PDA

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

LoveInfect
07-09-2015, 23:32
Всъщност на практика християнството си позволява наркотиците (май)
А докато в корана са забранени алкохола и всички опияняващи вещества.

LoveInfect
07-09-2015, 23:34
ми добре, седи си ненормална.

Как отбягна въпроса... и това с приятелката ти направо го игнорира. Да не те издирва ФБР че така се спотайваш?

defender
07-09-2015, 23:43
Питай Доктор Сатан дали си има приятелка, едно момиче от форума Скарлет отиде при него и повече нито се видя, нито се чу за нея, изчезна безследно.

DoctorSatan666
07-09-2015, 23:52
Питай Доктор Сатан дали си има приятелка, едно момиче от форума Скарлет отиде при него и повече нито се видя, нито се чу за нея, изчезна безследно.

Сигурно като се сети, че пишеш тука и се отказва да влиза. Особено след като искаше тя да ти става жена. :D

npp
07-10-2015, 10:39
това е размножаване

при човешкия животински вид най-често се наблюдава при циганите в квартал столипиново

Не разбрах дефендер къде се включва тук

http://profit.bg/news/Stolipinovo-%E2%80%93-naj-loshata-destinatsiya-za-pochivka-v-sveta/nid-122810.html

npp
07-10-2015, 10:59
гледам тук се е заформил яростен дебат за секса, като дойде meth може да почне да се чуди къде му е темата за исляма (т.е. може да не си я познае) :-D

Meth
07-10-2015, 11:28
Ужас.

гледам тук се е заформил яростен дебат за секса, като дойде meth може да почне да се чуди къде му е темата за исляма (т.е. може да не си я познае) :-D
:lol: :D :cool:
LoveInfect прелъсти всички тука тъй...

Meth
07-10-2015, 11:29
Кого се опитваш да впечатлиш ? :lol:

inewton
07-10-2015, 11:42

Anathema!!!

"Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне."
1 Петрово 1:8

Информирай се преди да пишеш.

inewton
07-10-2015, 11:43
Кого се опитваш да впечатлиш ? :lol:

Теб най- вероятно. В тази тема няма друг мюсюлманин.

npp
07-10-2015, 13:09
Ужас.

:lol: :D :cool:
LoveInfect прелъсти всички тука тъй...

всъщност сексуалните хора имат право на полов живот, понеже сексът по принцип е един от вечните аспекти на душата, затова и Бог направи да има човеци от мъжки пол и други от женски, иначе щеше да направи да има само един (хермафродитен/двуполов) вид, обаче е добре да се пазят от негативните сексуални влияния, които системата на човешката(666) религия пося за последните хилядолетия, понеже и всички сексуални проблеми и престъпления се явяваха/бяха именно вследствие на влиянието на бесовските духове, които системата на духовното беззаконие докара на света

Meth
07-10-2015, 13:45
всъщност сексуалните хора имат право на полов живот, понеже сексът по принцип е един от вечните аспекти на душата, затова и Бог направи да има човеци от мъжки пол и други от женски, иначе щеше да направи да има само един (хермафродитен/двуполов) вид, обаче е добре да се пазят от негативните сексуални влияния, които системата на човешката(666) религия пося за последните хилядолетия, понеже и всички сексуални проблеми и престъпления се явяваха/бяха именно вследствие на влиянието на бесовските духове, които системата на духовното беззаконие докара на света
Ако всички спазваха Божиите закони, то нямаше да има нито една тема в раздел ''Секс'', свързана с бременноста, като : ''Може ли да е забременяла ?'' ''Бременност'', ''Ооо правихме го без презерватив, а пък й всърших малко тук там...',' ''Прaвихме го с презерватив, но все пак имам опасения, че е бременна...'' и ред такива глупости...

Meth
07-10-2015, 13:46
Теб най- вероятно. В тази тема няма друг мюсюлманин.
:lol:

npp
07-10-2015, 14:00
Ако всички спазваха Божиите закони, то нямаше да има нито една тема в раздел ''Секс'', свързана с бременноста, като : ''Може ли да е забременяла ?'' ''Бременност'', ''Ооо правихме го без презерватив, а пък й всърших малко тук там...',' ''Прaвихме го с презерватив, но все пак имам опасения, че е бременна...'' и ред такива глупости...

лошото е, че повечето от вярващите/поклонниците на света не спазваха и нарушаваха Божиите Заповеди досега, затова и много от невярващите също пострадаха като вторични жертви на духовното беззаконие, като някои от тях се оказаха и вторични престъпници, или как ще кажеш на невярващия пази Божиите Заповеди, ако ти и въобще повечето от вярващите/духовните не ги пазите и ги нарушавате?!, защото Божиите Заповеди, които са представени в Библията, са най-напред принципи/правила на вярата, и чак след това определена част от тях се оказват валидни и за невярващите, и това например са последните шест от десетте, които самият Господ Бог написа със собствения си пръст на две каменни плочи...

LoveInfect
07-10-2015, 14:01
Страдам от ниско самочуствие. Вкъщи постоянно ми го тъпчат.

npp
07-10-2015, 14:11

кой ти тъпче самочувствието?

defender
07-10-2015, 14:12
Особено след като искаше тя да ти става жена. :D
А ти май и това не искаш, ето това е притеснително :D

Или викаш, да искаш едно момиче да ти е жена е по-притеснително, доообре, си помислям.

defender
07-10-2015, 14:16
само защото няма коя да ти пусне е доста жалко.

Викаш нямаш проблем с това на приятелката ти да й е добре, проблема е в това че нямаш приятелка :D

Докторе, смущаваме защо си толкова убеден, че никоя нямало да ми пусне и нямало да си имам приятелка. Кво, да не казваш, че съм задръстен и смотан. притесняваш ме човек.

Обоснови се, дам ми олекне сексапилното поведение и да са отпуснам.

LoveInfect
07-10-2015, 14:20
Докторе, смущаваме защо си толкова убеден, че никоя нямало да ми пусне и нямало да си имам приятелка. Кво, да не казваш, че съм задръстен и смотан. притесняваш ме човек.

Обоснови се, дам ми олекне сексапилното поведение и да са отпуснам.

Не си ли задеъстен?

defender
07-10-2015, 14:25
ето, у вас ти тъпчат самочувствието и те сега идваш да ми мачкаш либидото и да си го изкараш, знам ги аз женски номера.

ти кажи, дали съм задръстен.

естествено, че не съм, никакъв проблем няма да ти взема телефона, ама неща. хихи

LoveInfect
07-10-2015, 14:29
++

inewton
07-10-2015, 14:32
ето, у вас ти тъпчат самочувствието и те сега идваш да ми мачкаш либидото и да си го изкараш, знам ги аз женски номера.

Така наречената отрицателна проекция. Характерно е за пуберите (без лоши чувства към инфекцията).

LoveInfect
07-10-2015, 14:37
Defender, щом не си казваш годините е вероятно да си мнооого стар, но иначе не ми мязаш мн на 20+ И да ако си 20+ и девствен, си задръстен в да кажем 80% или повече от случаите, защото по принцип проблема на такива като теб и и че дърво не могат да свалят. Но ти казваш че си имаш приятелка и че не си задръстен, не се връзва много, би ли обяснил

defender
07-10-2015, 14:41
Ми аз никога не съм свалял момиче, ходим се разкарваме, на кафе и то се окаже, че се харесваме, чудна робота.

на колко съм тогава, да си ги намаля, да не ми личи.

10 пъти ти казвам, че проблема ми не е в "свалянето" и както там го наричаш, просто ще правя секс след брака, тва е, не ми тежи.

учил съм в клас с 26 момичета и 5 момчета.

inewton
07-10-2015, 14:48
просто ще правя секс след брака, тва е, не ми тежи.

Wow възможно ли е да си намерил момиче, което ще сключи брак без първо да сте правили секс?

defender
07-10-2015, 14:51
ми като е невъзможно, за Господ всичко е възможно.

значи приятелката ми е от Господ, мерсиии.

inewton
07-10-2015, 14:56
Сериозно те питам. Поне виждали ли сте се/"пипали" ли сте се?

defender
07-10-2015, 15:01
Сериозно те питам. Поне виждали ли сте се/"пипали" ли сте се?

доктора да ти каже, той ме познава по-добре и тука ме анализира.

питай го, дали и възможно, а и на него у тяхната махала от 10 къщи, в 7 от тях живеят баби, му се носи славата на опитен любовник.

той да ти обясни за пипането.

inewton
07-10-2015, 15:32
Понеже захванахме темата за секса вижте това.

http://m.youtube.com/watch?v=XtDU7wmRiGg

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 15:41
ми като е невъзможно, за Господ всичко е възможно.

значи приятелката ми е от Господ, мерсиии.

ако е религиозна, ок, ама ако не е религиозна май няма да стане дефенди. Не ме разбирай погрешно, да си девствен на 20-25 години, пък ако ще и на повече не е някаква трагедия и не означава, че си по-малко готин или пък задръстен, но не означава, че в 21 век успешно ще намериш жена, която да те дочака до брака, ако не е от някой манастир.

LoveInfect
07-10-2015, 16:12

питай го, дали и възможно, а и на него у тяхната махала от 10 къщи, в 7 от тях живеят баби, му се носи славата на опитен любовник.

И ето, вижте го пак как отбягва въпроса!! Почва да ме побърква тази потайност :D

inewton
07-10-2015, 16:21
Изповядай се, чадо! Ще ти олекне на душата.

Meth
07-10-2015, 16:31
Понеже захванахме темата за секса вижте това.

http://m.youtube.com/watch?v=XtDU7wmRiGg
Ама...те сериозно ли...?

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 16:33

родитете те обиждат със съзнанието да те стимулират да се развиваш, но родителите забравят, че по този начин те подтискат.
и ти ли ми нямаш самочувствие.. хах

LoveInfect
07-10-2015, 16:42

И ето, вижте го пак как отбягва въпроса!! Почва да ме побърква тази потайност :D

inewton
07-10-2015, 16:45
Ама...те сериозно ли...?

Сигурно е сериозно, виж че бабичката я е срам.

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 16:46
Сигурно е сериозно, виж че бабичката я е срам.

смърт за журналята.

LoveInfect
07-10-2015, 16:48
Ама...те сериозно ли...?
Нали ви казах че за успешен брак трябва успешен секс. Питайте който и да е брачен терапевт!

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 16:50
Нали ви казах че за успешен брак трябва успешен секс. Питайте който и да е брачен терапевт!
а щото инвалиди и осъкатени генитално хора нямат брак?

inewton
07-10-2015, 16:51

Ама той defender може да е като машина след като сключат брак.

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 16:58
Ама той defender може да е като машина след като сключат брак.
на теб като ти омръзне секса с жена ти, за друга ли ще се жениш?

inewton
07-10-2015, 17:06
на теб като ти омръзне секса с жена ти, за друга ли ще се жениш?

Аз не говорех за друга жена, а за неговата.

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 17:08
Аз не говорех за друга жена, а за неговата.

жалко е ако се интересуваш от това каква жена ше има за пишеш простотии, жалко е колкото и той се оправдава пред вас.

inewton
07-10-2015, 17:22
жалко е ако се интересуваш от това каква жена ше има за пишеш простотии, жалко е колкото и той се оправдава пред вас.

Леле какъв мозъчен инвалид. Говорех за него и неговата жена.

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 17:31
не заслужаваш коментари повече

LoveInfect
07-10-2015, 17:40
родитете те обиждат със съзнанието да те стимулират да се развиваш, но родителите забравят, че по този начин те подтискат.
и ти ли ми нямаш самочувствие.. хах
Аре вземи да млъкнеш че говориш наизуст, въобще не ми знаеш живота, дори нормалните родители да обиждат децата си за да ги стимулират, при мен не е така.

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 17:57
Аре вземи да млъкнеш че говориш наизуст, въобще не ми знаеш живота, дори нормалните родители да обиждат децата си за да ги стимулират, при мен не е така.

не възприемай обида в буквалния смисъл, ти сама сподели личен проблем пред непознати

LoveInfect
07-10-2015, 18:03
Не възприемам обида а те моля да не говориш наизуст.

golemiq_korab_minava
07-10-2015, 18:06
Ок

LoveInfect
07-10-2015, 18:21
Питах майка си защо в исляма мъжете могат да имат по няколко жени. Тя ми кажа че времената били такива:водели са се войни и имало много малко мъже и много жени, така че тогавашните обстоятелства го налагали.

npp
07-10-2015, 19:58
Ама...те сериозно ли...?

така е защото живеят далеч(е) от големите градове, където са концентрирани човешките(666) религии, и затова са останали незасегнати от негативното им влияние и са имали/имат (много по-нормален) полов живот до късна старост

bReAk3R
07-10-2015, 22:59
Боже, тоя човек е такъв талант! Но дори да е забавен, не мога да се съглася с него. И животът е живот, с изпитаня и трудности, не идеално място. Тези които го заслужат ще получат идеално място.
Но наистина забележителен човек. Май няма да покрия особенно скоро ,,дупките" си в религията. :) :(

Какво ще рече "дупките" , сподели ги тия дупки , може и да успееш.

Meth
07-11-2015, 09:54
така е защото живеят далеч(е) от големите градове, където са концентрирани човешките(666) религии, и затова са останали незасегнати от негативното им влияние и са имали/имат (много по-нормален) полов живот до късна старост
По-малко религиозност = повече секс :lol:

npp
07-11-2015, 10:08
По-малко религиозност = повече секс :lol:

други са факторите, от които зависи това

Meth
07-11-2015, 10:14
други са факторите, от които зависи това
?

LoveInfect
07-11-2015, 22:40
Какво ще рече "дупките" , сподели ги тия дупки , може и да успееш.
Еми много са какво да кажа. Ето сега се сещам:
Уж е научно доказано че произлизаме от маймуните, а иначе религията казва че Адам и Ева са първите хора, че няма никакви маймуни. Но дори да приемем това, как така децата на Адам и Ева, за да продължат поколението са се женили брат, сестра и децата не са били уродливи??

Meth
07-12-2015, 09:12
Уж е научно доказано че произлизаме от маймуните, а иначе религията казва че Адам и Ева са първите хора, че няма никакви маймуни. Но дори да приемем това, как така децата на Адам и Ева, за да продължат поколението са се женили брат, сестра и децата не са били уродливи??
Това за роднинските връзки и уродливите деца не ми се струва много правдоподобно...
Преди и египетските фараони са женели брат и сестра...защо техните малки фараончета не са били уродливи ?

npp
07-12-2015, 10:06

добър въпрос, за съжаление фарисеите обикновено не си дават сметка за това както и за много други неща, и затова не разбират Писанието(библейското), понеже дори и Господът, Исус Христос, е казал, че не това, което влиза в човека отвън го осквернява, но онова, което произлиза от човешката(666) духовност(религия) го осквернява, но те така и не приеха Истината, но изопачаваха преданието дори и досега, а именно чрез духовните беззаконници "грехът" влиза в света и "смъртта" чрез греха и засяга човеците

"Няма нищо извън човека, което, като влиза в него, може да го оскверни; но тия(т.е. духовните/религиозните) неща, които излизат от него, те оскверняват човека. [Ако има някой уши да слуша, нека слуша]. И като остави народа и влезе в къщи, учениците Му Го попитаха за притчата. И каза им: Нима сте и вие тъй неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека от вън, не може да го оскверни? Защото не влиза в сърцето(т.е. в душата) му, а в корема, и излиза в захода(т.е. и по закон се обезврежда от Творението). (Като каза това той направи всички ястия(т.е. всички потребления/консумации) чисти). Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека. Защото отвътре, от сърцето(т.е. от духовната/религиозната дейност/традиция) на човеците, излизат(т.е. произлизат) зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека." Марк 7: 15-23,

"чрез един човек(също: чрез поколението на духовните беззаконници) грехът влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. духът на влошаването), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци(т.е. засегна мнозина човеци), понеже всички съгрешиха(т.е. понеже мнозина се оказаха поробени на греха, някои като негови служители, други като негови жертви), - защото и преди закона грехът беше в света(т.е. защото и преди появата на човешката религия "тъмнината" беше във вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. там където не се върши духовно беззаконие); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(т.е. дори и над човеци, които не вършиха духовно беззаконие)" Римляни 5: 12-14

bReAk3R
07-12-2015, 19:28
Аз не мисля, че даде много точен отговор на въпросите и, даже даде само пасажи от Библията, така че ето как аз бих представил отговорите си.
Относно първото, не напразно се казва еволюционна теория за произхода на човека - тоест предположение. То затова се казва и ТЕОРИЯ. Не е доказано по никакъв начин.
По втория въпрос - Няма как да се изпълни заповедта от Бог човека да насели земята ако в началото не се сношават брат със сестра. Тогава просто е нямало други хора и е било необходимо това. Постепенно колкото повече нараствало населението на земята, започвали и да растат границите за сношаване между роднини. И във един момент стигаме до момента както е сега. Вече има достатъчно хора и няма нужда да се сношават роднина с роднина. В началото Бог е пазел човешкото ДНК да не се уврежда (т.е. да не стават "уродливи"). Постепенно обаче тази благодат намалявала и намалявала, та така и до сега. :) Бих те удостоил и с пасажи от Библията, доказващи това, но мисля да потърся по-късно, в случай че не ми повярваш ;д

bReAk3R
07-12-2015, 19:31
Относно Npp, ти явно не си и разбрал въпроса, защото дори този пасаж, който си дал не отговаря на въпроса й, сега като го прочетох. Под това какво излиза от устата на човека се има впредвид думи. Не това, което влиза в човека, го осквернява (защото той го изхвърля по-късно от тялото си), но това, което излиза - псувни, неприличен език и т.н. Така че май няма общо с въпроса и.
Слушам още дупки по християнството за оправяне? :д

inewton
07-12-2015, 20:15
Няма как да се изпълни заповедта от Бог човека да насели земята ако в началото не се сношават брат със сестра.

Във връзка с това искам да питам какво мислиш, дали Каин е имал за жена Ева или негова сестра, защото в Библията първо е спомената жената на Каин, а след това другите деца на Адам и Ева.

LoveInfect
07-12-2015, 20:57
Относно Npp, ти явно не си и разбрал въпроса, защото дори този пасаж, който си дал не отговаря на въпроса й, сега като го прочетох. Под това какво излиза от устата на човека се има впредвид думи. Не това, което влиза в човека, го осквернява (защото той го изхвърля по-късно от тялото си), но това, което излиза - псувни, неприличен език и т.н. Така че май няма общо с въпроса и.
Много благодаря за отговора. Друго да питам, защо има христоянски имена, мюсюлмански имена.. не може ли просто да си се кращаваме както искаме?

bReAk3R
07-12-2015, 21:19
Във връзка с това искам да питам какво мислиш, дали Каин е имал за жена Ева или негова сестра, защото в Библията първо е спомената жената на Каин, а след това другите деца на Адам и Ева.

Въпроса ти малко ме обърка, щото принципно не съм обърнал много внимание на Битие (където са роднинските връзки и се разказва за Каин, Авел и т.н.), и ще си позволя да ти отговоря посредством информация от интернет, за което съжалявам, но ето:
От трета и четвърта глава на книгата Битие разбираме следното: (1) Ева била „майка на всеки, който живее“. (2) От раждането на Каин до деня, в който той принесъл неприемлива за Бога жертва, минало известно време. (3) След като бил прогонен да се ‘скита като изгнаник по земята’, Каин се страхувал, че всеки, ‘който го срещне’, може да го убие. (4) От това, че Бог постановил знак да защити Каин, става ясно, че някои от неговите братя и сестри или други роднини можело да се опитат да го убият. (5) После Каин имал сексуални отношения с жена си в „земята [на изгнаничеството — бел. под линия]“. (Битие 3:20; 4:3, 12, 14–17)

От разгледаното дотук можем да направим заключението, че жената на Каин била потомка на Ева, за която не е известно кога точно била родена. От Битие 5:4 разбираме, че Адам живял 930 години и през това време ‘му се родили и други синове и дъщери’. Разбира се, в Библията не се казва конкретно дали жената на Каин била дъщеря на Ева. Но фактът, че тя е спомената след прогонването на Каин, показва, че минало известно време и тя може дори да е била една от внучките на Адам и Ева. Затова в „Пространен Стар завет“ жената на Каин е описана просто като „една от потомките на Адам“.

Според библейския изследовател от XIX век Адам Кларк Бог постановил знак поради страха на Каин, тъй като вече съществували няколко поколения от потомците на Адам, достатъчно за да „основат няколко селища“.

В много общества днес се смята за недопустимо, че Каин си взел за жена своя сестра или друга потомка на Адам, родена по–късно от някои от другите синове или дъщери на Адам. Причините за това са общоприетият възглед, че такива отношения са забранени, и опасенията от генетични увреждания. Но в „Библията, преразказана в хронологичен ред“ Франк Лагард Смит пише следното: „Най–вероятно тези първи братя и сестри са се женели помежду си, въпреки че през следващите поколения на подобни отношения щяло да се гледа като на нещо неприемливо.“ Също така е важно да се отбележи, че сексуалните отношения между близки роднини били забранени едва след като Моисей получил Божия закон за народа на Израил през 1513 г. пр.н.е. (Левит 18:9, 17, 24)

От времето, когато нашите прародители са притежавали съвършенство, са изминали хиляди години. Гените и наследствеността може да не са им оказвали такова въздействие, каквото оказват на нас днес. Освен това според най–новите проучвания, като например публикуваното в списание „Генетични консултации“, при бракове между първи братовчеди рискът от генетични увреждания на децата е много по–малък, отколкото хората като цяло смятат. Ясно е, че този проблем не тревожел хората от времето на Адам до дните на Ной. Следователно можем да направим заключението, че жената на Каин била негова роднина.

bReAk3R
07-12-2015, 21:21
Много благодаря за отговора. Друго да питам, защо има христоянски имена, мюсюлмански имена.. не може ли просто да си се кращаваме както искаме?

Ми мюсюлманите искат да си кращават потомството с мюсюлмански имена, християните с християнски? ;д Но никой не ти го налага, за да не е както искаш. Дай други дупки, че ми стана интересно тука, а този въпрос е маловажен ;д

LoveInfect
07-12-2015, 22:16
А хората преди Христос, или хора като Тарзан, които не са чували нито за Бог нито за Библия, те като не вярват и не се молят, какво става с тях? А животните като умрат за тях има ли Рай?

dreamwalker
07-12-2015, 22:41
Уж е научно доказано че произлизаме от маймуните

Не е.

npp
07-13-2015, 01:32

как казваш, че няма връзка?!, нито си разбрал какво е "устата" на човека според библейската терминология и библейските понятия (при все че и тя не е спомената в представения пасаж(Марк 7:15-23)), нито останалите неща, и защо посочваш псувните и неприличните думи/изрази като неща, от които произхождат останалите зли неща("зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.")?!, едва ли не ева и адам най-напред са започнали да псуват и да говорят неприлични думи, и не е имало друг първороден грях освен този, и така (едва ли не) вследствие на това са се появили злите помисли, блудствата, кражбите, убийствата, прелюбодействата, користолюбието, нечестието, коварството, сладострастието, лукавото око, хуленето, гордостта, безумството, т.е. вследствие/като резултат от самото псуване?! - въобще не си запознат с природата на греха

"устата" от Матей 15:18-20 е упражняването/практикуването на вярата като цяло, което в случая е неправедно/погрешно когато не е според законите/заповедите на истинския Господ Бог, защото и самата вяра е сравнявана с "език" (както в Яков 3гл.), понеже упражняването/практикуването на вярата е като процес на говорене, един вид човек (сякаш) говори със "сърцето" си или бълва разни неща от него, "сърцето" пък е духът на човека, т.е. на първо място неговата духовна(религиозна) дейност, ето едни пасажи където се говори точно така за тези неща:

""Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога(т.е. няма кой да търси Онзи, Който наистина е истинският Бог). Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им(т.е. чрез своето духовно/религиозно свидетелство (така да се каже) копаят ров(гроб) против ближния си); С езиците си ласкаят(т.е. правят вярата си според мъдростта на сатана)". "Аспидова отрова има под устните им(т.е. (така да се каже) отравят света чрез своето (лъже)пророчествуване)". "Техните уста са пълни с клевета и горест(т.е. духовната(религиозната) им дейност/традиция е пълна с клевети и огорчение)". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона(т.е. най-вече за религиозните/духовните човеци); за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога. Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона(т.е. от човешката религия), понеже чрез закона става само познаването на греха." Римляни 3: 10-20,

"И видях да излизат от устата(т.е. от духовната/религиозната дейност) на змея и от устата(т.е. и от духовната/религиозната дейност) на звяра и от устата(т.е. и от духовната/религиозната дейност) на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог." Откровение 16: 13-14

bReAk3R
07-13-2015, 10:29
Ми няма връзка, просто го приеми, момичето едва ли ти е прочело отговора дори, първо заради връзката, и второ защото е изцяло пасажи и нито едно обяснение на САМИЯ ВЪПРОС. Не може тя да пита за роднински връзки, а ти да и обясняваш как от човека излизат блудства и т.н. там квото написа. Сори мотори.

bReAk3R
07-13-2015, 10:45
А хората преди Христос, или хора като Тарзан, които не са чували нито за Бог нито за Библия, те като не вярват и не се молят, какво става с тях? А животните като умрат за тях има ли Рай?

Относно животните, няма, защото те нямат душа. Те просто изчезват.
А за предишния въпрос, има едно място, в което се казва, че хората, които не са чували за Исус ще бъдат съдени по закона на своята съвест. Тоест ако те са знаели, но не са Го приели, за тях е Ада. Но ако не са знаели за него и са умрели така, приемат наказание спрямо това как са живяли. Ако са били добри хора, в това отделно място за тях няма мъка, докато в същото място за хора, които не са били добри, е имало.

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 11:03
Аз не мисля, че даде много точен отговор на въпросите и, даже даде само пасажи от Библията, така че ето как аз бих представил отговорите си.
Относно първото, не напразно се казва еволюционна теория за произхода на човека - тоест предположение. То затова се казва и ТЕОРИЯ. Не е доказано по никакъв начин.
По втория въпрос - Няма как да се изпълни заповедта от Бог човека да насели земята ако в началото не се сношават брат със сестра. Тогава просто е нямало други хора и е било необходимо това. Постепенно колкото повече нараствало населението на земята, започвали и да растат границите за сношаване между роднини. И във един момент стигаме до момента както е сега. Вече има достатъчно хора и няма нужда да се сношават роднина с роднина. В началото Бог е пазел човешкото ДНК да не се уврежда (т.е. да не стават "уродливи"). Постепенно обаче тази благодат намалявала и намалявала, та така и до сега. :) Бих те удостоил и с пасажи от Библията, доказващи това, но мисля да потърся по-късно, в случай че не ми повярваш ;д

Сега ли измисли тази баница

bReAk3R
07-13-2015, 11:08
Хахах казвам как стоят нещата според Библията, ти както искаш го приемай.

DoctorSatan666
07-13-2015, 11:20

То и гравитацията е само теория, що не идеш да се хвърлиш от петия етаж?
--------------------------------------------------------------------------------------------

Толкова сте смешни когато проектирате личните си отношения и убеждения в неща които изобщо не разбирате. И това важи и за научно-религиозните индивиди, които използват научни постулати, за да подкрепят едно или друго свое убеждение. Така и не разбрахте че научния подход, тоест евристичния, откривателски подход не се нуждае от абсолютистки положения, стъкмени като ИСТИНИ, за да работи. Евристиката работи с модели, концепции, теории, степени на вероятност и адекватност, а не със фрази, които да се заучават като истина. В евристиката истината е понятие без съдържание, и това произтича от някой общи положения касаещи света на РАЗУМНИЯ човек, като например:

- работи се само с описания(предложения, теории, хипотези, концепции и пр.) - т.е. субект-обектното отношение налага всяко знание да не е нищо повече от описание, отражение на "реалността". Оттук и понятието "истина" губи значението, което социалната матрица "възпитава" у всеки социален член.
- всеки изведен принцип или правило има условен характер и никога не се извежда като "закон", а винаги се разглежда само в предварително и съзнателно зададен контекст. Извади ли се от този контекст, всеки принцип губи своята адекватност.
- всяко знание е продукт на знаещия и като такова то е отражение на на него и неговия капацитет за знание. Наличието на "отношение", което в конкретна форма на знание се проявява като "убеждение", което пък е производно на "вяра и вярване" е напълно немислимо за този подход. Поради това знаещия трябва да е съзнателен за своите отношения и да ги елиминира, тоест да бъде в пълна липса на отношения към каквото и да е, преди да започне да разсъждава. Това от своя страна налага всеки, който се занимава с познание, да се занимава и със самопознание.
- овладяването на този неутралитет, позволява полезрението на познаващия да не бъде смачкано от социалните шаблонни, концепции и схващания за същността на света. Оттук следва че познаващия човек, никога не може да бъде част от социална група или структура от какъвто и да е тип. Защото в социалните структури насоката на познаване на нещата е подчинена на лични интереси и отношения, които преминават в групови и създават контекст на разглеждане, където всяко нещо, противоречащо на предишно приетото(заученото) автоматично се дискредитира, а онова което е в подкрепа на заученото се издига в култ. Оттук всеки, който се занимава с познание, не е съвместим със социалните структури и групови постановки, които се издигат като истина. Мислещия човек винаги е индивидуалист.

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 11:21
Хахах казвам как стоят нещата според Библията, ти както искаш го приемай.

ти изказваш неща, без да си ги разбрал, нито да си ги обмислил. по този начин можеш да отидеш да се биеш в ИД

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 11:21
Това за роднинските връзки и уродливите деца не ми се струва много правдоподобно...
Преди и египетските фараони са женели брат и сестра...защо техните малки фараончета не са били уродливи ?

а ти щеше медицина да учиш?

defender
07-13-2015, 11:40

щото в исляма май могат се женят за братовчедките си, за тва ти ги говори.

bReAk3R
07-13-2015, 11:42
ти изказваш неща, без да си ги разбрал, нито да си ги обмислил. по този начин можеш да отидеш да се биеш в ИД

Не, аз чета кво пише там и го предавам разбираемо, тъп ли си, къв си, като не ти отърва се чудиш закво да се захванеш, ама тва което го пише там няма да се промени. :)

inewton
07-13-2015, 11:45
Относно животните, няма, защото те нямат душа.

Това го казва Църквата, но в Библията има две становища.

"Но суетният човек е лишен от разум; Дори, човек се ражда като диво оселче." Йов 11:12
"Не бивайте като кон или като мъска, Които нямат разум; За чиито челюсти трябват оглавник и юзда, за да ги държат, Иначе, не биха се приближавали при Тебе." Псалми 32:9
"Защото каквото постига човешките чада Постига и животните: една участ имат; Както умира единият, така умира и другото; Да! един дух имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното, Защото всичко е суета.
Всички отиват в едно място; Всички са от пръстта, и всички се връщат в пръстта.
Кой знае, че духът на човешките чада, възлиза горе, И, че духът на животното слиза долу на земята?" Еклесиаст 3:19-21

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 12:18
Не, аз чета кво пише там и го предавам разбираемо, тъп ли си, къв си, като не ти отърва се чудиш закво да се захванеш, ама тва което го пише там няма да се промени. :)
кво превеждаш? който иска може да си купи библята и да го прочете. къв си ти? Новия папа?

defender
07-13-2015, 12:26
кво превеждаш? който иска може да си купи библята и да го прочете. къв си ти? Новия папа?

Ми задават му се въпрос и човек отговаря бре, да не би да ви обвързва със себе си.
Да не е като нпп свидетеля херувим, нпп по-мяза на папа.

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 12:27
нпп поне вкарва някаква мисъл, не го копира

defender
07-13-2015, 12:29
ми добре, слушай го.

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 12:39
не ви слушам

bReAk3R
07-13-2015, 13:53

ХАХахах научи се да четеш, че ставаш смешен бе, отворен. И кво копирам, едно мнение беше копирано и си казах отгоре, че е от нета, паляк. Има разлика между превеждам и предавам хаха

bReAk3R
07-13-2015, 14:02
Това го казва Църквата, но в Библията има две становища.

"Но суетният човек е лишен от разум; Дори, човек се ражда като диво оселче." Йов 11:12
"Не бивайте като кон или като мъска, Които нямат разум; За чиито челюсти трябват оглавник и юзда, за да ги държат, Иначе, не биха се приближавали при Тебе." Псалми 32:9
"Защото каквото постига човешките чада Постига и животните: една участ имат; Както умира единият, така умира и другото; Да! един дух имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното, Защото всичко е суета.
Всички отиват в едно място; Всички са от пръстта, и всички се връщат в пръстта.
Кой знае, че духът на човешките чада, възлиза горе, И, че духът на животното слиза долу на земята?" Еклесиаст 3:19-21

И това не казва, че имат душа :D Казва, че всички отиват в пръстта и че ДУХЪТ и на двете отива някъде. Душа няма. И двете умират. В това отношение не са повече едно от друго.
За първия цитат, прав си, защото бебетата са точно като животинки, несъзнателни, действат по инстинкт... като животинче. ;д втория цитат говори да бъдем разумни и да не оставяме връзката си с Бога, и че всеки, който не следва бога е като животно без акъл. А за първия още, СУЕТНИЯ човек е като див осел. Библията попринцип вместо да каже на някой, че е тъп примерно или побъркан, го оприличава на животни или използва метафори. ;д

defender
07-13-2015, 14:13
и че всеки, който не следва бога е като животно без акъл.

Ама как, виж доктор сатан, акъл море.

inewton
07-13-2015, 14:21
bReAk3R, да не учиш в семинария, или си "библиоман"?

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 15:03
ХАХахах научи се да четеш, че ставаш смешен бе, отворен. И кво копирам, едно мнение беше копирано и си казах отгоре, че е от нета, паляк. Има разлика между превеждам и предавам хаха

И езикът, и изразяването ти са много далеч от църковните и духовни ценности. Същински пубер.

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 16:03
Сбъркали сте пътя, заблудени овчици. Елате при нас. Пророкът Иса е наш месия също, ще бъде.

inewton
07-13-2015, 16:13
^

Dreamwalker, ти ли си? Или Meth?

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 16:23
^

Dreamwalker, ти ли си? Или Meth?
Аз съм Beardsley McTurbanhead - ревностен мюсюлманин и спяща терористична клетка.

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 16:24
:D

npp
07-13-2015, 16:36
Ми няма връзка, просто го приеми, момичето едва ли ти е прочело отговора дори, първо заради връзката, и второ защото е изцяло пасажи и нито едно обяснение на САМИЯ ВЪПРОС. Не може тя да пита за роднински връзки, а ти да и обясняваш как от човека излизат блудства и т.н. там квото написа. Сори мотори.

просто не разбираш Писанието и затова не намираш връзката, защото и не вярваш достатъчно/правилно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и не проявяваш нужното благоразумие, идеята в Матей 15:11-20 е, че дейността на човека е разглеждана/представена като "уста", Бог го създаде като потребител, понеже и затова му каза, че може да консумира от всяко райско дърво, но му забрани да яде от намиращото се отвъд райската градина "дърво за познаване на доброто и злото", което за човека е окултизъм/езотеризъм и идолопоклонство, макар и давайки му възможност да действува един вид на системно ниво подобно на системния Администратор(Бог), в такъв случай човек върши духовно беззаконие, с което осквернява Божието създание/творение, така например всяко естествено потребление, което Бог е създал може да се консумира(употребява) от човека, затова и този род неща са представени като "храна, която влиза в устата на човека", и за тях е казано, че не оскверняват човека, защото Бог ги е направил чисти, т.е. има се предвид не само свързаната с храносмилателния тракт на човешкото тяло консумация на храна, но и всякакви други естествени дейности като например слушане/свирене на музика, дори и половият живот, от тази гледна точка не би трябвало да има болести като например коремен тиф и дизентерия, но също и сифилис и гонорея, но ги имаше, както и много други злини на света, защото именно духовното беззаконие ги докара на света, което най-вече се явяваше под формата на човешка(666) религия, именно то е първородният грях, същинският, и дори единственият, поради това че е причината/източникът на всички други (видове) беззакония/злини...

npp
07-13-2015, 16:41
И това не казва, че имат душа :D Казва, че всички отиват в пръстта и че ДУХЪТ и на двете отива някъде. Душа няма. И двете умират. В това отношение не са повече едно от друго.
За първия цитат, прав си, защото бебетата са точно като животинки, несъзнателни, действат по инстинкт... като животинче. ;д втория цитат говори да бъдем разумни и да не оставяме връзката си с Бога, и че всеки, който не следва бога е като животно без акъл. А за първия още, СУЕТНИЯ човек е като див осел. Библията попринцип вместо да каже на някой, че е тъп примерно или побъркан, го оприличава на животни или използва метафори. ;д

някои животни имат души, със сигурност разни бозайници, но може би други нямат, например растенията...

inewton
07-13-2015, 16:51
Аз съм Beardsley McTurbanhead - ревностен мюсюлманин и спяща терористична клетка.

Exorcizo te, immunde spirite!

defender
07-13-2015, 18:54
спяща терористична клетка.

Аллах е милостив бре, никакъв мюсюлманин не си, срам за мюсюлманската цивилизация.

inewton
07-13-2015, 19:42
Lol изгоних го Beardsley McTurbanhead. Тая молитва наистина помагала.

bReAk3R
07-13-2015, 19:52
bReAk3R, да не учиш в семинария, или си "библиоман"?

Уча в хуманитарна гимназия, просто се интересувам тук таме ;д

bReAk3R
07-13-2015, 19:53
И езикът, и изразяването ти са много далеч от църковните и духовни ценности. Същински пубер.

Ти очакваш да ме нападаш и аз да ти лафа мило ли , бе ? Пубер ше ми викаш като ме видиш и като се запознаем, шушумига.

bReAk3R
07-13-2015, 19:55
просто не разбираш Писанието и затова не намираш връзката, защото и не вярваш достатъчно/правилно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и не проявяваш нужното благоразумие, идеята в Матей 15:11-20 е, че дейността на човека е разглеждана/представена като "уста", Бог го създаде като потребител, понеже и затова му каза, че може да консумира от всяко райско дърво, но му забрани да яде от намиращото се отвъд райската градина "дърво за познаване на доброто и злото", което за човека е окултизъм/езотеризъм и идолопоклонство, макар и давайки му възможност да действува един вид на системно ниво подобно на системния Администратор(Бог), в такъв случай човек върши духовно беззаконие, с което осквернява Божието създание/творение, така например всяко естествено потребление, което Бог е създал може да се консумира(употребява) от човека, затова и този род неща са представени като "храна, която влиза в устата на човека", и за тях е казано, че не оскверняват човека, защото Бог ги е направил чисти, т.е. има се предвид не само свързаната с храносмилателния тракт на човешкото тяло консумация на храна, но и всякакви други естествени дейности като например слушане/свирене на музика, дори и половият живот, от тази гледна точка не би трябвало да има болести като например коремен тиф и дизентерия, но също и сифилис и гонорея, но ги имаше, както и много други злини на света, защото именно духовното беззаконие ги докара на света, което най-вече се явяваше под формата на човешка(666) религия, именно то е първородният грях, същинският, и дори единственият, поради това че е причината/източникът на всички други (видове) беззакония/злини...

Вярвам достатъчно, но не съм отдаден достатъчно. Може би си прав :)

inewton
07-13-2015, 19:56
Ти очакваш да ме нападаш и аз да ти лафа мило ли , бе ? Пубер ше ми викаш като ме видиш и като се запознаем, шушумига.

+

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 19:59
Вярвам достатъчно, но не съм отдаден достатъчно. Може би си прав :)

като не си отдаден достатъчно, не се прави на поп, че не ти отива

defender
07-13-2015, 20:01

Говори за свещениците с уважение, защото между тях има много истински християни, а не агентура.

golemiq_korab_minava
07-13-2015, 20:03
Говори за свещениците с уважение, защото между тях има много истински християни, а не агентура.
поп убида ли е?

defender
07-13-2015, 20:05
ок, извинявай, помислих, че го казваш с пренебрежение.

bReAk3R
07-13-2015, 20:18

Хахахаха бягай , сапун

defender
07-13-2015, 20:41
Хахахаха бягай , сапун

Уважавай по-възрастни жени, човек.
Не виждаш ли, че кораба е 21 годишна жена от Гурково, а ти 16 годишно момченце.

defender
07-13-2015, 20:51
Корабе, верно ли си ловджия, стрелял ли си с пушка, обстрелвал ли си нещо, например глиган или мечка, или спяща терористична клетка.

bReAk3R
07-13-2015, 20:52
Ахаха пълна трагедия значи хаха

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 20:55
Като гледам тук сте се събрали само анални любители. Няма да е трудно да влезете в правата вяра значи.

defender
07-13-2015, 20:55
ама ти ще видиш идил ако ни нападне как ловджиите ще ни спасяват, щото армия почти нема.

bReAk3R
07-13-2015, 20:57
За идил не се притеснявай ти :д

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 20:58
Има само един изход. Ако не можеш да ги победиш, стани един от тях.

defender
07-13-2015, 21:01
Има само един изход. Ако не можеш да ги победиш, стани един от тях.
братле, виж, че даже никой не ти отговаря, всички се насират да ти се смеят.

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 21:03
Ще видим кой ще се смее последен.

bReAk3R
07-13-2015, 21:03
Тва влезе рязко

defender
07-13-2015, 21:12

Малко си поизостанал, ти чувал си за модерния истински ислям.

Освен това хващам бас, че ни си чел корана на арабски.

Кажи кой те е учил на корана, от къде си я чел.

defender
07-13-2015, 21:27

Добре братле, защо ни заплашваш, от къде тая злоба, кой те е настървил така към нас.
Ти знаеш ли, че в България има повече джамии на глава от населението отколкото в Турция и пак недоволен, мрънкалник с мрънкалниците.

Как може да си толкоз смотан, не мисля че Аллах е доволен от тебе.

Освен това си женобиец, как може да ни заплашва някъв дето си бие жената с пръчка. Баси, срам немаш.

Ако искаш да научиш истинския ислям, можем да те запознаем с Метх и да те свържем с някой от ходжите му.

Meth
07-13-2015, 21:36
щото в исляма май могат се женят за братовчедките си, за тва ти ги говори.
Не, всъщтност не е желателно.

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 21:39
Кажи кой те е учил на корана
Ахмед Муса Ахмед

Meth
Да.
Имах предвид , че децата не винаги се раждат уродливи при скръвосмешение.

defender

Метх, вкарай в правия път Beardsley McTurbanhead, че момчето към ислямския ад се е запътил.

defender
07-13-2015, 21:44
Ахмед Муса Ахмед

И на какво ви учи той, че трябва да убивате ли?

Meth
07-13-2015, 21:47
Метх, вкарай в правия път Beardsley McTurbanhead, че момчето към ислямския ад се е запътил.
Споко. Ще го оправя.
(Да не е обладан ? :D )

Meth
07-13-2015, 21:48
Ахмед Муса Ахмед
Кой е този ? Какъв си ти ? Защо пишеш безсмислици ? От къде си ?

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 21:49
И на какво ви учи той, че трябва да убивате ли?
Само когато се налага. Ние сме провокирани и е редно да пресечем тези провокации, да ги изтръгнем заедно с корена.

Кой е този ? Какъв си ти ? Защо пишеш безсмислици ? От къде си ?
Ахмед Муса Ахмед е съден несправедливо за ислямизъм.

defender
07-13-2015, 21:51
Само когато се налага. Ние сме провокирани и е редно да пресечем тези провокации, да ги изтръгнем заедно с корена.

От кое сте провокирани, някой в България да не ви е забранил да сте мюсюлмани и да проповядвате, да не ви е забранил да строите джамии, от какво сте провокирани?
Мохамед ако живееше днес в България сигурно щеше да остане доволен. Какво искаш повече?

Meth
07-13-2015, 21:52

Ахмед Муса Ахмед е съден несправедливо за ислямизъм.
И я кажи кога се налага ? Какви ти провокации ?
Я разкажи малко за Ахмед Муса Ахмед...

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 21:54
От кое сте провокирани, някой в България да не ви е забранил да сте мюсюлмани и да проповядвате, да не ви е забранил да строите джамии, от какво сте провокирани?
Мохамед ако живееше днес в България сигурно щеше да остане доволен. Какво искаш повече?
Вие сте съюзници на Шейтан, трябва да се покаете за военното си присъствие по нашите земи.

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 21:57
И я кажи кога се налага ? Какви ти провокации ?
Я разкажи малко за Ахмед Муса Ахмед...
Неверниците твърде дълго са по нашите земи и издевателстват над нас, братко. Време е да вземем съдбата си в свои ръце.

defender
Вие сте съюзници на Шейтан, трябва да се покаете за военното си присъствие по нашите земи.

Виж човек, по-голямата част от българския народ, не иска военно присъствие във вашите земи, но волята на народа е едно, а политическата воля друго, какво да направим. Помисли малко, не се зомбирай. Виж, че си живеем мирно мюсюлмани и християни в България.

Meth
нашите земи.
Военно присъствие ? Наши земи ? Та България си има армия от една шепа войници...за какви военни действия говориш ?
Аз съм мюсюлманин. Ако не си трол, ела да ти обясня същността на Исляма.

Meth
07-13-2015, 21:59
Неверниците твърде дълго са по нашите земи и издевателстват над нас, братко. Време е да вземем съдбата си в свои ръце.
Това ще го направиш не с оръжие, а с книга в ръка...с разум ! Войната е възможно най-лошото решение - войната не е никакъв изход...не е никакво решение!

Beardsley McTurbanhead
07-13-2015, 22:02
Това ще го направиш не с оръжие, а с книга в ръка...с разум ! Войната е възможно най-лошото решение - войната не е никакъв изход...не е никакво решение!
Имаш известно право. Аз все още не съм взел своето решение, но се боя, че няма да имам избор.

Meth
07-13-2015, 22:06
Имаш известно право. Аз все още не съм взел своето решение, но се боя, че няма да имам избор.
Тогава ела да ми помогнеш да приготвим бомбите :lol: :D :lol: ...
За какво решение говориш ? Няма нужда от никаква война...за 50 години водещата религия в Европа ще е Ислямът.
Никакви оръжия...никакви бомби......всичко ще стане от само себе си...biizniLLAH...

defender
07-13-2015, 22:07
Аз все още не съм взел своето решение, но се боя, че няма да имам избор.

Какво решение не си взел? Защо няма да имаш избор?

defender
07-13-2015, 22:10
за 50 години водещата религия в Европа ще е Ислямът.
Никакви оръжия...никакви бомби......всичко ще стане от само себе си...biizniLLAH...

Толкова ли е важно за тебе кои са повече?

Meth
07-13-2015, 22:30
Толкова ли е важно за тебе кои са повече?
Не е важно кои са повече, важно е кои са по-вярващи.

defender
07-13-2015, 22:31

Сура 33, аят 50
50 О, Пророче, разрешихме ти за съпруги онези, на които си дал задължителната плата, и владените от твоята десница сред пленничките, които Аллах ти е дарил, и дъщерите на чичовците ти, и дъщерите на лелите ти, и дъщерите на вуйчовците ти, и дъщерите на вуйните ти, които се преселиха с теб. И [без зестра ти е позволена] всяка вярваща жена, ако дари себе си на Пророка и Пророка пожелае да се ожени за нея единствено за теб, а не за другите вярващи знаем Ние какво им наложихме относно техните съпруги и онези, които десниците им владеят за да няма притеснение за теб. Аллах е опрощаващ, милосърден.

defender
07-13-2015, 22:37
Не е важно кои са повече, важно е кои са по-вярващи.

Как кои са по-вярващи, това си е до човека, освен това отношението към Бог при двете религии е различно, как ще разбереш кой е по-вярващ.

Ти верно ли толко държиш да се почувстваш по-вярващ от някой християнин и това да ти дава някаква убеденост, че ще отидеш в рая?

Ти приемаш отношението ти с Бог като някакво състезание с християните ли?

golemiq_korab_minava
07-14-2015, 06:32
ама ти ще видиш идил ако ни нападне как ловджиите ще ни спасяват, щото армия почти нема.

Идил може да ни нападне, само ако я нямаше Турция. А Турция няма да завладеят, споко.

golemiq_korab_minava
07-14-2015, 06:32

намери атомна бомба и кръгом към Вашинктон

golemiq_korab_minava
07-14-2015, 06:34
Да.
Имах предвид , че децата не винаги се раждат уродливи при скръвосмешение.

от 2 индивида не може да възникне популация

Meth
07-14-2015, 08:14
Сура 33, аят 50
50 О, Пророче, разрешихме ти за съпруги онези, на които си дал задължителната плата, и владените от твоята десница сред пленничките, които Аллах ти е дарил, и дъщерите на чичовците ти, и дъщерите на лелите ти, и дъщерите на вуйчовците ти, и дъщерите на вуйните ти, които се преселиха с теб. И [без зестра ти е позволена] всяка вярваща жена, ако дари себе си на Пророка и Пророка пожелае да се ожени за нея единствено за теб, а не за другите вярващи знаем Ние какво им наложихме относно техните съпруги и онези, които десниците им владеят за да няма притеснение за теб. Аллах е опрощаващ, милосърден.
Това, че е позволено, не означава, че е желателно.
Както каза LoveInfect, по онези времена са се водели войни...и нали занеш хората как се трепят...Така, че е имало доста жени без мъже.. и отпосле доста мъже с доста жени (най-много 4 де...).

Meth
07-14-2015, 08:16
Как кои са по-вярващи, това си е до човека, освен това отношението към Бог при двете религии е различно, как ще разбереш кой е по-вярващ.
Ще сравнявам.

Meth
07-14-2015, 08:16
Ти приемаш отношението ти с Бог като някакво състезание с християните ли?

defender
07-14-2015, 10:49
Това, че е позволено, не означава, че е желателно.

Ами Мохамед го е практикувал, кажи го на него.

Сура 5
87. О, вярващи, не възбранявайте благата, които Аллах ви е разрешил и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

Метх, не възбранявай благата, които Аллах ви е разрешил, включително това за дъщерите на чичовците ти,

Meth
07-14-2015, 13:36
Ами Мохамед го е практикувал, кажи го на него.

Сура 5
87. О, вярващи, не възбранявайте благата, които Аллах ви е разрешил и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

Метх, не възбранявай благата, които Аллах ви е разрешил, включително това за дъщерите на чичовците ти,
Аллах му е позволил, а не го е задължил.

Добре, няма да ги възбранявам, щом Аллах така е казал. Но все пак, не мисля да се женя за роднина.
От цялата тая работа най-много ме кефи това, че си започнал да се ровиш из Корана! :D :lol:

Beardsley McTurbanhead
07-14-2015, 13:51
Тогава ела да ми помогнеш да приготвим бомбите :lol: :D :lol: ...
За какво решение говориш ? Няма нужда от никаква война...за 50 години водещата религия в Европа ще е Ислямът.
Така ще бъде, братко. InshaAllah.

defender
07-14-2015, 14:07
Казвай ми и на мене братко, защото ако не ми казваш братко явно проблема и омразата е в тебе, а не в християните (православните).

братко

defender
07-14-2015, 14:20
От цялата тая работа най-много ме кефи това, че си започнал да се ровиш из Корана! :D :lol:

ми тва не е сефте, аз и преди съм се ровил, но тъй като вече съм намерил истината (благодаря на Господ) и не изпитвам нужда от друго, то не го правя, защото търся нова истина, а за да са ми по-добри доводите в разговора ни.

ама ти си се кефи де.

golemiq_korab_minava
07-14-2015, 14:26

знаеш ли защо винаги сте били побеждавани и мачкани? защото не знаете с кой да се биете. И САЩ ви вкарват самите себе си във война, с помоща на колониите им.

defender
07-14-2015, 14:33
знаеш ли защо винаги сте били побеждавани и мачкани? защото не знаете с кой да се биете. И САЩ ви вкарват самите себе си във война, с помоща на колониите им.

Така е, сащ ги мачка години наред, после българите им виновни.

Аз не искам да бомбандирам мюсюлманите в техните страни, а мюсюлманина идва да ми трепе децата, защо бе, ми отиди в парламента, ей къде е.

Политици ни скарват, ние да се трепем, баси.

Meth
07-14-2015, 17:55
Един велик човек е казал: ''Всички войни са граждански, защото всички мъже са братя!''
Е нали сме от рода на Адам...братя сме си...

defender
07-15-2015, 13:09

“Ислямска държава” обяви Сърбия за първия център на Балканите, който ще завладее. В ужасяващо видеопослание джихадистката групировка обяви западната ни съседката за първия център на Балканите, който ще завземе, преди да се насочи и към Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Албания, Косово и Черна гора,

ПП: братко, много книги трябва да раздаваш

Братко, ти иначе подкрепяш ли ИДИЛ, според тебе спазват ли правилата на исляма или не?

defender
07-15-2015, 13:26
Кадиров: В Чечня няма да има бази, филиали и дори „миризма“ на ИД
"Ако „Ислямска държава” се опита да проникне в Чечня, това ще е последното действие, което ще направи през живота си, каза още лидерът на Чеченската република."
http://www.cross.bg/kadirov-poslednoto-zhivota-1473882.html#axzz3fxysm4aY

ПП: Кадиров е мюсюлманин, вземайте пример.

bReAk3R
07-15-2015, 21:47
ИДИЛ е пълна лъжа, от мен да го знаете :д

defender
07-15-2015, 21:54
ИДИЛ е пълна лъжа, от мен да го знаете :д

Искаш да кажеш, че не съществуват ли, или че са просто някакви наемници и частна армия на някоя Велика сила, създадени за да бъдат използвани с някаква цел.

Засега заплахите им най-често са отправени към балканите разбира се, дето почти нямат никаква вина за войните в близкия изток, да се чуди човек защо идил с такава охота заплашват балканите.

defender
07-16-2015, 11:27
Енорийският свещеник Петър Гарена отправи послание към мюсюлманите в Кърджали по време на благотворителната вечеря преди празника Рамазан:

"Изпитвам известно притеснение от тук присъстващите, не от турците и българите, които са от град Кърджали, а от онези, които не са от града. На всички тези чужди на нашия град хора искам да кажа, че тук се живее трудно, защото е трудно да си християнин, да си мохамеданин, трудно е да си българин и да си турчин. Защото българите от другите краища на България очакват българите тук да мразят и да подминават без поздрав турците", каза отец Петър пред смълчания площад. И продължи:
"Но какво да кажем ние, българите християни, жителите на този град, как да не поздравяваме нашите съграждани, които са наши съученици, комшии, приятели. Ние винаги ще ги поздравяваме, уважаваме и зачитаме.
Когато на Великден ми звъни телефонът, някъде късно следобед се учудвам, че най-после един българин се обажда да ми честити празника, иначе дотогава само турци са ме поздравявали. Затова казвам, че на нас, християните и българите ни е малко трудно тук да ви обясним на вас, които сте отдалече, защо не се мразим".
Свещеникът акцентира и на разбирането си, че в Кърджали е много трудно да си турчин и мюсюлманин заради изкривената представа на мнозинството.
"Защото всички очакват, че тези турци са някакви фанатици от Анадола, че мохамеданите са от Ислямска държава, муджахидини и какви ли не още. И какво да кажат те, клетите, когато за тях майка е родната им земя тук в България и тяхната вяра е такава, каквато е завещана от дедите им и, ако телевизорът не е пуснат, няма да знаят, че някъде по света има други турци, фанатизъм и Ислямска държава", коментира отец Петър.
Духовникът си задавал въпроса какво правят хората, "когато политиците изнасилват населението в Кърджалийския край да бъде определено от едната или другата вяра, от единия или другия етнос" и видя отговора в това събитие. "Ние в Кърджали сме от молитва в молитва, наскоро завърши нашият пост, сега вашият, когато нашите празници отминат, започват вашите. Аз вярвам, че разбирателството в нашия град се крепи на молитвите на двете религиозни общности и на двата храма. Ние никога не сме посягали на душата на другия, нека всеки да стои във вярата си – не в онази, която идва от телевизорите или от парламента", призова свещеникът.

Beardsley McTurbanhead
07-16-2015, 13:20
Братко, ти иначе подкрепяш ли ИДИЛ, според тебе спазват ли правилата на исляма или не?
Със сигурност ги спазват много повече от теб.

npp
07-16-2015, 13:47
много загадъчни личности се явиха у този форум в последно време, метамфетамин, а сега и втъкаващият брада син на глава-чалма(Beardsley McTurbanhead), сякаш намеква и нещо за убийство(slay) :-D

defender
07-16-2015, 14:09
Със сигурност ги спазват много повече от теб.

Може и така да е, но православните християни не са набили или убивали мюсюлмани, защото не искали да станат християни, нито пък искат да им превземат държавите и да ги направят халифат. Докато при идил не е баш така, постоянни убийства, разрушения, насилие и заплахи.

Meth
07-16-2015, 18:52
Може и така да е, но православните християни не са набили или убивали мюсюлмани, защото не искали да станат християни, нито пък искат да им превземат държавите и да ги направят халифат. Докато при идил не е баш така, постоянни убийства, разрушения, насилие и заплахи.
Защо не искаш да разбереш, че ИДИЛ не са никакви мюсюлмани ? :lol:

Meth
07-16-2015, 18:53
Напротив. Не съм сигурен дали става дума за православни или католици...но е имало убийства.

Meth
07-16-2015, 18:53
Енорийският свещеник Петър Гарена отправи послание към мюсюлманите в Кърджали по време на благотворителната вечеря преди празника Рамазан:

"Изпитвам известно притеснение от тук присъстващите, не от турците и българите, които са от град Кърджали, а от онези, които не са от града. На всички тези чужди на нашия град хора искам да кажа, че тук се живее трудно, защото е трудно да си християнин, да си мохамеданин, трудно е да си българин и да си турчин. Защото българите от другите краища на България очакват българите тук да мразят и да подминават без поздрав турците", каза отец Петър пред смълчания площад. И продължи:
"Но какво да кажем ние, българите християни, жителите на този град, как да не поздравяваме нашите съграждани, които са наши съученици, комшии, приятели. Ние винаги ще ги поздравяваме, уважаваме и зачитаме.
Когато на Великден ми звъни телефонът, някъде късно следобед се учудвам, че най-после един българин се обажда да ми честити празника, иначе дотогава само турци са ме поздравявали. Затова казвам, че на нас, християните и българите ни е малко трудно тук да ви обясним на вас, които сте отдалече, защо не се мразим".
Свещеникът акцентира и на разбирането си, че в Кърджали е много трудно да си турчин и мюсюлманин заради изкривената представа на мнозинството.
"Защото всички очакват, че тези турци са някакви фанатици от Анадола, че мохамеданите са от Ислямска държава, муджахидини и какви ли не още. И какво да кажат те, клетите, когато за тях майка е родната им земя тук в България и тяхната вяра е такава, каквато е завещана от дедите им и, ако телевизорът не е пуснат, няма да знаят, че някъде по света има други турци, фанатизъм и Ислямска държава", коментира отец Петър.
Духовникът си задавал въпроса какво правят хората, "когато политиците изнасилват населението в Кърджалийския край да бъде определено от едната или другата вяра, от единия или другия етнос" и видя отговора в това събитие. "Ние в Кърджали сме от молитва в молитва, наскоро завърши нашият пост, сега вашият, когато нашите празници отминат, започват вашите. Аз вярвам, че разбирателството в нашия град се крепи на молитвите на двете религиозни общности и на двата храма. Ние никога не сме посягали на душата на другия, нека всеки да стои във вярата си – не в онази, която идва от телевизорите или от парламента", призова свещеникът.
Хубаво е казал свещенникът.

defender
07-16-2015, 19:15
Защо не искаш да разбереш, че ИДИЛ не са никакви мюсюлмани ? :lol:

Ами браткото ги хвали.

defender
07-16-2015, 19:17
Напротив. Не съм сигурен дали става дума за православни или католици...но е имало убийства.

едва ли са били за това, че сте от друга вяра.

inewton
07-16-2015, 19:18

Католици са, но и арабите са убивали, само Саладин е проявил човечност (велик човек).

Арабите преди кръстоносните походи също са искали да завладеят Европа и са избили много повече хора, отколкото кръстоносците.

inewton
07-16-2015, 19:21
едва ли са били за това, че сте от друга вяра.

Било е заради амбициите на папите.

Meth
07-16-2015, 20:43
Католици са, но и арабите са убивали, само Саладин е проявил човечност (велик човек).

Арабите преди кръстоносните походи също са искали да завладеят Европа и са избили много повече хора, отколкото кръстоносците.
Византийците и Българите са ги спрели по времето на Тервел, да.
Саладин наистина е бил велик човек и заради своята скромност и ''рицарско поведение'' (което рицарите всъщтност не проявявали )е изгубил живота си. (Уж рицари, ни благородство...ни чест)

bReAk3R
07-16-2015, 20:44
Искаш да кажеш, че не съществуват ли, или че са просто някакви наемници и частна армия на някоя Велика сила, създадени за да бъдат използвани с някаква цел.

Засега заплахите им най-често са отправени към балканите разбира се, дето почти нямат никаква вина за войните в близкия изток, да се чуди човек защо идил с такава охота заплашват балканите.

Tва, което искам да кажа, ще донесе много несъгласия, (въпреки, че е факт) така че няма да лафа по тая тема :д

inewton
07-16-2015, 21:08
Византийците и Българите са ги спрели по времето на Тервел, да.

Има още много примери. 718- та са ги спрели, но има много други битки в Западна Европа.

Corb1225
07-16-2015, 21:12
Tва, което искам да кажа, ще донесе много несъгласия, (въпреки, че е факт) така че няма да лафа по тая тема :д
Тва, което искаш да кажеш, е казвано в тая тема и не само. ИДИЛ са продукт на Саудитска Арабия, Катар и най-важното - САЩ. Това е, нали?

bReAk3R
07-16-2015, 22:15
Ми не точно, ама почти, + още бая неща

Meth
07-17-2015, 04:32
Има още много примери. 718- та са ги спрели, но има много други битки в Западна Европа.
Кел файда...вече са в Европа.

inewton
07-19-2015, 14:44
Meth, честит празник! (Малко късно, ама не съм влизал от няколко дни.)

Meth
07-19-2015, 20:42
Meth, честит празник! (Малко късно, ама не съм влизал от няколко дни.)

Благодаря ! :)

defender
07-19-2015, 20:46
Баклавата върви ли с ракия.

Meth
07-20-2015, 10:13
Баклавата върви ли с ракия.
Не знам, не съм опитвал...що не опиташ ? :lol:

defender
07-20-2015, 19:19
Ок! Баклавата от тебе, ракията от мене.Ама у нас или у вас ще се събираме?

defender
07-20-2015, 20:14
Метх, Аллах какво казва за ваксините?

DoctorSatan666
07-20-2015, 22:19
Видях тоя клип и се сетих за вас....
https://www.youtube.com/watch?v=hGbhDnaDLH0

Meth
07-21-2015, 09:01
Ок! Баклавата от тебе, ракията от мене.Ама у нас или у вас ще се събираме?
В джамията.

Meth
07-21-2015, 09:02
Метх, Аллах какво казва за ваксините?
Нищо. По принцип, всичко което може да спаси живота на човека е позволено.

inewton
07-21-2015, 09:08
В джамията.

Ама не е препоръчително да пиете алкохол в джамията, нали Алах го забранява.

Meth
07-21-2015, 09:11
Ама не е препоръчително да пиете алкохол в джамията, нали Алах го забранява.
Аз няма. :lol:
То си е по принцип забранено...няма значение къде пиеш.

defender
07-21-2015, 11:32
В джамията.

Защо в джамията, това не е ли място за молитва, ама щом казваш, ползвай го и за столова или хол например, няма да те спирам, ти ме каниш.

defender
07-21-2015, 11:34
Аз няма. :lol:
То си е по принцип забранено...няма значение къде пиеш.

Е, при нас на празници е позволено, ама с мярка.

defender
07-21-2015, 13:39
"Аллах не ви забранява да се отнасяте с добро и да постъпвате справедливо към онези, които не воюват с вас в религията и не ви прогонват от домовете ви."

ей тва е приказка.

Meth
07-21-2015, 14:27
То никоя религия не приканва хората да воюват, всичко е въпрос на интерпретация.
А тоя цитат от къде точно го изкара ?

Meth
07-21-2015, 14:30
Защо в джамията, това не е ли място за молитва, ама щом казваш, ползвай го и за столова или хол например, няма да те спирам, ти ме каниш.
Хората не се събират в джамиите само за молитва, а и за да общуват, за да се опознаят по-добре...затова рядко можеш да видиш двор на джамия без пейки или беседки за сядане, а в повечето джамии има и отделна стая или дори трапезария.

Meth
07-21-2015, 14:31
Е, при нас на празници е позволено, ама с мярка.
Пише ли го в Библията ?

defender
07-21-2015, 14:37
Нали на сватбата в Галилея Иисус е превърнал водата във вино, били го направил ако беше против, но както казах с мярка.

defender
07-21-2015, 14:46
Хората не се събират в джамиите само за молитва, а и за да общуват, за да се опознаят по-добре...затова рядко можеш да видиш двор на джамия без пейки или беседки за сядане, а в повечето джамии има и отделна стая или дори трапезария.

Как така да общуват и опознават, тва да не е селски мегдан, това няма ли да пречи на хората, които искат да се молят.
Има достатъчно други места за лаф, баш в храма ли.

Примерно отиваш в храма и около тебе някаква навалица от говорещи и опознаващи се хора, миещи си краката на чешмата и заринали входа с обувки, които да прескачаш, преди да влезеш в храма, гадничко е.

defender
07-21-2015, 14:54

Сура Мумтехина

inewton
07-21-2015, 15:10
Нали на сватбата в Галилея Иисус е превърнал водата във вино, били го направил ако беше против, но както казах с мярка.

Също и Тайната вечеря, Евхаристията, сигурно има и други примери.

golemiq_korab_minava
07-21-2015, 15:47
Defender приеми че има и други религии със същата утвърденост и тежест на действие бе

Meth
07-21-2015, 18:18
Как така да общуват и опознават, тва да не е селски мегдан, това няма ли да пречи на хората, които искат да се молят.
Има достатъчно други места за лаф, баш в храма ли.

Примерно отиваш в храма и около тебе някаква навалица от говорещи и опознаващи се хора, миещи си краката на чешмата и заринали входа с обувки, които да прескачаш, преди да влезеш в храма, гадничко е.
Самата дума ''религия'' означава ''обединение'', а тези хора отиват там да се ''обединят''.
Не се събират там, където се моли, а както описах по-горе - в двора или в други помещения.
А и освен това, чешмата не е насред пътя, а е някъде настрани...в повечето случаи - в друга стая (ако не е навън).

npp
07-21-2015, 20:51
То никоя религия не приканва хората да воюват, всичко е въпрос на интерпретация.

има и религии, които са основани на междучовешка война, например учението на кришна наречено "йога" и представено в бхагавад гита, чиято история започва с две армии строени една срещу друга на едно бойно поле и готови за бой, армията на "пандавите", представена като армията на достойните, и армията на "кауравите", представена като армията на недостойните(лошите), непосредствено преди битката един от пандавите, арджуна, се разколебава, защото вижда, че в противниковата армия има негови роднини, учители, и пр., тогава кришна, който е представян за инкарнация на самия Бог, отива при него и започва да му обяснява как не бива да изоставя дълга си на воин, и как (едва ли не) трябва непременно да воюва, и започва да му обяснява цялото онова вероучение наречено "йога", чиято цел е да внуши на йогина да воюва хладнокръвно докрай без да жали дори и най-скъпите/близките си хора, това продължава в продължение на часове, и може би дори дни, до започването на битката/войната, а през това време противниковата армия, на лошите, стои и чака кришна да обяснява всички онези неща на арджуна, които са представени в цялата онази бхагавад гита състояща се от 18 дълги глави, без въобще да нападне?!, кришна през цялото време се опитва всячески да убеди арджуна да воюва на страната на пандавите(уж добрите) срещу кауравите(лошите), докато арджуна обзет от съмнения често му казва неща от рода на "ама наистина ли не ще извършим престъпление ако убием своите ближни" и тям подобни, но кришна му обяснява какви ли не философски, метафизични, окултни и идолски щуротии/въртели/шикалки, и как той(кришна) бил самия Бог и най-висшата истина, и как нямало по-висша истина от него, и как той бил всеки един от подбоговете и въобще всеки един като цяло, не само от "девите"(уж боговете), но и от "асурите"(демоните), опитвайки се да убеди арджуна в неща от рода на "дори и да изтребим всички на вселената, ние двамата с теб пак ще останем ненаказани и ще живеем вечно без да има възмездие за нас(един вид "заради сините ни очи", при все че не са и със сини очи)", и накрая успява да унищожи дори и малкото останала чиста/добра съвест у арджуна, защото той в крайна сметка се съгласява с кришна и се включва във войната убивайки за него без да жали никого, при все че кришна вече му е разкрил, че това бойно поле е негова частна собственост, и че той отдавна организира такива сражения за свое собствено удоволствие без да му пука за нито един човек, като армията на асурите(демоните) също са негови последователи/поклонници/служители... да се чудиш и да се маеш как може да е имало и все още да има такива баламурници като арджуна и останалите, които следват кришна, защото на тази планета все още има дори милиони такива...

а ето и думите на истинския Господ: "мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос(също: аз съм Господ), и ще заблудят мнозина. И ще чуете за(т.е. и от тях ще чуете вероучения за) войни и за военни слухове(т.е. и пророчества за воюване); но внимавайте да се не смущавате(т.е. но гледайте да не им вярвате); понеже тия неща трябва да станат(т.е. понеже тези неща могат да се окажат неминуеми); но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има гладове, морове и трусове. Но всичко това ще бъде само начало на страдания, Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият(т.е. тогава тези последователи/поклонници ще ви прокълнат (за) да бъдете погубени); и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име."(Матей 24:5-9)

npp
07-21-2015, 21:05
Самата дума ''религия'' означава ''обединение'', а тези хора отиват там да се ''обединят''.
Не се събират там, където се моли, а както описах по-горе - в двора или в други помещения.
А и освен това, чешмата не е насред пътя, а е някъде настрани...в повечето случаи - в друга стая (ако не е навън).

обаче в библейските писания се говори за нарушаване на Светата неприкосновеност у неправедните вярващи под формата на неправедни религии, и как поради това те (започват да) оскверняват себе си/се оскверняват един друг, т.е. наистина ги постига нещо като единение, обаче чрез нарушаване на духовната неприкосновеност, която Бог поначало е положил у човеците, така щото се оказват като свине в кочина, всеки от тях се рие в и яде (от) мръсотията на другите..., затова и думата "религия" я има на много малко места в Библията, и то предимно представена като нещо опасно или превратно, а думата "духовност" дори въобще не фигурира никъде там...

inewton
07-22-2015, 09:51
който е представян за инкарнация на самия Бог

В Християнството също има инкарнация на Бог.

npp
07-22-2015, 11:43

дори и да има, какво общо има това с написаното?

inewton
07-22-2015, 11:52

Има общо. Ти отхвърляш учението йога, включително и въплъщението на Бог, а така отхвърляш и Християнството.

npp
07-22-2015, 13:10
Има общо. Ти отхвърляш учението йога, включително и въплъщението на Бог, а така отхвърляш и Християнството.

ти грешиш, защото контекстът на написаното по-горе няма нищо общо с понятието "инкарнация", понеже става въпрос за неправдата на човек(в случая кришна), който се е представил и е бил представян за инкарнация на Бог - човек, който е вършил само неправда, и неговото (веро)учение(йога) е открай докрай неправедно...

inewton
07-22-2015, 20:13
Добре, а Христос според теб инкарнация ли е на Бог?

npp
07-22-2015, 22:06

според традицията на истинските Светии, която е представена в Библията, няма инкарнация, но има един Бог Отец, един Господ Исус Христос, Светии, ангели, пророци, лъжехристи(псевдо-христоси), и т.н.

inewton
07-22-2015, 22:08
според традицията на истинските Светии, която е представена в Библията, няма инкарнация, но има един Бог Отец, един Господ Исус Христос, Ангели, Светии, Пророци, лъжехристи(псевдо-христоси), и т.н.

"...се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек."

npp
07-22-2015, 22:21

това е от никео-цариградския символ на вярата, не е от Библията

просто няма въплъщения на Бог каквито са представени във ведите, всъщност всички онези ведически аватари, богове и проявления са явления на лукавия, аватарите са всъщност ангели на сатана, боговете са бесовски духове, а останалите проявления са просто миражи и химери материализирани от тях

inewton
07-23-2015, 08:12
Получаваш 2 по богословие, в Символа на вярата са изложени основните догми на Християнството.

dreamwalker
07-23-2015, 08:41
Получаваш 2 по богословие, в Символа на вярата са изложени основните догми на Християнството.

Ахахахаха.

npp
07-23-2015, 11:54

каноните мамоните...

defender
07-23-2015, 12:07
Лук 1
И рече й Ангелът: не бой се, Мариам, понеже ти намери благодат у Бога;
31. и ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще Го наречеш с името Иисус.
32. Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и ще Му даде Господ Бог престола на отца Му Давида;
33. и ще царува над дома Иаковов довеки, и царството Му не ще има край.
34. А Мариам рече на Ангела: как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?
35. Ангелът й отговори и рече: Дух Светий ще слезе върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; затова и Светото, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божий.

Запри го тва твоето еретическо лъжесвидетелство бе нппинчо.

каноните мамоните...
къде е излъгал канона бе, херувим изпаднал.

defender
07-23-2015, 12:22

+1

defender
07-23-2015, 13:02

това е от никео-цариградския символ на вярата, не е от Библията

Не е ли от Библията?, поредния бисер от лъжесвидетелството на нпп, съвременния форумен "мохамед"

inewton
07-23-2015, 13:26
Не е ли от Библията?, поредния бисер от лъжесвидетелството на нпп, съвременния форумен "мохамед"

Не, не това специално е от Символа на вярата, но цитата, който ти даде от Библията го потвърждава.

defender
07-23-2015, 13:31
и аз това имах предвид, че символа на вярата е всъщност Библията в сбит вид

ама нещастния херувим почна да обвинява съборите и че го нямало в Библията, което пък е типично за исляма оправдание за всичко в галактиката.

npp
07-23-2015, 13:59
Лук 1
И рече й Ангелът: не бой се, Мариам, понеже ти намери благодат у Бога;
31. и ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще Го наречеш с името Иисус.
32. Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и ще Му даде Господ Бог престола на отца Му Давида;
33. и ще царува над дома Иаковов довеки, и царството Му не ще има край.
34. А Мариам рече на Ангела: как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?
35. Ангелът й отговори и рече: Дух Светий ще слезе върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; затова и Светото, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божий.

Запри го тва твоето еретическо лъжесвидетелство бе нппинчо.

къде е излъгал канона бе, херувим изпаднал.

изцепките ти в този форум са много наивни

inewton отвори въпрос за ведическото понятие "инкарнация"(въплъщение), според което има одушевени и неодушевени въплъщения на индуистки божества, понеже твърдеше, че представеният в Бибилята Исус Христос е точно такава инкарнация, за целта дори се позова на едно от заявленията от никео-цариградския символ на вярата, в което се казва за Исус, че се е въплътил от Св. Дух и Дева Мария и е станал човек, а от тази гледна точка такъв канон се явява най-малкото изопачен, защото никъде в Библията не се говори за такива инкарнации на Бог, а Господът, Исус Христос, е посочен за единствения втори в божествената/небесната йерархия след Бог Отец, докато инкарнацията е въплъщаване на един бог или няколко божества в одушевена или неодушевена форма...

виждаш ли сега кой е изпадналият?

npp
07-23-2015, 14:04

след като се имаш за по-компетентен, кажи от коя книга на Библията е цитираното от inewton, коя глава и кой стих?!, ама нали ако не се изс*р*ш с твоята духовна ди*р*я пред множеството от истински Светии, не можеш да живееш...

npp
07-23-2015, 14:06
и аз това имах предвид, че символа на вярата е всъщност Библията в сбит вид

ама нещастния херувим почна да обвинява съборите и че го нямало в Библията, което пък е типично за исляма оправдание за всичко в галактиката.

на кой му пука за мнението на един др*сл*в вчерашен сектант, д*ф*кир*щ навсякъде където се свидетелствува истина(та)

defender
07-23-2015, 14:17

inewton отвори въпрос за ведическото понятие "инкарнация"(въплъщение),

Никъде inewton не е казал, че става въпрос за ведическа инкарнация, а ти каза ясно какво има предвид като ти цитира цитат от символа на вярата, но въпреки това ти продължи да го нападаш.

defender
07-23-2015, 14:22

позова едно от заявленията от никео-цариградския символ на вярата, в което се казва за Исус, че се е въплътил от Св. Дух и Дева Мария и е станал човек, а от тази гледна точка такъв канон се явява най-малкото изопачен, защото никъде в Библията не се говори за такива инкарнации на Бог, а Господът, Исус Христос, е посочен за единствения втори в божествената/небесната йерархия след Бог Отец, докато инкарнацията е въплъщаване на един бог или няколко божества в одушевена или неодушевена форма...

Христос е едновременно истински Бог и истински човек. Затова Той се нарича и Син Божий, и Син Човечески

В Библията е споменат и като двете, защото е Богочовек - пътя на човек към Бога, връзката.

npp
07-23-2015, 14:48
Никъде inewton не е казал, че става въпрос за ведическа инкарнация, а ти каза ясно какво има предвид като ти цитира цитат от символа на вярата, но въпреки това ти продължи да го нападаш.

въобще не ме занимавай със сектантските си тъпотии и не се бъркай в чужди работи особено когато го правиш неправомерно, не съм го нападал, но просто пояснявах нещата

а това какво е:

ти грешиш, защото контекстът на написаното по-горе няма нищо общо с понятието "инкарнация", понеже става въпрос за неправдата на човек(в случая кришна), който се е представил и е бил представян за инкарнация на Бог - човек, който е вършил само неправда, и неговото (веро)учение(йога) е открай докрай неправедно...

според традицията на истинските Светии, която е представена в Библията, няма инкарнация, но има един Бог Отец, един Господ Исус Христос, Светии, ангели, пророци, лъжехристи(псевдо-христоси), и т.н.

това са 7 поредни поста, от които ясно се вижда как inewton подчертава/изтъква в своите инкарнацията(въплъщението) като част от ведическите учения на йога и индуизма...

defender
07-23-2015, 14:58
Не гледаш ли, че ти цитира накрая символа на вярата за да разбереш какво има предвид, а ти какво, почна да му баеш за съборите.

Да, Христос е Бог, въплътил се чрез дева Мария в човек, но с това не е изгубил Божествеността си.
По баща има Божия природа, по майка има и човешка.

npp
07-23-2015, 14:58
Христос е едновременно истински Бог и истински човек. Затова Той се нарича и Син Божий, и Син Човечески

В Библията е споменат и като двете, защото е Богочовек - пътя на човек към Бога, връзката.

свидетелствата ти са все още доста мътни...

представеният в Библията Исус Христос е поне с една глава повече от човеците:

"Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог." 1 Коринтяни 11: 3

Той е един вид заместник и първи асистент/помощник на системния вселенски Администратор(Бог)

"когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели". И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък"; А за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове; И скиптърът на Твоето царство е скиптър на правота. Възлюбил си правда, и намразил си беззаконие; За това, Боже, Твоят Бог Те е помазал с миро на радост повече от Твоите събратя". и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 6-10

както се вижда от написаното, Господ, Исус Христос, е бил дори асистент/помощник на Създателя в процеса на сътворението, което се вижда и от този стих:

"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;" Битие 1: 26

тук Бог Отец се обръща към Господа, Исус Христос

defender
07-23-2015, 15:04
представеният в Библията Исус Христос е поне с една глава повече от човеците:

"Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог." 1 Коринтяни 11: 3

Аз къде съм казал, че Христос е равен с човеците?
.

npp
07-23-2015, 15:13
Не гледаш ли, че ти цитира накрая символа на вярата за да разбереш какво има предвид, а ти какво, почна да му баеш за съборите.

Да, Христос е Бог, въплътил се чрез дева Мария в човек, но с това не е изгубил Божествеността си.
По баща е Бог, по майка е човек.

вече взе да се излагаш до степен на публична д*ф*к*ция на ди*р*я пред очите на хиляди минувачи

кога той цитира онова изречение от никео-цариградския символ на вярата?, не беше ли най-накрая, като изтъкваше учението на кришна и другите последователи на йога?, така този цитат от символа на вярата не се ли яви един вид (като) в подкрепа на ведическото вероучение "йога"?!

но погледнат(о) от друга страна онзи стих от символа на вярата може да изглежда все едно че е написано как Той (едва ли не) е въплъщение на Бог и земната му майка Мария, което би го принизило до някакъв полубог-полуземен човек - все едно както кална топка с железни късчета в нея вместо монолитно стоманено гюле
писано е, че Исус е единственият (истински) Господ на вселената(втори в божествената йерархия), което Го прави повече дори и от всички други Славни същества на "небето"

npp
07-23-2015, 15:16
Аз къде съм казал, че Христос е равен с човеците?
.

честно казано на някои им е омръзнало от сектантските предания за хибриди, все едно се говори за кръстоска между лъв и куче, за тебе може и да е "исуска(та)", но за някои е Господ(ът)

defender
07-23-2015, 15:19
кога той цитира онова изречение от никео-цариградския символ на вярата?, не беше ли най-накрая,

А аз като ти отговарях, какво цитирах, не цитирах ли неговия последен пост от символа, да съм цитирал нещо друго.
А и ясно се разбира, че той има предвид точно това, а не кришна или нещо друго.

defender
07-23-2015, 15:21
честно казано на някои им е омръзнало от сектантските предания за хибриди, все едно се говори за кръстоска между лъв и куче, за тебе може и да е "исуска", но за някои е Господ(ът)

Тва, как ще се обръщам към Него си е моя отговорност, нито съветвам някой друг да го прави или да му "свидетелствам" на главата като тебе.

Христос е Бог и човек в Библията го пише така, а твоите неща са си някакви твои, всеки може да си плямпа измислици, но нали говорим за Словото Божие.

npp
07-23-2015, 15:24
А аз като ти отговарях, какво цитирах, не цитирах ли неговия последен пост от символа, да съм цитирал нещо друго.
А и ясно се разбира, че той има предвид точно това, а не кришна или нещо друго.

същият гаден и нагъл лъжец си какъвто беше и преди

npp
07-23-2015, 15:25
Тва, как ще се обръщам към Него си е моя отговорност, нито съветвам някой друг да го прави или да му "свидетелствам" на главата като тебе.

Христос е Бог и човек в Библията го пише така, а твоите неща са си някакви твои, всеки може да си плямпа измислици, но нали говорим за Словото Божие.

аз не ти досаждам, но ти дойде да ме нападаш, както правеше и много други пъти преди

това си е твоето мнение, ако ще и да е мнението на още милиони като теб, но аз се водя от истинското и достоверното Слово, а не от послешни свидетелства, които не отговарят напълно на автентичните

defender
07-23-2015, 15:28
ти нападна неоснователно каноните, мамончо.

npp
07-23-2015, 15:30
ти нападна каноните, моманчо.

казах ти да не ми губиш времето повече (с твоите лъжливи свидетелства)

просто казах, че такъв канон е най-малкото изопачен от съответния човек, който го цитира в полза на лъжливи вероучения

inewton
07-23-2015, 15:34
npp, кой ти е виновен, че не се изразяваш правилно? Ти казваш инкарнация, в оригиналния Символ на вярата е написано:
"...et incarnatus est..."

npp
07-23-2015, 15:39
npp, кой ти е виновен, че не се изразяваш правилно? Ти казваш инкарнация, в оригиналния Символ на вярата е написано:
"...et incarnatus est..."

вече ви обясних, че такава дума и такова понятие "инкарнация" каквато/каквото има във ведите няма в библейските писания, но е от някакви послешни свидетелства, и аз не мога да се съглася с лъжата, колкото и изкусно лъжецът да се преструва/преправя

inewton
07-23-2015, 15:41
Да нямаш предвид реинкарнация?

npp
07-23-2015, 15:42
Да нямаш предвид реинкарнация?

много добре знаеш какво имам предвид, така че спри да спамиш, ти пръв заговори за "инкарнация" според учението "йога"

inewton
07-23-2015, 15:47
А каква е разликата между инкарнация в йога и в Християнството? Нали пак бог се въплъщава в човешки образ. Май и ти не си много наясно.

defender
07-23-2015, 20:01
нпп, откъде знаеш толкова неща от кухнята на йогата и кришнаизма, дето дори някои от тях даже и в книгите не могат да се научат? Преди да не би с това да си се занимавал?

ПП: Всъщност ти май беше казал, че си се занимавал с медитация при която даже веднъж си се проснал безжизнен на земята, демек умрял си бил от високата температура

от хиляди градуси.

npp
07-23-2015, 22:08
А каква е разликата между инкарнация в йога и в Християнството? Нали пак бог се въплъщава в човешки образ. Май и ти не си много наясно.

какво повече да ти се обяснява, инкарнация е когато един, двама или повече от индуските богове се яви/явят по някакъв начин, било то под формата на неодушевено нещо/същество или одушевено(при все че така се твърди от тяхна страна, докато всъщност нито едно от одушевените същества не е тяхно), защото е имало случаи да се появи дори ведическа книга(писание) или "мурти"(неодушевено изображение на някакъв индуски бог), имало е и случаи изображението да започне да се движи, говори и/ли дори да се храни, докато истинският Господ Бог не се явява под формата на такива инкарнации, но Той или говори/действува в живота на някакъв човек/някакви хора чрез свои служители такива като Неговите Светии, Пророци, Ангели, и дори чрез Сина Си, или го прави сам - просто има разлика, например ако прочетеш Библията внимателно, ще видиш, че никъде в нея не се говори за "инкарнация" на Бог така както се говори за "инкарнация" във ведите и индуизма...

npp
07-23-2015, 22:18
нпп, откъде знаеш толкова неща от кухнята на йогата и кришнаизма, дето дори някои от тях даже и в книгите не могат да се научат? Преди да не би с това да си се занимавал?

ПП: Всъщност ти май беше казал, че си се занимавал с медитация при която даже веднъж си се проснал безжизнен на земята, демек умрял си бил от високата температура

от хиляди градуси.

разбирам желанието ти да ме дразниш, ама въобще не си интересен, а особено сега вече си станал крайно отегчителен с твоите опити да бъдеш оригинален, като си дошъл да си лафиш с някой, защо не отидеш в друг раздел на форума(примерно "кофата"), или не се обърнеш към друг, защо трябва да занимаваш мен с тъпотиите си?! - напълни темата на момчето с ди*рийн*те си д*ф*к*ции

defender
07-23-2015, 22:43
Ми няма как да ти задавам сериозни богословски въпроси с просветителска цел, еретик лъжесвидетелски.

npp
07-23-2015, 23:17
Ми няма как да ти задавам сериозни богословски въпроси с просветителска цел, еретик лъжесвидетелски.

каза ти се да спреш да спамиш, ако има лъжа в моите свидетелства, при все че не са мои, а са на истинския Бог и Неговите Светии, тогава покажи (каква точно е) лъжата, ако ли не, тогава въобще не ме занимавай, нахален сектантски изр*д

inewton
07-24-2015, 06:38
тогава въобще не ме занимавай, нахален сектантски изр*д

Пълен си с християнско смирение и милосърдие.

npp
07-24-2015, 11:24
Пълен си с християнско смирение и милосърдие.

да вярваш в Бог не означава да си мазохистична нимфоманка, която дава на всеки да прави с нея каквото си иска

inewton
07-24-2015, 11:31
да вярваш в Бог не означава да си мазохистична нимфоманка, която дава на всеки да прави с нея каквото си иска

Така казват и свидетелите на Йехова, мормоните и прочие уродите.

defender
07-24-2015, 11:47

Моите нападки не са лични и върху човешкото ти достойнство и качества, а към лъжесвидетелството ти, иначе като човек не знам какъв си, а и мисля, че не съм те нападал за нещо различно от еретическата ти кочина.

Ако все пак е имало такъв случай, извинявам се за него.

Не може да градиш авторитет и да търсиш своя прослава и пиар на гърба на лъжа и то върху Божието Слово, херувим ли си, къв си там или свидетел, истински светия, то им изгубих бройката на небесните ти титли и звания вече.

npp
07-24-2015, 12:31
Така казват и свидетелите на Йехова, мормоните и прочие уродите.

да не си мислиш, че да бъдеш такава мазохистична нимфоманка е много Богоугодно, полезно или изгодно?!

npp
07-24-2015, 12:32
Моите нападки не са лични и върху човешкото ти достойнство и качества, а към лъжесвидетелството ти, иначе като човек не знам какъв си, а и мисля, че не съм те нападал за нещо различно от еретическата ти кочина.

Ако все пак е имало такъв случай, извинявам се за него.

Не може да градиш авторитет и да търсиш своя прослава и пиар на гърба на лъжа и то върху Божието Слово, херувим ли си, къв си там или свидетел, истински светия, то им изгубих бройката на небесните ти титли и звания вече.

абсолютен спамер си

defender
07-24-2015, 12:35
дмазохистична нимфоманка

Херувима явно се комплексира, че уж изглеждал на "мазохистична нимфоманка". Мъка-мъка херувимска, сакън, да не го помисли някой за мазохистична нимфоманка. Очите ше ни издере ся да се докаже колко може да се дръвчи, като катеричок на жълъд на висок клон.

npp
07-24-2015, 12:51
Херувима явно се комплексира, че уж изглеждал на "мазохистична нимфоманка". Мъка-мъка херувимска, сакън, да не го помисли някой за мазохистична нимфоманка. Очите ше ни издере ся да се докаже колко може да се дръвчи, като катеричок на жълъд на висок клон.

човек може да умре от отегчение само докато ти прескача постовете, и може да стане на 100 години докато се е усетил, че си поумнял с 0.0001%