.
Отговор в тема
Страница 14 от 17 ПървиПърви ... 41011121314151617 ПоследнаПърви
Резултати от 326 до 350 от общо 402
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    ^Indeed
    И на стоп не пречи да запишеш номера и да пратиш.
    Като говориш по телефона през парка, тоя отсреща просто ще чуе кога и как са ти резнали гърлото.
    babity, на стоп е, когато стоиш на пътя и спираш колите, молиш да те закарат еди-къде си. Ако имаш късмет, те закарват там, където си се запитил.
    Митфарен е, когато шофьор и пътник се уговарят на еди- кой си ден и еди-колко си часа да пътуват от точка А до точка Б. Така на шофьора не му е скучно, а ти стигаш по- бързо, ако иначе трябва да се прекачваш хиляда пъти.
    Обикновено има сайтове с нещо като обяви и както Ина каза- с feedback за всеки шофьор.
    И в България се практикува, след като е намерило изражение в нетъпия иначе превод "споделено пътуване"
    Последно редактирано от therichbitch : 06-06-2015 на 12:41

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    ^Indeed
    И на стоп не пречи да запишеш номера и да пратиш.
    Като говориш по телефона през парка, тоя отсреща просто ще чуе кога и как са ти резнали гърлото.
    Теоретично е така, но мога да се обзаложа с теб, че никой не го прави.
    Дай да помислим чисто практически как се качваш на стоп. Колата спира до теб, това, което ти виждаш, е дългата страна на колата, вратите, шофьора и мястото до него. Кой ще заобиколи отпред или отзад, за да види номера? Можеш, разбира се, ама кой ще го направи.
    Евентуално можеш да ги запомниш, докато колата намаля, за да спре, ама... пак, какъв е шансът?

А за парка не си съвсем права - почти е сигурно, че няма да те нападнат; също както в... мисля, че 70% от случаите беше, ако покажеш най-малкото количество съпротива, нападателят те оставя.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Пинкуу, понякога имам чувството, че живееш в измислен свят.
    Как тръгна да обясняваш, какво виждаш на стоп, как в парка нямало проблем, а съм на 100% сигурен, че точно ти не би се съпротивлявала, защото ще си умряла от страх.

anonymous708973
    Guest
    И към поста на Деси допълвам, че в Германия споделеното пътуване е най-евтиният начин да се придвижваш :д

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Пинкуу, понякога имам чувството, че живееш в измислен свят.
    Как тръгна да обясняваш, какво виждаш на стоп, как в парка нямало проблем, а съм на 100% сигурен, че точно ти не би се съпротивлявала, защото ще си умряла от страх.
    Никъде не съм говорила за себе си. По принцип си прав, мен като ме е страх, независимо в каква ситуация, замръзвам, никога не бих и крещяла, но знам, че е тъпо, затова съм се погрижила да направя нещо по въпроса

Град
    Sofia
    Че ако аз не мога да запомня 8 знака, значи не знам къде съм тръгнала на път, и името ще взема някъде да си забравя, после мама ще трябва да ме прибира.
    Не, сериозно, не мога да споря поради простата причина, че не провеждам анкети, нито пътувам така, както казах. Но наистина ми се струва неадекватно поне номера да не запомниш. А и ако съм на мястото на шофьора и някое младо момиче ми каже директно: ама, може ли да видя номера на колата, изчакайте малко, честно казано не бих се обидила. Всекиму е ясно какво се случва всекидневно.
    А за парка- дори един малък нож е по- ефикасен от телефон.

П.П. Зависи от дестинацията. В момента търся за малко по- отдалечени градове и с автобус е по- евтино, а е само час по- дълго. Сядам, слагам си слушалките и никой не ме занимава.
    А и ако си купиш от рано билет, с МегаБус излиза без пари направо.
    Последно редактирано от therichbitch : 06-06-2015 на 12:51

anonymous708973
    Guest
    Че ако аз не мога да запомня 8 знака, значи не знам къде съм тръгнала на път, и името ще взема някъде да си забравя, после мама ще трябва да ме прибира.
    Не, сериозно, не мога да споря поради простата причина, че не провеждам анкети, нито пътувам така, както казах. Но наистина ми се струва неадекватно поне номера да не запомниш. А и ако съм на мястото на шофьора и някое младо момиче ми каже директно: ама, може ли да видя номера на колата, изчакайте малко, честно казано не бих се обидила. Всекиму е ясно какво се случва всекидневно.
    А за парка- дори един малък нож е по- ефикасен от телефон.
    За ножа си в брутална грешка, не вади нож на някого, ако не знаеш какво да го правиш. Вземат ли ти го, ще ти се стъжни, казват го на абсолютно всяко обучение по самоотбрана етц. Носила съм и нож, и пепър спрей, самият факт, че държиш нещо такова в ръка, те изнервя максимално дори нищо да не се случи, ти се настройваш на тази вълна. Аз телефона го споменах като превантивна мярка, ако се опре до сблъсък, има и други начини, по-лесни за приложение и напълно безопасни за самата теб от нож.

За номера - знам, аз по инерция запомням всеки номер на превозно средство след като сляза от него, защото ме е страх, че ще си загубя/забравя нещо вътре и ако звъня да ми го търсят, трябва да им кажа къде съм била етц, ама... колко хора го правят?

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За ножа си в брутална грешка, не вади нож на някого, ако не знаеш какво да го правиш
    А ако знам?
    Просто тези другите мерки ми идват малко "след дъжд качулка", ако приемем, че някой немишкар няма да се изплаши от факта, че говоря по телефона.
    Какви др начини визираш?

П.П. Веднъж бях толкова болна, че забравих едни чужди документи в трамвая.. После го гоних 3 спирки, за да ги взема. :д
    Последно редактирано от therichbitch : 06-06-2015 на 13:07

anonymous708973
    Guest
    Наистина ли знаеш? Иначе някой ми беше казал, че сме имали закон, според който нямаш право да вадиш оръжие на човек, който няма същото по сила - примерно на нож да изкараш пистолет, но не съм проверяла и не знам дали е така.

Самозащита, има мн интересни трикчета, които целят да те извадят от ситуацията и да ти дадат няколко секунди преднина, но нещата са и силно психологически, както знаеш. Далеч са от бойно изкуство и от идеята, че със смешните си 50 кила ще нараниш някой два пъти по-тежък от теб, идеята е да излезеш от ролята на жертва и да можеш да избягаш, ако нападателят не го направи пръв.

Град
    Sofia
    Дрейд с неговото техническо образование все е мн наясно за всичко, зна(е)м.
    Никъде в НК не е изрично посочено, че трябва да има съответствие на оръжието на нападателя и отбраняващия се.
    Говори се единствено за "предели на неизбежна отбрана", които предели наистина са мн относителни, респективно тълкуванието им поражда големи разногласия в съда, но не са пряко свързани с вида на оръжието. Ще потърся кой член беше и ще го пусна. : )

А аз какво мисля- мисля,че предпочитам да лежа 2 години в затвора, отколкото 2 метра под земята.

Интересна тема е НК и съответно НПК.
    Последната им новост е, че куките нямат нужда от заповед за обиск, за да ти влязат и претършуват къщата, било достатъчно да изпратят 10 човека, което предполагало сериозна опасност.
    Гадния момент е, че го научих лично.

Град
    Sofia
    Последната им новост е, че куките нямат нужда от заповед за обиск, за да ти влязат и претършуват къщата
    да бе верно О.о. Не съм се интересувала скоро от нововъведенията, но наистина наказателното право (за мен) е най- интересната част.
    /А аз съм вързана да уча за правния статут на БНБ.. сякаш си вършат задълженията, видя се/

Лирическо отклонение, съжалявам за което, както и че пукнах розовия балон на момичетата.

Всяка седмица имат нещо ново, не знам защо, не е като да си личи някво подобрение в съдилищата, май имитират работа.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ^операция 'Педофилите' ли, чичка?

Град
    Sofia
    Е, веднъж да води сериозна дискусия, макар и мини, и дойде да се изсереш отгоре с извинение.
    Почвам да се замислям само аз ли в тоя форум не коментирам по мненията на даден потребител, а по теми, които са up-нати.

Ина, чл. 12, НК ; )

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    ^операция 'Педофилите' ли, чичка?
    Смешно ли ти е, защото на мен не ми е.
    Знаеш ли, че същото могат да го направят за всеки един, който някога е свалял торент, а даже и без да го е правил, защото при мен дойдоха на база, че съм свалял с eMule, което никога не ми е било инсталирано.
    Но пък всичко се връща двойно, не осъзнават, че си имат работа с компютърно грамотен човек, който ще направи за смях специалистите им.
    Последно редактирано от papugai : 06-06-2015 на 13:53

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Е, веднъж да води сериозна дискусия, макар и мини, и дойде да се изсереш отгоре с извинение.
    не виждам да съм го провокирала ала анархибой.
    беше закачка, дори се усмихнах, когато го писах.
    баси.
    продължавайте с отбранителните хватки.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Смешно ли ти е, защото на мен не ми е.
    Знаеш ли, че същото могат да го направят за всеки един, който някога е свалял торент, а даже и без да го е правил, защото при мен дойдоха на база, че съм свалял с eMule, което никога не ми е било инсталирано.
    Но пък всичко се връща двойно, не осъзнават, че си имат работа с компютърно грамотен човек, който ще направи за смях специалистите им.
    Разказваха ми, че през 2010-та се опитвали да хващат някакви по-сериозни ъплоадъри на торенти, но от тогава насам не съм чула нищо.
    А сериозно ли ще ти държат електрониката 1г, както писа преди, тез не са нормални.
    Интересно ми е какви работят там, при какви условия и какви кинти ( дали поне са около средното в частния сектор )
    Последно редактирано от NomNomNom : 06-06-2015 на 16:19
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Разказваха ми, че през 2010-та се опитвали да хващат някакви по-сериозни ъплоадъри на торенти, но от тогава насам не съм чула нищо.
    А сериозно ли ще ти държат електрониката 1г, както писа преди, тез не са нормални.
    Интересно ми е какви работят там, при какви условия и какви кинти ( дали поне са около средното в частния сектор )
    2010 бяха подгонили шефовете на арена и някви други бг тракери, та същия на арена ми беше съсед и не помня да е имал сериозни проблеми.
    Това за едната година ми го каза дознателя, защото пак имал подобен случай и се "похвали" как само след година му били върнали компютъра.
    Не знам, какви пари взимат, не вярвам да са нещо голямо, ако съдя по качеството на кадрите, които ги водят IT специалисти и които май знаят по-малко от майка ми. Видях ги как работят, седим със съседите ми и им се смеем, тия тъпаци видео файл не знаят как да пуснат, не знаят даже как се ползва търсачката в уина, аз ги гледам и се хиля като идиот.
    Ситуацията е нещо подобно на някъв "специалист" да поиска заповед от прокурор/съдия и да даде като причина, че съм ползвал телевизора, за да чета мислите на съседите.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    о хайде стига, не внасяй негативизма си и тук ако обичаш. лоши/луди хора навсякъде има, всичко може да се случи във всеки един момент, затва айде да си стоим вкъщи "на сигурно" и да не мърдаме и да не правим нищо ново, така ли?
    познавам куп хора, които пътуват на стоп, даже такива, за които това се е превърнал в начин на живот. давам пример веднага - http://tery-robin.blogspot.com/p/blog-page_5870.html - една мацка, която сама е обиколила половина свят общо взето и си е жива и здрава, каква изненада.
    http://kriminalnidosieta.com/izvestn...dini-v-kutiya/
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на babity
    Въй, един път пътувах на стоп от Чирпан до Зарата, защото насраният автобус се скапа, а щяха да ни извозят най-рано след час и половина - два. Стюардесата (така ли се казват и в автобусите) спираше колите, да се моли да качат пътници. Разбира се, беше за да избегнат негодуванието на пътниците) и бях скептична при първите 4 коли, но после ни писна на минджектопляктора да кибича и се качих в няква рандом кола с още няква жена от автобуса. Да се радва шофьора, че не бяхме сами в колата, щото той щеше да трябва да мисли за самоотбрана.

Аз стопаджии не качвам. Не от съображения за мен, рендака дето карам е твърде бесен

Град
    Dreamland
    Да не забравяме и случая Белнейски.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Аз пък съм се возил на стоп десетки пъти и нищо не ми се е случвало. Много мои познати също. Така че тея драми и идват в повече.
    Welcome to the Jungle...

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Аз пък съм се возил на стоп десетки пъти и нищо не ми се е случвало. Много мои познати също. Така че тея драми и идват в повече.
    Никога не е късно.

Голям фен Аватара на lunacy
    да не забравяме че някои хора ги блъскат по тротоарите, моля не вървете по тротоарите
    някои хора са умирали от задушаване в дрешника си, който са решили да изчистят също така
    греда пада и бам-не могат да излязат и умират

за най-сигурно не пътувайте на стоп, не ходете по тротоарите и не чистете дрешници най-вече

Град
    Dreamland
    Сравняваш пътуването на стоп с ходене по тротоара?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си