PDA

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21

defender
09-21-2015, 13:28
Не по-близо отколкото са християнството и политиката.

То в политиката често сатанизма е прикрит като християнство.
Иисус да не е бил политик, да не се бутал за политически далавери с женитби или власт. Той казва, Моето царство не е от този свят. Точка.

Meth
09-21-2015, 14:19
вашия пророк се държи точно по човешки, в него няма нищо божествено
Защото е човек.
Какво по-добро от сключването на мир ?

Meth
09-21-2015, 14:23
Тия дето им викаш дървени философи са признати от всички за религиозни водачи и авторитети сред мюсюлманите, а ти от кой си признат?

Пробвай да проповядваш примерно по телевизията исляма по твоя си начин и да обвиниш на целослушание тези ислямски философи, че са некадърни и им посочиш грешките, да видим реакциите на останалите мюсюлмани. Ако изобщо някой ти е обърнал внимание де, защото то първо се иска да си изградиш име сред вярващите.
Кажи, кой от тия дървени филисофи са признати от всички за религиозни водачи. Дай имена, цитирай техните мнения.

Ще се зарадвам, ако ми се случи да имам такава възможност...дори ще ти съобщя, че да ме гледаш. :lol:

defender
09-21-2015, 14:23
Ти още малко ще сключиш мир и с дявола бре, ама на каква цена.

defender
09-21-2015, 14:25
...дори ще ти съобщя, че да ме гледаш. :lol:

ше ти запишам речта на касетофоня.

Meth
09-21-2015, 14:25
Соломон женил ли се е за жени за да спира войни, или се е женил, защото ги е харесвал?

ПП: При великия пророк, тва не е ли женитба по принуда?
''Какво по-добре от сключването на мир,( чрез женитба) ? ''
Жените са били луди по него. :lol:

Meth
09-21-2015, 14:29
Метх, тъй като смяташ за бежествен примера на Мохамед дето се женил 10 години по-възрастни, за да спре войната, то ако вашите имат със съседите война, ти били се оженил за дъщеря им за да спреш враждата, и съдейки по себе си как би се почувствал, усещаш ли божественост в тази реакция на психо изкривяване на Мохамед, идва ли ти да възхвалиш аллах за това или да напсуваш.
От нас не се чака да вършим божествени дела. Не сме Бог.
И да, ако я харесам и ако и тя ме хареса, защо не ?

defender
09-21-2015, 14:30
''
Жените са били луди по него. :lol:

като дейвид бекъм ли ве, ама тогава е нямало телевизори. Сигурно е имал само 200-300 фенки.

Meth
09-21-2015, 14:32
Добре бе Метх, това не мога да си го представя, как примерно двама се бият и единия изведнъж спира и казва на другия, ако се ожениш за дъщеря ми спираме войната.

Обясни как е станало това с жененето на Мохамед и спиране на войната.
В смисъл за какво е била тая война, и защо точно за да спре войната е трябвала Мохамед да се ожени.
https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives

defender
09-21-2015, 14:33
От нас не се чака да вършим божествени дела. Не сме Бог.
И да, ако я харесам и ако и тя ме хареса, защо не ?

по тая логика значи няма да отидете в божествения рай, не сте богове.

Щом в Мохамъд е нямало нищо божествено (дори Корана), то тогава за какво вярваш на него.- нали и аз това ти разправям.

Значи ти знаеш, че в него няма нищо божествено, включително не е избран за пратеник от аллах, и пак вярваш в него.

Meth
09-21-2015, 14:34
като дейвид бекъм ли ве, ама тогава е нямало телевизори. Сигурно е имал само 200-300 фенки.
Когато кралете се женят за по 14 жени, не е проблем, ама като Мохаммед се жени за 12, тогава ли става проблем ?

Meth
09-21-2015, 14:36
по тая логика значи няма да отидете в божествения рай, не сте богове.

Щом в Мохамъд е нямало нищо божествено (дори Корана), то тогава за какво вярваш на него.- нали и аз това ти разправям.

Значи ти знаеш, че в него няма нищо божествено, включително не е избран за пратеник от аллах, и пак вярваш в него.
Раят е за хората, не за Бог.
Имах предвид, че Мохаммед не е Бог, а се води по Божиите правила. Това не го прави богоподобен или божествен. А Коранът е най-великото чудо от Бога, изпратено на човек.

defender
09-21-2015, 14:36
Да кажеш, че в Мохамъд няма нищо божествено е хула, в Саудитска арабия вече щеше да си за н-ти път в затвора и бит с камшици.

Ама ти в България живееш в условия на християнска цивилизация и свободно си говориш каквото искаш, ходи да живееш в ислямска цивилизация де.

Meth
09-21-2015, 14:37
Щото като дъщеря ти роди син на другия, тоя син след това може да претендира за трона и земята да стане твоя.

Do you even politics?
Благодаря.

defender
09-21-2015, 14:38
Раят е за хората, не за Бог.

Че вашия рай не е ли създаден от Бог или от човек.

Meth
09-21-2015, 14:39
Да кажеш, че в Мохамъд няма нищо божествено е хула, в Саудитска арабия вече щеше да си за н-ти път в затвора и бит с камшици.

Ама ти в България живееш в условия на християнка цивилизация и сводно си говориш каквото искаш, ходи да живееш в ислямска цивилизация де.
''Имах предвид, че Мохаммед не е Бог, а се води по Божиите правила. Това не го прави богоподобен или божествен. А Коранът е най-великото чудо от Бога, изпратено на човек. ''
От ''божествено'' аз разбирам ''богоподобен, като Бог'.
''божествено'' не е правилната дума.

Meth
09-21-2015, 14:39
Че вашия рай не е ли създаден от Бог или от човек.
Създаден е за хората и джиновете от Бог.

defender
09-21-2015, 14:42
Имах предвид, че Мохаммед не е Бог, а се води по Божиите правила. Това не го прави богоподобен или божествен. А Коранът е най-великото чудо от Бога, изпратено на човек.

Мохамед и избран от аллах за негов пророк, значи в Мохамед има нещо божествено, божествения избор.

Meth
09-21-2015, 14:48
Мохамед и избран от аллах за негов пророк, значи в Мохамед има нещо божествено, божествения избор.
Има нещо специално в Мохаммед, но не и божествено, защото обясних какво значи божествено и никой човек не е божествен, понеже Бог е неповторим и недостижим.
Други въпроси ?

defender
09-21-2015, 14:49
Създаден е за хората и джиновете от Бог.

Ами щом е създаден от Бог значи е божествен, възможно ли Бог да създава нещо и то да не е божествено, след като Той го прави.

defender
09-21-2015, 14:51
Има нещо специално в Мохаммед, но не и божествено, защото обясних какво значи божествено и никой човек не е божествен, понеже Бог е неповторим и недостижим.
Други въпроси ?

Казах ти, божественото (т.е. аллахжественото) в Мохамъд е че върху него е аллахжествения избор да му е пророк.
А щом ти казваш, че избора на пророка не е божествен, то тогава мохамъд не е божи пророк.

именно.

Meth
09-21-2015, 14:52
Ами щом е създаден от Бог значи е божествен, възможно ли Бог да създава нещо и то да не е божествено, след като Той го прави.
Колко пъти да ти обяснявам какво означава ''божествен'' ?

Meth
09-21-2015, 14:53
Казах ти, божествено в Мохамъд е че върху него е божествения избор да му е пророк.
А щом ти казваш, че избора на пророка не е божествен, то тогава мохамъд не е божи пророк.

именно.
Той не избира да е пророк, а Бог го избира...какво божествено има в това ?

defender
09-21-2015, 14:56
Какво божествено има в избора на аллах, това ли ме питаш?

ми де да знам, ти ще кажеш, нали ти вярваш в Мохамъд, че е божи пророк.

defender
09-21-2015, 15:01
Други въпроси ?

Ами Бог е неповторим, но нали Той е създал човека, затова в християнството се казва, че човек е създаден по образ Божи (творчески образ), а исляма ви лъже, че в човека няма нищо божествено.

defender
09-21-2015, 15:05
Та Бог го избира...какво божествено има в това ?

хихи, щом казваш.

Meth
09-21-2015, 15:07
а исляма ви лъже
Обоснови се.
Казва се, че е по образ Божи, защото човекът е най-разумното същество, след Бог.

И ако човекът е създадено по образ Божи(като конструкция на тялото, изгледът) то тогава във всички нас има нещо Божествено, а не само у пророците.

Meth
09-21-2015, 15:10
хихи, щом казваш.
Няма нищо Божествено в Мохаммед, само защото е избран от Бог.
Самият избор на Бог е Божествен, по простата причина, че избора го прави Бог, не че е нещо друго...

defender
09-21-2015, 15:13
Значи казваш, че все едно аз отивам да гласувам, обаче няма нищо мое в моя избор, следователно това, което съм избрал не е моя избор.

По същата логика, това, което е избрал аллах за пророк не е неговия избор. Ами тогава не вярвайте в него, че е пророк.

Meth
09-21-2015, 15:24
Значи казваш, че все едно аз отивам да гласувам, обаче няма нищо мое в моя избор, следователно това, което съм избрал не е моя избор.

По същата логика, това, което е избрал аллах за пророк не е неговия избор. Ами тогава не вярвайте в него, че е пророк.
:facepalm:
Това е изборът на Бог, а не на Мохаммед. Единственото което прави избора на Бог Божествен е това, че изборът е Божи.
По твоята логика всичко е Божествено, понеже всички ние (и материалното и духовното) сме създадени посредством избора на Бог.

Meth
09-21-2015, 15:29
Хмм, щом всичко създадено от Бог е божествено (както каза ти) то тогава, не трябва да газим тревата, защото е божествена, не трябва да отсичаме дърветата, защото са божествени, не трябва да стъпрваме по земята, защото е божесвена, не трябва да колим животни, защото и те са божествени, не трябва да дишаме и въздуха, защото е божесвена...
А трябва да почитаме тревата, дърветата, калта, животните...защото са божествени...
Олелелееее...

defender
09-21-2015, 15:37
Хмм, щом всичко създадено от Бог е божествено (както каза ти) то тогава, не трябва да газим тревата, защото е божествена, не трябва да отсичаме дърветата, защото са божествени, не трябва да стъпрваме по земята, защото е божесвена, не трябва да колим животни, защото и те са божествени, не трябва да дишаме и въздуха, защото е божесвена...
А трябва да почитаме тревата, дърветата, калта, животните...защото са божествени...
Олелелееее...

Ми не, просто трябва да ги ползваме по предназначение за каквото са ни дадени от Бог, защото Бог е вложил в тях такъв замисъл.

Ние почитаме Божия замисъл в тях.

А щом във великия пророк няма нищо божествено, ми няма да го почитаме.

Meth
09-21-2015, 16:18
Ми не, просто трябва да ги ползваме по предназначение за каквото са ни дадени от Бог, защото Бог е вложил в тях такъв замисъл.

Ние почитаме Божия замисъл в тях.

Кажи ми, какво разбираш ти от думата ''божествен''.

Грозния
09-21-2015, 16:19
Ислямът е религия на мира, братството и любовта...нищо чудно че съм романтик.Това са пълни глупости! Ти не си романтик, а лъжец и лицемер!
Шериатът е основа на правораздаването във всички Ислямски Държави (Islamic States) - Афганистан, Саудитска Арабия, Иран, Мавритания, ИДИЛ и още няколко други, в които ислямът е поставен по важност преди всичко останало! Те са жив и нагледен пример какво се случва, когато една цяла държава започне да се върти по приумиците на една дивашка и човеконенавистна религия!
Това са ФАКТИ!

Ще отречеш ли тези факти?!

Meth
09-21-2015, 16:19
Не ти ли стига това, че е създаден от Бог, пратен от Бог и следва пътя на Бог?

Meth
09-21-2015, 16:25
Това са пълни глупости! Ти не си романтик, а лъжец и лицемер!
Шериатът е основа на правораздаването във всички Ислямски Държави (Islamic States) - Афганистан, Саудитска Арабия, Иран, Мавритания, ИДИЛ и още няколко други, в които ислямът е поставен по важност преди всичко останало! Те са жив и нагледен пример какво се случва, когато една цяла държава започне да се върти по приумиците на една дивашка и човеконенавистна религия!
Това са ФАКТИ!

Ще отречеш ли тези факти?!
Да, отричам ги.
Я кажи къде в Корана пише, че музиката е забранена.
Кажи къде в Корана пише, че снимките са забранени.
Кажи къде в Корана пише, че жените не могат да излизат сами на улицата (в Корана е препоръчано да не стоят много навън, а да се занимават с домакинската работа).
За ИДИЛ да не говорим...те не са мюсюлмани, само такива изглеждат.

На теб ти казват ''Шериатът раздава права според Корана '' и ти вярваш...иди и се пообразовай малко за това какво пише в Корана и после иди да го сравяваш с ''Шериата'. '

defender
09-21-2015, 16:31
На теб ти казват ''Шериатът раздава права според Корана '' и ти вярваш...иди и се пообразовай малко за това какво пише в Корана и после иди да го сравяваш с ''Шериата'. '

Значи това са мюсюлманите Метх и Мохамед, всички други мюсюлмански народ са заблудени.
Няма мюсюлмански държави, тава са някакви концлагери.

Метх, то излиза, че мюсюлманите са много малко, а ти се гордееше колко сте били много. Противоречиш си.

inewton
09-21-2015, 16:33
какъв окултизъм на фона на милиарди страдащи души?!, не само че никога не е помагал, но единствено е влошавал положението на човеците, дори и когато ужким е помагал, това е било за сметка на много по-голямо влошаване, хиляди човеци са били излекувани чрез окултизъм, хиляди са жънели успехи чрез съвети от окултизма, дори и в Библията е представен пример за това как хора са се лекували като се допитвали до друг бог, например акаронският бог "ваал-зевув", който е познат също и като "велзевул", обаче това изцеление всъщност не идва 100% от царството на сатана, защото реално то е причинителят на болестта, който може да спре да я причинява, а ако спре да я причинява, тогава ще дойде неминуемо изцеление, защото няма нищо друго между царството на Бог и царството на сатана, което би могло да попречи на оздравяването идващо от Бога, така че царството на сатана само по себе си не може да лекува, но би могло да оттегли болестта, а в такъв случай изцелението би било неминуемо, защото царството на Бог винаги функционира за да дава превъзходно здраве на човеците, така че сатанинското царство просто е могло да използва трик, сиреч причинителят на болестта просто е преставал да я причинява и така е идвало изцеление, така и царят охозия могъл да оздравее, но Илия попречил на това като възпрепятствувал пратените от царя да отидат да се допитат до акаронския бог "ваал-зевув", защото имали израилевия(истинския) Господ Бог, но предпочитали да се допитват до други богове, обаче (разпространението на) почитта към/поклонението пред/следването на такъв бог може да вплете човеците в пагубни последствия за тях, които да траят дълго, при това вечност след вечност, а особено вредно е такъв бог да измества Истинския, иначе другите богове(демоните) също могат да бъдат доста мъдри, и човеците, които ги следват/слушат - да жънат големи успехи за определено време, но после ще има съд...

А какво означава това?

дори и да съм следвал/упражнявал/практикувал сатанински неща преди много години, това не означава, че още продължавам да го правя

Грозния
09-21-2015, 16:38
Да, отричам ги. Току що призна че си лъжец и лицемер!

Я кажи къде в Корана пише, че музиката е забранена.
Кажи къде в Корана пише, че снимките са забранени.
Кажи къде в Корана пише, че жените не могат да излизат сами на улицата (в Корана е препоръчано да не стоят много навън, а да се занимават с домакинската работа).Корана малко ме интересува, аз не гледам теориите а фактите! Ти си тоя, за който корана е мерило за всичко! Ти отричаш това което се случва в ислямските държави! Ако не го отричаш, би ли го обяснил ако можеш?!

За ИДИЛ да не говорим...те не са мюсюлмани, само такива изглеждат.
Хитлер и Сталин също не са масови убийци и военнопрестъпници - те само такива изглеждат! :D
Не искаш да говорим за ИДИЛ, защото така ти изнася, защото там пропагандата ти се срива с гръм и трясък!
Добре, като не искаш да говорим за ИДИЛ, хайде да говорим за Саудитска Арабия! Не ти стиска!

На теб ти казват ''Шериатът раздава права според Корана '' и ти вярваш...иди и се пообразовай малко за това какво пише в Корана и после иди да го сравяваш с ''Шериата'. '"Това което се случва в Афганистан, Сирия, Иран, Саудитска Арабия и т.н. не е вярно!" - Това ли се опитваш да ми кажеш?! А?

defender
09-21-2015, 16:46
Не ти ли стига това, че е създаден от Бог, пратен от Бог и следва пътя на Бог?

“Задълженията на рабите спрямо Аллах да му служат и да не Му съдружават никого, а задължение на Аллах е да не наказва, който не Му е съдружил нищо.”

не съдружавай нищо на пророка с аллах.

Meth
09-21-2015, 17:25
Току що призна че си лъжец и лицемер!
Корана малко ме интересува, аз не гледам теориите а фактите! Ти си тоя, за който корана е мерило за всичко! Ти отричаш това което се случва в ислямските държави! Ако не го отричаш, би ли го обяснил ако можеш?!

Хитлер и Сталин също не са масови убийци и военнопрестъпници - те само такива изглеждат! :D
Не искаш да говорим за ИДИЛ, защото така ти изнася, защото там пропагандата ти се срива с гръм и трясък!
Добре, като не искаш да говорим за ИДИЛ, хайде да говорим за Саудитска Арабия! Не ти стиска!
"Това което се случва в Афганистан, Сирия, Иран, Саудитска Арабия и т.н. не е вярно!" - Това ли се опитваш да ми кажеш?! А?
Искам да кажа, че Шериата не го изпълняват както трябва.
Коранът е начин на живот, а не политика.
За ИДИЛ мога да ти говоря до сутринта, само искай. Само да кажа, че ИДИЛ е жалък проект на враговете на Исляма.
Вярно е. Не го правят както трябва, според мен.

П.П.: Абе ти тъп ли си или на мен така ми се струва ?
Почни да четеш темата от началото.

Meth
09-21-2015, 17:28
Значи това са мюсюлманите Метх и Мохамед, всички други мюсюлмански народ са заблудени.
Няма мюсюлмански държави, тава са някакви концлагери.

Метх, то излиза, че мюсюлманите са много малко, а ти се гордееше колко сте били много. Противоречиш си.
Иди и ти се образовай за Шериата.
За глупостите които издават всеки ден...като например това, че можеш да си изядеш жената...
Това Ислям ли е ? НЕ !

Meth
09-21-2015, 17:39
“Задълженията на рабите спрямо Аллах да му служат и да не Му съдружават никого, а задължение на Аллах е да не наказва, който не Му е съдружил нищо.”

не съдружавай нищо на пророка с аллах.
В този айет се казва да не равнопоставяме Аллах с нищо, защото Той е неповторим и недостижим.
И какво ?

inewton
09-21-2015, 18:12
Почни да четеш темата от началото.

Иди и ти се образовай за Шериата.

А така, Meth, скарай им се малко. Те взеха да злоупотребяват вече с търпението ти.

Meth
09-21-2015, 18:19
А така, Meth, скарай им се малко. Те взеха да злоупотребяват вече с търпението ти.
Още малко и щяха да ме накарат да се напсуя здравата...

П.П.: Тъкмо разправях на мама какви тъпи хора има...
трябва да изляза някъде да си излея тоя стрес...

defender
09-21-2015, 21:20
Тъкмо разправях на мама какви тъпи хора има...

И майка ти какво вика?

трябва да изляза някъде да си излея тоя стрес...

Как си го изливаш. Лек крос ли?

Или ходиш до джамията ходжата да ти попее приятно по мегафона с леко пръщене, благозвучно е.

defender
09-21-2015, 21:28
Още малко и щяха да ме накарат да се напсуя здравата...

Метх, можеш ли да псуваш на арабски?

Meth
09-21-2015, 21:29
И майка ти какво вика?

Как си го изливаш. Лек крос ли?

Или ходиш до джамията ходжата да ти попее приятно по мегафона с леко пръщене, благозвучно е.
Вика, че няма как да ги променя...

Излизам с приятели.
Почнал си да слушаш четене на Коран, а ? Браво.

Meth
09-21-2015, 21:30
Метх, можеш ли да псуваш на арабски?
Все още не.

defender
09-21-2015, 21:33
С какви приятели ще излизаш в полунощ. Съмнителна работа.

defender
09-21-2015, 21:34
Вика, че няма как да ги променя...

Що, с книга в ръка не става ли, беше толкова ентусиазиран в началото.

Meth
09-21-2015, 21:36
С какви приятели ще излизаш в полунощ. Съмнителна работа.
Преди малко се прибрах...
Не е много късно.

Meth
09-21-2015, 21:48
Що, с книга в ръка не става ли, беше толкова ентусиазиран в началото.
Какво да я правя тая книга, щом няма кой да я отвори и да прочете ?
Не мога да им налея акъл в умствения багажник, удряйки ги по главата с книгата.

npp
09-22-2015, 11:42
А какво означава това?

каквото е написано

да не би да търсиш оправдание/извинение за себе си?!, окултизмът е опасен не само за онези, които го практикуват, но и за околните - проклятието, което докарва е като невидима зараза за душата, която може да се вмъкне в живота на нищо неподозиращ човек, иначе що се отнася до мен, навремето докато още търсих истински(я) Бог в разни секти, от които бях вербуван, опитах разни техни практики и традиции, но после се покаях, защото и те (в крайна сметка) не предложиха истинско решение на проблемите, тъй като (се оказа че) дори и не търсиха такова, и дори бе фрапиращо, че традициите им са суетни, затова и престанах да ходя там, защото и те открито показаха, че пренебрегват/мразят брата/ближния си, пък и вече нямаше как да го направя след като срещнах Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог - оказа се че през цялото време Той е бил до мен, но аз не съм знаел как (по-точно) да вярвам в Него, а най-порочният кръг е онзи на сектантството, просто дори (обикновено) се вижда как хората там продължават отново и отново да следват онзи път, което не им донася пълна полза в истинския Господ Бог, каквато е представена в Библията, но въпреки това те пак си продължават да се въртят в онзи омагьосан кръг, мамени от разни заблуди, невидими "огнени езици" и системи на "тъмнината", и в крайна сметка никога не получават наградата, за която истинските Светии се борят докрай...

inewton
09-22-2015, 12:48
Разкажи малко какво практикуват тия секти.

defender
09-22-2015, 13:04
а най-порочният кръг е онзи на сектантството, просто дори (обикновено) се вижда как хората там продължават отново и отново да следват онзи път, което не им донася пълна полза в истинския Господ Бог, каквато е представена в Библията, но въпреки това те пак си продължават да се въртят в онзи омагьосан кръг, мамени от разни заблуди, невидими "огнени езици"

И сега, какво мислиш да предприемеш за да ги спасиш хората от "невидимите огнени езици", нали си свидетел и имаш мисия, а ние сме прости обикновени потребители.

Можеш да се пробваш по някое радио да свидетелстваш, да те видим колко време ще се задържиш в ефир или по-скоро ще те задържат. Но за съм почти убеден, че ще станеш новинарски хит.

npp
09-22-2015, 13:10
Разкажи малко какво практикуват тия секти.

дори не си заслужава да се коментира, общо взето тъпи неща, като се почне от дълги/продължителни и суетни молитви (над час-два) и се стигне до ядене на идоложертвувани манджурляци до 10-15 пъти на ден в миризлив долнопробен храм(ашрам) където всички сектанти ходят боси, седят и лежат по пода като някакви чергари, дори отвратителна е миризмата там, смесица от миризмите на гадните идоложертвени манджи, нечистоплътни човешки телесни части/тела, и мускусни кадящи пръчици - дори в буквалния смисъл мирише на сатанизъм...

npp
09-22-2015, 13:16
И сега, какво мислиш да предприемеш за да ги спасиш хората от "невидимите огнени езици", нали си свидетел и имаш мисия, а ние сме прости обикновени потребители.

Можеш да се пробваш по някое радио да свидетелстваш, да те видим колко време ще се задържиш в ефир или по-скоро ще те задържат. Но за съм почти убеден, че ще станеш новинарски хит.

то е въпрос на общи усилия, а не единствено на усилията само на една шепа хора, обаче нали вие обичате да се цепите и да кръшкате...

defender
09-22-2015, 13:23
обаче нали вие обичате да се цепите и да кръшкате...
искаш да се молим заедно ли?

npp
09-22-2015, 13:25
искаш да се молим заедно ли?

по важно е единодушието в истинския Господ Бог, т.е. да се действува единодушно във вярата що се отнася до истинското спасение в Него

Грозния
09-22-2015, 17:42
Ти защитаваш ли шериата?! Смяташ ли, че тази диващина трябва да се прилага и изпълнява някъде по света?!

Всеки който не е съгласен с теб е тъп и неверник (гяур), така ли?!

Почни да четеш темата от началото.Имам по-интересни и по-важни неща за правене, отколкото да чета ислямистката ти пропаганда! Пропагандата, теориите и тяхната основа - корана слабо ме интересуват! Мен ме интересуват фактите и делата - точно нещата, които ти отричаш и не искаш да обсъждаш, защото не ти изнася!

П.П.: Тъкмо разправях на мама какви тъпи хора има...Кои са тия тъпи хора, за които си разказвал на майка си?! А?

С какви приятели ще излизаш в полунощ. Съмнителна работа.Разни други талибани, по всяка вероятност.

Не мога да им налея акъл в умствения багажник, удряйки ги по главата с книгата.Защо мислиш, че сме задължени да четем и одобряваме "твоята" книга?! А?

ReguL
09-22-2015, 17:48
Не мога да им налея акъл в умствения багажник, удряйки ги по главата с книгата.

само беше нужно да кажеш че духовна слепота не се лекува, израства се

inewton
09-22-2015, 18:40
Имам по-интересни и по-важни неща за правене, отколкото да чета ислямистката ти пропаганда! Пропагандата, теориите и тяхната основа - корана слабо ме интересуват! Мен ме интересуват фактите и делата - точно нещата, които ти отричаш и не искаш да обсъждаш, защото не ти изнася!

Чети моите и мненията на defender и Corb1225 (и от време на време на npp). Не всичко в темата е ислямска пропаганда!

Meth
09-22-2015, 20:33
Ти защитаваш ли шериата?! Смяташ ли, че тази диващина трябва да се прилага и изпълнява някъде по света?!
Всеки който не е съгласен с теб е тъп и неверник (гяур), така ли?!
Имам по-интересни и по-важни неща за правене, отколкото да чета ислямистката ти пропаганда! Пропагандата, теориите и тяхната основа - корана слабо ме интересуват! Мен ме интересуват фактите и делата - точно нещата, които ти отричаш и не искаш да обсъждаш, защото не ти изнася!
Кои са тия тъпи хора, за които си разказвал на майка си?! А?
Разни други талибани, по всяка вероятност.
Защо мислиш, че сме задължени да четем и одобряваме "твоята" книга?! А?
Защитавам правораздаването на Корана...но разбира се, Шериатът, който ти ми представяш не е точно това.

Не, всеки си има свое мнение и увашавам мнението на всички, стига всички да сме толерантни.

Ако се страхувах да обсъждам каквото и да е било за Исляма, имайки предвид промитите ви мозъци от страна на медиите, мислиш ли, че щях да отворя тая тема ?

Говорех като цяло...за всички тъпи хора. Твой проблем е ако си разбрал нещо погрешно.

Приятелите ми са добри момчета, дори сред тях има хора, които биха умрели за мен.

Кой каза, че сте задължени да правите еди-какво си ?

LoveInfect
09-23-2015, 09:00
А попринцип, от колко години трябва да се кланяш постиш и покриваш, ако си жена?

Грозния
09-23-2015, 09:22
Защитавам правораздаването на Корана...
Коранът няма юридическа стойност в цивилизованите държави!
Ти отричаш ли светските закони и установиният ред, за сметка на корана?!

Ако се страхувах да обсъждам каквото и да е било за Исляма, имайки предвид промитите ви мозъци от страна на медиите, мислиш ли, че щях да отворя тая тема ? Значи всички ние сме с промити мозъци, това което пише в медиите, интернет, документални репортажи и разкази на очевидци (с каквито съм се срещал и разговарял ЛИЧНО) са глупости и неистини, а само ти си "изворът" на абсолютната истина?! Ти отричаш доказани ФАКТИ и се опитваш да ни предлагаш долнопробни лъжи като абсолютната истина!
Ти си отворил тая тема за да пропагандираш ислямистка идеология и нищо друго не правиш тука!

Кой каза, че сте задължени да правите еди-какво си ?Само преди няколко поста, а и в същият пост, който цитирам ни разправяш, че само ти казваш истината и че само в твоята "свещена" книга можело да се прочете истината за света - всичко останало било лъжа и "промиване на мозъци"!

Това толерантност ли е?!
Това зачитане на чуждото мнение ли е?!
Какви други аргументи имаш, освен "свещената" си книга?!
Пак питам, защо отричаш доказани ФАКТИ?! Стига се кри зад "свещената" си книга и говори за фактите и делата по същество! Не можеш :D !

LoveInfect
09-23-2015, 09:34
Значи всички ние сме с промити мозъци, това което пише в медиите, интернет, документални репортажи и разкази на очевидци (с каквито съм се срещал и разговарял ЛИЧНО) са глупости и неистини, а само ти си "изворът" на абсолютната истина?! Ти отричаш доказани ФАКТИ и се опитваш да ни предлагаш долнопробни лъжи като абсолютната истина!
Ти си отворил тая тема за да пропагандираш ислямистка идеология и нищо друго не правиш тука!
Само преди няколко поста, а и в същият пост, който цитирам ни разправяш, че само ти казваш истината и че само в твоята "свещена" книга можело да се прочете истината за света - всичко останало било лъжа и "промиване на мозъци"!

Това толерантност ли е?!
Пак питам, защо отричаш доказани ФАКТИ?! Стига се кри зад "свещената" си книга и говори за фактите и делата по същество! Не можеш :D !

Медиите ти промиват мозъка като ти представят информацията изкривена, преувевичена, и скриват фактите.
ПС:големити медии са еврейски.

Meth
09-23-2015, 09:59
А попринцип, от колко години трябва да се кланяш постиш и покриваш, ако си жена?
Когато настъпи пубертетът. При момичетата обикновенно настъва от 9 до 15 годишна възраст. А след 15 години е задължитоелно и за момчетата, и за момичетата, макар и да не са полово узрели.

Meth
09-23-2015, 10:10
Значи всички ние сме с промити мозъци, това което пише в медиите, интернет, документални репортажи и разкази на очевидци (с каквито съм се срещал и разговарял ЛИЧНО) са глупости и неистини, а само ти си "изворът" на абсолютната истина?! Ти отричаш доказани ФАКТИ и се опитваш да ни предлагаш долнопробни лъжи като абсолютната истина!
Само преди няколко поста, а и в същият пост, който цитирам ни разправяш, че само ти казваш истината и че само в твоята "свещена" книга можело да се прочете истината за света - всичко останало било лъжа и "промиване на мозъци"!

Това толерантност ли е?!
Ти знаеш ли че, в ония ''цивилизовани'' държави изнасилват жени на улицата и всички гледат и никой не помага, стават убийства, грабежи...Ако правораздаването на Корана беше наложено там, тия държави наистина щяха да бъдат цивилизовани.

Черпите информация от грешни места, а не от истински мюсюлмани. Какви са тия очевидци ?
Ако искаш да говорим с факти, добре - я си спомни за кръстоносците,...а ти знаеш ли, че войните които е водел Мохаммед са били с незначителни жертви, които са нищо сравнени с жертвите във войните в днешно време.

Чети постовете ми внимателно. Никъде не съм казал, че отричам Библията и Тората, а казвам, че те са променени от хората, за свои цели и угоди.

Да, толерантност е. Да си виждал някога да съм обиждал чужда религия, за разлика от някои ?
А ти какви други аргументи имаш освен изопачените си ФАКТИ ?
От няколко поста ми говориш за някакви си доказани ФАКТИ, кажи ги и ние да се информираме.

П.П.: Би ли престанал след всяко изречение да поставяш ''?!'' или ''А?''...така създаваш впечатлението, че имаш пристъп на нервна криза. (същото е и с npp)

Meth
09-23-2015, 10:15
ПС:големити медии са еврейски.
Не само медиите, но и продуктите на пазара. Тия хора държат световния пазар и ни тровят с всевъзможни неща.

ReguL
09-23-2015, 10:31
и най-вече става въпрос за ашкеназите

Meth
09-23-2015, 10:49
и най-вече става въпрос за ашкеназите
Особено в Германия имат доста фабрики и фирми...Е нали още не си отмъстиха за деянията на Хитлер...

LoveInfect
09-23-2015, 11:15
Кякво, какво? Какви са тези ашкенази? Сега не трява да си купувам неща от магазина ли? Моля разяснете ми тези евреи. Също така искам да знам истината за конфликта Палестина - Израел (че всички ми казват различни неща) Очаквам да е дълго, и благодаря предварително

npp
09-23-2015, 11:20
П.П.: Би ли престанал след всяко изречение да поставяш ''?!'' или ''А?''...така създаваш впечатлението, че имаш пристъп на нервна криза. (същото е и с npp)

ае не се прави, знаем те, нервният си ти, нищо не ти пречат препинателните знаци, ако можеш отговори разумно, ако не можеш, научи се да познаваш истинския Бог в случай че наистина искаш да си компетентен по тези въпроси, или само играеш?!

Никъде не съм казал, че отричам Библията и Тората, а казвам, че те са променени от хората, за свои цели и угоди.

ти си изроден(ият), не Библията, а това че преводът на Библията е несъвършен, въобще не е основателна причина да твърдиш, че причината е в Библията, ние как разбираме написаното в нея, а ти го изопачаваше като отричаше Истината, станал си сектант, а ето и как все повече ставаш гаден сектант, вяра значи да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Бог като го призоваваш, и да се държиш за Него, също и да се вслушваш какво ти казва Самият Той без да (предпочиташ да) се водиш от написаното - трябва да зарежеш писанията настрана, и да слушаш Него, и чак след това ще можеш да разбереш какво пише в библейските писания, но хулиш ли Го, тогава няма да сполучиш

LoveInfect
09-23-2015, 11:32
И като говорим за цивилизарани и морални държави, да добавя че, въпреки че Саудитска Арабия, Оман и всички богати Арабчета се намират около Сирия са приели 0 бежанци за сметка на страни като Йордания и Турция. За мен това е да нямаш грам човечност. Българите също но аз от глобалния български манталитет не съм очаквала друго. Незнам, тва няква подигравка ли е?

LoveInfect
09-23-2015, 11:39
ае не се прави, знаем те, нервният си ти, нищо не ти пречат препинателните знаци, ако можеш отговори разумно, ако не можеш, научи се да познаваш истинския Бог в случай че наистина искаш да си компетентен по тези въпроси, или само играеш?!

ти си изроден(ият), не Библията, а това че преводът на Библията е несъвършен, въобще не е основателна причина да твърдиш, че причината е в Библията, ние как разбираме написаното в нея, а ти го изопачаваше като отричаше Истината, станал си сектант, а ето и как все повече ставаш гаден сектант, вяра значи да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Бог като го призоваваш, и да се държиш за Него, също и да се вслушваш какво ти казва Самият Той без да (предпочиташ да) се водиш от написаното - трябва да зарежеш писанията настрана, и да слушаш Него, и чак след това ще можеш да разбереш какво пише в библейските писания, но хулиш ли Го, тогава няма да сполучиш

Ма вие още ли не разбрахте че библията не е оригинална!? Нямам в предвид оригинален превод или нещо такова а че различни хора са писали и добавяли разни неща в Библията през вековете и всичко до наши дни се е изменяло многократно

npp
09-23-2015, 12:31
Ма вие още ли не разбрахте че библията не е оригинална!? Нямам в предвид оригинален превод или нещо такова а че различни хора са писали и добавяли разни неща в Библията през вековете и всичко до наши дни се е изменяло многократно

откъде черпите тази фалшива информация?!, че как християнските духовници биха допуснали изменение в библейските писания, особено след като всички те знаят, че Бог е приготвил най-голямо наказание за лъжепророците?!, истината е, че дори и да са били неверни като книжниците и фарисеите от преди 2 хилядолетия, няма как да не опазят писанията, за което и Господ, Исус Христос, казва:

"На Моисеевото седалище седят книжниците и фарисеите; затова всичко що ви заръчат(т.е. всички неща представени в Св. писания, които те ви предават), правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат. Защото свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат. Но вършат всичките си дела, за да ги виждат хората; защото разширяват филактериите си, и правят големи полите на дрехите си, и обичат първото място при угощенията, и първите столове в синагогите, и поздравите по пазарите, и да се наричат от хората: учители." Матей 23: 2-7

бъдете сигурни, че библейските писания са 100% опазени, понеже дори и някои да са се опитвали да ги променят, винаги е имало много християнски духовници, които не са допускали такива промени да бъдат въведени, понеже ако някой се е опитал, тогава са реагирали духовници примерно от гърция, русия, полша, италия, германия, и пр., които не са позволявали това да стане, но ако някой иска да бъде сигурен за онова, което чете от Библията, ще е най-добре да разполага с оригиналните текстове, от които Библията е била превеждана на различните езици, за което сега вече няма проблеми, защото ги има безплатно в интернет - тези текстове винаги са си били все същите, и никога не са били променяни, това са оригиналните ръкописи пазени вече от 2 хилядолетия насам

defender
09-23-2015, 13:08
http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2015-39/big/zapochna-miusiulmanskiqt-hadj-327657.jpg

Метх, отбележи къде си на снимката?

Защо няма жени?

Meth
09-23-2015, 13:52

Пиша си спокойно, не съм нервен. Не че ми пречат препинателните знаци, но те просто създават чувството, че се дивиш и се маеш и се късаш крещиш, а може би и до такава степен, че упражняваш насилие върху клавиатурата :D.

Не каза нищо ново.

Meth
09-23-2015, 13:54
Няма да разберат, че и Старият Завет и Новият Завет са си променени от хората (и това блесва при еднократен прочит) недей да се мъчиш.

Meth
09-23-2015, 13:56
http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2015-39/big/zapochna-miusiulmanskiqt-hadj-327657.jpg

Метх, отбележи къде си на снимката?

Защо няма жени?
:lol:

Не знам, защо няма жени. По принцип не им е забранено да се кланят в групи...може и да има, а ако има със сигурност са по-отзад защото е редно жената да застане малко зад мъжа когато се кланят заедно.

defender
09-23-2015, 14:01
защото е редно жената да застане малко зад мъжа когато се кланят заедно.

защо?

нали уж според тебе мъжа бил само бодигард на жената, а не предпочетен от аллах пред нея?

Meth
09-23-2015, 14:06
защо?

нали уж според тебе мъжа бил само бодигард на жената, а не предпочетен от аллах пред нея?
За да не гледа мъжът задните части на жената. :lol:

defender
09-23-2015, 14:21
За да не гледа мъжът задните части на жената. :lol:

ами че то и жената може да гледа задните части на мъжа, а когато са заедно един до друг няма да си ги гледат.

еййй, май пак шмекеруваш с исляма.

Meth
09-23-2015, 14:23
ами че то и жената може да гледа задните части на мъжа, а когато са заедно един до друг няма да си ги гледат.

еййй, пак шмекеруваш с исляма, май
Не бе, шегувам се само :D. (веднъж и аз да си позволя)

Еми, просто така е прието. Така е и в училище - учителят винаги кара най-непослушните и недисциплинираните да седят на първите чинове, а най-послушните сядат най-отзад...разликата е само в това, че в училище не винаги се случва това което иска учителят.

defender
09-23-2015, 14:26
най-непослушните и недисциплинираните да седят на първите чинове, а най-послушните сядат най-отзад...
Значи исляма приема, че единия пол по дефоут са непослушни, а другия пол са послушните. Не ми харесва това човек.

Meth
09-23-2015, 14:30
Значи исляма приема, че единия пол по дефоут са непослушни, а другия пол са послушните. Не ми харесва това човек.
Еми,..и ти си мъж...и аз (по-точно момче в пубетета)...нали знаеш какви сме ние мъжете, хич да не се правим на ударени! ;) :D

defender
09-23-2015, 14:31
Не бе, шегувам се само :D. (веднъж и аз да си позволя)

Каквоооо, че ти се "насра" да се "ебаваш" с нормите и правилата на исляма, човек. Или да ги напасваш по твое му.

defender
09-23-2015, 14:32
Еми,..и ти си мъж...и аз (по-точно момче в пубетета)...нали знаеш какви сме ние мъжете, хич да не се правим на ударени! ;) :D

жените също си падат по мъжки дупета, хващаме ли бас. Даже веднъж една позната ме плесна по дупето, а после ми стана гадже.

Meth
09-23-2015, 14:34
Каквоооо, че ти се "насра" да се "ебаваш" с нормите и правилата на исляма, човек. Или да ги напасваш по твое му.
Кой си ти, че си запознат колкото мен с Исляма ?
Разбирам те, много са ни пълнили главата с глупости медиите и вероятно учителите по история...но време е да видите истинския Ислям.

Meth
09-23-2015, 14:35
жените също си падат по мъжки дупета, хващаме ли бас. Даже веднъж една позната ме плесна по дупето, а после ми стана гадже.
Да, съгласен съм може и тях да ги кефи стегнато, спортно дупе...но работата не е в дупетата. :D

defender
09-23-2015, 14:39
Кой си ти, че си запознат колкото мен с Исляма ?

Начина на живот в мюсюлманските държави се различава от това, което ти говориш за исляма, ти по-скоро си някакво междинно звено между исляма и християнството, или по-скоро това е някакъв либерален ислям, сигурно и при вас се е напълнило с ходжи-либерасти.

Meth
09-23-2015, 14:42
Начина на живот в мюсюлманските държави се различава от това, което ти говориш за исляма, ти по-скоро си някакво междинно звено между исляма и християнството, или по-скоро това е някакъв либерален ислям, сигурно и при вас се е напълнило с ходжи-либерасти.
Хмм, я ме запознай с начина на живот в мюсюлманските държави.

defender
09-23-2015, 14:52
Имам: Всичко е шериат, жена ми е с хиджап, синовете ми са обрязани

"Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.
Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.
Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът. "

Meth
09-23-2015, 15:17
Имам: Всичко е шериат, жена ми е с хиджап, синовете ми са обрязани

"Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.
Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.
Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът. "
Ахмед Муса е осъден за разпространине на радикален Ислям.
Защо не цитираш някой по-приличен и със здрав разум ?

Семейството и роднините ми не са толкова религиозни и не носят хиджаб, няма да изисквам и жена ми да носи, ако тя не иска..Имам една роднина в Турция, която е с хиджаб, лицето й не е покрито разбира се, тя не е разикална ислямистка (а и не одобрявам радикалния Ислям), трябва да кажа, че е прекрасна в забулен вид. Жените трябва да се покриват само когато излизат на улицата или когато някой непознат човек дойде в дома им. Аз съм обрязан и се радвам, че са ме обрязали като чета теми като ''Не мога да забеля главичката на пениса си'' или ''Зачервявания/гъбички около главичката на пениса ми'' и брат ми ще обрежат, който е син на християнка и майка му одобрява обрязването (майка ми и баща ми са разведени и сега баща ми е женен за християнка). Наистина ще се радвам ако наложат Шериат в България, но само ако е както трябва - без излишни забрани (като за музиката или за снимките).
А за мястото на мъжа в религията - мисля, че вече разбулих тия митове, дори и ти сам си направи изводи, че разликата между превода и оригинала е фрапираща и преводът е грешен - това е пропаганда, а не моите разяснения за Исляма...и няма никакъв айет, който да казва, че мъжът е по-висш от жената - това вероятно са измислици на тия които не могат да си контролират жените, а път обичат да доминират.
И какво като си говорят мъжът и жената ? Май този човек е много ревнив...
Други въпроси ?

defender
09-23-2015, 15:29
Ахмед Муса е осъден за разпространине на радикален Ислям.

"радикален ислям" е определение, което можеш да чуеш в държава с християнска цивилизация, в мюсюлманска държава щеше да си е напълно нормално това, което говори, а и там мюсюлманите живеят точно по този начин.

А ти си мюсюлманин повлиян от европейските ценности, затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.

Meth
09-23-2015, 15:39
"радикален ислям" е определение, което можеш да чуеш в държава с християнска цивилизация, в мюсюлманска държава щеше да си е напълно нормално това, което говори, а и там мюсюлманите живеят точно по този начин.

А ти си мюсюлманин повлиян от европейските ценности, затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.
Аз като чуя ''Радикален Ислям'' се сещам за много строги и нередни правила...например това като жената да се покрива цялата - това не го пише никъде и никак не е задължително, дори не е добре, защото за да познае човек дадена жена, дори жена си, трябва да говори с нея, а нали не искат жените им да говорят с никого ?
Просто това са хора, по-силно повлияни от хадисите отколкото от Корана и следват тях. Но не всички хадиси са истински.

Аз се водя само и само от Корана, хадисите не ме влекат толкова и някои дори ми се струват смешни.

inewton
09-23-2015, 15:41
Честит Байрам на празнуващите!

Meth
09-23-2015, 15:50
Байрямът е утре (всъщност това е навечерието на Байряма, но той официално почва след сутрешната молитва), но както и да е...благодаря !

Meth
09-23-2015, 15:54
затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.
- ''Аз се водя само и само по Корана, хадисите не ме влекат толкова и някои дори ми се струват смешни. '' и се опитвам да избегна определено разпределение като ''сунит''(но мисля, че вече съм казвал, че съм) и да тълкувам написаното правилно.

defender
09-23-2015, 16:01

Толкова много искаше да се натегнеш, че чак сбърка, нали?

inewton
09-23-2015, 16:15
Толкова много искаше да се натегнеш, че чак сбърка, нали?

В моя край празненствата започват от днес. Може да наминеш насам и да се увериш.

На кого да се натягам?

P.S. Май вие с Meth грешите, току-що проверих. Ето: http://bnr.bg/sofia/post/100496451/ms-opredeli-nepravoslevnite-religiozni-praznici-za-2015-g

Meth
09-23-2015, 16:34
Денят преди самия Байрям тук се нарича ''Арефе'' и също е специален - раздават се питки, мекици и т.н. Може би затова са го отбелязали като празник. Иначе Байрямът е утре.

inewton
09-23-2015, 16:47
При нас Арфа (тук така я наричат) беше вчера. Май има някакво несъответствие.

Meth
09-23-2015, 16:49
Май е така. Не е толкова важен денят, важен е празникът.

Meth
09-23-2015, 16:49
Май е така. Не е толкова важен денят, важен е празникът.

П.П. Сори че го постнах два пъти...нещо се бъгна...

LoveInfect
09-23-2015, 17:39
да питам каква е основната разлика между двата вида ислям, сунните и шиите (сори за глупавия въпрос, знам че мога да прочета и в интернет), и да питам Meth, ти постиш ли? А за молещите се в джамията, да кажа само, че по-принцип мъжете и жените трябва да се молят в отделни помещения, то жените да са зад мъжете за пръв път го чувам. И имам друг въпрос, какво казва исляма за обратните.

inewton
09-23-2015, 17:56
да питам каква е основната разлика между двата вида ислям, сунните и шиите (сори за глупавия въпрос, знам че мога да прочета и в интернет)

Разликата е, че на шиитите им е позволено да палят свещи, да изграждат гробници и да погребват мъртвите си в ковчег, почитат Дванадесетте имама (подобно на апостолите в християнството). Също са смятани и за джихадисти.

golemiq_korab_minava
09-23-2015, 18:32
Стига с този ислям.

ReguL
09-23-2015, 19:14
нали си толерантен, Твореца е един, колко религии ще създадат хората е техен избор

LoveInfect
09-23-2015, 19:32
нали си толерантен, Твореца е един, колко религии ще създадат хората е техен избор

Не разбирам какво общо има тая толерантност, но добре, може би съм тъпа...

golemiq_korab_minava
09-23-2015, 19:39
Свирката на джамията не етолерантна

ReguL
09-23-2015, 19:42
Не разбирам какво общо има тая толерантност, но добре, може би съм тъпа...

това беше отправено лично към него и мисля че ще го разбере

golemiq_korab_minava
09-23-2015, 19:47
Дали твореца е един?

ReguL
09-23-2015, 19:55
а защо не?

golemiq_korab_minava
09-23-2015, 19:58
Ще видим. ... Но някоои крайни джихадитски учения са престъпления. Няма избор тук..

Meth
09-23-2015, 19:59
да питам каква е основната разлика между двата вида ислям, сунните и шиите (сори за глупавия въпрос, знам че мога да прочета и в интернет), и да питам Meth, ти постиш ли? А за молещите се в джамията, да кажа само, че по-принцип мъжете и жените трябва да се молят в отделни помещения, то жените да са зад мъжете за пръв път го чувам. И имам друг въпрос, какво казва исляма за обратните.
Сунните са тези които се водят най-вече по Корана и по Суната - животът и пътят на Мохаммед(МН).
А Шиитите, наричани още алиани (чувал съм и наименованието ''дервиши'') повече почитат Али, който е зет на Мохаммед(МН) и все са на вълната, че ако Мохаммед(МН) не беше станал пророк, то Али щеше да бъде. Шиитите не влизат в джамии, защото Али е бил убит по време на намаз в джамия (та това е голям чест, но те си знаят...).
Не е нужно да са в отделни помещения, не пречи жените да застанат отзад и така да се молят.
Хомосексуалността е забранена. В Корана е описан един народ - народът на Лут, които са били хомосексуалисти и Аллах ги е наказал заради това...дори има открити исторически останки на хора, за които се смята, че са от това племе.

inewton
09-23-2015, 20:04
Meth, разкажи малко за джихадистките наклонности на шиитите.

defender
09-23-2015, 20:09
А Шиитите, наричани още алиани (чувал съм и наименованието ''дервиши'')

шиити и алиани не са ли различни неща, а дервишите не са ли някаква сунитска секта.

Meth
09-23-2015, 20:10
Meth, разкажи малко за джихадистките наклонности на шиитите.
Не знам много за тях.
(Аа, сетих се - още се наричат ''къзълбаши'')
Добре че си кротуват сега...иначе за тях джихад е само войната, която се води с оръжие. А всъщност в Корана това не е уточнено, така че всякакво защитаване на Исляма си е джихад.

inewton
09-23-2015, 20:13
А Шиитите, наричани още алиани

Мисля, че ги наричаха алуити.

Meth
09-23-2015, 20:14
шиити и алиани не са ли различни неща, а дервишите не сали някакво сунитска секта.
Важното е, че всички са ерес... дервишите също имат нещо общо с Алианите, но май наистина не са едно и също, трябва да проуча по-добре.
Алиани(къзълбаши) е наименованието на Шиитите на Балканите.

Meth
09-23-2015, 20:15
Мисля, че ги наричаха алуити.
Наричат ги по доста различни начини според географското им местоположение...така че няма да се учудя ако ми изброиш още поне 5 техни наименовения...

inewton
09-23-2015, 20:21
Наричат ги по доста различни начини според географското им местоположение...така че няма да се учудя ако ми изброиш още поне 5 техни наименовения...

Сега проверих, били клон на шиизма. Въпреки че не знам дали да вярвам на интернет. Това за алуитите ми го е казвал внук на ходжа.

Meth
09-23-2015, 20:25
Сега проверих, били клон на шиизма. Въпреки че не знам дали да вярвам на интернет. Това за алуитите ми го е казвал внук на ходжа.
Аха, значи почти същото.

Meth
09-23-2015, 20:35
''Джихадът, (от арабски: جهاد‎‎ – усилие) е задължение за всеки вярващ мюсюлманин. В ранните години на Исляма се възприема буквално – като война срещу неверниците. Но още преди 9 век, т.е. преди религиозните войни, свързани с кръстоносните походи, Голямото медресе (в Кайро) препоръчва (становището е именно препоръчително, а не задължително) „свещена война, която вярващият води вътре в себе си“, и вторият джихад е в буквалния смисъл да се води война, но не и война, която се описва сега, че Мюсюлманите убиват невинни хора, а има строго определени граници и в тях със сигурност не влиза убиването на невинни жени и деца, което напротив е забранено. Според по-широкото схващане за джихад, свещената борба включва защитаване на честа, на имуществото, на родината, както и борбата с корупцията, подтисничеството и невежеството.

В същност Големия Джихад е борбата с вътрешното ти „аз“, с душата, която често е в ръцете на шейтана (дявола) и от голямо значение за човек е да не позволява дявола да го води.''

Ето че ИДИЛ и другите терористични организации не са никакви мюсюлмани, а моят Ислям не е изопачен!

dreamwalker
09-23-2015, 21:42
Чудя се колко небивалици са били изписани, откакто спрях да следя тази тема.

npp
09-23-2015, 22:43
Пиша си спокойно, не съм нервен. Не че ми пречат препинателните знаци, но те просто създават чувството, че се дивиш и се маеш и се късаш крещиш, а може би и до такава степен, че упражняваш насилие върху клавиатурата :D.

Не каза нищо ново.

нито от граматика разбираш, все едно си петгодишен хлапак, научи се първо и после говори, има безплатни уроци и статии в интернет - ето една статия ако разбираш английски: https://en.wikipedia.org/wiki/Interrobang

какво ново очакваш да ти се каже?!, целта на вярата не е всеки път да се измислят и говорят съвсем нови(различни) неща само за да са съвсем различни от предишните - това не ти е концерт по желание, така както и целта на медицината е болните да бъдат лекувани колкото се може по-съвършено, а не просто всеки път да им се изнася представление (съвсем) различно от всяко предишно, по подобен начин и целта на вярата е да се осигури съвършено спасение и изобилен живот за всеки човек до края на вечността, при това веднъж завинаги т.е. без възможност за последващ рецидив, а ти още "си чоплиш носа" с някакви изтъркани от употреба (духовни/религиозни) традиции, за които отдавна се е разбрало, че са видимо неефективни...

Грозния
09-23-2015, 23:15
Ти знаеш ли че, в ония ''цивилизовани'' държави изнасилват жени на улицата и всички гледат и никой не помага, стават убийства, грабежи...Ако правораздаването на Корана беше наложено там, тия държави наистина щяха да бъдат цивилизовани. В ислямските държави жени биват отвличани, омъжвани насила, изнасилвани и дори убивани и никой не го е грижа, най-малко "правоверните" като теб! Какво се опитваш да кажеш?! Че в ислямските държави няма грабежи, убийства и изнасилвания!? Там ги има даже повече отколкото в нормалните държави!

Черпите информация от грешни места, а не от истински мюсюлмани. Какви са тия очевидци ?
А ти откъде черпиш информация бе мен?! От "свещената" си книга или от медресето в Саудитска Арабия!? А?! И от кои "истински" мюсюлмани да черпя информация?! От субективно-предубедени и пристрастни хора?! От такива като теб ли?! Мислиш ли че си обективен?!

Ако искаш да говорим с факти, добре - я си спомни за кръстоносците,...а ти знаеш ли, че войните които е водел Мохаммед са били с незначителни жертви, които са нищо сравнени с жертвите във войните в днешно време.
Защо не коментираш събитията и "добрите практики" от съвременни ислямски държави като Саудитска Арабия, Афганистан, Пакистан, ИДИЛ и др. а вместо това ми развяваш тия кръстоносни походи отпреди 1000 години?!

Да, толерантност е.
А ти какви други аргументи имаш освен изопачените си ФАКТИ ?
От няколко поста ми говориш за някакви си доказани ФАКТИ, кажи ги и ние да се информираме.
Я пак?! Кое е толерантност?!
Колко джамии има в Европа? Колко църкви има в Саудитска Арабия? А?! Я коментирай тези ФАКТИ!
В Саудитска Арабия жените нямат право да карат коли!
В ислямските държави, където шериатът се прилага, момичета и момчета нямат право да ходят в едно и също училище, както и да се срещат, ако не са роднини или женени!
В Саудитска Арабия, изповядването на други религии, освен сунитския ислям е забранено, както и носенето на религиозни символи на други религии!
В ислямските държави, алкохолът е забранен!
В ислямските държави ходенето на плаж, освен ако не се къпеш с дрехите е забранено!
В ислямските държави, жените трябва да си покриват цялото тяло, включително лицето, а в Афганистан и очите!
В ислямските държави, ресторантите и градският транспорт са сегрегирани по пол!

С риск да се повторя, ето ти няколко доказани и добре известни факти, защо досега не си ги коментирал?! А?!

За да не гледа мъжът задните части на жената. :lol:Значи е по добре да гледа задните части на друг мъж :D ?!

Начина на живот в мюсюлманските държави се различава от това, което ти говориш за исляма, ти по-скоро си някакво междинно звено между исляма и християнството, или по-скоро това е някакъв либерален ислям, сигурно и при вас се е напълнило с ходжи-либерасти.Това което Meth прави за исляма е реклама и пропаганда! Използва сайта като безплатна платформа! Той много добре си дава сметка, какъв е начинът на живот в ислямските държави. Сигурно даже е бил в някое медресе в Саудитска Арабия, и сега се опитва и нас да облъчва със ислямистката си пропаганда! Мисли си, че ние сме толкова прости, че не можем да се информираме във века на интернета и че само неговата "истина" е вярна, всичко друго са манипулации и "изкривяване на фактите" - нещо което той самият се опитва да прави и си мисли че е успял!

Наистина ще се радвам ако наложат Шериат в България И това не е радикален ислям?! "НАЛОЖАТ"?! Нали всичко беше толерантно и доброволно?!

dreamwalker
09-23-2015, 23:39
ние сме толкова прости...
не можем да се информираме във века на интернета...

Виж, това е правилно и мога да видя защо се определяш като принадлежащ към въпросната група.

Meth
09-24-2015, 08:14
В ислямските държави жени биват отвличани, омъжвани насила, изнасилвани и дори убивани и никой не го е грижа, най-малко "правоверните" като теб! Какво се опитваш да кажеш?! Че в ислямските държави няма грабежи, убийства и изнасилвания!? Там ги има даже повече отколкото в нормалните държави!

''А ти от къде я черпиш тая информация? ''

Meth
09-24-2015, 08:17
И това не е радикален ислям?! "НАЛОЖАТ"?! Нали всичко беше толерантно и доброволно?!
Не е казано, че християните трябва да го следват.

Meth
09-24-2015, 08:24
Защо не коментираш събитията и "добрите практики" от съвременни ислямски държави като Саудитска Арабия, Афганистан, Пакистан, ИДИЛ и др. а вместо това ми развяваш тия кръстоносни походи отпреди 1000 години?!
Я пак?! Кое е толерантност?!
Колко джамии има в Европа? Колко църкви има в Саудитска Арабия? А?! Я коментирай тези ФАКТИ!
В Саудитска Арабия жените нямат право да карат коли!
В ислямските държави, където шериатът се прилага, момичета и момчета нямат право да ходят в едно и също училище, както и да се срещат, ако не са роднини или женени!
В Саудитска Арабия, изповядването на други религии, освен сунитския ислям е забранено, както и носенето на религиозни символи на други религии!
В ислямските държави, алкохолът е забранен!
В ислямските държави ходенето на плаж, освен ако не се къпеш с дрехите е забранено!
В ислямските държави, жените трябва да си покриват цялото тяло, включително лицето, а в Афганистан и очите!
В ислямските държави, ресторантите и градският транспорт са сегрегирани по пол!
Да не мислиш че одобрявам постъпките им ?!
Говоря за истинския Шериат ?! Където няма ненужни правила ! А колко християни има в Саудитска Арабия че да си имат църква ?! Хубаво ви е да разказвате вицове за жени, каращи коли, после защо да не карат ?! А ?! (да, тази забрана и аз не я разбирам - защо да не шофират?) Не на алкохола !? Жените свободно могат да си показват лицето (не знам защо там е така !?)!
пак повтарям - ''Да не мислиш, че одобрявам всички тия работи ?!''

Meth
09-24-2015, 08:29
нито от граматика разбираш, все едно си петгодишен хлапак
Каза го npp, който не пише нито с главни букви, нито поставя препинателни знаци, освен ако знакът не е ''!?''.

defender
09-24-2015, 08:42
Мохамед: манията за величие, мнителността и параноята, твърди ислямоведът Хамед Абдел-Самад.
Той е син на сунитски имам и от дете изучава Корана и писанията за пророка Мохамед.

„Твърдението, че „Ислямска държава“ няма нищо общо с Мохамед, не само заблуждава - то е опасно. „Ислямска държава“ не върши нищо, което не би сторил и Мохамед: поробване, обезглавяване на военнопленници, завоевателни войни. Мисля, че е дошло време да излезем начисто.“

„Абдел-Самад се стреми да обясни защо посланията на пророка са толкова противоречиви. Според него в Мека не обръщат достатъчно внимание на миролюбивото учение на Мохамед, заради което той отива в Медина, където обаче се съюзява с войнствени банди, които грабят и поробват. Така Мохамед изгражда ислямската си империя.“

„В живота на Мохамед настъпва поврат след преместването от Мека в Медина. Тук не само възниква първата ислямска държава. Тук за пръв път се проявява един склонен към насилие пророк, готов да мине през трупове, за да постигне целите си. Възвишените принципи от по-ранните години минават на заден план, когато властта попада в ръцете му. Войните водят до нови войни и така Мохамед започва безпримерно завоевателно настъпление, чиито резултати се виждат по цял свят до ден-днешен.“

„Само през последните осем години от живота си той води 80 войни. И единствено под сянката на меча намира онова признание, за което винаги е жадувал.
Колкото повече врагове ликвидира, толкова по-силна става параноята му. В Медина той поставя последователите си под пълен контрол. Иска да държи изцяло властта и да налага свои правила - чак дотам, че предписва на хората кога да спят и кога да будуват. Грешниците се наказват с бичуване, а който се съмнява или се бунтува, отива направо на смърт.“

ПП: Мюсюлманите в тоя форум просто падат от луната или са някакви измислени мюсюлмани.

defender
09-24-2015, 08:57
^ (продължение):

"На своите бойци Мохамед обещава не само вечен живот в рая, но и тлъсти печалби и красиви робини още в този свят. Така се ражда „ислямската икономика”. Военната плячка, търговията с роби, данъчният хомот за неверниците".

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 09:38
Ако тук църквата беше на власт същото щеше да е.. И щеше да бесят.

defender
09-24-2015, 10:03

глупости, Иисус кой е обесил или да е призовал към бесене.

земи прочети, язък, че се водиш християнин.

Иисус е живял преди 2000 години и по-толерантен от Меркел и Обама взети заедно.

defender
09-24-2015, 10:03

глупости, Иисус кой е обесил или да е призовал към бесене.

вземи прочети, язък, че се водиш християнин.

Иисус е живял преди 2000 години и е по-толерантен от Меркел и Обама взети заедно.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 10:18
Ти прочети за средновекпвието.. Прочети и за мафията между свещенниците и папите.. Власта историят е показала, че променя хората. Същите бпклуци ще се маскират. Това се случва в ислямските държави. Те не са светски.

defender
09-24-2015, 10:37
Ти прочети за средновекпвието.. Прочети и за мафията между свещенниците и папите.. Власта историят е показала, че променя хората. Същите бпклуци ще се маскират. Това се случва в ислямските държави. Те не са светски.

Ми то като човек не си познава религията ще се намерят и такива дето да го манипулират чрез нея.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 10:41
Ми то като човек не си познава религията ще се намерят и такива дето да го манипулират чрез нея.

А ти мислиш, че народа сега си познава правата каъо академик по право?
А сериозно ли мислиш, че тези нови светии няма да де изродят до 1 поколение както стана с ЕС и СССР????

Meth
09-24-2015, 11:34
"Когато започва да печели привърженици, властите в Мека започват да го смятат за опасен. Мохамед се чувства застрашен и през 622 г. се преселва в град Ясриб - Медина (на около 450 километра северно от Мека), където му предлагат убежище."

Човекът се е крил, също като Исус.

defender
09-24-2015, 11:59
"Когато започва да печели привърженици, властите в Мека започват да го смятат за опасен. Мохамед се чувства застрашен и през 622 г. се преселва в град Ясриб - Медина (на около 450 километра северно от Мека), където му предлагат убежище."

Човекът се е крил, също като Исус.

Само дето Иисус не е използвал учението си за да се домогва до власт, да води войни за да наложи вярата си, да убива военнопленници, да бичува хора, че били съгрешили, а който се съмнявал в Него да го пращал на смърт.

и това не са мои думи, а на човек ислямовед.

inewton
09-24-2015, 12:15

Казваш, че папите и кардиналите не познават/не са познавали религията си ли?

defender
09-24-2015, 12:17

Казваш, че папите и кардиналите не познават/не са познавали религията си ли?

Казвам, че папите и кардиналите са манипулаторите на стадото.
Затова е имало инквизиции.

inewton
09-24-2015, 12:20
Не е казано, че християните трябва да го следват.

Не е казано да го следват, но "неверниците" и "правоверните" според Шериата имат различни права и задължения.

inewton
09-24-2015, 12:22
Казвам, че папите и кардиналите са манипулаторите на стадото.
Затова е имало инквизиции.

За кого е имало инквизиции? За еретиците и вещиците/вещерите.

defender
09-24-2015, 12:40
За кого е имало инквизиции? За еретиците и вещиците/вещерите.

За който ще да е, това не е християнство.

inewton
09-24-2015, 13:23

Не е християнство, но целта му е запазване чистотата на християнството.

defender
09-24-2015, 13:30
Не е християнство, но целта му е запазване чистотата на християнството.

хихи, добре, викаш нека сеч да има на нечистата твар, удри.

Meth
09-24-2015, 13:36
И по същата логика и Шериатът не е Ислям.

Meth
09-24-2015, 13:38
Само дето Иисус не е използвал учението си за да се домогва до власт, да води войни за да наложи вярата си, да убива военнопленници, да бичува хора, че били съгрешили, а който се съмнявал в Него да го пращал на смърт.

и това не са мои думи, а на човек ислямовед.
Каква ти власт ?
Не е водил войни за да наложи вярата си, а за да я запази.

defender
09-24-2015, 13:42
И по същата логика и Шериатът не е Ислям.

всички ислямски спецове казват, че е ислям, от шитите в Иран до сунитите в СА, това е нещо общоприето в исляма, наложено още от времето на пророка, когато е станал властник, а ти си някакъв свободен електрон без авторитет в исляма.

докато при християнството и инквизициите не е така, Христос не е вършил инквизиции, нито православието е призовавало към инквизиции.
Това е измислица на отцепилите се католици.

Meth
09-24-2015, 14:24
всички ислямски спецове казват, че е ислям, от шитите в Иран до сунитите в СА, това е нещо общоприето в исляма, наложено още от времето на пророка, когато е станал властник, а ти си някакъв свободен електрон без авторитет в исляма.

докато при християнството и инквизициите не е така, Христос не е вършил инквизиции, нито православието е призовавало към инквизиции.
Това е измислица на отцепилите се католици.
А какво ще кажеш за съвременния Шериат ?

defender
09-24-2015, 14:25
кво туй чудо?

npp
09-24-2015, 14:26
Каза го npp, който не пише нито с главни букви, нито поставя препинателни знаци, освен ако знакът не е ''!?''.

за какво да ви се пише с главни букви, когато вие не зачитате Истината дори и с малки?!, а за препинателните знаци не си съвсем прав

inewton
09-24-2015, 14:35
хихи, добре, викаш нека сеч да има на нечистата твар, удри.

Не е препоръчително, но ако е за доброто на християнството...

inewton
09-24-2015, 14:36
за какво да ви се пише с главни букви, когато вие не зачитате Истината дори и с малки?!

Пробвай с главни, може пък да започнем да я зачитаме.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 14:44
Не е препоръчително, но ако е за доброто на християнството...
То по тая логика всеки се налага и никой не е успявал да наложи световен ред.

Meth
09-24-2015, 15:10
кво туй чудо?
Имам предвид ненужните правила и другите глупости.

Грозния
09-24-2015, 15:28
Виж, това е правилно и мога да видя защо се определяш като принадлежащ към въпросната група.Миличка, в днешно време е по-трудно да скриеш и изопачаваш информация от когато и да било преди в човешката история! В интернета има информация от много различни източници и различни гледни точки и обикновено никоя не е абсолютно и безусловно безпогрешна и безпристрастна, само че трябва човек да има малко акъл в главата за да обработи информацията и да си състави картина за нещата! Само най-простите хора имат един единствен източник на информация, на който се доверяват безусловно, дори той да е на няколкостотин години :D!

''А ти от къде я черпиш тая информация? ''Има достатъчно документални репортажи, снимки, видеозаписи и разкази на очевидци за тези неща! Нима всички те са лъжи и манипулации?! Всички други лъжат, само ти си единственият извор на истината в тоя свят, така ли?! Ти отричаш ли тези факти?! Ти само това ми кажи!

Да не мислиш че одобрявам постъпките им ?!
Говоря за истинския Шериат ?! Където няма ненужни правила !Официалните власти и религиозната полиция в Саудитска Арабия, моллите в Иран и другите ислямски държави, мисля че много по-добре от теб знаят какво е "истински шериат" и много добре ни го демонстрират :D ! Защо не отидеш да им обясниш какво е "истински шериат" - те много ще ти се зарадват и ще те разберат много по-добре от нас простите "неверници" :D !

А колко християни има в Саудитска Арабия че да си имат църква ?!Има десетки хиляди чуждестранни работници - християни, работещи в петролната индустрия! Те нямат право да се молят, дори вкъщи (ако ги хванат)!

Хубаво ви е да разказвате вицове за жени, каращи коли, после защо да не карат ?! А ?!Я какво било - жените не карали защото сме разправяли вицове, а не заради шериата :D ! Почти ти повярвах :D!
След като се посмях, сега ми кажи - вярваш ли си или се майтапеше? А :D ?!

Жените свободно могат да си показват лицето (не знам защо там е така !?)!
Жените в Саудитска Арабия (включително чужденки, немюсюлманки), нямат право да си показват никоя част от тялото, освен очите (в Афганистан дори това е забранено)! Ама защо ли?! И аз се чудя - то според шериата така трябва, ама сигурно те и без това така искат :D! И как няма да искат - в противен случай мъжът им или религиозната полиция ще ги бият с пръчки, а ако жената е рецидивистка може и с камъни да я убият!

„Твърдението, че „Ислямска държава“ няма нищо общо с Мохамед, не само заблуждава - то е опасно. „Ислямска държава“ не върши нищо, което не би сторил и Мохамед: поробване, обезглавяване на военнопленници, завоевателни войни. Мисля, че е дошло време да излезем начисто.“

ПП: Мюсюлманите в тоя форум просто падат от луната или са някакви измислени мюсюлмани.Не падат от луната, опитват се да отричат и изопачават фактите и да ни учат как да живеем и колко сме заблудени и неинформирани!

Ако тук църквата беше на власт същото щеше да е.. И щеше да бесят.Да но не е на власт първо, и второ тези практики в християнството са прекратени преди повече от 300 години! Пак ли щеше да е същото?!

Човекът се е крил, също като Исус.Мохамед се е крил, защото е бил пладнешки разбойник и грабител! Иисус е наклеветен на римските власти от еврейските първосвещеници и въпреки, че римският съд не намира Иисус за виновен, присъдата е издадена под натиска на тълпата, която крещи "Разпни го!".

И по същата логика и Шериатът не е Ислям.Кого се опитваш да лъжеш - себе си или някой друг?!

Имам предвид ненужните правила и другите глупости.Ако ги махнат тия неща, тогава от шериата ще остане само заглавието :D!

inewton
09-24-2015, 15:42
То по тая логика всеки се налага и никой не е успявал да наложи световен ред.

Не е нужно да се налага световен ред. Хората са различни, не могат да бъдат обединени само в една общност.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 15:56
Не е нужно да се налага световен ред. Хората са различни, не могат да бъдат обединени само в една общност.
И тези инквизации са били бул шидс. Още не разбрахте, че попаднали в мръсни ръце религиите могат да се използват за оръжие.. Да се изопачават, променят и тнт.

inewton
09-24-2015, 16:44
И тези инквизации са били бул шидс. Още не разбрахте, че попаднали в мръсни ръце религиите могат да се използват за оръжие.. Да се изопачават, променят и тнт.

Заради това са ги измислили. Да контролират хората.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 16:52
Заради това са ги измислили. Да контролират хората.
да контролират, но по морален начин. Не е измислена просто, защото на някой му е хрумнало. Ясно си личи, че крият някаква истина за произхода и пътя на човека.

inewton
09-24-2015, 16:57
да контролират, но по морален начин. Не е измислена просто, защото на някой му е хрумнало. Ясно си личи, че крият някаква истина за произхода и пътя на човека.

Ще е по морален начин ако тълпата се управлява от морални хора.

Крият истина за произхода на човека, но моралните ценности в тях е много вероятно да са измислени от хора (с чисти помисли).

Meth
09-24-2015, 17:31
Миличка, в днешно време е по-трудно да скриеш и изопачаваш информация от когато и да било преди в човешката история! В интернета има информация от много различни източници и различни гледни точки и обикновено никоя не е абсолютно и безусловно безпогрешна и безпристрастна, само че трябва човек да има малко акъл в главата за да обработи информацията и да си състави картина за нещата! Само най-простите хора имат един единствен източник на информация, на който се доверяват безусловно, дори той да е на няколкостотин години :D!
Има достатъчно документални репортажи, снимки, видеозаписи и разкази на очевидци за тези неща! Нима всички те са лъжи и манипулации?! Всички други лъжат, само ти си единственият извор на истината в тоя свят, така ли?! Ти отричаш ли тези факти?! Ти само това ми кажи!
Официалните власти и религиозната полиция в Саудитска Арабия, моллите в Иран и другите ислямски държави, мисля че много по-добре от теб знаят какво е "истински шериат" и много добре ни го демонстрират :D ! Защо не отидеш да им обясниш какво е "истински шериат" - те много ще ти се зарадват и ще те разберат много по-добре от нас простите "неверници" :D !
Има десетки хиляди чуждестранни работници - християни, работещи в петролната индустрия! Те нямат право да се молят, дори вкъщи (ако ги хванат)!
Я какво било - жените не карали защото сме разправяли вицове, а не заради шериата :D ! Почти ти повярвах :D!
След като се посмях, сега ми кажи - вярваш ли си или се майтапеше? А :D ?!
Жените в Саудитска Арабия (включително чужденки, немюсюлманки), нямат право да си показват никоя част от тялото, освен очите (в Афганистан дори това е забранено)! Ама защо ли?! И аз се чудя - то според шериата така трябва, ама сигурно те и без това така искат :D! И как няма да искат - в противен случай мъжът им или религиозната полиция ще ги бият с пръчки, а ако жената е рецидивистка може и с камъни да я убият!
Не падат от луната, опитват се да отричат и изопачават фактите и да ни учат как да живеем и колко сме заблудени и неинформирани!
Да но не е на власт първо, и второ тези практики в християнството са прекратени преди повече от 300 години! Пак ли щеше да е същото?!
Мохамед се е крил, защото е бил пладнешки разбойник и грабител! Иисус е наклеветен на римските власти от еврейските първосвещеници и въпреки, че римският съд не намира Иисус за виновен, присъдата е издадена под натиска на тълпата, която крещи "Разпни го!".
Кого се опитваш да лъжеш - себе си или някой друг?!
Ако ги махнат тия неща, тогава от шериата ще остане само заглавието :D!
Браво, показа невежеството си относно Исляма.
Мислиш ли, че това което виждаш по телевизията е Ислям ?

Meth
09-24-2015, 17:33
Мохамед се е крил, защото е бил пладнешки разбойник и грабител!
Какви вицове разказваш само !

inewton
09-24-2015, 18:38
Какви вицове разказваш само !

Ако не го гледаш през призмата на религията, Грозния е донякъде прав.

Meth
09-24-2015, 19:16
Ако не го гледаш през призмата на религията, Грозния е донякъде прав.
За какво е прав ?
Мохаммед(МН) е отишъл в Медина, защото е станал твърде опасен в очите на тамошните езичници, там са го приютили и е проповядвал там дълги години.
Разбойник и грабител ? КО ?! НЕ !

defender
09-24-2015, 19:17

всичко може да бъде използвано за оръжие, образованието също, науката също, киното също.

лепа брена също.

Meth
09-24-2015, 19:20
лепа брена също.
Та значи осъзнаваш, че Ислямът се ползва като оръжие/прикритие от неверниците ?

defender
09-24-2015, 19:23
Та значи осъзнаваш, че Ислямът се ползва като оръжие/прикритие от неверниците ?

ми то ако е така и всички тия държави ползвали исляма за оръжие (според твоята теория), то тогава истинските мюсюлмани сте има-няма 2000-3000 човека, разположени предимно в европейската част на света в християнските държави.

inewton
09-24-2015, 19:30
За какво е прав ?
Мохаммед(МН) е отишъл в Медина, защото е станал твърде опасен в очите на тамошните езичници, там са го приютили и е проповядвал там дълги години.
Разбойник и грабител ? КО ?! НЕ !

Като се добера до скенер ще ти сканирам 5- 6 страници от един учебник по история.

defender
09-24-2015, 19:31
"Най-малко 717 поклонници са били убити край Мека по време на изпълнението на ритуал, съобщава министерството на отбраната на Саудитска Арабия. Причината за инцидента е паническо бягство на тълпата извън свещения мюсюлмански град.
Най-малко 805 са ранените. Инцидентът е станал в Мина, на около 5 км. източно от Мека.
Днешното бедствие е най-лошото от 25 години насам. През юли 1990 г. 1426 поклонника са смазани до смърт в тунел, близо до Мека. И двете разбягвания са се случили на Курбан байрам - най-важният празник на жертвоприношението за мюсюлнаните и денят на въпросния ритуал."

защо аллах

Meth
09-24-2015, 19:35
ми то ако е така и всички тия държави ползвали исляма за оръжие (според твоята теория), то тогава истинските мюсюлмани сте има-няма 2000-3000 човека, разположени предимно в европейската част на света в християнските държави.
Не че и те не са мюсюлмани, но някои доста се превземат.

Meth
09-24-2015, 19:37
Като се добера до скенер ще ти сканирам 5- 6 страници от един учебник по история.
Уоу! Не знаех, че в учебниците по история пише толкова много за него.

inewton
09-24-2015, 19:39
Уоу! Не знаех, че в учебниците по история пише толкова много за него.

Пише, за Иисус също пише, скоро ще се убедиш.

P.S. Не са 5-6, сега проверих, 17 страници само за Мохамед.

defender
но някои доста се превземат.

Тия ревностни мюсюлмани дето са загинали днес на поклонението в Мека дали са били превзети?
Кой като тебе?

Meth
"Най-малко 717 поклонници са били убити край Мека по време на изпълнението на ритуал, съобщава министерството на отбраната на Саудитска Арабия. Причината за инцидента е паническо бягство на тълпата извън свещения мюсюлмански град.
Най-малко 805 са ранените. Инцидентът е станал в Мина, на около 5 км. източно от Мека.
Днешното бедствие е най-лошото от 25 години насам. През юли 1990 г. 1426 поклонника са смазани до смърт в тунел, близо до Мека. И двете разбягвания са се случили на Курбан байрам - най-важният празник на жертвоприношението за мюсюлнаните и денят на въпросния ритуал."

защо аллах
Я прати линк, че не разбрах защо е било това надбягване.

Meth
09-24-2015, 19:40
Тия ревностни мюсюлмани дето са загинали днес на поклонението в Мека дали са били превзети?
Кой като тебе?

.

defender
09-24-2015, 19:50
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002677

ходили да замерят дявола с камъни, човек.

Meth
09-24-2015, 19:56
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002677

ходили да замерят дявола с камъни, човек.
Аз дори не бях чувал за такъв ритуал. За какво им трябва да замерят стени с камъни ?!
При тукашните мюсюлмани такова нещо няма да видиш.

defender
09-24-2015, 19:59
Аз дори не бях чувал за такъв ритуал. За какво им трябва да замерят стени с камъни ?!

ми това е велик мюсюлмански ритуал, още от малък съм чувал за него.
На това място мохамед бил срещнал дявола.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 20:01
всичко може да бъде използвано за оръжие, образованието също, науката също, киното също.

лепа брена също.
мазало..

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 20:03
Ще е по морален начин ако тълпата се управлява от морални хора.

и пак мазало...

defender
09-24-2015, 20:10
филии ли мажиш толко, щото аз тва правя сега

Meth
09-24-2015, 20:11
ми това е велик мюсюлмански ритуал, още от малък съм чувал за него.
На това място мохамед бил срещнал дявола.
Щом аз не съм чувал, значи не е толкова велик и известен...
За нищо на света не бих отишъл там само за да хвърлям камъни по някакви си стени...няма смисъл просто.

dreamwalker
09-24-2015, 20:13

Ти сериозно ли?! В момента нямам думи, заради умопомрачителното, черно, бездънно невежество, което лъха от последните (и не само) мнения.

многозле.ком

dreamwalker
09-24-2015, 20:13
За нищо на света не бих отишъл там само за да хвърлям камъни по някакви си стени...няма смисъл просто.

W...T...F... O_O

http://media.giphy.com/media/KTHFxuEtrVoGI/giphy.gif

defender
09-24-2015, 20:20
[B]W...T...F... O_O
такоу е, след идващото ново поколение исляма вече няма да е същия. Стария, традиционен ислям от времето на дедите май ще е безвъзвратно изгубен.

Meth
09-24-2015, 20:26
Ти сериозно ли?! В момента нямам думи, заради умопомрачителното, черно, бездънно невежество, което лъха от последните (и не само) мнения.

многозле.ком
Да, сериозен съм. Не бях чувал за такова нещо.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 20:26
филии ли мажиш толко, щото аз тва правя сега
s masalce..

бе не е като да няма морални управници..

вижте. Всеки себе-осъзнал се индивид бре.. с малко ум, би трябвало да знае, че пълно щастие няма и не всичко е пари..
Представи си че трупаш милиони? И какво ги правиш? Ако не работиш - то така или иначе омръзва всичко. Ако пък работиш, за да имаш - агейн. .. . Ще ти прави ли удоволствие ти да мачкаш хора под теб? Или по-добре да градиш нещо?

За съжаление обаче.. повечето ни мутри и педали въобще не мислят над тези проблеми. Ядат, сукат, правят и умират..

defender
09-24-2015, 20:27

Така е, щом ти не си го чувал, значи никакъв ритуал не е, а всички мюсюлмани дето ходят са превзети.

ей на, в исляма тва сте, ти и аллах, другите са някакви объркани хора, объркали исляма.

golemiq_korab_minava
09-24-2015, 20:29
Да, сериозен съм. Не бях чувал за такова нещо.

половин живот :Д

Meth
09-24-2015, 20:32
Така е, щом ти не си го чувал, значи никакъв ритуал не е, а всички мюсюлмани дето ходят са превзети.

ей на, в исляма тва сте, ти и аллах, другите са някакви объркани хора, объркали исляма.
Не че са някакви си превзети...
Но...такова нещо не пише никъде в Корана и не е част от упражняването на вяра, така нареченото ''ибадет''...това специално за мен не представява нищо...щом много искат, да си го замерват дявола...

inewton
09-24-2015, 20:32

А има смисъл жени да се убиват с камъни?

Meth
09-24-2015, 20:35
А има смисъл жени да се убиват с камъни?
Кога за последно са убивали жени с камъни ?
А ако е сторено такова нещо, трябва да си има причина.

Meth
09-24-2015, 20:37
умопомрачителното, черно, бездънно невежество, което лъха от последните (и не само) мнения.
sad

defender
09-24-2015, 20:40

кои са тези тукашни супер фешън мюсюлмани бре, ти и ..............?

говориш за тия тукашни мюсюлмани като за спайдърмен и железния човек едновременно.

inewton
09-24-2015, 20:41
Кога за последно са убивали жени с камъни ?
А ако е сторено такова нещо, трябва да си има причина.

http://e-vestnik.bg/?p=976&cp=1

http://www.bulgaria.utre.bg/2013/10/09/188969-ubiha_s_kamuni_zhena_imala_mobilen_telefon

http://m.vesti.bg/sviat/v-pakistan-ubiha-zhena-s-kamyni-omyzhila-se-po-liubov-6013273

Каква причина трябва да има? В християнския свят не съм чул да става такова нещо.

Meth
09-24-2015, 20:54
http://e-vestnik.bg/?p=976&cp=1

http://www.bulgaria.utre.bg/2013/10/09/188969-ubiha_s_kamuni_zhena_imala_mobilen_telefon

http://m.vesti.bg/sviat/v-pakistan-ubiha-zhena-s-kamyni-omyzhila-se-po-liubov-6013273

Каква причина трябва да има? В християнския свят не съм чул да става такова нещо.
''направила фатална грешка – влюбила се в мюсюлманин-сунит. '' - това не е основателна причина за убиване на човек, дори за наказване.

''Престъплението, което е извършила: притежание на мобилен телефон'' - тия хора са се побъркали...а и е била убита от роднините си...ужас.

''Бременна 25-годишна жена, омъжила се по любов, беше пребита с камъни от семейството си...Жената била убита, когато отивала в съда, за да оспори обвинението в отвличане, предявено от семейството ѝ срещу съпруга ѝ.'' Нямам думи.
Това е невежеството на хората. За какво е виновен Ислямът ? Това за мен е долно използване на религията. Животинска култура.

Meth
09-24-2015, 20:55
кои са тези тукашни супер фешън мюсюлмани бре, ти и ..............?

говориш за тия тукашни мюсюлмани като за спайдърмен и железния човек едновременно.
Които не са повлияни от разни традиции.

dreamwalker
09-24-2015, 20:58
Не че са някакви си превзети...
Но...такова нещо не пише никъде в Корана и не е част от упражняването на вяра, така нареченото ''ибадет''...това специално за мен не представява нищо...щом много искат, да си го замерват дявола...

http://media.tumblr.com/tumblr_lpvyoaVVlv1qcpzkl.gif

inewton
09-24-2015, 20:59
''направила фатална грешка – влюбила се в мюсюлманин-сунит. '' - това не е основателна причина за убиване на човек, дори за наказване.

''Престъплението, което е извършила: притежание на мобилен телефон'' - тия хора са се побъркали...а и е била убита от роднините си...ужас.

''Бременна 25-годишна жена, омъжила се по любов, беше пребита с камъни от семейството си...Жената била убита, когато отивала в съда, за да оспори обвинението в отвличане, предявено от семейството ѝ срещу съпруга ѝ.'' Нямам думи.
Това е невежеството на хората. За какво е виновен Ислямът ? Това за мен е долно използване на религията. Животинска култура.

Шериата позволява убийството с камъни.

Фигурира и в НК на Иран. Все неща свързани с исляма...

inewton
09-24-2015, 21:04
Това е невежеството на хората. За какво е виновен Ислямът ?

Нали знаеш, че без хора няма религия.

Meth
09-24-2015, 21:17
http://media.tumblr.com/tumblr_lpvyoaVVlv1qcpzkl.gif
Какво ?
Уж това е било част от Хадж, но никъде не се споменава че трябва да замеряме стени с камъни.
Информирай ме, моля.

Meth
09-24-2015, 21:18
Нали знаеш, че без хора няма религия.
Я проучи, дали мюсюлманите в другите страни (например по-далечни страни като Америка или Англия..или където и да е било, само не в Азия) постъпват така.

kalpazanka
09-24-2015, 21:21
Така и така в последно време предизвиквам форумни бунтове, бихте ли ме светнали съществува ли религиозно *основание* за обрязване? Щото честно казано, намирам аналогия с отстраняването на външните гениталии у жената при някои племена в Африка. А и не знам кой нормален родител би останал равнодушен, когато детето му пищи от болка в първите 24 часа при всяко уриниране...

Понеже се спомена темата в Здравни за фимоза, държа да отбележа, че не всяко необрязано момче се сблъсква с този проблем.

inewton
09-24-2015, 21:23
Я проучи, дали мюсюлманите в другите страни (например по-далечни страни като Америка или Англия..или където и да е било, само не в Азия) постъпват така.

Мюсюлманите в християнските страни не постъпват така, няма кой да им го позволи. А може би са се социализирали малко заради християните. Но в Близкия Изток, където е истинският ислям е факт, че се случват такива неща.

inewton
09-24-2015, 21:25
Така и така в последно време предизвиквам форумни бунтове, бихте ли ме светнали съществува ли религиозно *основание* за обрязване? Щото честно казано, намирам аналогия с отстраняването на външните гениталии у жената при някои племена в Африка. А и не знам кой нормален родител би останал равнодушен, когато детето му пищи от болка в първите 24 часа при всяко уриниране...

Понеже се спомена темата в Здравни за фимоза, държа да отбележа, че не всяко необрязано момче се сблъсква с този проблем.

Няма религиозно основание, прави се с цел предпазване от някои болести.
"Обрязан ли е бил призован някой във вярата, да не крие обрязването. Необрязан ли е бил някой призован, да се не обрязва. Обрязването е нищо, и необрязването е нищо, но важното е пазенето на Божиите заповеди." 1 Коринтяни 7:18-19

defender
09-24-2015, 21:34
Обрязването е завет на Бог с Авраам, но след идването на Иисус телесното обрязване е заменено с духовно обрязване от греха т.е. кръщението.

"11. обрязвайте крайната си плът: това ще бъде знак на завета между Мене и вас."

defender
09-24-2015, 21:46

еййй, за тебе всичко е физкултура и лечебна гимнастика бе братче, вече се питам ти изобщо вярващ ли си или инструктор по аеробика и зумба.

Meth
09-24-2015, 21:49
Но в Близкия Изток, където е истинският ислям
Ето тук грешиш, приятелю.

defender
09-24-2015, 21:51

ама на него му викаш приятелю, на мене братко.

inewton, има още хляб да ядеш.

inewton
09-24-2015, 22:03
еййй, за тебе всичко е физкултура и лечебна гимнастика бе братче, вече се питам ти изобщо вярващ ли си или инструктор по аеробика и зумба.

Не си спомням някъде да съм казвал, че съм вярващ.

inewton
09-24-2015, 22:07

Не греша. В Близкия Изток населението е (почти изцяло) мюсюлманско, което спомага за практикуването на традиционния ислям. А в Западния свят мюсюлманите са малинство, не изповядват исляма в цялостната му форма и не приемат по- радикалните му постановления (както ти например).

dreamwalker
09-24-2015, 22:09
Не греша. В Близкия Изток... дъра бъра сто чадъра.

Познаваш ли хора, които живеят в Близкия Изток?

ДОТА
09-24-2015, 22:12

Всъщност не е заради болести, а пустинята има основна вина. Без вода трудно се спазва хигиена и обрязването решава в няква степен тоя проблем.

inewton
09-24-2015, 22:14
Познаваш ли хора, които живеят в Близкия Изток?

Познавам хора, които са родени и са живели в Близкия Изток.

P.S. Не ми поправяй мненията ако ще допускаш правописни грешки!

inewton
09-24-2015, 22:14
Всъщност не е заради болести, а пустинята има основна вина. Без вода трудно се спазва хигиена и обрязването решава в няква степен тоя проблем.

Не се бях замислял за това.

Не смяташ ли фимозата за болест?

dreamwalker
09-24-2015, 22:18

P.S. Не ми поправяй мненията ако ще допускаш правописни грешки!

Какви са тези хора? Малко повече информация да ни предложиш?

P.S. I just can't bring myself to care. Problem? That's the pattern of your speech.

След повече от 100 страници изписан bullshit от ваша страна по темата и извън нея не мисля, че има голяма тежест, Менгеле.

defender
09-24-2015, 22:21

нали преди 2000 години Иисус го отменя обрязването, да не би тогава в пустинята да дошла вода, явно не е заради това.

defender
09-24-2015, 22:23

и аз познавам хора от близкия изток, демек Бургас, сигурно това имаш предвид?

Грозния
09-24-2015, 22:24
Браво, показа невежеството си относно Исляма.
Мислиш ли, че това което виждаш по телевизията е Ислям ?А какво е? Дисниленд :D ?! Ти ли си тоя, който ще каже на света какво е ислям?! Всички ние да не сме слепи, глухи и неграмотни?!

Официалните власти и религиозната полиция в Саудитска Арабия, моллите в Иран и другите ислямски държави, мисля че много по-добре от теб знаят какво е "истински шериат (и ислям)" и много добре ни го демонстрират :D ! Защо не отидеш да им обясниш какво е "истински шериат (и ислям)" - те много ще ти се зарадват и ще те разберат много по-добре от нас простите "неверници" :D !

Какви вицове разказваш само !Ти не можеш да разказваш нито вицове, нито истински истории - само небивалици :D ! Ти друго освен да пропагандираш радикален ислям, не правиш! Плащат ли ти?!

Това е невежеството на хората. За какво е виновен Ислямът ? Това за мен е долно използване на религията. Животинска култура.Те нещата са свързани - никъде другаде не се практикуват екзекуции с камъни освен в ислямските държави съгласно шериата :D . Ма то сигурно е просто съвпадение :D!

Шериата позволява убийството с камъни.
Фигурира и в НК на Иран. Все неща свързани с исляма...Точно! Само нашият "велик" :D "пророк" :D във форума, вижда нещата по друг начин.

Ето тук грешиш, приятелю.Абе то е ясно, всички ние сме грешници и "неверници", само ти си прав :D !?

inewton
09-24-2015, 22:24
Какви са тези хора? Малко повече информация да ни предложиш?

P.S. I just can't bring myself to care. Problem? That's the pattern of your speech.

След повече от 100 страници изписан bullshit от ваша страна по темата и извън нея не мисля, че има голяма тежест, Менгеле.

Араби- търговци. Имат магазини за китайски стоки. Единият е женен за българка, другият- за иранка. Един от тях е приятел на баща ми. Нуждаеш ли се от още информация?

Само от наша страна ли? Доколкото си спомням и ти си писала в тази тема.

dreamwalker
09-24-2015, 22:26
ние да не сме слепи, глухи и неграмотни?!

Ами... да.

dreamwalker
09-24-2015, 22:27
Араби- търговци. Имат магазини за китайски стоки. Единият е женен за българка, другият- за иранка. Един от тях е приятел на баща ми. Нуждаеш ли се от още информация?

Какво научи от въпросните хора?

defender
09-24-2015, 22:27
Ами... да.

напоследък само кълнеш като дива бабичка.

inewton
09-24-2015, 22:29
Какво научи от въпросните хора?

Да чета на арабски.

dreamwalker
09-24-2015, 22:30
Да чета на арабски.

Да разбирам ли, че разбираш арабски?

inewton
09-24-2015, 22:31
Да разбирам ли, че разбираш арабски?

Съвсем малко. (Колкото да ме убият ако ида в СА :D)

inewton
09-24-2015, 22:32
напоследък само кълнеш като дива бабичка.
:D

Женски работи.

dreamwalker
09-24-2015, 22:37
Съвсем малко. (Колкото да ме убият ако ида в СА :D)

СА не е единствената арабска държава.

inewton
09-24-2015, 22:40
СА не е единствената арабска държава.

Добре, ако отида в някоя арабска държава.

dreamwalker
09-24-2015, 22:40
Добре, ако отида в някоя арабска държава.

Защо да те убиват?

inewton
09-24-2015, 22:42
Защо да те убиват?

Предразсъдъци (от моя страна).

dreamwalker
09-24-2015, 22:45
Предразсъдъци (от моя страна).

Като например...?

inewton
09-24-2015, 22:47
Като например...?

Варварщината и диващината на по- голямата част от арабите.

inewton
09-24-2015, 23:07
Meth, да те питам, джамия без минаре смята ли се за джамия? И ако да, откъде ходжата учи?

kalpazanka
09-25-2015, 06:59
Не смяташ ли фимозата за болест?

Не всеки необрязан е с фимоза! Това ви го написах и в предния ми пост.
Все едно да махнем на всички християнчета сливиците, за да не правят ангини, или апендикса, за да не се възпалява.
За всяка интервенция, за всяка намеса трябва да си има основателна причина, а стресът с обрязването ми изглежда нелогичен/фанатичен и... да, спирам дотук.

Meth
09-25-2015, 09:24
Meth, да те питам, джамия без минаре смята ли се за джамия? И ако да, откъде ходжата учи?
Първите джамии са били без минаре, така че може. Ходжата не се качва на минарето да учи :D
Както сигурно знаеш, на минарето се пее само езан, но вече и това не се прави от минарето а с микрофон, разположен вътре и високоговорители, разположени на минарето.

Под ''учи'', ако имаш предвид ''чете хутбе'', то се прави на минбера.

Meth
09-25-2015, 09:28
Сигурен съм, че това са изключения.
Тези техни деяния са повечето от културата им, а не от религията.

defender
09-25-2015, 10:14
Първите джамии са били без минаре, така че може. Ходжата не се качва на минарето да учи :D
Както сигурно знаеш, на минарето се пее само езан, но вече и това не се прави от минарето а с микрофон, разположен вътре и високоговорители, разположени на минарето.

Защо, много мързеливи станали тез ходжи. Той така може да си пее и от вкъщи през телефона или по скайпа, само някой трябва да държи другия телефон на микрофона в джамията, за де се чува през високоговорителите.

dreamwalker
09-25-2015, 10:59

Това по телевизията ли го гледаш?

inewton
09-25-2015, 11:13
Под ''учи'', ако имаш предвид ''чете хутбе'', то се прави на минбера.

Имам предвид учи с ударение на "и". Това не беше ли когато призовава към намаз?

inewton
09-25-2015, 11:14
Сигурен съм, че това са изключения.
Тези техни деяния са повечето от културата им, а не от религията.

Така е, но те намесват и религията.

inewton
09-25-2015, 11:15
Защо, много мързеливи станали тез ходжи. Той така може да си пее и от вкъщи през телефона или по скайпа, само някой трябва да държи другия телефон на микрофона в джамията, за де се чува през високоговорителите.

Много сложна е твоята система. Те са на запис, само трябва да има някои в джамията да ги пуска, а в някои джамии са ги направили и сами да се пускат.

inewton
09-25-2015, 11:17
Това по телевизията ли го гледаш?

Най- често да. Не съм бил там.