Ако пратя кервана с камилите със зестрата на бащата ти и той каже да.
кво не, кви са тия своеволия. да не взема късата пръчка на оня ислямски мислител, хихи
Какъв разкол е внесъл, та той да не е бил единствен, който е разпространявал християнството, тава са били още поне 70 и повече апостола (ученици на Христос) и всички са говорили в един дух. Ако Павел беше разколник щеше да говори други неща, а и останалите апостоли нямаше да го приемат.
Последно редактирано от defender : 06-22-2015 на 14:10
Вероятно имаш предвид гръцкото логос, само че:
"На Български често превеждат Логос като „Наука“. Но трябва да уточним, че Хераклит я използва в тази насока, но по-скоро, като „Принципи“ (Научни принципи и закони). Значи говорим за „Принципите“ в божията логика и план (Словото)." източник
Иначе общо означава:
https://en.wikipedia.org/?title=Logos
Логиката не противоречи на науката по същността си, напротив - тя е едно от нейните оръжия, но сама по себе си не гарантира валидността на дадено явление. Често пъти нещо, което изглежда логично на повърхността, не е задължително вярно, ако няма необходимите доказателства за това.
Просто престани да говориш за неща, които са много над теб, защото ставаш смешен. Спести си жалките опити за лични нападки, защото приказваш напълно несъстоятелни неща. И много добре го знаеш, но се правиш на интересен.
Последно редактирано от Corb1225 : 06-22-2015 на 17:09
дай научно обяснение за нелогично съществуващата частица неутрино и за нелогичните неща която тя прави по логичен научен начин
ето ти пример че науката може да греши
нали уж нищо не пътувало по-бързо от светлината е да ама не
в случая има доказателства няма логика и научно обяснение
и да грешката е вярна учих латински и старогръцки преди 9г явно се обърках
та нищо пак се сети какъв е корена кой как я разбира е друг въпрос
и бях прав че не ти стига акъла да откриеш аргументите
както казва един човек и най-невероятните идеи биват отхвърлени от посредствени умове
и съм наясно че не разбираш какво говоря това не значи че говоря несъстоятелни неща
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
korb na religii sa se otdavali hilqdi misliteli i ima tolkova mnogo pisano po cql svqt, ne si misli, che vsichko e choveshka izmama. ne kazvam che vsichko e istina, no ima nqkakva istinnost!
Коя е тази толкова невероятна идея, че нещо не я виждам? Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
Може и да не разбирам какво говориш, но се дължи на това, че не го правиш ясно и аргументирано. Общо взето досега си казал едно голямо нищо.
Хората вярват и в Неси, йети, феята на зъбките, великденския заек и т.н. Може би и те съществуват.
Запознат съм, че съществуват всякакви откачалки с подобни претенции, но това не означава, че действително са такива.