- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.3
^ Много добре си направила.
А аз искам да попитам за този лосион с копривата, която се смесва с ракия и престояват 15 дни. Някой чувал ли е отзиви? И как точно се прави? Мажат се корените само с лосиона или може и да го сложа и в маската с масла и жълтък примерно?
П.п
Чували ли сте нещо такова? И какъв дълбоко почистващ или някакъв ексфолиращ шампоан да използвам?
Последно редактирано от lqlq89 : 06-02-2012 на 13:06
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Специално от маслата, като се втриват в корените не мисля, че има нужда от почивка. Вече, ако се ползват някакви други продукти, които съдържат и други съставки, някакви силикони примерно, трябва да се измиват.
http://zlatnaribka.com/shampoan-za-m...-336-1707.html
http://zlatnaribka.com/dylboko-pochi...-251-1467.html
Ако не ползваш стилизанти или други подобни,..които биха могли да се натрупат по скалпа няма особен смисъл и от дълбоко почистващ, говоря за редовна употреба, иначе профилактично се е ок според мен, но всичко зависи от нуждите на косата.
С маска съм: тривитаминол, стимулант, оцет, ракия, капки газ и какао. Сега се сетих, че забравих да сложа жълтък, но нищо, другата седмица. Стояла съм 2 часа, ще изчакам поне още 1. И ще вляза да се измия, после ще си изплакна косата с литър вода и малко оцет в нея.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
И да ви попитам мили ли сте си косата с домашен шампоан? Четох за жълтък и хума, както и за сода с вода и след това се изплаква с оцет и вода.
трябват ми съветиии, преди ползвах сешоар и преса доста често, 1-2 пъти седмично, понамалих, правя си домашна маска със зехтин преди миене на косата или си втривам стимуланта на Икаров, след измиване с шампоан нанясам червената маска Миозотис, полагам грижи за косата си, обаче съм в търсене на ШАМПОАНА хаха, от всеки скалпът ми е раздразнен, сърби ме, не знам на какво се дължи, мисля, че е от честата смяна на шампоани, но не мога да намеря подходящ за мен, нещо да ми препоръчате, чуплива ми е косата, накъсана и изтощена, възстановявам я, просто искам съвет за шампоан
Бих те посъветвала първо да се погрижиш за скалпа с някакъв лосион, примерно Сеобрал, Себорал Форте. А за шампоана - има шампоани, специално за чувствителен скалп, питай в аптека. Не бих ти препоръчала при проблемен скалп да ползваш продукти от местния търговски супермаркет.
до сега не съм имала такива проблеми, наскоро смених доста шампоани, може да е от някой от тях, не знам
а и ми пада повече коса, от колкото е нормално, мисля, че се дължи главно на стрес, но все пак ще си взема някакви ампули и поне временно ще спра стимуланта, защото не ми се иска и да прекалявам, ще си остана на домашни маски и така
Момичета,аз да питам...ако си затопля малко бадемово масло ...нали не се нанася в корените ...защото се омазнява..Нали така?Само по дължината? Извинявам се за тъпия въпрос ама не съм много сигурна![]()
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
^В корените се нанася!!!И по дължината също!Не омазнява спокойно,аз винаги без проблем го отмивам.![]()
Може би мислиш, че като го втриваш в корените косата ти ще се омазнява по-бързо, но споко, точно обратното, голяма част от маслата регулират отделянето на себум, така че давай смело, няма да ти навреди със сигурност! Просто може да нанасяш шампоан два пъти за по-сигурно![]()
Аз да се похваля доста добре ми се отрази бадемовото масло.. В момента е блестяща и много мекичка !![]()
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
^ Супер, а забелязваш ли по-бързо да ти расте косата? Как го ползваш, в маски ли го слагаш или само него? От колко време?
Ами за растеж още не мога да говоря ,защото го правя това с бадемовото за първи път..Но съм намалила използването на стилизантите,на пресата,на сешоара и някак си по-добре е !Иначе и преди съм правила маски ,но не само с бадемово,а и с рициново,хума,оцет,витамин а и имаше ефект до колкото помня
![]()
ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3
Включвам се с въпросче - момичета, ползвали ли сте маслото от макадамия за косата ?? Или някакви продукти, съдържащи макадамия?
Ето и статия - http://www.puls.bg/health/beauty-today/news_10213.html
В България знам само ампули за коса с масло от макадамия...![]()
Иначе аз много искам тези неща http://www.artactionbg.com/haircare.php ама ги няма в БГ...в youtube почти всяко момиче ползва такива и много ги хвалят
А ти доволна ли си от шампоана на Шаума с аргановото масло,taamara?
Ооуу, да, маската от Макадамия и аз за първи път от Ютуб разбрах :Д та затова и попитах тук дали някой е пробвал продукти с макадамия или маслото от макадамия.
За Шаума-та с арган и ванилия ... амм ...какво да кажа, този шампоан е прекалено пенлив, по принцип не харесвам шампоани, които след първото слагане върху косата правят ужасно много пяна, съставът е кофти.. Но аз този шампоан го ползвам, как да се изразя, .. като основа - слагам малко в шепата разнасям по косата, след това отмивам и слагам друг шампоан.
Но определено не бих си го купила отново, следващия път мисля да заложа на Орзен (мнооого го хвалят, както шампоана, така и маската) или някой на Глис, които са с много добър състав, като се има предвид ценовия им клас![]()
Ето и линк към маската от Макадамия, много ми се иска да я пробвам
http://www.enzo.bg/kozmetika/macadam...masque-250-ml/
изглежда добра, бих я пробвала и аз, но по-натам ще да е това
аз съм с боя сега, на следващото къпане мисля да сменя Миозотиса с някоя домашна маска
И аз..
Да попитамкак нанасяте ампулите за коса?На мен ми е много трудно и неудобно
слагате си на пръстите от ампулата и нанасяте с корените ли?Е то е като вода как да стане...или на памук ли слагате?Как?
бан
$h@d0w
Последно редактирано от Sh@d0w : 06-10-2012 на 18:00
Oлееее хора!!!!
Върнах се!
От както обновиха форума не можех да си влезна в профила.Но,сега вече съм тук!
Липсвахте ми.Можех само да чета коментарите ви.
Сори за спама,само исках да ви кажа.![]()
I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хех, добре дошлааа!! : )))) ^.^
продължаваш ли с грижите за косата?
Благодаря!
Да,продължавам!
Честно казано,бях престанала с маските за няколко месеца.Наскоро се подстригах и сега отново съм в играта.
Главно съм наблегнала на тези с кисело мляко,жълтък,оцет/лимон,хума,алкохол.А от маслата в този тип маска слагам само рициново.Прекалено ми е гъсто и тежко за самостоятелно нанасяне.А комбинирано в тази смес ми харесва МНОГО!!!
Смятам да започна да си впръсквам отвара от розмарин в корените след измисване на косата.
По-нататък мисля да наблегна повече на маслата като ги мажа самостоятелно.
I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!