PDA

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

defender
08-16-2015, 19:42
Ама виж колко логично звучи, джина яде кости в кофата за смет, а един културен човечец си хвърля празната бирена бутилка в кофата и улучва джина по главата, така, че той се задява от кокала, който преглъща в същия момент. И тогава, джина напада културния човек, който просто си е изпълнявал съвестно задълженията си като гражданин.

Meth
08-16-2015, 19:45
за теб вселената може и да е пълна с гноми, феи, русалки, елфи, и пр., но в истинския Господ Бог няма шехерезади, джинове, и тям подобни, а гледам, че се готвиш за рай, ала едва ли така ще прибавиш нещо на милионите вярващи/поклонници, които залудо се опитваха да постигнат такъв рай досега - и за теб вярата е просто един супермаркет пълен с богове/духове и духовни/религиозни убеждения по избор заедно с милионите други такива вярващи/поклонници, които се втурват с пазарните си колички в тях за да си напазаруват за вкъщи, но правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Бог е друго нещо...
За теб може тия джинове да са приказни, понеже си чел много приказки на Шехерезада и сигурно си ги представяш като джина на Аладин. Е, бедна ти е фантазията.
И защо ние да сме единствените създадени ?
Джиновете нямат нищо по-специално от хората и не са нещо, в което не можеш да повярваш. Вярваш на учени, пък на джинове не вярваш. Гравитацията, радиацията,тъмната сила, въздуха, също не ги виждаш.....аз се чудя как ти с твоите предразсъдъци и ум можеш да вярваш в тези неща.

Meth
08-16-2015, 19:48
Ама виж колко логично звучи, джина яде кости в кофата за смет, а един културен човечец си хвърля празната бирена бутилка в кофата и улучва джина по главата, така, че той се задява от кокала, който преглъща в същия момент. И тогава, джина напада културния човек, който просто си е изпълнявал съвестно задълженията си като гражданин.
Това за джина е все едно да се разхожда в супермаркет или да яде в ресторант и някой да го оцели с бутилка от бира по главата. :D Щом е буден, ще се отдръпне.

npp
08-16-2015, 19:49
Аааа...трололо
Вярвай в това в което искаш.
Но не мога да повярвам колко тъп може да си, че да вярваш, че Оня Истинския твой Господ Бог е създал съмо нас.

Ооооо...тогава - тежко ти и горко :D
Не, споко.

Колкото и смешно да ти се струва - истина е, имаше случай с вуйчо ми и още една жена.

кой ти е виновен, че живееш в приказките

създал е и Славни същества и Ангели, а иначе Си има Своите тайни пътища, чрез които действува и от "юг", затова и в Новия Завет на Библията се говори просто за "Южна Царица", защото никой от човеците не знае как истинският Бог го прави, и никой от тях, които се "гмуркат" в "морските" дълбини не може да докара такава благодат от "юг", но може само да осуети Божията - ако въобще разбираш какво означават тези думи

да бе, като си дръпнеш косъма на дясната буза на задника ти премигва лявото око...

defender
08-16-2015, 19:54
А джиновете нападат ли ходжи, или тях не ги закачат?

Ходят ли на джамия?

Meth
08-16-2015, 19:56
А джиновете нападат ли ходжи?

Ходят ли на джамия?
Ако ходжата си е истински ходжа, не могат дори и да го докоснат....но зависи.
Само мюсюлманите.

defender
08-16-2015, 19:57
Джиновете не са ли мюсюлмани?

Не вярват ли в аллах и не почитат ли мохамед?

Meth
08-16-2015, 19:59
кой ти е виновен, че живееш в приказките

създал е и Славни същества и Ангели, а иначе Си има Своите тайни пътища, чрез които действува и от "юг", затова и в Новия Завет на Библията се говори просто за "Южна Царица", защото никой от човеците не знае как истинският Бог го прави, и никой от тях, които се "гмуркат" в "морските" дълбини не може да докара такава благодат от "юг", но може само да осуети Божията - ако въобще разбираш какво означават тези думи

да бе, като си дръпнеш косъма на дясната буза на задника ти премигва лявото око...
Значи всички живеем в приказките...щом вярваме в невидими неща като гравитазия, радиация, въздух...

Meth
08-16-2015, 20:00
Джиновете не са ли мюсюлмани?

Не вярват ли в аллах и не почитат ли мохамед?
Не всички.
Само една част.

defender
08-16-2015, 20:01
А тия неща за джиновете дето ги разправяш, верно ли ги пише в Корана или си ги чел от друга книга?

defender
08-16-2015, 20:12
Метх, а ти не се ли притесняващ от джиновете?
От къде да знаем, че и ти не си обладан?

Meth
08-16-2015, 20:17
А тия неща за джиновете дето ги разправяш, верно ли ги пише в Корана или си ги чел от друга книга?
Част от тях ги пише в Корана. А една друга част в хадисите, където се споменава как Мохаммед (МН) им проповядвал (той ги е виждал, тъй като е бил и техен пророк)
Има и една интересна история от хадис. (А и Исус(МН) си има случка с джинове)
Веднъж когато Мохаммед(МН) е женел двама, е четял Сура Рахман. Джиновете се събрали около него и го слушали.
''...(Аллах - Рахман) създаде човека от кал, също като тази в граничарницата. И създаде Джанн от бездимната част на огъня. Тогава(в такъв случай) кои блага на Господаря си отричате ? '' И този айет ''Тогава(в такъв случай) кои блага на Господаря си отричате?'' се повтаря много, много пъти (по-добре сам провери за какво става въпрос...Сура Рахман ти е на едно кликване разстояние)....И джиновете почнали да плачат и да викат ''Не! Не ! Не отквърляме никое благо на Господаря си !'' И Мохаммед(мир нему) когато се е събрал с хората, им казал - ''Та вие дори не слушате колкото джиновете и толкова съвест колкото тяхната нямате!'' Разбира се, тия думи ги е казал, не за да ги омаловажи, а за да ги подтикне да се слушат в думите му.

Meth
08-16-2015, 20:18
Метх, а ти не се ли притесняващ от джиновете?
От къде да знаем, че и ти не си обладан?
:lol::lol:
Не, не се притеснявам.
Споко...знам как да се пазя, няма как да ме обладаят. ;)

defender
08-16-2015, 20:23
Носиш чесън в джоба ли, или си си окичил мартеница, примерно?

Meth
08-16-2015, 20:26
Носиш чесън в джоба ли, или си си окичил мартеница, примерно?
:lol:
Този който спазва намаз не бива да се притеснява от джиновете. А и си има айети и сури за предпазване.
Мисля, че ги изброих в темата ''Екзорсизъм''.

npp
08-16-2015, 20:27
За теб може тия джинове да са приказни, понеже си чел много приказки на Шехерезада и сигурно си ги представяш като джина на Аладин. Е, бедна ти е фантазията.
И защо ние да сме единствените създадени ?
Джиновете нямат нищо по-специално от хората и не са нещо, в което не можеш да повярваш. Вярваш на учени, пък на джинове не вярваш. Гравитацията, радиацията,тъмната сила, въздуха, също не ги виждаш.....аз се чудя как ти с твоите предразсъдъци и ум можеш да вярваш в тези неща.

и защо Му е на истинския Бог да създава такива джинове, след като целта Му е да осигури изобилен и вечен живот на душите, а човешката форма е единствената, в която те могат да имат такъв пълен живот?!, Той да не е създател на "мътни"?!, може и да си мислиш, че Той е някакъв супер егоист, който живее за да си създава всякакви странни същества и неща за свое собствено удоволствие/забавление, обаче истината е, че Той е системният Администратор на живота за цялата безкрайна вселена, и като такъв има дълг да работи за спасението на душите, а не да си се забавлява както му скимне на егото, понеже ако беше ти Богът на цялата вселена с това езотерично съзнание, което вече изяви тук, тогава сигурно щеше да създадеш какви ли не странни/чудати същества за собствената си полза/изгода без да те е грижа кой ще се окаже/бъде мъчен/съсипван и кой не, ако ще и целият свят, защото щеше да те е грижа повече за това да удовлетвориш собствените си егоистични потребности според приказният ти фантасмагоричен мироглед, разбра ли сега защо не си наясно с нещата?, защото все още промисляш егоистични работи, и затова и не си познал Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, понеже Той е най-неегоистичното същество на цялата безгранична вселена/абсолютно неегоистичен, тъй като през цялото време промисля (как) да осигури всички души с изобилен и вечен живот, докато ето как ти отново си мислиш, че Бог е някакъв луд фантасмагорист-психопат

npp
08-16-2015, 20:31
:lol::lol:
Не, не се притеснявам.
Споко...знам как да се пазя, няма как да ме обладаят. ;)

има ли по-обладан от това?!, не виждаш ли, че целият си обладан от мисли за джинове, направо живееш в света на джиновете

defender
08-16-2015, 20:32
Този който спазва намаз не бива да се притеснява от джиновете. А и си има айети и сури за предпазване.
Мисля, че ги изброих в темата ''Екзорсизъм''.

И какво, ако изгориш с вряла вода джина и той няма да ти отмъсти щото спазваш намаз, това не е честно към джиновете, все едно да си закича значка на блузата и тая значка да ми дава правото да наранявам хората, а те да не могат да се защитянт, щото тая значка ме правла шуробаджанак на аллах.

npp
08-16-2015, 20:33
Значи всички живеем в приказките...щом вярваме в невидими неща като гравитазия, радиация, въздух...

и какво ако има такива джинове, които не изгонват бесовете от обладаните, и не изцеляват болните, не възкресяват мъртви и не проповядват Словото на истинския Господ Бог?! - та те биха били абсолютно безполезни/ненужни

Meth
08-16-2015, 20:39
и какво ако има такива джинове, които не изгонват бесовете от обладаните, и не изцеляват болните, не възкресяват мъртви и не проповядват Словото на истинския Господ Бог?! - та те биха били абсолютно безполезни/ненужни
Но има такива които изгонват бесовете от обладаните, и изцеляват болните, възкресяват мъртви и проповядват Словото на истинския Господ Бог, така че по твоята логика - има и джинове. :D
П.П. Това е все едно да питаш ''Защо му е на Бог да създава хората, тъй като има ангели ?''

Meth
08-16-2015, 20:43
И какво, ако изгориш с вряла вода джина и той няма да ти отмъсти щото спазваш намаз, това не е честно към джиновете, все едно да си закича значка на блузата и тая значка да ми дава правото да наранявам хората, а те да не могат да се защитянт, щото тая значка ме правла шуробаджанак на аллах.
О, тогава със сигурност ще се опита да ти отмъсти и има голяма вероятност да успее.
Не може да не сме внимателни и да искаме нищо да не ни стане.
Същото е и с екзорсизма - понякога се налага да убиеш джина по време на екзорсизъм, защото това е все едно някой да влезе в къщата ти и да се опита да те нарани. Един път го молиш да спре, втори път го заплашваш...трети път го удряш някъде...и ако все още не е излязал от къщата ти и иска да те убие - налага се да го убиеш.

defender
08-16-2015, 20:43
Но има такива които изгонват бесовете от обладаните

Ама защо изгонвате джинове от обладани, това причинява страдание на джина.
Обладания е убил с вряла вода детето на джина и той търси справедливост.

Тва е все едно американски бомбандировач да убие семейството на човек в Ирак и вие да обвинявате човека.

Meth
08-16-2015, 20:45
Ама защо изгонвате джинове от обладани, това причинява страдание на джина.
Обладания и убил с вряла вода детето на джина и търси справедливост.

Тва е все едно американски бомбандировач да убие семейството на човек в Ирак и вие да обвинявате човека.

О, тогава със сигурност ще се опита да ти отмъсти и има голяма вероятност да успее.
Не може да не сме внимателни и да искаме нищо да не ни стане.
Същото е и с екзорсизма - понякога се налага да убиеш джина по време на екзорсизъм, защото това е все едно някой да влезе в къщата ти и да се опита да те нарани. Един път го молиш да спре, втори път го заплашваш...трети път го удряш някъде...и ако все още не е излязал от къщата ти и иска да те убие - налага се да го убиеш.
Вече обясних.

Meth
08-16-2015, 20:48
има ли по-обладан от това?!, не виждаш ли, че целият си обладан от мисли за джинове, направо живееш в света на джиновете
Няма как да го направя. Има граница между техния и нашия свят :lol:
А и defender ме залива с въпроси и аз му отговарям а ти се бъркаш., в което няма лошо, но преди да критикуваш по-добре е да питаш.

npp
08-16-2015, 20:52
Но има такива които изгонват бесовете от обладаните, и изцеляват болните, възкресяват мъртви и проповядват Словото на истинския Господ Бог, така че по твоята логика - има и джинове. :D
П.П. Това е все едно да питаш ''Защо му е на Бог да създава хората, тъй като има ангели ?''

хем си супер духовен профан, хем упорстваш в своите си несмислици, има Славни същества и Ангели на истинския Господ Бог, които изгонват бесове, изцеляват болни, възкресяват мъртви и говорят истинското Божие Слово, има и такива Светии измежду човеците каквито са и представените в Новия Завет на Библията, но такива джинове не са представени в библейските писания, а защо според теб Бог просто не прати някакви Ангели от "Небето", ами е пращал човеци като Св. Ап. Петър, Св. Ап. Йоан, Св. Ап. Павел и т.н.?!

хората са създадени за да им се даде изобилен живот и за да наследят вечен, докато Ангелите на истинския Господ Бог са системните служители на живота

"А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 13-14

първо се научи на вяра в Бога и после говори

defender
08-16-2015, 20:53
джиновете нямат ли си ходжи дето да ги предпазват срещу хора.

Meth
08-16-2015, 20:58
хората са създадени за да им се даде изобилен живот и за да наследят вечен
Аха! Виждаш ли...и джиновете са така.
На вяра в Онзи не се учи...пфф...

Meth
08-16-2015, 20:59
джиновете нямат ли си ходжи дето да ги предпазват срещу хора.
Не мисля. По скоро си имат такива ходжи, които да им разясняват Исляма.
А и не ходжите пазят хората, а хората сами трябва да се пазят.

npp
08-16-2015, 21:01
Няма как да го направя. Има граница между техния и нашия свят :lol:
А и defender ме залива с въпроси и аз му отговарям а ти се бъркаш., в което няма лошо, но преди да критикуваш по-добре е да питаш.

като знам какви профански ти бяха досегашните отговори, вече въобще и не възнамерявам да те питам

а като има граница, тогава как въобще са обладавали хора досега според вашите предания, и защо ислямските духовници/ходжите са ги гонили от разни човеци?!

npp
08-16-2015, 21:03
Аха! Виждаш ли...и джиновете са така.
На вяра в Онзи не се учи...пфф...

и къде го пише това за джиновете в библейските писания например?! - та там въобще не се говори за такива създания на истинския Бог

Meth
08-16-2015, 21:05
като знам какви профански ти бяха досегашните отговори, вече въобще и не възнамерявам да те питам

а като има граница, тогава как въобще са обладавали хора досега според вашите предания, и защо ислямските духовници/ходжите са ги гонили от разни човеци?!
Границата е доста тънка. Ние обикновено не можем да се намесваме в техните дела и те не могат. Но в частни случаи, за съжаление се случват такива работи.

Meth
08-16-2015, 21:07

Границата е доста тънка. Ние обикновено не можем да се намесваме в техните дела и те не могат. Но в частни случаи, за съжаление се случват такива работи.

Meth
08-16-2015, 21:19
и къде го пише това за джиновете в библейските писания например?! - та там въобще не се говори за такива създания на истинския Бог
Ти така си мислиш.
Исус(МН) е изкарвал джинове. Разказва се за това как той е изкарал 2 джина от 2-ма човеци.
- ....29 ''О, син Божи, какво искаш от нас ? '' - развикаха се срещу Исус. ''Дошъл си тук за да ни измъчиш ли ?''. 30 Далеч от тях имаше стадо свине. 31 Демоните (джиновете) го помолиха ''Ако ще ни пъдиш, изпрати ни при онова стадо свине'. И Исус(МН) рече ''Вървете си!'' 32И демоните (джиновете) напуснаха човеците и обсебиха свинете. В този момент свинете се спуснаха от стръмното към езерото и се удавиха.
Не знам от кое евангелие и коя глава е. Това ти ще го кажеш npp.

П.П. Намерих го - Матей 8-ма глава.
*Сори, редактирах поста няколко пъти*

defender
08-16-2015, 21:23
А Мохамед изкарвал ли ги е?

Meth
08-16-2015, 21:25
А Мохамед изкарвал ли ги е?
Да и сега повечето от екзорсистите се водят по неговия начин на изкарвяне. Това е най-правилният начин.

defender
08-16-2015, 21:26
Ама вие сте мохамедани, а Иисус не е бил мохамеданин, Мохамед не е би роден тогава.

npp
08-16-2015, 21:29
сигурно ги е много страх от метадоновия фейк мюсюлманин

Meth
08-16-2015, 21:30
Ама вие сте мохамедани, а Иисус не е бил мохамеданин, Мохамед не е бил роден тогава.
Това, да се наричаме ''мохаммедани'' е малко погрешно, защото Мохаммед (както се казва и в Библията) пристига и учи ученията на Исус и Мойсей, и допълва още.

Meth
08-16-2015, 21:31
сигурно ги е много страх от метадоновия фейк мюсюлманин
?

defender
08-16-2015, 21:32
защото Мохаммед (както се казва и в Библията)

:D

учи ученията на Исус и Мойсей, и допълва още.

npp
08-16-2015, 21:34
Ти така си мислиш.
Исус(МН) е изкарвал джинове. Разказва се за това как той е изкарал 2 джина от 2-ма човеци.
- ....29 ''О, син Божи, какво искаш от нас ? '' - развикаха се срещу Исус. ''Дошъл си тук за да ни измъчиш ли ?''. 30 Далеч от тях имаше стадо свине. 31 Демоните (джиновете) го помолиха ''Ако ще ни пъдиш, изпрати ни при онова стадо свине'. И Исус(МН) рече ''Вървете си!'' 32И демоните (джиновете) напуснаха човеците и обсебиха свинете. В този момент свинете се спуснаха от стръмното към езерото и се удавиха.
Не знам от кое евангелие и коя глава е. Това ти ще го кажеш npp.

П.П. Намерих го - Матей 8-ма глава.
*Сори, редактирах поста няколко пъти*

има пасажи, в които се разказва как зли/бесовски духове са били изгонвани от обладани, но такива джинове каквито ти представи до този момент не са представени в библейските писания, а това че си повярвал в онези неща и после си бързал да си тълкуваш Библията според тях, не означава, че интерпретациите ти върху написаното в нея са верни - просто си тъп и безочлив като дефендър

npp
08-16-2015, 21:38
Това, да се наричаме ''мохаммедани'' е малко погрешно, защото Мохаммед (както се казва и в Библията) пристига и учи ученията на Исус и Мойсей, и допълва още.

и какво е допълнил, след като нито е спасявал човеците повече от Исус и Неговите ученици, нито е проповядвал Словото на истинския Господ Бог повече от Тях?!

Meth
08-16-2015, 21:40

Ето ти доказателство от устата на Исус (МН), за идването на Мохаммед.
'' Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега.

А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.

Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.'' Йоан 16:12-14

Ееее, нали знаеш.....който се смее последен, той се смее най-добре. ;) :D :D :lol:

defender
08-16-2015, 21:41
просто си тъп и безочлив като дефендър

и какво е допълнил,

Meth
08-16-2015, 21:42
и какво е допълнил, след като нито е спасявал човеците повече от Исус и Неговите ученици, нито е проповядвал Словото на истинския Господ Бог повече от Тях?!
Въпросът не е в спасяването. Въпросът е, че и той е проповядва това, което е проповядвал и Исус(МН)...и е допълнил още.
И ето ти доказателство за това от Библията:

А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.

Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.'' Йоан 16:12-14

defender
08-16-2015, 21:44
смее последен, той се смее най-добре.

ПП: че кво ми е на смеенето, не се ли смея и аз добре?

що обиждаш чарофната ми усмифкъ?

npp
08-16-2015, 21:49
Ето ти доказателство от устата на Исус (МН), за идването на Мохаммед.

Ееее, нали знаеш.....който се смее последен, той се смее най-добре. ;) :D :D :lol:

тъп лъжец си, никъде в книгите на Новия Завет Св. Дух не е представен като човек-пророк, който ще дойде след Исус, но от написаното се вижда, че Св. Дух е дистанционното управление на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, защото след като Господ, Исус Христос, е възкръснал и се е възнесъл горе на "Небесата" при Бог Отец, вече не е имало кой да води Неговите ученици тук на земята, поради което е имало нужда Неговото водителство да продължи дистанционно, и именно това е Св. Дух, ето пример:

"И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място. И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха. И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях. И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят. А тогава престояваха в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето. И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език." Деяния 2: 1-6

Meth
08-16-2015, 21:51

ПП: че кво ми е на смеенето, не се ли смея и аз добре?

що обиждаш чарофната ми усмифкъ?
Виж горе кви ги е издрънкал npp, ще се засмееш още повече.
:D :D :D

defender
08-16-2015, 21:52
А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; ' Йоан 16:12-14

така е, всички знаем, че Мохамед е бил дух.

Meth
08-16-2015, 21:57
така е, всички знаем, че Мохамед е бил дух.
Всички ние притежаваме дух.
Ако Исус беше обяснил, така, че да се подразбере, че този, ще е човек...и него щяха да го очакват, също както са го очаквали Исус и него щяха да искат да погубят, също както са искали да погубят Исус(МН).

npp
08-16-2015, 22:04
Въпросът не е в спасяването. Въпросът е, че и той е проповядва това, което е проповядвал и Исус(МН)...и е допълнил още.
И ето ти доказателство за това от Библията:

а в какво е тогава?!, да не би да е в неспасяване/погубване?!, същият лицемер си като дефендър, ако не дай си Боже си сериозно болен, и (трябва да) отидеш в болницата при някой лекар да те лекува, а всички лекари там ти кажат: "съжаляваме, но ние лекуваме само себе си и никой друг", какво би било мнението ти за медицината тогава?!, ще я наречеш ли място където всеки болен може да бъде (из)лекуван?!, а ако имаш дете и не дай си Боже то се разболее от много сериозна болест, така щото ако не бъде излекувано, ще умре, какво ще правиш тогава, след като нито твоята религия изцелява, нито онази медицина?! - виждаш ли колко си лекомислен?!

аз не видях да е допълнил с нещо учението на Господа, Исус Христос, и ти също не ми представи такова нещо

defender
08-16-2015, 22:07
да се подразбере, че този, ще е човек...

Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава: а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде" (Йоан. 14:16-17).

Ти какво точно подразбираш?

defender
08-16-2015, 22:25
какво ще правиш тогава, след като нито твоята религия изцелява, нито онази медицина?! - виждаш ли колко си лекомислен?!

нпп, какво ще направиш?

Meth
08-16-2015, 22:27
а в какво е тогава?!, да не би да е в неспасяване/погубване?!, същият лицемер си като дефендър, ако не дай си Боже си сериозно болен, и (трябва да) отидеш в болницата при някой лекар да те лекува, а всички лекари там ти кажат: "съжаляваме, но ние лекуваме само себе си и никой друг", какво би било мнението ти за медицината тогава?!, ще я наречеш ли място където всеки болен може да бъде (из)лекуван?!, а ако имаш дете и не дай си Боже то се разболее от много сериозна болест, така щото ако не бъде излекувано, ще умре, какво ще правиш тогава, след като нито твоята религия изцелява, нито онази медицина?! - виждаш ли колко си лекомислен?!

аз не видях да е допълнил с нещо учението на Господа, Исус Христос, и ти също не ми представи такова нещо
Не виждам никаква връзка между цитата който съм дал и коментара ти.

- Върни се назад в темата и виж какви съм ги поствал. Абе аз на ли си казах, че няма да се занимавам с тебе, щот само хабиш енергията ми да ти отговарям, пък не влагаш никакъв разум и логика, в това, което пиша.

defender
08-16-2015, 22:28
същият лицемер си като дефендър,

666 ли ве?

defender
08-16-2015, 22:29

Не виждаш, защото си от човешката религия(666) и си лицемер като дефендъра666

npp
08-16-2015, 22:32

- Върни се назад в темата и виж какви съм ги поствал. Абе аз на ли си казах, че няма да се занимавам с тебе, щот само хабиш енергията ми да ти отговарям, пък не влагаш никакъв разум и логика, в това, което пиша.

колко гигавата енергия изхарчи?!, не стига, че си мързелан, пък и нагъл лъжец

npp
08-16-2015, 22:32
нпп, какво ще направиш?

кой трябва да (по)търсиш?!, и как трябва да го търсиш?!

npp
08-16-2015, 22:33
666 ли ве?

по-скоро си 6.6

Meth
08-16-2015, 22:34
Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото Го не види, нито Го познава: а вие Го познавате, защото Той с вас пребъдва и във вас ще бъде" (Йоан. 14:16-17).

Ти какво точно подразбираш?
Този Дух на истината, е самата истина. А Мохаммед(МН) донася истината и прославя предишния - Исус(МН).
''светът не може да приеме, защото Го не види'' - не можете да възприемете това, което ви казвам
''Ние им вързахме очите и вече не виждат...'' - Я, съвпадение с Корана. - защото не виждате

''във вас ще бъде'' - да така е, вярвам, че е в мене.

defender
08-16-2015, 22:35
по-скоро си 6.6

какво е тва?

defender
08-16-2015, 22:38
''Ние им вързахме очите и вече не виждат...'' - Я, съвпадение с Корана. - защото не виждате

корана от къде е преписана бре.

Мохамед преразказал Библията по негов си начин, и си рекъл тука ще резна малко от тоя текст, а тука ще сложа малко от мене си, ей тва е Корана.

Meth
08-16-2015, 22:41
корана от къде е преписана бре.

Мохамед преразказал Библията по негов си начин, и си рекъл тука ще резна малко от тоя текст, а тука ще сложа малко от мене си, ей тва е Корана.
Той не знаел да чете.
А ти само на това ли се спря....не прочете ли останалото ?

npp
08-16-2015, 22:43
Този Дух на истината, е самата истина. А Мохаммед(МН) донася истината и прославя предишния - Исус(МН).
''светът не може да приеме, защото Го не види'' - не можете да възприемете това, което ви казвам

''във вас ще бъде'' - да така е, вярвам, че е в мене.

нали ти се обясни вече, че мохаммед не е единственият представян за Св. Дух, но имаше още стотици такива човеци като него и джоузеф смит, които бяха представяни за Св. Дух/брат на Исус Христос, на кого да вярваш най-напред?!, плюс това Св. Дух не е представян като човешко одушевено същество в библейските писания, но като дистанционно водителство на самия истински Господ Бог, т.е. Св. Дух е самият истински Господ Бог ръководещ съответните човеци дистанционно

defender
08-16-2015, 22:43
А знаел ли е да пише?

сигурно не е знаел историите от Библията, които са се предавали и на ухо между хората.

Тва е един неук човек, дето не е могъл да разбере Библията и учението на Христос и си го съчинил най-вероятно.

npp
08-16-2015, 22:44
какво е тва?

коефицент на умствен капацитет :-D

Meth
08-16-2015, 22:46
плюс това Св. Дух не е представян като човешко одушевено същество в библейските писания
Кажи го на defender.

npp
08-16-2015, 22:48
Той не знаел да чете.
А ти само на това ли се спря....не прочете ли останалото ?

и с какво толкова сте полезни вие с вашата секта?!, нито изцелявате болните така както Исус и Неговите ученици обхождаха света за да намерят болните и изцеляваха всеки срещнат болен, нито изгонвате бесовете от обладаните като Тях, нито възкресявате мъртви, нито проповядвате истинското Божие Слово

npp
08-16-2015, 22:49
Кажи го на defender.

на теб го казваме, защото ти претендираше, че мохаммед бил Св. Дух

Meth
08-16-2015, 22:51
А знаел ли е да пише?

сигурно не е знаел историите от Библията, които са се предавали и на ухо между хората.

Тва е един неук човек, дето не е могъл да разбере Библията и учението на Христос и си го съчинил най-вероятно.
Ако се носеха слухове, вече, щяха да проповядват тази религия.
Когато ангел Гаврил го среща в пещерата хира го кара да чете, той не може и не знае...после някакси след като Гаврил прави нещо (като операция или какво, не си спомням) той може да пише и да чете.
А ония научни неща няма как да си ги е съчинявал.
П.П. Когато бях атеист, нямаш си представа, как с часове наред мислех, как Мохаммед е писал тази книга - толкова открито изказана и логична.

defender
08-16-2015, 22:52
коефицент на умствен капацитет :-D

как се изчислява умствения капаците, че го изчисли 6.6? Онзи ли ти каза?

Meth
08-16-2015, 22:54
и с какво толкова сте полезни вие с вашата секта?!, нито изцелявате болните така както Исус и Неговите ученици обхождаха света за да намерят болните и изцеляваха всеки срещнат болен, нито изгонвате бесовете от обладаните като Тях, нито възкресявате мъртви, нито проповядвате истинското Божие Слово
Ама ти много жестоки истини говориш. Някой да ми подаде аспирина, че май не съм добре.
Ела и мен да ме излекуваш...небесни херувиме.

defender
08-16-2015, 22:56
прави нещо (като операция или какво, не си спомням) той може да пише и да чете.

интересно, тва ми напомня как Нео от Матрицата научи кунг фу.

сигурно е взаимствано от Мохамед

npp
08-16-2015, 22:57
Ама ти много жестоки истини говориш. Някой да ми подаде аспирина, че май не съм добре.
Ела и мен да ме излекуваш...небесни херувиме.

не осъждам никой от човешките(одушевените) същества, но все пак си има праведни принципи, иначе без тях, дори и медицината нямаше да е ефективна

Meth
08-16-2015, 22:59
Извинете ме, време ми е да си легна, че ''истините'', които ги избръщолеви npp изведнъж ме съсипаха.
npp, що не дойдеш да ми изпееш една приспивна песничка, че да си свършил нещо добро в името на Онзи, че да си по-близо до Него.

npp
08-16-2015, 23:01
как се изчислява умствения капаците, че го изчисли 6.6? Онзи ли ти каза?

така ми се видя от поведението ти

npp
08-16-2015, 23:03
Извинете ме, време ми е да си легна, че ''истините'', които ги избръщолеви npp изведнъж ме съсипаха.
npp, що не дойдеш да ми изпееш една приспивна песничка, че да си свършил нещо добро в името на Онзи, че да си по-близо до Него.

погледни го от добрата му страна - тези истини ти посочват верния път, иначе ако вярващият не е наясно с тях, може дори да си умре в своята заблуда без въобще да разбере за тези неща

Meth
08-16-2015, 23:04
Забелзах, че в началото бях по-спокоен, пък сега имам заядлив характер. Сигурно съм го прихванал от defender.
Предлагам да го прекратим тоя спор, поне за малко, понеже вие така и така няма да го разберете Исляма(А и в Корана се казва да си направим избора сега, пък ще узнаем истината след смъртта), а ако имате въпроси питайте. Няма да стигнем до никъде така....И в същото време искам да го прекратим, че да не прихвана нещо и от npp, че после трябва да ходя от село на село и от град на град за да гоня бесове, да лекувам болни и така нататък...

defender
08-16-2015, 23:05
погледни го от добрата му страна - тези истини ти посочват верния път

нпп ти посочва пътя, плувай, плувай,

след като на мен ми посочи числото 6.6.

малко е, нещо друго няма ли да ни посочиш

npp
08-16-2015, 23:09
Забелзах, че в началото бях по-спокоен, пък сега имам заядлив характер. Сигурно съм го прихванал от defender.
Предлагам да го прекратим тоя спор, поне за малко, понеже вие така и така няма да го разберете Исляма(А и в Корана се казва да си направим избора сега, пък ще узнаем истината след смъртта), а ако имате въпроси питайте. Няма да стигнем до никъде така....И в същото време искам да го прекратим, че да не прихвана нещо и от npp, че после трябва да ходя от село на село и от град на град за да гоня бесове, да лекувам болни и така нататък...

не е нужно да скачаш 500 метра от раз, но като за начало е достатъчно да се покаеш от всяка досегашна неправда, която си следвал във вярата, и да се очистиш от погрешните вярвания като цяло, бидейки/оставайки резервиран към недоказаните/несигурните, и (да) започнеш да желаеш само доброто на другите за изобилен и вечен живот на всички в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, пък колкото напреднеш, толкова - виж колко е проста правилната вяра в Него

defender
08-16-2015, 23:10
Сигурно съм го прихванал от defender.

пратих ти един джин

npp
08-16-2015, 23:11
нпп ти посочва пътя, плувай, плувай,

след като на мен ми посочи числото 6.6.

малко е, нещо друго няма ли да ни посочиш

а не си ли показа сам суетата/резила?, пък после уж че някой друг те е изложил

defender
08-16-2015, 23:17
нпп, метх иска да говоря за исляма, така, че все едно го почитам, какво да правя?

npp
08-16-2015, 23:20
нпп, метх иска да говоря за исляма, така, че все едно го почитам, какво да правя?

това е негова тема, да говори (ако иска), но и Истината си е Истината, няма как да бъде променена, след като дори и самият истински Бог Отец не може да я промени

Meth
08-16-2015, 23:23
не е нужно да скачаш 500 метра от раз, но като за начало е достатъчно да се покаеш от всяка досегашна неправда, която си следвал във вярата, и да се очистиш от погрешните вярвания като цяло, бидейки/оставайки резервиран към несигурните, и (да) започнеш да желаеш само доброто на другите за изобилен и вечен живот на всички в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, пък колкото напреднеш, толкова - виж колко е проста правилната вяра в Него
За мен няма да е трудно да си сменя вярата ако искам и ако усетя, че не е правилната.
Но аз съм сигурен, че съм на прав път...и няма да кривна от тоя път и ако щат да ме набучат на кол и ме опекат.
Ще изучавам и Библията.
Просто не ми се иска да продължа с тая тема, защото ми стана банална цялата работа.
Вие с defender сте напълно различни християни...ти казваш едно, той друго.......аз как мога да науча някаква си религия от вас, тъй като вие - християните имате разногласия помежду си и то не за каквото и да е било, а за основни неща от Християнството. Уважавам всички народи - понеже всички сме създания на Аллах и всички сме внуци на Адам и Ева. Уважавам всички религии, защото всички преди са били праведни, но са били променени от човешка ръка - с дяволска намесна, освен Корана (знам, сега ще отречете думите ми...хубаво, отричайте...но на всички ни е ясно, че нямаше да ви ги обяснявам тия неща, ако не исках и вас да ви видя в Рая..., а и да бъда честен - малко от нужда да си защитя своето - да защитя това в което наистина безсъмнено вярвам и смятам за правилно). Както казах - вярвайте в това, което си искате...а аз си вярвам в моето. ;) :)

defender
08-16-2015, 23:37
Но аз съм сигурен, че съм на прав път...и няма да кривна от тоя път и ако щат да ме набучат на кол и ме опекат.

Кажи някой дето да се е опитвал да откаже мюсюлмани от исляма като ги набучвал на кол и пече, има ли такъв в историята?

Мюсюлмани някога били ли са под иго от православен народ?

Както казах - вярвайте в това, което си искате...а аз си вярвам в моето. ;) :)

Някой да е казвал нещо друго?

Meth
08-17-2015, 08:49
Кажи някой дето да се е опитвал да откаже мюсюлмани от исляма като ги набучвал на кол и пече, има ли такъв в историята?

Мюсюлмани някога били ли са под иго от православен народ?

Някой да е казвал нещо друго?
Исках ясно да изразя колко съм привързан.

Просто направих извод.

npp
08-17-2015, 10:36
За мен няма да е трудно да си сменя вярата ако искам и ако усетя, че не е правилната.
Ще изучавам и Библията.
Просто не ми се иска да продължа с тая тема, защото ми стана банална цялата работа.
Вие с defender сте напълно различни християни...ти казваш едно, той друго.......аз как мога да науча някаква си религия от вас, тъй като вие - християните имате разногласия помежду си и то не за каквото и да е било, а за основни неща от Християнството. Уважавам всички народи - понеже всички сме създания на Аллах и всички сме внуци на Адам и Ева. Уважавам всички религии, защото всички преди са били праведни, но са били променени от човешка ръка - с дяволска намесна, освен Корана (знам, сега ще отречете думите ми...хубаво, отричайте...но на всички ни е ясно, че нямаше да ви ги обяснявам тия неща, ако не исках и вас да ви видя в Рая..., а и да бъда честен - малко от нужда да си защитя своето - да защитя това в което наистина безсъмнено вярвам и смятам за правилно). Както казах - вярвайте в това, което си искате...а аз си вярвам в моето. ;) :)

дефендър е мъгла, затова и противоречеше/се противеше на (почти) всяка истина, но ти защо въобще трябва (винаги) да се водиш по мненията на други, след като е твое задължение да бъдеш сигурен за всяко нещо дали е истина или неправда?!

Meth
08-17-2015, 12:52
дефендър е мъгла, затова и противоречеше/се противеше на (почти) всяка истина, но ти защо въобще трябва (винаги) да се водиш по мненията на други, след като е твое задължение да бъдеш сигурен за всяко нещо дали е истина или неправда?!
Не само defender, а самото Християнство е мъгла.

npp
08-17-2015, 15:05
Не само defender, а самото Християнство е мъгла.

че коя човешка религия не е мътна?!, просто няма как всичко да им е наред, когато се увещават един друг, че при тях всичко е наред, следвайки сляпо една и съща стара/древна традиция, а всъщност в библейските книги на Новия Завет се говори за (дори ежедневно) обновяване, докато сляпото вървене по един и същ(и) утъпкан път е въртене в омагьосан кръг и повтаряне на една и съща грешка, колко глупаво дори е да следваш такава традиция само защото е стара/древна, считана за авторитетна, привидно съвършена, или следвана от много хора без да си дадеш сметка за всичко започвайки отначало за да си сигурен (на)къде отиваш...

Meth
08-17-2015, 21:26
че коя човешка религия не е мътна?!, просто няма как всичко да им е наред, когато се увещават един друг, че при тях всичко е наред, следвайки сляпо една и съща стара/древна традиция, а всъщност в библейските книги на Новия Завет се говори за (дори ежедневно) обновяване, докато сляпото вървене по един и същ(и) утъпкан път е въртене в омагьосан кръг и повтаряне на една и съща грешка, колко глупаво дори е да следваш такава традиция само защото е стара/древна, считана за авторитетна, привидно съвършена, или следвана от много хора без да си дадеш сметка за всичко започвайки отначало за да си сигурен (на)къде отиваш...
npp, ти чел ли си Корана ?

defender
08-17-2015, 21:36
Сигурно първо ще трябва Мохамед да му се яви във видение?!

Мохамед явявал ли се е на някой досега?

Meth
08-17-2015, 21:49
Сигурно първо ще трябва Мохамед да му се яви във видение?!

Мохамед явявал ли се е на някой досега?
Не знам.

npp
08-17-2015, 21:55
npp, ти чел ли си Корана ?

бях почнал да го чета веднъж, даже посещавах джамия, но това беше преди доста време, и все пак ми е дадено да разбирам какво е представено в него, но както ти казахме и преди, то е от едомската и моавската традиция, Исмаил, и арабия, за които дори е написано в Библията, че са по-подвеждащи от библейските

defender
08-17-2015, 22:05
бях почнал да го чета веднъж, даже посещавах джамия, но това беше преди доста време
"преди доста време", че ти да не си на 50.

но както ти казахме и преди

Те са ти казали. Ти говориш само с нпп, а те после всички ти казват чрез него.
Все едно някой човек да пее в хор и ти да питаш нещо само този човек, а целия хор да ти отговаря.

Питаш го: "как е жена ти" и целия хор ти отговаря: "добре е".

ПП: И не разбрах, защо в първия абзац говориш в единствено число "бях почнал да чета", а във втория преминаваш в множествено "както ти казахме". Малко е притеснително.

Meth
08-17-2015, 22:10
бях почнал да го чета веднъж, даже посещавах джамия, но това беше преди доста време, и все пак ми е дадено да разбирам какво е представено в него, но както ти казахме и преди, то е от едомската и моавската традиция, Исмаил, и арабия, за които дори е написано в Библията, че са по-подвеждащи от библейските
Интересно. Защо не продължиш да го четеш.
Аз например имам за цел(силно казано) да наизустя и Корана и Библията.

Meth
08-17-2015, 22:10

Все едно някой човек да пее в хор и ти да питаш нещо само този човек, а целия хор да ти отговаря.

ПП: И не разбрах, защо в първия абзац говориш в единствено число "бях почнал да чета", а във втория преминаваш в множествено "както ти казахме". Малко е притеснително.
Хмммм.....какво ли се случва с npp ?!

defender
08-17-2015, 22:21
нпп, какво те накара да почнеш да четеш Корана и да ходиш на джамия, а после какво те накара да се откажеш?

npp
08-18-2015, 00:27
Интересно. Защо не продължиш да го четеш.
Аз например имам за цел(силно казано) да наизустя и Корана и Библията.

няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!

аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други

npp
08-18-2015, 00:34

вече съм дори на над 5-6 хилядолетия

а това за единственото и множественото число зависи от кого по-точно идва посланието

"на жените заръчвам, и то не аз, но Господ:..... А на другите казвам аз, не Господ:" 1 Коринтяни 7: 10-12

npp
08-18-2015, 00:46
нпп, какво те накара да почнеш да четеш Корана и да ходиш на джамия, а после какво те накара да се откажеш?

бях малък и разни секти ме вербуваха, та така се стигна дотам да им гостувам за известно време, което Слава Богу не продължи дълго, а онова, което ме накара да спра да чета корана и да посещавам онези секти, бе фактът, че истинският Бог някак си направи да спра да го правя и ми даде да разбера Истината

defender
08-18-2015, 11:48
вече съм дори на над 5-6 хилядолетия

Помниш ли нещо от тогава?

а това за единственото и множественото число зависи от кого по-точно идва посланието

"на жените заръчвам, и то не аз, но Господ:..... А на другите казвам аз, не Господ:" 1 Коринтяни 7: 10-12

тук ясно се вижда, че апостола говори с разграничение от Господ: "не аз, но Той" или пък "аз, не Той", никъде където говори относно Него, не говори с "ние".

defender
08-18-2015, 11:52
бях малък и разни секти ме вербуваха,

Бил си малък?, че това сигурно е било преди 5000 години и тогава ли е имало секти?

npp
08-18-2015, 14:05

Помниш ли нещо от тогава?

тук ясно се вижда, че апостола говори с разграничение от Господ: "не аз, но Той" или пък "аз, не Той", никъде където говори относно Него, не говори с "ние".

нали вече ти изкарахме стотици цитати където той говори с ние

Бил си малък?, че това сигурно е било преди 5000 години и тогава ли е имало секти?

говоря за (до)преди няколко години

Meth
08-18-2015, 14:28
няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!

аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други
Възразявам !
Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !

defender
08-18-2015, 14:41
НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !

Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.

например:
Бог е милостив към нас, затова ни изкупва чрез Сина.
Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
и т.н.

ПП: Така, че Мохамед едва ли може да отведе човек до Бог.

defender
08-18-2015, 14:59
нали вече ти изкарахме стотици цитати където той говори с ние

той говори с "ние" за тези, които са му равни по мисия т.е. апостолите, а не относно Бог.

говоря за (до)преди няколко години

До преди няколко години (да кажем 5) би трябвало да си бил на 5995 години, е, и?.

ПП: Ако е на 5995 години, човек не може да казва: "когато бях малък преди няколко години".

Liora
08-18-2015, 19:18
Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.

например:
Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
и т.н.

Стига с тоя син де.

defender
08-18-2015, 19:53
^ На Метх ли говориш:

НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си...

защо се обръщаш към мене, като моя пост беше свързан с горния пост на Метх?

Liora
08-18-2015, 19:54
На теб.

defender
08-18-2015, 20:00
Ама не се отнасяш коректно.

Liora
08-18-2015, 20:11
Казвам ти на теб, защото все за сина си говориш и винаги като се обосноваваш го споменаваш, опитвайки се да ни го натякнеш едва ли не, а както знаеш такова нещо няма в другите две големи авраамически религии.
Ако вярваш, че Бог има син, това вече не е монотеизъм.
Ако Бог можеше да слезе на земята (в случая във вид на сина си ), щеше ли да изпраща ангели? Както знаеш те са посредници и ако можеше Бог да дойде на Земята, значи не би имало смисъл от тях.

defender
08-18-2015, 20:22
Метх спомена нещо за сина и аз затова така постнах, мисля, че беше коректно.

Ако аз напиша нещо за аллах и Метх ми отговори (защото това, което съм казал за аллах засяга неговата вяра), и после ти да се появиш и да кажеш на Метх, ае стига с тоя аллах бе. Така ли ще направиш?

Баща ти да не е милиционер.

Meth
08-18-2015, 20:44
Метх спомена нещо за сина и аз затова така постнах, мисля, че беше коректно.

Ако аз напиша нещо за аллах и Метх ми отговори (защото това, което съм казал за аллах засяга неговата вяра), и после ти да се появиш и да кажеш на Метх, ае стига с тоя аллах бе. Така ли ще направиш?

Това което наистина за миг ме изкефи беше това, че пишеш името ми с главна буква а Аллах с малка. Аллах да ми прости.

Meth
08-18-2015, 20:47

например:
и т.н.

Щом е син на Бог, а всъщност е самият Бог, както казва Светата Троица, тогава защо бива изкушаван от дявола ? Нали е Бог...че кой може да дръзне да го изкуши ?

defender
08-18-2015, 20:47
Това което наистина за миг ме изкефи беше това, че пишеш името ми с главна буква а Аллах с малка. Аллах да ми прости.
Тебе те уважавам.

Какво да ти прощава бе човек.

defender
08-18-2015, 20:52
Щом е син на Бог, а всъщност е самият Бог, както казва Светата Троица, тогава защо бива изкушаван от дявола ? Нали е Бог...че кой може да дръзне да го изкуши ?

Защото у дошъл като човек и изживява като човек всичко това, което всеки един човек изживява, той не е дошъл като вип персона, на спа хотел с 5 звезди, алл инклузив с чалготека.

Meth
08-18-2015, 20:52
Всъщност ''проблемът'' с хрисияните е, че повечето не знаят за Никейския събор и за това как отпосле е било решено да се създаде нещо като Света Троица и Исус отпосле е бил обявен за Син. Проклети да са тия които са дръзнали да променят Божието слово !
А иначе за Духа и за Отеца съм съгласен...
Разбира се, никой не е длъжен да вярва в това което казвам (всъщност не аз го казвам)...

Meth
08-18-2015, 20:54
Защото у дошъл като човек и изживява като човек всичко това, което всеки един човек изживява, той не е дошъл като вип персона, на спа хотел с 5 звезди, алл инклузив с чалготека.
Защо го прави ?

defender
08-18-2015, 21:10
За да може като човек да бъде изкушаван от дявола да го победи без да съгреши и после за неговите заслуги като човек да дойде Духа на истината в този свят и останалите хора. Защото след греха, хората са били лишени от него.

Meth
08-18-2015, 21:31
без да съгреши
Не може да съгреши. Няма такъв вариант. А и Бог ако искаше, щеше да усети тия неща, които ги приживяваме ние за секунда. Не е нужно да се превъплащава в човек.
Но...както и да е...все тая...

defender
08-18-2015, 21:36
Нужно е, сигурно 5-6 пъти съм казвал защо, ама всеки си бае това дето си знае и харесва, а другото му минава от едното ухо, та през другото, все едно не е било.

Meth
08-18-2015, 21:50
Нужно е, сигурно 5-6 пъти съм казвал защо, ама всеки си бае това дето си знае и харесва, а другото му минава от едното ухо, та през другото, все едно не е било.
Щом казваш...

defender
08-18-2015, 22:19
Щом казваш, че Мохамед те води до спасение от аллах, ми добре.

Meth
08-18-2015, 22:26
Щом казваш, че Мохамед те води до спасение от аллах, ми добре.
Не казвам такова нещо. Никога не съм казвал.
Та той кое е, че да ме спаси от Аллах ?

defender
08-18-2015, 22:39
Ми тогава за какво вярваш в Мохамед и корана, нали той е написал корана, нали за това го е пратил аллах.

Meth
08-18-2015, 22:51
Ми тогава за какво вярваш в Мохамед и корана, нали той е написал корана, нали за това го е пратил аллах.
Мохаммед е този, който разпространява словото на Аллах.
Ако аз следя Словото, тогава ще бъда спасен.

П.П. Не Мохаммед е писал Корана.

Defender, сещаш ли се с какво се различава Ислямът от другите религии ?

defender
08-18-2015, 22:58
Как да не го е писал той, нали той е получавал откровения от аллах (при, които често е изпадал в припадъци), имал си е дори писар, който ги записвал.

ами, че исляма е политическа религия.

Великия пророк е и цар.

Meth
08-18-2015, 23:03
Как да не го е писал той, нали той е получавал откровени от аллах (при, които често е изпадал в припадъци), имал си е дори писар, който ги записвал.

ами, че исляма е политическа религия.

Великия пророк е и цар.
Не , не е така. Коранът (в цял вид) е написан от Осман. А по времето на Мохаммед, айетите са били писани върху кожа, камък и много рядко на харитя.
Не е никакъв цар. Но, не това е важното.
За разлика от другите религии, Ислямът не само забранява това - онова...а и показва път, как тези забрани да не бъдат нарушени.

defender
08-18-2015, 23:09
нещо като сборник с безбройни правила за всякакви ситуации ли, къде не ти трябва да мислиш?

яде ми се, ох, как да ям -аха, казано е на страница 67 ред 3
спи ми се, на коя страна да се обърна - да видя страница 358 ред 18
кучетата гонят ангелите, какво да правя с това улично куче дето се върти около вкъщи - страница 100, ред 1

Meth
08-18-2015, 23:13
нещо като сборник е безбройни правила ли, къде не ти трябва да мислиш?

яде ми се, как да ям - казано е на страница 67 ред 3
спи ми се, на коя страна да се обърна - да видя страница 358 ред 18
кучетата гонят ангелите, какво да правя с кучето - странаца 100, ред 1
Например:
Изнасилването се наказва със смърт. Как да се въздържим, когато има разхждащи се из улиците полуголи секс бомби ?
А тия жени (особено секс бомбите) как могат да се предпазят ? - забулване.
Представи си, че си с тайфа приятели и наблизо минават две близначки - едната е забулена, а другата полу гола (както обикноевнно се разхождат през лятото)...ти коя от тях би изнасилил (в случай, че си супер превъзбуден )?

Meth
08-18-2015, 23:23
Друг пример:
Кражбата се наказва с изсичане на двете ръце.
В Корана има айет ''Влизайте в къщите през вратата'' - за да не помислят никого за крадец и за да не му изтръгнат ръцете напразно.
Още един пример, как да не тормозиш съседите си: :D
В Корана се казва да не влизаме в нечия къща, ако собственикът(живеещият там) не ни покани.
Също така трябва да викаме/чукаме най-много 3 пъти. Ако никой не излезе за да ни посрещне, трябва да си тръгнем.

defender
08-18-2015, 23:23
Ами тая жена и да е забулена аз веднага ако искам мога да си я представя в ума си, че има готини крака и тяло и пак да я изнасиля.
Забулването на жената ли ще ми реши проблема с болното въображение.
Даже така като е забулена, тогава дори една такава по-тайнствена изглежда за въображението дето го напъва на секс, какво се крие там.

Защо за моя проблем да забулвам жената, тва си е мой проблем. А ако пък имам проблем, забулването хич няма да спаси жената.

defender
08-18-2015, 23:30
Друг пример:
Кражбата се наказва с изсичане на двете ръце.
В Корана има айет ''Влизайте в къщите през вратата'' - за да не помислят никого за крадец и за да не му изтръгнат ръцете напразно.

да при вас греховете се решават с практически предписания, а при нас е да се решат на ниво начин на мислене.

defender
08-18-2015, 23:34
ангелът не ти е дошъл у къщата, изгони кучето и готово. тва е исляма.

Liora
08-19-2015, 09:47

Да, главен инспектор.

npp
08-19-2015, 09:56
Възразявам !
Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !

защо си мислиш, че "тъмнината" не може да отмахва негативни ефекти, изцелява, и пр., т.е. каква е гаранцията, че тези чудеса не стават чрез измамливи сили на лукавия когато вярата не е правилната в истинския Господ Бог?!, и защо бързаш да хулиш Исус Христос:

"Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос(т.е. единородният първороден Божий Син)? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца." 1 Йоаново 2: 22-23

виждаш ли сега как корана е подвеждащ

Meth
08-19-2015, 10:01
Ами тая жена и да е забулена аз веднага ако искам мога да си я представя в ума си, че има готини крака и тяло и пак да я изнасиля.
Забулването на жената ли ще ми реши проблема с болното въображение.
Даже така като е забулена, тогава дори една такава по-тайнствена изглежда за въображението дето го напъва на секс, какво се крие там.

Защо за моя проблем да забулвам жената, тва си е мой проблем. А ако пък имам проблем, забулването хич няма да спаси жената.
:lol: :lol:
Пич, това си е твоят болен мозък.
Обикновен човек би зяпал разголената жена, докато тя не изчезне от хоризонта. :D :D
Също така, обикновен човек, не би зяпнал за 2-ри път забулената жена.

npp
08-19-2015, 10:03
той говори с "ние" за тези, които са му равни по мисия т.е. апостолите, а не относно Бог.

До преди няколко години (да кажем 5) би трябвало да си бил на 5995 години, е, и?.

ПП: Ако е на 5995 години, човек не може да казва: "когато бях малък преди няколко години".

откъде знаеш за кои говори, след като той е писал тези неща, а не ти, понеже и нито вярваш в истинския Бог правилно за да разбереш?!

все пак не пропускай факта, че от известно време съм човек роден в този свят чрез женска утроба в човешко тяло

Meth
08-19-2015, 10:08
защо бързаш да хулиш Исус Христос:

" който отрича, че Исус е Христос(т.е. единородният първороден Божий Син)
Иди проучи термина ''Христос'' и тогава ми ела с простотиите си ;)
Точно този стих допълва Корана - защото се казва, че ако отричаме Исус като Месия(Христос), ние не сме истински вярващи. А аз свидетелствам и вярвам, че Исус ще се завърне в Съдния ден на земята, за да убие Антихриста и за да ни спаси - той е Месята на Съдния ден.
П.П. Тая думичка ''Сина'' я смени с ''пророка''...тогава ще е по-смислено.

Meth
08-19-2015, 10:10
ангелът не ти е дошъл у къщата, изгони кучето и готово. тва е исляма.
Ако не си чист, ако щеш изтреби всички кучета в квартала, пак няма да те навести. ;)

npp
08-19-2015, 10:14
Иди проучи термина ''Христос'' и тогава ми ела с простотиите си ;)
Точно този стих допълва Корана - защото се казва, че ако отричаме Исус като Месия(Христос), ние не сме истински вярващи. А аз свидетелствам и вярвам, че Исус ще се завърне в Съдния ден на земята, за да убие Антихриста и за да ни спаси - той е Месята на Съдния ден.

значи просто изваждаш онези думи от целия библейски пасаж, които отговорят на твоето (си) вярване, а другите ги игнорираш все едно че ги няма там, така ли?!, виж че Светият Апостол казва "Сина", а не "пророка" - никъде в библейските книги на Новия Завет Исус не е наричан "пророк", но навсякъде е наричан Сина Божий/Господ

defender
08-19-2015, 10:35
Месята на Съдния ден.

Че кой човек-пророк може да отнеме правото на Бог да съди, ако този пророк не е самия Бог.
Поредната нелепост в исляма.

Иисус щял да дойде като пророк, а не като Бог, за да съди. брей, тц-тц.

defender
08-19-2015, 10:43
Ако не си чист, ако щеш изтреби всички кучета в квартала, пак няма да те навести. ;)

"чист" в смисъл?

Meth
08-19-2015, 12:18
Че кой човек-пророк може да отнеме правото на Бог да съди, ако този пророк не е самия Бог.
Поредната нелепост в исляма.

Иисус щял да дойде като пророк, а не като Бог, за да съди. брей, тц-тц.
Да съм казвал, че Исус ще съди някого ?

Meth
08-19-2015, 12:20
"чист" в смисъл?
С гусул и абдест и пр.

defender
08-19-2015, 12:27
Да съм казвал, че Исус ще съди някого ?

Ми какво ще рече тогава "ще се завърне в Съдния ден" и "Месията на Съдния ден"

defender
08-19-2015, 12:30
С гусул и абдест и пр.

https://byislam.files.wordpress.com/2011/08/abdest1.jpg

LoveInfect
08-19-2015, 14:03
ало какво изпуснах?

Meth
08-19-2015, 18:07
Ми какво ще рече тогава "ще се завърне в Съдния ден" и "Месията на Съдния ден"
''Месия'' означава ''спасител'', а не съдия :D

Meth
08-19-2015, 18:08
https://byislam.files.wordpress.com/2011/08/abdest1.jpg
Да, почти същото.

Meth
08-19-2015, 18:11
ало какво изпуснах?
Много неща...като например как идването на Мохаммед е оповестено още в Библията, как исус не може да е Син...и защо Ислямът е най-добрата религия.
Сега следва да им отворя очите за Библията, която е била променяна и все още я променят. Да...и в днешни дни.

inewton
08-19-2015, 19:01
Сега следва да им отворя очите за Библията, която е била променяна и все още я променят. Да...и в днешни дни.

Не е променяна и не се променя. На църковните събори (може би) са премахнати някои от книгите, но съществуващите не са променяни.

Meth
08-19-2015, 19:46
Не е променяна и не се променя. На църковните събори (може би) са премахнати някои от книгите, но съществуващите не са променяни.
Изваждат цели стихове.
Защо го правят ?
Ако реша да стана християнин, коя книга трябва да подхвана ?
Библията на протестантите ?
На католиците, която е учудващо малка, очевидно с много малко детайли ?
На адвентистите ?
Само четирите евангелия ?
Или заедно със Стария Завет и Новия ?
Протестантите и адвентистите са живо доказателство, за това как бива променена Библията.
Виждаш ли колко много са книгите...в едни са махнали едно...в други друго...
Ако решим да обсъждаме Библията, за коя от тия Библии ще си говорим ? Коя е истинската ?
(А друг е въпросът дали има истинска Библия...)

defender
08-19-2015, 19:46
''Месия'' означава ''спасител'', а не съдия :D

Ми аз те питах какво ще рече "Месия на Съдния ден", защото ти използва това понятие.

Защо този ден се нарича така и какво ще прави Месията на този ден според исляма?

ето ти думите:

Исус ще се завърне в Съдния ден .................. той е Месята на Съдния ден.

Meth
08-19-2015, 20:06
Ми аз те питах какво ще рече "Месия на Съдния ден", защото ти използва това понятие.

Защо този ден се нарича така и какво ще прави Месията на този ден според исляма?

ето ти думите:

А аз свидетелствам и вярвам, че Исус ще се завърне в Съдния ден на земята, за да убие Антихриста и за да ни спаси - той е Месята на Съдния ден.

Ето истинските ми думи.

П.П. Май при вас християните е традиция да променяте словата. :D :lol:

defender
08-19-2015, 20:20
E, добре, какъв е този Съден ден и защо той е Месията на Съдния ден?

Какво ще се съди на този ден, ще бъде убит Антихриста, затова ли бил Съден ден?

Защо в исляма му викате Антихтрист. Той е Антихрист, защото идва против християнството и Христос.

При вас трябва да е Антимохамедист или нещо такова.

Meth
08-19-2015, 20:33
E, добре, какъв е този Съден ден и защо той е Месията на Съдния ден?

Какво ще се съди на този ден, ще бъде убит Антихриста, затова ли бил Съден ден?

Защо в исляма му викате Антихтрист. Той е Антихрист, защото идва против християнството и Христос.

При вас трябва да е Антимохамед или нещо такова.
Съден ден - последният ден на хората и джиновете, след което всеки ще пъде разпределен. Близо до този ден Исус ще слезе от небесата, за да убие Деджал(Антихриста) - казах ''Антихрист'' за да ви стане ясно кой и какъв е точно Деджал, понеже терминът ''Антихрист'' ви е познат.

П.П. Пак казвам - Ислямът не се състои само от ученията на Мохаммед.

defender
08-19-2015, 20:37
Е, сега се разбира, ама "Месията на Съдния ден" не се разбираше какво имаш предвид.

defender
08-19-2015, 20:38
И после какво, Месията ще царува и умира, и ще е погребан до махамед и после слънцето изгрява от Запад, аз отивам в ислямския ад (защото няма да вярвам на аллях) и после идва онова странно животно ли?

npp
08-19-2015, 20:55
Изваждат цели стихове.
Защо го правят ?
Ако реша да стана християнин, коя книга трябва да подхвана ?
Библията на протестантите ?
На католиците, която е учудващо малка, очевидно с много малко детайли ?
На адвентистите ?
Само четирите евангелия ?
Или заедно със Стария Завет и Новия ?
Протестантите и адвентистите са живо доказателство, за това как бива променена Библията.
Виждаш ли колко много са книгите...в едни са махнали едно...в други друго...
Ако решим да обсъждаме Библията, за коя от тия Библии ще си говорим ? Коя е истинската ?
(А друг е въпросът дали има истинска Библия...)

всички стандартизирани Библии са едни и същи, с тази разлика че католическата и православната имат някои допълнителни книги в стария завет, които се явяват "второканонични" (в католическата са 7, а в православната - 11), освен това преводът може да е малко по-различен в различни версии/ревизии, иначе в някои могат да се срещнат и орязани стихове, но не че липсва по цял стих, и все пак правилната вяра, за която се говори в Библията не се основава на четене/изучаване на писания, но се състои най-вече в (проява на) вярност...

inewton
08-19-2015, 20:57
И после какво, Месията ще царува и умира, и ще е погребан до махамед и после слънцето изгрява от Запад, аз отивам в ислямския ад (защото няма да вярвам на аллях) и после идва онова странно животно ли?
"...И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край..."

Liora
08-19-2015, 20:58

Не си прав.
Променяли са я, особено при превод.
Шеол например (там, където отиват душите) в Стария завет е преведено като ад. В Юдаизма няма ад.

inewton
08-19-2015, 21:01
Не си прав.
Променяли са я, особено при превод.
Шеол например (там, където отиват душите) в Стария завет е преведено като ад. В Юдаизма няма ад.

Нали вече ви обясних от къде идва объркването при превода.

Ти какви Библии четеш/си чела освен на български и може би английски?

defender
08-19-2015, 21:03
"...И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край..."

в исляма е друго, Иса става мюсюлманин, царува и после умира и го погребват.

аллах пази Иса за деджал, защото само Иса може да го убие, друг пророк не може.

Liora
08-19-2015, 21:03
Inewton, Тора на български.
Християнския превод е различен.

inewton
08-19-2015, 21:06
в исляма е друго, Иса става мюсюлманин, царува и после умира и го погребват.

Така е, но в исляма му обръщат по- голямо внимание отколкото на другите пророци. Дори Мохамед няма да дойде пак и да победи Луцифер, а Иса.

inewton
08-19-2015, 21:08
Inewton, Тора на български.
Християнския превод е различен.

Как очакваш превода да е един и същ на който и да е език, а в случая дори става дума за превод от синтетичен на аналитичен език.

defender
08-19-2015, 21:08
^^ да, то мохамед направо се изгуби, даже и корана не бил написал, а пък Иса трепе деджал.

Meth
08-19-2015, 21:17
Е, сега се разбира, ама "Месията на Съдния ден" не се разбираше какво имаш предвид.
Съжалявам. По-правилно ще е ако питаш това което не разбираш, преди да критикуваш.

npp
08-19-2015, 21:19
Съден ден - последният ден на хората и джиновете, след което всеки ще пъде разпределен. Близо до този ден Исус ще слезе от небесата, за да убие Деджал(Антихриста) - казах ''Антихрист'' за да ви стане ясно кой и какъв е точно Деджал, понеже терминът ''Антихрист'' ви е познат.

П.П. Пак казвам - Ислямът не се състои само от ученията на Мохаммед.

защо точно ислям, юдаизъм, кришнаизъм, йога, и тям подобни непонятни неща, защо не просто правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, или ако искаш да бъдеш сигурен къде ще отидат вложенията ти когато (искаш да на)правиш дарение за нуждаещи се, кое ще е по-сигурно, да ги вложиш в някаква съмнителна фондация, или сам да ги разпределиш, употребиш и (раз)дадеш лично за/на съответните нуждаещи се?!, така е и с вярата, най-добре е да започнеш отначало за да си напълно сигурен (на)къде отиваш, какво правиш, в какво вярваш, и т.н.

"Това, което беше отначало, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, - (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), - това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос. И това ви пишем, за да бъде пълна вашата радост. И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 1-10

defender
08-19-2015, 21:21
Съжалявам. По-правилно ще е ако питаш това което не разбираш, преди да критикуваш.

Трябваше да напишеш "Месията преди Съдния ден", а не "на Съдния ден", има разлика.

Ми аз нали това направих, питах те.

В началото те критикувах защото ти написа "Мисията на Съдния ден", като така даваш основание да се разбират по друг начин нещата.

Liora
08-19-2015, 21:22
Как очакваш превода да е един и същ на който и да е език, а в случая дори става дума за превод от синтетичен на аналитичен език.

Искам да кажа, че самата дума е сменена, защото в Юдаизма не съществува ад.
Тора съм чела на български (Стар завет от Библия) и на руски и разликата е голяма.
А иначе е невъзможно превода да е 1:1 еднакъв, ивритът е свещен език и оригиналната Тора е само на иврит, както преводът на Коран не е Коран.

Meth
08-19-2015, 21:24
Първо Слънцето изгрява от Запад - това е знак за идването на Съдният Ден. След като Слънцето изгрее от Запад, никой няма да има възможността да иска прошка от Аллах за греховете си. През това време Деджал царува на земята, преструвайки се на Аллах. Когато Исус дойде и го убие, всики хора ще умрат и пак ще възкръснат...след това ще бъдат разпределени в Ада и в Рая, като биват тествани. Тестът е минаване наз мост, който за неверниците ще е по-тънък от косъм и по-остър от ''зюлфикяр'' (мечът на Али - най-остирят познат някога), а за вярващите ще е широк и лесно проходим, защото делата му в предишния му живот ще го подкрепят и няма да му позволят да падне.
За кое странно животно говориш ?

Meth
08-19-2015, 21:27
всички стандартизирани Библии са едни и същи, с тази разлика че католическата и православната имат някои допълнителни книги в стария завет, които се явяват "второканонични" (в католическата са 7, а в православната - 11), освен това преводът може да е малко по-различен в различни версии/ревизии, иначе в някои могат да се срещнат и орязани стихове, но не че липсва по цял стих, и все пак правилната вяра, за която се говори в Библията не се основава на четене/изучаване на писания, но се състои най-вече в (проява на) вярност...
Добре де, всички тия Библии, които ги изброих(а сигурно има още други) са различни - липсват стихове, преместени са стихове от едно евангелие в друго...въобще объркана работа...а между ''превод'' и ''вариант'' има балкан разлика.

inewton
08-19-2015, 21:29
Искам да кажа, че самата дума е сменена, защото в Юдаизма не съществува ад.
Тора съм чела на български (Стар завет от Библия) и на руски и разликата е голяма.
А иначе е невъзможно превода да е 1:1 еднакъв, ивритът е свещен език и оригиналната Тора е само на иврит, както преводът на Коран не е Коран.

Няма как да не е сменена, защото християните вярват в съществуването на ада, ако се остави еврейската дума в оригинал ще е непонятно за християните, а и в Новия завет се говори за Ад, не може в една и съща книга да се говори за две различни неща, когато става дума за едно и също нещо.

Meth
08-19-2015, 21:30
Трябваше да напишеш "Месията преди Съдния ден", а не "на Съдния ден", има разлика.

Ми аз нали това направих, питах те.

В началото те критикувах защото ти написа "Мисията на Съдния ден", като така даваш основание да се разбират по друг начин нещата.
Смятай, че когато убие Деджал, всичко ще свърши. Тоест Исус е Месията на Съдния Ден.

Meth
08-19-2015, 21:32
Няма как да не е сменена, защото християните вярват в съществуването на ада, ако се остави еврейската дума в оригинал ще е непонятно за християните, а и в Новия завет се говори за Ад, не може в една и съща книга да се говори за две различни неща, когато става дума за едно и също нещо.
А това не се ли брои за умишлено променяне на значението на думата ?

defender
08-19-2015, 21:33
Когато Исус дойде и го убие, всики хора ще умрат и пак ще възкръснат...след това ще бъдат разпределени в Ада и в Рая.

Смятай, че когато убие Деджал, всичко ще свърши. Тоест Исус е Месията на Съдния Ден.

Нали Иса щял да царува и да умре и да го погребът, а ти говориш, че като дошъл Иса и хората ще умрат и ще бъдат разпределени.

За кое странно животно говориш ?

И когато се сбъдне за тях Словото, ще им извадим Ние от земята едно животно да им проговори, че хората не са се убедили в Нашите знамения./27:82/

Liora
08-19-2015, 21:35

Това искам да кажа.

Meth
08-19-2015, 21:36
Нали Иса щял да царува и да умре и да го погребът, а ти говориш, че като дошъл Иса и хората ще умрат и ще бъдат разпределени.

И когато се сбъдне за тях Словото, ще им извадим Ние от земята едно животно да им проговори, че хората не са се убедили в Нашите знамения./27:82/

Е как, нали Иса ще царува и ще умре и ще бъде погребан. Така се казва в исляма
След като убие Деджал всичко ще рухне. След това се разпределят.

Ааа...това е Даббетул Арз. (Настръхвам, докато му пиша името. )

inewton
08-19-2015, 21:37

Може би, но преди да дойде Исус "адът" е имал значението, за което говори Liora. След идването (и учението) на Исус "ад" придобива значението, което има в християнството, затова и значението на думата преди идването Му е променено.

defender
08-19-2015, 21:42
(Настръхвам, докато му пиша името. )

Трябва си направя фланелка с неговото име, мисля, че ще е вървежна.

Meth
08-19-2015, 21:45
Може би, но преди да дойде Исус "адът" е имал значението, за което говори Liora. След идването (и учението) на Исус "ад" придобива значението, което има в християнството, затова и значението на думата преди идването Му е променено.
Хмм...доколкото разбрах - мястото от където идват душите, в Християнството е представен като Ад ?
Обърках се.

Meth
08-19-2015, 21:47

Трябва си направя фланелка с неговото име, мисля, че ще е вървежна.
А всъщност не аз, а неверниците трябва да настръхнат...Даббетул Арз ще упреква неверниците. (ама упрекване да видиш)

Недей. :D :D :D

inewton
08-19-2015, 21:49
Хмм...доколкото разбрах - мястото от където идват душите, в Християнството е представен като Ад ?
Обърках се.

Не, самото значение на думата, която обозначава мястото, където отиват грешниците и неверниците след смъртта си, по времето на Исус придобива друг смисъл, различен от юдейския.

Както между другото са променени имената на библейските пророци и личността на Исус в Корана.

defender
08-19-2015, 21:50
След като убие Деджал всичко ще рухне. След това се разпределят.

тук се говори за смъртта на Иса:

“И мир на мен в деня, в който съм роден, и в деня, когато ще умра, и в Деня, когато ще бъда възкресен!” (Сура Мариам: 33)

така, че няма да рухне всичко, явно той като убие деджал, после Иса ще живее и ще умре. Такоу е.

Meth
08-19-2015, 21:58
тук се говори за смъртта на Иса:

“И мир на мен в деня, в който съм роден, и в деня, когато ще умра, и в Деня, когато ще бъда възкресен!” (Сура Мариам: 33)

така, че няма да рухне всичко, явно той като убие деджал, после Иса ще живее и ще умре. Такоу е.
В някои хадиси се казва, че животът на земята ще продължи 7 години. А в някои други се казва, че Исус дори ще има деца.
Така, че не съм много сигурен за Исус и как точно ще се развият нещата, ще проуча... но съм сигурен, че всички други религии освен Исляма ще рухнат из основи и всички хора ще са мюсюлмани.

Meth
08-19-2015, 21:59
Не, самото значение на думата, която обозначава мястото, където отиват грешниците и неверниците след смъртта си, по времето на Исус придобива друг смисъл, различен от юдейския.

Както между другото са променени имената на библейските пророци и личността на Исус в Корана.
Аха, сега схванах.

defender
08-19-2015, 22:04
В някои хадиси се казва, че животът на земята ще продължи 7 години. А в някои други се казва, че Исус дори ще има деца.
Така, че не съм много сигурен за Исус и как точно ще се развият нещата, ще проуча... но съм сигурен, че всички други религии освен Исляма ще рухнат из основи и всички хора ще са мюсюлмани.

Ми като не си проучил, тогава за какво точно ме упрекваше относно "Месията на Съдния ден"

defender
08-19-2015, 22:09
Метх, ти си толкова юверен в твоята религия, толкова е секси това, ще ти изпапкам бакенбардите.

ПП: Метх ти имаш ли мюсюлманска брада.

Meth
08-19-2015, 22:15
Ми като не си проучил, тогава за какво точно ме упрекваше относно "Месията на Съдния ден"
Защото в Корана се пише така - "Месията на Съдния ден"

Meth
08-19-2015, 22:15
Метх, ти си толкова юверен в твоята религия, толкова е секси това, ще ти изпапкам бакенбардите.

ПП: Метх ти имаш ли мюсюлманска брада.
Защо питаш ?

defender
08-19-2015, 22:16
Защо питаш ?

https://youtu.be/AftDuvVjjsM?t=2m41s

Liora
08-19-2015, 22:25

Прав е човекът.

Meth
08-19-2015, 22:29

Да направя ли дуа за тебе и ти да не можеш да си я подстригваш ? :D

defender
08-19-2015, 22:30
Прав е човекът.
Ти искаш ли мъжа ти да има брада, подобна на този от клипа?

Meth
08-19-2015, 22:30
Прав е човекът.
Еми да, Ислямът не позволява на мъжа да заприлича на жена и на жената да заприлича на мъж.

defender
08-19-2015, 22:31
Да направя ли дуа за тебе и ти да не можеш да си я подстригваш ? :D

Какво е това "дуа".

Meth
08-19-2015, 22:33
Какво е това "дуа".
Молитва.

П.П. Както виждам, стойностни видеа гледаш.
Виж и Ахмет Деедат...обожавам го тоя. :D

defender
08-19-2015, 22:35
и като направиш дуа, защо да не мога да си я подстригвам?

Meth
08-19-2015, 22:38
и като направиш дуа, защо да не мога да си я подстригвам?
Шегувам се бе човек :D
Ако направя магия, тогава няма да можеш да си я подстригваш. :D

Liora
08-19-2015, 22:39
Ти искаш ли мъжа ти да има брада, подобна на този от клипа?

Нямам нищо против ( въпреки, че ако се пооформи ще изглежда по-добре).
Нямам намерение да си избирам мъжа в зависимост от брадата. Важно е да е налична някаква. :D

defender
08-19-2015, 22:41
Шегувам се бе човек :D
Ако направя магия, тогава няма да можеш да си я подстригваш. :D

исляма насърчава ли магии?

defender
08-19-2015, 22:42
Важно е да е налична някаква. :D

Значи задължително мъжа ти трябва да има брада?

Liora
08-19-2015, 22:43
Значи задължително мъжа ти трябва да има брада.

Да.
Всъщност никога не съм харесвала някой без брада.

Meth
08-19-2015, 22:44
исляма насърчава ли магии?
Не. Този който прави магии ще отиде в Ада.

defender
08-19-2015, 22:45
Да.
Всъщност никога не съм харесвала някой без брада.
От къде таз брадосимпатия?

defender
08-19-2015, 22:47
Не. Този който прави магии ще отиде в Ада.

Ми нали лиора ти каза, че нямало ад, корана е грешен значи.

Liora
08-19-2015, 22:52
От къде таз брадосимпатия?

И аз не знам...

Meth
08-19-2015, 22:53
Ми нали лиора ти каза, че нямало ад, корана е грешен значи.
Liora може да казва много неща. Но ние трябва да сме толерантни към чуждите вярвания и ако трябва да спорим, но трябва да го правим по правилния начин.

Liora, обясни ми точно, според Стария Завет, какво се случва след смъртта с душата на човека, моля.

defender
08-19-2015, 22:55
..., но трябва да го правим по правилния начин.

Да, като например правиш й магия да не може да си подстригва брадата, хихи.

Meth
08-19-2015, 22:58
Да, като например правиш й магия да не може да си подстригва брадата, хихи.
:D какво общо има това сега с темата...:D :D А и тя няма как да има брада :D :D

Liora
08-19-2015, 23:09
Liora, обясни ми точно, според Стария Завет, какво се случва след смъртта с душата на човека, моля.

Заповядай http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/1594422/jewish/Do-Jews-Believe-in-Hell.htm

Liora
08-19-2015, 23:12
:D какво общо има това сега с темата...:D :D А и тя няма как да има брада :D :D

От къде знаеш хахаах
Знаеш ли колко е дълга, от години я пускам, сплитам я :D

Meth
08-19-2015, 23:19
От къде знаеш хахаах
Знаеш ли колко е дълга, от години я пускам, сплитам я :D
:D :D Виждал съм бабички с мустак, но...момичета с брада - никога. :D

Meth
08-19-2015, 23:20
Заповядай http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/1594422/jewish/Do-Jews-Believe-in-Hell.htm
Аз исках ти да ми обясниш.

Liora
08-19-2015, 23:25
:D :D Виждал съм бабички с мустак, но...момичета с брада - никога. :D
http://woman.hotnews.bg/n/bulka-s-brada.42640/2.html#comments

Meth
08-19-2015, 23:28
Liora, няма нужда, вече разбрах.
Значи според Стария Завет има Ад и в него хората(душите им) биват наказвани, но всъщност биват прочистени. Това означава, че според твоята религия, всеки ще излезе от Ада един ден.
В Исляма е почти същото.

defender
08-19-2015, 23:30
^ как е в исляма?

Meth
08-19-2015, 23:31
http://woman.hotnews.bg/n/bulka-s-brada.42640/2.html#comments
Еми...к'во да се прави...
Аз ако бях на нейно място, бих си я махнал.

Meth
08-19-2015, 23:36
^ как е в исляма?
Прочети Сура Вакиа (Уакиа) - http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/56.Al-Uakia.htm
И питай, ако нещо не ти е ясно.

Liora
08-19-2015, 23:45
Еми...к'во да се прави...
Аз ако бях на нейно място, бих си я махнал.

И аз, но религията и не и позволява да се обезкосмява.
Гадно изглежда, но е по-важно, че не и пука какво мислят другите.

defender
08-19-2015, 23:47
57 Ние ви сътворихме. Защо тогава не повярвате?

59 Вие ли го сътворявате, или Ние сме Твореца?

Кои са тези ние? Нали аллах е в единствено число?

Meth
08-20-2015, 10:55
57 Ние ви сътворихме. Защо тогава не повярвате?

59 Вие ли го сътворявате, или Ние сме Твореца?

Кои са тези ние? Нали аллах е в единствено число?
Това е признак на величие.
Когато се обръщаш към по-голям от теб използваш ''Вие'', за да покажеш уважение.
Казвайки ''Ние'' той показва величие.

Meth
08-20-2015, 10:55
И аз, но религията и не и позволява да се обезкосмява.
Гадно изглежда, но е по-важно, че не и пука какво мислят другите.
Каква й е религията ?

defender
08-20-2015, 11:12
Това е признак на величие.
Когато се обръщаш към по-голям от теб използваш ''Вие'', за да покажеш уважение.
Казвайки ''Ние'' той показва величие.

Какво по дяволите говориш?

defender
08-20-2015, 11:22
Според мен той така се опитва да си припише божи заслуги.

мохамъд е имал поне 3-4 джина

ПП: той също с това "ние" показва, че има съдружие с аллах като сътворец, а аллах в същото време го е забранил това.

Meth
08-20-2015, 11:24
Какво по дяволите говориш?
Такъв е арабският. Има специфични неща, които ги няма в другите езици.

Meth
08-20-2015, 11:25

Такъв е арабският. Има специфични неща, които ги няма в другите езици.
-

defender
08-20-2015, 11:29
значи на арабски съществува само местоимението "ние".

с това "ние" той никакво величие не демонстрира, освен на себе си.

все едно, някой на улицата да те спре и да ти каже "виж колко съм велик, ние с Бог те сътворихме"

тва не е нормално, човек.

мохамъд сигурно е излял гореща вода и е хванал джин

Meth
08-20-2015, 11:32

ПП: той също с това "ние" показва, че има съдружие с аллах като сътворец, а аллах в същото време го е забранил това.

-
Нали вече казах, че Мохаммед не е писал Корана.
А също така казах, че в арабския език това ''Ние'' се използва също както се използва ''Вие'', само, че не е толкова разпространено калокото ''Вие''.

defender
08-20-2015, 11:34
в арабския език това ''Ние'' се използва също както се използва ''Вие'', само, че не е толкова разпространено калокото ''Вие''.
е как "вие" ще го замениш с "ние", освен ако не намесваш и себе си в нещата или не си преписваш заслуги наравно с някой друг, в случая аллах, това го няма в никой език.

defender
08-20-2015, 11:45
понасра се да шикалкавиш, за да защитаваш изцепките на махамъд.

defender
08-20-2015, 11:59
Нали вече казах, че Мохаммед не е писал Корана.

Точно Мохамед е написал Корана или пък е написан по негови думи, пише го навсякъде.

Дай телефона на ходжата си да го питам какви ги говориш.

Май пак шикалкавиш.

defender
08-20-2015, 12:03
"По времето на Мухаммед имало вещи писари и професионални записвачи на Откровенията. При всяко низпославане на знамение или откъс, той веднага повелявал на своите писари да го запишат под негов контрол. Записаното от тях се проверявало и удостоверявало от самия Пророк "

defender
08-20-2015, 12:07
Сура 7, аят 157
"онези, които следват Пратеника, неграмотния Пророк, когото откриват записан у тях в Тората и Евангелието. Той им повелява одобряваното и ги въздържа от порицаваното, и им разрешава благините, и им възбранява скверностите. И снема бремето и оковите, които са на тях. ”

Как неграмотния пророк ще може да проверява и контролира какво са написали писарите му, ае кажи ми?

npp
08-20-2015, 13:40
Добре де, всички тия Библии, които ги изброих(а сигурно има още други) са различни - липсват стихове, преместени са стихове от едно евангелие в друго...въобще объркана работа...а между ''превод'' и ''вариант'' има балкан разлика.

просто си един от онези, които предпочитат и са навикнали да учат от книги, лекции, училища, и т.н., но, както вече казахме, вяра значи да бъдеш верен на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, или поне на доброто, иначе, ако не беше така, тогава нямаше да е вяра, а щеше да има хиляди и дори милиони (томове) писания, от които всеки щеше да трябва да се учи, освен че и самият Исус щеше да основе школа/училище, където Неговите ученици да се обучават в продължение на десетилетия, тъй като тогава щеше да трябва вярващите да усвоят едни огромни (по)знания за да могат да спасят поне себе си, обаче затова и истинският Господ Бог още от самото начало е избрал любовта като направление на вярата(правилната вяра), а (по)знанието в същото отношение остана за/във властта на лукавия:

"Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,

"змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. отвъд) градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. ще се (по)яви "трето око" във вас) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите и на двамата(т.е. тогава и в двамата се появи "трето око" на челата им в точката между веждите) и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат/считат сексът, останалите физически сетивни дейности и физическото творение като/за срамни/греховни); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изнамериха множество мъдрости та си направиха своя религия)." Битие 3: 1-7,

"словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля". Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век(т.е. на света на човешката(666) религия/духовност)? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът(т.е. светът на човешката(666) религия/духовност) с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите. Понеже юдеите(т.е. религиозните) искат знамения(т.е. могъщества), а гърците(т.е. а теистичните философи) търсят мъдрост; а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост(също: измислица); но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост. Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците. Понеже, братя, вижте какви сте вие призваните, че между вас няма много мъдри според човеците, нито много силни, нито много благородни(т.е. нито много възвишени). Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; още и долните и презрените неща на света избра Бог, да(т.е. за да посрами възвишените и благородните)! и ония, които ги няма(т.е. съвършено добрите), за да унищожи тия, които ги има(т.е. лошите), за да не се похвали ни една твар пред Бога. А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление; тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали"." 1 Коринтяни 1: 18-31,

"А относно идоложертвеното(т.е. духовното беззаконие): Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса(т.е. обикновено е така че духовните са склонни да си мислят, че имат мъдрост за да се справят с проблема)! Но знанието(т.е. (по)знанието като направление на вярата) възгордява, а любовта назидава(също: смирява). Ако някой мисли, че знае нещо(т.е. в това отношение на Бог и вярата), той още не е познал както трябва да познава. Но, ако някой люби Бога, той е познат от Него. Прочее, относно яденето от идоложертвеното(т.е. относно вършенето на духовно беззаконие), знаем, че никакъв бог, изобразен от идол(т.е. никакъв истински Бог представен като неправеден), няма на света, и че няма друг Бог освен един. Защото, ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. христоси) много), но за нас(т.е. но истината е, че за всички човеци е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него. Но това знание го няма у всички(т.е. това съзнание го няма у всички духовни); и някои, като и до сега имат съзнание за идолите(т.е. за бесове), ядат месото като жертва на идолите(т.е. упражняват вярата угаждайки/служейки/в полза на системата на духовното беззаконие); и съвестта им като слаба(т.е. и по този начин съвестта им отслабва и), се осквернява. А това що ядем(т.е. а окултизмът/езотеризмът/идолопоклонството и въобще човешката(неправедната) религия/духовност), не ще ни препоръчва на Бога; нито ако не ядем(т.е. нито ако не я упражняваме/практикуваме), губим нещо; нито ако ядем(т.е. нито ако я упражняваме/практикуваме), печелим нещо." 1 Коринтяни 8: 1-8

та значи ето че и ти пак търсиш (по)знания, а пренебрегваш мъдрия съвет да вярваш директно без първо да преминаваш през придобиване на (по)знания, защото вярността към Онзи, Който наистина е истинския Господ Бог и Неговата правда е по-драгоценна от човешките духовни/религиозни (по)знания, говориш за "даджал", но именно (по)знанието е основният приоритет на всеки антихрист...

Meth
08-20-2015, 13:51
е как "вие" ще го замениш с "ние", освен ако не намесваш и себе си в нещата или не си преписваш заслуги наравно с някой друг, в случая аллах, това го няма в никой език.
Или се правиш на ударен, или си супер тъп.
Ако говорим арабски - Аз ако съм на някой пост или само се себеуважавам, мога да кажа ''Ние'' вместо ''Аз'', позволено е, само, че в днешни времена това не е толкова разпространено. Сега разбра ли ме ?

Meth
08-20-2015, 13:55
Сура 7, аят 157
"онези, които следват Пратеника, неграмотния Пророк, когото откриват записан у тях в Тората и Евангелието. Той им повелява одобряваното и ги въздържа от порицаваното, и им разрешава благините, и им възбранява скверностите. И снема бремето и оковите, които са на тях. ”

Как неграмотния пророк ще може да проверява и контролира какво са написали писарите му, ае кажи ми?
По твоята логика - изводът е, че по-горният ти цитат е глупост.

Мохаммед не може да чете и да пише, докато не се среща с Гаврил.

defender
08-20-2015, 13:57
Или се правиш на ударен, или си супер тъп.
Ако говорим арабски - Аз ако съм на някой пост или само се себеуважавам, мога да кажа ''Ние'' вместо ''Аз'', позволено е, само, че в днешни времена това не е толкова разпространено. Сега разбра ли ме ?

да, но това "ние" е изречено от човек и е свързано с аллах.

Да си човек и да кажеш на аллах "ние", все едно и ти си в групата на боговете или равен.

"ние сме Твореца", тц-тц

npp
08-20-2015, 13:57

това звучи като: майната му на правилното упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, дай да пием и ядем, че утре ще умрем...

Meth
08-20-2015, 14:02
просто си един от онези, които предпочитат и са навикнали да учат от книги, лекции, училища, и т.н., но, както вече казахме, вяра значи да бъдеш верен на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, или поне на доброто, иначе, ако не беше така, тогава нямаше да е вяра, а щеше да има хиляди и дори милиони (томове) писания, от които всеки щеше да трябва да се учи, освен че и самият Исус щеше да основе школа/училище, където Неговите ученици да се обучават в продължение на десетилетия, тъй като тогава щеше да трябва вярващите да усвоят едни огромни (по)знания за да могат да спасят поне себе си, обаче затова и истинският Господ Бог още от самото начало е избрал любовта като направление на вярата(правилната вяра), а (по)знанието в същото отношение остана за/във властта на лукавия:

"Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,

"змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. отвъд) градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. ще се (по)яви "трето око" във вас) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите и на двамата(т.е. тогава и в двамата се появи "трето око" на челата им в точката между веждите) и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат/считат сексът, останалите физически сетивни дейности и физическото творение като/за срамни/греховни); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изнамериха множество мъдрости та си направиха своя религия)." Битие 3: 1-7,

"словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля". Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век(т.е. на света на човешката(666) религия/духовност)? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът(т.е. светът на човешката(666) религия/духовност) с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите. Понеже юдеите(т.е. религиозните) искат знамения(т.е. могъщества), а гърците(т.е. а теистичните философи) търсят мъдрост; а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост(също: измислица); но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост. Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците. Понеже, братя, вижте какви сте вие призваните, че между вас няма много мъдри според човеците, нито много силни, нито много благородни(т.е. нито много възвишени). Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; още и долните и презрените неща на света избра Бог, да(т.е. за да посрами възвишените и благородните)! и ония, които ги няма(т.е. съвършено добрите), за да унищожи тия, които ги има(т.е. лошите), за да не се похвали ни една твар пред Бога. А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление; тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали"." 1 Коринтяни 1: 18-31,

"А относно идоложертвеното(т.е. духовното беззаконие): Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса(т.е. обикновено е така че духовните са склонни да си мислят, че имат мъдрост за да се справят с проблема)! Но знанието(т.е. (по)знанието като направление на вярата) възгордява, а любовта назидава(също: смирява). Ако някой мисли, че знае нещо(т.е. в това отношение на Бог и вярата), той още не е познал както трябва да познава. Но, ако някой люби Бога, той е познат от Него. Прочее, относно яденето от идоложертвеното(т.е. относно вършенето на духовно беззаконие), знаем, че никакъв бог, изобразен от идол(т.е. никакъв истински Бог представен като неправеден), няма на света, и че няма друг Бог освен един. Защото, ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. христоси) много), но за нас(т.е. но истината е, че за всички човеци е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него. Но това знание го няма у всички(т.е. това съзнание го няма у всички духовни); и някои, като и до сега имат съзнание за идолите(т.е. за бесове), ядат месото като жертва на идолите(т.е. упражняват вярата угаждайки/служейки/в полза на системата на духовното беззаконие); и съвестта им като слаба(т.е. и по този начин съвестта им отслабва и), се осквернява. А това що ядем(т.е. а окултизмът/езотеризмът/идолопоклонството и въобще човешката(неправедната) религия/духовност), не ще ни препоръчва на Бога; нито ако не ядем(т.е. нито ако не я упражняваме/практикуваме), губим нещо; нито ако ядем(т.е. нито ако я упражняваме/практикуваме), печелим нещо." 1 Коринтяни 8: 1-8

та значи ето че и ти пак търсиш (по)знания, а пренебрегваш мъдрия съвет да вярваш директно без първо да преминаваш през придобиване на (по)знания, защото вярността към Онзи, Който наистина е истинския Господ Бог и Неговата правда е по-драгоценна от човешките духовни/религиозни (по)знания, говориш за "даджал", но именно (по)знанието е основният приоритет на всеки антихрист...
Не всички сме пророци и не на всички ни се явява Истинският Господ Бог, както уж на тебе.
Затова трябва да черпим информяция от книгите, за да изградим вярата си.
Не напразно първата заповед на Аллах, през устата на Гаврил към Мохаммед(МН) беше ''Чети!''.
Всеки мюсюлманин е длъжен да се образова и да може да чете, защото не напразно Аллах ни е дал ум. И не напразно има книга.

Meth
08-20-2015, 14:05
да, но това "ние" е изречено от човек и е свързано с аллах.

Да си човек и да кажеш на аллах "ние", все едно и ти си в групата на боговете или равен.

"ние сме Твореца", тц-тц
Ако Мохаммед(МН) и Иса(МН) можеха да те чуят, щяха да умрат от яд.
Аллах ги праща айетите и казвайки ''Ние'' има предвид само и само себе си.
Ти май обърка Мохамме(МН) с npp, а ?

defender
08-20-2015, 14:09

Не го разбирам това.
Всемогъщия ще каже на човека Мохамед да каже "ние сме Твореца".

Отделно, че това е вид съдружие на Мохамед с аллах "ние сме Твореца".

Meth
08-20-2015, 14:13
Не го разбирам това.
Всемогъщия ще каже на Мохамед да каже "ние сме Твореца".

Отделно, че това е вид съдружие на Мохамед с аллах "ние сме Твореца".

-

npp
08-20-2015, 14:16
Не всички сме пророци и не на всички ни се явява Истинският Господ Бог, както уж на тебе.
Затова трябва да черпим информяция от книгите, за да изградим вярата си.
Не напразно първата заповед на Аллах, през устата на Гаврил към Мохаммед(МН) беше ''Чети!''.
Всеки мюсюлманин е длъжен да се образова и да може да чете, защото не напразно Аллах ни е дал ум. И не напразно има книга.

няма такава заповед ("чети") в Библията, никъде в библейските писания не се препоръчва да се чете, но дори е (на)писано:

"не е юдеин(т.е. истински вярващ/праведен) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. истинска вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но истински вярващ/праведен) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а истинска вяра) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29,

"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма(т.е. от писмени свидетелства) до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет(т.е. на съвършено добрия завет), - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6

разбираемо е ако вярващият прочете Библията до веднъж, два или три пъти(но най-вече книгите на Новия Завет, защото в стария има доста (повече) неща, които биха могли да разстроят вярващия), но след това трябва да се съсредоточи върху самото правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, иначе вярата му ще стане изневерие, тъй като четейки писанието систематично, така лесно може да остане с погрешни разбирания върху разни стихове и пасажи, и вярата му да се окаже осквернена (дори) със сума ти ереси...

defender
08-20-2015, 14:19

Как така, нали аллах е същество в ед. число.

тва е някакъв ужас просто.

От сега нататък като предан мюсюлманин искам и ти да говориш за себе си на "ние", по образец на аллах, защо не го правиш? Като тръгнеш да го правиш и изведнъж ти се включва мозъка, но като го прави аллах ти се изключва, нали.

defender
08-20-2015, 14:26

Първо каза, че "ние" било като "вие", а сега било като "себе си".

Просто чувствам, че ми се замайва свят и ми пада кръвното.

Meth
08-20-2015, 14:31
Как така, нали аллах е същество в ед. число.

тва е някакъв ужас просто.

От сега нататък като предан мюсюлманин искам и ти да говориш за себе си на "ние", по образец на аллах, защо не го правиш? Като тръгнеш да го правиш и изведнъж ти се включва мозъка, но като го прави аллах ти се изключва, нали.
Разбира се, Той е единствен. Аз ако ти говоря на ''Вие'', това ще означава ли, че ти - Defender си няколко човека ? - Абсолютно не ! Ако го правя, ще го правя от уважение.
Вече ти обясних, че това е особеност на арабския и така се превежда, но ти не искаш да разбереш.

Но...че кой съм аз, че да говоря така ? Да не съм шейх ? Султан ? Шефът ти ?
Аллах може преспокойно да си говори както си иска...защото Той е най-великият...