Аз също обичам картофи и хапвам понякога, все пак храната е и за да и се наслаждаваме, а не да се лишаваме от това, което обичаме, напълно.

Ето какви неща бих ти препоръчала аз. Бих включила и мляко с овесени ядки/ трици, но щом не обичаш, няма. Може и извара да включиш, ако искаш, но аз не обичам особено. Посочила съм и ориентировъчни часове на храненията.

ЗАКУСКА (07:00-09:00)
За човек като мен, който има точно десетина минути сутрин да закусва нещо, което е добре да го засити поне до 10:30-11:00 ч, хапвам 2 плода + 40-50 гр сурови ядки (кашу, бадеми, лешници). Добра идея са и 2 филийки - препечени или не (за предпочитане не бял хляб, може да е пълнозърнест или ръжен, например), намазани с масло и мед/ фъстъчено масло или нещо друго, което обичаш. Друг вариант за закуска са яйцата- сварени, на очи, бъркани. Може да пиеш мляко с какао (за предпочитане натурално), кафе и др. Можеш да хапнеш и кисело мляко.

МЕЖДИННО ХРАНЕНЕ ПРЕДИ ОБЯД (10:00-11:00)
Както вече казах, предпочитам обилното закусване, за да мога в училище, където се продават всевъзможни неща, които не бих искала да ям, да си купя плод. По-често си нося от вкъщи плодове- банан, портокал, ябълка, мандарина + 50 гр ядки (бадеми, кашу, лешници). Понякога си купувам и Corny, въпреки че не вярвам особено в здравословните му ползи, на фона на други снаксове и подобни, Corny или многозърнест Bake Rolls звучат добре.

ОБЯД (12:00-13:30)
Тук имаш богат избор от продукти. Картофи (задушени, сварени, но не пържени), яйца, салата + ядки + плод, месо, кисело мляко с плодове, 2 филии хляб (не бял, по-добре ръжен/ пълнозърнест), риба.

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА 1 (по желание, ако огладнееш около 14:00)
Плод + ядки; фреш.

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА 2 -желателно е да присъства тази следобедна закуска (16:00)
Може да ядеш плод; филия (не бял хляб); смути от плод по желание, фреш, но не прибягвай до бисквитки и други сладкиши.

ВЕЧЕРЯ (17:30-19:00)
На вечеря може да ядеш бяло месо, салатка, пълнозърнеста/ ръжена филийка, кисело мляко с плодове, риба. Избягвай тежките меса вечер, както и мазната храна.

СЛЕД ВЕЧЕРЯ -(ако огладнееш около 20:00):
Плод.

Отделно от това пий много вода. Не натъртвам на никого горепосоченият хранителен режим, това е начинът, по когото аз бих се хранила. Индивидуалните нужди на всеки човек са различни.