View Full Version : Ислям
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
DoctorSatan666
06-20-2015, 16:47
Откъде си толкова сигурен?
А ако съм прав, ще си признаеш ли?
Corb1225
06-20-2015, 16:51
Nope.
https://www.youtube.com/watch?v=Mx0ZFrTTCFk
Дримок, това е много скучно, пусни нещо със зурни.
dreamwalker
06-20-2015, 16:59
А ако съм прав, ще си признаеш ли?
Конкретно в тази тема не троля.
DoctorSatan666
06-20-2015, 17:05
Конкретно в тази тема не троля.
И все пак не си играеш на адвокат на исляма защото изповядваш тази религия, а по други причини, нали?
dreamwalker
06-20-2015, 17:09
И все пак не си играеш на адвокат на исляма защото изповядваш тази религия, а по други причини, нали?
Има ли някакво значение?
Може да я изповядвам, може и да не я.
DoctorSatan666
06-20-2015, 17:14
Има ли някакво значение?
Може да я изповядвам, може и да не я.
Значи, не я изповядваш, ок. :D Но пък имаш някакво влечение към нея, дотолкова доколкото представя Бог, в образа, в който ти си го представяш. В същия аспект имаш влечение и към християнството, нали?
Corb1225
06-20-2015, 17:17
Дримока просто учи такава специалност, свързана с исляма. Много хора се привързват към дадено нещо, което изучават.
dreamwalker
06-20-2015, 17:18
Дримока просто учи такава специалност, свързана с исляма. Много хора се привързват към дадено нещо, което изучават.
Ти пък откъде знаеш?
Corb1225
06-20-2015, 17:21
Ти пък откъде знаеш?
Правилният въпрос е: "Какво ще правиш с това знание?". След като знам, няма значение от къде.
dreamwalker
06-20-2015, 17:21
Значи, не я изповядваш, ок. :D Но пък имаш някакво влечение към нея, дотолкова доколкото представя Бог, в образа, в който ти си го представяш. В същия аспект имаш влечение и към християнството, нали?
Какво значение има дали я изповядвам или не.
dreamwalker
06-20-2015, 17:22
Правилният въпрос е: "Какво ще правиш с това знание?". След като знам, няма значение от къде.
http://33.media.tumblr.com/7469601972f65e2b2adb5f8aa5e846a5/tumblr_nda8fsYNKr1tfg6t4o1_500.gif
DoctorSatan666
06-20-2015, 17:23
Ти пък откъде знаеш?
Не е трудно да се досети, предвид че защитаваш доста аргументирано религия, без самата ти да си религиозна. Аз също забелязах че мотива ти да пишеш в тази тема е по-скоро за да разсееш заблудите относно исляма, но според мен не е само това...
dreamwalker
06-20-2015, 17:24
Не е трудно да се досети, предвид че защитаваш доста аргументирано религия, без самата ти да си религиозна. Аз също забелязах че мотива ти да пишеш в тази тема е по-скоро за да разсееш заблудите относно исляма, но според мен не е само това...
Разсеях ли ги?
Арабистика или производство на забрадки. Тя е умна, ergo арабистика?
golemiq_korab_minava
06-20-2015, 17:29
анархи
Corb1225
06-20-2015, 17:31
...
Внимавай на кого се доверяваш.
Тя е умна, ergo твоя форумна годеница?
Да
Да
Още едно брилянтно умозаключение. Колко съм добър....
Явно не си прочел какво точно съм написал...явно не си разбрал, че и аз съм се нахвърлил в изучаване на религии, но съм и вярващ в една книга и си имам стабилна вяра и ще е стабилна докато срещна по-правдоподобна книга от Корана.
П.С. И не съм казал, че всичко в Библията е променено, а само една част.
май и ти не си внимавал какво ти бе обяснено в предишния ми пост...
DoctorSatan666
06-20-2015, 21:02
Разсеях ли ги?
Не бих могъл да кажа, защото не се интересувам от конкретиката в исляма, а в която и да е друга религия, освен от чисто историсофска гледна точка. Мен по ме интересува другото, какво е твоето отношение към бог, т.е. как ти разбираш бог.
defender
06-20-2015, 21:45
Разсеях ли ги?
Инцидента в Шарли едбо е било убийство на честа, което Корана подкрепя.
Поне това ми се разясни, да.
ПП: Освен това пророка е убивал и е взимал пленници "неверници", така, че Ислямска държава в това отношение добре се справя, досущ като пророка. Как може да се възхищавате на пророка, а да се възмущавате от ИДИЛ за кажи-речи една и съща постъпка.
aurissaaaaa
06-20-2015, 23:18
hihihi
rekt.
dreamwalker
06-21-2015, 07:24
Инцидента в Шарли едбо е било убийство на честа, което Корана подкрепя.
Поне това ми се разясни, да.
ПП: Освен това пророка е убивал и е взимал пленници "неверници", така, че Ислямска държава в това отношение добре се справя, досущ като пророка. Как може да се възхищавате на пророка, а да се възмущавате от ИДИЛ за кажи-речи една и съща постъпка.
Мисля, че не знаеш какво пишеш.
karambaS89
06-21-2015, 08:57
Doctorsatan mie priaqtel v ryalnia sivot i se kazva MOHHAMAD i pratezava AK-47
DoctorSatan666
06-21-2015, 09:49
Doctorsatan mie priaqtel v ryalnia sivot i se kazva MOHHAMAD i pratezava AK-47
Мамка му, защо ми разваляш прикритието... тцтцтц
defender
06-21-2015, 12:32
Уж пророка дава заповед да не се убива, а в същото време в Суната и хадисите се разказва за много случаи на екзекутирани по нареждане на същия този пророк или с негово одобрение.
???
defender
06-21-2015, 13:13
Казах ти, че преводът е напълно грешен и горе ти го преведох както трябва.
Кажи на оня мислител да си затвори плювалника
Не ви ли е страх, че Аллах може да ви накаже за лъжа :D
Също не знам защо dreamwalke изказва мнение за Корана по такива важни въпроси, след като не е питала мъжо си, дали ще е доволен от нея. Защото ако мъжа не е доволен от нея тя може да не отиде в рая според исляма.
Тва ми мяза на голямо женско своеволие.
Тва Корана да не ти като разговор с приятелки за готвене на манджи или да миеш чини в къщи и переш чорапи - това е твоята съдба. Аллах е милостив.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 14:27
оф май дефенде, как ще ми сравняваш ИД с исляма? Кво, мислиш. че няма радикални псевдо християни ли?
а дриймъра не е никакъв вярващ, както каза докторчето, дриймъра е алхимичка
defender
06-21-2015, 14:38
Ами значи и пророка е радикален, нали това се опитвам да им кажа, а те просто се опитват да смекчат поведението на пророка с някакви увъртания, които си измислят или са им казвани.
Тва е все едно пенчо, дето се мислил за пророк да оцели иванчо с камък, че не искал да го слуша, ама пенчо приел това за обида към него, а после гошко да ти я преразкаже случката, че това поведение на пенчо било любов.
ПП: според мен дриймър си е вярваща.
Corb1225
06-21-2015, 14:44
Целите на ИД формално са да премахнат границите, поставени от споразумението Сайкс-Пико и да създадат нова държава, подчинена на шариата. Но реално слушат заповедите на господарите си от САЩ, СА и Катар, разбира се същевременно си правят техните извращения. Сунитите са действително животни/зверове и интересното е, че мразят шиитите повече от другите религии; дори умерените сунити. Съмнявам се някъде в Корана да е посочено, че трябва да мразиш и/или избиваш хората, изповядващи друго течение на собствената ти религия.
dreamwalker
06-21-2015, 14:45
Съмнявам се някъде в Корана да е посочено, че трябва да мразиш и избиваш хората, изповядващи друго течение на собствената ти религия.
Бинго.
defender
06-21-2015, 14:50
Съмнявам се някъде в Корана да е посочено, че трябва да мразиш и/или избиваш хората, изповядващи друго течение на собствената ти религия.
Само ако са с преклонена главица пред "праведниците" и без свое мнение иначе ще бъдат сметнати, че сквернят земята, което в Корана и повод за трепане.
dreamwalker
06-21-2015, 14:53
Само ако са с преклонена главица пред "праведниците" и без свое мнение иначе ще бъдат сметнати, че сквернят земята, което в Корана и повод за трепане.
Нали си имал приятел мюсюлманин, той да не те е утрепал от бой, защото не си бил праведен?
defender
06-21-2015, 14:57
Нали си имал приятел мюсюлманин, той да не те е утрепал от бой, защото не си бил праведен?
Ами България все още не е наложен шериат, освен това аз не съм му обиждал вярата, а и не сме говорили много за това. Просто си допаднахме като приятели, не знам защо.
Ако искаш пробвай да отидеш в Саудитка Арабия и да се изкажеш с нещо против пророка, на следващия ден сигурно ще те пише по вестниците.
dreamwalker
06-21-2015, 15:01
Ами България все още не е наложен шериат, освен това аз не съм му обиждал вярата, а и не сме говорили много за това. Просто си допаднахме като приятели, не знам защо.
Ако искаш пробвай да отидеш в Саудитка Арабия и да се изкажеш с нещо против пророка.
Невежеството ти е потресаващо, не го пиша, за да те засегна, наистина го имам предвид. Ако беше казал всичко това, което пишеш тук, на приятеля си, най-вероятно човека щеше да припадне от смях.
Защо да се изказвам против Пророка в Саудитска Арабия?
Corb1225
06-21-2015, 15:01
Дримок, искам да попитам нещо, макар да е с политически оттенък. Става въпрос за двойните стандарти на сунитите и защо с готовност се продават на държавите на "неверниците", а в същото време толкова силно мразят своите събратя, докато разправят колко много държат на религията си? Освен това не си мърдат пръста да помогнат на палестинците (които са сунити), а това го правят омразните им шиити. Какво мислиш за позицията на големите сунитски държави по отношение на Израел-Палестина?
defender
06-21-2015, 15:03
Защо да се изказвам против Пророка в Саудитска Арабия?[/B]
Защото си човек със свое мнение, а не подтиснат човек принуден да си мълчи от страх.
Ама вие сте свикнали с това де, то не ви прави и впечатление вече.Това ви е станал естествено състояние, май.
dreamwalker
06-21-2015, 15:11
Защото си човек със свое мнение, а не подтиснат човек принуден да си мълчи от страх.
Ама вие сте свикнали с това де, то не ви прави и впечатление вече.Това ви е станал естествено състояние, май.
Пробвай да викаш "Хайл Хитлер" в Германия.
defender
06-21-2015, 15:14
Пробвай да викаш "Хайл Хитлер" в Германия.
В Германия не съм виждал убийства за това, а в САрабия са през ден.
Ама дриймърке, мълчи си, мълчи си, да не вземеш ся заради тия неща дето ти ги казвам, да се излъжеш да ги пробваш и да те набие мъжо ти, за да те дисциплинира.
Недей, моля ти се.
dreamwalker
06-21-2015, 15:15
Дримок, искам да попитам нещо, макар да е с политически оттенък. Става въпрос за двойните стандарти на сунитите и защо с готовност се продават на държавите на "неверниците", а в същото време толкова силно мразят своите събратя, докато разправят колко много държат на религията си? Освен това не си мърдат пръста да помогнат на палестинците (които са сунити), а това го правят омразните им шиити. Какво мислиш за позицията на големите сунитски държави по отношение на Израел-Палестина?
Никой не мрази никого толкова силно.
Всеки си гледа интереса.
В момента нямат изгода да се намесват в конфликта Израел-Палестина, защото Палестина така или иначе е призната за държава не само от други държави, но и от световни организации.
https://qzprod.files.wordpress.com/2014/10/countries-that-recognize-the-state-of-palestine-in-2014_mapbuilder.png?w=640
dreamwalker
06-21-2015, 15:17
В Германия не съм виждал убийства за това, а в САрабия са през ден.
Как така не смееш да викнеш "Хайл Хитлер", нямаш ли смелост, нали си човек с мнение, а не потиснат окаяник, който е принуден да си мълчи от страх.
П.П. Ти откъде знаеш, че не съм мъж?
defender
06-21-2015, 15:21
Как така не смееш да викнеш "Хайл Хитлер", нямаш ли смелост, нали си човек с мнение, а не потиснат окаяник, който е принуден да си мълчи от страх.
ми ако ми се иска що да не го извикам, но просто не ми се иска, защото не припознавам Хитлер с моите си ценности, ама ся да викам просто ей така, защо да го правя
dreamwalker
06-21-2015, 15:22
ми ако ми се иска що да не го извикам, но просто не ми се иска, защото не припознавам Хитлер с моите си ценности, ама ся да викам просто ей така, защо да го правя
Защо ли?
Corb1225
06-21-2015, 15:22
Дримок, тук нищо каза. Ако викаш "Хайл Хитлер" в Германия, хората ще те гледат накриво и най-много полицията да те задържи и да ти се наложи лека присъда за хулиганство. Но ако в СА обиждаш Мохамед, още на улицата хората ще те линчуват и разчленят.
dreamwalker
06-21-2015, 15:24
Дримок, тук нищо каза. Ако викаш "Хайл Хитлер" в Германия, хората ще те гледат накриво и най-много полицията да те задържи и да ти се наложи лека присъда за хулиганство. Но ако в СА обиждаш Мохамед, още на улицата хората ще те линчуват и разчленят.
Добре.
Corb1225
06-21-2015, 15:27
Прекрасно знаеш, че е вярно.
И благодаря, че горе ми потвърди за двойните стандарти.
defender
06-21-2015, 15:28
Защо ли?
само за това е, да знаеш.
Да извикам "Хайл Хитлер" ми е същото като все едно да извикам "Аллах акбар".
Как да стане, все едно да си самоизкълча мозъка.
Освен ако не съм го включил в някаква шега, но не защото имам такива убеждения.
А в САрабия дори не знам дали можеш и да се шегуваш с това.
dreamwalker
06-21-2015, 15:33
Има неща, с които не е добра идея да се шегуваш.
Не е забавно и е проява на лошо възпитание.
defender
06-21-2015, 15:38
Има неща, с които не е добра идея да се шегуваш.
Не е забавно и е проява на лошо възпитание.
Да, така е, но възпитанието е проява на свободен избор тук на земята, а не на страх от Аллах, защото тогава не си ти, това е лицемерие към Аллах, но това в Корана го няма написано, нали, там страха е задължителен, няма значение дали си вярващ или не и как искаш да си изживееш живота тук на земята, защото исляма не признава свободната воля. Аллах е милостив.
Corb1225
06-21-2015, 15:41
Да, така е, но възпитанието е проява на свободен избор, а не на страх да не ти резнат главата
Пооправих ти го.
dreamwalker
06-21-2015, 15:43
Аллах е милостив.
+
Това е единственото вярно нещо в поста ти.
defender
06-21-2015, 15:44
Пооправих ти го.
добре е.
defender
06-21-2015, 15:47
+
да, така е, тия думи ги слагам накрая, нарочно, че като ти стане прекалено гадно от предишните ми думи, накрая да си го кажеш и да се самохипинотизирваш успокоително и да се върнеш отново в бълвоча, като те влече толко - демек някакъв вид проява на свободна воля .
Тва е неща като аспирин за обратна връзка и завръщане в миналото, ако толко те влече.
dreamwalker
06-21-2015, 15:50
да, така е, тия думи ги слагам накрая, нарочно, че като ти стане прекалено гадно от предишните ми думи, накрая да си го кажеш и да се самохипинотизирваш успокоително и да се върнеш отново в бълвоча, като те влече толко - демек някакъв вид проява на свободна воля .
Тва е неща като аспирин за обратна връзка и завръщане в миналото, ако толко те влече.
:lol:
Ad hominem.
defender
06-21-2015, 15:53
Ad hominem.
няма смисъл повече да се мъча. ти направо си се сляла са Аллах.
убива ли Аллах, все едно убивам и тебе
всъщност нещо такова май е и при мене. да го ева.
ама то май всеки човек си има някакъв такъв негов бог.
ПП: Само доктор не мога го разбера, ама тъй като той също не може сам да се разбере, така, че това, че не мога да го разбера е че всъщност го разбирам.
Corb1225
06-21-2015, 15:53
Дримок, не ми пробутвай лафове на латински, и sophisticated език, не ти прави заяждането с дефенди по-малко лично.
dreamwalker
06-21-2015, 16:43
Дримок, не ми пробутвай лафове на латински, и sophisticated език, не ти прави заяждането с дефенди по-малко лично.
Защо копираш изразните средства на NomNomNom, не можеш ли да си измислиш свои?
dreamwalker
06-21-2015, 16:44
няма смисъл повече да се мъча. ти направо си се сляла са Аллах.
убива ли Аллах, все едно убивам и тебе
всъщност нещо такова май е и при мене. да го ева.
ама то май всеки човек си има някакъв такъв негов бог.
ПП: Само доктор не мога го разбера, ама тъй като той също не може сам да се разбере, така, че това, че не мога да го разбера е че всъщност го разбирам.
That made me laugh so hard.
Corb1225
06-21-2015, 16:52
Защо копираш изразните средства на NomNomNom, не можеш ли да си измислиш свои?
http://i.imgur.com/U7Ghu2s.gif?noredirect
+
:D
Вижте какво, изглежда няма да разберете Исляма, не защото не можете, а защото не искате.
А защо трябва да оплювате това което не го разбирате ?
А не се ли случва на всеки понякога?
aurissaaaaa
06-21-2015, 18:11
http://www.liveleak.com/view?i=990_1431734506
mislq che vsichki prekrasno go razbirame islqma
arabite na sapun
Вижте какво, изглежда няма да разберете Исляма, не защото не можете, а защото не искате.
где е ислямският разбирач?!, доведи поне един такъв във форума, и ще видим на кого Бога е по-високият, защото изглежда, че или ти не си такъв, или оня твой ислям е сиромашки, но като казвам това, не ме възприемай като човек, който (така да се каже) хвърля ръкавици/е хвърлил ръкавица, понеже не си падам по дуелистични похоти ала дон кихот, но след като искаш тези неща да се изяснят, тогава начинът е да се разисква, ето аз съм един от свидетелите на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, без да се хваля със себе си, човек без официално вероизповедание, не посещавам(не следвам) и неофициални секти, нито съм имал духовни учители на земята, просто се оказа, че възпламенителят през цялото време е бил у мен, и в един момент просто избухна, от което най-шокиран останах аз, а сега трябва и един голям ислямски разисквач, и ако живот и здраве дойде такъв тук, ще има разискване
Това ''понякога'' трябва да стане ''никога''. Това е все едно да отидеш в галерията, да видиш една картина, да не я разбереш и да почнеш да я оплюваш и да ругаеш художника, който я е нарисувал...Наистина и на мен ми се е случвало, но след като дойде авторът на шедьовъра при мен и ми обясни как стоят нещата, аз съвсем си промених възгледите даже към този вид изкуство...Така че, първо хората трябва да се изслужат съвсем човешки и разсъждавайки на здрав мозък да се разберат...а не както става тук - иде някой, оплюва...плюе и ругае, и си тръгва...
Така че, първо хората трябва да се изслужат съвсем човешки и разсъждавайки на здрав мозък да се разберат...а не както става тук - иде някой, оплюва разбиранията и си тръгва...
Кого визираш под някой? Доколкото виждам, всички които са писали от началото на темата все още пишат в нея.
aurissaaaaa
06-21-2015, 18:18
но след като дойде авторът на шедьовъра при мен и ми обясни как стоят нещата,
ti si kato npp zna4i, allah ti se e qvil qvno
hihihihi
aurissaaaaa
06-21-2015, 18:21
naesh li az pa si mislq, che vie ste nqkvi islqmo-sektantni, kato hristiqnskite sekti, i razbiraniqta vi nqmat nishto obshto s istinskiq islqm, kojto prizovava kum jihad
nakratko ste renegati ; zabludeni eretici
i ISIS ako vi barnat shte vi prusnat dupkite
kvo mi se pravite 4e znaete neshto za islqma sled kato desekti milioni dushi na taq planeta ne vi spodelqt vijdaniqta ?
dreamwalker
06-21-2015, 18:39
Кого визираш под някой? Доколкото виждам, всички които са писали от началото на темата все още пишат в нея.
Мисля, че има предвид defender и Auriss.
dreamwalker
06-21-2015, 18:40
где е ислямският разбирач?!, доведи поне един такъв във форума, и ще видим на кого Бога е по-високият, защото изглежда, че или ти не си такъв, или оня твой ислям е сиромашки, но като казвам това, не ме възприемай като човек, който (така да се каже) хвърля ръкавици/е хвърлил ръкавица, понеже не си падам по дуелистични похоти ала дон кихот, но след като искаш тези неща да се изяснят, тогава начинът е да се разисква, ето аз съм един от свидетелите на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, без да се хваля със себе си, човек без официално вероизповедание, не посещавам(не следвам) и неофициални секти, нито съм имал духовни учители на земята, просто се оказа, че възпламенителят през цялото време е бил у мен, и в един момент просто избухна, от което най-шокиран останах аз, а сега трябва и един голям ислямски разисквач, и ако живот и здраве дойде такъв тук, ще има разискване
Започни да пишеш човешки и мисля, че ще се разберем.
Нормално конструирани изречения и абзаци, моля, не сме длъжни да четем потока на съзнанието ти.
за пореден път виждам как боговете ни правят хора наши и хора чужди
точно тия хора дето ни делят не струват
дори и да наричат това божия воля
dreamwalker
06-21-2015, 18:48
за пореден път виждам как боговете ни правят хора наши и хора чужди
Хората са различни, приеми го.
ти за какво мечтаеш?
Различни, но и някои религии помагат за отчуждаването на хората. Будизма, шинтоизма, даоизма и др. източноазиатски религи не водят свещени войни както християни и мюсюлмани.
религиите не водят войни а хората,но не заради религията,а заради хора които ни разделят на вярващи и невярващи
нека ви питам всички за какво мечтаете и какво искате от живота
религиите не водят войни а хората,но не заради религията,а заради хора които ни разделят на вярващи и невярващи
Прав си, не се изразих правилно. Имах предвид хората, които изповядват тези религии. И по- точно водачите на масите (не задължително религиозни водачи).
Прав си, не се изразих правилно. Имах предвид хората, които изповядват тези религии. И по- точно водачите на масите (не задължително религиозни водачи).
по същия начин се чете и библията и корана по два начина
Бог е един, а пътищата които следват неговите правила са различни.
Ислямът е доста дълбока религия, която трябва да я изучаваш почти цял един живот, за да можеш да научиш всичките й тънкости, в същото време е и толкова елементарен, че всички могат да следват правилата. Ислямът е и философия, която някои хора, просто никога няма да разберат.
ti si kato npp zna4i, allah ti se e qvil qvno
hihihihi
Ако много ти се иска да асоциираш думата ''автор'', която използвах, асоциирай я с Корана, не с Аллах.
по същия начин се чете и библията и корана по два начина
Така е, но Библията и Корана всеки човек трябва да ги тълкува сам, а не да следва тълкуванията на свещеници и теолози, защото се получават големи проблеми в някои случаи.
naesh li az pa si mislq, che vie ste nqkvi islqmo-sektantni, kato hristiqnskite sekti, i razbiraniqta vi nqmat nishto obshto s istinskiq islqm, kojto prizovava kum jihad
nakratko ste renegati ; zabludeni eretici
i ISIS ako vi barnat shte vi prusnat dupkite
kvo mi se pravite 4e znaete neshto za islqma sled kato desekti milioni dushi na taq planeta ne vi spodelqt vijdaniqta ?
Ислямът не призовава към джихад и в ''ISIS'' трудно ще намериш човек, който е държал Коран в ръка.
И какво като не ни споделят вижданята ? (макар че не е вярно)...Ако само ти виждаш ябълка, а 10 човека ти кажат, че това е круша, би ли си променил решението, в случай че ти наистина виждаш ябълка ?
Мисля, че има предвид defender и Auriss.
Не само тях.
+
нека ви питам всички за какво мечтаете и какво искате от живота
Искам да следвам медицина и да стана доктор или...да е нещо свързано главно с химията, но и много други неща ми се отдават - като план Б мога да стана художник или да пея по барове :D :D, а може и в НАТФИЗ да уча макар че се съмнявам да ме приемат, понеже живеем в държава в която корупцията е...знаете на какво ниво и всичко се урежда предварително...ако ли не тези горе изброени, мога да стана и учител .....Искам да имам щастливо семейство с умни дечица и да си почина в мир.
да е нещо свързано главно с химията
Ами учи химия ако ти харесва толкова.
aurissaaaaa
06-21-2015, 19:33
да е нещо свързано главно с химията
zapoznai se s doktor Mohamed
https://empressisdying.files.wordpress.com/2012/10/suicide-bomber-photo.jpg
i shtastlivoto mu semejstvo
http://images.sodahead.com/polls/000257145/polls_suicide_bomber_1__3747_495015_answer_3_xlarg e.jpeg
Ами учи химия ако ти харесва толкова.
Бих, но нали знаеш, че животът в БГ е труден и всички искат престижна работа, но ги мързи да учат...ако уча химия мога да стана фармацефт или лаборант...и тези професии не са лоши, но аз искам да стана доктор и да помагам на хората (също така да не лишавам семейството си нищо).
dreamwalker
06-21-2015, 19:41
Бих, но нали знаеш, че животът в БГ е труден и всички искат престижна работа, но ги мързи да учат...ако уча химия мога да стана фармацефт или лаборант...и тези професии не са лоши, но аз искам да стана доктор и да помагам на хората (също така да не лишавам семейството си нищо).
Химично инженерство или биохимия.
Но ако наистина харесваш химията много, по- добре учи химия защото после може да съжаляваш (както аз съжалявам за гимназията).
А не си ли мислил за работа в чужбина? В някои страни хората занимаващи се с природни науки и математика са доста високо платени.
zapoznai se s doktor Mohamed
https://empressisdying.files.wordpress.com/2012/10/suicide-bomber-photo.jpg
i shtastlivoto mu semejstvo
http://images.sodahead.com/polls/000257145/polls_suicide_bomber_1__3747_495015_answer_3_xlarg e.jpeg
Да,...ти например си от тези, които са повлияни от медиите и имаш напълно погрешни представи за Исляма, както и тези на снимките [те поне са го разбрали погрешно, а ти въобще не го разбираш, което всъщност е по-добре отколкото да го разбереш погрешно)].
Разсмя ме :D :D :D
имам усещане че ще откриете повече общо в мечтите отколкото в религията било и да вярвате в един бог
dreamwalker
06-21-2015, 19:55
имам усещане че ще откриете повече общо в мечтите отколкото в религията било и да вярвате в един бог
Ако вярвам в Бог, не губя нищо.
Ако не вярвам... не съм сигурна дали губя нещо или не.
По-логично е да вярвам.
По-логично е да вярвам.
все ми е тая кой в кого вярва стига да не вреди на другия
Но ако наистина харесваш химията много, по- добре учи химия защото после може да съжаляваш (както аз съжалявам за гимназията).
А не си ли мислил за работа в чужбина? В някои страни хората занимаващи се с природни науки и математика са доста високо платени.
Мислил съм за Германия, дори съм имал и мечти за Америка, но само мечти, понеже не ми се иска да оставя моите тук.
Мислил съм за Германия, дори съм имал и мечти за Америка, но само мечти, понеже не ми се иска да оставя моите тук.
един от малкото
Corb1225
06-21-2015, 20:07
По-логично е да вярвам.
Логично е последната дума, която има място в това уравнение.
Защо? Облогът на Паскал се основава на чиста логика.
един от малкото
Един от малкото какво ?
defender
06-21-2015, 20:09
хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”
ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.
Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
Corb1225
06-21-2015, 20:11
Защо? Облогът на Паскал се основава на чиста логика.
Странно защо такъв човек е сътворил подобна простотия. На мен ми прилича на шега.
dreamwalker
06-21-2015, 20:11
Ахахахаха.
Странно защо такъв човек е сътворил подобна простотия. На мен ми прилича на шега.
Кое ти се струва невярно в разсъжденията му?
dreamwalker
06-21-2015, 20:22
Не знае.
Днес е решил да го играе адвокат на дявола.
хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”
ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.
Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
Никъде не пише, че Мохамед е одобрил и насърчил убиването на жената. Той просто се примирява с истината, че съдбата й е била такава и така е трябвало да бъде сторено с разрешение на Аллах. ''Никой не може да навреди на някого без разрешение на Аллах. ''
А друг е въпросът че тя се е противопоставяла и не е поясннено, дали мъжът наистина е искал да убие жена си.
П.С. Няма да ме има една седмица...реших да кажа ,че да не си помислите, че бягам някъде.
Неизгодна позиция
dreamwalker
06-21-2015, 20:26
Неизгодна позиция
Да.
defender
06-21-2015, 20:27
Никъде не пише, че Мохамед е одобрил и насърчил убиването на жената. Той просто се примирява с истината, че съдбата й е била такава ''
А друг е въпросът че тя се е противопоставяла и не е поясннено, дали мъжът наистина е искал да убие жена си.
Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”
Добре велики тълкувателю Аллах да те поживи и още акъл да ти даде и хлебец да си хапнеш
Питам последно пое за днес:
Аллах забранявал съдружаване с него, но нали Аллах е създал хората, тогава той е наш небесен родител, а ние сме негови деца (сътворени от него), ами тогава това не е ли съдружаване с Аллах, което Аллах всъщност пък забранява, как така?
Все казвате, че Ислямът е бил враждебна религия, а какво ще кажете за деянията на християните - особено на църквата ?
Убивали са лекари и алхимици, само защото са ги мислели за вещери и магьосници.
И още ред други неща, за които ме мързи да пиша...защото утре трябва да стана рано...
До другата седмица...
dreamwalker
06-21-2015, 20:28
Добре велики тълкувателю Аллах да те поживи и още акъл да ти даде и лебец да си хапнеш
Аллах забранявал съдружаване с него, но нали Аллах е създал хората, тогава той е наш небесен родител, а ние сме негови деца (сътворени от него), ами тогава това не е ли съдружаване с Аллах, което Аллах всъщност пък забранява, как така?
Пишеш умопомрачителни небивалици, мисля, че го осъзнаваш.
dreamwalker
06-21-2015, 20:30
Все казвате, че Ислямът е бил враждебна религия, а какво ще кажете за деянията на християните - особено на църквата ?
Убивали са лекари и алхимици, само защото са ги мислели за вещери и магьосници.
И още ред други неща, за които ме мързи да пиша...защото утре трябва да стана рано...
До другата седмица...
Църквата е обучавала, ако говориш за Средновековието /ранното и същинското/. Тогавашните учени излизали от средите на Църквата, просто защото това е бил единственият начин да получиш образование.
Добре велики тълкувателю Аллах да те поживи и още акъл да ти даде и хлебец да си хапнеш
Когато направиш човече от кал и някак си му вдъхнеш живот, не ставаш негов баща, а сътворител.
Църквата е обучавала, ако говориш за Средновековието /ранното и същинското/. Тогавашните учени излизали от средите на Църквата, просто защото това е бил единствения начин да получиш образование.
Но нали знаете за изгарянето на хора на клади, заради това че са правели магии и тн. ?
Но нали знаете за изгарянето на хора на клади, заради това че са правели магии и тн. ?
Били са други времена. Папата е искал повече поданици.
dreamwalker
06-21-2015, 20:34
Това е политика.
Били са други времена. Папата е искал повече поданици.
Това е политика.
Както казвате. До другата седмица.
Както казвате. До другата седмица.
Requiescat in pace!
defender
06-21-2015, 20:39
Когато направиш човече от кал и някак си му вдъхнеш живот, не ставаш негов баща, а сътворител.
Аха, значи той ни сътворява и възпитава чрез Корана, ама не бил наш небесен баща, а бил сътворител, прекрасно.
Каква е точно разликата между баща (родител) и сътворител - и бащата ни създава и възпитава, и сътворителя прави същото като гледам.
От утре в нас ще казвам на баща си "велики сътворителю", защото кажи-речи то същото.
Според мен ти не разбираш Корана, не защото не можеш, а защото не искаш.
dreamwalker
06-21-2015, 20:40
Аха, значи той ни сътворява и възпитава чрез Корана, ама не бил наш небесен баща, а бил сътворител, прекрасно.
Каква е точно разликата между баща (родител) и сътворител - и бащата ни създава и възпитават и сътворителя прави същото май.
От утре в нас ще казвам на баща си "велики сътворителю", защото кажи-речи то същото като баща.
Според мен ти не разбираш Корана, не защото не можеш, а защото не искаш.
ако си п*рдял така както правеше тук, не бих се учудил на това, а ако продължаваш да изпускаш газове по същия начин, нищо чудно да се появи и още един газов гигант в слънчевата система
Npp понякога се изказва много точно.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 20:41
ахХАХахАХ толкова лесно ще се вкарате във война (с няколкоко думи на един пророк)
defender
06-21-2015, 20:49
Npp понякога се изказва много точно.
поне да ми беше отговорила смислено, повечето отговори ти са ей такива, с по 3-4 думички без да обясниш нищо, но да ни караш да се чувстваме сякаш по-нисши от тебе - и това от жена мюсюлманка, дето в исляма трябва да служи на мъжете и да ги уважава.
Мене Аллах ме е предпочел пред тебе, чу ли, уважавай ме.
dreamwalker
06-21-2015, 20:49
ахХАХахАХ толкова лесно ще се вкарате във война (с няколкоко думи на един пророк)
Как го реши?
dreamwalker
06-21-2015, 20:51
поне да ми беше отговорила смислено, повечето отговори ти са ей такива, с по 3-4 думички без да обясниш нищо, но да ни караш да се чувстваме сякаш по-нисши от тебе.
Прочети първите страници на темата, където отговорите ми са с повече от "3-4 думички", без да обясня нищо.
Ти тук само задаваш въпроси, отговорите не четеш, не мисля, че има смисъл да си губя времето да ти пиша отговори. Мога да си представя колко си отчаял npp, че да напише горецитираното по твой адрес.
Ще отговоря на въпросите Corb1225 за погребението и военните кампании.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 20:52
така, защото се обсебени, съвсем малко ви трябва.. някоя папа само да се обади
dreamwalker
06-21-2015, 20:53
така, защото се обсебени, съвсем малко ви трябва.. някоя папа само да се обади
Млад и зелен...
https://www.youtube.com/watch?v=43dcc_3sjt4
който иска да гледа
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 20:55
https://www.youtube.com/watch?v=43dcc_3sjt4
който иска да гледа
джоко росич е дядо
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 20:56
Млад и зелен...
зелени са ми само очите
джоко росич е дядо
кой е неговия бог?
Corb1225
06-21-2015, 20:58
Защото е чисто спекулиране, няма и помен от доказателствo за съществуването на Бог. Трябва ли да обяснявам? Толкова е очевидно. Аргументът, че трябва да вярваме в Бог, защото бил неразбираем за нас, е напълно погрешен. Щом не можеш да установиш съществуването на дадено нещо, то е много вероятно да не съществува.
defender
06-21-2015, 20:59
[B]
Ти тук само задаваш въпроси, отговорите не четеш.
Добре, който е прочел отговорите дримъра на въпросите от днес, моля да ми отговори или да ми покаже къде са.
От всичко което си поствала не съм прочел изцяло само оня линк дето го постна вчера и то четох до някъде, но е доста дълъг, че щото не можеш да ми отговориш с две изречения, на въпросите ми от две изречение, сякаш страшна тайна, братче. съкън.
Как Метх ми отговаря с няколко изречения и го разбирам какво иска да ми каже.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:00
кой е неговия бог?
остави това. много хубави работи говори, но само мечти, за някои работи сгреши, и тая България ще я има, въпросът е българска ли ще е, тя и сега не е.
остави това. много хубави работи говори, но само мечти, за някои работи сгреши, и тая България ще я има, въпросът е българска ли ще е, тя и сега не е.
ъъъъ кво?
Corb1225
06-21-2015, 21:01
Неправилна употреба на идиома.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:03
ъъъъ кво?
ъъъъъъъъмииии цигания
dreamwalker
06-21-2015, 21:04
Защото е чисто спекулиране, няма и помен от доказателствo за съществуването на Бог. Трябва ли да обяснявам? Толкова е очевидно. Аргументът, че трябва да вярваме в Бог, защото бил неразбираем за нас, е напълно погрешен. Щом не можеш да установиш съществуването на дадено нещо, то е много вероятно да не съществува.
Какво спекулиране, напълно логичен е.
Обясни. Не е очевидно.
Защо?
И отново: защо?
Не мога да установя съществуването на съзнанието си, на душата си... това означава ли, че те не съществуват?
Не мога да установя съществуването на твоя интелект. Това означава ли, че го няма?
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:07
интелекта е установен научно, душа никой не знае дали съществува... щом могат да съживяват мъртъвци..........
Обясни. Не е очевидно.
Защо?
Не мога да установя съществуването на съзнанието си, на душата си... това означава ли, че те не съществуват?
Не мога да установя съществуването на твоя интелект. Това означава ли, че го няма?
хората виждат за да вярват
доверяват се само на това което знаят
това което не знаят за тях не съществува защо очакваш друг отговор?
интелекта е установен научно, душа никой не знае дали съществува... щом могат да съживяват мъртъвци..........
на фона на всичко в цялата вселена науката ни е една прашинка но е всичко което имаме
а сега познай кой физик го е казал
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:09
приятни сънища
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCMQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fvbox7.com%2Fplay%3Aa40d1de9f4&ei=pCeHVa-SGYG_sgG3jIHQAg&usg=AFQjCNE0L-TBpuKFQvGnZKJKq7Yhu-ISlQ&bvm=bv.96339352,d.bGg
dreamwalker
06-21-2015, 21:10
хората виждат за да вярват
доверяват се само на това което знаят
това което не знаят за тях не съществува защо очакваш друг отговор?
Аз не виждам честта, благородството и достойнството на един човек => не съществуват...
Nope.
Corb1225
06-21-2015, 21:11
Дримок, кораба ти го каза, поумняло е момчето. Постоянно ревеш за ad hominem, а ето че и ти посягаш към торбата с погрешните аргументи. Все още няма научно доказателство за съществуването на Бог, така че е далеч по-логично да не вярваме.
dreamwalker
06-21-2015, 21:12
Дримок, кораба ти го каза, поумняло е момчето. Постоянно ревеш за ad hominem, а ето че и ти посягаш към торбата с погрешните аргументи. Все още няма научно доказателство за съществуването на Бог, така че е далеч по-логично да не вярваме.
Обясни. Не е очевидно.
Защо?
?
Аз не виждам честта, благородството и достойнството на един човек => не съществуват...
Nope.
не казвам че грешиш
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:13
на фона на всичко в цялата вселена науката ни е една прашинка но е всичко което имаме
а сега познай кой физик го е казал
ne otricham
Ванга
нещо да ви говори това име?
dreamwalker
06-21-2015, 21:14
Симпатяги.
defender
дриймър, с тоя готин аватар, дето го сложи сега, ме съблазняваш, забули го малко.
Corb1225
...
Задаваш отговори и то погрешни.
dreamwalker
Постоянно ревеш за ad hominem, а ето че и ти посягаш към торбата с погрешните аргументи.
?
Все още няма научно доказателство за съществуването на Бог, така че е далеч по-логично да не вярваме.
Как според теб е създадена Вселената?
Как според теб е създадена Вселената?
Чък Норис е сритал нищото по задника и така е станало голямото взрив
Corb1225
06-21-2015, 21:17
Ванга
нещо да ви говори това име?
http://skepdic.com/confirmbias.html
http://skepdic.com/forer.html
http://rationalwiki.org/wiki/Self-fulfilling_prophecy
примерно
примерно
не си запознат със случая
Corb1225
06-21-2015, 21:19
не си запознат със случая
Чудесен начин да се аргументираш.
аз няма нужда да вадя аргументи ти сам ги извади
поинтересувай се малко повече и ще си видиш грешката
отнема не повече от 10 15 мин
dreamwalker
06-21-2015, 21:21
?
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:23
дриймъра са садна
Corb1225
06-21-2015, 21:23
...
Кораба ти го каза, не се прави на глупава. Съществуването на интелекта е лесно доказуем от науката, а за душата не се знае.
dreamwalker
06-21-2015, 21:24
дриймъра са садна
Защо мислиш така?
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:24
Защо мислиш така?
влезнал сЪм в душата ти
Corb1225
06-21-2015, 21:25
аз няма нужда да вадя аргументи ти сам ги извади
поинтересувай се малко повече и ще си видиш грешката
отнема не повече от 10 15 мин
Аз трябва да търся аргументи в подкрепа на твоите твърдения? Щом не можеш да ми дадеш аргументи, значи тезата ти издиша.
defender
интелекта е лесно доказуем от науката, а за душата не се знае.
А каква е разликата между душа и интелект, какви са им характеристиките? Мерси
Кораба ти го каза, не се прави на глупава. Съществуването на интелекта е лесно доказуем от науката, а за душата не се знае.
а времето една и съща величина е и тече ли еднакво за всички?
отговора на този въпрос доказва че науката прави и грешки
например неутрино
dreamwalker
влезнал сЪм в душата ти
Аз не я виждам, ти не я виждаш, да предположим, че не съществува...
Аз трябва да търся аргументи в подкрепа на твоите твърдения? Щом не можеш да ми дадеш аргументи, значи тезата ти издиша.
аз нямам теза питах какво знаеш за Ванга
defender
06-21-2015, 21:27
дриймъра са садна
Какво е садна? Мерси
dreamwalker
Какво е садна? Мерси
Натъжи. Няма защо, пак заповядай.
Corb1225
аз нямам теза питах какво знаеш за Ванга
И аз ти дадох три аргумента, които доказват несъстоятелността на гадаенето.
dreamwalker
06-21-2015, 21:28
Той пита какво знаеш за Ванга, не какво е мнението ти за нея.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:28
Аз не я виждам, ти не я виждаш, да предположим, че не съществува...
аз я усещам, дори мога да я погаделичкам
dreamwalker
06-21-2015, 21:29
аз я усещам, дори мога да я погаделичкам
Не можеш.
Започни да пишеш човешки и мисля, че ще се разберем.
Нормално конструирани изречения и абзаци, моля, не сме длъжни да четем потока на съзнанието ти.
конструират се сгради, машини, и т.п. неща, ние човеците не сме машини, които са зависими от синтаксиса на подавания им команден код, но можем да вникваме и да разбираме написаното правилно, което точките в края и главните букви в началото на изреченията не могат да ни дадат, защото именно те обикновено са се оказвали като отнемащи общия смисъл на контекста на цели(те) пасажи и целия текст, така че няма причина да се гълчим сега за едни препинателни знаци и синтактични правила за писане на големи и малки букви, особено след като милиарди човешки и други одушевени същества все още се нуждаят от спасение за/осигуряване на изобилен и вечен живот...
добре историята показва че тя винаги е познавала не само бъдеще а и минало
те за тва и филми направиха за нея
та как е предсказвала и как е виждала миналото знаеш ли чадо ?
виждам че не можеш да схванеш какво ти говоря понеже не знаеш за какво става дума
споко ще те насоча
Все още няма научно доказателство за съществуването на Бог, така че е далеч по-логично да не вярваме.
http://jordanka-blog.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
Corb1225
06-21-2015, 21:29
Той пита какво знаеш за Ванга, не какво е мнението ти за нея.
Да, ей така съвсем случайно решил да ме пита какво знам за Ванга. Нямаше никакъв намек, че съществуването на Бог може да се сравни със съществуването на нейните "способности".
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:30
Не можеш.
мога и да я почеша
defender
06-21-2015, 21:31
Не можеш.
аватара ти ме съблазнява, ето усещам я, вълнува се.
сложи фередже, Аллах гледа
dreamwalker
мога и да я почеша
Мисля, че си изморен и имаш нужда от сън. Лека нощ.
Corb1225
та как е предсказвала и как е виждала миналото знаеш ли чадо ?
Не го е правила. Върни се и прочети трите линкчета и ще си отговориш.
dreamwalker
06-21-2015, 21:32
аватара ти ме съблазнява, ето усещам я, вълнува се.
сложи фередже, Аллах гледа
Осъзнаваш ли, че магьосницата на аватара не е човек в пълния смисъл на думата.
П.П. Какво усещаш?
Какво се вълнува?
Не го е правила. Върни се и прочети трите линкчета и ще си отговориш.
прав си не го е правила тя самата го казва
и все пак е успявала да познае как е ставало да ева
чак руснаците направиха филм за нея
на колко народ е помогнала тъй ли не я разобличиха тая жена
иначе твоите линкчета може и да грешат
Corb1225
06-21-2015, 21:34
иначе твоите линкчета може и да грешат
Не грешат. Пък и няма как да разбереш, ако не си направиш труда да ги прочетеш.
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:35
Мисля, че си изморен и имаш нужда от сън. Лека нощ.
нормално е 12.30
dreamwalker
06-21-2015, 21:35
Не грешат.
Откъде си сигурен?
Не грешат. Пък и няма как да разбереш, ако не си направиш труда да ги прочетеш.
аз ти казах че не си запознат със случая ти не ми вярваш и си бълвочиш твоите
тя казва че и говори глас изпратен от бога
който чува само тя
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:36
П.П. Какво усещаш?
Какво се вълнува?
религии и МАГИИ? Я ПАК????????????/
defender
06-21-2015, 21:36
П.П. Какво усещаш?
Какво се вълнува?
Значи реална жена трябва да има забрадка, а жена на картинка не трябва. хм.
ок, не споря.
Запознай ме, за да се посмеем заедно.
видяли философа целия в пот и го питали защо е така
-занимавах се с простаци
в момента се държиш просташки
не знам дали го осъзнаваш
Corb1225
06-21-2015, 21:40
тя казва че и говори глас изпратен от бога
който чува само тя
Аз вярвам в Дядо Коледа и феята на зъбките.
Аз вярвам в Дядо Коледа и феята на зъбките.
големи аргументи
простащината не е качество
Corb1225
06-21-2015, 21:41
в момента се държиш просташки
не знам дали го осъзнаваш
Ad hominem.
аргумент
dreamwalker
06-21-2015, 21:41
аргумент
Мисля, че просто ти направи забележка.
Corb1225
06-21-2015, 21:43
Мисля, че просто ти направи забележка.
Не искам забележки, а аргументи.
аргумент
реакцията ти в момента (сбора от последните ти коментари)
е напълно очаквана не ме изненадваш с нищо можеш да продължиш не ми пречи
Не искам забележки, а аргументи.
аз ти дадох аргумент
сега се хиля на твоята реакция
пък не винаги получаваш това което искаш
но понякога това което заслужаваш
golemiq_korab_minava
06-21-2015, 21:44
не ми отговори, как може да се занимаваш с магии, и едновременно да си религьозна, при положение, че е забранено?
Corb1225
06-21-2015, 21:44
аз ти дадох аргумент
сега се хиля на твоята реакция
Не знаеш какво е аргумент.
не ми отговори, как може да се занимаваш с магии, и едновременно да си религьозна, при положение, че е забранено?
уика?
Не знаеш какво е аргумент.
аз нали ти казах че не си запознат със случая и си бълвочиш?
dreamwalker
06-21-2015, 21:46
Откъде знаеш, че съм религиозна?
Откъде знаеш, че се занимавам с магии?
Corb1225
06-21-2015, 21:46
аз нали ти казах че не си запознат със случая и си бълвочиш?
Аргументирай се, но не с приказки за феи и духчета.
Аргументирай се, но не с приказки за феи и духчета.
като не вярваш иди питай в рупите там ще получиш аргументи
или ми прочети пак постовете
dreamwalker
06-21-2015, 21:48
http://media.giphy.com/media/5gUnOrltPvZzW/giphy.gif
Corb1225
06-21-2015, 21:51
като не вярваш иди питай в рупите там ще получиш аргументи
Идеята не е да вярвам, защото вярата по презумпция изключва наличието на разумен анализ. А в Рупите ще получа легенди и предания, но със сигурност не и аргументи.
Идеята не е да вярвам, защото вярата по презумпция изключва наличието на разумен анализ. А в Рупите ще получа легенди и предания, но със сигурност не и аргументи.
иди бе чадо ще видиш че грешиш няма да са легенди и предания обещавам
dreamwalker
06-21-2015, 21:54
Опитваш се на морето дупка да направиш.
defender
06-21-2015, 21:54
Ако примерно ти разкажат истории как Ванга е познавала живота на хора без да ги познава какви са, от къде са, това аргумент ли е?
В смисъл отиваш при нея и тя ти разказва неща и случки от живота ти без да те познава отпреди?
Corb1225
06-21-2015, 21:55
В постовете ти няма аргументи. Как смяташ нещо за факт, като сам не можеш да дадеш логично обяснение за него?
dreamwalker
06-21-2015, 21:58
http://media.giphy.com/media/AoQyQ8krr9YRO/giphy.gif
В постовете ти няма аргументи. Как смяташ нещо за факт, като сам не можеш да дадеш логично обяснение за него?
добре че Айнщайн не се е доверил на логиката
иначе има логично обяснение и ти го знаеш
да не говорим че ако не виждаш аргументи в моите постове... както и да е
вярвай си
Опитваш се на морето дупка да направиш.
всъщност си играя с него без той да разбере
да съм честен макар и да съм признал този грях пред него той пак няма да разбере
лека от мен отивам да сънувам аргументи
dreamwalker
06-21-2015, 21:58
Inewton, къде изчезна istorika?
defender
06-21-2015, 21:59
http://media.giphy.com/media/AoQyQ8krr9YRO/giphy.gif
и тая русата, някой ислямски художник ли я е рисувал, не го е срам
dreamwalker
06-21-2015, 22:00
и тая русата, някой ислямски художник ли я е рисувал, не го е срам
Това е Алиса.
dreamwalker
06-21-2015, 22:02
лека от мен отивам да сънувам аргументи
Лека.
defender
06-21-2015, 22:02
Това е Алиса.
Шериата трябва да я забрани.
dreamwalker
06-21-2015, 22:03
Шериата трябва да я забрани.
Да забрани детски книги?
Защо?
Corb1225
06-21-2015, 22:03
добре че Айнщайн не се е доверил на логиката
всъщност си играя с него без той да разбере
Айнщайн все пак се е доверил на научния метод. Аргументът е отхвърлен.
Ти си абсолютен комедиен герой. Продължавай да си вярваш на невежеството.
defender
06-21-2015, 22:05
Да забрани детски книги?
Защо?
че при Мохамед и за 9 годишни се е женил, стане ли на 9 е мома за женене вече.
да забрани изображението на жена без фередже.
Бог е един, а пътищата които следват неговите правила са различни.
Ислямът е доста дълбока религия, която трябва да я изучаваш почти цял един живот, за да можеш да научиш всичките й тънкости, в същото време е и толкова елементарен, че всички могат да следват правилата. Ислямът е и философия, която някои хора, просто никога няма да разберат.
не смятам, че човек трябва да става роб на религия, чийто кодекс продължава да поддържа убийството, без да е дадено поне някакво откровение, което да оправдае жертвата на Господ, Исус Христос, Който дойде чрез мъдрост от Бога изличаваща старите постановления, нещо, което Господ вече е направил, те все едно никога не са го имали (едва ли не) трябваше и все още трябва да направят отначало докрай, затова и бе написано:
"Благословението Господно обогатява; И трудът на човека не ще притури нищо." Притчи 10: 22,
"И обърнах се да разгледам Мъдростта, и лудостта, и безумието, Защото що може да стори човек, който е дошъл подир царя Относно това, което е вече сторено?" Еклесиаст 2: 12,
"Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него." Еклесиаст 3: 14
ти само казваш, че нещо е елементарно, но като си дошъл да разгръщаш това представяйки го нагледно, всъщност не разкриваш в какво точно се състоят неговите основни правила и как те не се различават от написаното в много по-старите писания, а именно библейските - все едно и ти като други си дошъл на лаф моабет, а не за да изявиш сериозността на религията, (с) която (се) хвалиш...
Corb1225
06-21-2015, 22:19
Ако примерно ти разкажат истории как Ванга е познавала живота на хора без да ги познава какви са, от къде са, това аргумент ли е?
В смисъл отиваш при нея и тя ти разказва неща и случки от живота ти без да те познава отпреди?
Винаги виждаме само тези, на които е познато, но не и останалите. Има едно нещо наречено процент на случайността, т.е. от дадено число (в случая количество хора) може да се изчисли на какъв процент от тях Ванга ще познае на база случайност. Преди някой да попита "как?": има математически формули, по които се изчислява, но аз не съм математик.
Също виж тези линкове:
примерно
defender
06-21-2015, 22:33
може да се изчисли на какъв процент от тях Ванга ще познае на база случайност.
"За официалното признаване на Ванга (около средата на 60-те години) значителна роля изиграва Институтът по сугестология към БАН с тогавашен ръководител професор д-р Георги Лозанов. Какво в действителност показват изследванията на неговия екип, който анкетира хиляди посетители, описва над 7000 случаи, записва стотици Вангини сеанси на магнетофон?
Истината е, че научните изследвания не стигат до никакъв категоричен извод. Всъщност, както ще видим от собствените думи на професор Лозанов, той и досега си остава в неведение каква е истинската природа на Вангините прогнози. От една страна, Лозанов твърдо е бил против безкритичното приемане на предсказанията на Ванга, а от друга страна, не е отричал, че процентът на познаваемост при гледачката е значително над границите на случайността. Но професорът не дава никакви обяснения защо и как се получава така."
Corb1225
06-21-2015, 22:36
Къде са цифрите? И пак - виж линковете; това, че някой си е внушил, че му е познато, не означава, че непременно му е познато.
defender
06-21-2015, 22:41
Не искам да говоря повече за Ванга, но и не отричам, че има нещо зло над човешките физически сили, в тая цялата работа с разни врачки.
Айнщайн все пак се е доверил на научния метод. Аргументът е отхвърлен.
Ти си абсолютен комедиен герой. Продължавай да си вярваш на невежеството.
аре ве :D как е наука на латински :D
та после виж корена на думата логика от де иде
като си толкова умен открий аргументите ми в предните постове
бас ловя че не ти стига акъла
Къде са цифрите? И пак - виж линковете; това, че някой си е внушил, че му е познато, не означава, че непременно му е познато.
както казах науката понякога греши
щом Ванга е била под закрилата на комунистическата партия която отрича религията сам си направи извода
Inewton, къде изчезна istorika?
Незнам къде отиде тоя човек. Сигурно дави мъката в алкохол, защото го отхвърли. :D
Dreamwalker, paenite per peccatibus tuus!
golemiq_korab_minava
06-22-2015, 09:01
Откъде знаеш, че съм религиозна?
Откъде знаеш, че се занимавам с магии?
a ne se li?
dreamwalker
06-22-2015, 10:07
a ne se li?
Тайна.
golemiq_korab_minava
06-22-2015, 10:18
няма тайни
defender
06-22-2015, 11:06
исляма е тайна разработка на военните, в русия съм, в русия съм.
само доктора някак го изтърваха като свободен електрон, тряа се направи нещо.
ПП: ама той е много спекан, само си плямпа, така, че мое и нищо да не се прави.
defender
06-22-2015, 11:49
няма се женя за мюсюлманка, защото ако дори без да искам обидя пророка, може да ме отрови, и няма да мога да спа спокойно.
Аллах акбар
defender
06-22-2015, 12:13
Няма кой да ни опровергае, вече знаем, че Метх избяга и отиде за една седмица на минерални бани да си лекува нервите.
golemiq_korab_minava
06-22-2015, 12:20
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCcQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.vbox7.com%2Fplay%3A4b121ced&ei=J_2HVbziMsWdsAG7z7S4Dg&usg=AFQjCNEqsakO7RYTVWFxiCVPW_EtVSETFA&bvm=bv.96339352,d.bGg
defender
06-22-2015, 12:29
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCcQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.vbox7.com%2Fplay%3A4b121ced&ei=J_2HVbziMsWdsAG7z7S4Dg&usg=AFQjCNEqsakO7RYTVWFxiCVPW_EtVSETFA&bvm=bv.96339352,d.bGg
благодари, че не си в САрабия, за подобно нещо поне 100 камшика.
golemiq_korab_minava
06-22-2015, 12:43
ако църквата днес управляваше Европа, щеше да ме обесят.... но църквата не управлява отдавна. ( и не религията, ами този който държи властта щеше да е корумпиран и да лъже, чрез религията)
defender
06-22-2015, 12:56
няма как да стане църквата да те обеси, защото Иисус никой не е обесил, това ще е явна лъжа, но в исляма не е така, там те наказват със смърт в зависимост как реши властта, защото в Корана ги има и двете опции, хем не убивай, хем в същото време Мохамед е оправдавал разни убийства.
dreamwalker
06-22-2015, 12:58
няма как да стане църквата да те обеси, защото Иисус никой не е обесил, това ще е явна лъжа, но в исляма не е така, там те бесят в зависимост как реши властта, защото в Корана ги има и двете опции, хем не убивай, хем в същото време Мохамед е оправдавал разни убийства.
Има оправдани убийства, да.
По време на военни действия да убиеш врага е опрадвано.
Да убиеш при самозащита е опрадвано.
При горните случаи убиваш, за да защитиш живота, собствеността и честта си.
golemiq_korab_minava
06-22-2015, 13:03
няма как да стане църквата да те обеси, защото Иисус никой не е обесил, това ще е явна лъжа, но в исляма не е така, там те наказват със смърт в зависимост как реши властта, защото в Корана ги има и двете опции, хем не убивай, хем в същото време Мохамед е оправдавал разни убийства.
ima, navremeto e stavalo
defender
06-22-2015, 13:06
Има оправдани убийства, да.
По време на военни действия да убиеш врага е опрадвано.
Да убиеш при самозащита е опрадвано.
При горните случаи убиваш, за да защитиш живота, собствеността и честта си.
"Хиляда камшика и 10 години затвор за блогър в Саудитска Арабия, обидил исляма"
то това си е кажи-речи убийство, то от него става ли пълноценен човек след това.
значи в САрабия са сектанти, така ли, защото там решават да убиват за щяло и не щяло.
dreamwalker
06-22-2015, 13:07
Хиляда камшика и 10 години затвор за блогър в Саудитска Арабия, обидил исляма
значи в САрабия са сектанти, така ли, защото там решават да убиват за щяло и не щяло.
Не живея в Арабия, не мога да ти кажа.
Обяснявам ти как е според исляма.
defender
06-22-2015, 13:09
ама там живеят баш според исляма на всяко ниво.
defender
06-22-2015, 13:11
Ето и в Иран е горе-долу същото
Смъртното наказание в Иран се прилага в съответствие с правото на шериата, след установяването на Ислямската република през 1979 година.
http://www.extremecentrepoint.com/wp-content/uploads/2010/08/untitddled_thumb.png
dreamwalker
06-22-2015, 13:13
ама там живеят баш според исляма на всяко ниво.
Така ли, да не би да живееш там?
defender
06-22-2015, 13:16
Така ли, да не би да живееш там?
мдааа, затапи ме
трябва човек да отиде там и да го почувства с лична саможертва за да се убеди 100%
defender
06-22-2015, 13:25
Не живея в Арабия, не мога да ти кажа.
Обяснявам ти как е според исляма.
ми не знам, но в Корана и хадисите се вижда, че Мохамед е одобрявал убийството и при други случай
Освен това зависи дали войната е отбранителна или завоевателна, при Мохамед, май е второто.
dreamwalker
06-22-2015, 13:31
ми не знам, но в Корана и хадисите се вижда, че Мохамед е одобрявал убийството и при други случай
Освен това зависи дали войната е отбранителна или завоевателна, при Мохамед, май е второто.
Второто е, разбира се. Разпространявал е вярата.
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Badr
defender
06-22-2015, 13:32
....
нали не си религиозна, защо тогава защитаваш тая кауза толкова.
dreamwalker
06-22-2015, 13:33
нали не си религиозна, защо тогава защитаваш тая кауза толкова.
Защото упорстваш в невежеството си.
Защитавам това, което намеря за добре.
Не съм писала, че съм религиозна, не съм писала и, че не съм. Това няма значение. Важно е написаното, а не кой го пише.
Съмнявам се някога да ме видиш, така че ще се задоволиш с написаното.
defender
06-22-2015, 13:35
Второто е, разбира се. Разпространявал е вярата.
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Badr
Разпространение с война и налагане, демек насила.
Апостол Павел и той е трябвало да хване калашника, ама ей на и без това се е справил.
dreamwalker
06-22-2015, 13:36
Разпространение с война и налагане, демек насила.
Апостол Павел и той е трябвало да хване калашника, ама ей на и без това се е справил.
Хвалиш евреина Саул, който е причинил разкол в назарянското учение.