- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Как да разбера дали съм с розов или с жълт подтон? И за какво би ми послужило, ако знам? :Д
Тази вечер ще пробвам маската с горчица!
За да си избереш фон-дьо-тен
Галакси, като правя нещо, се опитвам да го правя като хората. Лакът изглежда в пъти по-добре, когато е нанасен като хората. Да си отглеждам нокти, да им слагам масло за кожички и да искам да се лакирам, ама да нямам търпението да го свърша свястно, е като да си измия само горния ред зъби - тъпо и нелогично.
Последно редактирано от PinkPan7her : 09-10-2014 на 17:04
Фондьотени мразя. А каква е връзката с цветовете червила/лакове/..., които ми отиват?
Хм, отново за маската с горчица. Преди нея се нанасят масла по дължината на косата. Трябва ли с тях да избягвам корените/скалпа, или няма значение?
Последно редактирано от Deadlock : 09-10-2014 на 17:43
Има. По принцип по цветовете на вените може да се разбере. Ако са синеещи си със студен, ако са зеленеещи си с топъл, а ако не е нито едно от двете с неутрален. Но и по снимки с други хора около теб си личи кой е по-розовеещ или жълтеещ от теб.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Добре ли е като състав на розова вода: дейонизирана вода, розов екстракт, аромати. Не съдържа оцветители и алкохол. Попринцип не е зле, но ми звучи все едно е само вода и акомати и в крайна сметка никаква розова вода ;д .
Последно редактирано от Тамии ..^^ : 09-11-2014 на 12:14
На истинската розова вода трябва да пише само Rosa damascena flower water. Без аромати олиа и т.н.
Аз днес се натъкнах на една, на която пишеше само: Water, rosa damascena flower water. И много се чудех дали да си я взема, но не знам дали е хубава?
Последно редактирано от Make me : 09-11-2014 на 12:56
Някой алергичен към глутен има ли?
Тенденциозно имам проблем с подут стомах. Не съм дебела, спокойно. Знам, че има за чистене, но определено понякога се усещам страшно подута, дори е болезнено. Нямам проблеми с ходене до тоалетна - в интерес на истината, сега се сещам, че сякаш нещата леко се усложняват, когато съм яла хляб.
Забелязах, че когато ми се случи да ям повече хляб, положението се влошава. Възможно ли е това да е алергия? Нямам обриви, но сред симптомите са именно подуване, дискомфорт в областта на корема... Би било доста тъжно да трябва да си търся безглутенов хляб, паста и кускус (такива животни има ли??)
Решила съм, че една седмица няма да ям хляб (освен ако не умирам и наблизо има Събуей), за да видя дали ще има разлика.
Все пак ще се радвам на инфо![]()
хах, това е интересно и май е вярно :Д сега се загледах, аз съм с бяла кожа жълт подтон и също като пантерата не мога да си намеря фдт в редките случаи, когато си слагам
всички светли са с розов подтон, мамка му, само ревлон buff май не е , ама ми е като маска, ужасно покривен е
Дори неутрални няма - или ако има, са наистина призрачно бели, или се окисляват след 1 минута на ръката/лицето и стават оранжеви!
Не знаете вие драмата да търсиш неутрален светъл продукт за лице! Само при корейците съм намирала, иначе трябва да го коригирам с пудра в обратния тон, за да се получи.
Пантерке какъв хляб ядеш? В България заводския хляб е пълна помия от сигурно 10 години. Глутенът вътре е най-малкият проблем, те го пълнят с менделеевата таблица подред. Там ни се мухлясва хляб за 1-2 дена, и при това докато стои в хладилника. В къщи си купихме машина за хляб и беше малко по-добре.
Тука обаче хлябът е с доста по-високо качество и ми се случи да мухлясам един само веднъж (и той беше полусуров и влажен) иначе дори хляб, който бях забравила 3-4 месеца не се беше мухлясъл. Тукашните хлябове и багети са много вкусни и никога не ме е боляло корем от тях. Ами се е случвало в бързината между лекциите когато нямам никакво време да ям само багети с малко сол. Предполагам и в Германия е по-хубав хляба.
Хаяши, вените ми са точно синьо-зелени. :Д Май съм с неутрален подтон.
Пантерка, можеш да поискаш от лекаря ти тест за непоносимост към глутен, а също и към лактоза, за да разбереш по-бързо и сигурно дали това е причината. Бтв, аз имам същия проблем и не знам защо.
Честито! Ужасно трудно се намират неутрални фон дьо тени и въобще продукти за лице. Дори при MAC нямам точен еквивалент от подтона и цвета на кожата.
Ако всички са ти или розоовеещи или жълтеещи, но никога точни значи си го уцелила.![]()
Така бих искала да махна всичкщи косми по тялото си тоест да си направя кола маска ,но не желая да ходя козметик а сама в домашни условия евентуално с помощ.Бихте ли ми препоръчали да си купя каквото ми трябва и сама да се оправям или идеята не е добра?И Какво трябва да си намаза смисъл крема който се нанасяше преди да се сложи лентичката май че има няколко варианта да с езагрява или нещо от този софт не съм много запозната?Може ли да се купят отделно лентички тъй като съмнявам се че ще ми стигнат тези които ще взема заедно с крема?И имам малки косъмчетат мъхчета както искате да ги наречете около устните или по точно встрани как да ги махна?Дразнят ме не се забелязват освен ако не се вгледаш .
Ми, хубаво, ходи си с пожълтели нокти или олюпен и без блясък лак тогава.
Дедлок, бих, ама ме е леко срам да занимавам лекаря с такова нещо. :д
Хаяши, по принцип ям хляб, който има суууупермного зърна вътре, от ония, дето са най-черните ям :д Напоследък при приятеля ми ям повече някакъв междинен - я за тост, я от "типовите" (ама наистина е типов, не е бял).
Ще дадеш ли линк към продукти за лице с добро покритие, от които си доволна? А как си си нацелила цвета по интернет? Честно, директно ги поръчвам!
Panther, срам те е, защото е маловажно, или какво?
Хаяши, пфу, аз пък реших, че е най-готино да ти е неутрален. :Д Не ползвам никакви цветни продукти за лице /така де, декоративна козметика/ освен понякога гланц за устни. Но ми беше любопитно да прочета какви цветове на каква кожа отиват, специално при червилата. Мисля си някой ден да притежавам едно. :Д
Последно редактирано от Deadlock : 09-12-2014 на 09:03
Ми да :д
Хората там ходят за някакви сериозни работи... или да си взимат бележки за унии май не върви аз да се изтипосам и да кажа, че ми е подут коремът и искам тест за поносимост към глутен. Пък и ще трябва да си го платя, не ми влиза към поддържаните от ЕЗОК процедури.
Ох, от къде в Пловдив да я намеря тая горчица на прах? Онлайн има ли как да се поръча? Че вече полудявам с тоя косопад, сумати пари дадох за шампоани и витамини...
I`m trying to make your dreams come true...
Опитала ли си това - https://shop.bionat.bg/bg/%D0%B0%D1%...%D0%B8%D0%BD/?
От миналата есен ми стои перманентно в банята. Има и серум, но не съм го пробвала.
От шампоана съм доволна, контролира положението - особено ако се сещам да си пия и витамините. Мъничко ми омазнява косата, ама тя моята си се омазнява и без друго, та това е нищожна жертва.