- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Здравейте, мисля че и аз имам фимоза, защото не мога да си забеля изцяло главичката..Искам да попитам мога ли да водя полов живот ( да павя секс ако не си забелвам главичката до край).. някой пробвал ли е.. защото не мисля, че ще е проблем нито за мен нито за нея
Здравейте, до скоро бях правил секс само с презерватив, но последните 2 пъти пробвах без и когато го вкарвах ме болеше и сякаш нещо ми дърпаше. Беше много неприятно и даже се уплаших малко и като попрочетох май и аз имам късо гемче. Сега ме е страх да пробвам без презерватив да не вземе да се скъса, пък не ми се ходи на лекар нито пък да ми го режат. Дали с времето ще се отпусне?
Здравейте, ще прикача снимков материал, за да стане по-ясно. Предупреждавам, че не е за под 18
Та проблема ми е следния, трудно-граничещо с невъзможно забелване на главичката в нормално състояние на пениса. Бърз въпрос, фимоза или не?.
Клик.
Един въпрос: Като отида да ми махнат късото гемче при биенето на упойката боли ли много? И къде точно ти я бият? Вярно ли е че за 5-10 минути ти го махат и си готов. После обаче 1 седмица не трябва да имаш полов акт поне?
Който има въпроси за нещо свързано с този проблем нека ме попита на лично, ще отговоря на всеки![]()
Здравейте. На 20 години съм. При мен ситуацията е следната - преди трудно си оголвах главичката. В ерекция си беше направо невъзможно и болеше много. Кожният пръстен отпред е много тесен явно. Но след като намерих прости упражнения в интернет за разширяване на този кожен пръстен, сега главичката се обелва лесно дори в ерекция и няма болка. Възможно ли е да се нормализират нещата след още време? (макар че вече няма болка, все още има стесняване). Не съм ползвал никакви кремове и мазила..
Здравей,
Рицарю, от снимката се вижда, че не само имаш, а дори става въпрос за много тежка фимоза. Нямам представа от кога, но почти е сигурно, че не е от "вчера" и най-вероятно постепенно ще се става все по тежка. Всъщност дори се чудя, как изобщо правиш секс?! Може би е редно да се консултираш с уролог по повода, тъй като отново почти е сигурно, че ще се наложи обрязване.
Успех!
На мене ми биха в бедрото първо, после на самия ти член я бият, просто усещаш боцване и ти изтръпва... Самата операция представлява буквално забелване на кожичката ти. Сцепва се по средата отдолу на главичката, където се намира гемчето всъщност обръща се надолу и се зашива за ствола на члена... На пръв поглед в крайна сметка изглежда обрязан, но не е, защото нищо не е махано, просто вече главичката ти седи постоянно открита, което пък от друга страна е по-хигиенично. Това е което ми направиха на мене преди няколко години, защото имах проблем със забелването и се цепеше кожичката и ме болеше...![]()
"You were deceived"
Ами на пръв поглед изглежда че е обрязан, тоест че кожичката е махната изцяло, това което хирурзите ми казаха на мене е че няма да я режат. Зашита е надолу по цялата обиколка на члена и се различава от останалата част, седи бледо-розово. Все едно е забелен и кожата вече не се връща върху главичката, защото е част от ствола вече... не знам дали ме разбра...
"You were deceived"
Така както го описваш на мен ми звучи все едно по време на секс пак ще има лека болка както и преди манипулацията. Не трябва ли по време на секс кожата покриваща члена да се движи?
П.С. Страхотен аватар. Knights of the Old Republic?
Сиреч частично обрязване . В спокойно положение има кожа , набрана зад коронката , но не покрива главичката.
Не е задължително кожата да се движи по време на полов акт. При пълно обрязване в ерекция въобще не се движи кожата.
"You were deceived"
Здравейте! На 24 години сам и кожата в горната част на препуциума ми малко по - тясна. В нормално положение нямам проблеми с оголването. По време на ерекция също се получава само, че малко по - трудно и чувствам лек дискомфорт. Опериран съм от фимоза и тогава са ми отстранили гемчето. Има ли нещо, с което мога да си реша проблема, например с накакъв стероиден крем или трябва да се консултирам с лекар? Не е голям проблем, но е леко неприятно.
Последно редактирано от uspl : 11-04-2013 на 18:43
Ами аз съм на 15 години и кожичката ми се забелва малко по бавно за сега е забелена докрай само от дясната страна това някакъв проблем ли е?
Здр.,преди 3 седмици ме обрязаха,отстраниха и гемчето,след 3-4 дена забелязах че на мястото на гемчето шевовете са се скъсали,след което се отвори и хоризонтално на гема по шева ,отворите са по 5мм ,ходих при хирурга каза че няма проблем,бани с тетра и т.н,трета седмица няма никакво зарастване,изглежда обрязването е частично защото гланса е покрит почти до пловината и след забелването стига точно под главата и започва да опъва а остава още кожа отдолу,утре започвам мазане с хемагел дайте съвет...на 34г съм..
Последно редактирано от roni179179 : 11-22-2013 на 03:43
Вземи тинктура от Календула и капи по 2-3 капки върху раната. Щом е частично- по твоето описание - дръж го забелен - така , че раната да е отворена - да диша . Можеш да направиш и като компрес и отгоре да капваш Календула .Ако живееш в София - тинктура има 100% в хомеопатичната аптека на Чаталджа.
А иначе - трябвало е все пак да попиташ преди да те оперират какво ще е - частично или пълно . За някои хора няма значение , но значението идва после...
Георги,благодаря за отзива,раната леко полеко зараства но сега имам друг проблем,след като спадна отока препуциума който иначе покриваше пловината глава се свлече зад нея и остана там,при еркция чувствам стягане по линията на шевовете дори болка,очевидно е че пръстена от среза е доста тесен а под него има още кожа но заради стеснението не се движи на никъде,това нормално ли е,май ще се ляга пак под ножа,...
По това , което описваш - най-вероятно ще се наложи пак да легнеш .Ето това е проблемът на частичното.
Здравейте, преди околу година ми направиха операция /частична/. Преди нея не можех да забеля в ерекция, дори в нормално състояние беше трудоемка задача. В момента нещата са се стабилизирали. В нормално състояние нямам никакви пречки, обаче при ерекция самото забелване се получава малко по-трудно и кожичката се събира точно под главичката, образувайки нещо като пръстен. В първите няколко месеца след операцията имаше леко стягане и неудобство, в момента това нещо е доста незначително. Та въпроса ми е това би ли било евнтуална пречка и дали ще ми се налага повторно лягане под ножа ? На 19 години съм.