.
Отговор в тема
Страница 6 от 91 ПървиПърви ... 23456789101656 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 2259
    Не се уточних извинявам се. Мислих да е нещо от рода на разработка на уеб сайтове или поддръжка на софтуер.

Мега фен Аватара на Dagichka
    ^ ох като ви чета писаниците и лееко завиждам :Д
    аз знам какво ме чака другата година - 7 проекта първия срок, още 7 втория + изпит за проф. квалификация теория и практика. направо грр
    сега чета "Тютюн", в началото ми грабна вниманието, харесва ми как е написана, ама сега към средата, с всички тези подробности за работата с тютюна и тн. малко ми доскучават и изпускам нещата ;д пък и я чета на компа и очите ми станаха на нищо вече
    DD, аз започнах да си мисля за Шотландия, бффто и тя се гласи натам да ходи, че техните без това си живеят там в Glasgow. тя хубаво там ще отиде при тях, ама мен ако ме приемат наще като нямат пари да ми пращат секи месец за живот кво ще правя не знам ;д
    въобще какво ви е мнението за висше в Европа? макар в някои държави да е безплатно, пари за жилище, храна, транспорт откъде?

^ странно, аз ако бях на твое място не бих завиждала, ти си имаш дадена цел и знаеш, че ще стане а аз имам просто една идея която няма да се получи лесно :/ За чужбина да обмисляла съм го, защото майка ми работи в Англия, но не знам изобщо не съм запозната с приемните изпити и тн.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    въобще какво ви е мнението за висше в Европа? макар в някои държави да е безплатно, пари за жилище, храна, транспорт откъде?
    Еми аз си живея и уча в Стокхолм, Швеция, така че смятай :Д За парите не ми е проблем, мойте ще припокрият едно 90%. Останалото аз ще си плащам с работа или студентски заеми.

С какво сте се насочили там и в кои градове?

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от ShadyGirl07 Виж мнението
    Не се уточних извинявам се. Мислих да е нещо от рода на разработка на уеб сайтове или поддръжка на софтуер.
    Надявам се линкът да е точен: http://ecatalog.nbu.bg/default.asp?V...E3%F0%E0%EC%E0

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Еми аз си живея и уча в Стокхолм, Швеция, така че смятай :Д За парите не ми е проблем, мойте ще припокрият едно 90%. Останалото аз ще си плащам с работа или студентски заеми.

С какво сте се насочили там и в кои градове?
    оо ти си имаш стаж вече и ще се оправиш значи ;д аз засега признавам малко лежерно се отнасям, това което съм проучила е University of Strathclyde (Шотландия), HAMK (Финландия) и още 2-3 дето не им помня имената :Д засега под лек натиск от наще мисля да си продължа инженерните специалности, че сестра ми която скоро завърши психология в САЩ сега не може да си намери работа и най-вероятно ще се връща в Бг и е пълно мазало..

Град
    София, България
    :Д е, половината ми живот съм прекарала зад БГ граница

иначе, strathclyde и аз го гледах; но нямаше това, което аз търсех. не и точното, де. има politics, а аз искам international relations with law.

На strathclyde ми харесва, че сумите са по-ниски, а и като оценка ми трябва само 34 точки от 45 (говоря за IB)

в кой университет е учила сестра ти?

Мега фен Аватара на Colouring
    ShadyGirl07, тази презентация е направо абсурдна. Мда.. на някакъв "професор". :Д
    Ако не ти върви поне малко математиката е много лошо. Никой не ти иска да си мастър, ама не може и да си пълен гьон. Изборът ти да си в УНСС специално за
    Мислих да е нещо от рода на разработка на уеб сайтове или поддръжка на софтуер.
    също ми се вижда доста странен.

Първо за УНСС се разбрахме, че е моя грешка бях погледнала презентацията и се заблудих.Второ за математика мислиш ли, че не знам че е така, запозната съм с тези неща и знам за какво става на въпрос и до какво ниво трябва да я знам тъй като учих една година във доста известно училище по компютърни техники и системи, но поради здравословни причини се преместих да уча в друго училище.И въпреки всичко това имам някаква надежда да продължа да уча това което ме влече,мислила съм и за други специалности разбира се, но нали знаеш искаш след време да работиш нещо което ще ти е интересно и което обичаш, а не просто нещо с което ще изкарваш много пари.

Виж линка дето съм ти дал.

^ DD, сестра ми завърши Bowdoin (уж 5-6ти в класацията за топ 100 liberalarts и бла бла)
    не знам заради сложнотиите с визите или какво, ама вече от 3 почти сигурни позиции, за които кандидатства (казаха и, че е топ кандидат, много я харесват и тн глупости) мекиичко я отрязаха, а ОПТ-то и изтича края на тоя месец..
    а в Швеция да препоръчаш някой университет? ;д
    мен доста ме влекат скандинавските страни, само че с това време и липса на слънце само не знам как бих издържала ;д

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Виж линка дето съм ти дал.
    Видях го, хареса ми като цяло.А само да попитам рисуването на каква степен е? Смисъл трябва ли да умееш да рисуваш много добре или може просто с основни познания ?

^ DD, сестра ми завърши Bowdoin (уж 5-6ти в класацията за топ 100 liberalarts и бла бла)
    не знам заради сложнотиите с визите или какво, ама вече от 3 почти сигурни позиции, за които кандидатства (казаха и, че е топ кандидат, много я харесват и тн глупости) мекиичко я отрязаха, а ОПТ-то и изтича края на тоя месец..
    Аз да ти разказвам ли по-фрапантни истории? За Българи в чужбина, които за да успеят, са пуснали стотици CVта.

Видях го, хареса ми като цяло.А само да попитам рисуването на каква степен е? Смисъл трябва ли да умееш да рисуваш много добре или може просто с основни познания ?
    Не съм сигурен, по-базови неща са, не се иска да рисуваш много добре. Виж и условията за прием.

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Не съм сигурен, по-базови неща са, не се иска да рисуваш много добре. Виж и условията за прием.
    Видях ги и тях, с ТОП теста мисля, че ще се справя ако започна от сега да наблягам на него.Хубавото е, че не искат матура по математика и обмислям и да не ми е математика, а нещо по което ще изкарам по-добра оценка.

Град
    София, България
    а в Швеция да препоръчаш някой университет? ;д
    мен доста ме влекат скандинавските страни, само че с това време и липса на слънце само не знам как бих издържала ;д
    Ох, горката :/ много е лошо това.

Иначе, в Швеция с какво? Kungliga Tekniska (кралския технически) за информатика и други науки, препоръчвам. И той е топ университет. Иначе, нз. Аз не съм се интересувала за Швеция.

А с липсата на слънце се свиква :Д

Мега фен Аватара на Chacho
    Лол, имам колега програмист, завършил УНСС с няква информатика. Кълне изгубените години.

ShadyGirl07, защо изобщо ти е да учиш? По-добре прочети малко уроци, почни сама да се упражняваш в къщи, направи няколко сайта, изгради си портфолио и кандидатствай за работа. В университета само ще те спънат. Заслужава си кажи-речи само математиката във ВУЗът.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Ох,ох,ох... Записвам се в тая тема и само дето не са ми потекли сълзи от очите! Не искам...не искам да се сбогувам с училище, със съучениците си, не искам да знам, че вече няма да има екскурзии с класа, че вече няма да ги има междучасията, в които ходим напред-назад по коридора и се хилим до полуда...Не искам да знам, че ученическите ми години се изнизаха и след година започва самостоятелния ми живот, същинския...по-трудния. Не мога да повярвам, че дойде и моя ред да пиша в такава тема, но ето, че е така. Само аз ли се чувствам така? Само аз ли НЕ искам тези щури и весели години да си отиват? Ох, излях си душата, а сега да ви питам: има ли някой за медицина в софия и варна?
    Ако си решил да караш, прави го разумно ВИНАГИ! Оценявай своя и чуждите животи!

"Животът е твоята тетрадка...В нея ти имаш свободата да пишеш глупости, лъжи или...просто да скъсаш страницата." - Ричард Бах : ))

За чужбина да обмисляла съм го, защото майка ми работи в Англия, но не знам изобщо не съм запозната с приемните изпити и тн.
    Прочети внимателно в сайтовете на университетите какво се изисква за прием. Обикновено кандидатстването става с регистрация в сайта UCAS. Там също има много информация.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Лол, имам колега програмист, завършил УНСС с няква информатика. Кълне изгубените години.

ShadyGirl07, защо изобщо ти е да учиш? По-добре прочети малко уроци, почни сама да се упражняваш в къщи, направи няколко сайта, изгради си портфолио и кандидатствай за работа. В университета само ще те спънат. Заслужава си кажи-речи само математиката във ВУЗът.
    Защото за родителите ми без диплома никъде няма да ме вземат на работа.И аз честно казано мисля по същия начин,нищо че знанията са най-важното, но имам впечатлението,че в България не ги интересуват колко можеш и знаеш, а колко висшета имаш.

Цитирай Първоначално написано от DukeSolinus Виж мнението
    Прочети внимателно в сайтовете на университетите какво се изисква за прием. Обикновено кандидатстването става с регистрация в сайта UCAS. Там също има много информация.
    Благодаря, ще го разгледам сайта : )

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Защото за родителите ми без диплома никъде няма да ме вземат на работа.И аз честно казано мисля по същия начин,нищо че знанията са най-важното, но имам впечатлението,че в България не ги интересуват колко можеш и знаеш, а колко висшета имаш.
    И това не е така. Особено в тази област, трябва да имаш и двете...или поне да учиш и работиш.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    И това не е така. Особено в тази област, трябва да имаш и двете...или поне да учиш и работиш.
    Да така е, а и няма как да вземеш висше без да си учил и да знаеш, освен ако не си я купиш разбира се,но нямах предвид това а, че пред някой с диплома и знания и някой без диплома също със знания всеки ще избере първия.

Мега фен Аватара на Chacho
    Да така е, а и няма как да вземеш висше без да си учил и да знаеш, освен ако не си я купиш разбира се,но нямах предвид това а, че пред някой с диплома и знания и някой без диплома също със знания всеки ще избере първия.
    Казвам ти го като човек, който беше във ФМИ, работи в тая област, говорил е с достатъчно хора в тая област, за да е наясно какво се търси. За дипломата ти никой няма да те пита - а ако им покажеш такава от УНСС по ИТ, може и да не те вземат. Може да запишеш една година някъде, колкото да видиш какво е. Но просто ще видиш, че няма смисъл, особено ако се занимаваш с уеб, за който е нужно да си в час с технологиите. По-добре иди в Телерик. Ако искаш висше и диплома, запиши нещо друго. И аз сега обмислям да запиша, за да имам тапия, но в ИТ е безсмислено.

За работа ме приеха без опит, с тестове, които провериха уменията ми и които ми определят заплащането. На другите места също е така. Или евентуално ти изискват портфолио. Или опит. Зависи от позицията. Ама диплома... хах.

И Sh@dow може да се включи, същото ще ти каже.

Ако е проблем да убедиш вашите, направи си 2-3 проекта вкъщи, кандидатствай за работа, хвани се на по-висока заплата от тях и им кажи, че не стоят така нещата, както те си представят.

Тва не означава, че не искат качества. Искат специалисти. Но можеш да се специализираш вкъщи.

ПС: Имам колега, които е без висше и преподаваше в СУ ФМИ, където се води най-най. Той най-много ме е убеждавал да не записвам университет. Масово хора без дипломи взимат по-високи заплати от хората с дипломите.

ПС2: Дори и с математика да решиш да се занимаваш и да добиеш университетските знания (да усвоиш висшата математика) с воля и постоянство можеш да го постигнеш вкъщи.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

^ Интересно, не знаех, че нещата стоят така.Но въпреки това не си представям как ще науча всичко от вкъщи, да наистина повечето неща за компютрите съм ги научила сама със много постоянство, но това са общи неща.Сама не виждам как ще се справя все пак нали някой трябва да ти каже или покаже как се прави дадено нещо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си