PDA

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

defender
07-01-2015, 20:36
аз съм на кантар

inewton
07-01-2015, 20:41
мохамед може да е бил агент на тогавашното цру

:D آمين أخي

inewton
07-01-2015, 20:49
след това разделят римската империя на две и създават папа и разцепват християнството с видоизменено вече християнство на запада, после западните дивашки племена чиито територии са завладени от империята ги правят католици.

Anathema!!!

Anathema!!!

Anathema!!!

inewton
07-01-2015, 21:00
Защо?

defender
07-01-2015, 21:01
ми де да знам? пречили са им нещо църквите и манастирите.

defender
07-01-2015, 21:20
махнах го, да не кажете, че съм конспиратор :D

Meth
07-01-2015, 21:37
Ми то човека от къде да знае дали е преведена като хората, единствения начин е да научи арабски.
Точно затова, превеждането на Корана от арабски, на друг език е било забранено.

defender
07-01-2015, 21:43
Точно затова, превеждането на Корана от арабски, на друг език е било забранено.

ми тогава как ще се разпространи по целия свят

defender
07-01-2015, 21:50
Виж какъв абсурд се получава: Мохамед налага вярата на неверниците, ама после няма как да им преведе Корана на техния език :D

ахаха, бедните неверници.

Meth
07-02-2015, 06:36
ми тогава как ще се разпространи по целия свят
Именно, затова е 2-рата световна религия подред....иначе, досега да сме затрили християнството...

Meth
07-02-2015, 06:37
Виж какъв абсурд се получава: Мохамед налага вярата на неверниците, ама после няма как да им преведе Корана на техния език :D

ахаха, бедните неверници.
Няма как да им наложи вярата, като не им обясни Корана на техния език. Тия неверници трябва да са супер тъпи, за да приемат нещо, което не разбират.

ReguL
07-02-2015, 06:46
Именно, затова е 2-рата световна религия подред....иначе, досега да сме затрили християнството...

мястото на религията ви е в небитието и евреите може би го разбират най-добре

ReguL
07-02-2015, 06:59
старая се да съм толерантен, но прикаските ти ме дразнят, ислямиско псе

Meth
07-02-2015, 09:19
старая се да съм толерантен, но прикаските ти ме дразнят, ислямиско псе
Пообразовай се малко.

ReguL
07-02-2015, 10:23
не ми се прави на умен чакал нещастен

defender
07-02-2015, 11:06
Тия неверници трябва да са супер тъпи, за да приемат нещо, което не разбират.

Ми тогава трябва да умрат, не ме карай да цитирам пак Корана.

И как за обида към Мохамед, той е толерирал насилие, пише си го в прав текст в ислямските свещени текстове.

Това, че ти и твоите ходжи проповядват някакъв видоизменен ислям е друго нещо.
И аз съм по-склонен към твоя вид ислям пред това, което е било в началото и още го има в Иран и САрабия.

ReguL
07-02-2015, 11:14
можеш ли да кажеш нещо за даджала

ReguL
07-02-2015, 11:18
мислиш ли че времето му дойде

Meth
07-02-2015, 11:38
Ми тогава трябва да умрат, не ме карай да цитирам пак Корана.

И как за обида към Мохамед, той е толерирал насилие, пише си го в прав текст в ислямските свещени текстове.

Това, че ти и твоите ходжи проповядват някакъв видоизменен ислям е друго нещо.
И аз съм по-склонен към твоя вид ислям пред това, което е било в началото и още го има в Иран и САрабия.
В Корана се казва ДА НЕ следим СЛЯПО пътя на предците си и на религията, а да размишляваме, да мислим, да учим, да търсим - да четем...и точно заповедта - ''Чети!'' е била първата заповед на Аллах, към Мохаммед ...точно това правят в Иран и в САрабия - следят слепия, погрешния път на предците си...
''Следят пътя на предците си, но откъде са сигурни, че пътят им е бил правилен ?'' Сура Бакара....не помня кой айет точно...
Мохаммед не е толерирал убийства. Проучих тоя хадис и се оказа неверен (да, има и неверни - измислени) .
Радвам се, че гледната ми точка ти допада.

Meth
07-02-2015, 11:39
можеш ли да кажеш нещо за даджала
Иисус ще се върне и ще го убие.

Meth
07-02-2015, 11:39
мислиш ли че времето му дойде
Някои смятат, че дори вече се е появил, но ние не чожем да забележим.
Близко е.....

ReguL
07-02-2015, 12:54
запада тъне в мрак
изтока във война
не мога да се и надявам да е случайност

defender
07-02-2015, 13:17
"Знайте, че Деджал има само едно око, а Аллах не е едноок."
http://www.triada.bg/faq2/view.asp?id=NOORBGNET&page=3

има логика, има

Meth
07-02-2015, 15:09
"Знайте, че Деджал има само едно око, а Аллах не е едноок."
http://www.triada.bg/faq2/view.asp?id=NOORBGNET&page=3

има логика, има
Да, с едно око е (Аллах никой не го е виждал и няма как да кажеш, че не е или е едноок...Аллах е всичко....)
И ще се представи за Аллах и ще има, кой да му вярва, докато Иисус пак слезе на Земята.

Corb1225
07-02-2015, 17:13
https://twitter.com/HipsterYogi/status/616604763874918400
:lol:

defender
07-02-2015, 18:56
Да, с едно око е (Аллах никой не го е виждал и няма как да кажеш, че не е или е едноок...Аллах е всичко....)
И ще се представи за Аллах и ще има, кой да му вярва, докато Иисус пак слезе на Земята.

Ама Аллах иначе човек ли е?
Разбрахме вече, че е с две очи?

Meth
07-02-2015, 19:39
Ама Аллах иначе човек ли е?
Разбрахме вече, че е с две очи?
''Аллах е единствен. Аллах няма нужда от нищо, но всичко има нужда от него. Не е бил раждан и не е раждал. Няма друг като него.''
Това е най-общото, което се зане за Аллах.

defender
07-02-2015, 19:46
'' Не е бил раждан и не е раждал. .''

Не е ли родил живота. Демек родител да е.
Защото който е родил живот би трябвало да е родител.

Meth
07-02-2015, 19:46
''Няма друг Господ освен Аллах. Той е жив, той поддържа всичко живо. На него нито му се спи, нито заспива. Всичко на земята и небесата е негово. Той знае какво вършат поданиците му и какво ще извършат, нищо не остава скрито от него. Той поддържа земята и небето без никакви усилия.......''

Meth
07-02-2015, 19:48
Не е ли родил живота. Демек родител ни е.
Ти си християнин и в момента си противоречиш. Ако беше както казваш ти, не само Иисус, а всички хора щяха да са Му синове.
Така че, по-правилно е да кажем, че ние сме неговият шедьовър, а той ни е създател.

defender
07-02-2015, 19:50
ами всички хора са му синове, затова ние му викаме освен Бог и Отец

този който е създал живота е ясно, че е родител

defender
07-02-2015, 19:55
Ти си християнин и в момента си противоречиш. Ако беше както казваш ти, не само Иисус, а всички хора щяха да са Му синове.
Така че, по-правилно е да кажем, че ние сме неговият шедьовър, а той ни е създател.

има ли разлика да кажеш кой е "създател на този паметник" и кой е "баща на този паметник".
Но като става въпрос за нещо одушевено по-близо е думата "баща", но и "създател" да кажеш пак се подразбира.

Meth
ами всички хора са му синове, затова ние му викаме освен Бог и Отец

този който е създал живота е ясно, че е родител
Тогава, защо Иисус е специален (за вас) нали и той е син на Бог, как така един баща обича един син повече от друг?

Corb1225
Колко първобитни дефиниции. Изумен съм, че в този век има толкова изостанали хора, които да са религиозни.

dreamwalker
07-02-2015, 19:58
Колко първобитни дефиниции. Изумен съм, че в този век има толкова изостанали хора, които да са религиозни.

Изостаналите хора са твоите прародители.

Вековете се влачат, хората са същите, не се безпокой.

npp
07-02-2015, 19:59
ето един даджал(арт изображение):
http://orig03.deviantart.net/e296/f/2011/089/a/0/a0352d189b3cb912ad2adbf35f18a884-d3cud9k.jpg

духовното беззаконие е първородният грях, същинският, и дори единственият, защото е причината за и дори източникът на всички други видове беззакония/злини, като на първо място се явява под формата на човешка религия/духовност, това е неправедната религия/духовност, която не е съобразена с универсалните принципи/закони на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, произлизаща от опита на човека да стане системен администратор на света подобно на самия Бог чрез придобиване на познания(знания и способности) подобни на Неговите, понеже Бог забрани на човека да "яде" от "дървото" за познаване на доброто и злото(Битие 2:17), което за човека е окултизъм, езотеризъм и идолопоклонство, т.е. "ядейки" от него човек може само да познае тъмната страна на вярата/духовната и религиозната дейност

отвъдното на райската градина забранено от Бога дърво, наричано още "смоковница(та)"(арт изображение):
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/18/9f/c6/189fc681748972e007e700def9cd5c13.jpg

човек може да "яде" от него като упражнява/практикува окултизъм, езотерика, идолопоклонство и въобще неправедна вяра/духовност/религия, но първоначално това е станало под формата на учението, което за последните хилядолетия е известно като йога на кришна и патанджали

йога като дърво за познаване на доброто и злото и йогинът като познаващ и сливащ се с него(арт изображение):
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/00/d9/5b/00d95b05d3d607b22bc90f9d7b1f819b.jpg

третото око на челото на йогиня в процеса на йога(арт изображение):
http://2.bp.blogspot.com/-4QdCRmnFlF8/Uw350j-7igI/AAAAAAAAHMY/Tqr58BIcjwM/s1600/1187032_406389959462545_1080857987_n.jpg

това е процес, който превръща човека в сатанински духовен служител/работник, като кулминацията е неговата трансформация в ангел на сатана

йогин в процес на космическа трансцедентална медитация и т.нар. чакри(седем основни сатаниски духа)(арт изображение):
https://sutrisnogt.files.wordpress.com/2014/02/chakra1.jpg

йогин в процес на интензивна и дълбока йога медитация, в него се вихри мощна прана(сатанинска сила) (арт изображение):
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/72/51/6b/72516b588a84f5d0714e2eab8998314a.jpg

върховата кулминация на йога е когато след много интензивна, дълбока и дългогодишна медитация настъпи физическа смърт за него и той възкръсне в "тъмнината" подобно на Господ Исус, Който възкръсна в "Светлината", така йогинът се превръща в завършен ангел на сатана, владеещ могъщество за големи чудеса и знамения от космически мащаб, с които максимум брой хора да бъдат заблуждавани, включващи различни видове мъдрост, вездесъщие, телепатия, телекенеза, телепортация, материализация, дематериализация, и т.н.

завършен ангел на сатана правещ големи чудеса от космически мащаб (в случая космически мъглявини и др. космически явления) (арт изображение):
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/10/3a/8f/103a8ff24af63bf8e89b8f9b65a5f681.jpg

царството на сатана може да съществува не повече от около 5-6 хилядолетия считано от деня на първородния грях/грехопадението нататък, след което следва пълно унищожение за него и всички, които го обитават

Corb1225
Изостаналите хора са твоите прародители.

Вековете се влачат, хората са същите, не се безпокой.
Повече от логично е прародителите да са изостанали. Нелогично е съвременните хора да са.

Meth
има ли разлика да кажеш кой е "създател на този паметник" и кой е "баща на този паметник".
Но като става въпрос за нещо одушевено по-близо е думата "баща", но и "създател" да кажеш пак се подразбира.
Най-накрая ме разбра.
Но все пак, мисля, че ''баща'' е силна дума.
В такъв случай, ако наричаме баща, този който е създал живот, значи трябва да е и баща на тревата, на дърветата, на оная муха, която ме дразни в момента, на животните...

defender
07-02-2015, 20:03
Тогава, защо Иисус е специален (за вас) нали и той е син на Бог, как така един баща обича един син повече от друг?

Ми ние вярваме, че душата изхожда от Бога и когато умрем, тя се връща при Него, защото е част от Него, защото Той ни е баща

defender
07-02-2015, 20:05
Най-накрая ме разбра.
Но все пак, мисля, че ''баща'' е силна дума.
В такъв случай, ако наричаме баща, този който е създал живот, значи трябва да е и баща на тревата, на дърветата, на оная муха, която ме дразни в момента, на животните...

Само човек е образ на Бога, не виждаш ли че се различаваме от останалите живи същества.

dreamwalker
07-02-2015, 20:06
Повече от логично е прародителите да са изостанали. Нелогично е съвременните хора да са.

Ахахахахаха.

П.П. Сериозно ли?

defender
07-02-2015, 20:08
Нелогично е съвременните хора да са.

ами както виждаш е възможно, тоест възможни са неща и извън логиката ти

приеми го, кво да прайш.

Meth
07-02-2015, 20:11
Ми ние вярваме, че душата изхожда от Бога и когато умрем, тя се връща при Него, защото е част от Него, защото Той ни е баща
А при вас няма ли Рай и Ад тогава ?

defender
07-02-2015, 20:12
има, това е ада отделеност от бащата от който изхожда всичко добро.

тая отделеност ти си я пожелал тук и там Бог просто ти сбъдва желанието на 100% отделеност.

Corb1225
07-02-2015, 20:13
ами както виждаш е възможно, тоест възможни са неща и извън логиката ти

приеми го, кво да прайш.
Логиката не е въпрос на тълкувание. Или е, или не е.

"Religion is something left over from the infancy of our intelligence, it will fade away as we adopt reason and science as our guidelines." -Bertrand Russell
За съжаление чакането продължава.

Meth
07-02-2015, 20:14
Само човек е образ на Бога, не виждаш ли че се различаваме от останалите живи същества.
Единствената разлика между тях и нас, е че на нас ни е даден ум, за да се развиваме.

Meth
07-02-2015, 20:16
има, това е ада отделеност от бащата от който изхожда всичко добро.

тая отделеност ти си я пожелал тук и там Бог просто ти сбъдва желанието.
А при нас има възкресение след смъртта и вечност.
А пък, ти си отбелязал неправилните отговори и няма да го минеш теста, освен ако не намериш гумичка и започнеш отново.

Meth
07-02-2015, 20:17
Какво ти дава основание да не вярваш в Бог ?

Corb1225
07-02-2015, 20:23
Самата концепция на вярата е погрешна, защото предполага сляпо доверие. По-правилно е аз да попитам какво ти дава основание да вярваш? Науката постоянно отхвърля нови и нови религиозни догми.

defender
07-02-2015, 20:23

че знае всичко и е с безгрешна логика, а това мисля, че е диагноза, ама айде.

Meth
07-02-2015, 20:27
Самата концепция на вярата е погрешна, защото предполага сляпо доверие. По-правилно е аз да попитам какво ти дава основание да вярваш? Науката постоянно отхвърля нови и нови религиозни догми.
Чрез религията, човек става по-добър....можеш ли да си представиш свят без религия ??? Пълен хаос ще е !
Я се замисли...как може вселената сама да се създаде от нищото ? И така да е, как може да е пресметнал всички тия работи ? Дори и най-големите физици атеисти в един момент признават, че и те не са съвсем атеисти...

dreamwalker
07-02-2015, 20:29
Науката постоянно отхвърля нови и нови религиозни догми.

Например?

Meth
07-02-2015, 20:29
Дори и най-големите физици атеисти в един момент признават, че и те не са съвсем атеисти...
А ти на какви доказателства се крепиш ?

defender
07-02-2015, 20:33
Например?

Той мълчи, аз може ли да кажа?
Дааарвин

:D

dreamwalker
07-02-2015, 20:34
Той мълчи, аз може ли да кажа?
Дааарвин

Nice.

https://en.wikipedia.org/wiki/Objections_to_evolution

http://www.evolutionnews.org/2006/02/over_500_scientists_proclaim_t001981.html

Corb1225
07-02-2015, 20:35
Чрез религията, човек става по-добър....можеш ли да си представиш свят без религия ??? Пълен хаос ще е !
Я се замисли...как може вселената сама да се създаде от нищото ? И така да е, как може да е пресметнал всички тия работи?
Предсказуеми и слаби аргументи, човек. Измисли нещо с доказателствена стойност.

А ти на какви доказателства се крепиш ?
Крепя се на липсата на доказателства.

dreamwalker
07-02-2015, 20:37

Нямаш свои.

Meth

А липсата на доказателства, доказва ли че НАИСТИНА няма такива ?

Corb1225
Nice.

https://en.wikipedia.org/wiki/Objections_to_evolution

http://www.evolutionnews.org/2006/02/over_500_scientists_proclaim_t001981.html
И все пак има ясна методология, по която се е стигнало до извода. Нормално е да има съмнения, все пак науката не спи, а постоянно се развива.

А липсата на доказателства, доказва ли че НАИСТИНА няма такива ?
Сам си си отговорил.

dreamwalker
07-02-2015, 20:39
И все пак има ясна методология, по която се е стигнало до извода. Нормално е да има съмнения, все пак науката не спи, а постоянно се развива.

Предсказуем и слаб аргумент, човек. Измисли нещо по-качествено.

Corb1225
07-02-2015, 20:41
Предсказуем и слаб аргумент, човек. Измисли нещо по-качествено.
Не ти се получи. Аргументът е съвсем точен. И сама можеш да стигнеш до извода, следвайки методологията.

dreamwalker
07-02-2015, 20:43
Не ти се получи. Аргументът е съвсем точен. И сама можеш да стигнеш до извода, следвайки методологията.

А, добре, щом така твърдиш... убеди ме напълно...

Каква е методологията?

Corb1225
07-02-2015, 20:44
Общодостъпна

dreamwalker
07-02-2015, 20:48
Общодостъпна

Нищо ново не написа.

Следях с интерес темата, жалко, че се развали.

defender
07-02-2015, 20:49

Ти имаш ли твърди доказателства, че ако имаш деца, те ще станат успешни или изобщо ще оцелеят, ами тогава защо раждаш.

тва твоето не е ли лицемерие, самия ти живот те опровергава, че начина ти на мислене е нелогичен, ако изключваш вяра.

Corb1225
07-02-2015, 20:51
Дефенди, спести ми безсмислиците си.

Нищо ново не написа.
Не е нужно. Топката е в полето на тези, които трябва да доказват дадено твърдение за факт.

dreamwalker
07-02-2015, 20:53

Не е нужно. Топката е в полето на тези, които трябва да доказват дадено твърдение.

Ти също си от тези, които пишат безсмислици в темата за момента и мисля да те блокирам, както направих с defender.

Искам да чета нещо интересно в тази тема.

Облогът на Паскал, за кой път го споменаваме.

defender
07-02-2015, 20:55

аха, ясно

Corb1225
07-02-2015, 20:59
Ти също си от тези, които пишат безсмислици в темата за момента и мисля да те блокирам, както направих с defender.

Искам да чета нещо интересно в тази тема.

Облогът на Паскал, за кой път го споменаваме.
Успокой се де. Неведнъж съм казвал, че всеки е свободен да вярва в каквото поиска. Вие ме въвличате в спорове, които няма как да спечелите.
Облогът на Паскал не доказва съществуването на Бог, а спекулира с ползата от вярата в него. Ползата, представяш ли си, все едно сме на пазара.

defender
07-02-2015, 21:31
върховата кулминация на йога е когато след много интензивна, дълбока и дългогодишна медитация настъпи физическа смърт за него и той възкръсне в "тъмнината" подобно на Господ Исус, Който възкръсна в "Светлината", така йогинът се превръща в завършен ангел на сатана, владеещ могъщество за големи чудеса и знамения от космически мащаб, с които максимум брой хора да бъдат заблуждавани, включващи различни видове мъдрост, вездесъщие, телепатия, телекенеза, телепортация, материализация, дематериализация, и т.н.

завършен ангел на сатана правещ големи чудеса от космически мащаб (в случая космически мъглявини и др. космически явления)

"вездесъщие, телепатия, телекенеза, телепортация, материализация, дематериализация, и т.н." - възможно ли е да съществува такъв човек?

"правещ големи чудеса от космически мащаб (в случая космически мъглявини и др. космически явления)" - какво ще рече това, че космическите мъглявини са създадени на йоги ли, че защо им е да го правят.

npp
07-02-2015, 21:44
"вездесъщие, телепатия, телекенеза, телепортация, материализация, дематериализация, и т.н." - възможно ли е да съществува такъв човек?

"правещ големи чудеса от космически мащаб (в случая космически мъглявини и др. космически явления)" - какво ще рече това, че космическите мъглявини са създадени на йоги ли, защо им е да го правя.

досега е имало много такива човеци, които, упражнявайки/практикувайки ангелослужения, са придобивали ангелски способности, и е имало немалко такива, които са възкръсвали в "тъмнината" превръщайки се в завършени ангели на сатана, досега са материализирвали космически явления като свръхнова и др. подобни за да лъжат хората, че космическата структура в сегашния си вид съществува от милиарди години, т.е. че света (уж) не е сътворен преди около 5-6 хилядолетия (т.е. (ужким) не според както е писано в Библията), и че (едва ли не) няма Творец(Бог), но че (ужким) всичко е самовъзникнало и се е самосъздало, освен че и са материализирвали фосили в земята на преисторически същества, т.е. на динозаври и същества, които всъщност никога не са съществували(живели), но това са само малка част от чудесата и знаменията, които са правили досега, като най-лошото от всичките им дяволии е лъжепророкуването, включително чрез внушение и подшушване в умовете на много хора, например защо мислиш толкова много хора повярваха в кармата и прераждането още преди да са чели и/или слушали лекции за тези неща?!

defender
07-02-2015, 21:49
превръщайки се в завършени ангели на сатана, досега са материализирвали космически явления като свръхнова и др.

Как така, как материализират свръхнова някъде на светлини години. Може ли малко да опишеш как става този невероятен процес. Йогина медитира и причинява свръхнова, но как, натиска червеното мигащо копче с надпис "стоп" ли?

Ти бил ли си йога, от къде ги знаеш тези неща?

npp
07-02-2015, 21:51
Как така, как материализират свръхнова някъде на светлини години. Може ли малко да опишеш как става този невероятен процес. Йогата медитира и причинява свръхнова, но как, натиска червеното мигащо копче ли с надпис "стоп"?

чрез директна проекция чрез сили дадени им от сатана, но това го правят завършени(те) ангели на сатана, които вече са възкръснали напълно в "тъмнината"

defender
07-02-2015, 21:52
директна проекция на кое върху какво?

npp
07-02-2015, 21:57
директна проекция на кое върху какво?

не ми е дадено да обяснявам тези неща толкова подробно, но както вече казахме, материализирват съответните неща, било то от елементарни частици, било то проектирайки (прожектирайки) ги под формата на някакво светлинно явление

defender
07-02-2015, 21:59
кажи някое друго опасно учение

npp
07-02-2015, 22:02
кажи някое друго опасно учение

всяко вероучение, което не се придържа към заповедите/законите на истинския Господ Бог е опасно, било то окултизъм, езотеризъм, сатанизъм, индуизъм, кришнаизъм/ваишнавизъм, шиваизъм, сикхизъм, будизъм, или др. от този род

defender
07-02-2015, 22:05
виждам, че си включил и учението на доктор сатан в списъка :D
знаех си че и той гърми свръхнови.

Corb1225
07-02-2015, 22:57
Попадна ми едно епично сравнение за креационистите. Ето какво гласи:
"Да спориш с креационист е като да играеш шах с гълъб. Гълъбът ще събори фигурите, ще нацвъка цялата дъска и ще го нарече победа."
:cool:

То си важи и за всякакви други несъстоятелни учения, псевдонауки, движения и прочие. И религии разбира се ;д.

defender
07-02-2015, 23:13
Вярващи сме, чувстваме се добре, нямаме психични отклонения (надявам се), атеистите не ни пречат, не ги караме насила в какво да вярват или не, не изпитвам потребност да им се подигравам (е по някога го правя, но не защото ми някаква фиксидея), какво искаш точно от нас и какъв е проблема.

В конституцията пише свобода на вероизповедание.

DoctorSatan666
07-02-2015, 23:37
Облогът на Паскал

Това е доста малоумно. Съвсем не е по-разумно да си променяш съзнанието, а и голяма част от това което правиш в реалност, за която знаеш че съществува, само заради евентуално по-добро съществуване в реалност, за която няма как да си сигурен че съществува. По-същата логика по-разумно е да почитам бога на извънземното крилато гей магаре, само защото в следващия си живот ако не съм следвал предписанията на всемогъщото магаре, ще се окажа в кофти ситуация. Мислещия човек със сигурност не прави тотални промени в живота си и отношението си към света и другите, само на базата на безпочвени предположения .
Забележете че основния аргумент в Облога на Паскал, има еднаква псевдо-доказателствена стойност по отношение на всеки бог, или поне всеки такъв, които "заплашва" своите вярващи с нещо. В случая най-"плашещи" са аврамическите религии, защото там залогът не е примерно да ти падне гръмотевица на главата, или градушка да унищожи реколтата. Тук страха не е само за този живот, а и за следващия, където те чака вечен ад, вечен затвор и изтезание за душата. Та може би и затова аврамическите религии са толкова разпространени, или казано иначе само те са оцелели. Защото такъв тип мислене е характерен за древността, но пък идеята за един бог, които създава всичко, придава допълнителна харизма на този аргумент. Имам предвид, няма как да те е страх от Посейдон в следващия ти живот. Какво ще направи, ще се давиш в морето цяла вечност? Това е глупаво. Дори и за религиозен човек. Просто не изглежда правдободобно. Но ако "вселенския администратор" (npp reference intended) те заплаши че ще гориш в ада, би се замислил по-сериозно, при положение че няма как да знаеш дали съществува. Всъщност е същото, просто гърците не са знаели какво има отвъд морето, затова са приписвали морските явления на Посейдон. Сега след като знаем малко повече за морските явления, да вярваш в Посейдон е смешно. Но, след като все още не знаем как е създадена вселената, примитивно мислещите хора винаги им е по-лесно да го припишат на някаква си свръхестествена сила. И това е горе долу всичко върху което се крепи този аргумент - страх от нещо което може да е там, без да знаеш дали е там. Другия аспект е същото само че с обърнат знак т.е. обещанието за рай - т.е. желание за нещо да е там, без да знаеш дали е там. И в двата аспекта Облогът на Паскал е пълна простотия.

golemiq_korab_minava
07-03-2015, 06:49
"Да спориш с креационист е като да играеш шах с гълъб. Гълъбът ще събори фигурите, ще нацвъка цялата дъска и ще го нарече победа."

То си важи и за всякакви други несъстоятелни учения, псевдонауки, движения и прочие. И религии разбира се ;д.

Науката пък за какво дава истинни доказателства?
Коя религия е отхвърляла?

Ако търсиш и се водиш само по общо приети методи и теории до никъде няма да стигнеш.
Като си толкова умен може ли да ми кажеш беш да четеш как работи телевизорът ти у вас, да ти дам частите и да го сглобиш. Толкова проста работа е. Всеки ден го гледаш. Създаден е преди цяло поколение. От прости хора, сравнение със сега.

inewton
07-03-2015, 08:50

Няма големи противоречия между наука и религия. Дори С. Хокинг вече прави намеци за приемане на Бог.

А на всичко отгоре теорията за Големия взрив вече доста "издиша".

Как според теб е възникнала/създадена Вселената?

aurissaaaaa
07-03-2015, 10:43
Как според теб е възникнала/създадена Вселената?

някой е щракнал с пръст и се е появила

legit

aurissaaaaa
07-03-2015, 10:47
А на всичко отгоре теорията за Големия взрив вече доста "издиша".

издиша

ама теорията за човека от кал не издиша

земята е плоска и на няколко хиляди години не издиша

кво пушиш ако мога да знам ?

// всеки с малко познания по математика е наясно колко неадекватно-интересна е вселената. никой не е седнал да ти обяснява, че знае откъде се е пръкнало всичко, ама и никой с капка мозък няма да седне да защитава написаното в Библията. Да поясня - не говоря за идеята за 'бог', а за конкретно написаното в религиозните текстове.

DoctorSatan666
07-03-2015, 11:07
Няма големи противоречия между наука и религия.

Oчевидно не правиш необходимото разграничение между религиозния и научния метод за познание, от което произхожда и огромното противоречие между наука и религия. Научния метод си има точно определени критерии за приемане на нещо като факт, докато за религията този критерии е само един - вярата. За тези които се мислят за религиозни, но все пак приемат научните постулати, положението е малко по-различно. Защото те всъщност балансират между научното познание от една страна и онази крайно бегла и недискриптивна дефиниция за бог от друга страна, която често се среща и в научните среди. Такъв бог няма влияние върху земята, хората, той не съди, не обича, не изисква нищо. Такъв бог съществува само като идеята за някаква общо-космическа, творческа субстанция, и е напълно лишена от чертите на персоналния бог. И понеже от научна гледна точка такъв бог съвсем не изключен, то заради това има доста хора от научните среди вярващи в такъв крайно абстрактен бог. И всъщност това е единствения малък участък, където религията и науката нямат противоречие. Но когато почваш да привнасяш повече и повече в съдържанието на понятието бог(като например че обича хората, че е изпратил сина си за да изкупи човешките грехове и т.н.) то противоречието с науката се засилва правопропорционално. Защото това за излишни допускания, а в науката излишни допускания не се правят - работи се само с фактите. Теориите служат само за да обяснят фактите. Когато фактите се променят, съответствено се променят и теориите. Досега не е установено как точно е възникнала вселената, но според научния метод допускането за бог като създател е излишно допускане, защото няма никакви доказателства за това и вместо естествена причина, се търси свръхестествена причина. И това е само една, крайно абстрактна и недискриптивна дефиниция за бог (като създател). В момента в които започнеш да добавяш една по една още и още дефиниции на бог (интелект, цел, всемогъщество, всезнание, и т.н) за които също няма никакво доказателство, това са още и още излишни допускания. Ако разглеждаме бог в християнската дефиниция, това е една огромна камара от ненужни допускания и импликации. А според бръсначът на Окъм, всяко излишно умножаване на същностите, намалява шансът което и да е обяснение да се окаже вярно. Тоест, ако примерно обяснението че бог е създал вселената има 50% вероятност, то ако допуснем че този бог мрази гейовете, това намалява вероятността до 25%, ако допуснем че мрази и извънбрачния секс, освен гейовете, то вероятността става примерно 10%... и т.н. Ако трябва да допуснем всичко с което библията характеризира бог, то вероятността за такъв бог става безкрайно малка. В интерес на истината по-вероятно е бог да е дядо Коледа, отколкото християнския бог, защото ако приемем че бог е дядо Коледа, това все пак ще са по-малко излишни допускания за бог, отколкото тези, които се намират в Библията.

Дори С. Хокинг вече прави намеци за приемане на Бог.
https://yourlogicalfallacyis.com/appeal-to-authority

А на всичко отгоре теорията за Големия взрив вече доста "издиша"
https://yourlogicalfallacyis.com/the-fallacy-fallacy

You're a moron. Case dismissed *knock*

inewton
07-03-2015, 11:12
издиша

ама теорията за човека от кал не издиша

земята е плоска и на няколко хиляди години не издиша

кво пушиш ако мога да знам ?

// всеки с малко познания по математика е наясно колко неадекватно-интересна е вселената. никой не е седнал да ти обяснява, че знае откъде се е пръкнало всичко, ама и никой с капка мозък няма да седне да защитава написаното в Библията. Да поясня - не говоря за идеята за 'бог', а за конкретно написаното в религиозните текстове.

Кога съм споменал за хора от кал и плоска Земя? Не казвам, че всичко написано в Библията е вярно.

Пуша Карелия, пробвал съм и трева преди години, не вярвам ефекта да трае още.

Имам познания по математика.
Btw някои казват, че формулата на Ойлер, свързваща 5 най- важни числа в математиката е доказателство за съществуването на Бог, в което аз лично не вярвам, но ако искаш го виж (ако вече не си го виждал)

defender
07-03-2015, 11:22
// всеки с малко познания по математика е наясно колко неадекватно-интересна е вселената. никой не е седнал да ти обяснява, че знае откъде се е пръкнало всичко.

Ние затова сме вярващи че има Бог, а не материално фактологически убедени атеисти, че няма.

inewton
07-03-2015, 11:23
You're a moron. Case dismissed *knock*

Tu quoque stultus es. Multus stultus.

DoctorSatan666
07-03-2015, 11:34
Tu quoque stultus es. Multus stultus.
https://yourlogicalfallacyis.com/tu-quoque

ПП: И какво точно целиш да покажеш с тия латински цитати? Че знаеш латински? Поздравления, знаеш език които е мъртъв отдавна и няма никакво приложение, освен да си правиш мистериозни татуси и да изглеждаш мистериозно пред разни аутисти в тийн форум.

И аз съм учил латински, на кой му пука?

inewton
07-03-2015, 11:38
https://yourlogicalfallacyis.com/tu-quoque

http://www.budnaera.com/201403/140814340.html

DoctorSatan666
07-03-2015, 11:50
http://www.budnaera.com/201403/140814340.html

Наистина ли си толкова малоумен? Никой не е твърдял че теорията за големия взрив е единствената и неоспорима истина за космическия генезис. То затова е теория - защото подлежи на оборване и заменяне с друга, по-адекватна теория, която да отговаря на фактите. А дори и теорията за големия взрив да се потвърди че е напълно невярна, това съвсем не дискредитира науката като цяло, нито пък е някакво доказателство за интелигентен дизайн във вселената.

Страдаш от тежка форма на когнитивен дисонанс.

inewton
07-03-2015, 12:02
А дори и теорията за големия взрив да се потвърди че е напълно невярна, това съвсем не дискредитира науката като цяло, нито пък е някакво доказателство за интелигентен дизайн във вселената.

Не засегнах темата с теорията за Големия взрив за да доказвам, че Бог е създал Вселената, а защото е най- разпространената научна теория за възникването на Вселената и за да покажа, че на тази теория е също толкова абсурдно да се вярва, колкото и на Бог.

P.S. Не съм от хората, които искат да дискредитират науката. Придържам се повече към науката, отколкото към религията.

defender
07-03-2015, 12:07

Метх, иначе Аллах обича ли хората, дай някой цитат от Корана какво казва за любовта на аллах и изобщо за любовта.

DoctorSatan666
07-03-2015, 12:12
Не засегнах темата с теорията за Големия взрив за да доказвам, че Бог е създал Вселената, а защото е най- разпространената научна теория за възникването на Вселената и за да покажа, че на тази теория е също толкова абсурдно да се вярва, колкото и на Бог.

Дори С. Хокинг вече прави намеци за приемане на Бог.

А на всичко отгоре теорията за Големия взрив вече доста "издиша"

http://prikachi.com/images/934/8209934n.jpg

inewton
07-03-2015, 12:14
И аз съм учил латински, на кой му пука?

Да, но аз не съм учил достатъчно английски, а и не предполагах, че ти знаеш латински. Исках да ти отговоря на език, който не разбираш, но не се получи явно, а иначе има ползи от латинския (нищо, че е мъртъв).

defender
07-03-2015, 12:16
P.S. Не съм от хората, които искат да дискредитират науката. Придържам се повече към науката, отколкото към религията.

Ми тя науката не противоречи на религията, противоречи само в някакви неща дето няма абсолютно никакво пряко значение за реалния ти живот.

Например, че си бил маймуна, грам значение няма за живота ми, но закона за гравитацията има значение да съм жив, но той не противоречи на Библията (освен за неща свързана пряко с Бог, но не и за обикновените хора).

inewton
07-03-2015, 12:18
http://prikachi.com/images/934/8209934n.jpg

aurissaaaaa
07-03-2015, 12:50
че на тази теория е също толкова абсурдно да се вярва, колкото и на Бог.

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/astro/fried.html

чакам да ми докажеш сега че планетата е на няколко хиляди години, земята обикаля слънцето, има говорещи змии и хората умират 'щото няк'ва гола скочубра е яла ябълки.

или направо ми кажи кое е вярно от Библията, 'щото 'аз не казвам, че всичко в Библията е вярно' е отговор, типичен за ... абе айде няма да обиждам. Интересно ми е просто как така е абсурдно да приемаш за истина това, което е доказано единствената валидна теория за произхода на вселената.

Пп; да уточня предварително, че не съм тръгнал да си меря пишката - изобщо не изключвам вероятността познанията ти по Физика да са далеч отвъд моите, които са на практика малко висша математика, ровене в уики и чат-пат гледане на някой курс в свободното ми време. Но все пак знам достатъчно, че поне да имам някаква идея к'ва е тая теория и да знам, че не е просто празни, на практика недоказуеми догатки, което се опитваш да намекнеш.

inewton
07-03-2015, 13:04
или направо ми кажи кое е вярно от Библията, 'щото 'аз не казвам, че всичко в Библията е вярно' е отговор, типичен за ... абе айде няма да обиждам. Интересно ми е просто как така е абсурдно да приемаш за истина това, което е доказано единствената валидна теория за произхода на вселената.

Пп; да уточня предварително, че не съм тръгнал да си меря пишката - изобщо не изключвам вероятността познанията ти по Физика да са далеч отвъд моите, които са на практика малко висша математика, ровене в уики и чат-пат гледане на някой курс в свободното ми време. Но все пак знам достатъчно, че поне да имам някаква идея к'ва е тая теория и да знам, че не е просто празни, на практика недоказуеми догатки, което се опитваш да намекнеш.

За научни факти в Библията бях писал някъде назад в темата.

Няма как да знаеш какво искам да намекна и затова ти казвам: Не намеквам, че теорията за Големия взрив е напълно грешна. Просто от историята на науката е известно, че някои твърдения, които на теория са верни, в последствие чрез експериментална проверка се оказват (частично) грешни. Фактът, че няма как да се върнем назад във времето (всъщност за вселенските мащаби има как, но не знам дали е възможно да се върнем до "началото" на времето) и да проверим/видим как е възникнала Вселената ме подтиква да не се доверявам напълно на теоретично вярно твърдение.

defender
07-03-2015, 13:28
Научният писател за "New York Times" - Никълъс Уейд, :
"Всичко, свързано с произхода на живота на Земята, е една мистерия и изглежда, че колкото повече познания имаме, толкова по-задълбочена става загадката".
Загадката обаче се задълбочава, ако се опитаме да обясним мистерията "Съзнание". Защото всички ние сме съзнателни същества, а Съзнанието не може да бъде обяснено в духа на Дарвиновата теория.

В тоя форум 90% от атеистите знаят повече от научния писател и са убедени 100% че няма Бог.

Примери още мога да дам сигурно доста, ако се разровя.

defender
07-03-2015, 13:30
Един от водещите специалисти в теорията за молекулярната еволюция, руският еволюционист Александър И. Опарин в своята книга "Произходът на живота":

"За съжаление произходът на клетката остава въпрос, който в действителност е най-тъмната страна от цялата еволюционна теория".

Meth
07-03-2015, 15:17
Метх, иначе Аллах обича ли хората, дай някой цитат от Корана какво казва за любовта на аллах и изобщо за любовта.
Аллах ни обича повече, отколкото самите ние можем да обичаме себе си.
Той обича всички, дори и неверниците.
''Щом като Аллах е толкова милостив към неверницте, представете си, колко милостив ще е към вярващите!'' (не мога да си спомня, дали е цитат от Корана или от хадис)

anonymous895156
07-03-2015, 15:41
догматизмът, който стои в същината на всяка религия, е пагубен за всекиго, решил да изследва света около себе си, защото тези ограничения му пречат да се съсредоточи върху научния метод (няма открит по-ефективен, но ако се намери, сегашният с радост ще се самоунищожи в името на истината), оттам и не може да се занимава пълноценно с философия
освен това догматизмът обезличава същността на човека, унижава го, карайки го да служи на някого от страх

всички спорещи на страната на религиите тук го правят заради собствената си нужда да ги защитят. опитват се да докажат, че наличието на генерална релативност, например, е доказателство за това, че има нещо вездесъщо (?) и че то отговаря на тяхната дефиниция за всевиждащ бог, описан ясно в религиозна книжка (една от няколко хилядите, по случайност точно тази, пропагандирана им от яслата от страна на всяка авторитетна фигура). разбира се. твърдят, че щом не можем да обясним големия взрив по достатъчно харесващ се на академичната общественост начин (???) и довчерашните ни маймунски съзнания не възприемат поради естествените си ограничения идеите за безкрайност, многоизмерност, липса на време и трансцеденталност => няма голям взрив, а божество, на което (изненада) са присъщи абсолютно същите характеристики (все пак вселената не може да е вечна, сама-по-себе-си и безкрайна, но един илюзорен образ може?? на какви наркотици сте???). впоследствие на въпросния бог се приписват всички качества от някаква книжка, а заблудените християнчета за пореден път доказват пред себе си собствената си правота
явно човек може да "открие" религия (догматизъм) даже в науката и философията. много тъжно.
работата е там, че виждаме това, което искаме да видим - понякога естетика, друг път бог, трети път истина. последното обаче е единственото, което си струва да преследваш, и ако второто се съдържа в него, не след дълго ще го откриеш. бидейки догматик обаче, никога никога няма да го постигнеш

а до хората, поддържащи идеята, че авраамистичните религии са нужни поради "добротата", която внасяли - християните и овцете се различават по едно нещо - последните поне са виждали пъдаря, на когото безропотно служат. пука ми, че на паша е спокойно.
образованието е това, което води до осмисляне и впоследствие зачитане на естествените права от всички още от детската градина, а материалната осигуреност - онова, благодарение на което не убивате за хляб. не религията; тя може единствено да ви вземе достойнството и реалната преценка

Meth
07-03-2015, 15:54
догматизмът, който стои в същината на всяка религия, е пагубен за всекиго, решил да изследва света около себе си, защото тези ограничения му пречат да се съсредоточи върху научния метод (няма открит по-ефективен, но ако се намери, сегашният с радост ще се самоунищожи в името на истината), оттам и не може да се занимава пълноценно с философия
освен това догматизмът обезличава същността на човека, унижава го, карайки го да служи на някого от страх

всички спорещи на страната на религиите тук го правят заради собствената си нужда да ги защитят. опитват се да докажат, че наличието на генерална релативност, например, е доказателство за това, че има нещо вездесъщо (?) и че то отговаря на тяхната дефиниция за всевиждащ бог, описан ясно в религиозна книжка (една от няколко хилядите, по случайност точно тази, пропагандирана им от яслата от страна на всяка авторитетна фигура). разбира се. твърдят, че щом не можем да обясним големия взрив по достатъчно харесващ се на академичната общественост начин (???) и довчерашните ни маймунски съзнания не възприемат поради естествените си ограничения идеите за безкрайност, многоизмерност, липса на време и трансцеденталност => няма голям взрив, а божество, на което (изненада) са присъщи абсолютно същите характеристики (все пак вселената не може да е вечна, сама-по-себе-си и безкрайна, но един илюзорен образ може?? на какви наркотици сте???). впоследствие на въпросния бог се приписват всички качества от някаква книжка, а заблудените християнчета за пореден път доказват пред себе си собствената си правота
явно човек може да "открие" религия (догматизъм) даже в науката и философията. много тъжно.
работата е там, че виждаме това, което искаме да видим - понякога естетика, друг път бог, трети път истина. последното обаче е единственото, което си струва да преследваш, и ако второто се съдържа в него, не след дълго ще го откриеш. бидейки догматик обаче, никога никога няма да го постигнеш

а до хората, поддържащи идеята, че авраамистичните религии са нужни поради "добротата", която внасяли - християните и овцете се различават по едно нещо - последните поне са виждали пъдаря, на когото безропотно служат. пука ми, че на паша е спокойно.
образованието е това, което води до осмисляне и впоследствие зачитане на естествените права от всички още от детската градина, а материалната осигуреност - онова, благодарение на което не убивате за хляб. не религията; тя може единствено да ви вземе достойнството и реалната преценка
Разбрах това, което написа и честно казано, малко ''отклони'' взгледите ми за религиите.
Искам да те питам - какво мислиш, че се случва, когато човек умре ?

aurissaaaaa
07-03-2015, 16:03
В тоя форум 90% от атеистите знаят повече от научния писател и са убедени 100% че няма Бог.

Примери още мога да дам сигурно доста, ако се разровя.

аз съм убеден единствено, че твоят Бог не съществува, тъй като книжката, в която е описан, е шепа свободни съчинения.
Убеден съм също, че и останалите европейски и средноазиатски митологии са булшит.

Мистерия или не е живота на Земята е без значение. Мистерия е и онзи американец, който го удря 10 пъти мълния, жена му, негов приятел, а накрая мълния удря и надгробната му плоча - сигурно и това е работа на 'нещото', което създава живот от кал и много мрази ядящите свинско.

абиогенезиса действително е интересна тема и чат-пат попадам на някоя и друга статия - единственото, което модерната наука не може да направи, е да накара клетките, които създават, да се възпроизвеждат. Мистерия има, да - мистерията е в това как да го копираш, а не как става. Т.е. мистерията е в въпроса защо.

Интересен факт е, че според доста учени необходима предпоставка за живота на земята такъв, какъвто е днес, е да е имало само едно-единствено такова събитие, от който е произлязло всичко. Аз залагам на външен източник или извънземна цивилизация. Поне има резон. Ти вярвай в говорещи змии щом ти е кеф.

https://en.wikipedia.org/wiki/Miller%E2%80%93Urey_experiment

golemiq_korab_minava
07-03-2015, 16:04
за димитАр

изказа се 15 годишния.. опроверга всички хилядолетни религии. :Д :Д

Димитре, искаш ли да ти постна няколко зловещи експерименти с хора? Много ''интелигентни'' умни хора са ги правили. А нали знаеш, че още по-малка е вероятността народа, масите да надминат интелектуално тези експериментатори?

Знаеш ли за Хипократовата клетва на докторите?

Знаеш ли, че има прости цигани, които, ама прости цигани, които са добродушни, защото вярват в доброто и някоя религия силно?

aurissaaaaa
07-03-2015, 16:06
аа забравих

https://en.wikipedia.org/wiki/Murchison_meteorite

golemiq_korab_minava
07-03-2015, 16:22
аурисе, аз знаеш ли защо вярвам отчасти на религиите. Или поне вярвам, че религиите носят истина и не са просто измислици на някой вожд. В прочем във всеки мит се крие истина, във всяка легенда има истиност.

Но не за това вярвам, ами най-вече защото хората само до преди 100 години са нямали коли, компютри и квото се сетиш, а съществуваме от колко? 40 000 хиляди години като хомо сапиенс. А днес с нашата голяма комуникация и отсъствие на религиозно мислене - отново не сме се променили и вървим към световна война. Разликата в генетичното съотношение между маймуната и човека е 1 %.. или май 0.0001% беше. Та от всички тези факти, всеки нормално мисшещ може да се досети, че нашия човешки разум и съзнание са едно нищо. Дори да имахме цялата информация пред нас, ние нямаше да я поберем в тиквите си. И както ние дори не можем да разчетем правилно Корана, или Библията, така както за 40 години можем да се набплюдаваме от космоса, ТАКА И НЯКОЙ може да създава планети за 7 дена.

aurissaaaaa
07-03-2015, 16:48
пич, честно, напушен ли влизаш ? отказвам да повярвам, че човек на 20 годишна възраст не може да върже 3 последователни изречения без да прескочи от 9 теми в 10-та.

Вярваш в религиите 'щото във всеки мит имало доза истинност; хората имат компютри, пък продължават да са тъпи и агресивни; имаме общо с маймуните -> човешкият разум е нищо;
от всичко това извода е, че не можеш да вникнем в дълбокия смисъл на религиозните текстове.

А ти да си чел някой от тези текстове или чукча писател е при теб ?

golemiq_korab_minava
07-03-2015, 17:14
както ти казах, не вярвам, защото имало истина в митове, ама не четеш бе.

нИщо не схвана !

имаме общо с маймуните - не сме толкова напреднала раса. една напреднала раса може общува с нас, така както ние с маймуните, ако е само 1 процент по-напреднала.

хората имат компютри и това не им пречи да са тъпи, защото дефакто с или без компютри - не сме се променили много, особено в битието си.

От всичко това, следва да знаем, че има нещо като Бог и не напразно са писани религиите

aurissaaaaa
07-03-2015, 17:47

колко е грама ?

anonymous895156
07-03-2015, 17:57
Разбрах това, което написа и честно казано, малко ''отклони'' взгледите ми за религиите.
Искам да те питам - какво мислиш, че се случва, когато човек умре ?

като солипсист мисля, че Вселената спира да съществува, и като материалист - че друга реалност освен тази няма; идеалистите са безнадеждни романтици
но реално погледнато - не знам
хората, които се мъчат да дадат категоричен отговор на този въпрос (всички) винаги се провалят, защото при тях е въпрос на вяра. а щом вярваш в нещо (независимо дали си догматичен атеист или християнин), значи си захвърлил целия си интелект и потенциал на боклука. и преди дефендито да ми е скочил с "ааа, ама и ти си тъп като нас, щом вярваш на очите си", ще му кажа, че съм нихилист

за димитАр

изказа се 15 годишния.. опроверга всички хилядолетни религии. :Д :Д

като се замислиш, наистина е смешно

Димитре, искаш ли да ти постна няколко зловещи експерименти с хора? Много ''интелигентни'' умни хора са ги правили. А нали знаеш, че още по-малка е вероятността народа, масите да надминат интелектуално тези експериментатори?

Знаеш ли за Хипократовата клетва на докторите?

Знаеш ли, че има прости цигани, които, ама прости цигани, които са добродушни, защото вярват в доброто и някоя религия силно?

(не)наличието на емпатия у някого няма отношение към религиозността му. всъщност и аз вече нямам такава, но по принуда спазвам Обществения договор, защото ако не го направя, ще се случи немислимото и Аз ще пострадам. пък и огледалните неврони и това хората да ми се възхищават не само заради гените ми са неща, които ми носят удоволствие. хората, които визираш, са били или последователи на догматични идеологии, или са били психично болни (щатът ще ги излекува), или са изпълнявали заповеди (робуване на авторитети и страх - патриархалното ви общество ги поддържа). не виждам голяма разлика между религиозен (фундаменталист) и (изпълняващ заповеди) нацист
а ако представата ти за добре работещо общество са овчедушни малоумни цигани и хора като тях... ти пожелавам да продължиш да си неразделна част от него

aurissaaaaa
07-03-2015, 18:08
^и от твоето искам малко
липсва ти емпатия, а в следващото изречение огледалните ти неврони са източник на самочувствие. Ако не съчувстваш на хората по една или друга причина, някак излиза, че си в това положение вследствие на средата, което само по себе си не се различава от глупостта на описаните по-долу условни ... да ги наречем архетипове.
И за какво патриархално общество говориш ? Не си се превърнал в тъмблър войн за соц. справедливост, надявам се ?

сори за заяждането ако изглежда така, просто ми стана интересно

golemiq_korab_minava
07-03-2015, 18:20
Глупавите може би трябва да имат страх, а умните сами разбират защо трябва да го правят. Това е редът. Най-важното, което призовават религиите са моралът и добротата. Разбира се, че науката решава много въпроси. Не изпълняващия заповедите е лошия, ами този който заповядва. А той също е стигнал до там, поради незнание и бездуховност. Но иначе може да е гении, може да е много умен. Обаче всъщонст излиза тъп идиалисти всезнайко. Ако нямаш ценностна система - нито законът, нито образнованието ще те възпрът да правиш лайна. Законът можеш да го прескочиш, а вярата или я имаш, или я нямаш. Или си възпитан правилно, или си станал диване. Образованието е много важна част, но образованието няма как да се развива, ако не вярваш в бъдещето и не търсиш добрите страни. А религиите точно за това зовът.

Според мен обаче не трябва да се навлиза в крайности. И не съм религиозен. Отделно, че ако не съществуваше това нещо, заради което има религия, нямаше да има религия.

anonymous895156
07-03-2015, 18:33
о, не съм се изразил правилно. наистина нямам емпатия - просто съм на толкова високо ниво, че мога да контролирам емоциите чрез разума си почти изцяло - влюбвания и окончателни разлюбвания на няколкомесечни кръшове за секунда; принудително чувствително подобряване на настроението; странен смях при вестта за починал близък роднина и на съдиращи се от рев заради смъртта на детето си родители; отношение към всеки малоумен биологичен компютър (гъби; животни; хора, неспособни на мислене като моето) като към неживи организми и пр. Мога да ти го илюстрирам така - пусни си gta san andreas и играй free mode. е, усещам към хората в "реалността" същото като това, което изпитвам към компютърните ботове там

въпреки всичко не мога да избегна това, че съм заключен в красив биокомпютър, който все пак иска своето, и нямам друг избор, освен да му го давам (понякога) - напр. можеш да осъзнаваш, че да спиш е излишно, но не е здравословно да не го правиш. извличам полза към всичко, което не ме убива; не съм елитарист и затова понякога падам на нивото на обикновен човек, хвърляйки една стотинка в шапката на просещ циганин без крака, например. това наистина ми носи удоволствие и не е заради средата, а заради произхода ми. номерът е в това, че аз го осъзнавам и мога да го спра във всеки един момент

за мен патриархалното общество е събирателен образ на всичко, което те кара да прокараш паралел между съвременното (не, че винаги не е било такова) такова и маймунските мини общества, в които не живееш, а битуваш, воден от страха от хората, които имат по-високи социални позиции и тестостерон.

golemiq_korab_minava
07-03-2015, 18:47
така Израл внася ред. http://www.vsekiden.com/uploads/2012/11/19/8fa2c0e424cfaa56f04ac9e9f10486dd.jpg

defender
07-03-2015, 19:48
''Щом като Аллах е толкова милостив към неверницте, представете си, колко милостив ще е към вярващите!'' (не мога да си спомня, дали е цитат от Корана или от хадис)

За любов питах, любов, например "Аллах е любов", "обичайте се", "Аллах ви обича" или цитат с неща от този род. Мерси.

aurissaaaaa
07-03-2015, 19:54
алах само малки момченца и да реже глави обича :D

dreamwalker
07-03-2015, 20:19
Социопатия.

Meth
07-03-2015, 20:27
алах само малки момченца и да реже глави обича :D
Аллах обича тези, които вършат добри дела - прави добрини, обичай Аллах и Той ще те обича.

defender
07-03-2015, 21:01
просто съм на толкова високо ниво, че

браво мите, само, че някой да те е питал на какво ниво си, мяза на ексхибиционизъм.

ПП: мите и аз не се заяждам както каза арус с 5а (чалга) накрая, ама просто си пролича, че си парададжия.

aurissaaaaa
07-03-2015, 21:20
кво общо имат пък 5-те 'а'-та с чалга ?

defender
07-03-2015, 21:26
аурисе, може ли да ми задаваш такива сложни въпроси.

не се заяждам, приеми го все едно пиле да ти се изцвъка в парка, ама то не го прави нарочно, че да се заяжда с тебе.

природа

не се сърди, ти си един от най-готините, въпреки че си някакво хипи.

defender
07-03-2015, 21:37
Аллах обича тези, които вършат добри дела - прави добрини, обичай Аллах и Той ще те обича.

според мен аллах не ни обича, а си върти с нас някаква търговийка.
аллах е бог в стил олигархичен, леко мутренски.

defender
07-03-2015, 21:57
^ някога да си чул мутра да казва аз ви обичам, аз съм любов, мутрата казва само аз съм милостив, щото се изживява над другите, не може да се принизи да ги обича.

Meth
07-03-2015, 22:22
^ някога да си чул мутра да казва аз ви обичам, аз съм любов, мутрата казва само аз съм милостив, щото се изживява над другите, не може да се принизи да ги обича.
А според мен, ти ще си най-дълго горящото дърво в Ада. :cool:

defender
07-04-2015, 17:34
:D Метх, ти дори не си сигурен, дали си разбрал правилно Корана от арабски.

dreamwalker
07-04-2015, 17:35
дърво

Дърветата са дълбоко обидени.

defender
07-04-2015, 20:56
Аллах ни обича повече, отколкото самите ние можем да обичаме себе си.

Вземете си научете Корана, Аллах никъде не е казвал, че ви обича, дори не е казал какво е любов.
Стига си напасвайте.

Meth
07-05-2015, 08:52
:D Метх, ти дори не си сигурен, дали си разбрал правилно Корана от арабски.
Радвам се, че поне има един, който знае арабски и ми го разказва така, както е.

Meth
07-05-2015, 08:52
Вземете си научете Корана, Аллах никъде не е казвал, че ви обича, дори не е казал какво е любов.
Стига си напасвайте.
Напротив, казва се кого обича и кого не.

npp
07-05-2015, 09:09
в Библията ненапразно се говори за търсене, а не просто за приемане, защото дух, без значение какъв, винаги можеш лесно да приемеш, но да имаш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог докато си в условията под греха е напълно надеждно единствено като Го търсиш/призоваваш бидейки/оставайки Му верен (докрай) без да следваш досега съществуващите човешки духовни/религиозни предания/традиции, иначе рискуваш да приемеш друг бог/дух, тъй като досега на света е имало и много други(фалшиви/лъжливи), затова и първата Заповед, Която истинският Господ Бог (е) дал, е: "Да нямаш други богове освен Мене."(Изход 20:3), и затова и Исус каза:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

а и поради същата причина бе написано:

""Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога." Римляни 3: 10-19

Meth
07-05-2015, 09:40
в Библията ненапразно се говори за търсене, а не просто за приемане, защото дух, без значение какъв, винаги можеш лесно да приемеш, но да имаш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог докато си в условията под греха е напълно надеждно единствено като Го търсиш/призоваваш бидейки/оставайки Му верен (докрай) без да следваш досега съществуващите човешки духовни/религиозни предания/традиции, иначе рискуваш да приемеш друг бог/дух, тъй като досега на света е имало и много други(фалшиви/лъжливи), затова и първата Заповед, Която истинският Господ Бог (е) дал, е: "Да нямаш други богове освен Мене."(Изход 20:3), и затова и Исус каза:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

а и поради същата причина бе написано:

""Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога." Римляни 3: 10-19
А ти търсиш ли Го ?

defender
07-05-2015, 12:05
Радвам се, че поне има един, който знае арабски и ми го разказва така, както е.

Можеш да ми имаш доверие, точно толкова, колкото и на всеки друг, който ти казва, че може да ти обясни Корана от арабски.

defender
07-05-2015, 12:10
в Библията ненапразно се говори за търсене, а не просто за приемане, защото дух, без значение какъв, винаги можеш лесно да приемеш, но да имаш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог докато си в условията под греха е напълно надеждно единствено като Го търсиш/призоваваш

Човек, аз не мога да разбера как небесен херувим като тебе, който първо е бил роден като херувим, после Бог е решил да се роди на земята за да търси Бог докато е в условията под греха. Обясни, моля.

демек ти си херувим под условия на грях, търсещ Бог на земята, докато преди си бил на небето където си има по-близка връзка с Бог.

Meth
07-05-2015, 13:46
Можеш да ми имаш доверие, точно толкова, колкото и на всеки друг, който ти казва, че може да ти обясни Корана от арабски.
От човек на човек има разлика. ;)

defender
07-05-2015, 13:49
И каква е тая разлика.
Твоя ходжа, може да ти разкрие корана от арабски на български по-добре от професионален преводач ли.

defender
07-05-2015, 14:44
и преди дефендито да ми е скочил

Реших да не скачам, щото така нарушавам свободата, която Бог тук ви е дал да бъдете себе си, иначе всичко, което кажа ще бъда обвиняван в догматизъм.

Едни намират в Бог свободата, други виждат догматизъм. Ами то и индивид от племето Самбуру ако види люмбирджини, ще мисли, че е само купчина ламарини, даже може и да го ползва като кенеф.

Не ползвайте словото за кенеф.

Тва е все една да изтриеш с гумичка картина на Пикасо и да нарисуващ върху платното жираф с химикалката си по време на час, докато се чудиш на къде да зяпаш.

defender
07-05-2015, 15:32
Метх, разбрахме, че ще се пържа в ада като "дърво", дето даже било обида за дърветата, защото те се обиждали (dreamwalker), но да те питам, какво мисли Аллах за съдбата на dimitar., и ауриса?

defender
07-05-2015, 15:42
Винаги съм се чудил какво става с едно "лайно" когато само не си поставя граници (демек догматизъм) - това свободно "лайно" ли е или "диария", същото е и с мозъка, само че при първия случай се лекува, а при мозъка е висша ценност.

май е относително.

Meth
07-05-2015, 15:57
И каква е тая разлика.
Твоя ходжа, може да ти разкрие корана от арабски на български по-добре от професионален преводач ли.
Кой е този професионален преводач ?

defender
07-05-2015, 15:59
Ами човек дето разбира български и арабски и цял живот професионално се е занимавал с това, сега ме питай какво означава "човек", тук вече ще ме биеш.

Meth
07-05-2015, 16:02
Метх, разбрахме, че ще се пържа в ада като "дърво", дето даже било обида за дърветата, защото те се обиждали (dreamwalker), но да те питам, какво мисли Аллах за съдбата на dimitar., и ауриса?
Може би и те ще горят, но ми се струва, че ти ще гориш по-дълго.
Глупостите на страна...всеки е свободен да вярва в каквото си иска, а на мен остава да съм толерантен и да уважавам техния начин на мислене (ако е мирен и не обиждащ разбира се).

Meth
07-05-2015, 16:03
Ами човек дето разбира български и арабски и цял живот професионално се е занимавал с това, сега ме питай какво означава "човек", тук вече ще ме биеш.
Познаваш ли го ?

defender
07-05-2015, 16:06
Познаваш ли го ?

метх, отговори ми на въпроса за ония двамата пръшляци, малко по-нагоре, че тръпна.

ПП: а, ти си отговорил не го видях

defender
07-05-2015, 16:10
Познаваш ли го ?

Не го познавам, а ти познаваш ли Мохамед?

dreamwalker
07-05-2015, 17:15
https://bozhanov.wordpress.com/

Напомня ли ви на някого?

npp
07-05-2015, 17:59
А ти търсиш ли Го ?

да, търсенето никога не спира за верните Негови последователи/истинските Светии, Те винаги Го търсят, защото търсенето е единственият начин за прогрес в това отношение по пътя на/към вечността...

npp
07-05-2015, 18:13
Човек, аз не мога да разбера как небесен херувим като тебе, който първо е бил роден като херувим, после Бог е решил да се роди на земята за да търси Бог докато е в условията под греха. Обясни, моля.

демек ти си херувим под условия на грях, търсещ Бог на земята, докато преди си бил на небето където си има по-близка връзка с Бог.

то е като процес на извличане, колкото повече помпаш с водната помпа, толкова повече вода извличаш, или колкото повече изстискваш плодовете, толкова повече сок получаваш, или колкото повече пресоваш маслините, толкова повече масло пускат, подобно е и във вярата, колкото повече търсиш/призоваваш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, толкова повече Той идва за теб/в твоя живот, а колкото повече Го молиш за добрите неща, толкова повече Той ги осъществява, и т.н.

"Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове, нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко; направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им; за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;" Деяния 17: 24-27,

"А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят." Евреи 11: 6

Corb1225
07-05-2015, 18:32
Напомня ли ви на някого?
Херувим ли е?

anonymous895156
07-05-2015, 18:38
https://bozhanov.wordpress.com/

Напомня ли ви на някого?

не знам, не мисля, че на християните трябва да се позволява изобщо да говорят по обществено значими въпроси. взел се за психолог "блогър" (модерната дума за графоман), прикриващ страха си да бъде разпознат като/помислен за ЛГБТ, пише нещо против движение за естествени човешки права, като от всяко второ изречение просто си личи как блика от омраза към гейовете.
статията е пълна с фактологични грешки, логически изкривявания в стил golemiq_korab_minava и двойни стандарти

1. ЛГБТ-общността не била дискриминирана! Ама разбира се, само дето ще те спукат от бой в почти цяла българия, ако държиш приятеля си за ръка; родителите ти ще бъдат разочаровани от това, че повече не могат да гледат на теб като на кошче за сперма/бик оплодител (да си го признаем, такава е функцията на почти всички хетеросексуални); всички завиждащи ти хора от твоя пол ще се опитват да изтъкват факта, че си "свестен" въпреки "педерастлъка" си, когато говорят за теб; всяка институция ще те дискриминира; ще си обект на език на омразата през целия си живот и още в първи клас ще четеш и слушаш агресивни нападки към себе си, защото... не харесваш (само) вагини или пишки. можеш ли да си представиш как се чувства едно такова дете в първи клас??; няма да можеш да сключваш брак с човека, когото обичаш, нито да имаш деца с него, защото християнството все още не е забранено; манифестацията ти в подкрепа гореописаните ти елементарни човешки права ще бъде класифицирана като содомия (едва ли някой привърженик на тази идея се въздържа/е въздържал от секс до брака) или нещо ненатурално (след като природата е решила определен процент да е с нехетеросексуална ориентация, защо да е такова? вие да не сте едноклетъчни, че да можете само да се размножавате? а, вярно). сигурно и мартин лутър кинг е правил легендарния си поход, за да парадира с черната си кожа

нещастници, това на зачитане на правата ли ви прилича?

2. еднополовият секс бил неестествен? ами сексът с презервативи при разнополовите двойки (т.е. с непрокреативна цел)? ами свирките? ами моногамията? ами науките, леглата и възможността ви да живеете повече от 30 години? също толкова "неестествени" са, а ако вие не произведете над 2,37 деца през живота си (необходимата бройка за запазване на едно общество), които да оцелеят и да направят същото като вас, ще бъдете в толкова "тежест" на обществото в прокреативен план, колкото и Азис, който впрочем има дете.
https://yourlogicalfallacyis.com/appeal-to-nature
Ако възприемате себе си като животни - окей, бъдете натурални и се плодете като плъхове, така или иначе не сте родени за нещо по-високо. Но човекът не е животно, той е биосоциален индивид и перфектният партньор за него в сексуално-романтичен план може да е както мъж, така и жена. Затова мисля, че моносексуалните (хетеро- и хомо-) хора сте два пъти по-ограничени от нас и няма логика в сексуалната ви ориентация; в допълнение мозъчната ви система не е смесена като нашата и в почти сто процента от случаите изпадате в крайностите на едно от двете мозъчни полукълба. Освен това по нищо не се различавате от мишките, защото и вие като тях гледате не човека и личността му, а това какво се развява между краката му - по-еволюирали сме от вас. Вие сте животни.
Усеща ли се добре?

3. гей пропаганда? това го правят илюминатите, нали?

anonymous895156
07-05-2015, 18:45
дифендър, справяш се супер с реториката и даването на примери, които да ни накарат да направим разни традуктивни заключения по аналогия и инстинктивно да решим, че в примера с туземците и ламборджинито нерелигиозните хора сме първите (защо ли? защото имало възможност това да е така), ама хайде да седнеш и да обориш онзи мой дълъг пост - параграф по параграф. от научния метод през достойнството, та чак до етиката. три, четири

dreamwalker
07-05-2015, 18:46
не знам, не мисля, че на християните трябва да се позволява изобщо да говорят по обществено значими въпроси.

Freedom of speech, dude.

Да приемем ЛГБТ с отворени обятия, да забраним християнството. Не ме карай да се смея.

Симеон II какво мисли по въпроса? Питай го следващия път.

П.П. Дочетох поста, ахахахаха.

dreamwalker
07-05-2015, 18:56
и още в първи клас ще четеш и слушаш агресивни нападки към себе си, защото... не харесваш (само) вагини или пишки.

Това от личен опит ли го твърдиш, защото не мога да се сетя за дете, което да е чело и слушало агресивни нападки по свой адрес в първи клас, защото (изненада!) в първи клас е знаело, че харесва

(само) вагини или пишки.

anonymous895156
07-05-2015, 18:57
Симеон II какво мисли по въпроса? Питай го следващия път.

8-) 8-) окей, официално ме е страх от теб

Да приемем ЛГБТ с отворени обятия, да забраним християнството. Не ме карай да се смея.

well, анти-ЛГБТ настроените християни цитират фрагменти от Библията, които ясно подканват към незачитане на естествените права на определени социални групи, също както мога да цитирам такива от други идеологии за забраняване като Корана, "Моята борба" от Хитлер и някоя робовладелска книжка

dreamwalker
07-05-2015, 18:58
8-) 8-) окей, официално ме е страх от теб

Защо, братле, изобщо не съм страшна, гарантирам.

anonymous895156
07-05-2015, 18:58
Това от личен опит ли го твърдиш, защото не мога да се сетя за дете, което да е чело и слушало агресивни нападки по свой адрес в първи клас, защото (изненада!) в първи клас е знаело, че харесва

(изненада!), в детската градина имах еротични фантазии с всички актьори и актриси от "Спасители на плажа", както и с деца от други филмчета

dreamwalker
07-05-2015, 18:59
well, анти-ЛГБТ настроените християни цитират фрагменти от Библията, които ясно подканват към незачитане на естествените права на определени социални групи, също както мога да цитирам такива от други идеологии за забраняване като Корана, "Моята борба" от Хитлер и някоя робовладелска книжка

Повечето не са нито про, нито анти, на голяма част просто не им пука.

Meth
07-05-2015, 19:01
да, търсенето никога не спира за верните Негови последователи/истинските Светии, Те винаги Го търсят, защото търсенето е единственият начин за прогрес в това отношение по пътя на/към вечността...
Тогава защо цитираш от една единствена книга ? Да не би да си Го намерил чрез тази книга ?
Защо не се поразровиш и в други книги ?

dreamwalker
07-05-2015, 19:02
(изненада!), в детската градина имах еротични фантазии с всички актьори и актриси от "Спасители на плажа", както и с деца от други филмчета

Добреее.

http://thesource.homelinux.net:8080/images/roflmao/mrw/mrw_nathan_fillion_oh_okay.gif

anonymous895156
07-05-2015, 19:02
dreamwalker, така като сме тръгнали, харесваш ли новата ми профилна :smt007

anonymous895156
07-05-2015, 19:03
Добреее.

е, нямаше интервенция, защото не знаех какво е секс, но по цяла нощ не можех да заспивам от фантазии за ласки между мен и други хора, без значение от пола им :Д

Corb1225
07-05-2015, 19:04
Мите, защо си мисля, че секс си виждал само по телевизията? ;д

dreamwalker
07-05-2015, 19:05
dreamwalker, така като сме тръгнали, харесваш ли новата ми профилна :smt007

Оригинална е, ама не е много нова май.

А ти харесваш ли моята?

anonymous895156
07-05-2015, 19:07
Мите, защо си мисля, че секс си виждал само по телевизията? ;д

защото не си запознат с воайорските ми залитания

Оригинална е, ама не е много нова май.

как така, тези дни си я правих

А ти харесваш ли моята?

не знам какъв е профилът ти :oops:

dreamwalker
07-05-2015, 19:09
http://www.teenproblem.net/users/view/1141622.html

Smooth.

anonymous895156
07-05-2015, 19:10
душа, за фейсбук става дума

dreamwalker
07-05-2015, 19:13
А, защо не се снима в цял ръст?

anonymous895156
07-05-2015, 19:14
старата ми е в цял ръст :( иначе имат предвид, че съм твърде висок
но съм красавец тук, нали

dreamwalker
07-05-2015, 19:16
старата ми е в цял ръст :( иначе имат предвид, че съм твърде висок
но съм красавец тук, нали

Знам.

Да, бих те добавила, ама нямаме общи приятели, не добавям непознати без общи приятели.

anonymous895156
07-05-2015, 19:18
Да, бих те добавила, ама нямаме общи приятели, не добавям непознати без общи приятели.

смятам, че LadyDi е нашият общ приятел

dreamwalker
07-05-2015, 19:23
смятам, че LadyDi е нашият общ приятел

Може. А сестра ти е много красива, между другото.

anonymous895156
07-05-2015, 19:26
Мерси, с едни гени сме :oops:

dreamwalker
07-05-2015, 19:30
Мерси, с едни гени сме :oops:

Сладури.

npp
07-05-2015, 20:02
Тогава защо цитираш от една единствена книга ? Да не би да си Го намерил чрез тази книга ?
Защо не се поразровиш и в други книги ?

не само защото след като в продължение на месеци търсих/призовавах Онзи, Който наистина е истинският Бог, без да съм сигурен/да зная Кой е Той, ми се яви самият Исус Христос и ми изяви, че само библейските писания са официалните автентични Св. писания за тази планета, но и защото съм изследвал и другите древни писания, а именно ведите, авеста, корана, ади-грантх, и др., и там не намерих такава съвършена любов и правда каквато намерих в Библията, но съзрях, че другите са някак си "мътни" в сравнение с библейските, като преди мен е имало много праведни, които са потвърдили автентичността на библейските писания, обаче, като казвам това, нямам предвид, че съм търсил и намерил истинския Бог в библейските писания, защото Той ми се яви едва когато започнах да Го търся чрез вяра без да чета и да се водя от написаното в Библията и въобще книгите, и оттогава насам (вече) не се занимавам с четене на писания, включително и на библейските, но се основавам единствено на вяра(та) в това отношение...

Meth
07-05-2015, 20:17
не само защото след като в продължение на месеци търсих/призовавах Онзи, Който наистина е истинският Бог, без да съм сигурен/да зная Кой е Той, ми се яви самият Исус Христос и ми изяви, че само библейските писания са официалните автентични Св. писания за тази планета, но и защото съм изследвал и другите древни писания, а именно ведите, авеста, корана, ади-грантх, и др., и там не намерих такава съвършена любов и правда каквато намерих в Библията, но съзрях, че другите са някак си "мътни" в сравнение с библейските, като преди мен е имало много праведни, които са потвърдили автентичността на библейските писания, обаче, като казвам това, нямам предвид, че съм търсил и намерил истинския Бог в библейските писания, защото Той ми се яви едва когато започнах да Го търся чрез вяра без да чета и да се водя от написаното в Библията и въобще книгите, и оттогава насам (вече) не се занимавам с четене на писания, включително и на библейските, но се основавам единствено на вяра(та) в това отношение...
Ти да не си адвентист ? Или протестант ?

npp
07-05-2015, 20:20
Ти да не си адвентист ? Или протестант ?

не

defender
07-05-2015, 20:24
нпп, по логиката на Метх и ти ще се пържиш в ада.

херувим в ада, а.

Какво ще отговориш на предизвикателството на метх.

Meth
07-05-2015, 20:25
нпп, по логиката на Метх и ти ще се пържиш в ада.

херувим в ада, а.

Какво ще отговориш на предизвикателството на метх.
Тихо там.

Meth
07-05-2015, 20:27
не

Питам, защото и една моя приятелка християнка ми каза, че е чувала Бог да й говори....Пък като я питаха какво е Бог всъщтност, тя нищо не можа да отговори и се оказа, че не е никаква християнка (за каквато се е мислeше), че чак щеше да се разплаче...до такава степен беше разочарована...

И ти да не би да си от ония ?

defender
07-05-2015, 20:34
дифендър, справяш се супер с реториката и даването на примери, които да ни накарат да направим разни традуктивни заключения по аналогия и инстинктивно да решим, че в примера с туземците и ламборджинито нерелигиозните хора сме първите (защо ли? защото имало възможност това да е така), ама хайде да седнеш и да обориш онзи мой дълъг пост - параграф по параграф. от научния метод през достойнството, та чак до етиката. три, четири

Какво да те оборвам митко, великия генетичен свръхчовек Иисуската е казал, защо искаш да вадиш сламката в окото на брата си, а не извадиш гредата в твоето око, така че аз ще се боря с греховете в себе си, и тази битка никой не може да ми я отнеме или да я профанизира.

За всеки християнин ЛГТБ ще си остане поведение извън нормата, но не за да водим насилствена физическа битка срещу тях с извивани на ръце и пищяли, а в битката с греха в себе си и затова никой не може да ни каже как да приемаме тяхното поведение.

Да цитираш Словото на гей наистина е подтискащо както за него така и за мене, защо да го правя. Така, че живейте си как си искате, но пък и моята битка в себе си никой не може да ми я отнеме и да ми казва как да я водя и как да наричам нещата.

npp
07-05-2015, 20:42
Питам, защото и една моя приятелка християнка ми каза, че е чувала Бог да й говори....Пък като я питаха какво е Бог всъщтност, тя нищо не можа да отговори и се оказа, че не е никаква християнка (за каквато се е мислeше), че чак щеше да се разплаче...до такава степен беше разочарована...

И ти да не би да си от ония ?

на мен истинският Господ Бог ми е говорил повече в "сърцето" (ако въобще разбираш какво означава библейското понятие "сърце"), докато като глас такъв какъвто може да се чуе от устата на някой човек например, съм го чувал много по-малко пъти, а що се отнася до сектите, въобще не е учудващо за мен, че там има объркани хора, макар и вярващи там от дълги години

defender
07-05-2015, 20:57
докато като глас такъв какъвто може да се чуе от устата на някой човек например, съм го чувал много по-малко пъти,

Как го чуваш, гласът Му dolbisaround ли е, с басов тембър и идва от всяка посока, както на филмите?

Как се обръща към тебе, с херувиме или по малко име.

или пък с чадо мое, небесно ненагледно, херувимско

Meth
07-06-2015, 08:52
на мен истинският Господ Бог ми е говорил повече в "сърцето" (ако въобще разбираш какво означава библейското понятие "сърце"), докато като глас такъв какъвто може да се чуе от устата на някой човек например, съм го чувал много по-малко пъти, а що се отнася до сектите, въобще не е учудващо за мен, че там има объркани хора, макар и вярващи там от дълги години
Разбирам. Или се базикаш, или джинове се базикат с тебе.

Meth
07-06-2015, 08:52
Как го чуваш, гласът Му dolbisaround ли е, с басов тембър и идва от всяка посока, както на филмите?

Сигурно е голям кеф да го слушаш.

npp
07-06-2015, 09:18

Разбирам. Или се базикаш, или джинове се базикат с тебе.

Сигурно е голям кеф да го слушаш.

сами показвате, че не сте никакви истински вярващи, защото ако бяхте, нямаше да се подигравате с Господ, Исус Христос, но ето че все едно сте дошли тук за да се лигавите, а по-страшно е да похулиш Св. дух отколкото бесовски

Meth
07-06-2015, 09:40
сами показвате, че не сте никакви истински вярващи, защото ако бяхте, нямаше да се подигравате с Господ, Исус Христос, но ето че все едно сте дошли тук за да се лигавите, а по-страшно е да похулиш Св. дух отколкото бесовски
Не се базикам. Не сериозно....или ти се базикаш с нас или джинове се базикат с тебе.
Занеш ли колко хора са подлудили по тоя начин ? Сего сигурно има хиляди хора чакащи в психиатрята, мислейки, че имат психичен проблем....но в някои случаи не е така...

npp
07-06-2015, 12:57
Не се базикам. Не сериозно....или ти се базикаш с нас или джинове се базикат с тебе.
Занеш ли колко хора са подлудили по тоя начин ? Сего сигурно има хиляди хора чакащи в психиатрята, мислейки, че имат психичен проблем....но в някои случаи не е така...

срещал съм и съм познавал праведни мюсюлмани, дори и от пакистан, обаче ти си мъгла, и тоя твой така наречен "ислям" не струва и пет пари...

defender
07-06-2015, 13:11
^ кажи и за батко си, кажи на метх колко ме уважаваш

така и не разбрах какъв е гласът на спящия бог, опиши го малко - тънък, дебел, напушен, стерео

Meth
07-06-2015, 16:13
срещал съм и съм познавал праведни мюсюлмани, дори и от пакистан, обаче ти си мъгла, и тоя твой така наречен "ислям" не струва и пет пари...
Питай оня ''праведния''
от Пакистан, да ти разкаже за джиновете в Исляма.

DoctorSatan666
07-06-2015, 16:45
Питай оня ''праведния''

Изпълняват ли желания?
Нещо такова ли? - https://www.youtube.com/watch?v=aUy9oElFlts

Meth
07-06-2015, 17:07
Изпълняват ли желания?
Нещо такова ли? - https://www.youtube.com/watch?v=aUy9oElFlts
Да, точно така.
Да изпълняват, ако знаеш как да искаш (има си процедура)...но е голям грях да искаш желания от тях, вместо от Него, тъй че забрави.

npp
07-06-2015, 17:23
^ кажи и за батко си, кажи на метх колко ме уважаваш

така и не разбрах какъв е гласът на спящия бог, опиши го малко - тънък, дебел, напушен, стерео

като се интересуваш от звуци, тонове, гласове, тембри, октави и пр. търси в youtube и по другите сайтове където може да се намерят такива аудио или видео клипове, Бог не ти е тон генератор, богохулнико...

npp
07-06-2015, 17:29
Питай оня ''праведния''

защо бързаш да намесваш джинове(те) във вярата?!, в Библията се говори за неодушевени духове/явления на "тъмнината", не на истинския Бог, които Исус и Неговите истински ученици са изгонвали от обладаните, ти говориш за джинове?!, срещал съм пакистански мюсюлманин, който изпитва всичко за да е сигурен за всяко нещо, и чак след това се кланя на Бог(Аллах), а не като теб приемащ/следващ всякакви непроверени неща само защото и други правят така...

Meth
07-06-2015, 18:25
защо бързаш да намесваш джинове(те) във вярата?!, в Библията се говори за неодушевени духове/явления на "тъмнината", не на истинския Бог, които Исус и Неговите истински ученици са изгонвали от обладаните, ти говориш за джинове?!, срещал съм пакистански мюсюлманин, който изпитва всичко за да е сигурен за всяко нещо, и чак след това се кланя на Бог(Аллах), а не като теб приемащ/следващ всякакви непроверени неща само защото и други правят така...
Джиновете са еквивалент на демоните...и те обладават хората и ред други неща могат да правят. ( по-интересни са :cool: )
Кой ти каза, че приемам/следвам сляпо ?
Я прегледай предните ми постове....

defender
07-06-2015, 19:36
като се интересуваш от звуци, тонове, гласове, тембри, октави и пр. търси в youtube и по другите сайтове където може да се намерят такива аудио или видео клипове, Бог не ти е тон генератор, богохулнико...

Какво толкова съм те питал, казваш, че богът ти ти е говорил и те питам как звучи гласът му, отделно ми стана интересно как едновременно спи и говори, тава май не е много нормално. Как би звуча гласът на бог дето спи и говори (нещо завалено като пиянка на 3 ракии ли).

Напълно нормални въпроси, особено за такива неща, дето разказваш, че ти се случват, кво искаш?

Meth
07-06-2015, 19:55
дето спи и говори
Чудя се, как си върши работите докато спи ?

defender
07-06-2015, 20:05
Чудя се, как си върши работите докато спи ?

сега сигурно ще ти каже, че си богохулник

до колкото знам богът на нпп е в някакво странно състояние на полусън

и нпп с молитвата трябва да го събуди.

Meth
07-06-2015, 20:14

То ако и Аллах спеше тъй, досега джиновете щяха да ни се нахвърлят.
Представи си каква каша щеше да е.

defender
07-06-2015, 20:20
до колкото си спомням той не може да разбере защо има зло в света, затова мисли, че богът му спи в полусън и тогава дявола се възползва от неадеквотността на бог и напада истинските светии и нпп.
а как точно Иисус е дошъл на земята и е живял в съзнание, а не в полусън, това забравих да го питам

defender
07-06-2015, 20:37
Метх, мислиш ли, че нпп е обладан от зъл джин?

Meth
07-06-2015, 20:37
до колкото си спомням той не може да разбере защо има зло в света, затова мисли, че богът му спи в полусън и тогава дявола се възползва от неадеквотността на бог и напада истинските светии и нпп.
а как точно Иисус е дошъл на земята и е живял в съзнание, а не в полусън, това забравих да го питам
Защо има зло според Исляма:
Аллах е създал ангелите и джиновете преди хората. Иблис (дяволът), който е бил от рода на джиновете е бил прочут мислител и дори бил и учител на ангелите. Аллах много обичал Иблис, защото той му бил верен. Когато Аллах е създал човека (Адам) от кал, Аллах наредил на всички ангели и включително на Иблис да се поклонят пред Адам - новото Му творение. Всички ангели са се поклонили, но единствено Иблис не е показал това уважение. Той завидял на Адам и рекъл, че той не е добър като него и никога няма да бъде, Иблис се е помислил за по-висш от Адам и го оклеветил. Тогава, Аллах казал на Иблис, че и той е съвършен колкото него, но Иблис не приел това и казал - ''Позволи ми, да ти докажа, че това твое творение, ще се отклони от правия път. Дай ми нужната сила и заклевам се, че ще ги разгоня и ще ги запратя всичките в Ада! '' Аллах му дал позволение, да стори всичко, каквото може, за да разгони човека, само за да му докаже, че Неговото творение няма да кривне от правия път и няма да Го изложи......другото ви е ясно от Библията....случката в Райската градина...и т.н.....

Meth
07-06-2015, 20:39
Не че е чак обладан, но явно го тормозят за да го използват...само за това мога да се досетя, доколкото той разказа...

П.С. npp, оня който ти е говорил какво ти каза ?

defender
07-06-2015, 20:41
Дай ми нужната сила и заклевам се, че ще ги разгоня и ще ги запратя всички в Ада! '' Аллах му дал позволение, да стори всичко, каквото може, за да разгони човека, само за да му докаже, че Неговото творение няма да кривне от правия път и няма да Го изложи......другото ви е ясно от Библията....случката в Райската градина...и т.н.....

ами щом Аллах му е дал нужната сила на Иблис, то тогава Иблис прецаква Адам със силата на Аллах, а ти какво очакваш Адам да победи силата на Аллах ли?

То излиза, че Адам е бил обречен от Аллах, който е дал сили на Иблис да го прецака.

Какво е виновен Адам?

defender
07-06-2015, 20:46
Не че е чак обладан, но явно го тормозят за да го използват...само за това мога да се досетя, доколкото той разказа...

Може да кажеш на някой ходжа да му прибае от разстояние.

Meth
07-06-2015, 20:50
ами щом Аллах му е дал нужната сила на Иблис, то тогава Иблис прецаква Адам със силата на Аллах, а ти какво очакваш Адам да победи силата на Аллах ли?

То излиза, че Адам е бил обречен от Аллах, който е дал сили на Иблис да го прецака.

Какво е виновен Адам?
Всъщност това е нещо като бас.
Аллах пази хората и джиновете, но и Иблис има власт над тях САМО ДО НЯКАКВА СТЕПЕН, тоест властта на Иблис е ограничена.
Тъй като наближаваме Съдния ден, (както се описва в Корана и в хадисите ) Иблис вече обмисля да се извини на Аллах...но няма да успее навреме...когато слънзето изгрее от запад, за неверниците, които дотогава не са станали мюсюлмани и за Иблис няма да има прошка.
Адам не е виновен за нищо, но щеше да е по-добре ако не беше изял оная ябълка...ах тия жениии....:D :cool:

Meth
07-06-2015, 20:51
Може да кажеш на някой ходжа да му прибае от разстояние.
Аз ще го оправя, споко.

defender
07-06-2015, 20:56
Аз ще го оправя, споко.
йеееееее,

Метх ти си пратеник на Аллах, признай си.

inewton
07-06-2015, 20:57
Аз ще го оправя, споко.

Калояне, ти ли си, кучеееее???:D

defender
07-06-2015, 21:01
Аллах пази хората и джиновете, но и Иблис има власт над тях САМО ДО НЯКАКВА СТЕПЕН, тоест властта на Иблис е ограничена.
Тъй като наближаваме Съдния ден, (както се описва в Корана и в хадисите ) Иблис вече обмисля да се извини на Аллах...но няма да успее навреме...когато слънзето изгрее от запад, за неверниците, които дотогава не са станали мюсюлмани и за Иблис няма да има прошка.
Адам не е виновен за нищо, но щеше да е по-добре ако не беше изял оная ябълка...ах тия жениии....:D :cool:

Щом Адам няма вина за нищо, защо останалите хора да имат и да ходят в Ада.
Защо Аллах е простил на Адам, а на останалите хора няма прошка.

defender
07-06-2015, 21:06

добре бе братче, как може цялото човечество да страда заради някакъв бас на Аллах, той Аллах много хазартен тип излезе, пък на вас забранява да играете хазарт. тц-тц.

defender
07-06-2015, 21:21
Аз ще го оправя, споко.

Обаче мани другото, ама те поздравявам за оптимизъма, това ще е една от великите битки на форума, със златни букви в залата на славата. Бравос.

ако нпп сложи чалмата, тва ще е съкрушителен удар.

defender
07-06-2015, 21:28
нпп, не ти върви човече, всякакви духове, магьосници, йогини и хора от всякакви религии те нападат, ето сега поредната заплаха се надига.
истински войн.

dreamwalker
07-06-2015, 21:38
нпп, не ти върви човече, всякакви духове, магьосници, йогини и хора от всякакви религии те нападат, ето сега поредната заплаха се надига.
истински войн.

Тринадесети войн направо.

npp
07-06-2015, 21:58
Джиновете са еквивалент на демоните...и те обладават хората и ред други неща могат да правят. ( по-интересни са :cool: )
Кой ти каза, че приемам/следвам сляпо ?
Я прегледай предните ми постове....

по-интересни?!, в такъв случай по-скоро ти може да си обладан от тях, след като за теб те са (по-)интересни, от една такава човешка гледна точка всякакви същества могат да съществуват, включително и русалки, вампири, гноми, върколаци, феи, и т.н., и то именно защото сатана получава по-голяма власт чрез духовни човеци занимаващи се с езотерика за да докара такива същества на света...

просто не схващаш истината за нещата, говорихме ти за разликата между неодушевените духове, които са първичните, и душите/одушевените същества, понеже идеята на истинския Господ Бог е одушевените да бъдат спасени като се отмахнат неодушевените духове на "тъмнината" от тях, а ти все още говориш за някакви си "джинове", като дори казваш, че били по-интересни?!

никак не вникваш във вярата както трябва

dreamwalker
07-06-2015, 21:59
по-интересни?!, в такъв случай по-скоро ти може да си обладан от тях, след като за теб те са (по-)интересни, от една такава човешка гледна точка всякакви същества могат да съществуват, включително и русалки, вампири, гноми, върколаци, феи, и т.н., и то именно защото сатана получава по-голяма власт чрез духовни човеци занимаващи се с езотерика за да докара такива същества на света...

просто не схващаш истината за нещата, говорихме ти за разликата между неодушевените духове, които са първичните, и душите/одушевените същества, понеже идеята на истинския Господ Бог е одушевените да бъдат спасени като се отмахнат неодушевените духове на "тъмнината" от тях, а ти все още говориш за някакви си "джинове", като дори казваш, че били по-интересни?!

Брат, ти ме отчайваш.

npp
07-06-2015, 22:04
Какво толкова съм те питал, казваш, че богът ти ти е говорил и те питам как звучи гласът му, отделно ми стана интересно как едновременно спи и говори, тава май не е много нормално. Как би звуча гласът на бог дето спи и говори (нещо завалено като пиянка на 3 ракии ли).

Напълно нормални въпроси, особено за такива неща, дето разказваш, че ти се случват, кво искаш?

вече достатъчно се показа, че си духовен бай ганьо, а сега все повече се показваш и като богохулник

спиш ти, защото откакто си дошъл в този форум едно смислено свидетелство от Словото на истинския Бог не си дал, понеже и не вярваш както трябва, а си един духовен ленивец

npp
07-06-2015, 22:07

едва ли молитвата е дадена само на един единствен вярващ да се моли, а големи духовни търбуси като теб - само да си почиват денонощно седем дена в седмицата

npp
07-06-2015, 22:09
То ако и Аллах спеше тъй, досега джиновете щяха да ни се нахвърлят.
Представи си каква каша щеше да е.

а като е толкова буден тоя твой аллах, защо не е спасил всички човеци за толкова векове досега?!, не си ли фарисейски лицемер?!

npp
07-06-2015, 22:13

духовно тъпи човечета като теб не могат да разбират духовните неща, защото дори не вярват в Бог истински, ако Бог Отец беше напълно буден, щеше ли да допусне Неговия Син, Исус Христос, да върши великите славни дела само за не повече от около 3 години и след това да бъде заловен, бит, съден, измъчван, поруган и екзекутиран като най-голям грешник?!, ти би ли допуснал да се случи такова лошо нещо с най-любимия ти син ако си напълно буден и достатъчно могъщ за да не го допуснеш?!

npp
07-06-2015, 22:15

най-обладаният май си ти

npp
07-06-2015, 22:25
Защо има зло според Исляма:
Аллах е създал ангелите и джиновете преди хората. Иблис (дяволът), който е бил от рода на джиновете е бил прочут мислител и дори бил и учител на ангелите. Аллах много обичал Иблис, защото той му бил верен. Когато Аллах е създал човека (Адам) от кал, Аллах наредил на всички ангели и включително на Иблис да се поклонят пред Адам - новото Му творение. Всички ангели са се поклонили, но единствено Иблис не е показал това уважение. Той завидял на Адам и рекъл, че той не е добър като него и никога няма да бъде, Иблис се е помислил за по-висш от Адам и го оклеветил. Тогава, Аллах казал на Иблис, че и той е съвършен колкото него, но Иблис не приел това и казал - ''Позволи ми, да ти докажа, че това твое творение, ще се отклони от правия път. Дай ми нужната сила и заклевам се, че ще ги разгоня и ще ги запратя всичките в Ада! '' Аллах му дал позволение, да стори всичко, каквото може, за да разгони човека, само за да му докаже, че Неговото творение няма да кривне от правия път и няма да Го изложи......другото ви е ясно от Библията....случката в Райската градина...и т.н.....

как така истинският Бог е създал човекоубиец(дявола)?!, нима Създателят/Творецът е грешен?!, или как така (го) е допуснал да причини зло на човека?!, нима Е съучастник на злото дело на сатана, или негов шеф?!, не смяташ ли, че като твърдиш такова нещо ти един вид изкарваш Бог неправеден/правиш Го лъжец?!, понеже според твоите думи Той би трябвало да е най-големият лицемер на вселената за да постъпва така?!, или как ще реагираш ако ти кажа "не убивай" и "не лукавствай", но после ме видиш да подстрекавам или че се съгласявам с някой да убие друг?!

"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава." Яков 1: 13,

"които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." Римляни 1: 32

npp
07-06-2015, 22:28

то се вижда кои са използваните

каза че и двамата с дефендър сте фарисейски мъгли

npp
07-06-2015, 22:29

все едно пееш народна песен, или м*стурбир*ш интелектуално

npp
07-06-2015, 22:30
Аз ще го оправя, споко.

първо оправи себе си, лицемерино

npp
07-06-2015, 22:32
Обаче мани другото, ама те поздравявам за оптимизъма, това ще е една от великите битки на форума, със златни букви в залата на славата. Бравос.

ако нпп сложи чалмата, тва ще е съкрушителен удар.

той да не би да ме гласи да се явявам на ислямско модно ревю за ислямски народни носии?! :-D

Corb1225
07-06-2015, 22:33
npp, бил ли си се с демони?

npp
07-06-2015, 22:37
npp, бил ли си се с демони?

все едно говориш за битка на боксов ринг или уличен двубой, аз не съм такъв боец

Corb1225
07-06-2015, 22:39
А как? Със слова? Нещо като рап битка?

npp
07-06-2015, 22:42
А как? Със слова? Нещо като рап битка?

все едно току-що пристигаш от родната си планета марс и казваш "аз не съм оттук, обяснете ми"

Corb1225
07-06-2015, 22:46
Не съм запознат. Интересно ми е как се справяш с демоните. Чертаеш пентаграм на пода и ги привличаш в него ли?

npp
07-06-2015, 22:47
Не съм запознат. Интересно ми е как се справяш с демоните. Чертаеш пентаграм на пода и ги привличаш в него ли?

чрез правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог

Corb1225
07-06-2015, 22:49
Добре де. А като те конфронтира демон, падаш на колене и започваш да се молиш на Онзи ли?

npp
07-06-2015, 22:54
Добре де. А като те конфронтира демон, падаш на колене и започваш да се молиш на Онзи ли?

при мен във всеки случай може да е различно, най-добре е да вярваш/да се упражняваш във вярата за да можеш да имаш нужната благодат от истинския Господ Бог за справяне с проблемите, иначе ако все разчиташ на някой човек да те упътва, все можеш да имаш затруднения

Corb1225
07-06-2015, 22:59
при мен във всеки случай може да е различно
Аз точно за теб питам. Да почерпя опит от извора, дет се вика.

npp
07-06-2015, 23:04
Аз точно за теб питам. Да почерпя опит от извора, дет се вика.

не съм извор, ако си чел постовете ми, ще разбереш

Meth
07-07-2015, 12:20
как така истинският Бог е създал човекоубиец(дявола)?!, нима Създателят/Творецът е грешен?!, или как така (го) е допуснал да причини зло на човека?!, нима Е съучастник на злото дело на сатана, или негов шеф?!, не смяташ ли, че като твърдиш такова нещо ти един вид изкарваш Бог неправеден/правиш Го лъжец?!, понеже според твоите думи Той би трябвало да е най-големият лицемер на вселената за да постъпва така?!, или как ще реагираш ако ти кажа "не убивай" и "не лукавствай", но после ме видиш да подстрекавам или че се съгласявам с някой да убие друг?!

"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава." Яков 1: 13,

"които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." Римляни 1: 32
Това, че е допуснал Иблис да обърква умовете на хората, не Го прави лицемер.
В началото, както казах в по-предни постове, Иблис е бил много умен, мъдър, мислител и преподавател на ангелите...но той просто от завист, се е объркал и се е противопоставил на Аллах, разбунтувал се е....и Аллах просто го е наказал един вид, изхвърляйки го, но в същото време му дал разрешение да прави каквото може, за да проникне в умовете на хората и да ги отклони......разрешил му е да направи всичко това, само и само за да докаже, че не всички от рода на Адам ще кривнат...

Meth
07-07-2015, 12:22
Калояне, ти ли си, кучеееее???:D
Нямам общо с никакъв Калоян. :D :lol:

Meth
07-07-2015, 12:23
Щом Адам няма вина за нищо, защо останалите хора да имат и да ходят в Ада.
Защо Аллах е простил на Адам, а на останалите хора няма прошка.
Не му е простил...изхвърлил го е от райската градина....Адът му е бил на Земята...
Има прошка за останалите....за праведните има.

Meth
07-07-2015, 12:26
добре бе братче, как може цялото човечество да страда заради някакъв бас на Аллах, той Аллах много хазартен тип излезе, пък на вас забранява да играете хазарт. тц-тц.

Казах нещо КАТО бас, а не съвсем бас.

В началото, както казах в по-предни постове, Иблис е бил много умен, мъдър, мислител и преподавател на ангелите...но той просто от завист, се е объркал и се е противопоставил на Аллах, разбунтувал се е....и Аллах просто го е наказал един вид, изхвърляйки го, но в същото време му дал разрешение да прави каквото може, за да проникне в умовете на хората и да ги отклони......разрешил му е да направи всичко това, само и само за да докаже, че не всички от рода на Адам ще кривнат...

Meth
07-07-2015, 12:34

По-интересни в смисъл и те са като нас - хората. Създадени са мноого преди хората и както нашият баща е Адам и техният баща е Джаан, който е бил първият джин. Създадени са от огън и са невидими за нас. Имат си измерения, племена и те се съвкупляват като нас, създават си семейства. Могат да се превъплътят в образи на животни и хора, движат се много бързо и живеят сравнително мноого дълго. Има и мюсюлмани има и неверници и всякакви...и най-лошото е, че могат да обладават хората...било то, че сме убили някого от тях без да искаме, било то от това, че сме замърсили храната им (хранят се с най-различни работи като кокали и екскременти и др...) било то заради магия...и за да се оттърве обладаният трябва да се извърши екзорсизъм...
А ти какво ще ми разкажеш за демоните ?

defender
07-07-2015, 12:38
духовно тъпи човечета като теб не могат да разбират духовните неща, защото дори не вярват в Бог истински, ако Бог Отец беше напълно буден, щеше ли да допусне Неговия Син, Исус Христос, да върши великите славни дела само за не повече от около 3 години и след това да бъде заловен, бит, съден, измъчван, поруган и екзекутиран като най-голям грешник?!, ти би ли допуснал да се случи такова лошо нещо с най-любимия ти син ако си напълно буден и достатъчно могъщ за да не го допуснеш?!

тва е едно от най-големите еретически словоблудствания, които си лъжесвидетелствал досега.

ама нещеш и да четеш.

Meth
07-07-2015, 12:40
то се вижда кои са използваните

каза че и двамата с дефендър сте фарисейски мъгли
Вече съм 100% сигурен, че е бил джин.

defender
07-07-2015, 12:46
Вече съм 100% сигурен, че е бил джин.

какво те кара да мислиш така, според мен може да е от ривотрила.

Meth
07-07-2015, 13:05
какво те кара да мислиш така, според мен може да е от ривотрила.
От ривотрила най-много да се успокои и да заспи. Тука работата е друга мисля....

npp
07-07-2015, 13:07

как така казваш, че това не би го (на)правило лицемер?!, ти как си представяш примерно един Св. Архангел да се възгордее и да падне превръщайки се в паднал ангел на "мрака", а в същото време истинският Бог да допусне тоя паднал ангел, който Той е създал като Св. Архангел, да придобие световна власт и да царува в продължение на 5-6 хилядолетия вършейки огромни безобразия и причинявайки дори големи беди/страдания на милиарди човеци през цялото това време?!, просто няма как да го бъде човече, иначе Бог щеше да е по-виновен и от него ако нарочно беше допуснал такова нещо, затова виж как Бог е постъпвал през цялото време досега:

"И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";" Евреи 1: 7,

"ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд; и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят; тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие, но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите; (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела); то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден," 2 Петрово 2: 4-9

затова и в Библията никъде не е посочено/представено, че сатана е паднал ангел, но пише, че е "змия/змей", т.е. същество, което истинският Бог не е създавал, но е произлязло от "тъмнината", при това той е главното (про)явление на "тъмнината", а тя е нещо като майката/утробата, която ражда всички такива("тъмни"/бесовски) неодушевени духове, което и нещо относно нейния произход се вижда и от книгата Битие:

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи." Битие 1: 1-5

както може да се види и от написаното в книгата за битийното начало на вечността, в самото начало Бог е създал първо "небето" и "земята", след това се вижда, че се говори за "тъмнината" като за нещо, което е съществувало още преди Бог да започне да сътворява, защото пише, че "тъмнината" просто е съществувала във вселената заемайки долната нейна част, след това се вижда, че Той е създал "светлината" и я е разделил от "тъмнината", но никъде не пише, че Той е сътворил "тъмнината", която всъщност е негативната страна на божественото(духовното), докато истинският Бог е изначалната "светлина":

"Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света." Йоан 1: 9,

"И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако речем, че нямаме грях(т.е. в случай че вършим неправда/беззаконие), лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако речем, че не сме съгрешили(т.е. в случай че съгрешаваме във вярата), правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 5-10

ето как всеки, който твърди, че Бог нарочно е създал или допуснал да има някакво зло на света, един вид прави Бога лъжец(изкарва Го, че е неправеден), или ако например наемеш някакъв бабаит да измъчва, обезобразява, осакатява и убива децата ти, после ще бъдеш ли считан за невинен от страна на закона/властите задето си сторил това/така?!

defender
07-07-2015, 13:08
От ривотрила най-много да се успокои и да заспи. Тука работата е друга мисля....
да, така е, а той няколко хиляди пъти е възкръсвал, хм.

а леки наркотици?

npp
07-07-2015, 13:14
Не му е простил...изхвърлил го е от райската градина....Адът му е бил на Земята...
Има прошка за останалите....за праведните има.

как можеш да кажеш, че всемилостивият Бог предумишлено е изхвърлил човека от райската градина?!, как е възможно такова нещо?!

defender
07-07-2015, 13:14
нпп, как разбра, че Бог бил в полусън, къде го пише това в Писанието?