- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Подсетихте ме, че няма да е зле скоро да препрочета Малкият принц...
Хора, а някой от вас чел ли е Норбеков?
По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...
"Ние не сме добри или лоши, казва Женя, ние сме такива, каквито ни правят нашите избори."
Moжете ли да опонирате на този цитат???
Абе, всъщност "добър" и "лош" е субективно понятие.
Моят избор може да се види безкрайно безсъвестен на някого, но да е най-логичният изход от ситуация аз мен.
И обратното.
С две ръце се подписвам под това. Дадох им шанс, еми, не стана. На инат довърших Захир и Пътят на щастието.
Не бих повторила.
Четох я миналата година по това време.
Толкова противна и тъпа ми беше в училище, а на този акъл ми се стори невероятна. <3
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Какво мислите за книгата 'Не без дъщеря ми'? Мисля да си я поръчам. Казват, че филма бил много хубав, но аз мисля да пробвам с книгата. Та, някой чел ли я е? (:
http://ask.fm/iwwkaa
Някой чел ли е нещо от новите български автори (Захари Карабашлиев, Калин Терзийски, Георги Господинов и т.н.) ?
Ако да какво и хареса ли ви?
чела съм "Душа назаем" на Тихомир Димитров и беше страхотна. мераклийка съм и на "18% сиво" и "Физика на тъгата", ама нямам пари в момента да си ги купя :с
препоръчайте ми някоя книга, нещо тип П. Г. Удхаус, моля :3
На Калин Терзийски прочетох две. Много го хвалят, обаче аз не намирам нищо в него.
Почнах Сиянието тия дни. Винаги като ще имам изпити почвам да чета и отделна литература. Голямо съм шмате...
На Карабашлиев съм чела 18% сиво.
Очаквах много повече от книгата, но като цяло е хубава, по-различна като стил и замисъл.
Точно онзи ден се сетих за нея и осъзнах, че не помня какъв беше края на цялата история, а я четох преди 1-2 месеца. Помня само, че към края вече се случваха супер неочакваните /от читателя/ неща. Началото определено е по-добро обаче. Въпреки, че историята е динамична, разказана е по абсолютно непретенциозен начин. Основно ми хареса това, че проследява как се оправя един българин в Америка. xD Има забавни моменти, има тъжни моменти, има всичко.
Книгите на Коельо и Букай са подходящи за разни кифлички, които не умеят да схванат смисъла на един текст и трябва всичко да е обяснено в книгата, а и да има от къде да се взимат цитати, за да ги постват в фейсбук! ;д
18% сиво препоръчвам, въпреки че доста хора твърдят, че е комерсиална.
На ГГ съм чела почти всичко, за мен Физика на тъгата не беше сред най-силните му, но препоръчвам "И всичко стана луна", поезията му и "Естествен роман"/
За Хорхе Букай не знам как е, ама за Коелю е точно така - сдъвкано и изплюто като за хора с отрицателно IQ. Всеки ред от книгата, която съм чела от него, ме дразнеше със смилаемостта си. Въпреки хубавия замисъл просто те дразни, когато се имаш за интелигентен, пък някой те взима за мезе и ти дава всички поуки наготово.
Много хубаво го е казала мацката - подходящ е за такива, които не умеят да вникват в текст.
Хубу де.
Прав е значи :Д
Аз почти свърших с изпитите, и в следните няколко месеца ще ви тормозя яко с коментари по различни книги
очаквайте завръщането ми!
Аз преполових "Ловецът на хвърчила". Тегави са ми някои моменти, особено с моето въображение, което ми изкарва всичко пред очите като на филм. Не мога да приема и разбера действията на повечето герои и много ме дразнят на моменти, но да видим какво ще стане накрая![]()