Влез

View Full Version : Ислям

Страници : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Meth
06-14-2015, 07:49
Какво мислите за Исляма ? За какво се сещате, когато се спомене думата ''Ислям'' ?

npp
06-14-2015, 10:02
вече има няколко такива теми - виж по-долу

Meth
06-14-2015, 14:30
Добре.

Неймар
06-14-2015, 14:31
islqmska dyrjava

defender
06-14-2015, 15:20
Какво мислите за Исляма ? За какво се сещате, когато се спомене думата ''Ислям'' ?

Когато се спомене думата "ислям" на мен често ми идва един въпрос:
С какво точно хора като тебе, ги е запленил исляма?

Мерси.

ПП: Защо правите курбани, ако си направил нещо лошо, то като си заколиш кравата и я изядеш, олеква ли ти?

inewton
06-14-2015, 15:23
Нов кръстоносен поход инициран от
http://www.lumenchristi.org/wp/wp-content/uploads/2013/01/PopeBenedictIncense.jpg

и ръководен от
http://bradva.bg/sites/default/files/styles/640x/public/field/image/1_9558.jpg?itok=SuthsWne

inewton
06-14-2015, 18:41
ПП: Защо правите курбани, ако си направил нещо лошо, то като си заколиш кравата и я изядеш, олеква ли ти?

В християнството също се правят курбани.

aurissaaaaa
06-14-2015, 19:30
ciganska religiq

aziatski cigani s ciganska religiq :>

dreamwalker
06-14-2015, 19:49
"Циганската" религия обхваща всички аспекти на човешкия живот и предлага нелоша стратегия за универсално щастие.

inewton
06-14-2015, 19:55
"Циганската" религия обхваща всички аспекти на човешкия живот и предлага нелоша стратегия за универсално щастие.

Както и всички други религии. Но най- долното при исляма е, че много от нещата са изкопирани от юдаизма и християнството, дори имената с малки промени заради фонетиката на низшия им и неблагозвучен език, а в същото време водят войни с хората от чиито религии са създали своята.

haritov
06-14-2015, 19:58
сещам се за едно село където ходжа поп и равин направиха така че хората да живеят в мир

както се казва

''няма важно кой се бог кланяш,човеците са важни''

dreamwalker
06-14-2015, 20:37
Както и всички други религии. Но най- долното при исляма е, че много от нещата са изкопирани от юдаизма и християнството, дори имената с малки промени заради фонетиката на низшия им и неблагозвучен език, а в същото време водят войни с хората от чиито религии са създали своята.

Ислямът е продължение на юдаизма и християнството, не се изисква дълго проучване, за да схванеш това. Ислямът доразвива идеите на юдаизма и християнството.

Имената не са изкопирани. :lol: //това ме развесели стабилно.

В Библията и в Корана се разказва за едни и същи хора.

Низш и неблагозвучен език? Арабският е един от най-благозвучните съвременни езици. И е сравнително труден за научаване от европейци, а е много търсен напоследък.

defender
06-14-2015, 20:41
Мисля, че в исляма няма нищо чак толкова висше, което да ме трогне.

а обещания рай състоящ се от секс с девици е без коментар.

dreamwalker
06-14-2015, 20:43
Мисля, че в исляма няма нищо чак толкова висше, което да ме трогне.

а обещания рай състоящ се от секс с девици е без коментар.

Обещаният рай не се състои само от "секс с девици".

Между другото, онази комерсиална глупост със 72-те девици не почива на достоверни източници.

inewton
06-14-2015, 20:49
Ислямът е продължение на юдаизма и християнството, не се изисква дълго проучване, за да схванеш това. Ислямът доразвива идеите на юдаизма и християнството.

Имената не са изкопирани. :lol: //това ме развесели стабилно.

В Библията и в Корана се разказва за едни и същи хора.

Низш и неблагозвучен език? Арабският е един от най-благозвучните съвременни езици. И е сравнително труден за научаване от европейци, а е много търсен напоследък.

Да в Библията и Корана се говори за едни и същи личности. Исляма възниква приблизително 1600 години след юдаизма и 600 години след християнството. Сама си прави изводите.

Най- благозвучните езици са латинския и старогръцкия, не само по мое мнение, а и според официални проучвания. Това, че арабския е един от най- трудните езици в света не го прави приятен за слушане.

dreamwalker
06-14-2015, 20:54
Да в Библията и Корана се говори за едни и същи личности. Исляма възниква приблизително 1600 години след юдаизма и 600 години след християнството. Сама си прави изводите.

Най- благозвучните езици са латинския и старогръцкия, не само по мое мнение, а и според официални проучвания. Това, че арабския е един от най- трудните езици в света не го прави приятен за слушане.

Какви изводи трябва да си правя?

Ако се заблуждаваш, че става дума за различни хора в Корана и Библията, един бърз прочит на няколко статии в Уикипедия ще те осветли, не е нужно да се задълбаваш в религиозна литература/история на религиите.

https://www.youtube.com/watch?v=v4Nlbafzfio

inewton
06-14-2015, 21:00
Какви изводи трябва да си правя?

Ако се заблуждаваш, че става дума за различни хора в Корана и Библията, един бърз прочит на няколко статии в Уикипедия ще те осветли, не е нужно да се задълбаваш в религиозна литература/история на религиите.

https://www.youtube.com/watch?v=v4Nlbafzfio

Казах точно обратното, че хората и в Библията, и в Корана са едни и същи. Исляма възниква много по- късно от Християнството значи е жалко копие на Християнството.

А не знам защо със зъби и нокти защитаваш исляма и арабския език. Това е causa perduta.

dreamwalker
06-14-2015, 21:07
Казах точно обратното, че хората и в Библията, и в Корана са едни и същи. Исляма възниква много по- късно от Християнството значи е жалко копие на Християнството.

А не знам защо със зъби и нокти защитаваш исляма и арабския език. Това е causa perduta.

Защитавам знанието. „И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.”

Масовото невежество по отношение на исляма е фрапиращо.

Ислямът възниква много по-късно от християнството, значи е жалко копие на християнството... По същата логика:

България на Аспарух е основана много по-късно от Вестготското кралство, следователно е жалко копие на Вестготското кралство.

Компютърът е изобретен много по-късно от аритмометъра, следователно компютърът е жалко копие на аритмометъра.

inewton
06-14-2015, 21:17
Защитавам знанието. „И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.

Ислямът възниква много по-късно от християнството, значи е жалко копие на християнството... По същата логика:

България на Аспарух е основана много по-късно от Вестготското кралство, следователно е жалко копие на Вестготското кралство.

Компютърът е изобретен много по-късно от аритмометъра, следователно компютърът е жалко копие на аритмометъра.

Не е по същата логика, в твоите примери става дума за прогрес, докато исляма не е прогрес, той е пълен регрес. Защо в държавите, в които се изповядва исляма науката е на потресаващо ниско ниво, а неравенството между половете. Ти лично приемаш ли го?
Приемаш ли това, че избиват християни? Да и християните са го правили, но преди 4-5 века. Държавите, в които исляма е официална религия не живеят в настоящето.

dreamwalker
06-14-2015, 21:23
Не е по същата логика, в твоите примери става дума за прогрес, докато исляма не е прогрес, той е пълен регрес. Защо в държавите, в които се изповядва исляма науката е на потресаващо ниско ниво, а неравенството между половете. Ти лично приемаш ли го?
Приемаш ли това, че избиват християни? Да и християните са го правили, но преди 4-5 века. Държавите, в които исляма е официална религия не живеят в настоящето.

С какво подкрепяш това твърдение?

В ислямските държави науките и изкуствата процъфтяват, докато средновековна Европа тъне в мрак и невежество след разпадането на Западната Римска империя. Дори християнските владетели пращали децата си да се обучават в школите на Андалусия.

http://listverse.com/2013/02/01/top-10-medieval-scientists-smarter-than-einstein/

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Medieval_scientists

Можеш ли да се сетиш какви имена се срещат най-често в горепосочените списъци?

Неравенството между половете как го дефинираш?

П.П. Между другото, ИДИЛ и другите подобни не ги броя за мюсюлмани, както и те да се самоопределят.

inewton
06-14-2015, 21:28
Точно така в Средновековието, а днес има ли талкова нещо.

И каква е тази религия, която заповядва на изповядващте я да убиват "неверниците"?
Ето ти доказателство:
8:65. О, Пророче, подбуждай вярващите към сражението!... те ще надвият хиляда от неверниците,

9:123. О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас!

8:12. Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

9:5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!

9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят

2:191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! ... А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

4:91. ... И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [ джизя ] безусловно и с покорство.
9:30. И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах.” И рекоха християните: “Месията е синът на Аллах.” Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

5.33. Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение,

dreamwalker
06-14-2015, 21:33
Точно така в Средновековието, а днес има ли талкова нещо.

И каква е тази религия, която заповядва на изповядващте я да убиват "неверниците"?

Науката не е на такова потресаващо ниво, но определено има какво да се желае. Мюсюлманските държави последните векове са раздирани от вътрешни противоречия, първо те трябва да се доизгладят.

Юдаизмът разрешава на изповядващите да убиват неверниците.

Ислямът разрешава да се убиват "неверници" само във военна ситуация и при самозащита/защита на живот, чест и собственост. Не се заповядва.

Убийството е от най-големите грехове в исляма.

Шестата Божа заповед гласи: "Не убивай!"

От Корана: „...който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора...“

inewton
06-14-2015, 21:34
Неравенството между половете как го дефинираш?

Мястото на жената според исляма.

dreamwalker
06-14-2015, 21:36
Мястото на жената според исляма.

Жената е другар и партньор на мъжа, с когото взаимно се допълват.

dreamwalker
06-14-2015, 21:38
Ето ти доказателство:
8:65. О, Пророче, подбуждай вярващите към сражението!... те ще надвият хиляда от неверниците,

9:123. О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас!

8:12. Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.

9:5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!

9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят

2:191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! ... А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

4:91. ... И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [ джизя ] безусловно и с покорство.
9:30. И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах.” И рекоха християните: “Месията е синът на Аллах.” Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

5.33. Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение,

Всичко това е извадено от контекст.

Коранът е книга, която се тълкува, подобно на Библията.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tafsir

П.П. Както споменах в предишния си пост, става дума за военна ситуация (мисля, че е достатъчно ясно от самите преводи, които си цитирал).

По време на война не седиш със скръстени ръце и чакаш да те убият.

Corb1225
06-14-2015, 21:39
Дримок, мюсюлманка ли си? Знаеш ми мнението по въпроса, просто те питам.

inewton
06-14-2015, 21:40
Науката не е на такова потресаващо ниво, но определено има какво да се желае. Мюсюлманските държави последните векове са раздирани от вътрешни противоречия, първо те трябва да се доизгладят.

Разгледай списк с Нобелови награди и ще видиш кои имена преобладават.

Къде го пише?

Ислямът разрешава да се убиват "неверници" само във военна ситуация и при самозащита/защита на живот, чест и собственост. Не се заповядва.

То оставаше и да се заповядва.

Пак копие от християнството, и там е заповед 6

От Корана: „...който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора...“
.

dreamwalker
06-14-2015, 21:43
Нобелови награди се раздават от 1901.

Не се заповядва. Ти написа, че се заповядва. Аз доказах, че не се.

inewton
06-14-2015, 21:44
Жената е другар и партньор на мъжа, с когото взаимно се допълват.

Също и подтискана, не и се позволява да си показва косата, не и е позволено да работи, не и е позволено да ходи на плаж.

Това вписва ли се в съвременния свят?

А ти мислиш ли, че щеше да ти е добре като жена на вярващ мюсюлманин?

dreamwalker
06-14-2015, 21:45
Бях си обещала, че няма да влизам в религиозни диспути в този форум, и пак се отплеснах.

inewton
06-14-2015, 21:46
Ти написа, че се заповядва.

Не се оправдавам, беше грешка, дори не съм забелязал. Искаш да напиша позволява, но мислех за друго.

Corb1225
06-14-2015, 21:50
Дримок, хабиби, хайде отговори ми на въпросчето де :*.

inewton
Нобелови награди се раздават от 1901

Това какво общо им това, че се раздават от 1901?

dreamwalker
Също и подтискана, не и се позволява да си показва косата, не и е позволено да работи, не и е позволено да ходи на плаж.

Това вписва ли се в съвременния свят?

А ти мислиш ли, че щеше да ти е добре като жена на вярващ мюсюлманин?

Как решаваш, че е потискана? Когато гледаш монахини решаваш ли, че някой ги потиска?

Християнството също забранява на жената да показва косата си.

Коранът се тълкува и според тълкованието има различни течения.

Съвременният свят се гордее с това, че е демократичен и либерален. Какво нелиберално има в религиите? Или у мюсюлманите, за да бъдем по-конкретни.

Тук въпросът не е аз какво мисля, излагам факти. Невежеството по отношение на религиите в съвременното общество е титанично.

dreamwalker
06-14-2015, 21:51
Дримок, мюсюлманка ли си? Знаеш ми мнението по въпроса, просто те питам.

Бях си обещала, че няма да влизам в религиозни диспути в този форум, и пак се отплеснах.

Това е дежурният въпрос.

Corb1225
06-14-2015, 21:54
Мило, знаеш, че нямам нищо против исляма :*. Или ми забрави стола? Съгласен съм с всичко, което казваш. Питам чисто информативно.

inewton
06-14-2015, 21:55
Как решаваш, че е потискана? Когато гледаш монахини решаваш ли, че някой ги потиска?

Коранът се тълкува и според тълкованието има различни течения.

Съвременният свят се гордее с това, че е демократичен и либерален. Какво нелиберално има в религиите? Или у мюсюлманите, за да бъдем по-конкретни.

Тук въпросът не е аз какво мисля, излагам факти. Невежеството по отношение на религиите в съвременното общество е титанично.

Монахините правят личен избор, а жените от арабските страни, не.

Защо мислиш, че съм невеж по отношение на религиите?

dreamwalker
06-14-2015, 21:56
Мило, знаеш, че нямам нищо против исляма :*. Или ми забрави стола? Съгласен съм с всичко, което казваш. Питам чисто информативно.

Въпросът не е дали имаш нещо против или не. I couldn't care less to be honest.

Не съм важна аз, важна е истината.

dreamwalker
06-14-2015, 21:57
Монахините правят личен избор, а жените от арабските страни, не.

Защо мислиш, че съм невеж по отношение на религиите?

Откъде знаеш кой прави личен избор? Твърдение без доказателство е като дърво без корен.

Къде съм писала, че си невеж по отношение на религиите?

inewton
06-14-2015, 21:58
Нали знаеш, че най- добрия учител е опита. Затова питам дали на теб би ти било приятно

Corb1225
06-14-2015, 21:59
Въпросът не е дали имаш нещо против или не. I couldn't care less to be honest.

Не съм важна аз, важна е истината.
Знаеш, че имаш безусловната ми подкрепа (не само в този случай). Може и на лично да ми кажеш.

inewton
06-14-2015, 22:00
Къде съм писала, че си невеж по отношение на религиите?

Не си го написала булвално, интерпретирам го.

dreamwalker
06-14-2015, 22:01
Нали знаеш, че най- добрия учител е опита. Затова питам дали на теб би ти било приятно

Не мога да дам обективно мнение по въпроса.

defender
06-14-2015, 22:03

Така е, запознати сме в исляма, не се хаби.

Иначе какво ще кажеш за насилственото помюсолманчване.

Какво ще кажеш за шериата в Саудитска Арабия, наистина ли ти допадат всяка година стотици обезглавявания за някакви нарушения.

dreamwalker
Не си го написала булвално, интерпретирам го.

То е нещо общоразпространено.

Като се вземат предвид деянията на фанатиците и екстремистите - средностатистическият човек се отдръпва и охладнява от древните учения, а там има много мъдрост.

inewton
Откъде знаеш кой прави личен избор? Твърдение без доказателство е като дърво без корен.

Не съм чувал християнка да се замонаши на сила, а дори и да има такива, те са изключение.

dreamwalker
06-14-2015, 22:04
Така е, запознати сме в исляма, не се хаби.

Иначе какво ще кажеш за насилственото помюсолманчване.

Какво ще кажеш зи а шериата в Саудитска Арабия, наистина ли ти допадат всяка година стотици обезглавявания за някакви нарушения.

Ако кажа, че съм птица, това ще означава ли, че мога да летя?

dreamwalker
06-14-2015, 22:06
Така е, запознати сме в исляма

Виждам.

inewton
06-14-2015, 22:07
Ако кажа, че съм птица, това ще означава ли, че мога да летя?

Защо извърташ нещата? Нали гледаме фактите. Насилственото помюсюлманчване, убийствата на хора и убийствата на жени с камъни са факт.

dreamwalker
06-14-2015, 22:08
Защо извърташ нещата? Нали гледаме фактите. Насилственото помюсюлманчване, убийствата на хора и убийствата на жени с камъни са факт.

Всички хора ли спазват закона?

defender
06-14-2015, 22:08
Ами и да виждаш или не аз съм сигурен, че знам за какво става въпрос в Исляма.

Corb1225
06-14-2015, 22:09
Дримока точно това ви обяснява. Това е силно изменен и извратен прочит на исляма.

dreamwalker
06-14-2015, 22:09
Ами и да виждаш или не аз съм сигурен, че знам за какво става въпрос в Исляма.

И на какви усилия се дължи това дълбоко разбиране?

defender
06-14-2015, 22:10
Също видях, че казваш, че убийството е грях в исляма, а убийство на друговерци, грях ли е?

inewton
06-14-2015, 22:12
Не противоречи ли на 6- тата заповед?

dreamwalker
06-14-2015, 22:13

Да противоречи? По-скоро се припокрива.

Corb1225
06-14-2015, 22:13
Дефенди, чети всичко бе, смехурко. Не се излагай както винаги.

inewton
06-14-2015, 22:17
А нормално ли е религия да обещава Рая на тези които избиват немюсюлмани?

dreamwalker
06-14-2015, 22:19
А нормално ли е религия да обещава Рая на тези които избиват немюсюлмани?

?!

Източник, моля.

defender
06-14-2015, 22:20
Защо Мохамед си служи с насилие и дори с масови убийства, за да постигне целите си?

inewton
06-14-2015, 22:22
?!

Източник, моля.

“Затова нека се бият за божията религия тези, които се разделят от земния живот в замяна на идещия, защото който се бие за божията религия, дали е убит или победител, ние без друго ще му дадем най-голяма награда”

“Бог наистина е обещал Рая на всекиго, но Бог е предпочел тия, които се бият за вярата, пред тия, които стоят мирни, като дава на първите голяма награда”

dreamwalker
06-14-2015, 22:25
Защо Мохамед си служи с насилие и дори с масови убийства, за да постигне целите си?

Ще се позоваваме ли на конкретни факти? За удобство ще се възползвам от любезните услуги на Уикипедия.

Виж Casualties and losses.
https://en.wikipedia.org/wiki/Occupation_of_Mecca

Muhammad emphasized on refraining from fighting unless Quresh attacked. The Muslim army entered Mecca on Monday, 11 December 629 (18 Ramadan 8 hijrah).[4] The entry was peaceful and bloodless entry on three sectors except for that of Khalid's column. The hardened anti-Muslims like Ikrimah and Sufwan gathered a band of Quresh fighters and faced Khalid's column. The Quresh attacked the Muslims with swords and bows, and the Muslims charged the Quresh's positions. After a short skirmish the Quresh gave ground after losing twelve men. Muslim losses were two warriors.[5]

Мека е най-голямото/значимото завоевание на Мухаммад.

Ако смъртта на общо 14 воюващи от двете страни при обсада за теб е "огромно насилие" и "масово убийство", очевидно имаме разлика във възприятието на военните стандарти.

П.П. Можеш да погледнеш и Aftermath за повече информация.

defender
06-14-2015, 22:27

Това не е така, само като влиза в църква (и то това се оставя на свободния избор на жената), но в живота няма забрана да не си показва косата.

Corb1225
06-14-2015, 22:27
Дримоче, и аз имам въпросче. За теб приемливо ли е да се превземат чужди територии (независимо дали с насилие или без)? Знам, че е било съвсем нормално за онези времена де.

inewton
06-14-2015, 22:28
Ако смъртта на общо 14 воюващи от двете страни при обсада за теб е "огромно насилие" и "масово убийство", очевидно имаме разлика във възприятието на военните стандарти.

А това Исус Христос правил ли го е? И достойно ли е то за човек, който разпространява религия?

dreamwalker
06-14-2015, 22:30
“Затова нека се бият за божията религия тези, които се разделят от земния живот в замяна на идещия, защото който се бие за божията религия, дали е убит или победител, ние без друго ще му дадем най-голяма награда”

“Бог наистина е обещал Рая на всекиго, но Бог е предпочел тия, които се бият за вярата, пред тия, които стоят мирни, като дава на първите голяма награда”

Военна ситуация. Подчертава се, че този, който защитава религията, независимо дали с оръжие или по друг начин, ще получи достойно възнаграждение. Т.е. дава се по-голяма награда на тези, които са положили повече усилие.

Всичко това е извадено от контекст.

Коранът е книга, която се тълкува, подобно на Библията.

П.П. Както споменах в предишния си пост, става дума за военна ситуация (мисля, че е достатъчно ясно от самите преводи, които си цитирал).

По време на война не седиш със скръстени ръце и чакаш да те убият.

defender
06-14-2015, 22:30
Защо ако някой мюсюлманин се откаже от исляма може да бъде убит?

ПП: повече няма да те занимавам и това са само повърхностните неща, а какво остава и до душевността, където исляма е доста куц

inewton
06-14-2015, 22:32
Военна ситуация.

Военна ситуация започната от мюсюлманите.

Казах ти още в началото, че да защитаваш исляма е causa perduta

dreamwalker
06-14-2015, 22:35
Това не е така, само като влиза в църква (и то това се оставя на свободния избор на жената), но в живота няма забрана да не си показва косата.

1 Коринтяни 11:

4. Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамва главата си.

5. А всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамва главата си, защото това е едно и също, като да е с бръсната глава.

6. Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.

Corb1225
06-14-2015, 22:36
Дримчи, сетих се и още нещо. Защо на мюсюлманските погребения не се допускат жени?

dreamwalker
06-14-2015, 22:38
А това Исус Христос правил ли го е? И достойно ли е то за човек, който разпространява религия?

Матей 10. глава:

"Да не мислите че дойдох да туря мир на земята; не дойдох да туря мир, а меч."

Познай чии са думите.

defender
06-14-2015, 22:41
като жената се моли, а жената се моли в храма или у тях си пред иконата.

в живота е без забрадка

и както казах, това се оставя на съвестта на жената, никой няма да обезглави за нарушение.

dreamwalker
06-14-2015, 22:42
Защо ако някой мюсюлманин се откаже от исляма може да бъде убит?

ПП: повече няма да те занимавам и това са само повърхностните неща, а какво остава и до душевността, където исляма е доста куц

Присъствието ти в темата се изчерпваше с висящи твърдения и въпроси, на които, надявам се, получи отговор, но дали си го прочел и дали прочетеното е достигнало до съзнанието ти, не знам.

Ако бе привел някакви доказателства в подкрепа на твърденията си и бе адресирал моите, може би щеше да се получи интересен дебат, но усещам как само аз полагам усилия да представя позицията си, а така не е интересно.

Отговорите на въпросите, които ми задаваш, могат да се открият лесно с няколко кликвания на мишката. Ако нещо не е ясно, с удоволствие бих разяснила, стига да е по моите възможности.

inewton
06-14-2015, 22:43
Матей 10. глава:

"Да не мислите че дойдох да туря мир на земята; не дойдох да туря мир, а меч."

Познай чии са думите.

Смисъла е друг.

dreamwalker
06-14-2015, 22:43
Смисъла е друг.

В Корана също.

inewton
06-14-2015, 22:44
В Корана също.

Не казано си е директно, дори е обяснено.

dreamwalker
06-14-2015, 22:44
и както казах, това се оставя на съвестта на жената, никой няма да обезглави за нарушение.

Мухаммад е обезглавявал жени без забрадки?

Corb1225
06-14-2015, 22:45
Дримок, пак ме игнорираш...

dreamwalker
06-14-2015, 22:45

Чел ли си тафсир?

inewton
06-14-2015, 22:46
Чел ли си тафсир?

Не. От мен лека, че не съм спал от 20 часа. dreamwalker, като се събудиш пак помисли добре за исляма.

dreamwalker
06-14-2015, 22:48
Чел ли си тафсир?

Не.

?

defender
06-14-2015, 22:49
миролюбивата Корана поздравява неверниците:

Corb1225
06-14-2015, 22:49
Ехоооооо

Дримоче, и аз имам въпросче. За теб приемливо ли е да се превземат чужди територии (независимо дали с насилие или без)? Знам, че е било съвсем нормално за онези времена де.

Дримчи, сетих се и още нещо. Защо на мюсюлманските погребения не се допускат жени?

dreamwalker
06-14-2015, 22:50
Не. От мен лека, че не съм спал от 20 часа. dreamwalker, като се събудиш пак помисли добре за исляма.

Ти също, можеш да започнеш с четене на това, което постнах.

Corb1225
06-14-2015, 22:50
Дефенди, въртиш се в кръг с тия въпроси/изводи. Невменяем ли си?

dreamwalker
06-14-2015, 22:51
миролюбивата Корана поздравява неверниците:

Защо трябва да цитирам едно и също няколко пъти, при положение че можеш да се върнеш към първите страници на темата и да прочетеш това, което сме обсъдили с inewton?

dreamwalker
06-14-2015, 22:52
Дефенди, въртиш се в кръг с тия въпроси/изводи. Невменяем ли си?

Не, просто не чете това, което пиша.

dreamwalker
06-14-2015, 22:54
Ехоооооо

Защо на мюсюлманските погребения не се допускат жени?

Добър въпрос. :lol: За пръв път чета такова нещо.

Ще разясниш ли? Откъде си чул този куриоз?

defender
06-14-2015, 22:55
защото, този стил на скотско говорене в Корана не може да има и грам сравнение с начина, по които говори и се държи Иисус,

просто на светлини години изоставане.

трябва да съм малоумен да заменя Иисус, с тоя стил на корана и пророка.

dreamwalker
06-14-2015, 22:56
Кое по-точно? Погребението?

Това, че не се допускат жени. За пръв път срещам подобно нещо. Обясни по-подробно откъде си научил това.

Corb1225
06-14-2015, 22:57
Защо на мюсюлманските погребения не се допускат жени?

Добър въпрос. :lol: За пръв път чета такова нещо.

Ще разясниш ли? Откъде си чул този куриоз?
От турските сериали ;д (майка ми гледа). Приятелят й пък знае от хора мюсюлмани.

dreamwalker
06-14-2015, 22:57
защото, този стил на скотско говорене в Корана не може да има и грам сравнение с начина, по които говори и се държи Иисус,

просто на светлини години изоставане.

трябва да съм малоумен да заменя Иисус, с тоя стил на корана и пророка.

Чел ли си Корана?

dreamwalker
06-14-2015, 23:02
От турските сериали ;д (майка ми гледа). Приятелят й пък знае от хора мюсюлмани.

Ще ми трябва време за отговора на този въпрос.

Честно казано, никога не съм се интересувала от това дали мюсюлманските жени могат да ходят на погребение, не ми е попадало в областта на интерес, но благодаря, че го спомена.

Ще направя проучване по този въпрос.

defender
06-14-2015, 23:03
добре, сега сигурно ще ми кажеш, че на колко места в Корана пишело хубави неща, но какво значение има след като доброто в корана е премесено с цитати като този:

са можеш ли си представиш как Иисус би ги казал тия неща, ае, моля ти се, класата си личи от километри.

Corb1225
06-14-2015, 23:05
...
Ще се радвам да науча и аз. С това поне си отговорих на първия въпрос в темата ;д, щом не си запозната в детайли с традициите.
А иначе - арабистика? Може на лично.

dreamwalker
06-14-2015, 23:06
добре, сега сигурно ще ми кажеш, че на колко места в Корана пишело хубави неща, но какво значение има след като доброто в корана е премесено с цитати като този:

9:29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра http://www.teenproblem.net/forum докато не дадат налога [ джизя ] безусловно и с покорство.

са представи можеш ли си представиш как Иисус би ги казал тия неща, ае, моля ти се.

Пишеш в темата, за да си чешеш пръстите на клавиатурата или за да допринесеш за някакъв смислен дебат?

На въпроса ми дали си чел Корана не отговори. Приемам "мълчанието" ти за не.

Не писа нищо и за завладяването на Мека и минималните човешки загуби, които ти определи като "насилие" и "масово убийство".

Наистина ли четеш това, което пиша? Ако не, ще игнорирам присъствието ти.

defender
06-14-2015, 23:09
няма повече да се чеша, просто тая религия ми лъха на примитивизъм и насилие, връща ни в старозаветни времена.
Иисус ни е изкарал от батака, а пророка пак ви е върнал обратно.

aurissaaaaa
06-14-2015, 23:12
https://vimeo.com/19598947

https://vimeo.com/85362804

https://vimeo.com/58650042

i nacionalsocializma e ok na hartiq, ama kakto se kazva - po deistviqta shte gi poznaete

smurt za arabite

dreamwalker
06-14-2015, 23:14
няма повече да се чеша, просто тая религия ми лъха на примитивизъм и насилие, връща ни в старозаветни времена.

1. Кажи [о, Мухаммад]: “О, неверници,

2. аз не служа на това, на което вие служите,

3. и вие не служите на това, на което аз служа.

4. И аз не служа на това, на което вие служите,

5. и вие не служите на това, на което аз служа.

6. Вие си имате вашата религия и аз имам своята религия.

Отговорът към арабите, които опонирали на Мухаммад без доказателства. В крайна сметка никой не печели от дебат, в който страните не се изслушват.

aurissaaaaa
06-14-2015, 23:15

voni

voni na hristiqnstvo * udaizum

po-vqrno ne6to ot boldnatoto ne si pisal v toq forum

dreamwalker
06-14-2015, 23:15
https://vimeo.com/19598947

https://vimeo.com/85362804

https://vimeo.com/58650042

i nacionalsocializma e ok na hartiq, ama kakto se kazva - po deistviqta shte gi poznaete

smurt za arabite

Религията е идеална, хората не са.

aurissaaaaa
06-14-2015, 23:17
=> horata sledvashti q trqbva da budat iztrebeni, tui kato sa opasni

radvam se, che sme na edno mnenie

dreamwalker
06-14-2015, 23:18
=> horata sledvashti q trqbva da budat iztrebeni, tui kato sa opasni

radvam se, che sme na edno mnenie

Hitler, is that you?

defender
06-14-2015, 23:18
ми аз не иска вече и да опонирам,
то е достатъчно само да сравниш живота на Иисус и на Мохаммед.

dreamwalker
06-14-2015, 23:19
ми аз не иска вече и да опонирам,
то е достатъчно само да сравниш живота на Иисус и на Мохаммед.

Сравних и какво? Има доста прилики.

По-интересното е:
Защо ги противопоставяш?

Corb1225
06-14-2015, 23:20
А пък дефенди е християнски фундаменталист. Дримока поне не е религиозна (мюсюлманка), а просто ви ограмотява.

defender
06-14-2015, 23:22
така е

dreamwalker
06-14-2015, 23:22
Дримока поне е религиозна (мюсюлманка), а просто ви ограмотява.

Как си правиш подобни изводи?

Corb1225
06-14-2015, 23:23
^ Упс, имах грешка.

dreamwalker
06-14-2015, 23:25

На това ще отговоря по-късно.

dreamwalker
06-14-2015, 23:27
Ако defender или някой друг прочете поне половината от това, което постнах, значи не съм си губила времето напразно.

Corb1225
06-14-2015, 23:31
Аз прочетох всичко, приятелко. Благодаря ти за усилията.

dreamwalker
06-14-2015, 23:31
За мен е удоволствие.

defender
06-14-2015, 23:37
Съпругът може да накаже съпругата си като я лиши от дължимото и ако е необходимо да я бие. (Сура 4:34)

:D

7. Също и вие, мъжете, живейте благоразумно с жените си, и отдавайте чест на женския пол като на по-слаб съсъд (1 Петр 3)

Казах ти, че класата си личи

пророка ви нещо, яко ви е върнал в миналото

Corb1225
06-14-2015, 23:38
За мен е удоволствие.
Знам.
Ще очаквам с интерес отговорите на въпросите ми, но не бързай, мога да почакам.
Лека и от мен, че пак окъснях ;д.

dreamwalker
06-14-2015, 23:43
Съпругът може да накаже съпругата си като я лиши от дължимото и ако е необходимо да я бие. (Сура 4:34)

7. Също и вие, мъжете, живейте благоразумно с жените си, и отдавайте чест на женския пол като на по-слаб съсъд (1 Петр 3)

Казах ти, че класата си личи

пророка ви нещо, яко ви е върнал в миналото

Наистина ли четеш това, което пиша? Ако не, ще игнорирам присъствието ти.

Ти не адресираш моите аргументи и въпроси, не виждам причина да адресирам твоите.

На въпроса дали си чел Корана не получих отговор. Предполагам не.

defender
06-14-2015, 23:45
ми аз ти цитира в пряк текст, стила на писане.

dreamwalker
06-14-2015, 23:46
ми аз ти цитира в пряк текст, стила на писане.

Стила на писане... :lol:

Това е превод от оригинала. Преводите се смятат за преразкази.

defender
06-14-2015, 23:52
При нас не се подчиняваме на буквата, а на духа на словото.

преразказ или не, важното е да се предаде духа на словото.

dreamwalker
06-14-2015, 23:55
Аd hominem.

Лека нощ, defender.

defender
06-14-2015, 23:56
Аd hominem.

внимавай да не изтървеш буква, че обезглавяване. олееей, страх и спек.

defender
06-14-2015, 23:58
Лека и на теб!

DoctorSatan666
06-15-2015, 00:05
Религията е идеална, хората не са.

http://prikachi.com/images/636/8173636l.png

aurissaaaaa
06-15-2015, 00:48
Аd hominem.

shto ne go napisa na blagozvu4en arabski tova

ne6to ot tipa na hamcha bumcha gumcha ala malaha malalahamarrruhugar ?

inewton
06-15-2015, 08:18
Ето примери и за двата езика. Сами си правете изводите, може да направим и анкета и да видим как мислят повечето хора.

http://m.youtube.com/watch?v=g-NJNSBNsyk

http://m.youtube.com/watch?v=pvw00DO1tew

npp
06-15-2015, 11:57
принципно, мохамед е първият пророк от моавската традиция, който отмахва ваала от моавското светилище като се е опитал да постави на негово място Богът на Авраам, Исак, Яков, и всички други библейски Пророци и Светии, което го прави един от най-уникалните персийски/арабски пророци, обаче винаги когато се говори за стария завет или за продължение/доразвиване/разширение на стария завет трябва да се вземе предвид факта, че сатана имаше голяма власт на "небето" във времената преди Новия Завет, с която можеше да се явява като част от Бога, и дори като част от Йехова, и можеше да налага сатанински неща дори и в книгите на закона на праведните духовници/вярващи/поклонници, така щото всички постановления от рода на: "зъб за зъб, око за око, ръка за ръка, крак за крак"(Второзаконие 19:16-21), за убиване(Второзаконие 22:13-21), за проклинане(Числа 5:11-31), за разводно писмо(Второзаконие 24:1-4), за дискриминация (Второзаконие 23:1), и тям подобните са малко или много негово дело, ето защо Бог ги анулира чрез Исус, като бяха заменени със съвършено добри(Матей 5:38-48, Йоан 8, Лука 6:37, Матей 5:33-37, Римляни 12:14-21, Марк 10:1-12, Марк 9:38-41, и др.), тъй като именно фактът че старият завет беше пълен с негативни/лоши постановления го правеше несъвършен/лош завет, понеже Божията Воля е всички човеци да се спасят, и да има мир и изобилен живот за всички до края на вечността(Йоан 12:47-50, 1 Тимотей 2), което не би било възможно ако в закона има постановления, които регламентират нещо противно на съвършеното спасение, за което (спасение) е необходимо да се показва съвършена милост чрез правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог(Матей 12:31-37, Матей 23:23, Матей 13:51-52), затова и Бог отне цялата онази вътрешна власт на сатана чрез Сина Си за да не бъдат повече праведните вярващи и (праведните) духовни служители (като) принудени да угаждат на негативни/лоши неща(Йоан 12:31-32, Йоан 14:30-31, Матей 27:50-56, Колосяни 2:14-15, Евреи 8 ), така че вече няма място за негативни/лоши постановления в светилището и завета на истинския Господ Бог, при това вече от 2 хилядолетия насам, другото което е, че ако следваш религия, при която е имало продължителна(вековна/многовековна) тенденция да се причинява зло на ближния, тогава може да продължиш да следваш същата религия и в следващите вечности, освен че и да ти бъде причинено същото зло, което онази религия е причинила на други...

dreamwalker
06-15-2015, 13:12
Принципно, Мохамед е първият пророк от моавската традиция, който отмахва ваала от моавското светилище като се е опитал да постави на негово място Богът на Авраам, Исак, Яков, и всички други библейски Пророци и Светии, което го прави един от най-уникалните персийски/арабски пророци.

Как един от най-уникалните? Мухаммад е единственият известен пророк от арабски произход, всички останали, споменати в Библията и Корана, са юдеи/евреи.

Обаче винаги когато се говори за стария завет или за продължение/доразвиване/разширение на стария завет трябва да се вземе предвид факта, че Сатаната имаше голяма власт на "небето" във времената преди Новия Завет, с която можеше да се явява като част от Бога, и дори като част от Йехова, и можеше да налага сатанински неща дори и в книгите на закона на праведните духовници/вярващи/поклонници, така щото всички постановления от рода на: "зъб за зъб, око за око, ръка за ръка, крак за крак"(Второзаконие 19:16-21), за убиване(Второзаконие 22:13-21), за проклинане(Числа 5:11-31), за разводно писмо(Второзаконие 24:1-4), за дискриминация (Второзаконие 23:1), и тям подобните са малко или много негово дело, ето защо Бог ги анулира чрез Исус, като бяха заменени със съвършено добри(Матей 5:38-48, Йоан 8, Лука 6:37, Матей 5:33-37, Римляни 12:14-21, Марк 10:1-12, Марк 9:38-41, и др.).

Като част от Бога, дори като част от Йехова? Какво имаш предвид?

ако следваш религия, при която е имало продължителна(вековна/многовековна) тенденция да се причинява зло на ближния, тогава може да продължиш да следваш същата религия и в следващите вечности, освен че и да ти бъде причинено същото зло, което онази религия е причинила на други....

Исляма ли имаш предвид?

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 13:44
Хора, исляма днес е много по-налагаща се религия. Кажете ми една мюсюлманска държава, която законите й да не се основават на религията, на подтисничество? Дори в Туриция ги налагат с какви ли не патриархални правила. А Християн демократичната Германия има ли такова нещо?

defender
06-15-2015, 13:51
Хора, исляма днес е много по-налагаща се религия. Кажете ми една мюсюлманска държава, която законите й да не се основават на религията, на подтисничество? Дори в Туриция ги налагат с какви ли не патриархални правила. А Християн демократичната Германия има ли такова нещо?
Защото в православието на човека се гледа като свободна личност, затова религиозните правилата не му се налагат като задължение или насила (камо ли да се убиват хора като наказание), всеки си решава, трябва да му иде от сърце, дето се вика.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 14:12
Защото в православието на човека се гледа като свободна личност, затова религиозните правилата не му се налагат като задължение или насила (камо ли да се убиват хора като наказание), всеки си решава, трябва да му иде от сърце, дето се вика.

и как изведнъж е еволюирало християнството от средновековието до сега? Всички знаем как се е налагало. Сега обаче същото е с исляма, макар и в много по-малки граници (изключвам ИД) .

defender
06-15-2015, 14:19
Православието винаги си е било едно и също, просто ако някой властник почне да убива хора, защото не искали да вярват и казва, че е православен да знаете, че лъже.

а католическите инквизиции са просто ужас

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 14:28
политиците и сега използват християнството за подчинение на милиони вярващи, но в цялата Западна цивилизация цари както ти каза - свобода, сравнение с арабските държави, които са 100 години назад в разбирането

defender
06-15-2015, 14:30
Мен лично, относно религиозните неща, никой не ме е карал да правя на сила какво и да е.

Ей ся като ни накарат да гласуваме задължително, иначе глоби, то това си е направо подобно на шериат.

inewton
06-15-2015, 14:42
арабските държави, които са 100 години назад в разбирането

Повече от 100 години назад са, аз това се опитвах да кажа на dreamwalker. Да, в Средновековието са били много по- развити от християните, но те и до ден днешен още живеят в Средновековието. При тях няма развитие. А народи, които не се развиват със същите или малко по- бавни темпове от останалия свят рано или късно изчезват. Историята го показва.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 14:52
Не. Те технологично се развиват. Иран имат собствена военна индустрия. Петрола от там идва и са много богати. Но са диктатури. От икономическа гледна точна са много по-напред от нас, аз ти говоря чисто житейския им начин е силно религиозен..

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 14:53
И не са да кажем неграмотни

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 14:54
имат университети, обикалят света, но живеят обсебващо

inewton
06-15-2015, 14:56
Петрола от там идва и са много богати.

Нали знаеш, че петрола един ден (и то много скоро) ще свърши.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 14:57
е и?

inewton
06-15-2015, 14:58
имат университети, обикалят света, но живеят обсебващо

А можеш ли да ми кажеш някои световноизвестен учен от арабските страни. Говоря за примери от най- новата и съвременна история.

inewton
06-15-2015, 15:00
е и?

Какво ще правят тогава. Страните им се намират на места, в които земеделие не може да се развива.

Остават им само отрасли, в които те не са особено добри.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:12
аз не познавам много учени принципно. професори и доценти, ако имаш предвид - влизаш в лебсайтовете на университети им и търсиш. Не твърдя, че са много умни, но защо задължително тва да се дължи на религията? Я виж циганите ни, кажи ми колко учени чисти цигани познаваш и процента на интеграция?

Тва, че нямат силно развито земеделие не означава нищо. Петролът също не е единственото средство на икономика. А когато дойдат времена, когато петролът се изчерпа, човечеството ще намери алтернативи, арабските държави първи ще помислят. Е, разбира се апокалипстичния вариянт на внезапно свършване навсякъде на петрола ще ги прати в другата ера, но и нас също.

inewton
06-15-2015, 15:13
Има ли научни доказателства за силата на исляма?

За християнството има.
http://www.pravmladeji.org/node/169

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:15
да живее Буда :Д

inewton
06-15-2015, 15:17
аз не познавам много учени принципно. професори и доценти, ако имаш предвид - влизаш в лебсайтовете на университети им и търсиш. Не твърдя, че са много умни, но защо задължително тва да се дължи на религията?

Еми не е заради природните условия. И в България повечето мюсюлмани не са много умни.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:34
момче, говориш без да мислиш. кои са българските мюсюлмани? турците ли? Турците не били умни? Ти въобще осъзнаваш ли се какви глупости пишеш?

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:35
иначе ДПС управлява половин България

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:37
толкова са умни българите, че и диаманти да имахме, всичко само разпродават сами и все чакат някой да ги ръга от вън

inewton
06-15-2015, 15:40
момче, говориш без да мислиш. кои са българските мюсюлмани? турците ли? Турците не били умни? Ти въобще осъзнаваш ли се какви глупости пишеш?

За помаците говоря.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:44
хаххаха колко помаци познаваш? Кога за последно обикаля Родопа?

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 15:45
случайно да знаеш, че голяма част дори не изповядват напълно исляма, ами и христянствто?

inewton
06-15-2015, 15:46
Живея в Родопите. В училището ми (вече бивше) има над 200 помаци. А в класа ми от 26, 22 са помаци.

inewton
06-15-2015, 15:48
случайно да знаеш, че голяма част дори не изповядват напълно исляма, ами и христянствто?

Да, от тези, които живеят в градовете, а за планинските села на същото мнение ли си?

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:03
Живея в Родопите. В училището ми (вече бивше) има над 200 помаци. А в класа ми от 26, 22 са помаци.

И какво? Знаеш ли, че съм учил в едни от най-търсените елитни училища в голям град? В основното повечето бяха синчета на богаташи, за които насилието беше основна цел и нищо друго. Това бяха основната част от българчетата.

В планинските градове знам, че има много интелигентни помаци, децата им учат в чужбина, а по силата има най-вече възрастни хора и много гостоприемни. Няма и цигани. Докато в другите български села освен цигани и кражби, тук там са останали и по някои невидели свят селянчета.

inewton
06-15-2015, 16:10
И какво? Знаеш ли, че съм учил в едни от най-търсените елитни училища в голям град? В основното повечето бяха синчета на богаташи, за които насилието беше основна цел и нищо друго. Това бяха основната част от българчетата.

В планинските градове знам, че има много интелигентни помаци, децата им учат в чужбина, а по силата има най-вече възрастни хора и много гостоприемни. Няма и цигани. Докато в другите български села освен цигани и кражби, тук там са останали и по някои невидели свят селянчета.

Богаташките деца (повечето) са най- големите боклуци, но да не говорим за това, че се отклоняваме от темата.

Не съм казал, че няма интелигентни помаци, познавам такива. Но както знаем те са българи. Въпреки това са по- тъпи от българите християни. Значи остава да е заради религията.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:13
е, не ти ме уби? И все пак Лютви Местан е най-грамотно говорещия български език от всички бългрски политици :Д

aurissaaaaa
06-15-2015, 16:15
uchat v chujbina => inteligentni sa

bogati roditeli => bokluci

elitno u4ili6te => ne moje da pi6e

kvi ste petunii

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:17
аурси, не се включвай, че ти съвсем спокойно се вписваш в графа теористи

aurissaaaaa
06-15-2015, 16:19
tva ot teror ili teoriq idva eliten u4eniko ?

inewton
06-15-2015, 16:20
е, не ти ме уби? И все пак Лютви Местан е най-грамотно говорещия български език от всички бългрски политици :Д

Да защото е завършил българска филология. А да не мислиш, че трябва да си много умен за да учиш граматика. Аз съм на 18 и съм научил почти перфекто граматиката на 2 чужди езика. То остава възрастен човек, който е учил българска филология да не говори правилно.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:22
tva ot teror ili teoriq idva eliten u4eniko ?

ако въобще беше и малко зацепил смисълът на изречението, но за теб е нормално

npp
06-15-2015, 16:24
Как един от най-уникалните? Мухаммад е единственият известен пророк от арабски произход, всички останали, споменати в Библията и Корана, са юдеи/евреи.

имало е и много други персийски/арабски пророци, например дори и известните зороастър и омар хаям, така че мохамед не е единственият известен от този род, иначе е най-известният от всички такива, в Библията се говори и за останалите религиозни течения, например моавците са онези от персийската/арабската духовна/религиозна традиция, а амонците - от индийската, като дори са представени разните особености на отделните течения, тъй като още преди хилядолетия е имало такива, които са (били) смесица от две или повече първоначални/други, например според Библията мохамед е от традицията на исмаил, исав и моавците, така че има и нещо от едом

Като част от Бога, дори като част от Йехова? Какво имаш предвид?

никога истинският Бог и сатана не са били едно, но лукавият е имал голяма власт на "небето" във времената преди Новия Завет, защото Бог е трябвало да търпи неговото явление поради претенции за попечителство от страна на "тъмнината"

Исляма ли имаш предвид?

говорим по принцип като цяло

aurissaaaaa
06-15-2015, 16:25
to v tvoite postove e izgubena kauza da tursi 4ovek racionalnoto ta zatova direktno si pitam
shte me izvinqvash

ostavqm vi da si pluete, i bez tva nqma6 topki i edna obida da napi6e6 kato horata ami mi agresira6 kato jeni4ka. sku4no :(
deba petuniqta

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:30
Да защото е завършил българска филология. А да не мислиш, че трябва да си много умен за да учиш граматика. Аз съм на 18 и съм научил почти перфекто граматиката на 2 чужди езика. Та остава възрастен човек, който е учил българска филология да не говори правилно.

Ами както виждаш - остава. В момента ни управлява бивш пожарникар и охрана. Не е въпрос само до граматиката на Местан, ами като цяло успяха да се наложат във властта. Малцинство са, но са задружни и обединени. Такива приоритети имат, че ние ставаме васали в собствената си държава. Имам много познати турци, бизнесмени, които са мюсюлмани. Оставяме и факта, че българите масова не са християни. Истински християни са 1, 2 процента. Останалото е атеисти, или само по документи и традиция. Истинските хриситияни са готови да отрекат еволюцията пред някои абзаци в Библията за Бог. Така че недей, пак повтарям да определяш по ум християни и мюсюлмани.

aurissaaaaa
06-15-2015, 16:35
http://cdn-www.i-am-bored.com/media/thumbnails/e38ed4_414709%5B1%5D.jpg

chu chuuuu

golemiq korab minava

inewton
06-15-2015, 16:37
Ами както виждаш - остава. В момента ни управлява бивш пожарникар и охрана. Не е въпрос само до граматиката на Местан, ами като цяло успяха да се наложат във властта. Малцинство са, но са задружни и обединени. Такива приоритети имат, че ние ставаме васали в собствената си държава. Имам много познати турци, бизнесмени, които са мюсюлмани. Оставяме и факта, че българите масова не са християни. Истински християни са 1, 2 процента. Останалото е атеисти, или само по документи и традиция. Истинските хриситияни са готови да отрекат еволюцията пред някои абзаци в Библията за Бог. Така че недей, пак повтарям да определяш по ум християни и мюсюлмани.

За политика не искам да говоря, но се вижда, че България е добре само ако се управлява с твърда ръка, така че в момента дали ще е пожарникар, боксьор или просяк няма никакво значение.

Напълно подкрепям това, което каза, че българите са лицемерни християни, но все пак това е въпрос на личен избор.

А кажи тогава науките благодарение на кого са се развивали и се развиват, на християни или на мюсюлмани?

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:46
За политика не искам да говоря, но се вижда, че България е добре само ако се управлява с твърда ръка, така че в момента дали ще е пожарникар, боксьор или просяк няма никакво значение.

Напълно подкрепям това, което каза, че българите са лицемерни християни, но все пак това е въпрос на личен избор.

А кажи тогава науките благодарение на кого са се развивали и се развиват, на християни или на мюсюлмани?
Съгласен съм, че България трябва да се управлява от твърда, НО и от образована ръка. Не можеш да сложиш един бацил, който с твърда ръка само да източва парите на хората.

Науките се развиват благодарение на всички.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:49
Я разровичкай за Китай преди 50 години на какво ниво са били? Русия също е била православна, но германците едва не влизат в Москва? Има много различия из народите и не всичко е религия ;)

inewton
06-15-2015, 16:54
Науките се развиват благодарение на всички.

На всички, но много повече на християни и юдаисти, отколкото на мюсюлмани. Няма какво да спорим за това то се вижда.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 16:56
аз бих казал на атеистите, на които им е позволено в свободните държави

inewton
06-15-2015, 17:00
аз бих казал на атеистите, на които им е позволено в свободните държави

Едни от хората с най- голям принос към науката- Нютон, Галилей, Лайбниц, Паскал и Айнщайн не са били атеисти. Напоследък и Стивън Хокинг показва признаци на вяра в Бог.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 17:06
Едни от хората с най- голям принос към науката- Нютон, Галилей, Лайбниц, Паскал и Айнщайн не са били атеисти. Напоследък и Стивън Хокинг показва признаци на вяра в Бог.

Няма пълни атеистити де. Такава дума дори не съществува.

Малко от хората занимаващи се с наука следват религия истински.

inewton
06-15-2015, 17:10
Няма пълни атеистити де. Такава дума дори не съществува.

Малко от хората занимаващи се с наука следват религия истински.

Но се самоопределят като християни и клонят повече към вярващи, отколкото към невярващи.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 17:40
Но се самоопределят като християни и клонят повече към вярващи, отколкото към невярващи.
Това, че са вярващи в демократични държави, не означава, че са религиозно вярващи.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 17:42
просто ислямът се налага на държавно ниво а християнството е по-малко

inewton
06-15-2015, 17:42
Това, че са вярващи в демократични държави, не означава, че са религиозно вярващи.

Означава. Нютон и Паскал дори са писали и теологични съчинения. Недей да спориш за нещо преди да си се информирал

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 17:48
Като питат айнщайна дали вярва в Бог, той казва, че не в човешката му фигура от библията

Бил Геец също е атеист

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 17:50
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCkQFjABahUKEwi9_POsoZLGAhXEWiwKHd51AE0&url=http%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%2 59A%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25B3%25D0%2 5BE%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%258F%3A%25D0%2590%25D 1%2580%25D0%25B0%25D0%25B1%25D1%2581%25D0%25BA%25D 0%25B8_%25D1%2583%25D1%2587%25D0%25B5%25D0%25BD%25 D0%25B8&ei=PhB_Vb3lG8S1sQHe64HoBA&usg=AFQjCNHPED20niHyD76lF1QiZIb5GE0DEA&bvm=bv.95515949,d.bGg

inewton
06-15-2015, 17:52
Като питат айнщайна дали вярва в Бог, той казва, че не в човешката му фигура от библията

Бил Геец също е атеист

Каква човешка форма, според Библията Бог е Света Троица.

Айнщайн сущо казва:"Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа."
"Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности."

inewton
06-15-2015, 17:54
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCkQFjABahUKEwi9_POsoZLGAhXEWiwKHd51AE0&url=http%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%2 59A%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25B3%25D0%2 5BE%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%258F%3A%25D0%2590%25D 1%2580%25D0%25B0%25D0%25B1%25D1%2581%25D0%25BA%25D 0%25B8_%25D1%2583%25D1%2587%25D0%25B5%25D0%25BD%25 D0%25B8&ei=PhB_Vb3lG8S1sQHe64HoBA&usg=AFQjCNHPED20niHyD76lF1QiZIb5GE0DEA&bvm=bv.95515949,d.bGg

Не съм отричал, че през Средновековието са имали някои учени, допринесли минимално с нещо.

haritov
06-15-2015, 18:01
докато християните презират исляма исляма ще презира християните

и така ще си живеем мразейки се

религията на другия трябва да се уважава за да уважава той твоята

никъде в корана не се казва убивай неверника или в библията и двете религии учат на добро

но както е казал Айнщайн ''По-лесно е да се разбие ядрото на плутония, отколкото злият дух в човека.''

99% от писалите тук не доказват че са по-достойни от тези които презират

жалко че ще си останат същите идиоти

inewton
06-15-2015, 18:11

никъде в корана не се казва убивай неверника или в библията и двете религии учат на добро

но както е казал Айнщайн ''По-лесно е да се разбие ядрото на плутония, отколкото злият дух в човека.''

Всички религии са създадени с цел пробуждане на доброто у хората и мир по света, но след това се изкривяват.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 18:15
Каква човешка форма, според Библията Бог е Света Троица.

Айнщайн сущо казва:"Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа."
"Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности."
и бок създал земята за 7 дена

така е, прав е бил. Но ислямът също е много близка религия до християнството. А Бог може да всичко.

dreamwalker
06-15-2015, 18:18
Не съм отричал, че през Средновековието са имали някои учени, допринесли минимално с нещо.

Авицена е допринесъл минимално с нещо.

Ал-Хорезми е допринесъл минимално с нещо.

Омар Хаям е допринесъл минимално с нещо.

Ибн Батута е допринесъл минимално с нещо.

Наистина ли го мислиш?

Информирай се. Интернет е добро място да започнеш да го правиш, ако библиотеката е далеч.

inewton
06-15-2015, 18:18
и бок създал земята за 7 дена

така е, прав е бил. Но ислямът също е много близка религия до християнството. А Бог може да всичко.

Както каза dreamwalker свещените книги не се четат буквално. 7- те дни на сътворението отразяват цели ери.

inewton
06-15-2015, 18:21
Авицена е допринесъл минимално с нещо.

Ал-Хорезми е допринесъл минимално с нещо.

Омар Хаям е допринесъл минимално с нещо.

Ибн Батута е допринесъл минимално с нещо.

Наистина ли го мислиш?

Информирай се. Интернет е добро място да започнеш да го правиш, ако библиотеката е далеч.

Тези, които кораба беше дал за пример са допринесли минимално, както казах не отричам, дори уважавам постиженията на някои средновековни арабски учени.

dreamwalker
06-15-2015, 18:21

Никой никого не презира. Опитваме се да водим сравнително интересна дискусия.

Страхът и омразата са породени от невежество.

Corb1225
06-15-2015, 18:27
Страхът и омразата са породени от невежество.
А хората са религиозни от страх и невежество.

dreamwalker
06-15-2015, 18:31
имало е и много други персийски/арабски пророци, например дори и известните зороастър и омар хаям

Зороастър и Омар Хаям не се смятат за пророци по библейска и ислямска традиция, ако гледаме през призмата на трите монотеистични религии, въпреки че конкретно за Зороастър има диспути дали е (криворазбран) пророк.

dreamwalker
06-15-2015, 18:31
А хората са религиозни от страх и невежество.

Да.

Има знание, което не е достъпно за човешките сетива.

inewton
06-15-2015, 18:35
Да.

Има знание, което не е достъпно за човешките сетива.

Това знание не е в религиите (или поне частично се съдържа в религиите) .

dreamwalker
06-15-2015, 18:40
Това знание не е в религиите (или поне частично се съдържа в религиите) .

Не става дума само за религии.

Едно е да си религиозен - да спазваш повелите, забраните и т.н., но да го правиш само от страх и задължение, друго е да усетиш силата на този висш Творец и да го обичаш, като виждаш творенията му навсякъде около себе си.

Моето лично мнение е, че учените, които са и вярващи, са най-близко до това знание, но, разбира се, има много неща, за които не сме осведомени.

Някои от хората сред нас са достигнали неимоверни висини в духовното си развитие и функционират на по-различно ниво. Те също са по-близко до висшето знание.

Corb1225
06-15-2015, 18:41
Някои сме достигнали неимоверни висини в духовното си развитие и функционират на по-различно ниво.
Оправих ти го.

dreamwalker
06-15-2015, 18:45
Оправих ти го.

Би било проява на титанично невежество човек да се самоопределя като такъв, дори да е.

inewton
06-15-2015, 18:47
Моето лично мнение е, че учените, които са и вярващи, са най-близко до това знание, но, разбира се, има много неща, за които не сме осведомени.

Някои от хората сред нас са достигнали неимоверни висини в духовното си развитие и функционират на по-различно ниво. Те също са по-близко до висшето знание.

Разбира се. Ако открием всичко какъв смисъл ще има живота? Говоря за тези по- извисени духовно, които ти споменаваш. Въпреки, че за някои живота пак ще е интересен, има хора, които само съществуват, които не оставят (дори не се стремят да оставят) нещо на този свят.

А хората, които са достигнали на по- високо ниво от развитието си винаги са били отхвърляни от обкръжаващия ги свят като аутсайдери, луди или просто неориентирани.

dreamwalker
06-15-2015, 18:52
Каква е твоята цел в живота, inewton?

Въпросът е към всички, които четат темата.

inewton
06-15-2015, 18:57
Не мисля да отговарям тук, а и тя не е само една. Не искам да го вижда всеки. Виж предишното ми мение.

haritov
06-15-2015, 19:06
Всички религии са създадени с цел пробуждане на доброто у хората и мир по света, но след това се изкривяват.

и сатанизма ли?

haritov
06-15-2015, 19:07
Каква е твоята цел в живота, inewton?

Въпросът е към всички, които четат темата.

не очаквай всички да ти отговорят това е въпрос който си задават хората сами стига да са нужното духовно ниво

ако са под него те просто преживяват

Разбира се. Ако открием всичко какъв смисъл ще има живота? Говоря за тези по- извисени духовно, които ти споменаваш. Въпреки, че за някои живота пак ще е интересен, има хора, които само съществуват, които не оставят (дори не се стремят да оставят) нещо на този свят.

А хората, които са достигнали на по- високо ниво от развитието си винаги са били отхвърляни от обкръжаващия ги свят като аутсайдери, луди или просто неориентирани.

викаш няма смисъл да достигаме по-високо ниво тия от ниските нива ще ни смачкат така ли?

и ще ти отговоря когато откриеш всичко може да започнеш да намираш смисъл в създаването

inewton
06-15-2015, 19:10
и сатанизма ли?

Не мога да кажа, че сатанизма е религия в класическия смисъл на думата.

haritov
06-15-2015, 19:13
Не мога да кажа, че сатанизма е религия в класическия смисъл на думата.

ти казвай квото си искаш хората го определят като религия

едит

на пръв поглед не е и много се отличава от всяка религия

предизвиквам те да ми кажеш с какво

inewton
06-15-2015, 19:16
викаш няма смисъл да достигаме по-високо ниво тия от ниските нива ще ни смачкат така ли?

и ще ти отговоря когато откриеш всичко може да започнеш да намираш смисъл в създаването

Не съм казвал, че няма смисъл, а че живота ще има смисъл за някои.

А за да намериш нещо не трябва ли да го потърсиш?

haritov
06-15-2015, 19:19
Не съм казвал, че няма смисъл, а че живота ще има смисъл за някои.

А за да намериш нещо не трябва ли да го потърсиш?
не си казал а го намекна относно въпроса ти

как да го кажа няма никава връзка с предните постове явно си решил да напишеш нещо мъдро

inewton
06-15-2015, 19:24
не си казал а го намекна относно въпроса ти

как да го кажа няма никава връзка с предните постове явно си решил да напишеш нещо мъдро

Не, открих грешките в предишните си постове.

inewton
06-15-2015, 19:26
едит

на пръв поглед не е и много се отличава от всяка религия

предизвиквам те да ми кажеш с какво

Може би това, че някои сатанисти не се кланят на свръхестествени същества.

haritov
06-15-2015, 19:28
Може би това, че някои сатанисти не се кланят на свръхестествени същества.

сигурен ли си?

Не, открих грешките в предишните си постове.

нищо не променя

inewton
06-15-2015, 19:36
сигурен ли си?

нищо не променя

Почти

Не съм искал да се правя на мъдър. В едното изречение използвах половин цитат от Шекспир, във втория абзац факти от историята.
Няма и как да съм мъдър на 18 години, умен- да, мъдър- не

А каква е тая мания да ми опонираш на всеки пост, комплекси ли избиваш?

npp
06-15-2015, 19:40
Зороастър и Омар Хаям не се смятат за пророци по библейска и ислямска традиция, ако гледаме през призмата на трите монотеистични религии, въпреки че конкретно за Зороастър има диспути дали е (криворазбран) пророк.

и коранът не е писание по чисто библейска(та) традиция, но в пророчествата му има доста елементи типични за персийската традиция и дори амонската, плюс това в него не се изтъква учението на Новия Завет, но има доста смесени призиви, хем ужким е съгласен с Христовото учение за вечния съд, казвайки: "който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора."(ал-маида 32), хем регламентира убийство или друго тежко причиняване на зло за съгрешилите: "Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение, освен които се покаят, преди да ги надвиете."(ал-маида 33-34), като дори в аят 32 се загатва за това там където се казва: "който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора.", т.е. регламентира се, че не трябва да се убива човек не заради човек или не заради покварата му по земята, което загатва, че в друг случай може да се убива, просто няма да ми стигне времето ако тръгна да обяснявам за всеки аят, по принцип всеки следващ библейски Пророк е пророчествувал по-добри неща от предишните, и по традиция би трябвало и мохамед да пророчествува по-добри неща дори и от Светиите/Пророците на Новия Завет, но уви не е така...

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 19:43
Би било проява на титанично невежество човек да се самоопределя като такъв, дори да е.

значи да определяш друг човек не е титанично, и защо?

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 19:49
кякои хора, дай примери

defender
06-15-2015, 20:02
http://cdn-www.i-am-bored.com/media/thumbnails/e38ed4_414709%5B1%5D.jpg

chu chuuuu

golemiq korab minava

направо е одрало на Дарки красивите очи, мъниста.

haritov
06-15-2015, 20:04
Почти

Не съм искал да се правя на мъдър. В едното изречение използвах половин цитат от Шекспир, във втория абзац факти от историята.
Няма и как да съм мъдър на 18 години, умен- да, мъдър- не

А каква е тая мания да ми опонираш на всеки пост, комплекси ли избиваш?

те хората са казали питай патило не старило та толкова ще кажа какъв можеш да бъдеш на 18

и не е мания нарича се несъгласие и това е целта на форума

defender
06-15-2015, 20:10
че сатана имаше голяма власт на "небето" и можеше да налага сатанински неща дори и в книгите на закона

"Всичкото писание е боговдъхновено” 2Тим.3:16.

inewton
06-15-2015, 20:20
те хората са казали питай патило не старило та толкова ще кажа какъв можеш да бъдеш на 18

и не е мания нарича се несъгласие и това е целта на форума

ОК

DoctorSatan666
06-15-2015, 20:27
Haritov и inewton се съревновават ожесточено за второ място за най-малоумен потребител в този раздел, докато традиционно първото място държи кораба.

ПП: дефендър не го включвам - той е в съвсем друга лига.

defender
06-15-2015, 20:32
дефендър не го включвам - той е в съвсем друга лига.

отново завиждаш :D

defender
06-15-2015, 20:39
док, развий пак някоя от твоите фамозни теории срещу религията, че отдавна не съм се насирал от смех.

хайде развилни се, разхвърляй потна риза и започни да твориш картоон нетворк.

inewton
06-15-2015, 20:42
Haritov и inewton се съревновават ожесточено за второ място за най-малоумен потребител в този раздел, докато традиционно първото място държи кораба.

ПП: дефендър не го включвам - той е в съвсем друга лига.

Canes latrant, caravanna attamen it!

DoctorSatan666
06-15-2015, 20:43
отново завиждаш :D

Не завиждам, по-скоро ме подтиска мисълта че едва ли някога ще мога да разбера пътищата, по които протича жалкото ти подобие на мисъл. Всъщност принципа ми е ясен, но пък еволюцията на това толкова изродено гледище за света ми е непонятна. Съмнявам се че дори бих искал да ми е понятна, което е крайно нетипично за мен, понеже обичам да дълбая мисловно във всичко, без значение колко отвратително е.
За другите не бих казал същото защото и аз съм бил някога по същите пътища.

defender
06-15-2015, 20:49
Всъщност принципа ми е ясен, но пък еволюцията на това толкова изродено гледище за света ми е непонятна.

какво точно не разбираш на изродено гледище и ако не го разбираш как так е изродено, значи го разбираш?

не мога да разбера как протича жалкото ти подобие на мисъл.

DoctorSatan666
06-15-2015, 20:50
Canes latrant, caravanna attamen it!

Интересно ми е, някога в тази тема ще напишеш ли нещо свое, нещо от себе си?

npp
06-15-2015, 20:51
"Всичкото писание е боговдъхновено” 2Тим.3:16.

сега да видим пълния пасаж от второто писмо на Св. Павел до Тимотей:

"А ти постоянствувай в това, което си научил и за което си бил убеден, като знаеш от какви лица си се научил, и че от детинство знаеш свещените писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Христа Исуса. Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело." 2 Тимотей 3: 14-17

Св. Писание(библейското) е Боговдъхновено, което значи, че всичко писано там е написано така че да служи за поука на човеците да не вършат зло/неправда, понеже нещата са разглеждани/представени там от гледна точка на "Светлината", не така както сатана би ги представил, като все пак има немалко несъвършени пророчества в стария завет и немалко примки/уловки:

"И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост. както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои(т.е. едни) неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел. И тъй, вие, възлюбени, като сте предизвестени за това, пазете се да не би да се завлечете от заблуждението на беззаконните и да отпаднете от утвърждението си. Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нему да бъде слава и сега и до вечния ден. Амин." 2 Петрово 3: 15-17

сатана е застъпил Божията Истина за нещата когато е имал пръст в даването и написването на съответните несъвършени пророчества от книгите на закона, обаче го е направил по колкото се може по-подвеждащ начин...

inewton
06-15-2015, 20:53
Интересно ми е, някога в тази тема ще напишеш ли нещо свое, нещо от себе си?

Писал съм неща от себе си, но защо да не използвам и изпитани мъдрости. Не знам дали нещата, които мисля ще са верни след векове.

defender
06-15-2015, 20:58
сатана е застъпил Божията Истина за нещата когато е имал пръст в даването и написването на съответните несъвършени пророчества от книгите на закона, обаче го е направил по колкото се може по-подвеждащ начин...

къде го пише тва?

DoctorSatan666
06-15-2015, 21:04
Писал съм неща от себе си, но защо да не използвам и изпитани мъдрости. Не знам дали нещата, които мисля ще са верни след векове.

Отношенията и претенциите, дегизирани като опит за анализ на процеси и събития не са мъдрост, още по-малко пък изпитана. Изпитана от кого? От тея дето споделят същите отношения, претенции и желания, на които тези "мъдрости" служат?

defender
06-15-2015, 21:06
Отношенията и претенциите, дегизирани като опит за анализ на процеси и събития не са мъдрост, още по-малко пък изпитана. Изпитана от кого? От тея дето споделят същите отношения, претенции и желания, на които тези "мъдрости" служат?

доктореййй, много ги усукваш. аз тия ги почвам чак на третата чашка.

inewton
06-15-2015, 21:07
Изпитана от кого?

От времето, събитията и хората.

defender
06-15-2015, 21:13
ауе, няма ли някой да каже нещо за исляма, къде се намирате, ае молим ви се.

dreamwalker
06-15-2015, 21:13
по принцип всеки следващ библейски Пророк е пророчествувал по-добри неща от предишните, и по традиция би трябвало и мохамед да пророчествува по-добри неща дори и от Светиите/Пророците на Новия Завет, но уви не е така...

Аятите и ваденето от контекст обсъдихме вече в предните страници.

Но това последно твърдение ме озадачава. Как точно Мухаммад не пророчествува по-добри неща от пророците на Новия Завет?

defender
06-15-2015, 21:16
мухамаад е мноо готин пич да знаиш. хатака.

има си и кон, като принц

inewton
06-15-2015, 21:17
мухамаад е мноо готин пич да знаиш. хатака.

има си и кон, като принц

Исус си има магаре. И той е готин

defender
06-15-2015, 21:19
dreamwalker, жените харесва ли ли са Мохамаад, колко ги е имал?

dreamwalker
06-15-2015, 21:21
dreamwalker, жените харесва ли ли са Мохамаад, колко ги е имал?

Между 9 и 14, според различни източници.

Харесвали са го, да.

И не само жените. Хората като цяло.

defender
06-15-2015, 21:22
Между 9 и 14, според различни източници.

Харесвали са го, да.

И не само жените. Хората като цяло.
на колко години е била най-малката и най-голямата.
сигурно са го харесвали от всички поколения.

defender
06-15-2015, 21:25
Исус си има магаре. И той е готин

коя жена се качи на магаре, молим ти се. да си чул жена да говори за принц на магаре.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:26
Доктора тАка и не ми каза какво иска да постигне

inewton
06-15-2015, 21:27
коя жена се качи на магаре, молим ти се. да си чул жена да говори за принц на магаре.

А Мария Магдалена?

dreamwalker
06-15-2015, 21:27
на колко години е била най-малката и най-голямата.
сигурно са го харесвали от всички поколения.

Първата му съпруга била с 15 години по-възрастна от него и вдовица.

Като цяло повечето му съпруги са вдовици. Има няколко политически брака.

Единствено Айша Бинт Аби Бакр не се вписва в горните две определения. Тя била дъщеря на най-стария и най-верния приятел на Мухаммад. Според различни източници била на 9-25, когато се омъжила за него.

За второто си прав. Опитваш се да вмъкнеш ирония, не ти се получава.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:30
Дриомъра така и не ми отговори какви са свръх духовниците стигнали до всевишния

defender
06-15-2015, 21:30
Първата му съпруга била с 15 години по-възрастна от него и вдовица.

Като цяло повечето му съпруги са вдовици. Има няколко политически брака.

Единствено Айша Бинт Аби Бакр не се вписва в горните две определения. Тя била дъщеря на най-стария и най-верния приятел на Мухаммад. Според различни източници била на 9-25, когато се омъжила за него.

За второто си прав. Опитваш се да вмъкнеш ирония, не ти се получава.
ти би ли искала да имаш такъв мъж, за това ли си мечтала като си била у вас на терасата сама и си гледала замечтано в далечината на небосвода, не лъжи.

dreamwalker
06-15-2015, 21:33
ти би ли искала да имаш такъв мъж, за това ли си мечтала като си била у вас на терасата сама и гледала замечтано в далечината на небосвода, не лъжи.

Отделяш подозрително много време да мислиш какво правя.

defender
06-15-2015, 21:35
представям си как стоиш у вас и вместо за красивия съученик или съфорумец (с който си говориш сладко) си мечтаеш за чичковци с около 9-19 жени

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:37
Добре аз те провъьгласявам за най активната умна. Всемъгъща богоизбрана жена чудо

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:38
Исус знаете ли как се е фукал

defender
06-15-2015, 21:40
корабе, кажи нещо хубаво за ауриса да не скучаем.

inewton
06-15-2015, 21:40

Нали видя преди няколко месеца какво става с хора, които се подиграват с дадена религия?

P.S. Dreamwalker, много си умна. Обявявам те за най- умната жива жена в света in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:41
КАто е вутвял по водата

defender
06-15-2015, 21:41

фук-фук-фук-фук

така ли?

defender
06-15-2015, 21:43
КАто е вутвял по водата

да бе, странно, па сега се фукат колко държат на ракия

golemiq_korab_minava
06-15-2015, 21:44
Нали видя преди няколко месеца какво става с хора, които се подиграват с дадена религия?

краен радикал