- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Менюто ви за днес? (vol.10)
з: половин литър айрян, киш със суш. домати, сирене и маслини
бакарди брийзър с грейпфрут
о:заек с грах и картофи
нз дали ще вечерям
09:00 - половин шепа микс ядки и сушени плодове; зелен чай с лъжичка кафява захар, 1/2 портокал.
11:30 - 3 сурови бонбона (фурми, бадеми, кашу, пчелен прашец, червени боровинки и какао), банан.
14:00 - 3 картофени кюфтета с грах (печени;без мазнина), салата зеле и моркови с лимон.
16:30 - 1/2 купа зеленчукова крем-супа; 1/2 препечена филийка (пълнозърнеста), чаша греяно вино.
18:30 - половин шепа микс ядки и сушени плодове; зелен чай с лъжичка кафява захар, фурма и няколко какаови зърна.
22:30 - 1/2 купа зеленчукова крем-супа, 1/2 препечена филийка (пълнозърнеста)
+2-2,5 литра вода![]()
Закуска : Кроасан , кафе
Обяд : Изненадващи палачинки <3
Следобяд : Макарони на фурна
heartshapedbox , браво бе , как успяваш да ядеш по 6 пъти на ден , от вкъщи ли си носиш?
Много мразя да мъкна храна в кутийки и шишенца , ама се налага понякога.
Вчера:
- 3 ябълки , шейк от 15 фурми и чиа семена
- намачкани банани с овесени ядки , стафиди и канела - омномном
- червена леща с печени чушки и индийски подправки , 2 филии хляб
- шейк с бадемово мляко , банан , спанак , спирулина и грахов протеин
Днес:
- 20 фурми + 1 банан в блендера
- фреш от портокал , 3 пълнозърнести филии с лютеница и домати
- после шейк с ябълка , бадемово мляко , банани и покълнала елда
- може би за вечеря нещо с картофи и моркови ще измисля
И аз хич не обичам, но иначе или трябва да обядвам нещо гадно, или да си стоя гладна, така че няма как. А и точно до работата ми има едно пазарче и си взимам разни плодчета от там, та реално нося само едно нещо + евентуално термос с чай. ^^ Сама ли си покълваш елдата и ако да, как? Каня се да запонча да си правя кълнове вкъщи, но все не мога да се наканя.
Днес:
10:00 - 2 пълнозърнести бисквитки с рожков, бадеми и черен шоколад, зелен чай.
12:30 - 1 ябълка
15:30 - зеленчукова супа, 1 препечена филия (пълнозърнеста), няколко кашута.
Ще дописвам после.
А , елдата лесно се покълва. Накисвам я във вода за една нощ на тъмно. На сутринта изливам водата , измивам я хубаво , слагам я в стъклен буркан на стайна температура и чакам. Отнема 3-4 дни , има два специфични момента:
- задължително през тези 3-4 дни трябва да се измиват семената 2 пъти на ден , защото отделят слуз , която трябва да се махне
- задължително да се отцежда добре водата след миене , защото ако не се отцеди , се вкисват
Аз за измиването и отцеждането ползвам обикновено сито , понеже нямам тензух или нещо такова.
И разбира се гледай да си купиш сурова елда , не бланширана.![]()
Ден 1
З: чери домати, крекери, пилешко, cottage cheese.
М: 2 ябълки
О: сладък картоф на фурна с подправки, сирене и малко кетчуп.
В: Киноа с домат, боб, царевица, пикантен дресинг; пилешко в соев сос и мед. Чаша вино.
Ден 2
З: хляб, cottage cheese, рукола, 2 яйца на очи, краставица, ментов чай.
М: банан
Обяд: Киноата от предния ден
Вечеря: Спагети с кайма и доматен сос.
Ден 3
З: две яйца на очи, хляб, cottage cheese, рукола, краставица, ментов чай.
О: салата - маруля, рукола, кълнове от боб, краставица, маслини, царевица + пуешко в марината от соев сос, мед, джинджифил, чесън.
В: Subway с неясно какво.
Ден 4
Закуска: 2 кроасанчета с масло, 2 яйца на очи, моцарела, краставица, чушка
О: Пуешко и пилешко с пикантен доматен сос + ориз
М: много печени и подсолени ядки (мъж ми е виновен), шоколад
В: салата Капрезе
Ден 5
З: сандвич с краставица, сирене бри, прошуто
М: банан, кафе
О: пилешко с подправки и салата с маруля, рукола, кълнове от боб, чушка.
Нямам идея какво вечерях, май нищо, че изпитът ми уби апетита.
Ден 6
З: 2 варени яйца, кроасанче с масло, краставица.
О: Сандвич с рукола, моцарела, някакво песто на база чушки, патладжан и много зелени подправки. Стабилно кафе.
Вечерята ще я мисля тъкмо, май ще е крем супа.
Доста свободно време имш
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
питка с масло и шарена сол
ройбос с малко мед
по една хапка от три торти :д
киш със сирена
бира (ама една специална :р)
5-6 тарталетки с орехов мус
поне 10 солени еклера със сирена и домат
бакарди с грейпфрут
малко повече от кг ябълки
две купи домашно картофено пюре с около 200гр сирене
няколко парчета колбас
мисля да замезя след малко с още няколко ябълки
Днес беше голям глад...
Закуска: Шоколадови бисквити с кафето.
Втора закуска: 2 пакетчета солети.
Преди обяд: Няколко бадема
Обяд: Пилешка пържола от филе, пилешко шишче,задушени зеленчуци(броколи, моркови, царевица и грах.)
След обяд: Пропуснах, нямаше време.
Вечеря:Два бразилски ореха, сурово яйце, половин кофичка кис. мляко, малко вода и бъркане с пасатора, 1 пакет пуканки без масло и сол, 1 ябълка и един портокал.... Още съм гладен като вълк![]()
Последно редактирано от VinDiesel : 02-04-2015 на 22:15
Или добра организация
Оправдания се намират винаги. За 20 минути успяваме с моя да направим закуска, да опаковаме обяд в кутии, че и да сварим второ кафе за термоса. Месото се маринова от предната вечер, салатата също може да се нареже предварително и само да се овкуси сутринта... Далеч не правя кой знае какво, предвид, че готвенето ми е печене на месо + салата и евентуално вечеря от 5 съставки в тигана, има хора, дето на 2 часа успяват да ядат![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-04-2015 на 22:11
Последно редактирано от Dollie : 02-04-2015 на 22:47
Едва ли се заяжда , вероятно отбелязва , защото просто не му се е случвало да е толкова организиран , и не знае че е възможно.
Пантерката пък се подценява , естествено че готвенето е труд , иска планиране и желание. Далеч не е нищо работаАз и да имам време , пак не ми се готви.
Днес до сега :
- 1л. фреш от портокал и ябълка
- чай с мед, 5 банана
Готвенето далеч не опира задължително до часове висене в кухнята, има милион вкусни и полезни неща, които се приготвят бързо.
Вчера:
09:30 - зелен чай, половин шепа кашу и бадеми
11:30 - 20 гр. черен шоколад, 1 банан
14:30 - пица с пълнозърнест блат, дом. пюре и зеленчуци
17:30 - портокал
19:30 - печен картоф на жар, 2-3 кисели краставички, салата от домати, маслини и печени чушки
По-късно: няколко хапки салата моркови, цвекло и ябълка (любима!)
Днес:
09:30 - зелен чай,1 пълнозърнеста бисквитка и 1 суров бонбон (кашу, бадеми, пчелен прашец, фурми и какао)
12:30 - ябълка, чай ройбос
14:00 - салата - цвекло, моркови и ябълка.
Ще дописвам.
Ох, на тази салата от моркови, цвекло и ябълка, ако ѝ сложиш малко слънчогледови семки ммммм <3
днес:
- две картофени кюфтета с кисело мляко и салата зеле и моркови
- печени крилца + айсберг и домати с млечен дресинг
- за вечеря ще е същото
Разбира се. Всъщност аз свързвам готвенето с термична обработка. Иначе обичам да казвам , че готвя на блендер , и на сокоизтисквачка , но да си го признаем че това не е съвсем готвене в пълния смисъл.
Исках да кажа , че колкото и да не е кой-знае-какво , усилията към това занимание не са чак за пренебрегване.
- ядох оризовки с чубрица
Аз пък тази салатка я обичам с орехи и с дресинг от зехтин, мед и горчица^^
Е, планиране се иска, да. Гледам да имам някакъв минимум от продукти вкъщи, за да мога да спретна нещо; като тоя минимум трябва да го разширя скоро :д Много помагат такива продукти. Примерно, имам доматен сос с босилек в бутилка. От магазина е купен, без добавени глупости вътре. Като ми трябва да манджа, няма да си играя да режа 100 часа домати, които и без това зимата не стават за нищо, а направо слагам от соса и готово
Ето тази сутрин например изпекох на аеро грила свински пържолки, които стояха една камара време мариновани в хладилника; през това време сварих киноа и я направих на салата с боб, царевица, домати, ръснах стабилно пикантен червен пипер, черен пипер и зехтин, че е бомба с такъв дресинг. И готово - обяд за двама.
Или пък тая вечер мога да сваря - пак така, докато си върша някакви други работи - картофи и моркови, да ги пасирам с малко сметана и да добавя гъби, задушени в масло (което е действие точно за 3-4 минути).
Извод, известен на всички - до желание опира!
Тъкмо си "готвя" спагетки с доматен сос и кайма, малко guilty pleasure след изпитите :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-05-2015 на 13:14
Пантерке защо му се обясняваш най-малкото не си длъжна да го правиш .
1 Пълнозърнест бургер с моркови,чушка,и филе
2 орехи
3Салата с пилешко месо,авокадо и спанак
4 Няколко бонбона
5 Пилешко с ориз и зеленчуци.