PDA

View Full Version : Ислям

Страници : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

npp
07-07-2015, 13:20
Казах нещо КАТО бас, а не съвсем бас.

дори и това, че потребителското ти име(meth) означава метамфетамин, и дори си си поставил изображение на главния герой от сериала "в обувките на станата", който е производител на метамфетамин във филма, е достатъчно съмнително, изглежда така сякаш това е просто още един акаунт на доктор сатан

Meth
07-07-2015, 13:24
как можеш да кажеш, че всемилостивият Бог ПРЕДУМИШЛЕНО е изхвърлил човека от райската градина?!, как е възможно такова нещо?!
След като изядат плода разбира се.

Meth
07-07-2015, 13:26
дори и това, че потребителското ти име(meth) означава метамфетамин, и дори си си поставил изображение на главния герой от сериала "в обувките на станата", който е производител на метамфетамин във филма, е достатъчно съмнително, изглежда така сякаш това е просто още един акаунт на доктор сатан
Това е заради любовта ми към химията.
И пак ще го кажа - ''Ако химията беше жена, бих се оженил за нея!''

Meth
07-07-2015, 13:29
как така казваш, че това не би го (на)правило лицемер?!, ти как си представяш примерно един Св. Архангел да се възгордее и да падне превръщайки се в паднал ангел на "мрака", а в същото време истинският Бог да допусне тоя паднал ангел, който Той е създал като Св. Архангел, да придобие световна власт и да царува в продължение на 5-6 хилядолетия вършейки огромни безобразия и причинявайки дори големи беди/страдания на милиарди човеци през цялото това време?!, просто няма как да го бъде човече, иначе Бог щеше да е по-виновен и от него ако нарочно беше допуснал такова нещо, затова виж как Бог е постъпвал през цялото време досега:

"И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";" Евреи 1: 7,

"ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд; и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят; тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие, но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите; (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела); то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден," 2 Петрово 2: 4-9

затова и в Библията никъде не е посочено/представено, че сатана е паднал ангел, но пише, че е "змия/змей", т.е. същество, което истинският Бог не е създавал, но е произлязло от "тъмнината", при това той е главното (про)явление на "тъмнината", а тя е нещо като майката/утробата, която ражда всички такива("тъмни"/бесовски) неодушевени духове, което и нещо относно нейния произход се вижда и от книгата Битие:

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи." Битие 1: 1-5

както може да се види и от написаното в книгата за битийното начало на вечността, в самото начало Бог е създал първо "небето" и "земята", след това се вижда, че се говори за "тъмнината" като за нещо, което е съществувало още преди Бог да започне да сътворява, защото пише, че "тъмнината" просто е съществувала във вселената заемайки долната нейна част, след това се вижда, че Той е създал "светлината" и я е разделил от "тъмнината", но никъде не пише, че Той е сътворил "тъмнината", която всъщност е негативната страна на божественото(духовното), докато истинският Бог е изначалната "светлина":

"Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света." Йоан 1: 9,

"И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако речем, че нямаме грях(т.е. в случай че вършим неправда/беззаконие), лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако речем, че не сме съгрешили(т.е. в случай че съгрешаваме във вярата), правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 5-10

ето как всеки, който твърди, че Бог нарочно е създал или допуснал да има някакво зло на света, един вид прави Бога лъжец(изкарва Го, че е неправеден), или ако например наемеш някакъв бабаит да измъчва, обезобразява, осакатява и убива децата ти, после ще бъдеш ли считан за невинен от страна на закона/властите задето си сторил това/така?!
Ако сме в правия път и се молим само на Аллах, и искаме само от Него, и се покланяма само пред Него, то никаква зла сила няма да може да ни нарани. Той винаги ще ни пази. Това е идеята.
А защо ,според теб, има зло на света ?

npp
07-07-2015, 13:32
По-интересни в смисъл и те са като нас - хората. Създадени са мноого преди хората и както нашият баща е Адам и техният баща е Джаан, който е бил първият джин. Създадени са от огън и са невидими за нас. Имат си измерения, племена и те се съвкупляват като нас, създават си семейства. Могат да се превъплътят в образи на животни и хора, движат се много бързо и живеят сравнително мноого дълго. Има и мюсюлмани има и неверници и всякакви...и най-лошото е, че могат да обладават хората...било то, че сме убили някого от тях без да искаме, било то от това, че сме замърсили храната им (хранят се с най-различни работи като кокали и екскременти и др...) било то заради магия...и за да се оттърве обладаният трябва да се извърши екзорсизъм...
А ти какво ще ми разкажеш за демоните ?

заблуждаваш се, а вече ти се обясни каква е истината за тези неща, има първични духове на "тъмнината", които не са одушевени същества, но досега е имало и човеци-духовни служители/работници, които са служили на тези/такива духове, като някои от тях са били големи лъжепророци, други дори (завършени) ангели на станата, а трети дори и лъжехристи т.е. псевдо христоси, обаче всички човешки същества от този род ще получат най-голямо(то) наказание

npp
07-07-2015, 13:36

Ако сме в правия път и се молим само на Аллах, и искаме само от Него, и се покланяма само пред Него, то никаква зла сила няма да може да ни нарани. Той винаги ще ни пази. Това е идеята.

тук отново замазваш положението си на вече разобличен измамник

А защо ,според теб, има зло на света ?

защото такава е вселената - има Бог, има и души, но има и "тъмнина", това са същества, които са безкрайно съществуващи части от вселената

npp
07-07-2015, 13:40
тва е едно от най-големите еретически словоблудствания, които си лъжесвидетелствал досега.

ама нещеш и да четеш.

едно е да четеш, друго е да вярваш правилно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, защото е писано: "не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява."(2 Коринтяни 3:6), понеже буквите могат да бъдат интерпретирани всякак от човешкия ум, дори и по милиони различни погрешни начини, а истинският Господ Бог Е, Който дава правилното разбиране за нещата във вярата, със или без писание(то)...

Meth
07-07-2015, 13:41
тук отново замазваш положението си на вече разобличен измамник

защото такава е вселената - има Бог, има и души, но има и "тъмнина", това са същества, които са безкрайно съществуващи части от вселената
Нямам никаква полза от това да мамя.

Значи при твоя случай Бог е създал злото и то БЕЗ ПРИЧИНА, просто ей така ?

npp
07-07-2015, 13:42
Вече съм 100% сигурен, че е бил джин.

ако си пил джин с тоник, тогава и аз не бих се учудил ако е бил джин...

defender
07-07-2015, 13:42
виждам, лечението е в разгара си

колко джина и демони си изкарахте вече, пичовИ

като гледам резултата май е 1 джин на 1 демон.

дообре е, като за първо полувреме

npp
07-07-2015, 13:44
да, така е, а той няколко хиляди пъти е възкръсвал, хм.

а леки наркотици?

няма по-голям наркотик от "виното" на вашата толкова скъпа за вас "майка" - блаженството, с което вашата зверова(666) религия/духовност ви обсипва

defender
07-07-2015, 13:46
няма по-голям наркотик от "виното" на вашата толкова скъпа за вас "майка" - блаженството, с което вашата зверова(666) религия/духовност ви обсипва

едно е да четеш, друго е да вярваш правилно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, защото е писано: "не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява."(2 Коринтяни 3:6), понеже буквите могат да бъдат интерпретирани всякак от човешкия ум, дори и по милиони различни погрешни начини, а истинският Господ Бог Е, Който дава правилното разбиране за нещата във вярата, със или без писание(то)...

момче, не ритай съдийската комисия с топката в главата, това е за картон, освен това ни разбъркваш и документите на масата.

npp
07-07-2015, 13:46
нпп, как разбра, че Бог бил в полусън, къде го пише това в Писанието?

вече ти бе обяснено стотици пъти, върни се към старите ми постове и ще си спомниш

npp
07-07-2015, 13:48
От ривотрила най-много да се успокои и да заспи. Тука работата е друга мисля....

не се вижда да е друга работата ви сега, но в това отношение се вижда една и съща човешка суета...

npp
07-07-2015, 13:50

а ти след като си изядеш манджата, някой изхвърля ли те на сметището (например)?!

npp
07-07-2015, 13:51

тук просто отново се опитваш да замажеш положението си на лъжец

npp
07-07-2015, 13:53
Нямам никаква полза от това да мамя.

Значи при твоя случай Бог е създал злото и то БЕЗ ПРИЧИНА, просто ей така ?

истинският Бог, както вече ти бе обяснено и по-горе, никога не е сътворявал нещо зло, Той е творец само на добри неща, а "тъмнината", която е изначалният източник на злото, е също безкрайно-съществуваща като самия истински Бог

npp
07-07-2015, 13:54
виждам, лечението е в разгара си

колко джина и демони си изкарахте вече, пичовИ

като гледам резултата май е 1 джин на 1 демон.

дообре е, като за първо полувреме

в такъв случай би трябвало теб вече да те няма тук... :-D

npp
07-07-2015, 13:56
момче, не ритай съдийската комисия с топката в главата, това е за картон, освен това ни разбъркваш и документите на масата.

ти отдавна е трябвало да получиш червен картон, ама ето че отново си тук за да осуетяваш Божията Истина

defender
07-07-2015, 13:58
човек кажи що Бог е в полусън, цитирай Словото, не се уфлянквай .

npp
07-07-2015, 14:01
човек кажи що Бог е в полусън, цитирай Словото, не се уфлянквай .

защо ти не кажеш истината за това, например, намери къде е (на)писано в Библията относно тези неща, и цитирай, след като си мислиш, че в Библията има подробни обяснения на всяка Божия тайна

defender
07-07-2015, 14:06
защо ти не кажеш истината за това, например, намери къде е (на)писано в Библията относно тези неща, и цитирай, след като си мислиш, че в Библията има подробни обяснения на всяка Божия тайна

Значи такова важно нещо, че Бог спял в полусън, ти сам си го измисляш, ами тогава нас за какво ни обвиняваш, че не искаме да сме твой последователи ли?

Meth
07-07-2015, 14:26
а ти след като си изядеш манджата, някой изхвърля ли те на сметището (например)?!
Ако не ми е позволено да ям от манджата - да.

Meth
07-07-2015, 14:29
тук просто отново се опитваш да замажеш положението си на лъжец
Казвал съм го и преди в друг раздел....А като те гледам, виждам един паднал, който се опитва да се измъкне от пясъчника...но уви, колкото по-усърдно се опитваш, толкова повече затъваш.

Meth
07-07-2015, 14:29
истинският Бог, както вече ти бе обяснено и по-горе, никога не е сътворявал нещо зло, Той е творец само на добри неща, а "тъмнината", която е изначалният източник на злото, е също безкрайно-съществуваща като самия истински Бог
А не беше ли Бог сътворител на всичко ?

DoctorSatan666
07-07-2015, 15:44
, изглежда така сякаш това е просто още един акаунт на доктор сатан
http://prikachi.com/images/973/8218973b.gif

Никога не съм имал фейк акаунти - правил съм си нови акаунти, единствено и само защото са ми баннвали старите. Защо си мислиш че бих паднал толкова ниско, та да се преструвам на малоумник като Meth? Аз тролвам само като ви казвам истината, и то дори не троля умишлено - просто така реагирате.

ПП: Не е нещо кой знае какво де, в смисъл не съм изненадан, че си го помисли... предвид че цялата ти доктрина е базирана на извадени от гъза предположения.

Meth
07-07-2015, 16:02
малоумник като Meth?
Що пък малоумник ? Не можа ли да измислиш по-обидна дума ?

DoctorSatan666
07-07-2015, 17:16

http://i.imgur.com/ybLuYpT.gif

defender
07-07-2015, 19:48

Да не би да очакваш добро отношение от джин.

npp
07-07-2015, 21:31
Значи такова важно нещо, че Бог спял в полусън, ти сам си го измисляш, ами тогава нас за какво ни обвиняваш, че не искаме да сме твой последователи ли?

за какво ви обвинявам?!

npp
07-07-2015, 21:32
Ако не ми е позволено да ям от манджата - да.

имах предвид твоята манджа, т.е. ястията, които си ял досега

npp
07-07-2015, 21:36
Казвал съм го и преди в друг раздел....А като те гледам, виждам един паднал, който се опитва да се измъкне от пясъчника...но уви, колкото по-усърдно се опитваш, толкова повече затъваш.

не аз затъвам в лъжи

npp
07-07-2015, 21:40
А не беше ли Бог сътворител на всичко ?

може ли истинският Бог да върши зло?!, ако примерно си президент, и хората те разберат, че причиняваш зло на мнозина (безобидни/невинни), и никой/нищо не те санкционира, каква би била естествената им реакция спрямо теб?!

npp
07-07-2015, 21:44
http://prikachi.com/images/973/8218973b.gif

Никога не съм имал фейк акаунти - правил съм си нови акаунти, единствено и само защото са ми баннвали старите. Защо си мислиш че бих паднал толкова ниско, та да се преструвам на малоумник като Meth? Аз тролвам само като ви казвам истината, и то дори не троля умишлено - просто така реагирате.

ПП: Не е нещо кой знае какво де, в смисъл не съм изненадан, че си го помисли... предвид че цялата ти доктрина е базирана на извадени от гъза предположения.

направо си душичка с този gif, но после, особено последното изречение в послеписа...

Meth
07-08-2015, 09:32
имах предвид твоята манджа, т.е. ястията, които си ял досега
Въпросът е съвсем друг...те биват изхвърлени, защото дяволът кара Ева да изяде забранения плод и след това и Адам си отхапва.
Тъй че, ако не ми е позволено да ям от манджата - да.

Meth
07-08-2015, 09:33
не аз затъвам в лъжи
Кога съм лъгал ?

Meth
07-08-2015, 09:34
може ли истинският Бог да върши зло?!, ако примерно си президент, и хората те разберат, че причиняваш зло на мнозина (безобидни/невинни), и никой/нищо не те санкционира, каква би била естествената им реакция спрямо теб?!
Значи Бог не е сътворител на всичко...?!

npp
07-08-2015, 09:40
Въпросът е съвсем друг...те биват изхвърлени, защото дяволът кара Ева да изяде забранения плод и след това и Адам си отхапва.
Тъй че, ако не ми е позволено да ям от манджата - да.

я виж тук какво е казал Господ: "който дойде при Мене никак няма да го изпъдя;"(Йоан 6:37)

как така си представяш истинският Бог просто ей така да изпъди своите създания, които е направил по Свой образ и подобие?!, затова те попитах дали някой те е гонил, било то от ресторант, или от друго място, след като си ял там, макар и храна от вън/от друго място

npp
07-08-2015, 09:48
Значи Бог не е сътворител на всичко...?!

не видя ли какво пише в Битие 1?!, "тъмнината" и "водите" ги е имало още преди Бог да започне да сътворява, защото пише, че първите две неща, които е създал са били "небето" и "земята"(Битие 1:1), след това пише, че "тъмнината" се е намирала в "долната" част на вселената, и че Божият Дух се е носил над "водите"(Битие 1:2), след това третото нещо, което Той сътворил е било "светлината"(Битие 1:3)...

inewton
07-08-2015, 09:51
дяволът кара Ева да изяде забранения плод и след това и Адам си отхапва.

Не я кара. Бит 3:1-5

Meth
07-08-2015, 10:12
Не я кара. Бит 3:1-5
По-точно подмамва.

Meth
07-08-2015, 10:14
не видя ли какво пише в Битие 1?!, "тъмнината" и "водите" ги е имало още преди Бог да започне да сътворява, защото пише, че първите две неща, които е създал са били "небето" и "земята"(Битие 1:1), след това пише, че "тъмнината" се е намирала в "долната" част на вселената, и че Божият Дух се е носил над "водите"(Битие 1:2), след това третото нещо, което Той сътворил е било "светлината"(Битие 1:3)...
Тъмнината не винаги е злото. Все още не си ми отговорил на въпроса.

Meth
07-08-2015, 10:15
я виж тук какво е казал Господ: "който дойде при Мене никак няма да го изпъдя;"(Йоан 6:37)

как така си представяш истинският Бог просто ей така да изпъди своите създания, които е направил по Свой образ и подобие?!, затова те попитах дали някой те е гонил, било то от ресторант, или от друго място, след като си ял там, макар и храна от вън/от друго място
Противоречиш на свещенната си книга - Библията ?!
- ще ме накарат да си платя...няма значение по какъв начин.

Meth
07-08-2015, 11:27

''И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -

затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.'' Битие 3:22-24

npp
07-08-2015, 11:30
Тъмнината не винаги е злото. Все още не си ми отговорил на въпроса.

как да не е?!, нали вече ти се обясни, че истинският Бог никога не е сътворявал зли неща

npp
07-08-2015, 11:32
Противоречиш на свещенната си книга - Библията ?!
- ще ме накарат да си платя...няма значение по какъв начин.

ти си противоречиш, защото очакваш от зъл бог да ти даде вечен живот

не говорих за плащане(то), а за самото отношение

Meth
07-08-2015, 11:33
как да не е?!, нали вече ти се обясни, че истинският Бог никога не е сътворявал зли неща
А отде се е взело това зло ?
Тоест злото е съществувало преди Бог ?

Meth
07-08-2015, 11:35
ти си противоречиш, защото очакваш от зъл бог да ти даде вечен живот

не говорих за плащане(то), а за самото отношение
И защо да е зъл ?
Е виж какво отношение търпят Адам и Ева след като изядат плода...

npp
07-08-2015, 11:36
''И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -

затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.'' Битие 3:22-24

едно е да не допуснеш да има зло в рая, друго е да изпъдиш човек, истинският Бог е направил първото, второто е дело на другия бог

inewton

npp, в Иоан 1:3 не се ли казва, че Бог е сътворил всичко (вкл. и тъмнината)?

npp
А отде се е взело това зло ?

всяко зло е от "тъмнината"

Meth
07-08-2015, 11:37
едно е да не допуснеш да има зло в рая, друго е да изпъдиш човек, истинският Бог е направил първото, второто е дело на другия бог
За змията разбрах....но Адам и Ева защо да са зли ?

npp
07-08-2015, 11:38
И защо да е зъл ?
Е виж какво отношение търпят Адам и Ева след като изядат плода...

нали каза, че Бог причинява зло на човеците

едно е отношението на Онзи, Който наистина е истинският Бог, друго е отношението на другия

Meth
07-08-2015, 11:38
Най-накрая се намери един истински християнин...
npp разгърни я малко тая книга.

npp
07-08-2015, 11:39

не, защото "тъмнината" е безкрайно-съществуваща(безпричинна)

npp
07-08-2015, 11:40
За змията разбрах....но Адам и Ева защо да са зли ?

кой ти говори за адам и ева?!, аз ти говорих за Бог

Meth
07-08-2015, 11:40
нали каза, че Бог причинява зло на човеците

едно е отношението на Онзи, Който наистина е истинският Бог, друго е отношението на другия
Не съм казал такова нещо.
Кой е ''другия'' ?

npp
07-08-2015, 11:42
Най-накрая се намери един истински християнин...
npp разгърни я малко тая книга.

много си буквален/повърхностен в разбирането на писанието...

дадено е да се упражнява вяра в истинския Господ Бог, четенето е най-накрая по важност

inewton
07-08-2015, 11:43
не, защото "тъмнината" е безкрайно-съществуваща(безпричинна)

Безпричинна също като Бог.

Значи искаш да кажеш, че злото е съществувало още преди Бог да започне да твори?

Meth
07-08-2015, 11:45

Значи искаш да кажеш, че злото е съществувало още преди Бог да започне да твори?
И аз това го питах.

npp
07-08-2015, 11:46
Не съм казал такова нещо.
Кой е ''другия'' ?

не твърдеше ли, че Бог е сътворил "тъмнината", дявола, злите духове...?!

онзи, дето не е истинският Бог

Meth
07-08-2015, 11:47
много си буквален/повърхностен в разбирането на писанието...

дадено е да се упражнява вяра в истинския Господ Бог, четенето е най-накрая по важност

Еми разтълкувай ми го тогава.
Как ще го опознаеш без да четеш Словото Му ? Защо да вярваш в нещо, което не познаваш ?

npp
07-08-2015, 11:48

"тъмнината" е безкрайно-съществуваща, поради което и злото в една или друга форма, проявена или непроявена, свободна или затворена/заключена

inewton
07-08-2015, 11:49
"тъмнината" е безкрайно-съществуваща, поради което и злото в една или друга форма, проявена или непроявена, свободна или затворена/заключена

Има ли доказателство в Библията за това?

defender
07-08-2015, 11:50

тъмммна индия, като ти чета постовете и ми тъмнина пред очите, майка му и зло.

inewton
07-08-2015, 11:52

Интересно, че Луцифер означава "носещ светлина".

npp
07-08-2015, 11:53
Еми разтълкувай ми го тогава.
Как ще го опознаеш без да четеш Словото Му ? Защо да вярваш в нещо, което не познаваш ?

вече ти се обясни доста

защото истинският Бог е живо същество с разум, който надхвърля човешкия с (така да се каже) безброй много пъти, и никой от истинските пророците, които са писали съответните библейски писания не е писал тогава без да получи пророчествата от Него(от самия истински Господ Бог), затова първо е вярата, писанието - накрая

"И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля; защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 20-21

npp
07-08-2015, 11:55
Има ли доказателство в Библията за това?

да, и част от него вече беше представена

npp
07-08-2015, 11:55
тъмммна индия, като ти чета постовете и ми тъмнина пред очите, майка му и зло.

да не си станал индус?!

defender
07-08-2015, 12:01
човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 20-21

Мюсюлманите немат Свети Дух чоувек техния свети дух е моамед.

ко праим

inewton
07-08-2015, 12:01
да, и част от него вече беше представена

Видях го, но между Бит 1:1 и Бит 1:2 е пропуснат голям период от време, затова откъде да знаем дали тъмнината е безкрайно- съществуваща и несътворена?

npp
07-08-2015, 12:04
Интересно, че Луцифер означава "носещ светлина".

думата е от Исая 14:12, "הֵילֵל"(heylel, Strong's H1966), и означава сияещ/изгряващ/огряващ, като с тази дума от една страна е посочена душата, от друга - духовните работници на "неправдата", защото всяка душа някога(в миналите вечности) е имала вечен живот в рая, а духовните беззаконници не са взимали предвид този факт когато са съдили за Божията воля

npp
07-08-2015, 12:07
Видях го, но между Бит 1:1 и Бит 1:2 е пропуснат голям период от време, затова откъде да знаем дали тъмнината е безкрайно- съществуваща и несътворена?

как казваш, че е пропуснат голям период от време през първия ден от сътворението?!, от Битие 1:1 до 1:5 е представен само първият ден(първите 24 часа) от сътворението

npp
07-08-2015, 12:09
Мюсюлманите немат Свети Дух чоувек техния свети дух е моамед.

ко праим

вярващият е добре поне да разсъждава правилно за нещата във вярата - дано колкото се може повече вярващи се ориентират правилно в това отношение

defender
07-08-2015, 12:09
вярващият е добре поне да разсъждава правилно за нещата във вярата - дано колкото се може повече вярващи се ориентират правилно в това отношение

язе 10 пъти им рекох, че тяхната религия е човешка воля, нищо божествено, алъж-вериж търговийка, ама не верват.

даже един подкладе ада с мене, най-чурук дърво съм бил

inewton
07-08-2015, 12:13
как казваш, че е пропуснат голям период от време през първия ден от сътворението?!, от Битие 1:1 до 1:5 е представен само първият ден(първите 24 часа) от сътворението

Думата "хаиета" от стих 2 на Битие може да се преведе и като "беше станала", не само като беше.

В Ис. 45:18 е написано, че Земята първоначално не е била пуста, затова се предполага, че между стих 1 и 2 от Битие е пропуснат период от време, може би падението на Луцифер (Езек. 28:11-19), след който период Земята е станала пуста, а в стих 2 Бог я възстановява.

Та щом е пропуснато това може да е пропуснато и създаването на тъмнината.

inewton
07-08-2015, 12:21
думата е от Исая 14:12, "הֵילֵל"(heylel, Strong's H1966), и означава сияещ/изгряващ/огряващ

Именно, нищо свързано с тъмнина.

defender
07-08-2015, 12:32
думата е от Исая 14:12, "??????"(heylel, Strong's H1966), и означава сияещ/изгряващ/огряващ,

тва, човек като ви слуша си помисли, че за доктора сатан говорите.

npp
07-08-2015, 17:09
Думата "хаиета" от стих 2 на Битие може да се преведе и като "беше станала", не само като беше.

В Ис. 45:18 е написано, че Земята първоначално не е била пуста, затова се предполага, че между стих 1 и 2 от Битие е пропуснат период от време, може би падението на Луцифер (Езек. 28:11-19), след който период Земята е станала пуста, а в стих 2 Бог я възстановява.

Та щом е пропуснато това може да е пропуснато и създаването на тъмнината.

няма как земята да е станала безформена ако преди това истинският Бог я е сътворил с форма, а и Исая 45:18 единствено доказва това, защото там пише: "Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори напусто(напразно), но я създаде, за да се населява", пък и в библейските писания е писано, че Бог е създал цялото вселенско творение за 144 часа(шест дена) - това(144) е едно много велико библейско число

освен Бог има и други безпричинни същества/неща във вселената

npp
07-08-2015, 17:10

свързано е, защото се говори за падение на душата, и на съответните духовни работници, което не може да стане без намесата на "тъмнината"

inewton
07-08-2015, 18:18
няма как земята да е станала безформена ако преди това истинският Бог я е сътворил с форма

Кой ти казва, че е станала безформена, говоря ти за някакъв много мощен катаклизъм (падението на Луцифер), който е опустошил Земята.

inewton
07-08-2015, 18:18
свързано е, защото се говори за падение на душата, и на съответните духовни работници, което не може да стане без намесата на "тъмнината"

Имах предвид самото име.

inewton
07-08-2015, 18:23
"Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори напусто(напразно)

Точно това е посочено в Битие 1:1, но в Битие 1:2 тя вече е пуста, а как е станала пуста не е обяснено.

LoveInfect
07-08-2015, 20:04
Имам въпрос:
Християните девствени ли трябва да се женят, а мюсюлманите това да се женят девствени и за двата пола ли се отнася??
И в исляма половете не са равни защото от къде накъде мъжете ще имат по няколколко жени а жените си имат един мъж??

defender
07-08-2015, 20:25
Имам въпрос:
Християните девствени ли трябва да се женят,

Да, трябва да си девствен, разбира се за да останеш девствен до брака трябва да имаш и малко акъл, иначе животинското ще надделее или ще се травмираш, особено сега като ни залива такава помия за сексуалния живот, лъжат ни че щастието е в секса, и един нещастен човечец, кво да прай, боцват го.

inewton
07-08-2015, 20:32
Християните девствени ли трябва да се женят...

По- скоро е с пожелателен характер, тъй като Бог е замислил сексуалните отношения така, че да носят удоволствие Битие 1:28. Това, че трябва да се жениш девствен е залегнало във времето като доказателство за честността на жената/мъжа, но не се сещам някъде в Библията да се забранява полов акт преди брака.

LoveInfect
07-08-2015, 20:33
ок а някой би ли ме просветлил какъв е смисъла да се женим девствени, защото така много неща могат да се объркат, като на момчето да му е малко пишлето, жената да е дърво в леглото, или просто да не се получава, понякога се случва... но ако правиш секс преди брака, можеш да се откажеш от самия брак, ако полвинката в леглото не я бива. Сексът е много важен в една връзка, ако той куца, бракът ще куца.

defender
07-08-2015, 20:34
но не се сещам някъде в Библията да се забранява полов акт преди брака.
Библията забранява полов акт преди брака!

inewton
07-08-2015, 20:36
Библията забранява полов акт преди брака!

Кога? :D
http://pravda.bg/wp-content/uploads/2013/09/Тъща-300x197.jpg

Наистина не се сещам. Къде се казва такова нещо?

LoveInfect
07-08-2015, 20:36
А аз имам и друг въпрос, библията и/или корана забраняват ли хомосексуалните?

https://www.youtube.com/watch?v=MYSVMgRr6pw
гледайте и клипа

defender
07-08-2015, 20:38

Виж човек, Библията забранява, но тя не забранява като някакъв Мао Дзъдун, тя иска човек да е осъзнат за постъпките си, а не да те травмира.

defender
07-08-2015, 20:41
забраняват ли хомосексуалните?
22. Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия.

ето

inewton
07-08-2015, 20:41

гледайте и клипа

В Библята се казва, че нечисти/грешни са практикуващите хомосексуализъм, но харата със хомосексуална ориентация, които с помощта на Светия Дух превъзмогват изкушението трябва да се приемат защото те не са грешни (в това отношение)

defender
07-08-2015, 20:44
Наистина не се сещам. Къде се казва такова нещо?

"Но, ако не се въздържат, нека се женят; защото по-добре е да се женят, отколкото да се разпалват"

т.е. ако ти се прави секс жени се.

LoveInfect
07-08-2015, 20:48
ок, а вие съгласни ли сте с това :D

inewton
07-08-2015, 20:50
"Но, ако не се въздържат, нека се женят; защото по-добре е да се женят, отколкото да се разпалват"

т.е. ако ти се прави секс жени се.

"Но, това казвам, като позволение, а не като заповед." Коринтяни 7:6

defender
07-08-2015, 20:51
с кое, аз съм съгласен, да ти се виждам сбръчкан или ненормален като се пазя за женЪта.

нямам и една пъпка даже.

inewton
07-08-2015, 20:53

Не!

Те дори (някои) католически свещеници, които не се женят правят секс. Да не припомням за Троянския манастир, гей- ложите във Ватикана и т.н. Щом свещениците не го спазват, защо ние да го спазваме?

inewton
07-08-2015, 21:00
А ти защо питаш? Защото ще го правиш за пръв път и тъй като (най- вероятно) не си женена се страхуваш от Божия гняв или защото ти е интересно какво казват религиите по въпроса?

defender
07-08-2015, 21:03
"Но, това казвам, като позволение, а не като заповед." Коринтяни 7:6

първо той казва, за да се избягва блудство да се женят
а после казва, че това не е заповед, да се женят, а съвет, защото има хора, които могат да издържат и избягват блудството и без да се женят

това той го казва не защото могат да блудстват,
а че едни могат да избегнат блудство като се женят, а друг може да го избегне и без да се жени.

inewton
07-08-2015, 21:07
А грехът може да се прости чрез изповед и покаяние, така че не е толкова страшно.

defender
07-08-2015, 21:18
нарочно да злоупотребяваш с това е страшно, това не е покаяние

LoveInfect
07-08-2015, 21:21
А ти защо питаш? Защото ще го правиш за пръв път и тъй като (най- вероятно) не си женена се страхуваш от Божия гняв или защото ти е интересно какво казват религиите по въпроса?

Интересно ми е какво казват религиите по въпроса, защото аз така и не разбрах за какво е това правило!?
Щом една двойка го искат, защо да не го направят, на кой вредят, а пък ако сексът не се получава между тях да не се женят

Ти пък защо реши че съм девствена? :D

LoveInfect
07-08-2015, 21:23
А грехът може да се прости чрез изповед и покаяние, така че не е толкова страшно.

Само дето си е още по голям грях ако питаш мен, да си кажеш, абе щом ми се прави секс, ще правя, пък после ще се покая и айде

LoveInfect
07-08-2015, 21:25
А наистина ли има гей ложи в Втикана? уау

defender
07-08-2015, 21:31
а пък ако сексът не се получава между тях да не се женят

ти па заради секса ли се жениш за един човек, баси обидата, ми купи си вибратор.

defender
07-08-2015, 21:35
ти ако за секса се жениш, спукана ти е работата, щото брачния живот не е секс, даже често и хич няма и да ти до секс и тогава кво, развод ли

баси консуматорството, тва да не ти е плюшено мече от магазина да го захвърлиш.

аз ако се женя за една жена за секса ми като се сбръчка и си взема нова, младичка тогава.

па ти вече като си лелка оправяй се и с две деца.

LoveInfect
07-08-2015, 21:42
:D :D
Добре сори, не знаех че някой мъж ще седи при жена която не му пуска, но ок щом казвате...
И никога не съм казвала или имала впредвид да се жениш зареди секса. Но искам да кажа, че за един щастлив, пълноценен брак без изневери, се изисква секс на ниво, аз поне така мисля. Може пък да не съм права, вие защо не мислите така? И бъдете реалистични моля

defender
07-08-2015, 21:47
:D :D
Добре сори, не знаех че някой мъж ще седи при жена която не му пуска, но ок щом казвате...

ми като си има причина, няма да ми пуска, кво, тя да не е задължена винаги да ми пуска по желание на клиента, като перфоратор в автобус, братче.

научи се да гледаш на хората не като вещи за консумация, а като хора, с нужди, желания и проблеми.

LoveInfect
07-08-2015, 21:54
Не казвам, винаги и постоянно, това няма как да стане! Исках да кажа никога, т.е. почти никога (само на нова година)
Все едно, каквото и да кажа го обръщате.. по начин по който да изглеждам, елементарно, безчувствнно и безкултурно същество.

Meth
07-08-2015, 22:05
Имам въпрос:
Християните девствени ли трябва да се женят, а мюсюлманите това да се женят девствени и за двата пола ли се отнася??
И в исляма половете не са равни защото от къде накъде мъжете ще имат по няколколко жени а жените си имат един мъж??
Да и двата пола трябва да са девствени.
Мъжът може да има четири жени, само и само ако може да ги издържа (всячески).

Meth
07-08-2015, 22:07

гледайте и клипа
В Исляма е забранен.

defender
07-08-2015, 22:10
.
Мъжът може да има четири жени, само и само ако може да ги издържа (всячески).

Ако на едната жена не и харесва друга от жените кво правим.
Ако мъжа се влюби в една жена повече от другите кво правим.

LoveInfect
07-08-2015, 22:12
А ако жената иска още 2 мъжа кво правим? :D

defender
07-08-2015, 22:13
Ти ми обясни, как една жена ще гледа, че мъжа и прави секс с други жени. Това е все едно да си имам жена и да си водя вкъщи още 3 любовници, да правя секс с тях, а жена ми да им сготви.

Тва е гавра човек, постави се на мястото на жената.

LoveInfect
07-08-2015, 22:14
Всъщност, чакайте, май знам защо мъжът може да има по няколко жени!
Нали в исляма, сексът по време на цикъл е забранен, е на едната като и дойде мъжът да има резервен план ...

defender
07-08-2015, 22:15
А ако жената иска още 2 мъжа кво правим? :D

обезглавяване, елементарно просто.

LoveInfect
07-08-2015, 22:16
Трябва ни dreamwalker

LoveInfect
07-08-2015, 22:21
Да, между др, мюсюлманите точно за това трябва да се покриват, за да нямат нищо за гледане, май това ги било предпазвало от изнасилване май

defender
07-08-2015, 22:29
В исляма изпълняват заповедите на Аллах като някакви автомати.

А при християнството какво се казва: "Отнасяй се с ближния така като искаш да се отнасят към тебе". Точно, кратко, ясно и човешко. Няма жена, няма мъж, важи за всички.

даже дори само с тия 5 думи християнството бие исляма по всякакви параграфи.

ПП: А исляма уж по-късно се появява, но нищо повече не носи, дори връща ни назад.

npp
07-08-2015, 22:58
Кой ти казва, че е станала безформена, говоря ти за някакъв много мощен катаклизъм (падението на Луцифер), който е опустошил Земята.

от началото на настоящата вечност досега не е имало такова падение, което да опустоши земята така както е представена в Битие 1:2, имало е всемирен "потоп", но това е било векове след сътворението, по времето на Ной, десетият от Адам (Битие 6-9)

npp
07-08-2015, 23:10
Имах предвид самото име.

дори и името е свързано с това, защото посочва този преход, душата е била като херувим на небето, после се е озовала под греха, някои (повече/по-скоро) като извършители, други - като жертви...

npp
07-08-2015, 23:18
Точно това е посочено в Битие 1:1, но в Битие 1:2 тя вече е пуста, а как е станала пуста не е обяснено.

обяснено е, просто в първия ден Бог е създал "земята" като основна структура, и по-нататък(през останалите дни на сътворението) е (до)оформил(довършил/завършил) земното творение

"В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 10

npp
07-08-2015, 23:36
Имам въпрос:

в Библията се изтъква духовната девственост, не физическата, но от друга страна, поради разни причини няма как да се препоръча отнемане на физическата девственост, може да се даде сходен пример с консумиране(то) на определена храна, примерно някаква, която е представена като вредна за здравето от страна на науката за природосъобразен начин на живот и хранене, някои хора са яли от тази храна дори без да претърпят влошаване на здравето и без живота им да се съкрати вследствие на това, други пък са се чувствали омърсени/осквернени/съсипани вследствие на приемането на тази храна, макар и това да не е навредило на здравето им и да не е съкратило живота им, трети били/останали по-ощетени дори откъм здраве и дълголетие вследствие на консумирането на тази храна, и т.н...

inewton
07-09-2015, 06:31
Ти пък защо реши че съм девствена? :D

Не съм решил нищо само питах.

inewton
07-09-2015, 06:33
А наистина ли има гей ложи в Втикана? уау

Има. Най- показателен е случаят с отец Масиел.

Някои казват, че папа Бенедикт XVI се оттегли заради разрастването на влиянието на гей- ложите, което май не е точно така, но и то е фактор.

inewton
07-09-2015, 06:35
Само дето си е още по голям грях ако питаш мен, да си кажеш, абе щом ми се прави секс, ще правя, пък после ще се покая и айде

Ако наистина се разкайваш ще ти се прости.

inewton
07-09-2015, 06:39
обяснено е, просто в първия ден Бог е създал "земята" като основна структура, и по-нататък(през останалите дни на сътворението) е (до)оформил(довършил/завършил) земното творение

"В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 10

В Битие има вече една ретроспекция. Бит. 1:27 говори за мъжа и жената, а чак в Бит. 2:22 е обяснено как е създадена жената.
Същото е и със Земята.

inewton
07-09-2015, 07:12
Meth, как е създадена жената според Корана, по- точно според исляма?

Meth
07-09-2015, 09:01
Ти ми обясни, как една жена ще гледа, че мъжа и прави секс с други жени. Това е все едно да си имам жена и да си водя вкъщи още 3 любовници, да правя секс с тях, а жена ми да им сготви.

Тва е гавра човек, постави се на мястото на жената.
Не съм срещал да пише такова нещо в Корана, но в Исляма има неща, които се наричат ''сюннет'' и това са нещата, които Мохаммед ги е правел. Имено правилото за жените е сюннет и не е твърдо установено.
Няма какво да кажа, всъщност и аз не бих имал 4 жени...а и тази традиция вече е останала само в средния изток....и мисля че не е правилно да се прави така....това е просто традиция.

Meth
07-09-2015, 09:02
Meth, как е създадена жената според Корана, по- точно според исляма?
Както Адам - от кал.

Meth
07-09-2015, 09:05
Нали в исляма, сексът по време на цикъл е забранен
От къде го чу това ?

npp
07-09-2015, 10:52
В Битие има вече една ретроспекция. Бит. 1:27 говори за мъжа и жената, а чак в Бит. 2:22 е обяснено как е създадена жената.
Същото е и със Земята.

то е като да създадеш първо пластелина, и после да изваеш разни неща от пластелин с различни цветове

LoveInfect
07-09-2015, 16:15
От къде го чу това ?

Пише го:
„Отбягвайте жените при менструацията и не се доближавайте до тях, докато не се очистят” (2.222).
Отбягвайте и не се доближавайте, се подразбира, да няма полов контакт.

Meth
07-09-2015, 17:12
Да разбрах, благодаря ! :lol:

Meth
07-09-2015, 17:13
LoveInfect ти религиите ли изучаваш ?

LoveInfect
07-09-2015, 17:15
Да разбрах, благодаря ! :lol:

защо се смееш

А иначе четох че оралният секс не е забранен, а нежелан

Meth
07-09-2015, 17:42
защо се смееш

А иначе четох че оралният секс не е забранен, а нежелан
Еми...стана ми някак си...не знам....аз съм тълкувателят на Корана тук. :lol:
Ако няма да ти отнеме девствеността, тогава може. И от медицинска гледна точка е нежелан. А по времето на Мохаммед, оралният секс е бил доста предпочитан.

LoveInfect
07-09-2015, 20:16
Еми...стана ми някак си...не знам....аз съм тълкувателят на Корана тук. :lol:
Ако няма да ти отнеме девствеността, тогава може. И от медицинска гледна точка е нежелан. А по времето на Мохаммед, оралният секс е бил доста предпочитан.

Стига бе! Бил предпочитан? Сигурно защото са нямали презервативи. А я кажи защо от медицинска гледна точка е нежелан??
И не, не изучавам религиите, просто искам да повярвам в Бог, и затова се опитвам да покрия дупките, да си създам мои правила. Примерно не вярвам мн на евангелеата, вярвам в всички пророци.

inewton
07-09-2015, 20:48
Примерно не вярвам мн на евангелеата, вярвам в всички пророци.

И защо вярваш на пророците, а не на Евангелията? Защото всички пророци с изключение на Исаак са имали по повече от една жена, защото една от жените на Авраам му е била полусестра, а почти всички пророци са се женили за свои роднини или защото дъщери раждат от бащите си. Това е принизяване на жената, Бог не е създал жената с тази цел.

В Евангелията има много повече морал и истински ценности, отколкото в Стария завет.

LoveInfect
07-09-2015, 21:12
Няма значение, не обичам да говоря мн за вярванията си, понякога защото сама си ги оспорвам, но се опитвам да видя до колко мога да си отговоря на въпросите, и така.

DoctorSatan666
07-09-2015, 21:13
Стига бе! Бил предпочитан? Сигурно защото са нямали презервативи. А я кажи защо от медицинска гледна точка е нежелан??
И не, не изучавам религиите, просто искам да повярвам в Бог, и затова се опитвам да покрия дупките, да си създам мои правила. Примерно не вярвам мн на евангелеата, вярвам в всички пророци.

> ''Искам да вярвам в глупости и си избирам най-вървежните от булшит пакета, а за останалите си оставам доброволно невежа."

Представям си че това звучи еднакво глупаво и лицемерно както за теист, така и за атеист. Най-вече предвид факта че единствения разум във всяка религия се открива не толкова в отделни истинни твърдения, колкото в разумната съгласуваност между неистинни твърдения - т.е. кохерентността между отделните глупости създава впечатление за истинност, а не това дали тези твърдения изхождат от валидни предпоставки. Но пък точно затова религията и бог са добър продукт за душевна консумация, задоволяващ индивиди с много различни потребности. На всеки е дадена относителната свобода сам да си избира бог, според това кое му допада, или в кое му се иска да вярва. Само че глупостите вървят заедно и се вярват съгласувано - иначе привидната им достоверност веднага избледнява. Но пък за хора, които използват религията с такава очевидна себецентричност, дори и избледняла привидна достоверност е напълно достатъчна. Тъкмо от такъв тип достоверност се поддържа и самоилюзията на Егото, на което себецентричността е пръв помощник, дори необходимо условие. Защото истината няма нужда от борба, от игри на отрицания и взаимни погалвания, от ролеви постановки за бог като образ на всичко към което човек се стреми (тоест което човек изживява като вътрешно необходимо и привижда постигането му в нешо външно). Само лъжата има нужда от борба. Ето всичките 65 предишни страници са тъкмо това - борбата за вашите лъжи, за това кои отделни глупости трябва и не трябва да са съгласувани с най-основните простотии (онези върху които е постигнат общ консенсус.)

defender
07-09-2015, 21:15
Няма значение, не обичам да говоря мн за вярванията си, понякога защото сама си ги оспорвам, но се опитвам да видя до колко мога да си отговоря на въпросите, и така.
като те гледам само за секс говориш, даже и вярата я обърна на тема секс.

сигурна ли си какво искаш и на къде си се запътила. Защото човек който иска да вярва едва ли ще тръгне към вярата като говори само за секс.

Meth
07-09-2015, 21:17
Еми...могат да се пренесат бактерии и т.н....но това си е въпрос на хигиена.

inewton
07-09-2015, 21:19

сигурна ли си какво искаш и на къде си се запътила. Защото човек който иска да вярва едва ли ще тръгне към вярата като говори само за секс.

"И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се..." Бит. 1:28

defender
07-09-2015, 21:24
"И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се..." Бит. 1:28

наистина ли като четеш насоката на постовете на хората в темата относно секса, стигна до този извод, че трябва да ме апострофираш точно с този цитат.

LoveInfect
07-09-2015, 21:26

Ми по-принцип не, но замислял ли си се че може да търся отговор на лични въпроси по тази тема? Но спокс, мога и за други неща да говоря, всъщност и преди говорих (върни се назад да видиш).
И вярвам повече на пророците, защото те са тези които диктуват словото на бог, а там светите, може да са мега добри и т.н но те нямат същия контакт с Бог.

inewton
07-09-2015, 21:27
наистина ли като четеш насоката на постовете на хората в темата относно секса, стигна до този извод, че трябва да ме апострофираш точно с този цитат.

Сексът не изключва вярата, нито вярата секса.

LoveInfect
07-09-2015, 21:28
Мисля всъщност че ти се дразниш от тази тема защото си девствен, а ти се иска да не си :D
Кво й е на темата за секса :D

inewton
07-09-2015, 21:30
И вярвам повече на пророците, защото те са тези които диктуват словото на бог, а там светите, може да са мега добри и т.н но те нямат същия контакт с Бог.

Светците пък имат връзка с Христос, което е същото като при пророцте, защото Бог и Исус Христос са две лица на едно и също нещо- Светата Троица.

DoctorSatan666
07-09-2015, 21:33
Мисля всъщност че ти се дразниш от тази тема защото си девствен, а ти се иска да не си :D

http://prikachi.com/images/484/8223484a.gif

Пази се за въображаемата си сватба..
лел

npp
07-09-2015, 21:34
не вярвам мн на евангелеата, вярвам в всички пророци.

сякаш говориш за хелоуин :-D

defender
07-09-2015, 21:35
Сексът не изключва вярата, нито вярата секса.

ми добре, аз друго имах предвид.

кой светия е тръгнал да става вярващ, заради секса.

представяш ли си Иисус като призовава апостол Петър, да му каже: -"Петре, вярвай в мене", а Петър да му отговори: -"Аз много искам да вярвам, ама как е секса".

DoctorSatan666
07-09-2015, 21:36
сякаш говориш за хелуин :-D

Разликата е по-малка отколкото си мислиш...

LoveInfect
07-09-2015, 21:37
Как така две лица на едно и също нещо?

inewton
07-09-2015, 21:38
ми добре, аз друго имах предвид.

кой светия е тръгнал да става вярващ, заради секса.

представяш ли си Иисус като призовава апостол Петър, да му каже: -"Петре, вярвай в мене", а Петър да му отговори: -"Аз много искам да вярвам, ама как е секса".

Mea maxima culpa. Мислех, че говориш по принцип.

inewton
07-09-2015, 21:40
Как така две лица на едно и също нещо?

Ами Светата Троица, съставена от Бог- отец, Бог- син (Христос) и Светия Дух.

defender
07-09-2015, 21:42
Кво й е на темата за секса :D

нали питаш как е, отговаряме ти и после това.

ми добре, дразня се, голям кеф.

аз не знам дали се дразня или ти не знаеш какво искаш.

LoveInfect
07-09-2015, 21:44
Исус да е казвал нещо за Светата Троица? Не. И това е измислено от светите, на които не вярвам, вярвам в Исус, Мохамед, Исак, Нои, Мойсей...

defender
07-09-2015, 21:45
http://prikachi.com/images/484/8223484a.gif

Пази се за въображаемата си сватба..
лел

в смисъл

LoveInfect
07-09-2015, 21:46
нали питаш как е, отговаряме ти и после това.

ми добре, дразня се, голям кеф.

аз не знам дали се дразня или ти не знаеш какво искаш.

Да тоест познах, както и да е.

DoctorSatan666
07-09-2015, 21:47
в смисъл

В смисъл че дълбоко в себе си знаеш че шанса да топнеш чушката клони към нула и затова го оправдаваш с това че уж било негреховно и трупаш точки пред шефа.

LoveInfect
07-09-2015, 21:49
в смисъл

А сега смисъла да разяснявам.
Ами на техните истории, на това което са казали, те са еднственните които са донесли словото на Бог.
И да ви кажа по-лесно е да не се опитвате да ми разбирате вярванията, защото все още ги сформирам и може да се кривят насам натам, та и за това задавам въпроси.

defender
позна де, позна.

раздрах са от дразнене,

викам си еййй, ся девствен, мнооо съм зле, а виж LoveInfect, по три пишки я ебат, и много се е развила в живота.
супер щастлива е и реализирана, съкън.

inewton
Исус да е казвал нещо за Светата Троица? Не. И това е измислено от светите, на които не вярвам, вярвам в Исус, Мохамед, Исак, Нои, Мойсей...

"Идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светия Дух" (Мат.28:19) (думи на Исус)

Още в първите глави на Битие Бог говори за себе си в мн.ч.

LoveInfect
07-09-2015, 21:51
Чакай да видя.

defender
07-09-2015, 21:52
В смисъл че дълбоко в себе си знаеш че шанса да топнеш чушката клони към нула и затова го оправдаваш с това че уж било негреховно и трупаш точки пред шефа.

приятелката ми не мисли така.

добре, така е.

inewton
И да ви кажа по-лесно е да не се опитвате да ми разбирате вярванията, защото все още ги сформирам и може да се кривят насам натам, та и за това задавам въпроси.

Никой не ти разбива вярванията, ама и ти си избери една религия или стани атеист/агностик.

LoveInfect
позна де, позна.

раздрах са от дразнене,

викам си еййй, ся девствен, мнооо съм зле, а виж LoveInfect, по три пишки я ебат, и много се е развила в живота.
супер щастлива е и реализирана, съкън.

Хич не ми знаеш живота миличък :D

DoctorSatan666
07-09-2015, 21:54

Че как би могла? Ръцете не могат да мислят.

LoveInfect
07-09-2015, 21:55
Казах РАЗБИРА, не разбива, не го прочете както трябва, и не не съм атеист и няма да стана.
А агностик, означава, да анализирам и тълкувам религиите ли? Какво означава?

LoveInfect
07-09-2015, 21:58
Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Че как би могла? Ръцете не могат да мислят

LoL :D
Това ме разби, ама айде остави момчето намира, може пък просто да не е надарен, ако ме разбираш :D Не всяко момче изкарва късмет през пубертета.
Не се сериозно, остави го. Да си девствен не е нещо лошо.

inewton
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Агностицизъм

defender
Че как би могла? Ръцете не могат да мислят.

добре, ти наистина ли мислиш, че липсата на секс може да те травмира или да ти отнеме свободната воля.

LoveInfect
07-09-2015, 22:00
Да, може да те травмира. Особенно ако си правил вече.

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:00
Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Че как би могла? Ръцете не могат да мислят

Това ме разби, ама айде остави момчето намира, може пък просто да не е надарен, ако ме разбираш :D Не всяко момче изкарва късмет през пубертета.
Не се сериозно, остави го. Да си девствен не е нещо лошо.
Да си девствен не е лошо, но пък да издигаш девствеността в добродетел само защото няма коя да ти пусне е доста жалко.

defender
07-09-2015, 22:02
т

Това ме разби, ама айде остави момчето намира, може пък просто да не е надарен, ако ме разбираш

ми пишката ми си е добре, нормални размери, не се срамува и от тялото си

inewton
добре, ти наистина ли мислиш, че липсата на секс може да те травмира или да ти отнеме свободната воля.

Може и да хванеш тендовагинит.

Corb1225
Дефенди не е девствен, ама откъмто другия край :D.

LoveInfect
07-09-2015, 22:03
ми пишката ми си е добре, нормални размери, не се срамува и от тялото си

Тогава, какво е?
Да не си дебел? На колко си btw

defender
07-09-2015, 22:04
Да си девствен не е лошо, но пък да издигаш девствеността в добродетел само защото няма коя да ти пусне е доста жалко.

ми аз не си търся никоя да ми пуска, жена си търся, приятел в живота, не секс кукла с допълнителни екстри да готви и пере.

LoveInfect

++

Corb1225
Може и да хванеш тендовагинит.
От личен опит ли говориш?

inewton
07-09-2015, 22:05
От личен опит ли говориш?

Не, статистиката го показва.

Corb1225
07-09-2015, 22:07
Не, статистиката го показва.
А ти защо се интересуваш от тази статистика?

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:07
ми аз не си търся никоя да ми пуска, жена си търся, приятел в живота, не секс кукла с допълнителни екстри да готви и пере.

Лол ок, кат намериш ми звънни на пейджъра :D

LoveInfect
07-09-2015, 22:09

А ти на колко си че си търсиш жена??
Нали знаеш че е по-добре мъжът да има опит преди да се жени?
Ти не мислиш ли така? Защо? Обясни, интересно ми е.

inewton
07-09-2015, 22:10

Защото четох, че болестта е често срещана при свещениците, след това видях, че я поллучават и "масажистките". А теб какво толкова те интересува?

LoveInfect
07-09-2015, 22:10

Човекът е образован просто. Не може ли

Corb1225
07-09-2015, 22:11
Може, може. Изпробвам го само ;д.

LoveInfect
07-09-2015, 22:12
А ти защо се интересуваш от тази тема? По-назад не те виждам нещо.

defender
07-09-2015, 22:14
А ти на колко си че си търсиш жена??
Нали знаеш че е по-добре мъжът да има опит преди да се жени?
Ти не мислиш ли така? Защо? Обясни, интересно ми е.

Бе какъв опит задължително трябвало да има мъжа ве, тя приятелката ми да и добре с мене пък дреме и колко опит имам.

вие сте мнооо задръстени ве.

говорите все едно имате имплантиран женски полов орган на устата и като говорите и се чува само "пльок-пльок"

LoveInfect
07-09-2015, 22:15
А тази твоя приятелка, тя има ли опит :D

Corb1225
07-09-2015, 22:17
А ти защо се интересуваш от тази тема? По-назад не те виждам нещо.
Интересувам се и съм писал по-назад.

inewton
07-09-2015, 22:17
Бе какъв опит задължително трябвало да има мъжа ве, тя приятелката ми да и добре с мене пък дреме и колко опит имам.

вие сте мнооо задръстени ве.

говорите все едно имате имплантиран женски полов орган на устата и като говорите и се чува само "пльок-пльок"

"Намери си девствена, така няма как да я разочароваш, защото няма да има база за сравнение" Антонио Ресио

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:20
Викаш нямаш проблем с това на приятелката ти да й е добре, проблема е в това че нямаш приятелка :D

LoveInfect
07-09-2015, 22:22
"Намери си девствена, така няма как да я разочароваш, защото няма да има база за сравнение" Антонио Ресио

Не, сериозно, вземи този съвет насериозно.

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:23
LoveInfect гледам си фенка на Джордж Карлин - как това се вписва с религиозните пристрастия?

LoveInfect
07-09-2015, 22:26
LoveInfect гледам си фенка на Джордж Карлин - как това се вписва с религиозните пристрастия?

И защо реши че съм фенка на Джордж Карлин?

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:27
И защо реши че съм фенка на Джордж Карлин?

От профилната ти снимка. Това е фраза на Карлин. Не знаеше ли?

defender
07-09-2015, 22:30
Не знаеше ли?
разбира се, че знаеше, ама ти направи "видъчка"

това е стила :D

LoveInfect
07-09-2015, 22:30
Ами всъщност не знаех.

golemiq_korab_minava
07-09-2015, 22:31
секса ли ви е приоритет?

ловеинфект, дано като пораснеш малко се видиш какви глупости си писала, че иначе лошо

LoveInfect
07-09-2015, 22:32
Но мисля че хората са излишни на планетата.

LoveInfect
07-09-2015, 22:33
секса ли ви е приоритет?

ловеинфект, дано като пораснеш малко се видиш какви глупости си писала, че иначе лошо

Приоритет пред какво? Питаш ме дали ми е приоритет в живота ли?
И ще ми кажеш ли ако обичаш какви глупости пиша? Я ми кажи колко момиченца на моята възраст се интересуват от религия в България?

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:33
http://vbox7.com/play:f6594954

2:30

golemiq_korab_minava
07-09-2015, 22:34
Но мисля че хората са излишни на планетата.

а теб кой те питаше за съществуването на хората?

LoveInfect
07-09-2015, 22:35

Е сега му станах фенка :D

golemiq_korab_minava
07-09-2015, 22:36
Приоритет пред какво? Питаш ме дали ми е приоритет в живота ли?
И ще ми кажеш ли ако обичаш какви глупости пиша? Я ми кажи колко момиченца на моята възраст се интересуват от религия в България?
Питам те с какво свързваш секса, хората и развитието им?

defender
07-09-2015, 22:36
тука е пълно със секс наркомани, няма ли клиники.

LoveInfect
07-09-2015, 22:37
тука е пълно със секс наркомани, няма ли клиники.

Кой е секс наркоман бе? Ти какво си?

golemiq_korab_minava
07-09-2015, 22:38

това или е комик, черен хумор, или е пълен олигофрен, което означава, че и ти си олигофрен.

LoveInfect
07-09-2015, 22:39
Питам те с какво свързваш секса, хората и развитието им?

Секса е начин хората да се сближат, да изпитат удоволствие и да създадат поколение. Това не е ли развитие?

LoveInfect
07-09-2015, 22:39
това или е комик, черен хумор, или е пълен олигофрен, което означава, че и ти си олигофрен.

А ти кво си? Олигофрен на таркалетка.

golemiq_korab_minava
07-09-2015, 22:42
Секса е начин хората да се сближат, да изпитат удоволствие и да създадат поколение. Това не е ли развитие?

това е размножаване

при човешкия животински вид най-често се наблюдава при циганите в квартал столипиново

Не разбрах дефендер къде се включва тук

defender
07-09-2015, 22:42
Кой е секс наркоман бе? Ти какво си?

аз съм нормален, не се друсам.

човек да не се ражда с х*й в гъза, мА

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:44
Е сега му станах фенка :D

В такъв случай ще ми е интересно да разбера какво мислиш за това?

http://vbox7.com/play:66517f5c

defender
07-09-2015, 22:46
да изпитала удоволствие, наркомана също, 10 пъти ти казах, че се друсаш.

задръстеняшка нещастна работа

не ме обвинявай, че си нещастна и се ебеш. Аз съм нормален.

DoctorSatan666
07-09-2015, 22:51
Дефенди, тая вечер нещо много си натуралистичен в саркастичните забележки... Има ли някаква конкретна причина да опонираш толкова? :D

defender
07-09-2015, 22:52
LoveInfect, вече като те видя във форума ще те поздравявам с "фани ма за к*ра", за тебе изглежда е нормално и радостно.

а ти мене с "добър ден" , господинчо верен на жена си

ПП: ща поздравявам така и пред децата ти.

defender
07-09-2015, 22:53
Дефенди, тая вечер нещо много си натуралистичен в саркастичните забележки... Има ли някаква конкретна причина да опонираш толкова? :D

комплексар съм, ае надрусах ли те и тебе.

LoveInfect
07-09-2015, 22:56
Боже, тоя човек е такъв талант! Но дори да е забавен, не мога да се съглася с него. И животът е живот, с изпитаня и трудности, не идеално място. Тези които го заслужат ще получат идеално място.
Но наистина забележителен човек. Май няма да покрия особенно скоро ,,дупките" си в религията. :) :(

LoveInfect
07-09-2015, 22:59
LoveInfect, вече като те видя във форума ще те поздравявам с "фани ма за к*ра", за тебе изглежда е нормално и радостно.

а ти мене с "добър ден" , господинчо верен на жена си

ПП: ща поздравявам така и пред децата ти.

Ти какво знаеш за мен?

defender
07-09-2015, 23:01
ми стана ясно, че се "ебеш" и си много готина

defender
07-09-2015, 23:02
ти кво знаеш за мен?

LoveInfect
ми стана ясно, че се "ебеш" и си много готина
Не се еба.

LoveInfect
Знам че се пазиш за сватбата.

defender
07-09-2015, 23:03
сууупер звучи

LoveInfect
07-09-2015, 23:04
Разбрах също че годините ти са някаква тайна.

golemiq_korab_minava
07-09-2015, 23:05
Помолих Бог да вземе моята гордост,
а Той ми отговори: "Не".
Каза ми, че гордостта не може да се отнеме,
от нея се отказват.

Помолих Бог да излекува дъщеря ми,
прикована в леглото от своя недъг,
а Той ми отговори "Не".
Каза ми, че душата й е невредима,
а тялото й е само временно.

Помолих Бог да ми даде търпение,
Каза ми, че търпението е резултат от изпитания
и не се дава, а трябва да се заслужи.

Помолих Бог да ми подари щастие,
а Той ми отговори "Не".
Каза, че ми дава благословение,
а дали ще бъда щастлив, зависи от мен.

Помолих Бог да ме предпази от болката,
Каза ми, че страданието отделя човека
от житейските грижи и го приближава до Него.

Помолих Бог да ми даде духовен ръст,
Каза ми, че духът трябва да израсне сам,
а Той само ще го подрязва,
за да го накара да даде плод.

Помолих Бог да ми даде всички неща,
за да мога да се радвам на живота,
Каза, че ми дава живот,
за да се радвам на всички неща.

Помолих Бог да ми помогне да обичам другите
така, както Той ме обича.
И Бог каза: "Ти най-накрая разбра
за какво трябва да молиш..."
0
Списание "Българска Наука", научи повече!

defender
07-09-2015, 23:05
Не се еба.

и ко праши като не се "ебеш" и като не вярваш. Щото аз в тая тема друго не разбрах за твоя светоглед.

defender
07-09-2015, 23:06
Разбрах също че годините ти са някаква тайна.

над 20 със сигурност съм

девствен, т.е. неразпльокан

стегнат

Corb1225
07-09-2015, 23:07
Този пич Карлин ме изпълни, велик е. Толкова много истини поднесени по такъв приятен начин.

defender
07-09-2015, 23:10
корбе, ти разпльокан ли си ве?

Corb1225
07-09-2015, 23:11
корбе, ти разпльокан ли си ве?
Тази формулировка ме притеснява ;д.

LoveInfect
07-09-2015, 23:12
Имаш мнооого грешно мнение за мен.
Дали се еба или не си е моя работа, но вече ти отговорих. И да вярвам в Бог и пророците и сетния ден. Целта ми е да запълвам доколкото мога дупките в религията. Иначе нещо беше споменал че не съм реализирана. Какво точно имаше впредвид? Ако имаш впредвид образовнието, минах класа със почти 6, знам 5 езика, амбициозна съм и искам да уча медицина.

defender
07-09-2015, 23:12
Тази формулировка ме притеснява ;д.
:D

нормален ли си ве, нормален

питай LoveInfect тя ще ти ги обясни

LoveInfect
07-09-2015, 23:14
И човек не избира с какво либдо се ражда.

LoveInfect
07-09-2015, 23:14

нормален ли си ве, нормален

питай LoveInfect тя ще ти ги обясни

Какво имаш впредвид?

defender
07-09-2015, 23:17
така е, либидото избира човека, не човек либидото. същото е при кучетата. Чакай те са по-добре, не го правят непрестанно, 2-3 пъти годишно за разплод, владеят се де.

Corb1225
07-09-2015, 23:18
Ами да си разпльокан предполага някой да те е пльокал ;д.

LoveInfect
07-09-2015, 23:18
така е, либидото избира човека, не човек либидото. същото е при кучетата. Чакай те са по-добре, не го правят непрестанно, 2-3 пъти годишно за разплод, владеят се де.

Абе ти въобще виждал ли си куче?

defender
07-09-2015, 23:19
Какво имаш впредвид?

че си нормална, а за съм коплексарин

LoveInfect
07-09-2015, 23:20
Ами да си разпльокан предполага някой да те е пльокал ;д.

Не, имах впредвид защо LoveInfect да обясни?

Corb1225
07-09-2015, 23:21
Не, имах впредвид защо LoveInfect да обясни?
Моя грешка с цитата, трябваше само усмивката да цитирам.

LoveInfect
07-09-2015, 23:22
че защо да си комплексарин? Вземи си излекувай комплекса.
Ти мислиш ли да й предлагаш на приятелкатати? От колко време сте заедно?

LoveInfect
07-09-2015, 23:23
Ох зареди вас седя докъсно, утре кат не мога да стана ще ми се карат, а трябва и да пътувам...

defender
07-09-2015, 23:24
LoveInfect искаш ли да си чукнем среща, да ти дам малко нормалност, секс де. Да не седиш така ненормална у вас.

LoveInfect
07-09-2015, 23:30
Не съм у нас :D И къв секс можеш да дадеш ти? Ти приятелката си държиш на сухо. Поне вземете се оженете.

И имам една забележка: В Исляма пиенето е забранено, а в християнството не.

defender
07-09-2015, 23:32
Не съм у нас :D И къв секс можеш да дадеш ти? .

ми добре, седи си ненормална.

не ма гледай мене аз съм си добре, на тебе секса е нужен да си нормална