Влез

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21

defender
09-25-2015, 11:23
Много сложна е твоята система. Те са на запис, само трябва да има някои в джамията да ги пуска, а в някои джамии са ги направили и сами да се пускат.

ясно, това е като някои часовникови кули, дето като удари кръгъл час и пеят песнички.

dreamwalker
09-25-2015, 12:02
Най- често да. Не съм бил там.

А, тогава със сигурност знаеш как е, щом не си бил там. Хехе.

inewton
09-25-2015, 12:16
А, тогава със сигурност знаеш как е, щом не си бил там. Хехе.

Тия от телевизията нали са били там. Те го казват. Може би малко пресилено, но има и истина. А и аз не казвам, че всички са такива, просто съм си изградил такава представа за тях.

inewton
09-25-2015, 12:24
Не всеки необрязан е с фимоза! Това ви го написах и в предния ми пост.
Все едно да махнем на всички християнчета сливиците, за да не правят ангини, или апендикса, за да не се възпалява.
За всяка интервенция, за всяка намеса трябва да си има основателна причина, а стресът с обрязването ми изглежда нелогичен/фанатичен и... да, спирам дотук.

На мен пък ми изглежда логично. Защо да не се застраховат след като операцията (ако може така да се нарече) не е опасна? Друг е въпросът, че е доста тъпо да се организира празник по случай обрязването.

P.S. Meth, ти помниш ли твоя сюнет?

Liora
09-25-2015, 13:09
Не разбирам защо това не се върши докато детето е малко.
Сигурно е травмиращо.

ДОТА
09-25-2015, 13:33
На мен пък ми изглежда логично. Защо да не се застраховат след като операцията (ако може така да се нарече) не е опасна? Друг е въпросът, че е доста тъпо да се организира празник по случай обрязването.

Много се съмнявам, че едно време са го смятали за болест, а фимозата е масово разпространена сега, не е било така преди 30-40 години.
В щатите масово се обрязват с цел превенция на болести, не знам кой малоумник е стигнал до тоя извод, но си го правят.

defender
09-25-2015, 13:38
В щатите масово се обрязват с цел превенция на болести, не знам кой малоумник е стигнал до тоя извод, но си го правят.

Щатите, обрязване - това е фанатично.

Това веднага ми бие на очи - когато в религията има обрязване е фанатично.
но когато в щатите масово се обрязват е модерно.

Извод: религиозните да ходят да се обрязват в щатите.

ДОТА
09-25-2015, 13:41
Омръзна ми да ви повтарям, че исляма е взел обрязването, а не го е измислил и живеенето в пустинята е причината.
Ако някой от вас необрязаните беше пребивала дори за кратко в подобна страна, щеше да разбере защо е по-добре да си обрязан в подобен климат.
Тоя пясък влиза навсякъде и хич не е приятно.

defender
09-25-2015, 13:44
Тоя пясък влиза навсякъде и хич не е приятно.

2000 години никой християнин не длъжен да се обрязва, човек. Явно не е пясъка причината, друг е бил замисъла на обрязването в религията.

ДОТА
09-25-2015, 13:47
2000 години никой християнин не длъжен да се обрязва, човек. Явно не е пясъка причината, друг е бил замисъла на обрязването в религията.

Калъф, исляма взема обрязването и тъпите хриястияни там решават един вид да го бойкотират, защото им е толкова малко акъла, пък и са малцинство, спокойно могат и в задниците да се оправят.

Евреите по ква причина го правят ?

defender
09-25-2015, 13:49
Калъф, исляма взема обрязването и тъпите хриястияни там решават един вид да го бойкотират, защото им е толкова малко акъла, пък и са малцинство, спокойно могат и в задниците да се оправят.

Евреите по ква причина го правят ?

некалъф, исляма се появява около 700 години по-късно, от отменянето на обрязването в християнството. Какъв бойкот, какви 5 лв.

ДОТА
09-25-2015, 13:53
некалъф, исляма се появява около 700 години по-късно, от отменянето на обрязването в християнството. Какъв бойкот, какви 5 лв.

Kaлъф, не знам християнството да го е отменяло, но ако го е направило
значи причината са били евреите, а не исляма, който също не знам
кога се е появил.

Meth
09-25-2015, 16:47

P.S. Meth, ти помниш ли твоя сюнет?
Тука не правят празници.
Да, помня го много добре...да се похваля, и сълзичка не съм проронил.

Meth
09-25-2015, 16:51
defender, защо държиш толкова много всичко да е на духовно ниво ? Вие - християните масово го правите. Физическото здраве също е толкова важно, колкото душевното.
Обрязването се прави само и само за предпазване от болести (има си и други екстри, разбира се).

Meth
09-25-2015, 16:53
Сигурно е травмиращо.
Обикновено се прави на 4 годишна възраст.
Даже хич не е травмиращо...дори се смея, когато се сетя за обрязването си.

Meth
09-25-2015, 16:57
Имам предвид учи с ударение на "и". Това не беше ли когато призовава към намаз?
Хутбето се чете всеки петък(само). Езанът е призоваване към намаз - ''Хайде на молитва(намаз)'' - повтаря се 2 пъти...има и други неща.

Пак не разбрах другия ти въпрос...леле колко съм тъп. :lol:

P.S. Намерих нещо - https://www.youtube.com/watch?v=wA9rAiTkY6Q
Защо ли се изпълнява в църква ?

inewton
09-25-2015, 17:19
Пак не разбрах другия ти въпрос...леле колко съм тъп. :lol:

Кой въпрос, че в момента и аз не се сещам?

inewton
09-25-2015, 17:23
P.S. Намерих нещо - https://www.youtube.com/watch?v=wA9rAiTkY6Q
Защо ли се изпълнява в църква ?

Защо се изпълнява в църква?

Ама каква идилия само. Ходжата и попа заедно на олтара, човек приема исляма в църква...

Meth
09-25-2015, 17:24
Кой въпрос, че в момента и аз не се сещам?
''Къде ходжата учи''
Не разбрах какво томно питаш - дали той учи нещо, или преподава.
Ако питаш едно от двете - няма значение къде, само не в тоалетната или в минарето. :D

Meth
09-25-2015, 17:25
Защо се изпълнява в църква?

Ама каква идилия само. Ходжата и попа заедно на олтара, човек приема исляма в църква...
И аз се чудя, защо ли.
Колко хубаво, че са взели да ''работят'' заедно двете религии.

inewton
09-25-2015, 17:27
''Къде ходжата учи''
Не разбрах, дали той нещо учи, или преподава.
Ако питаш едно от двете - няма значение къде, само не в тоалетната или в минарето. :D

Когато ходжата "пее" от минарето се казва, че учи. Казвали са ми, че идва от турски.

inewton
09-25-2015, 18:24
И аз се чудя, защо ли.
Колко хубаво, че са взели да ''работят'' заедно двете религии.

Така трябва да е, но на много малко места е така.

dreamwalker
09-25-2015, 18:39
Тия от телевизията нали са били там. Те го казват. Може би малко пресилено, но има и истина. А и аз не казвам, че всички са такива, просто съм си изградил такава представа за тях.

https://en.wikipedia.org/wiki/Reporting_bias

https://en.wikipedia.org/wiki/Media_bias

https://en.wikipedia.org/wiki/Journalistic_objectivity

Не е нужно да ми благодариш.

ДОТА
09-25-2015, 18:42
Не знам защо го даваш това, за американците се знае, че пишат това, което им поръчат, а не това, което им е пред очите.

defender
09-25-2015, 18:47
defender, защо държиш толкова много всичко да е на духовно ниво ? Вие - християните масово го правите. Физическото здраве също е толкова важно, колкото душевното.
Обрязването се прави само и само за предпазване от болести (има си и други екстри, разбира се).

Аз не знам някой да е умрял щото не е бил обрязан. А и не вярвам, че тялото на човека е създадено по природа, че да се нуждае от такова изкуствено обрязване, защото без него видиш ли нямало да е здраво.

В Стария Завет хората са го правели като завет между Авраам и Бог, като белег на Божия народ, а не защото тялото се нуждаело от него за да е здраво.

В Етиопия не са мюсюлмани, не са обрязани и какво, да не са умрели или да имат проблеми.

inewton
09-25-2015, 18:52

Не е нужно да ми благодариш.

Ако ми ги преведеш ще ти благодаря.

inewton
09-25-2015, 18:55
Аз не знам някой да е умрял щото не е бил обрязан. А и не вярвам, че тялото на човека е създадено по природа, че да се нуждае от такова изкуствено обрязване, защото без него видиш ли нямало да е здраво.

В Стария Завет хората са го правели като завет между Авраам и Бог, като белег на Божия народ, а не защото тялото се нуждаело от него за да е здраво.

В Етиопия не са мюсюлмани, не са обрязани и какво, да не са умрели или да имат проблеми.

:lol: Знак за Завет с Бога, сигурно си вярваш. Какъв бог е Бог ако не може да разпознае тези, които вярват в него, а трябва да ги отбелязва със знаци.

В Етиопия пък жените се обрязват.

defender
09-25-2015, 19:00
Може би това се е правило за да може завета да се помни от следващите поколения.

defender
09-25-2015, 19:06

В Стария Завет се е правило на 8-мия ден след раждането. При вас Мохамъд пак е проявил травмиращо въображение, защото на 4 години детето вече помни и прас един сатър като начало на съзнателния си живот.

defender
09-25-2015, 19:42
ДПС организирали масовото обрязване на циганчета в Омуртаг
„До момента масовите сюнети се извършват само в Турция, те са нарушаващи правата на децата“, изтъкна Енчев, който обърна внимание и на големия риск за здравето след подобни интервенции, а и за болката, която децата изпитват."
http://www.novini.bg/news/306959-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D 1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D1%82%D 0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D0%BC%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B3.html

inewton
09-25-2015, 19:54
Може би това се е правило за да може завета да се помни от следващите поколения.

Едва ли е само за това.

inewton
09-25-2015, 19:56
Meth, а при вас има ли традиция от обрязаните кожички да се прави чорба? Познай как се нарича!

LoveInfect
09-25-2015, 20:36
Веднъж дядо ми по време на комунизма минавал Турската граница и понеже го помислили за някакъв чужнец там шпионин, и той нямал документи за да докаже самолчността си,и там полцията не му вярвали че е от българските турци а щели да го убият. Но едн от по-старшите граничари казал, "Ако наистина е от българските турци ще е обрязан", и дядо ми е трябвало да си смъкне гащите че да си спаси кожата.

Иначе самия смисъл на обрязването е малко като този на лишаванет от свинско месо, да се избегнат болести.
Веднъж ледах по ТLC че някакъв мъж почти нямал чувствителност на пениса защото бил обрязан. Това вярно ли е? Обрязването намалява ли чувствтелнота на пениса, все пак този мъж не е могъл да стига до оргазм.

Meth
09-25-2015, 20:42

Исус също е бил обрязан.
В Исляма обрязването не е задължително, а е останало като традиция.
''да не са умрели'' - евреите са си обрязвали децата дни след раждане, защото ако при тези условия онова нещо се инфектира, не се лекува и...знаеш какво следва...(така съм чувал, когато намеря източник на информация в интернет, ще го постна)

Meth
09-25-2015, 20:45
Meth, а при вас има ли традиция от обрязаните кожички да се прави чорба? Познай как се нарича!
Баба ми говореше на малкия ми братовчед такива работи :lol:
Всъщност не, не съм чувал наистина да се прави чорба от обрязаните кожички.
Не знам, как се нарича ?

defender
09-25-2015, 20:46
Исус също е бил обрязан.

Иисус е бил обрязан, защото Той като се е родил хората са живели още по Стария Завет, завета с обрязването на тялото.

Meth
09-25-2015, 20:48
Веднъж дядо ми по време на комунизма минавал Турската граница и понеже го помислили за някакъв чужнец там шпионин, и той нямал документи за да докаже самолчността си,и там полцията не му вярвали че е от българските турци а щели да го убият. Но едн от по-старшите граничари казал, "Ако наистина е от българските турци ще е обрязан", и дядо ми е трябвало да си смъкне гащите че да си спаси кожата.

Иначе самия смисъл на обрязването е малко като този на лишаванет от свинско месо, да се избегнат болести.
Веднъж ледах по ТLC че някакъв мъж почти нямал чувствителност на пениса защото бил обрязан. Това вярно ли е? Обрязването намалява ли чувствтелнота на пениса, все пак този мъж не е могъл да стига до оргазм.
Интересна история, оная му работа го е спасила :D.
Да, намалява, понеже главичката се трие по бельото, докато при необрязаните кожичката предпазва главичката.

Meth
09-25-2015, 20:49
завета с обрязването на тялото.
Душата как можеш да я обрежеш ?

Meth
09-25-2015, 20:52
Не знам защо го даваш това, за американците се знае, че пишат това, което им поръчат, а не това, което им е пред очите.
Мислиш ли, че Баташкото клане е преувеличено от американците ? Защото вероятно ако го нямаше МакХагън, никой нямаше да разбере за това клане.

inewton
09-25-2015, 21:11
Баба ми говореше на малкия ми братовчед такива работи :lol:
Всъщност не, не съм чувал наистина да се прави чорба от обрязаните кожички.
Не знам, как се нарича ?

В Алжир се прави. А и защо да ги изхвърлят, то си е месо.

Meth
09-25-2015, 21:15
В Алжир се прави. А и защо да ги изхвърлят, то си е месо.
Не сме канибали я. :D
Как се казва супата ?

inewton
09-25-2015, 21:16
Как се казва супата ?

Не знам на арабски как е. Аз й викам к*р чорба.

defender
09-25-2015, 21:17
Душата как можеш да я обрежеш ?

като се бориш с лошите си мисли и дела, все едно се опитваш да ги отрежеш от себе си, те идват, предлагат ти лъжливо щастие за да ги приемеш, а ти им казваш не ви ща, не ви приемам, отрязвам ви от себе си. Нещо такова, в ума ти.

Meth
09-25-2015, 21:22
като се бориш с лошите си мисли и дела, все едно се опитваш да ги отрежеш от себе си, те идват, предлагат ти лъжливо щастие за да ги приемеш, а ти им казваш не ви ща, не ви приемам, отрязвам ви от себе си. Нещо такова, в ума ти.
Аха...
А няма да е проблем ако го направиш и физически, нали ? ;)

Meth
09-25-2015, 21:23
Не знам на арабски как е. Аз й викам к*р чорба.
Аха. :D

defender
09-25-2015, 21:25
Аха...
А няма да е проблем ако го направиш и физически, нали ? ;)

безсмислено е, но не е и забранено, просто ще го направиш, но не от религиозна причина, но поне с основателна причина.

един лош човек и да се обреже, това с нищо не го прави добър човек.

ако е лош, дори и да се обреже, ще му се довериш ли.

defender
09-25-2015, 21:36

ако човека не е жив, тогава ще го изядете ли, какво точно ви спира във вашата религия, да си хапнеш човешка мръвка.

В корана за прасе забрана има, за човек май няма.

ако приложим вашата логика за свинята, то човешкото е чисто, защото човека се храни с чиста храна, не с баркуш, така че......?

LoveInfect
09-25-2015, 21:39
Meth, а ако си хомосексуален, какво правиш? Това е нещо което не можеш да промениш. Дори да е неестестествено, не смятам че тези хора са заслужили да бъдат дискриминирани. А и освен това май наскоро папата беше признал гейовете или там приел, имаше някаква такава история...

LoveInfect
09-25-2015, 21:40
ако човека не е жив, тогава ще го изядете ли, какво точно ви спира във вашата религия, да си хапнеш човешка мръвка.

В корана за прасе забрана има, за човек май няма.

ако приложим вашата логика за свинята, то човешкото е чисто, защото човека се храни с чиста храна, не с баркуш, така че......?

Мислех че мюсюлманите не ядат свинско зареди глистите.

LoveInfect
09-25-2015, 21:44
:lol: В Етиопия пък жените се обрязват.

Да премахвали са клитора на жената за да я поробят и подчинят, май в африка има още такива племена...

Meth
09-25-2015, 21:48
един лош човек и да се обреже, това с нищо не го прави добър човек.

ако е лош, дори и да се обреже, ще му се довериш ли.
Прав си.
Не е безсмислено.

Meth
09-25-2015, 21:49
човека се храни с чиста храна, не с баркуш, така че......?
Ахаха. :lol: Само вицове разказвате напоследък!

Не е позволено да се яде човешко месо.

Meth
09-25-2015, 21:51
Meth, а ако си хомосексуален, какво правиш? Това е нещо което не можеш да промениш. Дори да е неестестествено, не смятам че тези хора са заслужили да бъдат дискриминирани. А и освен това май наскоро папата беше признал гейовете или там приел, имаше някаква такава история...
Хомосексуалността е нещо което се придобива отпосле и е личен избор на човека или поне нещо, което може да промени. Не е вярно, че човек се ражда хомосексуален.

Meth
09-25-2015, 21:52
Мислех че мюсюлманите не ядат свинско зареди глистите.
Има си много причини. По-назад в темата спорихме за тия работи.

defender
09-25-2015, 21:52
Не е позволено да се яде човешко месо.

Къде пише бре, Танасе?

Meth
09-25-2015, 22:26
Къде пише бре, Танасе?
Не е нужно да пише.

Грозния
09-25-2015, 23:00
Сигурно е травмиращо.Ти защо си мислиш че като детето е малко, да му отрежат част от пениса не е травмиращо?!
В Швеция и Финландия, обрязването на малолетни е забранено освен ако няма медицински показания и няма друг по-консервативен метод за лечение, който да даде резултат.

Много се съмнявам, че едно време са го смятали за болест, а фимозата е масово разпространена сега, не е било така преди 30-40 години.Ти как реши че сега е по-разпространена от преди?! Фимоза се среща само при 1-3% от необрязаните момчета.

В щатите масово се обрязват с цел превенция на болести, не знам кой малоумник е стигнал до тоя извод, но си го правят.В щатите масовото обрязване е възникнало в началото на 20 век и е достигнало максимум през 60-те и 70-те години, като опит да попречат на момчетата да мастурбират (прочети за д-р Харви Келог). Еврейските лекари, които са получавали пари за извършване на процедурата доста са спечелили :D. От края на 80-те до сега масовото обрязване в щатите намалява с всяка година и към днешна дата е под 50% от новородените момчета!

Ако някой от вас необрязаните беше пребивала дори за кратко в подобна страна, щеше да разбере защо е по-добре да си обрязан в подобен климат.
Тоя пясък влиза навсякъде и хич не е приятно.Ти необрязан ли си, че да знаеш къде влиза пясъка?

Тука не правят празници.
Да, помня го много добре...да се похваля, и сълзичка не съм проронил.Да, добре :D , ако е било без упойка, 100% си врещял като гайда ама ти сигурно и не акаш :D! Всички викате как хич не боли и не сте проронили "и една сълзичка", ама Мартин Карбовски показа как врещят децата докато им режат пишките без упойка! Ама това си е манипулация отвсякъде, сигурно им е платил за да врещят :D!

Даже хич не е травмиращо...дори се смея, когато се сетя за обрязването си.То си е било цяло удоволствие, кажи си :D !

Да, намалява, понеже главичката се трие по бельото, докато при необрязаните кожичката предпазва главичката.Ей, това е първата истина и първият обективен пост дето пишеш в темата :) !

Мислиш ли, че Баташкото клане е преувеличено от американците ? Защото вероятно ако го нямаше МакХагън, никой нямаше да разбере за това клане.Черепите и кръвта в църквата и те ли са преувеличени - ама толкова, че стоят и до днес! Макгахан не е единственият репортер описал зверствата!

Meth
09-26-2015, 08:35
сигурно им е платил за да врещят :D!
Как позна.

Той братовчед ми не плака на обрязването си, а плакаше и крещеше, когато трябваше да му сложат някакво лекарство (което всъщност беше едно спрейче, от което няма как да те боли докато го пръскат). Така че всичко е на психическа основа.

Meth
09-26-2015, 08:39
Черепите и кръвта в църквата и те ли са преувеличени - ама толкова, че стоят и до днес! Макгахан не е единственият репортер описал зверствата!
Ако мислех, че ти можеш наистина да ми отговориш на въпроса, щях да попитам теб.

Meth
09-26-2015, 08:39
Ти защо си мислиш че като детето е малко, да му отрежат част от пениса не е травмиращо?
Защото няма да помни.

Meth
09-26-2015, 08:47
Когато ходжата "пее" от минарето се казва, че учи. Казвали са ми, че идва от турски.
Чувам го за пръв път. Не, не е от турски.

inewton
09-26-2015, 11:04
Чувам го за пръв път. Не, не е от турски.

И от арабски няма как да е.

DoctorSatan666
09-26-2015, 11:46
Защото няма да помни.
> Намеквайки че липсата на спомен е равносилно на липса на влияние

Споменът е вътрешно отражение на някакво влияние но само в полето на съзнанието/съзнаването, по-конкретно в паметта. Какво обаче за безсъзнаваното? Ако това го съотнесем с животните, като един такъв пример за предразположеност към разумно поведение, без развието на съзнание и мисловна дейност, тогава какъв е резултата от аналогията? Кучето ако му нарежеш хуя, дали ще те заобича повече? А другите хора? Въпреки че аналогията не е точна, то все пак да не забравяме че човешкото поведение в немалка степен си е животинско, за децата в тази възраст още повече. Така че може само да гадаем доколко, но не и да отречем дали има корелация между най-ранните човешки преживявания и тяхното влияние върху по-късното развитие на точно определени елементи в психиката. Ако си мислиш че едно бебе няма достатъчно рефлективна способност за да отрази в себе си това че му режат препуциума, значи си идиот. Спомен няма защото е нямало речник, с който да се конструира мисъл и да се запамети, там където се съдържат спомените с образи-понятия и ситуации. Точно при бебето, където физическата интеракция е определяща за отношението му към външния свят, а физическите усещания заемат по-голямата част от вниманието му, няма как тъкмо болката да не се регистрира и запамети на някакво ниво, макар и несъзнателно.

LoveInfect
09-26-2015, 13:52
> Намеквайки че липсата на спомен е равносилно на липса на влияние

Споменът е вътрешно отражение на някакво влияние но само в полето на съзнанието/съзнаването, по-конкретно в паметта. Какво обаче за безсъзнаваното? Ако това го съотнесем с животните, като един такъв пример за предразположеност към разумно поведение, без развието на съзнание и мисловна дейност, тогава какъв е резултата от аналогията? Кучето ако му нарежеш хуя, дали ще те заобича повече? А другите хора? Въпреки че аналогията не е точна, то все пак да не забравяме че човешкото поведение в немалка степен си е животинско, за децата в тази възраст още повече. Така че може само да гадаем доколко, но не и да отречем дали има корелация между най-ранните човешки преживявания и тяхното влияние върху по-късното развитие на точно определени елементи в психиката. Ако си мислиш че едно бебе няма достатъчно рефлективна способност за да отрази в себе си това че му режат препуциума, значи си идиот. Спомен няма защото е нямало речник, с който да се конструира мисъл и да се запамети, там където се съдържат спомените с образи-понятия и ситуации. Точно при бебето, където физическата интеракция е определяща за отношението му към външния свят, а физическите усещания заемат по-голямата част от вниманието му, няма как тъкмо болката да не се регистрира и запамети на някакво ниво, макар и несъзнателно.

Аз пък не си спомням как ми дупчиха ушите. Не мисля че ме травмирало или повлияло. Човек се травмира хиляда пъти повече от психологически травми, от колкото физически.
А и ако се замислиш... дребните травми ни помагат да израстнем. Кой се е научил да ходи без да падне нито веднъж?

ДОТА
09-26-2015, 14:13
Кой се е научил да ходи без да падне нито веднъж?

Кой ли не, гледай как се раждат малките антилопи и как след 10 минути вече бягат от лъвовете.
Ако и бебетата ги биеш след всяко падане, ще се научат.

dreamwalker
09-26-2015, 22:01
Черепите и кръвта в църквата и те ли са преувеличени - ама толкова, че стоят и до днес! Макгахан не е единственият репортер описал зверствата!

Зверствата на кого?

Грозния
09-26-2015, 22:12
Как позна.Аз може и да съм познал, но ти не си познал (иронията) със сигурност :D!

Аз пък не си спомням как ми дупчиха ушите. Не мисля че ме травмирало или повлияло. Човек се травмира хиляда пъти повече от психологически травми, от колкото физически.
А и ако се замислиш... дребните травми ни помагат да израстнем. Кой се е научил да ходи без да падне нито веднъж?Дупчили ти били ушите... чудо голямо и с упойка :D ! Как може да сравняваш обрязване с дупчене на ушите?! На чужд гръб и 100 тояги са малко! Ако ти бяха отрязали клитора на 8-9 годишна възраст, със сигурност щеше да го помниш цял живот :D !

Meth
09-26-2015, 22:25
Зверствата на кого?
Госпожо, може ли аз да отговоря ? :)

Meth
09-26-2015, 22:32
Aко си мислиш че едно бебе няма достатъчно рефлективна способност за да отрази в себе си това че му режат препуциума, значи си идиот.
Това е бебе, може ли да осъзнае защо го правят и че се прави за негово добро в тая възраст ?

dreamwalker
09-26-2015, 22:42
Госпожо, може ли аз да отговоря ? :)

Въпросът беше насочен към Грозния, но очевидно той е срамежлив и не желае да отговаря.

Грозния
09-26-2015, 23:17
Зверствата на кого?

Въпросът беше насочен към Грозния, но очевидно той е срамежлив и не желае да отговаря.На неадекватни въпроси от неадекватни хора не отговарям :D. Само да ти кажа ако още не си се сетила :D!

dreamwalker
09-26-2015, 23:27
На неадекватни въпроси от неадекватни хора не отговарям :D. Само да ти кажа ако още не си се сетила :D!

Прочети си коментарите и помисли върху тях.

Грозния
09-26-2015, 23:32
Прочети си коментарите и помисли върху тях.Ти май нищо не си прочела от историята или просто преднамерено се опитваш да изопачаваш фактите! На запад отричането на геноцид и военни престъпления е подсъдно!

aurissaaaaa
09-27-2015, 03:49
сигурно и убийството на австрийски дипломат (май австрийски бяха, да ме поправи някой ако греша) в Солун от тълпа мохамедани-диваци, които са се гаврили с българско дете и въпросният европеец се е намесил, сигурно и това е преувеличено и трябва да помислиш над него.

Помисли и над факта, че дриймуокър подкрепя Хамас, сипва на Израел и е с анти-американска позиция *без* да има про-руска такава - с други думи или е мангалка(да се чете мохамеданка), или е от ония грозните и глупави момиченца с големи лупи и боядисани в цветовете на дъгата четини.

Или просто доста талантлив трол, 'щото като й чета мненията ми идва да фрасна монитора.

dreamwalker
09-27-2015, 05:34
Ти май нищо не си прочела от историята или просто преднамерено се опитваш да изопачаваш фактите! На запад отричането на геноцид и военни престъпления е подсъдно!

Ахахахахахахахаха, кой го казва, това шега ли е.

https://teamtcast.files.wordpress.com/2014/04/ricky-gervais-hysterical-laughter.gif

dreamwalker
09-27-2015, 05:35
като й чета мненията ми идва да фрасна монитора.

Това е стъпка в правия път. Когато ти иде да фраснеш себе си, значи съм постигнала целта си. :lol:

dreamwalker
09-27-2015, 05:40
сигурно и убийството на австрийски дипломат (май австрийски бяха, да ме поправи някой ако греша) в Солун от тълпа мохамедани-диваци, които са се гаврили с българско дете и въпросният европеец се е намесил, сигурно и това е преувеличено и трябва да помислиш над него.

Помисли как ако беше Брайвик, примерно, много по-малко щеше/нямаше да ти пука.

dreamwalker
09-27-2015, 05:41
Помисли и над факта, че дриймуокър подкрепя Хамас, сипва на Израел и е с анти-американска позиция *без* да има про-руска такава - с други думи или е мангалка(да се чете мохамеданка), или е от ония грозните и глупави момиченца с големи лупи и боядисани в цветовете на дъгата четини.

http://38.media.tumblr.com/f3a3d2910bbdcfca0e3672e80d78b844/tumblr_inline_nkz5y7cQ7F1rc3nvc.gif

Having so much fun right now.

Грозния
09-27-2015, 09:41

Помисли и над факта, че дриймуокър подкрепя Хамас, сипва на Израел и е с анти-американска позиция *без* да има про-руска такава - с други думи или е мангалка (да се чете мохамеданка), или е от ония грозните и глупави момиченца с големи лупи и боядисани в цветовете на дъгата четини.

Или просто доста талантлив трол, 'щото като й чета мненията ми идва да фрасна монитора.За съжаление си прав, въпросният форумен субект е платен трол (дори не талантлив), който се опитва да изопачава историята и преднамерено отрича доказани ФАКТИ от нея!

aurissaaaaa
09-27-2015, 10:04
Айше, толко ли ти е беден речника, че 50% от постовете ти се състоят от гифчета и емотикони ?

dreamwalker
09-27-2015, 11:25
За съжаление си прав, въпросният форумен субект е платен трол (дори не талантлив), който се опитва да изопачава историята и преднамерено отрича доказани ФАКТИ от нея!

Продължавай да си баеш.

dreamwalker
09-27-2015, 12:10
Айше, толко ли ти е беден речника, че 50% от постовете ти се състоят от гифчета и емотикони ?

Пратих ти лично съобщение.

Осъзнаването на проблема е първата стъпка към решаването му. :)

Ксенофобията не е непреодолима.

aurissaaaaa
09-27-2015, 12:27
Видях да

следващия път ако може по пощата го пусни, че да се забърша отзад с него :Д

dreamwalker
09-27-2015, 12:35
Видях да

Продължаваш да отричаш, въпреки че аз само се опитвам да ти помогна.

npp
09-27-2015, 13:14
ако една религия дава възможност на много изверги да се крият зад нейните учения/заповеди в продължение на векове по пътя на стара тенденция и традиция, то тя със сигурност не е чиста, разбира се това не означава, че не може да се реформира от корен, но това зависи от нейните последователи, например ниневийските поклонници се покаяха от една съвсем проста проповед на Пророк Йона, при все че са му били необходими поне три дена да обходи цялата ниневия за да проповядва на всеки един там, обаче е имало и такива поклонници (но не казвам, че от/в ниневия), които не са се покайвали дори и след хиляди предупреждения от страна на Царството на истинския Господ Бог...

inewton
09-27-2015, 13:44
Мед ми капе на очите като те чета, но не съм напълно съгласен. Какво е виновна религията, че има хора с лоши помисли, които се крият зад нея. По същия начин някои могат да се крият и зад твоите свидетелства от/за истинския Господ Бог.

npp
09-27-2015, 16:39
Какво е виновна религията, че има хора с лоши помисли, които се крият зад нея.

проблемът е когато е съставена от несъвършени учения и заповеди, които не са по съвършената воля на истински Господ Бог

"Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. И напразно Ми се кланят, като проповядват за поучение и преподават за вероучение човешки заповеди и мъдрости." Матей 15: 8-9

по тази причина Господ, Исус Христос, отмени несъвършените постановления на Завета, такива като "око за око, зъб за зъб", и др. от този род, и ги замени със съвършено добри

"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не отвръщайте на злото с зло; но, ако някой се отнася лошо с теб, ти (пак) се отнасяй добре (с него). Към този, който би поискал да се съди с теб и да те застави да се съгласиш с него, (също) проявявай праведно отношение. Ако някой те принуди да покажеш милост с него, ти дай най-доброто от себе си. Промисляй добри неща за човека, който иска от тебе; и не се отвръщай от онзи, който ти иска на заем. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; понеже Той повелява да има благодат както за добрите така и за злите, и прави да има очистване както за вярващите така и за невярващите. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, и които ви харесват, каква награда ви се пада? Не правят ли така и неправедните? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и неправедните? И тъй бъдете съвършено праведни и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48

По същия начин някои могат да се крият и зад твоите свидетелства от/за истинския Господ Бог.

няма как, защото нашето свидетелство е от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и няма как да бъде използвано за нечисти цели, понеже Неговото Слово е съвършено праведно

пп. защо си слагаш на профилната аватари на доктор менгеле и др. от този род подобно на доктор сатан?!

inewton
09-27-2015, 17:52
няма как, защото нашето свидетелство е от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и няма как да бъде използвано за нечисти цели, понеже Неговото Слово е съвършено праведно

Хахаха, Авраам, Мойсей,..., Иисус и Мохамед са си мислели същото.

пп. защо си слагаш на профилната аватари на доктор менгеле и др. от този род подобно на доктор сатан?!

Защо не? Доктор Менгеле е допринесъл много за науката, въпреки че научната общност не признава постиженията му, в учебниците не пише за откритията му. Сякаш е някак забравен. И защо? Защото е правел експерименти с хора? Това ли е по- важно от фактите, до които е достигнал? Все някой е трябвало да го направи. Паднало се е на Менгеле.
Сложих Менгеле защото ме е яд, че всички обръщат внимание на сензацията, а не на огромния му принос за генетиката.

Грозния
09-27-2015, 22:43
Видях да

По-добре ѝ кажи да ти прати коран - има повече листа вътре и ще имаш за повече време ;) ... да "четеш" :D !

npp
09-27-2015, 22:53
Хахаха, Авраам, Мойсей,..., Иисус и Мохамед са си мислели същото.

спекулацията ти стана доста фрапираща

Защо не? Доктор Менгеле е допринесъл много за науката, въпреки че научната общност не признава постиженията му, в учебниците не пише за откритията му. Сякаш е някак забравен. И защо? Защото е правел експерименти с хора? Това ли е по- важно от фактите, до които е достигнал? Все някой е трябвало да го направи. Паднало се е на Менгеле.
Сложих Менгеле защото ме е яд, че всички обръщат внимание на сензацията, а не на огромния му принос за генетиката.

откъде знаеш за какво е допринесъл един някогашен сс-овец, след като не се знае почти нищо за него и неговите експерименти?!, а онова, което е известно за научната му работа е, че е работил върху провеждане на експерименти най-вече за целите на фашистка германия, за установяване на възможни слаби и силни страни на нацистката армия и противниковите сили, например, участвал е в провеждане на височинни експерименти в специална камера, където са били пресъздавани условията в студените височини, за това например дали германски парашутист би издържал ако се спусне и приземи в такива условия, също и за издържливост в студени условия като цяло, като са (били) изпитвани различни методи за увеличаване на издръжливостта и за ефективно възстановяване и стабилизиране след измръзване, също така са правени експерименти с определени токсини с цел да се прилагат срещу противниковите сили, също и експерименти за промяна на цвета на очите с цел постигане на по-ефикасно дегизиране при евентуално наложително бягство или промъкване и действуване сред противниковите сили, освен това и са били правени експерименти за подобряване на физиката с цел германската армия да се направи по-силна, и т.н.

dreamwalker
09-27-2015, 23:23
всички обръщат внимание на сензацията

Когато "сензацията" включва такива тривиални занимания като:

- дисекция на живи бебета;
- кастрация на момчета без упойка;
- подлагането на жени на високоволтов ток, за да се провери тяхната издръжливост;
- инжектиране на боя в зрителните органи;
- вадене на човешки сърца (без упойка);

е напълно възможно да остане незабелязана, разбира се.

Грозния
09-27-2015, 23:27

- подлагането на жени на високоволтов ток, за да се провери тяхната издръжливост;

е напълно възможно да остане незабелязана, разбира се.И това пък откъде го измисли :D ?! Къде си го прочела това?! Кой те излъга тоя път?!

:D :D :D

dreamwalker
09-27-2015, 23:33
И това пък откъде го измисли :D ?! Къде си го прочела това?! Кой те излъга тоя път?!

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=josef+mengele

Запознай се с чичко Google. По-добре късно, отколкото никога.

dreamwalker
09-27-2015, 23:34
И това пък откъде го измисли :D ?! Къде си го прочела това?! Кой те излъга тоя път?!

http://lmgtfy.com/?q=josef+mengele

Време е да се запознаеш с чичко Google, чадо. По-добре късно, отколкото никога.

В случай, че не съм била достатъчно ясна, заповядай и линк: https://www.google.bg/

Грозния
09-27-2015, 23:41
...И как реши, че всичко това е истина?! Ти вярно ли вярваш на всичко това?! Лелеее... ама ти на кой свят живееш :D.

dreamwalker
09-27-2015, 23:42
И как реши, че всичко това е истина?! Ти вярно ли вярваш на всичко това?! Лелеее... ама ти на кой свят живееш :D.

Виждам, че все още не си се запознал с чичко Google.

inewton
09-28-2015, 06:16

е напълно възможно да остане незабелязана, разбира се.

И Фройд е правел експерименти с хора, ама за него нищо не казвате.

P.S. npp, бива ли така? Свидетел на истинския Господ Бод да е толкова запознат с дейността на един нацистки лекар?

dreamwalker
09-28-2015, 09:42
И Фройд е правел експерименти с хора, ама за него нищо не казвате.

#отFreudмиставаlo6o

inewton
09-28-2015, 10:21
#отFreudмиставаlo6o

Защо?

npp
09-28-2015, 12:34
P.S. npp, бива ли така? Свидетел на истинския Господ Бод да е толкова запознат с дейността на един нацистки лекар?

не знаем предварително, просто получаваме инфо според както е нужно в съответното време, и го предаваме нататък

dreamwalker
09-28-2015, 17:30
Защо?

http://photo1.ask.fm/581/212/168/150003016-1rs63r0-332p1mqihcfacf0/preview/avatar.jpg

inewton
09-28-2015, 18:12
http://photo1.ask.fm/581/212/168/150003016-1rs63r0-332p1mqihcfacf0/preview/avatar.jpg

Как така не е въпрос? "защо" е въпросителна дума за причина. Уж ги разбираш тия работи...

Грозния
09-28-2015, 18:51
Виждам, че все още не си се запознал с чичко Google.

Ахахахахахахахаха, кой го казва, това шега ли е.

https://teamtcast.files.wordpress.com/2014/04/ricky-gervais-hysterical-laughter.gif

Не е нужно да ми благодариш.:D

defender
10-01-2015, 11:59
"Начисто с една религия, която поставя своите следовници под силен натиск. Например – принудата да се молят по пет пъти на ден, за която пише Абдел-Самад. Този ритуал навярно дава религиозна опора на мнозина мюсюлмани, казва авторът. И добавя, че лично той се бил изправил на ръба на отчаянието под натиска на тази принуда: "Да се молиш по пет пъти на ден – това си е като военен парад. Трябва да демонстрираш, че си в бойна готовност, че не си дезертирал. Повечето мюсюлмани се подчиняват безропотно на този контрол."

Meth
10-01-2015, 14:53
Християните отиват веднъж в седмицата на църква, палят някоя друга свещ, покръстват се и се махат.
Мюсюлманите се молят 5 пъти на ден и показват своята вяра и упование към Бог телом и духом.
...много христиани ни се възхищават...

inewton
10-01-2015, 17:20
...много християни ни се възхищават...

Ти да видиш.

Meth
10-01-2015, 18:06
Ти да видиш.

+
Благодаря.

inewton
10-01-2015, 18:48
+
Благодаря.

Май не ме разбра правилно, ама карай.

defender
10-01-2015, 20:08
Папа в Белия дом: "Коран И Библията са едно и също"
http://bradva.bg/bg/article/article-60302#.Vg2R9FJCqSo

ПП: метх и inewton, можете да почвате да се целувате

казвам ви, папата е разработка на военните.

Meth
10-01-2015, 20:13
Май не ме разбра правилно, ама карай.

Разбрах те.
Не говорех за българските християни.

Meth
10-01-2015, 20:16
Папа в Белия дом: "Коран И Библията са едно и също"
http://bradva.bg/bg/article/article-60302#.Vg2R9FJCqSo

казвам ви, папата е разработка на военните.

Основната разлика между двете религии е представянето на Исус като Бог.

П.П. Що ? Не искаш ли и теб да те цункам ?

inewton
10-01-2015, 20:21

Направо се възбудих. :lol:

inewton
10-01-2015, 20:22
Разбрах те.
Не говорех за българските християни.

А за кои?

defender
10-01-2015, 20:28
Основната разлика между двете религии е представянето на Исус като Бог.

П.П. Що ? Не искаш ли и теб да те цункам ?

разликата между исляма и християнството е пропаст просто, папата сигурно изпълнява масонски поръчки за обединение на религиите, така че в това обединение истината да се смеси с еретически учения, да се асимилира и изгуби.

inewton
10-01-2015, 20:42
папата сигурно изпълнява масонски поръчки

Франциск е йезуит!

defender
10-01-2015, 20:47
е й?

Възможно ли някой да каже, че корана и Библията е едно и също, особено ако той е папа. Най-малкото едното почита Иисус за Син Божи, а другото не.

defender
10-01-2015, 20:57
Дрънка врели-некипели само за да се хареса на всички религии, каква ли му е целта?

Грозния
10-01-2015, 21:49
Мюсюлманите се молят 5 пъти на ден и показват своята вяра и упование към Бог телом и духом.
...много христиани ни се възхищават...КОГА :D?
КОГА :D ? КЪДЕ :D ?

+
Благодаря.

Май не ме разбра правилно, ама карай.Явно иронията не е описана в корана и затова някои хора не я разбират :D.

inewton
10-02-2015, 05:20
Дрънка врели-некипели само за да се хареса на всички религии, каква ли му е целта?

Ти наистина ли му се връзваш? Аз не го зачитам за папа. Още отначалото пролича лицемерната му скромност, от началото на понтификата си не е пял на нито една литургия, а сега и тая простотия изръси.
А колко добре беше при Ратцингер...

defender
10-02-2015, 11:59
Точно казано:

"Всички тези строги, но справедливи мерки са в пълно съзвучие с Корана и с така наречените "хадиси" - свидетелствата какво е казал Пророкът. Така че саудитците са най-стриктните и най-правоверни мюсюлмани. Никакви отклонения от Корана.
Ако трябва да сме точни, 206 абзаца в Корана възхваляват войната и насилието, в 25 абзаца се заповядва да се убиват неверниците, а на две места се препоръчва обезглавяването.
В хадисите положението е около 100 пъти по-строго, но и 100 пъти по-справедливо.

Наивните и изнежени европейци продължават да вярват, че Мохамед е нещо като Исус Христос, на мравката път сторва и кесаревото кесарю дава. Няма такова нещо, Мохамед е бил военен началник и завоевател, доста глави лично е сепарирал от раменете. Той е оставил железни закони, защото му ги е продиктувал лично архангел Гавраил.
Така че ако поискаш светска държава, значи си вероотстъпник. А на вероотстъпниците според Корана и хадисите веднага им се реже главата. Да, днес това е тежко престъпление в 23 мюсюлмански държави!

Нашите тук мюсюлмани са на светлинни години от тези средновековни крайности и затова сме длъжни да ги обичаме и да ги пазим. Те са чудесни граждани. Но от гледна точка на истинския, оригиналния Коран, те са ренегати и трябва да им се отрежат главите."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5018562

defender
10-02-2015, 12:26
Цитат:
"Да му мислят политиците от ДПС, които се кълнат в светска конституция и дори пеят песни за Райна княгиня. Дойде ли "Ислямска държава" у нас, първо на тях ще отреже главите.

:D

npp
10-02-2015, 13:44
Християните отиват веднъж в седмицата на църква, палят някоя друга свещ, покръстват се и се махат.
...много христиани ни се възхищават...

а не ти ли е идвало на ум/не си ли мислил, че както когато примерно се изстрелва снаряд от артилерийска гаубица, дори и малки отклонения на оръдието в рамките на милиметър могат да означават разминаване с целта особено когато е на големи разстояния - колкото по-големи са разстоянията, толкова повече може да бъде и отклонението при неточно премерване на траекторията или настройване на/прицелване с оръдието, по подобен начин и във вярата ако има някаква неточност, тя се отразява в отклонение от правия път към истинския Господ Бог, и колкото повече вярващия/поклонника се сили, постоянства и се задълбочава, толкова по-голямо може да бъде неговото отклонение в случай че следва некоректни вярвания...

Meth
10-02-2015, 14:38
разликата между исляма и християнството е пропаст просто
От друга гледна точка и това е вярно.
Но защо да търсим разликите, а не приликите ?

Meth
10-02-2015, 14:43
а не ти ли е идвало на ум/не си ли мислил, че както когато примерно се изстрелва снаряд от артилерийска гаубица, дори и малки отклонения на оръдието в рамките на милиметър могат да означават разминаване с целта особено когато е на големи разстояния - колкото по-големи са разстоянията, толкова повече може да бъде и отклонението при неточно премерване на траекторията или настройване на/прицелване с оръдието, по подобен начин и във вярата ако има някаква неточност, тя се отразява в отклонение от правия път към истинския Господ Бог, и колкото повече вярващия/поклонника се сили, постоянства и се задълбочава, толкова по-голямо може да бъде неговото отклонение в случай че следва некоректни вярвания...
Xaxa. Това беше тъпо.

Добре де, все пак ще разсъждавам по твоята логика:
Вие християните се целите веднъж на седмица, а ние по 5 пъти на ден...според теб при кои е по-вероятно повече пъти да оцелят целта ?

Meth
10-02-2015, 14:53
Точно казано:

"Всички тези строги, но справедливи мерки са в пълно съзвучие с Корана и с така наречените "хадиси" - свидетелствата какво е казал Пророкът. Така че саудитците са най-стриктните и най-правоверни мюсюлмани. Никакви отклонения от Корана.
Ако трябва да сме точни, 206 абзаца в Корана възхваляват войната и насилието, в 25 абзаца се заповядва да се убиват неверниците, а на две места се препоръчва обезглавяването.
В хадисите положението е около 100 пъти по-строго, но и 100 пъти по-справедливо.

Наивните и изнежени европейци продължават да вярват, че Мохамед е нещо като Исус Христос, на мравката път сторва и кесаревото кесарю дава. Няма такова нещо, Мохамед е бил военен началник и завоевател, доста глави лично е сепарирал от раменете. Той е оставил железни закони, защото му ги е продиктувал лично архангел Гавраил.
Така че ако поискаш светска държава, значи си вероотстъпник. А на вероотстъпниците според Корана и хадисите веднага им се реже главата. Да, днес това е тежко престъпление в 23 мюсюлмански държави!

Нашите тук мюсюлмани са на светлинни години от тези средновековни крайности и затова сме длъжни да ги обичаме и да ги пазим. Те са чудесни граждани. Но от гледна точка на истинския, оригиналния Коран, те са ренегати и трябва да им се отрежат главите."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5018562
Прочетох цялата статия.
Пълен боклук. Поне да имаше нещичко вярно.

defender
10-02-2015, 14:53
...според теб при кои е по-вероятно повече пъти да оцелят целта ?

Да правиш нещо от сърце или защото те заплашват. Пък нека и 10 пъти да си целил целта, ние можем и веднъж да я уцелим, но сме изпълнени с щастие.

Това е така, защото вашия бог е нещо извън вас, което заповядва, а нашия Бог е освен извън нас, но и в самите нас в синхрон между вътрешно и външно, без външното да изнасилва вътрешното.

ваши бог ви е хванал като мокър парцал и ви изцежда независимо, че крещите от болка.

Meth
10-02-2015, 14:56
КОГА :D?
КОГА :D ? КЪДЕ :D ?

Явно иронията не е описана в корана и затова някои хора не я разбират :D.
Иди в джамията и виж.

Meth
10-02-2015, 15:01
Да правиш нещо от сърце или защото те заплашват. Пък нека и 10 пъти да си целил целта, ние можем и веднъж да я уцелим, но сме изпълнени с щастие.

Това е така, защото вашия бог е нещо извън вас, което заповядва, а нашия Бог е освен извън нас, но и в самите нас в синхрон между вътрешно и външно, без външното да изнасилва вътрешното.
Никой не ме заплашва. Във Вечността човекът не го питат само за намаза, но и за добрите му дела.
За да оцелиш дадена цел, ти трябват доста тренировки, братко (говоря по логиката на npp).

Последното което написа беше пълна глупост.
Явно вашият Бог е доста особен.

defender
10-02-2015, 15:11
За да оцелиш дадена цел, ти трябват доста тренировки, братко (говоря по логиката на npp).

говориш като някой кашик на физическа подготовка.
а отношението между човек и Бог за постигане на целта са на съвсем друго ниво и логика.

а ти си помпай лицеви опори, под кубинката на старшината аллях,

defender
10-02-2015, 15:18
Съдейки от живота на Мохамед и това което е постигнал, то вашата религия да бъде наложена на простолюдието и мечта на всеки олигарх, сигурно затова искат да превърнат Европа в хибрид между дивия капитализъм на сащ и шериата на Саудитска Арабия.

примерно, яко бачкане, а който не изпълнява нормата аллах го обезглавява.

Meth
10-02-2015, 15:29
говориш като някой кашик на физическа подготовка.
а отношението между човек и Бог за постигане на целта са на съвсем друго ниво и логика.

а ти си помпай лицеви опори, под кубинката на старшината аллях,
Да, точно така говорим ние с npp.

Meth
10-02-2015, 15:34
Съдейки от живота на Мохамед и това което е постигнал, то вашата религия да бъде наложена на простолюдието и мечта на всеки олигарх, сигурно затова искат да превърнат Европа в хибрид между дивия капитализъм на сащ и шериата на Саудитска Арабия.

примерно, яко бачкане, а който не изпълнява нормата аллах го обезглавява.
Нали знаеш какво мисля за шериата на СА...
А за смъртните присъди в Исляма не съм сигурен...Аллах казва ''Който е убил човек без причина, значи е убил цялото човечество''(перифразирам).. .така че човешкият живот е доста ценен...не може така оня да чукне с чука и да му резнат главата.

defender
10-02-2015, 15:44
Аллах казва ''Който е убил човек без причина, значи е убил цялото човечество''(перифразирам).. .така че човешкият живот е доста ценен...не може така оня да чукне с чука и да му резнат главата.

„Който спаси един човешки живот, спасява цялото човечество“
Много ми е интересно как тогава Мохамед сам е убивал и как се вписва с това.

Искаш да кажеш, че 90% от ислямските държави са се объркали, а вие, само европейските мюсюлмани, сте в правия път?

Значи има голяма разлика между азиатски и европейски ислям.

Meth
10-02-2015, 15:55
Това е продължението на айета.

Meth
10-02-2015, 15:59
Много ми е интересно как тогава Мохамед сам е убивал и как се вписва с това.

Искаш да кажеш, че 90% от ислямските държави са се объркали, а вие, само европейските мюсюлмани, сте в правия път?

Значи има голяма разлика между азиатски и европейски ислям.
Мохаммед си е защитавал народа и то не само с войни.

90%? Много ми се струва...
Толкова им е културата. Това, че живееш в Ислямска държава не значи, че си добре запознат с Исляма...
Има разлика между ''Ислям'' и ''Ислям опетнен с политика''.

npp
10-02-2015, 16:20
Xaxa. Това беше тъпо.

Добре де, все пак ще разсъждавам по твоята логика:
Вие християните се целите веднъж на седмица, а ние по 5 пъти на ден...според теб при кои е по-вероятно повече пъти да оцелят целта ?

то ако става въпрос ние верните последователи на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог се целим и по стотици и дори хиляди пъти на ден за разлика от онези, които следват само предавани по традиция молитви и ритуали, които повтарят дословно и механично без да вникват във вярата търсейки Неговата правда...

Meth
10-02-2015, 17:35
то ако става въпрос ние верните последователи на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог се целим и по стотици и дори хиляди пъти на ден за разлика от онези, които следват само предавани по традиция молитви и ритуали, които повтарят дословно и механично без да вникват във вярата търсейки Неговата правда...
Да не мисилш, че и мюсюлманинът не мисли за Бог на всяка една своя крачка ?

Liora
10-02-2015, 18:02
Каква трябва да бъде една мюсюлманка ?
Как трябва да изглежда? Кои качества са най-ценени у нея ?

inewton
10-02-2015, 18:07

Трябва да е с хиджаб, това е най- важното.

defender
10-02-2015, 19:17

Да е послушна.

defender
10-02-2015, 19:19

И какво точно си мислиш ти на всяка крачка?

Нещо за тренировки и нахъсване ли?

defender
10-02-2015, 19:21
Има разлика между ''Ислям'' и ''Ислям опетнен с политика''.

ми първия ислямски политик е бил великия пророк и от там е тръгнало.

Liora
10-02-2015, 19:44
Трябва да е с хиджаб, това е най- важното.

Да де, знам. Ама какво точно е тоя хиджаб ?
Това ли ? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205462437904520&set=gm.1199241550102892&type=3

inewton
10-02-2015, 20:44
Това ли ? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205462437904520&set=gm.1199241550102892&type=3

Да, това е.

defender
10-02-2015, 21:02
Лиорче, освен тебе, колко други жени искаш да има мъжа ти мюсюлманин в шатрата си?

defender
10-02-2015, 21:07
Според мен колкото повече една мюсюлманка е по-предана на религията си, толкова повече жени ще иска да има нейния съпруг, по примера на Мохамед, защото той е имал много жени. Затова колкото повече жени има един мъж той е толкова по-праведен и повече се доближава до пророка.

Затова всяка предана мюсюлманка всеки ден трябва да се моли в джамията мъжа и да си има повече жени, поне 4-ри. Ако не се моли затова, значи не обича Мохамед и не й харесва, че той е имал толкова много жени, откъдето идва, че тя не никаква мюсюлманка.

Грозния
10-02-2015, 22:31
...повече пъти да оцелят целта ?
"Уцелят"!

Иди в джамията и виж.За какво ми е да ходя в джамия?! Християните не ходят в джамии, ако още не си се сетил :D! Тези които ходят там не са християни!

Liora
10-03-2015, 05:22
мъжа ти мюсюлманин
защо реши, че ще се омъжвам за мюсюлманин ?

Meth
10-03-2015, 07:59
Според мен колкото повече една мюсюлманка е по-предана на религията си, толкова повече жени ще иска да има нейния съпруг, по примера на Мохамед, защото той е имал много жени. Затова колкото повече жени има един мъж той е толкова по-праведен и повече се доближава до пророка.

Затова всяка предана мюсюлманка всеки ден трябва да се моли в джамията мъжа и да си има повече жени, поне 4-ри. Ако не се моли затова, значи не обича Мохамед и не й харесва, че той е имал толкова много жени, откъдето идва, че тя не никаква мюсюлманка.
Хаха.
Мюсюлманинът не може да си вземе жена ей така когато си поиска. Има си правила.

Meth
10-03-2015, 08:01
"Уцелят"!
За какво ми е да ходя в джамия?! Християните не ходят в джамии, ако още не си се сетил :D! Тези които ходят там не са християни!
Аз пък съм ходил в църква. Не ми пречи да ходя на църква макар че съм мюсюлманин, на теб какво ти пречи ?

Meth
10-03-2015, 08:05
Дисциплинирана, послушна, етична. (в смисъл, да не е някаква коконка)
Трябва да има хиджаб - не е задължително лицето, ръцете и краката й да са покрити.
Всички забулени жени, които съм срещал, са добре запознати с религията си и мога да кажа, че бяха доста интелигентни и информирани какво се случва по света...научих доста неща от тях.

Meth
10-03-2015, 08:07
ми първия ислямски политик е бил великия пророк и от там е тръгнало.
Великият пророк се е държал справедливо, не е игал с пари.

Meth
10-03-2015, 08:11
Да де, знам. Ама какво точно е тоя хиджаб ?
Точно това е далеч от хиджаб.
Боже, мога да видя прашката й също така и...

Хиджабът не е нещо символично - да метнеш някоя дрешка върху себе си, но пък да прозира и всичките ти прелести да са наяве...
Целта на хиджаба е да скриеш това каквото имаш, за да не съблазняваш. А вкъщи (ако няма непознати) можеш да си махнеш хиджаба. Задължително е само, когато излизаш на улицата (или когато някой непознат дойде в дома ти).

Meth
10-03-2015, 08:13
И какво точно си мислиш ти на всяка крачка?

Нещо за тренировки и нахъсване ли?
Еми, Той постонянно ми е в главата, де да знам...

npp
10-03-2015, 13:52

дай някакви цитати от корана за такова прицелване във вярата, т.е. (за това) как вярата трябва да бъде насочвана правилно именно към Онзи, Който наистина е истинският Бог, ако има нещо написано там относно това

Еми, Той постонянно ми е в главата, де да знам...

това че някой или нещо ти е в главата, не е сигурна гаранция, че вярата ти е правилна когато не е сигурно дали онзи или онова дето ти е в главата е (от) истинския Господ Бог

Meth
10-03-2015, 14:14
дай някакви цитати от корана за такова прицелване във вярата, т.е. (за това) как вярата трябва да бъде насочвана правилно именно към Онзи, Който наистина е истинският Бог, ако има нещо написано там относно това

това че някой или нещо ти е в главата, не е сигурна гаранция, че вярата ти е правилна когато не е сигурно дали онзи или онова дето ти е в главата е (от) истинския Господ Бог
Няма смисъл да ти изкарвам цитати...по-правилно ще е ако направо ти дам Корана. Едно друго име на Корана е ''Фуркан'', което означава ''Този кйто разделя истината от изопаченото''. Цялата книга е наръчник за приподосъобразен живот и упражняване на вяра.

А ти как си сигурен, че онова в главата ти е (от) Истинския Господ Бог ?

npp
10-03-2015, 15:08
Няма смисъл да ти изкарвам цитати...по-правилно ще е ако направо ти дам Корана. Едно друго име на Корана е ''Фуркан'', което означава ''Този кйто разделя истината от изопаченото''. Цялата книга е наръчник за приподосъобразен живот и упражняване на вяра.

А ти как си сигурен, че онова в главата ти е (от) Истинския Господ Бог ?

отново спекулации?!, или си наясно, или по-добре си признай, че не си, иначе можеш да подведеш сума ти хора ако продължаваш да свидетелствуваш подвеждащи неща наместо истинското Божие Слово/Благовестие, то(словото/благовестието) се свидетелствува, проповядва или пророчествува ако можеш да говориш истината от истинския Господ Бог, иначе по-добре да се въздържаш от това, понеже каква полза ако кажеш на някой да започне да вярва в/да се кланя на/да следва Бог, но не му кажеш как точно да го прави, и той започне да упражнява вярата погрешно?!

"някой си юдеин на име Аполос, роден в Александрия, човек учен и силен в писанията, дойде в Ефес. Той беше наставен в Господния път, и, бидейки по дух усърден, говореше и поучаваше прилежно за Исуса, а познаваше само Иоановото кръщение. Той почна да говори дързостно в синагогата; но Прискила и Акила, като го чуха, прибраха го и му изложиха по-точно Божия път. И когато се канеше той да замине за Ахаия, братята го насърчиха, и писаха до учениците да го приемат; и той като дойде помогна много на повярвалите чрез благодатта; защото силно опровергаваше юдеите и то публично, като доказваше от писанието, че Исус е Христос." Деяния 18: 24-28

ако дори и за призвани във вярата (такива като Аполос) е било така, че са проповядвали неточно, какво остава за други(те) ако ще и те да са някакви християни - колко повече трябва да внимават да не съгрешават?!, понеже всяко упражняване на вяра(та), което е основано на погрешни (духовни) убеждения е грях:

"оня, който се съмнява(т.е. чието вярване е погрешно), осъжда се ако яде(т.е. ако упражнява вярата), защото не яде от убеждение(т.е. защото го прави от погрешни (духовни) убеждения); а всичко, което не става от убеждение(т.е. а вярата, която е основана на такива вместо на правилните), е грях." Римляни 14: 23

разбира се като казваме това, ние не осъждаме никого от човешките същества, обаче не е редно да се върши духовно беззаконие, защото именно то е първородният грях и същинският, който беше причината за всички злини на света, които са сполетявали/сполетяваха човеците досега, затова в Библията има десет Божии заповеди на вярата, които не са просто заповеди, но универсални принципи на вярата, чието спазване прави вярата правилна, но ако вярата се упражнява без да се спазват, тогава тя така със сигурност ще е неправилна, същите принципи ги има и в Новозаветните библейски писания макар и представени там с други думи...

Грозния
10-03-2015, 16:11
Аз пък съм ходил в църква. Не ми пречи да ходя на църква макар че съм мюсюлманин, на теб какво ти пречи ?Не ми пречи, просто не ми трябва да ходя там :D!

Meth
10-03-2015, 16:29
отново спекулации?!, или си наясно, или по-добре си признай, че не си, иначе можеш да подведеш сума ти хора ако продължаваш да свидетелствуваш подвеждащи неща наместо истинското Божие Слово/Благовестие, то(словото/благовестието) се свидетелствува, проповядва или пророчествува ако можеш да говориш истината от истинския Господ Бог, иначе по-добре да се въздържаш от това, понеже каква полза ако кажеш на някой да започне да вярва в/да се кланя на/да следва Бог, но не му кажеш как точно да го прави, и той започне да упражнява вярата погрешно?!

"някой си юдеин на име Аполос, роден в Александрия, човек учен и силен в писанията, дойде в Ефес. Той беше наставен в Господния път, и, бидейки по дух усърден, говореше и поучаваше прилежно за Исуса, а познаваше само Иоановото кръщение. Той почна да говори дързостно в синагогата; но Прискила и Акила, като го чуха, прибраха го и му изложиха по-точно Божия път. И когато се канеше той да замине за Ахаия, братята го насърчиха, и писаха до учениците да го приемат; и той като дойде помогна много на повярвалите чрез благодатта; защото силно опровергаваше юдеите и то публично, като доказваше от писанието, че Исус е Христос." Деяния 18: 24-28

ако дори и за призвани във вярата (такива като Аполос) е било така, че са проповядвали неточно, какво остава за други(те) ако ще и те да са някакви християни - колко повече трябва да внимават да не съгрешават?!, понеже всяко упражняване на вяра(та), което е основано на погрешни (духовни) убеждения е грях:

"оня, който се съмнява(т.е. чието вярване е погрешно), осъжда се ако яде(т.е. ако упражнява вярата), защото не яде от убеждение(т.е. защото го прави от погрешни (духовни) убеждения); а всичко, което не става от убеждение(т.е. а вярата, която е основана на такива вместо на правилните), е грях." Римляни 14: 23

разбира се като казваме това, ние не осъждаме никого от човешките същества, обаче не е редно да се върши духовно беззаконие, защото именно то е първородният грях и същинският, който беше причината за всички злини на света, които са сполетявали/сполетяваха човеците досега, затова в Библията има десет Божии заповеди на вярата, които не са просто заповеди, но универсални принципи на вярата, чието спазване прави вярата правилна, но ако вярата се упражнява без да се спазват, тогава тя така със сигурност ще е неправилна, същите принципи ги има и в Новозаветните библейски писания макар и представени там с други думи...
Винаги пишеш много, изкарваш сумати цитати, но пак не се разбира какво искаш да кажеш. По-добре кажи с 2 думи каквото имаш да казваш, отколкото да ми пишеш безполезни лекции.
Аз ти дадох отговор - цялата книга е наръчник за упражняване на вяра, етично държание и природосъобразен живот, подсилен с примери от историята и други науки. ''Това е книгата, в която не трябва да се съмнявате.''
Какво друго искаш да ти кажа ?

npp
10-04-2015, 12:22
Винаги пишеш много, изкарваш сумати цитати, но пак не се разбира какво искаш да кажеш. По-добре кажи с 2 думи каквото имаш да казваш, отколкото да ми пишеш безполезни лекции.
Аз ти дадох отговор - цялата книга е наръчник за упражняване на вяра, етично държание и природосъобразен живот, подсилен с примери от историята и други науки. ''Това е книгата, в която не трябва да се съмнявате.''
Какво друго искаш да ти кажа ?

казваш "книгата"?!, но и (спомни си, че) призна, че мнозина изопачават или злоупотребяват с корана, защото дефендър ти говореше за разни ислямисти как разбирали и прилагали написаното в корана, а ти му каза да им каже да си затварят устите и че не това е правилното тълкование на корана, което те разбират и прилагат там погрешно, следователно това просто потвърждава написаното в Библията, че "буквата убива":

"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6

книгата е един неодушевен предмет, който не може да мисли Божията правда, нито може да я говори, нито може да чува нуждите на онези, които разполагат с нея, затова в Библията се говори на първо място за вяра в Бога, а не за четене на книги, като никъде в Библията не е написано чети тази или онази книга/тези или онези книги, камо ли системно или в продължение на години примерно по десет страници на ден, но пише:

"в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее"." Римляни 1: 17,

"Защото не е юдеин(т.е. праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29

а относно здравословният начин на живот, Исус никога не е учил учениците си да ядат само определена храна, а друга - не, но е казал:

"тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват." Марк 16: 17-18,

също е и писано:

"около шестия час Петър се качи на къщния покрив да се помоли. И като огладня, поиска да яде; но докато приготвяха, той дойде в изстъпление, и видя небето отворено и някакъв съд, като голяма плащаница, да слиза, спускана чрез четирите ъгъла към земята. В него имаше всякакви земни четвероноги и животни и небесни птици. И дойде глас към него: Стани, Петре, заколи и яж. А Петър рече: Никак, Господи, защото никога не съм ял нищо мръсно и нечисто. И пак дойде към него втори път глас: Което Бог е очистил, ти за мръсно го не считай. И това стана три пъти, след, което съдът се вдигна веднага на небето." Деяния 10: 10-16,

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго. Всичко, що се продава на месарницата, яжте без да изпитвате за него заради съвестта си; защото "Господна е земята и всичко що има в нея"." 1 Коринтяни 10: 24-26

а Господ сам е казал:

"Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека. Тогава се приближиха учениците и Му рекоха: Знаеш ли, че фарисеите се съблазниха като чуха тая дума? А Той в отговор рече: Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени. Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата. Петър в отговор Му рече: Обясни ни тая притча. А Той каза: И вие ли сте още без разумение. Не разбирате ли, че всичко що влиза в устата, минава в корема, и се изхвърля в захода? А онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека. Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата, които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това не го осквернява." Матей 15: 11-20

npp
10-05-2015, 11:50
продължение от темата "Сънна парализа": http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/476372-%D0%A1%D1%8A%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0?p =11356898&viewfull=1#post11356898

Напротив, говори се, само че е дадена оскъдна информация за тях.
Затова и Исус казва "Имам още много неща да ви казвам, но не можете да ги понесете сега..."
Така че не мога да очаквам от теб да ги разбереш, защото се водиш по старата книга и не можеш да "понесеш" това.

П.П. Нека не с*рем в темата на друг, ако много искаш да продължим, ела в темата "Ислям".

ако е дадена малко информация за тях, но, тук пак казваме, достатъчна, тогава защо бързаш с изводите, заключенията и решенията, че представените от теб "джиновете" са бесовете представени в Библията?!, всичко което ние свидетелите на истинския Господ Бог засвидетелствувахме дотук относно тези неща е истина, само че ако търсиш същата истина в Библията, там по-трудно ще я намериш, не защото я няма там, напротив, има я, но защото е фрагментирана там, т.е. трябва да я познаваш много добре и да имаш дарба/откровение от истинския Господ Бог за да можеш да я извадиш от там, понеже е разхвърляна по протежение на всички библейски писания, или както и ти видя, трябваше да извадим думи от Битие 1:1-2, 1 Йоаново 1, Матей 12:25-26, Йоан 3:19, Откровение 18:3, Римляни 3:3-4, и т.н. за да съединим тези (така да се каже) парчета от раздробения и разхвърлян пъзел на библейските писания относно тези неща, на всичкото отгоре едни и същи стихове могат да бъдат използвани в други подредби, т.е. представляват други гледни точки, включително и за други неща, такива са истинските писания, всяко нещо е представено накратко в тях с по едно изречение или дори с една дума...

defender
10-05-2015, 12:04
Цитат:
„Ислямът е разлагащ се труп, който трови нашия живот както вонящата мърша“.
Кемал Ататюрк - създател на съвременна Турция, променил представите за исляма през 20-ти век?
http://m.actualno.com/world/Paradoksite-na-isljama-499328.html

defender
10-05-2015, 12:10
"Реформите на Ататюрк за отстраняване на религията от държавната власт водят до появата на много нови свободи. Правата на жените в Турция не само са изравнени с тези на мъжете, но и това, че туркините получават правото да участват в избори."

ПП: Ето може би откъде идва измисления "реформиран" ислям на метх, и ето защо се различава от "автентичния ислям" на Саудитска Арабия и Иран.

Meth
10-05-2015, 12:25
"Реформите на Ататюрк за отстраняване на религията от държавната власт водят до появата на много нови свободи. Правата на жените в Турция не само са изравнени с тези на мъжете, но и това, че туркините получават правото да участват в избори."

ПП: Ето може би откъде идва измисления "реформиран" ислям на метх, и ето защо се различава от "автентичния ислям" на Саудитска Арабия и Иран.

Вярно е, че Ататюрк е направил реформи - нова азбука и т.н...но какво общо има това с религията ? Който си вярва и има уважение към религията си ще се придържа към нея.
Пробчемът на ония в другите арабски държави е, че не могат да го тълкуват Корана и възприемат всичко буквално.
Тоест ако джихадът за тях е война с оръжия, то той за мене е това което върша в момента, също така и война със самия себе си. Никъде в Корана не пише, че джихадът трябва да се води с оръжие...ако това ви притеснява.

defender
10-05-2015, 12:34
„Ататюрк обръща внимание на това, че сред ислямското население на империята грамотността е била едва 10-20%, докато сред християните – българи, гърци и арменци, тя е достигала 90%.
Той лично участвал в пропагандирането и прилагането на новата турска писменост на основата на латиницата. Наредил освен това призивите на ходжите за молитва да се озвучават на турски „за да ги разбира народът“. Ататюрк е виждал, че народът му е неук и е осъзнавал, че прогресът на страната е свързан с европейските цивилизации".

Вашия ислям не е автентичен, а "поевропейчен" ислям или донякъде християнизиран.
А истинския ислям се практикува в СА и Иран, вашия ислям и минал през филтъра на Ататюрк и реформите му.

defender
10-05-2015, 12:54
"Божидар Димитров коментира още, че ще е много трудно да интегрираме бежанците заради големите културни различия между християни и мюсюлмани. Ислямът е политическа религия. Според исляма жените са по-евтини от кравите. За убийството на крава се полагат 3 години затвор, за жена - 2 години. Това не са културни разлики, а много съществени екзситенциални разлики".

Meth
10-05-2015, 14:18
Как можеш да твърдиш, че такива нискокултурни хора могат да изповядват правилно каквато и да е вяра ?

Ученията на Иса(мир нему) ги следваме и ние, така че гордо мога да кажа, че ние мюсюлманите сме по-християни от самите християни.

defender
10-05-2015, 14:36
Ако наистина почитате Иисус, то тогава не трябва изобщо да следвате Мохамед.

А при вас Иисус присъства просто формално, дори му викате Иса.

defender
10-05-2015, 14:39
Ученията на Иса(мир нему) ги следваме и ние.
Учението на Иисус няма почти нищо общо с това на Мохамед, а учение на тоя вашия Иса не го знам какво е.

В Библията нищо не пише, че на Иисус са му викали Иса.

Meth
10-05-2015, 16:39
Името не е от значение - Исус или Иса(мн) е един и същи човек.
Знаеше ли, че в Корана, Исус е споменат повече отколкото Мохаммед ?

inewton
10-05-2015, 16:51
Леле, пак сте си заформили дискусия. Само ще кажа на defender ,че Иса звучи по- близо до Йешуа, отколкото Иисус.

Не че аз не предпочитам да Го наричам Иисус, но все пак.

ReguL
10-05-2015, 18:19
за Йешуа бен Йосиф ли говорим

inewton
10-05-2015, 18:54
за Йешуа бен Йосиф ли говорим

Ко? Не!

defender
10-05-2015, 19:57
Метх, имам чувството, че ти си сам срещу целия ислямски свят, всички говорят едно за ислям, а ти говориш за някакъв друг ислям.

Тук ти цитираме какво става в СА и Иран, изказвания на ислямски водачи, цитираме ти експерти, ислямоведи, думи на Ататюрк и какво ли още не и нищо не помага.

Твоя ходжа яко те е обсебил с някакъв незнаен ислям.

defender
10-05-2015, 20:06
Саудитски духовници призоваха за джихад срещу Асад, Русия и Иран
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/05/2622451_sauditski_duhovnici_prizovaha_za_djihad_sr eshtu_asad/?print=1

ПП: Метх, ти не си ислямски духовник, но съм сигурен, че ще ги разбиеш с доводите си.

Русия нападна терористите от ИДИЛ и СА веднага зарева за джихад, що, ами защото ще им изгорят паричките дето са ги финансирали.

Meth
10-05-2015, 20:20
Добре де, братко defenderе, кажи ми как трябва да съм аз като мюсюлманин ?

defender
10-05-2015, 20:46
Добре де, братко defenderе, кажи ми как трябва да съм аз като мюсюлманин ?

Братко, ако питаш мене, ами не трябва да си мюсюлманин, просто си го надраснал, ако си истински мюсюлманин трябва да се върнеш цяла епоха назад в развитието си - Ататюрк ти го каза същото.

dreamwalker
10-06-2015, 00:03

https://41.media.tumblr.com/077b4aac7b0bbecc5b20d3308b46de22/tumblr_niuclypkvK1u0gv11o1_540.jpg

Meth
10-06-2015, 12:18
Братко, ако питаш мене, ами не трябва да си мюсюлманин, просто си го надраснал, ако си истински мюсюлманин трябва да се върнеш цяла епоха назад в развитието си - Ататюрк ти го каза същото.
Ислямът не е като християнството - църквата да определя това-онова...Аз съм сигурен, че следвам вярата си както трябва и не съм сам в това отношение.
А ония в арабските страни да правят к'вото си искат.

defender
10-06-2015, 12:36
Ислямът не е като християнството - църквата да определя това-онова...Аз съм сигурен, че следвам вярата си както трябва и не съм сам в това отношение.
А кой го определя, вие май сте нещо като протестантите, всеки си е папа и всеки сам си е църква, всеки е нещо като мохамед, всеки си е нещо като секта, всеки е съдник, всеки е критерии за истински ислям - ами то излиза, че тогава вие живеете в някакъв духовно-религиозен хаос. Един аллях, а много пътища към него, което си е пак един вид като многобожие.

А ония в арабските страни да правят к'вото си искат.

Ами ако с техните действия и техния вид ислям те засегната лично, и засегнат твоя вид ислям. Ще си обявите взаимен джихад ли?

Meth
10-06-2015, 12:52
А кой го определя, вие май сте нещо като протестантите, всеки си е папа и всеки сам си е църква, всеки е нещо като мохамед, всеки си е нещо като секта, всеки е съдник, всеки е критерии за истински ислям - ами то излиза, че тогава вие живеете в някакъв духовно-религиозен хаос. Един аллях, а много пътища към него, което си е пак един вид като многобожие.

Ами ако с техните действия и техния вид ислям те засегната лично, и засегнат твоя вид ислям. Ще си обявите взаимен джихад ли?

Разбира се, че не всеки тълкува самостоятелно(не че не може) и има готови тефсири...но явно те там не процедират така.
Първото нещо което се прави при нарушение на правило е да се изгони престъпникът (зависи и от вида на нарушението) а после се предприемат по-строги мерки, ако се повтори. Така че не можеш да сечеш глави както си искаш - това го пише в Корана (съжалявам че не мога да изкарам цитат, в момента ми е трудно понеже не пиша от компютъра)

Джихадът ще е словесен, ако трябва да има такъв.

defender
10-06-2015, 13:06
Разбира се, че не всеки тълкува самостоятелно(не че не може) и има готови тефсири...но явно те там не процедират така.

искаш да кажеш, че те не познават тефсирите ли?
Ами нали сте сунити, а толкова сте различни, как така?

Meth
10-06-2015, 13:24
Отде да ги знам, може би приемат твърде буквално книгата, която всъщност трябва да се тълкува.

defender
10-06-2015, 13:34
Метх, какво толкова намираш в исляма, което друга религия не може да ти даде?

Meth
10-06-2015, 14:59
Метх, какво толкова намираш в исляма, което друга религия не може да ти даде?

Ислямът не само налага някакви си правила ей така, а показва начина и пътя как да не се стигне до грях. Ислямът е пълно упование и отдаване на почит и благодарност на Бог - този който те е създал(а и не само) (и чрез който животът ти няма да е пълноценен )телом и духом. Ислямът е ученията на Мойсей(МН), Исус(МН), Мохаммед(МН) и на още много пророци дошли преди тях. И това цялото учение е събрано в една чудесна книга - Коран. Книга, която веднъж прочетена показва правия път и отваря очите на когото и да е било (може би затова всички които захванат да я четат сериозно, стават мюсюлмани)...Това е общо взето с какво ме е запленил Ислямът.

npp
10-06-2015, 17:01
Ислямът не само налага някакви си правила ей така, а показва начина и пътя как да не се стигне до грях. Ислямът е пълно упование и отдаване на почит и благодарност на Бог - този който те е създал(а и не само) (и чрез който животът ти няма да е пълноценен )телом и духом. Ислямът е ученията на Мойсей(МН), Исус(МН), Мохаммед(МН) и на още много пророци дошли преди тях. И това цялото учение е събрано в една чудесна книга - Коран. Книга, която веднъж прочетена показва правия път и отваря очите на когото и да е било (може би затова всички които захванат да я четат сериозно, стават мюсюлмани)...Това е общо взето с какво ме е запленил Ислямът.

учението на Моисей и Исус е да търсиш не своята си полза, но ползата на другите, така щото да се спасят в истинския Господ Бог за изобилен и вечен живот, или както се казва в Божиите заповеди и принципи на вярата: да не употребяваш вярата за нечисти/себични цели(Изход 20:7, 1 Коринтяни 10:24, 31-33), и да пазиш Божието създание чисто и да го освещаваш(Изход 20:8-11, 1 Тимотей 2:1-15, 4:1-16), а съвременните религии са такива, че техните последователи/поклонници само гледат как да уредят себе си с някакви свои неща...

пп. за пореден път доказваш, че не си истински мюсюлманин, просто има голяма разлика между твоето отношение и онова на истинските мюсюлмани, например, исхак, един мюсюлманин, който пишеше тук...

LoveInfect
10-07-2015, 06:11
учението на Моисей и Исус е да търсиш не своята си полза, но ползата на другите, така щото да се спасят в истинския Господ Бог за изобилен и вечен живот, или както се казва в Божиите заповеди и принципи на вярата: да не употребяваш вярата за нечисти/себични цели(Изход 20:7, 1 Коринтяни 10:24, 31-33), и да пазиш Божието създание чисто и да го освещаваш(Изход 20:8-11, 1 Тимотей 2:1-15, 4:1-16), а съвременните религии са такива, че техните последователи/поклонници само гледат как да уредят себе си с някакви свои неща...

пп. за пореден път доказваш, че не си истински мюсюлманин, просто има голяма разлика между твоето отношение и онова на истинските мюсюлмани, например, исхак, един мюсюлманин, който пишеше тук...

В Исляма са и ученията на всички пророци, не само на Мохамед. А и освен това в Корана не е бил променян и изменян. И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят. В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. .неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.

inewton
10-07-2015, 08:01
В Исляма са и ученията на всички пророци, не само на Мохамед. А и освен това в Корана не е бил променян и изменян. И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят. В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. .неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.

Ами ти си си готова мюсюлманка. Кажи "أشهدُ أنْ لا إلهَ إلاَّ الله وأشهدُ أنَّ محمّدًا رسولُ الله" и отивай да се жениш за Meth.

LoveInfect
10-07-2015, 09:10
Ами ти си си готова мюсюлманка. Кажи "أشهدُ أنْ لا إلهَ إلاَّ الله وأشهدُ أنَّ محمّدًا رسولُ الله" и отивай да се жениш за Meth.

Не съм споделяла каква съм.
Освен това кой ти каза че съм свободна ;)

defender
10-07-2015, 09:36
А и освен това в Корана не е бил променян и изменян.
Библията също не е била изменяна. Дай да видим нещо дето и било изменено. Първо покажи как го е пишело и после как е било изменено или си говорите ей така, защото някой ходжа така ви е казал.

И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят.
Ми това че е написан в рими нищо не доказва, щом това да пишеш в рими е било божествена воля, защо тогава всички мюсюлмани не говорите и не пишете в рими, и така да общувате, ясно се вижда, че на практика това не е много естествено.

В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.

„Сътворихме Ние човека от подбрана глина, после го оставяме – частица сперма – на сигурно място, после от частицата сперма създаваме съсирек и създаваме късче като надъвкано месо, и от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът, после го оформяме в друго творение. Благословен е Аллах, Най-прекрасният Творец!” (Коран, 23: 12-14).

На това ли му викаш описани стадиите на ембрионално развитие, доказано векове по-късно, хехе.

Глина със сперма, която ставала съсирек – невероятно научно откритие или шльокавица от която човек може да си направи какви ли не изводи, каквито му се иска.

А и защо това да значи, че го е казал Бог, защо пък да не го е казал дявола, той също има доста познание.

defender
10-07-2015, 09:46
"от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът"

а, значи първо ембриона е само от кости и после аллях покривал костите с плът.

аз не съм чувал, че първо ембриона е само от кости. В корема на майката да стои само някакво скелетно образование без плът, и после скелета се покривал с плът, стига бе.

тва са махленски приказки на някакъв селски всезнайко ("лекар") от средновековието, нищо божествено.

defender
10-07-2015, 10:02
„Всичко от синовете на Адам ще се разпадне под земята, освен опашната кост. Чрез нея човек е сътворен и чрез нея ще възкръсне в съдния ден.“

А аз мислех, че сме сътворени от глина със сперма и съсирек, а сега от опашната кост сме били сътворени.

Верно ли на ембриона първо му се развива опашната кост?

А при кремация, където опашната кост се е разпаднала, какво става в съдния ден?

Meth
10-07-2015, 10:44

Е аз да съм казвал обратното ?

От къде пък стигна до извода, че не съм бил истински мюсюлманин...оня който писа тук беше фейк...вероятно на някой от вас.

Meth
10-07-2015, 10:49
Библията също не е била изменяна. Дай да видим нещо дето и било изменено. Първо покажи как го е пишело и после как е било изменено или си говорите ей така, защото някой ходжа така ви е казал.

Ми това че е написан в рими нищо не доказва, щом това да пишеш в рими е било божествена воля, защо тогава всички мюсюлмани не говорите и не пишете в рими, и така да общувате, ясно се вижда, че на практика това не е много естествено.

„Сътворихме Ние човека от подбрана глина, после го оставяме – частица сперма – на сигурно място, после от частицата сперма създаваме съсирек и създаваме късче като надъвкано месо, и от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът, после го оформяме в друго творение. Благословен е Аллах, Най-прекрасният Творец!” (Коран, 23: 12-14).

На това ли му викаш описани стадиите на ембрионално развитие, доказано векове по-късно, хехе.

Глина със сперма, която ставала съсирек – невероятно научно откритие или шльокавица от която човек може да си направи какви ли не изводи, каквито му се иска.

А и защо това да значи, че го е казал Бог, защо пък да не го е казал дявола, той също има доста познание.

"Според преданията един от първите последователи на пророка е бил Бахира(Сергий)(бивш християнин)....Бахира открил предсказание за появата на Мохаммед в оригиналните евангелия, видоизменени по-късно от християните."

Meth
10-07-2015, 10:57

Тия научни работи са открити чак в 20-ти век, а Коранът ги разкрива много преди да бъдат открити от хората. Това са си факти, а не измислици.

За що му е на дявола да обединява хората ? Да забранява вредните за хората неща ? Или да ги кара да са възпитани и чистички - телом и духом ?

Meth
10-07-2015, 10:59
„Всичко от синовете на Адам ще се разпадне под земята, освен опашната кост. Чрез нея човек е сътворен и чрез нея ще възкръсне в съдния ден.“

А аз мислех, че сме сътворени от глина със сперма и съсирек, а сега от опашната кост сме били сътворени.

Верно ли на ембриона първо му се развива опашната кост?

А при кремация, където опашната кост се е разпаднала, какво става в съдния ден?

Значи една от първите костици е опашатата кост, а иначе сме сътворени от глина(кал) а това със спермата е друго нещо.

Meth
10-07-2015, 11:02
Не ти трябва да си мюсюлманин за да разбереш, че Библията е била променяна и още се променя....дори символите на вярата са измислени.

Meth
10-07-2015, 11:03
"от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът"

а, значи първо ембриона е само от кости и после аллях покривал костите с плът.

аз не съм чувал, че първо ембриона е само от кости. В корема на майката да стои само някакво скелетно образование без плът, и после скелета се покривал с плът, стига бе.

тва са махленски приказки на някакъв селски всезнайко ("лекар") от средновековието, нищо божествено.

Проучи.

defender
10-07-2015, 11:11
За що му е на дявола да обединява хората ? Да забранява вредните за хората неща ? Или да ги кара да са възпитани и чистички - телом и духом ?

дявола може да прави на пръв вид много хубави неща, стига с това да ви държи далеч от истинската вяра. Исляма по-прилича на проект за възпиране на християнството, което се е разраснало доста тогава.

Както виждаш може и Корана да обединил арабите, но с цел да паразитира над християнството, да напада християнския свят, превзема Византия и Константинопол, където са много от корените на християнството, държи християнски народи в робство и много други.

Така, че дяволска работа ми се види, май, па нека уж и да обединявал и да сте били чистички телом.

defender
10-07-2015, 11:20
Не ти трябва да си мюсюлманин за да разбереш, че Библията е била променяна и още се променя....дори символите на вярата са измислени.

Символът на вярата е просто накратко преразказано основаните неща в Библията, в които вярват християните.

defender
10-07-2015, 11:26
и още се променя....

обясни кое продължавало да се променя, стига говори в шаблони, с които в исляма изглежда ви хипнотизират, за да ви създадат уж някаква преграда срещу християнството, демек да ви наплашат с глупости, основен принцип на исляма "наплашването"

npp
10-07-2015, 12:10
В Исляма са и ученията на всички пророци, не само на Мохамед.

извади някой пасаж от корана с учение на някой от библейските пророци и да видим дали наистина отговаря напълно на написаното в съответните библейски писания

А и освен това в Корана не е бил променян и изменян.

а ти да не мислиш, че някой е променил ръкописите, от които Библията е (била) съставена и превеждана?! - те все още се пазят така както са били написани първоначално, и никой не ги е променял, защото и християнските духовници, дори и да са били неверни, винаги са били наясно, че най-голямото наказание се пази за лъжепророците, затова и не са се осмелявали да променят онези стари ръкописи

И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят.

колко повече всяко едно от библейските писания е написано от самия истински Господ Бог, макар и чрез съответните Пророци/Светии:

"И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля; защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 20-21

В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. .неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.

и какво от това?!, то и във ведите са били описани неща преди доста векове, като например че космическата структура е била сътворена (още) преди милиарди години, което по-скоро съответства с космическата и еволюционната теория на съвременните учени, а също и са били описани атомите и др. елементарни частици, както и обяснения за още доста неща, но това не означава, че сатана не е наясно с тези неща и не може да даде откровение за тях с цел да използва това за да заблуждава разни човеци да вярват на неговите заблуди, защото покрай онези откровения за някои неща са представени и заблуди, като дори и това че космическа структура е била създадена още преди 4-5 милиарда години е лъжа, защото от Библията ясно се вижда, че сътворението на вселенското творение е станало преди около не повече от 5-6 хилядолетия, като се има предвид, че за "тъмнината" не е нещо голямо да състари неодушевената/неживата материята дори и на целия космос, така щото всички методи за датиране да показват едни и същи стойности от десетки хиляди, стотици хиляди, милиони и милиарди години, да не говорим (за това), че ангели на сатана са материализирали големи космически обекти и явления, и каквото и да се каже, пак следва въпросът какво като са представени метафизични, физични, биологични, геофизични, географски, и др. знания, това с какво би спасило човеците за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог?!

npp
10-07-2015, 12:23
Е аз да съм казвал обратното ?

От къде пък стигна до извода, че не съм бил истински мюсюлманин...оня който писа тук беше фейк...вероятно на някой от вас.

ти си фейк мюсюлманин, докато исхак наистина беше мюсюлманин

Meth
10-07-2015, 12:30
дявола може да прави на пръв вид много хубави неща, стига с това да ви държи далеч от истинската вяра. Исляма по-прилича на проект за възпиране на християнството, което се е разраснало доста тогава.

Както виждаш може и Корана да обединил арабите, но с цел да паразитира над християнството, да напада християнския свят, превзема Византия и Константинопол, където са много от корените на християнството, държи християнски народи в робство и много други.

Така, че дяволска работа ми се види, май, па нека уж и да обединявал и да сте били чистички телом.

Дяволът няма да тръгне да разпространява вярата на Исус, ако допуснем, че християнството е правилната религия.

Meth
10-07-2015, 12:35
Символът на вярата е просто накратко преразказано основаните неща в Библията, в които вярват християните.

А кръстът ? Някой беше задал въпроса "Мислиш ли, че когато Исус се върне ще иска да вижда кръстове ?"
...какво мислиш ?....

defender
10-07-2015, 12:42
А кръстът ? Някой беше задал въпроса "Мислиш ли, че когато Исус се върне ще иска да вижда кръстове ?"
...какво мислиш ?....

Разбира се, нали точно чрез кръста Христос ни изкупва от греховете - така, че кръста се превръща в символ на спасението чрез Христос.

Ти мислиш, че Христос и изпаднал в някаква страхова невроза от кръстове ли?

Meth
10-07-2015, 12:43
обясни кое продължавало да се променя, стига говори в шаблони, с които в исляма изглежда ви хипнотизират, за да ви създадат уж някаква преграда срещу християнството, демек да ви наплашат с глупости, основен принцип на исляма "наплашването"

Има много версии на Библията.

Meth
10-07-2015, 12:45
Разбира се, нали точно чрез кръста Христос ни изкупва от греховете - така, че кръста се превръща в символ на спасението чрез Христос.

Ти мислиш, че Христос и изпаднал в някаква страхова невроза от кръстове ли?

Кръстът е символ на страданието на Исус и е нещото с което го убиват.
Това е все едно да почиташ бесилото.

Meth
10-07-2015, 12:48
ти си фейк мюсюлманин, докато исхак наистина беше мюсюлманин

Той дори не беше мюсюлманин, а само един фейк профил.

defender
10-07-2015, 12:50
Кръстът е символ на страданието на Исус и е нещото с което го убиват.
Това е все едно да почиташ бесилото.

Нали затова е дошъл Христос, за да ни изкупи, а не за да живее като болярин с прислуга и харем или завоевател като Мохамед.
Ако отхвърляш кръста все едно отхвърляш мисията с която е дошъл Христос.

Аз не почитам кръста сам по себе си, като инструмент за убиване, а го почитам като част от изкупителното дело на Бог.

Кръста може да бъде инструмент за убиване или пък за спасение в зависимост от този, който го използва и с каква цел.

Аз го почитам заради Христос, а не заради римляните, дано схвана.

defender
10-07-2015, 13:02
Има много версии на Библията.

ами може би, защото има много секти.

Meth
10-07-2015, 13:07
Нали затова е дошъл Христос, за да ни изкупи, а не за да живее като болярин с прислуга и харем или завоевател като Мохамед.
Ако отхвърляш кръста все едно отхвърляш мисията с която е дошъл Христос.

Аз не почитам кръста сам по себе си, като инструмент за убиване, а го почитам като част от изкупителното дело на Бог.

Кръста може да бъде инструмент за убиване или пък за спасение в зависимост от този, който го използва и с каква цел.

Аз го почитам заради Христос, а не заради римляните, дано схвана.
Все пак се постави на мястото на Исус...
И...той не е дошъл за да умре.

defender
10-07-2015, 13:18
дошъл е за да ни изкупи, а заплатата на греха е била смъртта:

"че чрез Адам, грехът навлезе в света и смъртта се разпростря сред всичките хора, защото „заплатата на греха е смърт"

inewton
10-07-2015, 13:20
Тия научни работи са открити чак в 20-ти век, а Коранът ги разкрива много преди да бъдат открити от хората. Това са си факти, а не измислици.

Добре, аз ще смеся глина със сперма и после ще ви уведомя за резултатите от опита. Ако написаното в Корана е вярно трябва да получа бебе (най- общо казано).

defender
10-07-2015, 13:26
Добре, аз ще смеся глина със сперма и после ще ви уведомя за резултатите от опита. Ако написаното в Корана е вярно трябва да получа бебе (най- общо казано).

не бебе, ще получиш съсирек, после сдъвкано месо, после кости и те ще се покрият с плът.
после е бебето.

всичко е научно доказано да знаИш. Успех.

Meth
10-07-2015, 13:29

А аз ще взема да распна един мой приятел на кръст, когато умре ще го скрия някъде и ще ви кажа ако възкръсне.

Meth
10-07-2015, 13:31
дошъл е за да ни изкупи, а заплатата на греха е била смъртта:

"че чрез Адам, грехът навлезе в света и смъртта се разпростря сред всичките хора, защото „заплатата на греха е смърт"
Той Адам(мн) си е умрял, тъй че...

inewton
10-07-2015, 13:31
А аз ще взема да распна един мой приятел на кръст, когато умре ще го скрия някъде и ще ви кажа ако възкръсне.

На това ли учи исляма? Да разпъваш приятели на кръст?

Meth
10-07-2015, 13:34
На това ли учи исляма? Да разпъваш приятели на кръст?
Еми това е наука. Той сигурно ще иска да се жертва в името на науката, както Исус уж се е жертвал в името на човечеството.

defender
10-07-2015, 13:37

твоя приятел не е безгрешен за да възкръсне, за разлика от Христос.

а и не забравяй, че и исляма вярва във възкресението.

Meth
10-07-2015, 13:38
Съжалявам, че не бях достатъчно ясен - имах предвид, че ембрионалното развитие е доказано, така както пише в Корана.

inewton
10-07-2015, 13:38
Еми това е наука. Той сигурно ще иска да се жертва в името на науката, както Исус уж се е жертвал в името на човечеството.

Да бе наука! Ти какво развираш под наука? Или и нея изопачаваш както правиш с исляма.

Meth
10-07-2015, 13:39
твоя приятел не е безгрешен за да възкръсне, за разлика от Христос.

не забравяй, че и исляма вярва във възкресението.

А и никой не е Аллах, че да може да създаде живот.

inewton
10-07-2015, 13:40
Съжалявам, че не бях достатъчно ясен - имах предвид, че ембрионалното развитие е доказано, така както пише в Корана.

Какво е доказано? Че ембриона е пъво само скелет, а после се покрива с плът?

Съмнявам се, че вярваш на това, което пишеш.

Meth
10-07-2015, 13:43
Да бе наука! Ти какво развираш под наука? Или и нея изопачаваш както правиш с исляма.

Не си ли чувал за метафизика ?

inewton
10-07-2015, 13:45
Не си ли чувал за метафизика ?

Метафизиката е дял от философията. А философията не отговаря на дефиницията за наука.

Информирай се малко преди да пишеш!

defender
10-07-2015, 13:45
А и никой не е Аллах, че да може да създаде живот.

кажи сега, тоя дето създава не се ли пада баща на това, което е създал.

ама хайде да не захваща пак тая тема, че......

Meth
10-07-2015, 13:47
Какво е доказано? Че ембриона е пъво само скелет, а после се покрива с плът?

Съмнявам се, че вярваш на това, което пишеш.http://www.islamforbulgaria.com/koran/miracles/embrio_islam_bg.html
Заповядай.

Meth
10-07-2015, 13:49
Метафизиката е дял от философията. А философията не отговаря на дефиницията за наука.

Информирай се малко преди да пишеш!

Използвах думата в буквалното й значение.

Meth
10-07-2015, 13:51
кажи сега, тоя дето създава не се ли пада баща на това, което е създал.

ама хайде да не захваща пак тая тема, че......

"Баща" според мен е силна дума за създател, който няма кръвна връзка с творението.

defender
10-07-2015, 13:51
http://www.islamforbulgaria.com/koran/miracles/embrio_islam_bg.html
Заповядай.

а къде е подбраната глина, за нея какво пише

defender
10-07-2015, 13:54
"Баща" според мен е силна дума за създател, който няма кръвна връзка с творението.

Ти свързваш думата баща само с кръвта ли? Толкова ограничен смисъл на тази дума ли й предава аллях?

Meth
10-07-2015, 13:54
а къде е подбраната глина, за нея какво пише

Разбрахте погрешно, глината не се смесва със спермата.

Meth
10-07-2015, 13:56
Ти свързваш думата баща само с кръвта ли? Толкова ограничен смисъл на тази дума ли й предава аллях?

Еми наричай го баща, щом много искаш...

inewton
10-07-2015, 13:58
http://www.islamforbulgaria.com/koran/miracles/embrio_islam_bg.html
Заповядай.

Как очакваш мюсюлмани да имат безпристрастно отношение към написаното в Корана?

defender
Еми наричай го баща, щом много искаш...

корана забранява, в корана аз съм изтърсак, аллах не иска да ме припознае.

inewton
Използвах думата в буквалното й значение.

Тоест?

defender
10-07-2015, 14:00
глината не се смесва със спермата.

аз мислех, че в корана на жените им викате "подбрана глина", на галено.

Meth
10-07-2015, 14:04
Тоест?
μετά - "след, отвъд" и φυσικά - "физика, природа, естествени неща"

defender
10-07-2015, 14:05
Ислямски сайт: "Ако сдъвчем дъвка и после я сравним с ембриона през етапа мудга, ще заключим, че ембрионът в етапа мудга придобива вида на сдъвкана материя"

ами ако сдъвча маруля?

Meth
10-07-2015, 14:06
корана забранява, в корана аз съм изтърсак, аллах не иска да ме припознае.

Еми...Зори...
Според Исляма ти си от тези които трябва да влезнат в правия път.

Meth
10-07-2015, 14:08
Ислямски сайт: "Ако сдъвчем дъвка и после я сравним с ембриона през етапа мудга, ще заключим, че ембрионът в етапа мудга придобива вида на сдъвкана материя"

ами ако сдъвча маруля?

"Като сдъвкано месо"...не знам защо са сдъвкали дъвка вместо месо, но определено и месото ще заеме тая форма.

defender
10-07-2015, 14:11
Ако сдъвкам кюфте? Ми то става като кайма.

defender
10-07-2015, 14:14
освен това в тоя сайт за костите и покриването с плът нищо не се казва.

inewton
10-07-2015, 14:16
μετά - "след, отвъд" и φυσικά - "физика, природа, естествени неща"

Това също не е наука.

defender
10-07-2015, 14:19
Ислямски сайт: "Външният вид на ембриона наподобява съсирена кръв".

Само дето в Корана се казва че то се превръща в съсирек, а не че наподобява съсирек, ама карай.

Ембриона не е съсирек, но в Корана се казва че е съсирек, а в ислямския сайта, че наподобявало съсирек.

Но има разлика между "е сисирек" и "наподобява съсирек".

Корана казва: "създаваме съсирек"

Ислямски сайта казва: "наподобява съсирек"

или е съсирек или не е, няма в Корана такова като "наподобява".

Meth
10-07-2015, 14:29
Ислямски сайт: "Външният вид на ембриона наподобява съсирена кръв".

Само дето в Корана се казва че то се превръща в съсирек, а не че наподобява съсирек, ама карай.

Ембриона не е съсирек, но в Корана се казва че е съсирек, а в ислямския сайта, че наподобявало съсирек.

Но има разлика между "е сисирек" и "наподобява съсирек".

Корана казва: "създаваме съсирек"

Ислямски сайта казва: "наподобява съсирек"

или е съсирек или не е, няма в Корана такова като "наподобява".

Този "съсирек" всъщност е ембрионът.
Има малко разминаване в превода, но не е толкова значително.

Meth
10-07-2015, 14:30
Това също не е наука.

Добре.

Meth
10-07-2015, 14:31
освен това в тоя сайт за костите и покриването с плът нищо не се казва.

Еми потърси.
Аз не мога сега понеже имам да уча.

inewton
10-07-2015, 14:54
Аз не мога сега понеже имам да уча.

Какво учиш? Художествено четене ли?