичник, опасен. Ей такива работи. Толкова си глупавичък, глупавичък, глупавичък![]()
The Bird of Hermes
LOL ? ........The first individuals to identify themselves as "atheist" appeared in the 18th century.