- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
докторе
накрая ме уби. Къде се намират валидните интерпретации в истината, че дишаме въздух? Каква е дефиницията на знанието, не на познанието?
Не уча философия, малко ми е трудно да те разбирам напълно.
Има универсални въпроси. Като кой съм аз, от къде идвам? Кой ни е създал? Не разбрах защо познаващия човек не се интересува от тези въпроси и не търси истината, която не може да е повече от една? Ние я пресъздаваме в хиляди варианти, защото не я знаем, не я възприемаме правилно и тнт.
Хм, когато търся нещо да се абстрахирам от всичко, което знам до сега и всичко което мисля за вярно, което чувствам, което желая? Търся някакъв личен пример, за разбера отговора. Като цяло не се абстрахирам. Но не мога да си го обясня.
Да кажем имам нагласата, че .... природата трябва да се пази... или не.. че САЩ си месят фитила на всякъде по света..
Ама чакай малко? Защо я имам тази нагласа? Ами защото фактите така говорят.
Няма природа - няма да ни има и нас.
САЩ месят ли си фитила, ако не е лъжа?
Добре, за едните са добри едните, за другите - не. Едните се мислят за прави себе си, другите - не. Накрая обстоятелствата ги въвеждат във война без да ги питат.
И въпреки това СЪЩЕСТВУВА дадено решение, вариант, избор, мъдрост, истина.
Мисля, че примерът ми не беше удачен.
Но другото, което не мога да си обясня... е как можеш да завържеш някакви мисловни процеси, ако отхвърлиш всички основи?
За религията пак казвам. Имало е някой аго агоу назад във времето. Видял нещо, написал го. Друг го прочел, потвърдил го и тнт и тнт...
Науката от своя страна търпи развитие, промени, въпреки че работи само с доказателства, не винаги излизат верни.
Но, ако не търсиш нищо - ти седиш на едно място, без развитие. Кое е вътре в теб? Ти си една празна надуваема кукла, която още нищо не знае.
А именно желанието ни към усъвършенстване ни изкарва от вечно затъващото свлачище, иначе бихме се затрили. Туй и на дефендер го обяснявах, ама не.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-28-2014 на 22:29
Докторе какво толко ти си бил измислил дето още не е измислено ве.
И с какво повече твоя живот е с нещо по-щастлив от останалите.
обясни или просто високопарен въздух под налягане, съчетан с красиви думи като от идилия.
Че аз преди да открия православието и да вникна да не мислиш, че не съм бил търсач или бунтарче от чукарите, като тебе.
бунтарчето прави промяна когато се чувства неудовлетворено, кога се почувства добре спира да се бунтува. И тогава идва някъв си сатан от село и почва да му подскача и да му се подиграва, а в същото време бунтарчето му се чуди, абе тоя човек добре ли е, кво ми подскача.
доктора постоянно е бунтарче, щото постоянно го сърби. И сърби го, ама той се гордее със сърбежа си.
Последно редактирано от defender : 11-28-2014 на 23:28