Първоначално написано от
nIkEnCeTy_bE
1. По - какво ще ти е изпита? По Теория на международните отношения. Лесно ли се съсредоточаваш, когато трябва да учиш или да свършиш нещо важно? Не, ЗАБОГА, 2-3 дена пиша по разни столове вместо да уча.
2. Какво може да те извади извън кожата ти? Признаците на празноглавие в най-общ смисъл. Липсата на причинно-следствени връзки в мисленето на хората, заучаването и употребата дословно на чужди мнения. За сляпото чуждопоклонничество казах и по-рано, но то е най-чест и характерен пример. За жалост се среща доста често. Но това ме научи да наказвам вербално хората, които са такива, по-изтънчено.
3. Лесно ли се възмущаваш? За какво последно го направи? Пак съм отговарял, но от тогава ми дойде още едно грандиозно възмущение. Искахме с един колега да си разменим графиците, така че аз да работя събота вместо него. От 4-те дни, които оставаха докрая на седмицата, началничката размени местата ни в 3 от тях, но не и в събота. Много се възмутих и казах на колегата, че ще му взема смяната, а и занапред ние да си се разбираме между нас и после да им казваме кой кога е работил. ***м ти тъпите графици. За пореден път се убеждавам, че когато хората, от които зависи нещо, си се разбират помежду си как да го свършат, то непременно бива по-добре изпълнено, отколкото когато някой биг бос налага ред.
4. Коя смяташ, че е най - голямата нередност в нашата държава? Колкото и да има други неща, които за мен са по-вредни, то най-лошото и цялостно нередно ми се вижда това, че пенсионерите вземат смешни пари, с които доказано не може да се оцелява...поне не и нормално. Крайно оскърбително е да си работил 30-40 години и да бъдеш отхвърлен, когато вече не можеш да работиш.
5. Кой е най - добрият ти приятел? Не мога и не искам да отделям такъв. Няколко са. Масата са от компанията ми, в която движех, от когато бях 5-6 клас до сега. От тях ще отделя 4, които условно ще наричам Лалето, Голямата глава, Бабата и Машината. Съквартиранта ми, може би, както и колежката, с която водя предаване лека-полека се утвърждава като такъв. Защо точно той? Какво го прави такъв? С първите четирима имам много спомени, както добри, така и лоши, но те винаги са били до мен, когато е трябвало, а и особено когато ми е трябвало да ги няма за малко. Съквартирантът е до мен, ще, не ще, пък и се справя в задачата. Колежката е меринджей и много ми пасва като характер, неслучайно ми стана близка доста бързо. Опиши най - важното, което е правил за теб.
По единично:
Колежката - слуша ме и помага, когато споделям.
Съквартирантът - не ме оставя гладен. И прави така, че да не се чувствам неудобно, че често го цоцам.
Бабата - макар да е по-заможен от масата хора в компанията, никога не го е показвал. Винаги е бил с нас, както сме си ние. Много често ни е правил самоволно, без да го търсим, добрини за нас.
Лалето - той е от тия, дето сами няма да се сетят да те потърсят, но е след 2 минути там, където е нужен.
Машината - ме е приютявал у тях, когато е нужно, също важи това, че не ме е оставял да мра от глад.
Голямата глава - стъпи в салатата на Нова година.
В общи линии виждаш, че не мога да откроя нещо грандиозно, а всичко е съградено с множество малки нещица. Те значат.